|
|
Stranica: 2/5.
|
[ 101 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
dudu
|
Naslov: Re: Stize li uskoro generacija obnove? Formiranje novih politickih stranaka. Postano: 05 svi 2019, 20:54 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 64444 Lokacija: DAZP HQ
|
trica je napisao/la: Hrvatima najmanje odgovara status kvo Dugorocno Hrvati ce biti izbaceni iz igre a BIH podjeljena kao Kipar na srpski i turski dio Hrvati polako gube srednju Bosnu i a kopne i iz zapadne hercegovine ,federcija je na dobrom puta da postane turski entitet u Bosni Prije ćemo mi uzeti sve, egzodus je već krenuo, moramo se samo pobrinuti da pokrijemo sve elektrane s ljudstvom.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kačamak
|
Naslov: Re: Stize li uskoro generacija obnove? Formiranje novih politickih stranaka. Postano: 06 svi 2019, 00:26 |
|
|
Ili razlaz ili gorimo svi zajedno. 
_________________ Na nama koplja se lome i vatra se gasi jer mi smo jaki,rodjeni sa vukovima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Stinger19
|
Naslov: Re: Stize li uskoro generacija obnove? Formiranje novih politickih stranaka. Postano: 06 svi 2019, 00:34 |
|
|
Citat: Hrvati su u najkomotnijoj poziciji, mi smo dio EU, sjedimo za stolom s najmoćnijima, dio smo tog Zapada, svakodnevno lobiramo na svim adresama za svoje interese, Bošnjaci i Srbi su u limbu bez jasne ideje i vremenskog okvira kad će iz toga izaći. Srbi zbog svojih trauma i kompleksa da se mješaju u sukobe velikih, a Bošnjaci kao žrtva srpske osionosti. Sad je poprilično izvjesno da će se ova situacija nastaviti 10 godina, ulazak u EU nije ni na vidiku.
to vazi za hrvatsku. hrvati u bih su na terenu. na ogromnom udaru dva naroda s kojima su zakuhali do nebesa. nije vam taj savez sa srbima ni priblizna garancija. djaba ti lazna samouvjerenost. nije danas prijatno biti hrvat u mnogim dijelovima bih. i srbi i bosnjaci imaju vrlo jasne ideje sta zele. Citat: Dakle ni jedni ni drugi niste za stolom s velikima, priča se o Kosovu i BIH, a podrazumijeva se da je Hrvatska za stolom kao poznavatelj prilika i sufler Njemačkoj i Francuskoj.
djaba ti sjedenje za stolom kad ne mozes na terenu nista da napravis. u bih moze presuditi samo amerika kao 1995. nema od njemacke i francuske nista. cak je i rusija malo daleko otisla sa mijesanjem ovdje. mi smo se tek poceli malo zahuktavati sa lobiranjem u sad, a kad to postane stvarno ozbiljno, neces sebi vjerovati sta se desava. kao 1994/1995. sve ispalo suprotno onom sto ste planirali. Citat: Nisu za stolom, nemaju benefite EU (novac), a Njemačka ukida vize za rad, otvaraju se vrata isisavanja ljudih, a od tog nemaju nijedne političke koristi. Ubrzo će nakon Njemačke i druge zemlje vidjeti korist i jednostavno oteti ljude i Srbiji i BIH, a ovi se ni za mm neće približiti EU. Čak štoviše, prognoziram da će u većoj mjeri ostati tuplje i radikalizirano stanovništvo koje će još više biti protiv EU nego što su sada.
eu nikada nije bila sklona bih. za nas je amerika daleko vaznija, a eu, moze, a ne mora. nece se toliko ljudi iseliti koliko mislis. nije njemacka raj na zemlji, ma nije nigdje na zapadu. vrlo je jos malo ostalo zainteresiranih. bolje je imati ljude koji su opredijeljeni za zemlju, nego ljude koji su napola bijega. dapace, manji dio ce se i vratiti kad izgube iluzije o zivotu na zapadu. oni su tamo na drustvenom dnu. takvi kojima je tamo lijepo, jednoj zemlji kakva je nasa nisu potebni. nece ostati radikalizirani nego samosvjesni i spremni na sve, tj. oni koji znaju kolika je vrijednost vlastite zemlje. Citat: Hrvati će pak svoj pos'o i po potrebi pomagati slabiju stranu u trenutku kako bi postojao neki ekvilibrij dok se do kraja ne dokrajčite. a moguce je i da se srbi i bosnjaci dogovore da svoje nesporazume rijese preko vas. recimo uz pomoc ankare i moskve. mada je to plan b. puno prije ce se ukljuciti amerika. to je plan a. Citat: Ovo što pišem je službena politika Hrvatske i Hrvata BIH koja se upravo odvija, moj prvi post je pak poziv da se susjedima da ruka pomoći, ali bojim se da me nitko ne sluša.
na balkanu se dugo pamti. vi zivite medju bosnjacima, jer ste od srba vec dobili nogu. medjutim vidi se da ste zrtvovali te koji zive sa nama odn. blizu nas. doduse imate vi dovoljno prazne zemlje u hrvatskoj.
_________________ mozda je sve sto govorim teska zajebancija, a mozda i zbilja. e to je sad pitanje ....
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Stinger19
|
Naslov: Re: Stize li uskoro generacija obnove? Formiranje novih politickih stranaka. Postano: 06 svi 2019, 00:37 |
|
|
Citat: Ili razlaz ili gorimo svi zajedno. ova ti je pametna. sada cemo goriti i mi i vi, pa ko koga stigne. 
_________________ mozda je sve sto govorim teska zajebancija, a mozda i zbilja. e to je sad pitanje ....
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bobanovski
|
Naslov: Re: Stize li uskoro generacija obnove? Formiranje novih politickih stranaka. Postano: 06 svi 2019, 00:40 |
|
|
|
Poture sasvim je razumljivo da selite u prosjeku više od nas iako imamo EU papire, okruženi ste sa UZP-ovcima i genocidašima u svom omalenom trokutu bijednom.
Ne znam zašto se uspoređuješ sa Srbima, Srbi imaju jedinu Republiku između Hrvatske i Srbije a vi 3 kantona i to je to
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Istin
|
Naslov: Re: Stize li uskoro generacija obnove? Formiranje novih politickih stranaka. Postano: 06 svi 2019, 00:53 |
|
Pridružen/a: 18 vel 2018, 00:31 Postovi: 1460 Lokacija: Mareva Ljut
|
dudu je napisao/la: Dakle ni jedni ni drugi niste za stolom s velikima, priča se o Kosovu i BIH, a podrazumijeva se da je Hrvatska za stolom kao poznavatelj prilika i sufler Njemačkoj i Francuskoj.
Nisu za stolom, nemaju benefite EU (novac), a Njemačka ukida vize za rad, otvaraju se vrata isisavanja ljudih, a od tog nemaju nijedne političke koristi. Ubrzo će nakon Njemačke i druge zemlje vidjeti korist i jednostavno oteti ljude i Srbiji i BIH, a ovi se ni za mm neće približiti EU. Čak štoviše, prognoziram da će u većoj mjeri ostati tuplje i radikalizirano stanovništvo koje će još više biti protiv EU nego što su sada.
Hrvati će pak svoj pos'o i po potrebi pomagati slabiju stranu u trenutku kako bi postojao neki ekvilibrij dok se do kraja ne dokrajčite.
Ovo što pišem je službena politika Hrvatske i Hrvata BIH koja se upravo odvija, moj prvi post je pak poziv da se susjedima da ruka pomoći, ali bojim se da me nitko ne sluša. Ogroman će biti egzodus nakon prvog siječnja 2020....ogroman. Ja sam svako malo i u trokutistanu i u RS i kao čovjek koji je što poslovno što privatno prošao mnogo svijeta mogu posvjedočiti da ono što ja vidim tamo nema u Europi nigdje, čak niti u Ukrajini u kojoj je neko poluratno stanje. Dakle BiH nije čak ni zemlja drugog svijeta jer bi to značilo da je usporediva sa nekom Poljskom i slično, što su nebuloze. Sličnija je BiH ekonomski i po standardu života Indiji nego Poljskoj, ovo kažem kao netko tko je relativno nedavno bio u obje zemlje. Ovo što ostane bit će ionako ekonomski vezano uz hrvate i hrvatsku.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Stinger19
|
Naslov: Re: Stize li uskoro generacija obnove? Formiranje novih politickih stranaka. Postano: 06 svi 2019, 00:57 |
|
|
Citat: Poture sasvim je razumljivo da selite u prosjeku više od nas iako imamo EU papire, okruženi ste sa UZP-ovcima i genocidašima u svom omalenom trokutu bijednom.
Ne znam zašto se uspoređuješ sa Srbima, Srbi imaju jedinu Republiku između Hrvatske i Srbije a vi 3 kantona i to je to trokutu+nas dio tzv. rs+usk +sandzak+kosovo. nije to tako mali narod i prostor kako to ti mislis. u bih imamo solidnu sansu. srbi imaju medjunarodno nepriznatu kvazi-paradrzavu razbijenu na dva dijela, dobrim dijelom na dometu naseg topnistva. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Stinger19
|
Naslov: Re: Stize li uskoro generacija obnove? Formiranje novih politickih stranaka. Postano: 06 svi 2019, 01:01 |
|
|
Citat: Ogroman će biti egzodus nakon prvog siječnja 2020....ogroman. Ja sam svako malo i u trokutistanu i u RS i kao čovjek koji je što poslovno što privatno prošao mnogo svijeta mogu posvjedočiti da ono što ja vidim tamo nema u Europi nigdje, čak niti u Ukrajini u kojoj je neko poluratno stanje. Dakle BiH nije čak ni zemlja drugog svijeta jer bi to značilo da je usporediva sa nekom Poljskom i slično, što su nebuloze. Sličnija je BiH ekonomski i po standardu života Indiji nego Poljskoj, ovo kažem kao netko tko je relativno nedavno bio u obje zemlje. Ovo što ostane bit će ionako ekonomski vezano uz hrvate i hrvatsku.
ogroman. ogroman. u njemackoj rastu pare na grani. docekaju te sa crvenim tepihom i sama hrana upada u usta, a pare u dzep. u njemackoj su radnici bijeda unatoc placama koje primaju. dok kupis stan i auto, otplatis kredite u tome umres. to je za kretene. nije ih jos puno ostalo. svakako puno manje od vasih 300 tisuca. a nece biti velis ni iseljavanja srba i hrvata 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Istin
|
Naslov: Re: Stize li uskoro generacija obnove? Formiranje novih politickih stranaka. Postano: 06 svi 2019, 01:05 |
|
|
Stinger19 je napisao/la: Citat: Ogroman će biti egzodus nakon prvog siječnja 2020....ogroman. Ja sam svako malo i u trokutistanu i u RS i kao čovjek koji je što poslovno što privatno prošao mnogo svijeta mogu posvjedočiti da ono što ja vidim tamo nema u Europi nigdje, čak niti u Ukrajini u kojoj je neko poluratno stanje. Dakle BiH nije čak ni zemlja drugog svijeta jer bi to značilo da je usporediva sa nekom Poljskom i slično, što su nebuloze. Sličnija je BiH ekonomski i po standardu života Indiji nego Poljskoj, ovo kažem kao netko tko je relativno nedavno bio u obje zemlje. Ovo što ostane bit će ionako ekonomski vezano uz hrvate i hrvatsku.
ogroman. ogroman. u njemackoj rastu pare na grani. docekaju te sa crvenim tepihom i sama hrana upada u usta, a pare u dzep. u njemackoj su radnici bijeda unatoc placama koje primaju. dok kupis stan i auto, otplatis kredite u tome umres. to je za kretene. nije ih jos puno ostalo. svakako puno manje od vasih 300 tisuca. a nece biti velis ni iseljavanja srba i hrvata  Njemačka je raj na zemlji i drugi planet u odnosu na svaku zemlju ex socijalizma, uključujući i hrvatsku. Da, radi se za 1800-2000 eura i poslodavci imaju bolji odnos prema tebi nego igdje na balkanu. Naravno da će biti iseljavanja srba. Možda i više nego bošnjaka jer su ruralniji. Hrvati su se već iselili tko je htio u ovih pet godina. Nakon pet godina je prestalo veće iseljavanje iz svake ex socijalističke zemlje u zemlje zapadne europe, isto je slučaj i kod nas sada.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kačamak
|
Naslov: Re: Stize li uskoro generacija obnove? Formiranje novih politickih stranaka. Postano: 06 svi 2019, 01:06 |
|
|
Stinger19 je napisao/la: Citat: Ili razlaz ili gorimo svi zajedno. ova ti je pametna. sada cemo goriti i mi i vi, pa ko koga stigne.  Onda da nastavimo..idemo do kraja.Nestaćete po cenu da svi nestanemo.
_________________ Na nama koplja se lome i vatra se gasi jer mi smo jaki,rodjeni sa vukovima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bobanovski
|
Naslov: Re: Stize li uskoro generacija obnove? Formiranje novih politickih stranaka. Postano: 06 svi 2019, 01:08 |
|
|
Stinger19 je napisao/la: Citat: Poture sasvim je razumljivo da selite u prosjeku više od nas iako imamo EU papire, okruženi ste sa UZP-ovcima i genocidašima u svom omalenom trokutu bijednom.
Ne znam zašto se uspoređuješ sa Srbima, Srbi imaju jedinu Republiku između Hrvatske i Srbije a vi 3 kantona i to je to trokutu+nas dio tzv. rs+usk +sandzak+kosovo. nije to tako mali narod i prostor kako to ti mislis. u bih imamo solidnu sansu. srbi imaju medjunarodno nepriznatu kvazi-paradrzavu razbijenu na dva dijela, dobrim dijelom na dometu naseg topnistva.  Kakve veze ima Kosovo i Sandzak makar se spojili u jednu državu kad je Srpska između? Inače u tom Sandzaku ste većina u par općina i to je to pa ne znam o čemu ti pričaš?? Srpska je prošlost i toga ste svi vi svjesni, Srbi preko noći mogu poslati vojsku i policiju na entitetsku granicu a Srpskoj vratiti onaj dio Brčkog koji je bio ranije dio Srpske. To je prošlost, budućnost nije uspostava HRHB nego istočne granice Republike Hrvatske koje će završiti kod Kiseljaka.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Stinger19
|
Naslov: Re: Stize li uskoro generacija obnove? Formiranje novih politickih stranaka. Postano: 06 svi 2019, 01:18 |
|
|
Citat: Prije ćemo mi uzeti sve, egzodus je već krenuo, moramo se samo pobrinuti da pokrijemo sve elektrane s ljudstvom. uzecete vi sve do kamcatke i tokija. pojuri okasnices. drang nach osten. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Stinger19
|
Naslov: Re: Stize li uskoro generacija obnove? Formiranje novih politickih stranaka. Postano: 06 svi 2019, 01:32 |
|
|
Citat: Njemačka je raj na zemlji i drugi planet u odnosu na svaku zemlju ex socijalizma, uključujući i hrvatsku. Da, radi se za 1800-2000 eura i poslodavci imaju bolji odnos prema tebi nego igdje na balkanu. Naravno da će biti iseljavanja srba. Možda i više nego bošnjaka jer su ruralniji. Hrvati su se već iselili tko je htio u ovih pet godina. Nakon pet godina je prestalo veće iseljavanje iz svake ex socijalističke zemlje u zemlje zapadne europe, isto je slučaj i kod nas sada. raj na zemlji ako ti je ambicija da nosis radno odijelo i pidzamu citav zivot. i raj na zemlji za rijetke strucnjake koje tamo trebaju, a mi ih imamo. raj na zemlji za submisivne i infantilne tipove bez svoga ja. kad poplacas sve troskove, i jos ako imas djecu koju skolujes i odgajas, ostaje ti nula para od tih 1800 do 2000 eura zajedno sa zenom koja ima slicnu placu. gdje si bio, nigdje, sta si radio, nista, dodje smrt i kraj. zivot je kratak za njemacku. veliki gradovi, sve zabetonirano, socijalni zivot nula, zagadjenje ... to se moze samo svidjeti ruralnim tipovima koji mrze prirodu, jer se citav zivot sa njom bore. njemacka je prevazidjena 80tih kod nas. ljudi optereceni materijalizmom i konzumerizmom. nema rahatlooka, nema pravog porodicnog zivota ... zivio sam gore nekoliko godina, i najsretniji mi je bio dan kad sam doso kuci. nisam trebo ni 2 tjedna ostat. nekima treba nekoliko godina da to skontaju, a vecina mozda na samrtnoj postelji ili nikad.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Istin
|
Naslov: Re: Stize li uskoro generacija obnove? Formiranje novih politickih stranaka. Postano: 06 svi 2019, 01:43 |
|
|
Stinger19 je napisao/la: Citat: Njemačka je raj na zemlji i drugi planet u odnosu na svaku zemlju ex socijalizma, uključujući i hrvatsku. Da, radi se za 1800-2000 eura i poslodavci imaju bolji odnos prema tebi nego igdje na balkanu. Naravno da će biti iseljavanja srba. Možda i više nego bošnjaka jer su ruralniji. Hrvati su se već iselili tko je htio u ovih pet godina. Nakon pet godina je prestalo veće iseljavanje iz svake ex socijalističke zemlje u zemlje zapadne europe, isto je slučaj i kod nas sada. raj na zemlji ako ti je ambicija da nosis radno odijelo i pidzamu citav zivot. i raj na zemlji za rijetke strucnjake koje tamo trebaju, a mi ih imamo. raj na zemlji za submisivne i infantilne tipove bez svoga ja. kad poplacas sve troskove, i jos ako imas djecu koju skolujes i odgajas, ostaje ti nula para od tih 1800 do 2000 eura zajedno sa zenom koja ima slicnu placu. gdje si bio, nigdje, sta si radio, nista, dodje smrt i kraj. zivot je kratak za njemacku. veliki gradovi, sve zabetonirano, socijalni zivot nula, zagadjenje ... to se moze samo svidjeti ruralnim tipovima koji mrze prirodu, jer se citav zivot sa njom bore. njemacka je prevazidjena 80tih kod nas. ljudi optereceni materijalizmom i konzumerizmom. nema rahatlooka, nema pravog porodicnog zivota ... zivio sam gore nekoliko godina, i najsretniji mi je bio dan kad sam doso kuci. nisam trebo ni 2 tjedna ostat. nekima treba nekoliko godina da to skontaju, a vecina mozda na samrtnoj postelji ili nikad. Raj na zemlji ako ti je ambicija da radiš i stvaraš, istu stvar ćeš morati raditi i ovdje i tamo ako hoćeš živjeti i jesti samo tamo za daleko veći novac. Zabetonirani su i gradovi u bosni pa što. Socijalni život je takav da je odnos poslodavca prema radniku puno bolji nego na balkanu gdje se mnogi ponašaju kao robovlasnici i to će ti svatko potvrditi tko je bio u Njemačkoj. Nema ti od rahatluka kruha moraš raditi da bi preživio, a u Njemačkoj se radi za puno veće plaće i bolji odnos poslodavca prema radniku, dakle sve obrnuto od onog što tvrdiš. Indeks kvalitete života je puno veći u Njemačkoj nego u BiH je li ovo moguće da moram nekome objašnjavati.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Stize li uskoro generacija obnove? Formiranje novih politickih stranaka. Postano: 06 svi 2019, 01:44 |
|
|
Stinger19 je napisao/la: Citat: Njemačka je raj na zemlji i drugi planet u odnosu na svaku zemlju ex socijalizma, uključujući i hrvatsku. Da, radi se za 1800-2000 eura i poslodavci imaju bolji odnos prema tebi nego igdje na balkanu. Naravno da će biti iseljavanja srba. Možda i više nego bošnjaka jer su ruralniji. Hrvati su se već iselili tko je htio u ovih pet godina. Nakon pet godina je prestalo veće iseljavanje iz svake ex socijalističke zemlje u zemlje zapadne europe, isto je slučaj i kod nas sada. raj na zemlji ako ti je ambicija da nosis radno odijelo i pidzamu citav zivot. i raj na zemlji za rijetke strucnjake koje tamo trebaju, a mi ih imamo. raj na zemlji za submisivne i infantilne tipove bez svoga ja. kad poplacas sve troskove, i jos ako imas djecu koju skolujes i odgajas, ostaje ti nula para od tih 1800 do 2000 eura zajedno sa zenom koja ima slicnu placu. gdje si bio, nigdje, sta si radio, nista, dodje smrt i kraj. zivot je kratak za njemacku. veliki gradovi, sve zabetonirano, socijalni zivot nula, zagadjenje ... to se moze samo svidjeti ruralnim tipovima koji mrze prirodu, jer se citav zivot sa njom bore. njemacka je prevazidjena 80tih kod nas. ljudi optereceni materijalizmom i konzumerizmom. nema rahatlooka, nema pravog porodicnog zivota ... zivio sam gore nekoliko godina, i najsretniji mi je bio dan kad sam doso kuci. nisam trebo ni 2 tjedna ostat. nekima treba nekoliko godina da to skontaju, a vecina mozda na samrtnoj postelji ili nikad. Ja se slažem s tobom, ali za živjeti slobodno je potreban određeni intelektualni kapacitet. Ali takav i u Njemačkoj radi za 5-10 000€, njemu je svugdje na svijetu dobro. Većina ljudi drugačije razmišlja. Posebno ona većina koja radi u Bingu i sličnim firmama za 700-800KM. Ne može se sa tim obitelj imat pa da si u Indiji. 
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1652 of 2558 - 64.58%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Stize li uskoro generacija obnove? Formiranje novih politickih stranaka. Postano: 06 svi 2019, 01:46 |
|
|
Istin je napisao/la: Indeks kvalitete života je puno veći u Njemačkoj nego u BiH je li ovo moguće da moram nekome objašnjavati. Ma svjestan je toga Stinger. 
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1652 of 2558 - 64.58%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Stinger19
|
Naslov: Re: Stize li uskoro generacija obnove? Formiranje novih politickih stranaka. Postano: 06 svi 2019, 02:20 |
|
|
Citat: Raj na zemlji ako ti je ambicija da radiš i stvaraš, istu stvar ćeš morati raditi i ovdje i tamo ako hoćeš živjeti i jesti samo tamo za daleko veći novac. Zabetonirani su i gradovi u bosni pa što. Socijalni život je takav da je odnos poslodavca prema radniku puno bolji nego na balkanu gdje se mnogi ponašaju kao robovlasnici i to će ti svatko potvrditi tko je bio u Njemačkoj. Nema ti od rahatluka kruha moraš raditi da bi preživio, a u Njemačkoj se radi za puno veće plaće i bolji odnos poslodavca prema radniku, dakle sve obrnuto od onog što tvrdiš. Indeks kvalitete života je puno veći u Njemačkoj nego u BiH je li ovo moguće da moram nekome objašnjavati.
govoris o ljudima koji imaju poslodavce. ja dolazim iz zanimanja slobodnih umjetnika. meni u mjesecu treba 12 do 15 dana da zaradim za osnovno u bih, u njemackoj 7, u kanadi i americi mozda 5. ostali dani je na meni hocu li da lezim i gledam utakmice ili da trcim za parama. pogadjas, volim da lezim, zajebajem se i gluharim. tako i vani kad zivim. filozofija zaboli me k...c. odgovornost nula. u vecini sarajeva mozes doci pjesice do sume u roku od 30 do 45 minuta hoda. nema takvih puno gradova po njemackoj, a o bastama punim vocnjaka i zimzeleni da ne govorim. kakav indeks kvalitete zivota. covjeku koji voli slobodu i zadovoljan je sa osnovnim stvarima zivot moze biti dobar svugdje, dok nekima sva zlata ovog svijeta nisu dovoljna za srecu. covjek je i duhovno bice.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Stinger19
|
Naslov: Re: Stize li uskoro generacija obnove? Formiranje novih politickih stranaka. Postano: 06 svi 2019, 02:26 |
|
|
Citat: Ja se slažem s tobom, ali za živjeti slobodno je potreban određeni intelektualni kapacitet. Ali takav i u Njemačkoj radi za 5-10 000€, njemu je svugdje na svijetu dobro. Većina ljudi drugačije razmišlja. Posebno ona većina koja radi u Bingu i sličnim firmama za 700-800KM. Ne može se sa tim obitelj imat pa da si u Indiji. shvatio si. najveci kapital covjekov je sloboda i vrijeme. novac nije, ali valja imati sansu i malo pameti. sto se binga tice, ti 800 km, zena recimo 700 km, to je 1500 km, i jos ako imas kakve okucnice malo, baste, malo povrca, voca, koju kokos, kunica, zivis kao car ... ako naucis neki obrt malo, znas obrnut nesto ... mos i otkaz dat i vazda zaradit 800 km lijevom nogom. ljudi na olx.ba amateri toliko zarade mjesecno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Stinger19
|
Naslov: Re: Stize li uskoro generacija obnove? Formiranje novih politickih stranaka. Postano: 06 svi 2019, 02:27 |
|
|
Citat: Ma svjestan je toga Stinger. naravno. ko to voli, jeste veci index.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
vipera ammodytes
|
Naslov: Re: Stize li uskoro generacija obnove? Formiranje novih politickih stranaka. Postano: 06 svi 2019, 02:53 |
|
Pridružen/a: 28 ruj 2010, 20:45 Postovi: 4605 Lokacija: Kamenjarski krš
|
Stinger19 je napisao/la: Citat: Ja se slažem s tobom, ali za živjeti slobodno je potreban određeni intelektualni kapacitet. Ali takav i u Njemačkoj radi za 5-10 000€, njemu je svugdje na svijetu dobro. Većina ljudi drugačije razmišlja. Posebno ona većina koja radi u Bingu i sličnim firmama za 700-800KM. Ne može se sa tim obitelj imat pa da si u Indiji. shvatio si. najveci kapital covjekov je sloboda i vrijeme. novac nije, ali valja imati sansu i malo pameti. sto se binga tice, ti 800 km, zena recimo 700 km, to je 1500 km, i jos ako imas kakve okucnice malo, baste, malo povrca, voca, koju kokos, kunica, zivis kao car ... ako naucis neki obrt malo, znas obrnut nesto ... mos i otkaz dat i vazda zaradit 800 km lijevom nogom. ljudi na olx.ba amateri toliko zarade mjesecno. Kakvih 800 maraka https://www.krajina.ba/iako-imaju-najvece-prihode-u-bih-sokantni-podaci-o-visini-placa-u-trznim-centrima-u-krajini/Doduse podatak je star dvije godine ali svejedno. Sad je vjerojatno to skocilo na 500 maraka Placa dakle 250 eura A gorivo, meso, mlijeko, tehnika ko u njemackoj. Koji ce to egzodus iz krajine biti majko mila
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Stize li uskoro generacija obnove? Formiranje novih politickih stranaka. Postano: 06 svi 2019, 07:38 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 64444 Lokacija: DAZP HQ
|
|
I tako dok ovaj palamudi šta bi trebalo ove godine BIH će napustiti 50+ tisuća Bošnjaka.
Koliko sam se puta naslušao da je dovoljno imati dvije plaće od 700 KM i živjet ćeš sretno do kraja života. Realnost je pak da je nezaposlenost tolika da je prosjek da samo jedan supružnik radi prijavljen i to za neki medijan ispod 700 KM, a drugi ili ne radi ili raducka na crno.
Populacija s Balkana već ima te migracijske navike na Zapad, to je već u genima, svi imaju nekog gore, a sad kad za par godina krenu Muje dolazit s bemburama i merdžama u svoje ćaršije, samo će još veće migracije pokrenuti.
Gdje je kraj tome? Poprilično lako ga je odrediti, naime postoji jedna zemlja u susjedstvu koja zadržava svoje stanovništvo i rada je destinacija Bošnjacima, a to je Slovenija. Jako zgodna zemlja za usporedbu s BIH i FBIH. Slovenija je donedavno imala manje stanovnika od FBIH, manje i rođenih i svega što ide uz to, ali duplo više zaposlenih (preko 900 tisuća) i s prosječnom plaćom oko 1200 eura. Toliko malo je potrebno da bi populacija ostala, dakle visoka zaposlenost i solidna plaća.
BIH ima manje zaposlenih od Slovenije i 3 puta manju prosječnu plaću, meni to govori da će se bh. populacija stabilizirati tek na 1.5 milijun ljudi, ostalo je višak i otići će u idućih 20 godina i to je izvjesno koliko je izvjesno da je svanulo sunce i da je 6.5.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kačamak
|
Naslov: Re: Stize li uskoro generacija obnove? Formiranje novih politickih stranaka. Postano: 06 svi 2019, 16:43 |
|
|
Stinger19 je napisao/la: Citat: Raj na zemlji ako ti je ambicija da radiš i stvaraš, istu stvar ćeš morati raditi i ovdje i tamo ako hoćeš živjeti i jesti samo tamo za daleko veći novac. Zabetonirani su i gradovi u bosni pa što. Socijalni život je takav da je odnos poslodavca prema radniku puno bolji nego na balkanu gdje se mnogi ponašaju kao robovlasnici i to će ti svatko potvrditi tko je bio u Njemačkoj. Nema ti od rahatluka kruha moraš raditi da bi preživio, a u Njemačkoj se radi za puno veće plaće i bolji odnos poslodavca prema radniku, dakle sve obrnuto od onog što tvrdiš. Indeks kvalitete života je puno veći u Njemačkoj nego u BiH je li ovo moguće da moram nekome objašnjavati.
govoris o ljudima koji imaju poslodavce. ja dolazim iz zanimanja slobodnih umjetnika. meni u mjesecu treba 12 do 15 dana da zaradim za osnovno u bih, u njemackoj 7, u kanadi i americi mozda 5. ostali dani je na meni hocu li da lezim i gledam utakmice ili da trcim za parama. pogadjas, volim da lezim, zajebajem se i gluharim. tako i vani kad zivim. filozofija zaboli me k...c. odgovornost nula. u vecini sarajeva mozes doci pjesice do sume u roku od 30 do 45 minuta hoda. nema takvih puno gradova po njemackoj, a o bastama punim vocnjaka i zimzeleni da ne govorim. kakav indeks kvalitete zivota. covjeku koji voli slobodu i zadovoljan je sa osnovnim stvarima zivot moze biti dobar svugdje, dok nekima sva zlata ovog svijeta nisu dovoljna za srecu. covjek je i duhovno bice. Kakav propalitet. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Stize li uskoro generacija obnove? Formiranje novih politickih stranaka. Postano: 06 svi 2019, 16:45 |
|
|
Stinger19 je napisao/la: ja dolazim iz zanimanja slobodnih umjetnika. 
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bilbord
|
Naslov: Re: Stize li uskoro generacija obnove? Formiranje novih politickih stranaka. Postano: 06 svi 2019, 16:45 |
|
|
|
Slusaj prijatelju, nece samo Bosnjaci napustiti BiH. Napustice svi oni koji su potlaceni, bilo od svoga ili tudjeg naroda, sto znaci da nece da rade za bahate gramizljivce koji bacaju mrvice onima koji im uvecavaju bogatstvo. Postoje razlicite slobode, nije sloboda samo kada si sa svojim narodom, taj ,,svoj,, narod zna i te kako da te zloupotrijebi, a to boli vise nego kada si rob tudjinu. Mozda i nije sve u malim platama, mozda ima necega i u ljudskom dostojanstvu, volji da glasno kazes sta mislis, da diskutujes bez straha, da nisi ponizen i omalovazavan od stane goreg. Teznja za inostranstvom nije samo da bi se vise zaradilo. To jeste nekada bilo, sada je ta teznja da se covjek ,,oslobodi,,....
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kačamak
|
Naslov: Re: Stize li uskoro generacija obnove? Formiranje novih politickih stranaka. Postano: 06 svi 2019, 16:57 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Kačamak je napisao/la: ja dolazim iz zanimanja slobodnih umjetnika.  Sine loše si kvotao..Ispravi to.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|