Kako stoje ideološki Hrvati u Čileu?? Znam da je Allendeov osobni liječnik bio Hrvat, i on mu je navodno pomogao tijekom samoubojstva, ali i pinochetov najbigatiji poduzetnik je bio Hrvat...
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
Hrvati Cilea su vecinom visi drustveni sloj i elita , a Luksici imaju tradiciju vezanja za desnu stranu. Razgovarao sam o tome s Joseom Pinerom radi boljeg uvida.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 26489 Lokacija: Heartbreak Hotel
volvoks je napisao/la:
Kako stoje ideološki Hrvati u Čileu?? Znam da je Allendeov osobni liječnik bio Hrvat, i on mu je navodno pomogao tijekom samoubojstva, ali i pinochetov najbigatiji poduzetnik je bio Hrvat...
Hrvati onda u Čileu dođu nešto kao Židovi. Eto obećane zemlje za mlade Hrvatice i Hrvate!
I nije se Allende sam ubio, već je ubijen.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
U kojoj državi su danas Hrvati iseljenici u najtežoj političkoj situaciji, i uopće egzistencialnoj?
Treba im ponudit nova naselja u BiH.
Rješenje za majorizaciju . BiH je idealna , blizu je Dalmacija gdje mogu u 5 mj zaradit da žive ostatak godine u BiH. Osim toga,bit će državljani EU a i sam boravak u sredini kao Z.Hercegovina će od njih napravit ono što bi i trebali bit.
_________________ "Nisu svi koji lutaju izgubljeni"
Pridružen/a: 05 svi 2009, 12:02 Postovi: 8019 Lokacija: Banovina Usora
mario_cro je napisao/la:
MRSHO je napisao/la:
U kojoj državi su danas Hrvati iseljenici u najtežoj političkoj situaciji, i uopće egzistencialnoj?
Treba im ponudit nova naselja u BiH.
Rješenje za majorizaciju . BiH je idealna , blizu je Dalmacija gdje mogu u 5 mj zaradit da žive ostatak godine u BiH. Osim toga,bit će državljani EU a i sam boravak u sredini kao Z.Hercegovina će od njih napravit ono što bi i trebali bit.
Nisam mislio na Z. Hercegovinu. Više na prostore u križu Žepče - Rama, Jajce - Kiseljak
U Venezueli je Hrvat, jasno vrlo bogati poduzetnik, vodja oporbe protiv Huga Chaveza i mastermind iza njenih akcija. Trebalo bi ga povezati sa medjunarodnim HDZom i pruziti logisticku i lobisticku potporu .
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
Zadar1993 je napisao/la:
U Venezueli je Hrvat, jasno vrlo bogati poduzetnik, vodja oporbe protiv Huga Chaveza i mastermind iza njenih akcija. Trebalo bi ga povezati sa medjunarodnim HDZom i pruziti logisticku i lobisticku potporu .
Kaj nije to u Boliviji??
Hrvati su naseljeni u sljedećim gospodarski slabije razvijenim zemljama: Peru, Bolivija, Paragvaj, Venezuela i u budućnosti i JAR, samo oni imaju nekakav interes vratiti se, dok je to jednom Čileancu ili Amerikancu ipak avantura s upitnik rezultatom...
Svugdje mladicu svugdje . Tocno je da se najvise moze racunati na povratak Hrvata Juzne Amerike (izuzev onih u Cileu) jednostavno cime to RH moze povuci jednog Hrvata SADa ? Jedino ljepotom i nostalgijom ali iskustvo nas uci da na to padaju iskljucivo starci no ne i mladez.
Pridružen/a: 05 svi 2009, 12:02 Postovi: 8019 Lokacija: Banovina Usora
Kum Bečo je napisao/la:
mario_cro je napisao/la:
Još bolje !
Slazem se. Neka nam ljudi unesu malo kosmopolitizma i civilizacije.
Ako tebi i tvom okruženju fali "civilizacije", neće vam puno pomoć ni da pola NYC naselimo kod vas.
Što se tiče prostora na koje se odnosio moj post, u velikoj mjeri ne trebaju civilizacijskih "pojačanja", nego samo da ih se pusti na miru živjeti i odlučivati sami o sebi, a ne da im svoju volju nameću oni što klanjaju u prostorima parlamenta.
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.