HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 28 ožu 2024, 19:04.

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 298 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Dan kad su vojnici sa šahovnicom pobili cijelo selo
PostPostano: 16 tra 2010, 14:34 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 14 sij 2010, 18:33
Postovi: 4967
Lokacija: Capica curica kaze Tetovo
unknown je napisao/la:
Zločin za svaku osudu ali nema smisla, pa uvijek isto iz tzv RH, sramota koliko favoriziraju zločine nad Bošnjacima a 100.000 protjeranih Hrvata kao i načinjene zločine nad njima uopće ne spominju, idemo u EU...


Dan kad su vojnici sa šahovnicom pobili cijelo selo
Petak šesnaesti
Dan kad su vojnici sa šahovnicom pobili cijelo selo

'Osjetio sam bol i pao. Trenutak prije nego me pogodio, vidio sam roditelje malo dalje. Onaj vojnik koji je pucao na mene naredio je drugome da puca na tatu i mamu. Vikao je 'Ubij ih, ubij ih, ubij ih!'... tri puta. Kad je drugi put rekao 'Ubij ih', moj otac je rekao: 'Ubij mene, samo pusti ženu i djecu!''
Povodom godišnjice masakra u Ahmićima prenosimo tekst koji je Boris Dežulović napisao za Nezavisne novine, a objavljen je uoči posjete hrvatskog predsjednika Ive Josipovića tom stratištu civila pobijenih oružjem HVO-a.

Osuđeni ratni zločinac iz Busovače, Dario Kordić je, naime, 15. travnja 1993. godine u Vitezu okupio svoje oficire i razradio detaljni plan sutrašnjeg napada na Ahmiće. U "Pregledu saznanja MUP-a RH o događajima vezanim za zločin u Ahmićima", tajnom izvještaju o svojedobnoj istrazi hrvatskog Ministarstva unutarnjih poslova, zabilježeno je kako je na tom sastanku netko dobacio da "u Ahmićima ima i djece", na što je neimenovan netko odgovorio: "Pa, što onda? Ta djeca bi mogla postati odrasli ljudi!".

Prisjećajući se 16. travnja, koji je te tragične 1993. godine padao na petak, kao što pada i danas, Dežulović započinje tekst iskazom jednoga od dvoje preživjele djece iz obitelji Zec iz Ahmića gdje opisuju što se dogodilo rije točno 17 godina:

- Adnane, tko je tada živio u vašoj obiteljskoj kući?

- Otac Sabahudin, on je bio 37 godina star, majka Hajrija, koja je imala 40, sestra Alisa od 11 godina i druga sestra Melisa, ona je imala šest godina. Meni je tada bilo trinaest.

- U četvrtak, 15. aprila navečer, svi ste bili kod kuće?

- Da, zaspali smo oko deset sati. Ja sam spavao u svojoj sobi, sestre u svojoj, a roditelji u trećoj sobi.

- Adnane, hoćeš li, molim te, ispričati ovom sudu što se dogodilo sutradan, u petak, 16. aprila?

- Rano ujutro, oko pet sati, otac i majka su utrčali u naše sobe i probudili nas vičući da se brzo obučemo i bježimo, jer kuća gori. Vani su se čule detonacije i pucnjava. Roditelji i sestre su bježali prema Nurijinoj kući, a ja malo niže. Negdje kraj Zahirove kuće zaustavio me neki vojnik, lice mu je bilo obojano u crno, i pitao: "Gdje ćeš ti, mali?" Vidio sam da Zahir leži na tlu do njega, rekao sam da se puca, da bježim, a on je rekao: "Bježi, bježi!" Nastavio sam trčati, a onda me zaustavila grupa vojnika i rekli su mi da stanem. Okrenuo sam se da pobjegnem natrag, ali s druge strane su dolazila tri vojnika. Oni su odmah zapucali. Osjetio sam bol i pao. Trenutak prije nego me pogodio, vidio sam roditelje malo dalje. Onaj vojnik koji je pucao na mene naredio je drugome da puca na tatu i mamu. Vikao je "Ubij ih, ubij ih, ubij ih!"... tri puta. Kad je drugi put rekao "Ubij ih", moj otac je rekao: "Ubij mene, samo pusti ženu i djecu!"

- Tvoje sestre su tada još uvijek bile s ocem i majkom?

- Da, otac je držao za ruku Alisu, a majka Melisu.

- Što se tada dogodilo?

- Onaj drugi je najprije pucao u oca i Alisu. Oboje su pali mrtvi. Onda je ubio majku, ali nije pogodio Melisu. Moja sestra je samo pala na tlo zajedno s mamom.

- Što se s njom kasnije dogodilo?

- Kad sam došao svijesti, nje više nije bilo tu. Kasnije sam saznao da ju je pokupio Elvir Ahmić sa svojom sestrom. Rekao je da je našao Melisu kako spava kraj maminog tijela. Isprva nije htjela ići s njima, govorila je da će pričekati da se mama probudi.

- Adnane, ta tri vojnika koja su pucala u tvoje roditelje bila su u uniformama, zar ne? Kakve su im bile uniforme?

- Bili su u maskirnim uniformama.

- Jesu li na uniformama imali nekakve oznake?

- Da. Imali su oznake Hrvatske vojske.



Gdje je Adnan, gdje je Melisa?

Autor nadalje navodi: "Adnan Zec danas ima trideset godina, sestra mu Melisa dvadeset tri. Što je s njima sada, što rade, gdje žive, imaju li svoje obitelji, kako se nose sa svojim užasima - ne znamo. Znamo, međutim, što je s njihovim ocem: Sabahudin Zec je jedan od stotinu i šesnaest žitelja malog sela Ahmići kraj Viteza, koje su u petak 16. travnja 1993. poubijali pripadnici Jokera, eskadrona smrti iz sastava Hrvatskog vijeća obrane, 'Hrvatske vojske', kako ih je na suđenju u Haagu dječački točno opisao Sabahudinov sin Adnan. Znamo i što je bilo s njegovom majkom: Hajrija Zec jedna je od trideset dvije žene likvidirane toga petka. Znamo, najzad, i što je bilo s jedanaestogodišnjom sestrom Alisom: ona je bila jedna od petnaestoro mališana hladnokrvno smaknutih toga petka po dječjim sobama, avlijama i sokacima Ahmića."

Na obljetnicu "zlokobnog četvrtka kad su se u Vitezu sastale glavešine lašvanskog HVO-a da dogovore plan sutrašnjeg napada na Ahmiće" koji je ujedno i posljednji četvrtak Adnanovih i Melisinih roditelja i sestre Alise, novi hrvatski predsjednik je posjetio Ahmiće i time postao prvi visoki hrvatski funkcioner i prvi hrvatski političar uopće koji će u Ahmićima kleknuti i zatražiti oprost.


Oplakivanje Darija Kordića

"Nije poznato koliko će to značiti Adnanu i Melisi. Vijenac pod spomenik njihovim roditeljima njima ne treba - on treba Hrvatima, onima dakle čija je vojska toga petka upala u selo i čiji predsjednik će se sedamnaest godina kasnije pokloniti ahmićkim žrtvama. Adnan i Melisa ionako su naučili živjeti izvan hrvatskog pamćenja", piše Dežulović, te nastavlja:

"Iz tog su pamćenja Ahmići - mjesto najstrašnijeg zločina kojega su vojnici sa šahovnicom na nadlakticama počinili u svih pet godina svih naših ratova - u proteklih sedamnaest godina temeljito izbrisani. Za to vrijeme Hrvatska je plaćala vojne penzije ubojicama iz Ahmića i advokate njihovim zapovjednicima, davala im lažne lične karte i utočišta pred pravdom. Pratila je sve to vrijeme Hrvatska kalvariju vitezova Lašvanske doline u haškom zatočeništvu, čitala bez daha potresne reportaže iz zatvora 'Karlau' u Grazu, 'austrijskog Guantanama', oplakujući gorku sudbinu Darija Kordića, i nikad se nitko u tih sedamnaest godina nije sjetio Adnana i njegove sestre Melise, koja je toga petka čekala da joj se mrtva majka probudi. Minuta šutnje za njihove roditelje u Hrvatskoj traje punih sedamnaest godina."


Gdje su ubojice? U Registru

Josipovićeva posjeta Ahmićima neće puno toga promijeniti jer se Adnana i Melise Hrvatska neće sjetiti ni danas, a predsjednikova će gesta "biti tek šlagvort za nove šovenske i revizionističke komentare". Mozgovi "operacije Ahmići" danas su u zatvoru, ali ubojice Adnanovih roditelja i danas su na slobodi:

"Eno ih u famoznom Registru hrvatskih branitelja, u rubrici HVO, s reguliranim ratnim stažom i zasluženim penzijama. Registra s imenima Sabahudina, Hajrije i Alise Zec u Hrvatskoj nema, niti će ga biti i poslije ovog četvrtka."

"Adnan i Melisa su postali odrasli ljudi. O njima, hvala na pitanju, ne znamo ništa. Ništa o njima nećemo znati ni kad večeras u televizijskom dnevniku pogledamo vijest da se predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović u četvrtak 15. aprila poklonio žrtvama zločina u Ahmićima. Adnanu i Melisi bit će, slutim, svejedno. Njihovi užasi počinju sutradan", zaključuje.

izvor: Net.hr

Lijepo si to uocio, istina je da je to zlocin, i to strasan, ali sto se nisi potrudio nac nesto slicno ovakvo, iz grabovice, na primjer? :hajduk1

_________________
Gospodja ministarka, gdje li sam je vidio...Obozavam tu komediju, osobito kada je Seka Sabljic glumi.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Dan kad su vojnici sa šahovnicom pobili cijelo selo
PostPostano: 16 tra 2010, 14:42 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 14 sij 2010, 18:33
Postovi: 4967
Lokacija: Capica curica kaze Tetovo
I prvi put da se slozim sa junuzom. Ocito da je ovo dirigovano, tocno se znalo sto se radi, i tocno sa znao cilj ove akcije. Nije upala neka naoruzana banda uspaljenih tinejdzera, nego jedinica specijalaca. Samo pitanje je zasto su to uradili, i tko im je dao zapovjed. I ko sto junuz kaze, zasto su jedinice arbih, koji su nekoliko sati prije bili prisutni u selu, izgubili su se bez traga. Ali, ko i ostale stvari u ratu, i ova ce najvjerojatnije ostati bez razjasnjenja. :hajduk1

_________________
Gospodja ministarka, gdje li sam je vidio...Obozavam tu komediju, osobito kada je Seka Sabljic glumi.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Dan kad su vojnici sa šahovnicom pobili cijelo selo
PostPostano: 16 tra 2010, 17:13 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 14 sij 2010, 18:33
Postovi: 4967
Lokacija: Capica curica kaze Tetovo
Jbg, zatvorise nam temu, a ja nisam dobio senzaciju od vjesti koliko je mudjahedina bilo u hos-u :hajduk1

_________________
Gospodja ministarka, gdje li sam je vidio...Obozavam tu komediju, osobito kada je Seka Sabljic glumi.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Dan kad su vojnici sa šahovnicom pobili cijelo selo
PostPostano: 16 tra 2010, 17:17 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 20 ruj 2009, 09:10
Postovi: 4386
Lokacija: Grobnik
totem je napisao/la:
Jbg, zatvorise nam temu, a ja nisam dobio senzaciju od vjesti koliko je mudjahedina bilo u hos-u :hajduk1


Oznaka postrojbe HOS-a za strane dobrovoljce i arabskih i turskih zemalja:
slika

„Dostavljamo Vam informaciju o dolasku mudžahedina u Bosansku Posavinu i njihovom pristupanju u postrojbu HOS-a.U tijeku smo proširivanja informacije, provjeravanja i identifikacije osoba koje se spominju u informaciji“, stoji u uvodnom dopisu kojeg je uz popratnu strogo povjerljivu informaciju Josip Perković, kao tadašnji pomoćnik ministra obrane zadužen za SIS uputio Josipu Manoliću, tadašnjem predstojniku Ureda za zaštitu ustavnog poretka Hrvatske; Gojku Šušku, tadašnjem ministru obrane i Smiljanu Reljiću, tadašnjem pomoćniku ministra unutarnjih poslova Hrvatske i načelniku Službe za zaštitu ustavnog poretka (SZUP).„Dana 12. rujna 1992. godine iz Turske u selo Domaljevac OS Bosanski Šamac došla je grupa od devet mudžahedina.Po dolasku u Domaljevac raspoređeni su u bojnu „Ante Paradžik“ (koja djeluje u sastavu 104. brigade HVO), a prema prethodnom dogovoru zapovjednika postrojbe HOS-a Stojana Vujnovića i Mate Iliševića.

Inače, bilo je mudžahedina već i 1991. u samoj Hrvatskoj, ali to na žalost znam samo iz svjedočanstava pojedinih vojnika HV-a.

_________________
RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst
KREPAT MA NE MOLAT
http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Dan kad su vojnici sa šahovnicom pobili cijelo selo
PostPostano: 16 tra 2010, 17:53 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 14 sij 2010, 18:33
Postovi: 4967
Lokacija: Capica curica kaze Tetovo
dane-croatia je napisao/la:
totem je napisao/la:
Jbg, zatvorise nam temu, a ja nisam dobio senzaciju od vjesti koliko je mudjahedina bilo u hos-u :hajduk1


Oznaka postrojbe HOS-a za strane dobrovoljce i arabskih i turskih zemalja:
slika

„Dostavljamo Vam informaciju o dolasku mudžahedina u Bosansku Posavinu i njihovom pristupanju u postrojbu HOS-a.U tijeku smo proširivanja informacije, provjeravanja i identifikacije osoba koje se spominju u informaciji“, stoji u uvodnom dopisu kojeg je uz popratnu strogo povjerljivu informaciju Josip Perković, kao tadašnji pomoćnik ministra obrane zadužen za SIS uputio Josipu Manoliću, tadašnjem predstojniku Ureda za zaštitu ustavnog poretka Hrvatske; Gojku Šušku, tadašnjem ministru obrane i Smiljanu Reljiću, tadašnjem pomoćniku ministra unutarnjih poslova Hrvatske i načelniku Službe za zaštitu ustavnog poretka (SZUP).„Dana 12. rujna 1992. godine iz Turske u selo Domaljevac OS Bosanski Šamac došla je grupa od devet mudžahedina.Po dolasku u Domaljevac raspoređeni su u bojnu „Ante Paradžik“ (koja djeluje u sastavu 104. brigade HVO), a prema prethodnom dogovoru zapovjednika postrojbe HOS-a Stojana Vujnovića i Mate Iliševića.

Inače, bilo je mudžahedina već i 1991. u samoj Hrvatskoj, ali to na žalost znam samo iz svjedočanstava pojedinih vojnika HV-a.

Pa ti nisi sasvim ok. Ono napisano latinicom, na bosanskom, hahaahhahah. I dane, ne kazu oni allahu ekber, nego allah uekber, kada se prevede na Hrvatski. Dane, dane, znao sam da su gluposti, ali ovakve.....Te uniforme su bile za domace turke{bosance}, a ne za nekakve mudjahedine, kako si tvrdio da su bili u hos-u.Jos i krivo napisano, hahaha, to im je neki pijani hercegovacki krojac :hajduk1 napisao, da se osjecaju pozeljnim u hos-u. I drugi put molio bi te da kada nesto zelis tvrditi, provjeravaj to nekoliko dana, a ne ovako na brzinu. Ne mogu vjerovati.

_________________
Gospodja ministarka, gdje li sam je vidio...Obozavam tu komediju, osobito kada je Seka Sabljic glumi.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Dan kad su vojnici sa šahovnicom pobili cijelo selo
PostPostano: 16 tra 2010, 17:57 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 14 sij 2010, 18:33
Postovi: 4967
Lokacija: Capica curica kaze Tetovo
Djaba visis na onom islam bosna, nista te nisu naucili o njihovoj vjeri. Uzalud tracis vrijeme, bolje se koncentriraj na nesto drugo. :hajduk1

_________________
Gospodja ministarka, gdje li sam je vidio...Obozavam tu komediju, osobito kada je Seka Sabljic glumi.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Dan kad su vojnici sa šahovnicom pobili cijelo selo
PostPostano: 16 tra 2010, 18:14 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 20 ruj 2009, 09:10
Postovi: 4386
Lokacija: Grobnik
totem je napisao/la:
Pa ti nisi sasvim ok. Ono napisano latinicom, na bosanskom, hahaahhahah. I dane, ne kazu oni allahu ekber, nego allah uekber, kada se prevede na Hrvatski. Dane, dane, znao sam da su gluposti, ali ovakve.....Te uniforme su bile za domace turke{bosance}, a ne za nekakve mudjahedine, kako si tvrdio da su bili u hos-u.Jos i krivo napisano, hahaha, to im je neki pijani hercegovacki krojac :hajduk1 napisao, da se osjecaju pozeljnim u hos-u. I drugi put molio bi te da kada nesto zelis tvrditi, provjeravaj to nekoliko dana, a ne ovako na brzinu. Ne mogu vjerovati.


Čovječe, zar nisi izpod ove slike pročitao izvješće hrvatske tajne službe, gdje govore baš o Mudžahedinima u HOS-u. Ili ne znaš čitati? Također, što misliš kako su Mudžahedini došli u Bosnu, jerbo još su jedino mogli doći prieko Srbije.
A što se tiče bosanskih muslimana, oni su umjesto srebrenih obruba na crnoj HOS-ovoj oznaci imali zelene obrube, a ova oznaka je baš za islamske strane borce, ter je ta mudžahedinska postrojba bila dio HOS-ove jedinice ,,Stojan Vujnović Srbin''.

_________________
RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst
KREPAT MA NE MOLAT
http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Dan kad su vojnici sa šahovnicom pobili cijelo selo
PostPostano: 16 tra 2010, 18:30 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 14 sij 2010, 18:33
Postovi: 4967
Lokacija: Capica curica kaze Tetovo
dane-croatia je napisao/la:
totem je napisao/la:
Pa ti nisi sasvim ok. Ono napisano latinicom, na bosanskom, hahaahhahah. I dane, ne kazu oni allahu ekber, nego allah uekber, kada se prevede na Hrvatski. Dane, dane, znao sam da su gluposti, ali ovakve.....Te uniforme su bile za domace turke{bosance}, a ne za nekakve mudjahedine, kako si tvrdio da su bili u hos-u.Jos i krivo napisano, hahaha, to im je neki pijani hercegovacki krojac :hajduk1 napisao, da se osjecaju pozeljnim u hos-u. I drugi put molio bi te da kada nesto zelis tvrditi, provjeravaj to nekoliko dana, a ne ovako na brzinu. Ne mogu vjerovati.


Čovječe, zar nisi izpod ove slike pročitao izvješće hrvatske tajne službe, gdje govore baš o Mudžahedinima u HOS-u. Ili ne znaš čitati? Također, što misliš kako su Mudžahedini došli u Bosnu, jerbo još su jedino mogli doći prieko Srbije.
A što se tiče bosanskih muslimana, oni su umjesto srebrenih obruba na crnoj HOS-ovoj oznaci imali zelene obrube, a ova oznaka je baš za islamske strane borce, ter je ta mudžahedinska postrojba bila dio HOS-ove jedinice ,,Stojan Vujnović Srbin''.

Dane, nemoj mi rec da spisi tajne sluzbe dolaze do tebe.Daj sliku nekog stranog mudjahedina u odori hos-a, ili ne peglaj vise. Jedini dokaz ti je to sto je neka novina nesto napisala, i neko parce tkanine, sa pogresnim nazivima, i tekbirima. Ako imas slike nekih stranih mudjahedina daj pokazi a ako nemas, dosta. Ako je procurila informacija iz tajnih sluzbi, onda da se nadje slika je ocas posla. :hajduk1

_________________
Gospodja ministarka, gdje li sam je vidio...Obozavam tu komediju, osobito kada je Seka Sabljic glumi.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Dan kad su vojnici sa šahovnicom pobili cijelo selo
PostPostano: 16 tra 2010, 18:50 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 20 ruj 2009, 09:10
Postovi: 4386
Lokacija: Grobnik
totem je napisao/la:
Dane, nemoj mi rec da spisi tajne sluzbe dolaze do tebe.Daj sliku nekog stranog mudjahedina u odori hos-a, ili ne peglaj vise. Jedini dokaz ti je to sto je neka novina nesto napisala, i neko parce tkanine, sa pogresnim nazivima, i tekbirima. Ako imas slike nekih stranih mudjahedina daj pokazi a ako nemas, dosta. Ako je procurila informacija iz tajnih sluzbi, onda da se nadje slika je ocas posla. :hajduk1


Gledaj, mene zanimaju činjenice, a ne pametovanje. Ja se inače isto nadam kako ovi mudžahedini Ustaše nisu kasnije sudjelovali u borbama protiv Hrvata, tako da razumiem na neki način tvoju zabrinutost, jerbo bi se hrvatsko-bošnjački sukob mogao smatrati unutarustaškim sukobom. Ali naše razprave bez činjenica ne trebaju ići ovoliko daleko.

_________________
RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst
KREPAT MA NE MOLAT
http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Dan kad su vojnici sa šahovnicom pobili cijelo selo
PostPostano: 16 tra 2010, 18:57 
Offline

Pridružen/a: 27 pro 2009, 12:35
Postovi: 983
Daj Dane uozbilji se.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Dan kad su vojnici sa šahovnicom pobili cijelo selo
PostPostano: 16 tra 2010, 19:06 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 14 sij 2010, 18:33
Postovi: 4967
Lokacija: Capica curica kaze Tetovo
unknown je napisao/la:
Daj Dane uozbilji se.

Ovaj nije bas sasvim....... :hajduk1

_________________
Gospodja ministarka, gdje li sam je vidio...Obozavam tu komediju, osobito kada je Seka Sabljic glumi.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Dan kad su vojnici sa šahovnicom pobili cijelo selo
PostPostano: 16 tra 2010, 19:14 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 20 ruj 2009, 09:10
Postovi: 4386
Lokacija: Grobnik
unknown je napisao/la:
Daj Dane uozbilji se.


Do sad su mi svi govorili da sam preosbiljan, tako da mi je drago što ću ubuduće takvima moći ukazivati na tvoj upis kano protudokaz.

_________________
RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst
KREPAT MA NE MOLAT
http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Dan kad su vojnici sa šahovnicom pobili cijelo selo
PostPostano: 16 tra 2010, 19:17 
Offline

Pridružen/a: 27 pro 2009, 12:35
Postovi: 983
dane-croatia je napisao/la:
unknown je napisao/la:
Daj Dane uozbilji se.


Do sad su mi svi govorili da sam preosbiljan, tako da mi je drago što ću ubuduće takvima moći ukazivati na tvoj upis kano protudokaz.


:palacgore1 :zubati


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Dan kad su vojnici sa šahovnicom pobili cijelo selo
PostPostano: 16 tra 2010, 19:19 
Offline

Pridružen/a: 25 ožu 2010, 10:53
Postovi: 867
unknown je napisao/la:
dane-croatia je napisao/la:

Do sad su mi svi govorili da sam preosbiljan, tako da mi je drago što ću ubuduće takvima moći ukazivati na tvoj upis kano protudokaz.


:palacgore1 :zubati

e sad možemo pjevat borbene
:smajl032

_________________
"1+1=2"


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Dan kad su vojnici sa šahovnicom pobili cijelo selo
PostPostano: 16 tra 2010, 20:11 
Offline

Pridružen/a: 08 stu 2009, 13:17
Postovi: 322
Mar-kan je napisao/la:
Ove momke sam poznavao...Tko ima volje za ostala imena,nek potraži na HIC.

ŽEPAČKIĆ, IVICA - muškarac, po nacionalnosti Hrvat, pripadnik HVO-a. Pripadnici Armije BiH ubili su ga, 16.04.1993., kada je na patrolu HVO-a, kojoj je pripadao imenovani, na punktu kod katoličkog groblja u gradu Vitezu (a vis á vis sela Ahmića),

IVANKOVIĆ, ZLATKO - muškarac, po nacionalnosti Hrvat, pripadnik HVO-a. Pripadnici Armije BiH ubili su ga, 16.04.1993., kada su na patrolu HVO-a, kojoj je pripadao imenovani, na punktu kod katoličkog groblja u gradu Vitezu (a vis á vis sela Ahmića), iz zasjede otvorili paljba. Ovo ubojstvo je bilo i razlogom (‘kap koja je prelila čašu’) otpočinjanja oštrih oružanih sukoba između Muslimana i Hrvata na širem području Lašvanske doline.

ŠANTIĆ, MIRJAN - muškarac, rođen 05.06.1956., po nacionalnosti Hrvat, iz sela Šantići (općina Vitez), pripadnik HVO-a. Ubili su ga, 16.04.1993., u selu Ahmići (općina Vitez), metkom iz lovačke puške ispaljenim u leđa (krupnom sačmom za lov na medvjede), pripadnici Armije BiH.


I sta ovo treba da znaci , da li sa ovim opravdavas napad na selo i masakar nad civilima ? Slab ti je pokusaj jer je osudeni ratni zlocinac vec 15 aprila sakupio oficire , izradio plan i izdao naredbu za napad. Mozda je ratni zlocinac bio vidovit ili nam ti pokusavs da podmetnes nesto sto znas da nije istina :smajl007 Mozes ti da pokusas da opravdas ratni zlocin ali slab ti je pokusaj Markane :ucelo

Citat:
Osuđeni ratni zločinac iz Busovače, Dario Kordić je, naime, 15. travnja 1993. godine u Vitezu okupio svoje oficire i razradio detaljni plan sutrašnjeg napada na Ahmiće. U "Pregledu saznanja MUP-a RH o događajima vezanim za zločin u Ahmićima", tajnom izvještaju o svojedobnoj istrazi hrvatskog Ministarstva unutarnjih poslova, zabilježeno je kako je na tom sastanku netko dobacio da "u Ahmićima ima i djece", na što je neimenovan netko odgovorio: "Pa, što onda? Ta djeca bi mogla postati odrasli ljudi!".


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Dan kad su vojnici sa šahovnicom pobili cijelo selo
PostPostano: 16 tra 2010, 22:02 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 14 sij 2010, 18:33
Postovi: 4967
Lokacija: Capica curica kaze Tetovo
A ko je tebi rekao da su ti citat vjerodostojni? I ako su neki ubijeni u zasjedi, a nije jos proglasen rat sa hvo, sto ste ocekivali? Mada, stvarno, ne opravdavam civilne zrtve, ali to je to. Ni vi niste se :hajduk1 u hrvatskim selima ponasali skruceno. Ispravi me ako grijesim.

_________________
Gospodja ministarka, gdje li sam je vidio...Obozavam tu komediju, osobito kada je Seka Sabljic glumi.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Dan kad su vojnici sa šahovnicom pobili cijelo selo
PostPostano: 16 tra 2010, 22:17 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 lis 2009, 18:58
Postovi: 35278
Lokacija: Gl. grad regije
oliver je napisao/la:
I sta ovo treba da znaci , da li sa ovim opravdavas napad na selo i masakar nad civilima ? Slab ti je pokusaj jer je osudeni ratni zlocinac vec 15 aprila sakupio oficire , izradio plan i izdao naredbu za napad. Mozda je ratni zlocinac bio vidovit ili nam ti pokusavs da podmetnes nesto sto znas da nije istina :smajl007 Mozes ti da pokusas da opravdas ratni zlocin ali slab ti je pokusaj Markane :ucelo


Da, kronologija je jako bitna, iz čista mirau Zenici se otima Živko Totić a pratnja mu je ubijena, slučajno je baš moj stari krenuo u Podbrežje tad autom i mahali su mu neki naši (Muslimani) ljudi da se vraća natrag, kaže da je dalje vidio mudžahedine samo da nije znao naše ili domaće. A nije HVO u Zenici nikog taknuo...

Morali su oni nekako opravdat svoj dolazak u Zenicu.

Dakle ubijaju HVO vojsku u Zenici i Ahmićima, provociraju iz Ahmića a onda odjednom je selo bez vojske koja se sklanja u Počulicu i promatra.

Nakon masakra i snimanja za TV počinje sveopći napad na Hrvate. Za koji Hrvati nisu spremni a Bošnjacima sve super funkcionira i sve je koordinirano.

Mislim, smrdi gadno u toj priči nešto...

Naravno da ne mislim da su Hrvati ovdje nevivi ali evo u ovo vrijeme pomirenja ja bih se zapitao da sam onaj drugi da li tu sve štima i s te strane...

_________________
Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Dan kad su vojnici sa šahovnicom pobili cijelo selo
PostPostano: 16 tra 2010, 22:27 
Offline

Pridružen/a: 25 ožu 2010, 10:53
Postovi: 867
Junuz Djipalo je napisao/la:
oliver je napisao/la:
I sta ovo treba da znaci , da li sa ovim opravdavas napad na selo i masakar nad civilima ? Slab ti je pokusaj jer je osudeni ratni zlocinac vec 15 aprila sakupio oficire , izradio plan i izdao naredbu za napad. Mozda je ratni zlocinac bio vidovit ili nam ti pokusavs da podmetnes nesto sto znas da nije istina :smajl007 Mozes ti da pokusas da opravdas ratni zlocin ali slab ti je pokusaj Markane :ucelo


Da, kronologija je jako bitna, iz čista mirau Zenici se otima Živko Totić a pratnja mu je ubijena, slučajno je baš moj stari krenuo u Podbrežje tad autom i mahali su mu neki naši (Muslimani) ljudi da se vraća natrag, kaže da je dalje vidio mudžahedine samo da nije znao naše ili domaće. A nije HVO u Zenici nikog taknuo...

Morali su oni nekako opravdat svoj dolazak u Zenicu.

Dakle ubijaju HVO vojsku u Zenici i Ahmićima, provociraju iz Ahmića a onda odjednom je selo bez vojske koja se sklanja u Počulicu i promatra.

Nakon masakra i snimanja za TV počinje sveopći napad na Hrvate. Za koji Hrvati nisu spremni a Bošnjacima sve super funkcionira i sve je koordinirano.

Mislim, smrdi gadno u toj priči nešto...

Naravno da ne mislim da su Hrvati ovdje nevivi ali evo u ovo vrijeme pomirenja ja bih se zapitao da sam onaj drugi da li tu sve štima i s te strane...

čekaj junuze, šta ti hoćeš reći
da su vas gore muslimani nasamarili :kava

_________________
"1+1=2"


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Dan kad su vojnici sa šahovnicom pobili cijelo selo
PostPostano: 16 tra 2010, 22:31 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 14 sij 2010, 18:33
Postovi: 4967
Lokacija: Capica curica kaze Tetovo
Junuz Djipalo je napisao/la:
oliver je napisao/la:
I sta ovo treba da znaci , da li sa ovim opravdavas napad na selo i masakar nad civilima ? Slab ti je pokusaj jer je osudeni ratni zlocinac vec 15 aprila sakupio oficire , izradio plan i izdao naredbu za napad. Mozda je ratni zlocinac bio vidovit ili nam ti pokusavs da podmetnes nesto sto znas da nije istina :smajl007 Mozes ti da pokusas da opravdas ratni zlocin ali slab ti je pokusaj Markane :ucelo


Da, kronologija je jako bitna, iz čista mirau Zenici se otima Živko Totić a pratnja mu je ubijena, slučajno je baš moj stari krenuo u Podbrežje tad autom i mahali su mu neki naši (Muslimani) ljudi da se vraća natrag, kaže da je dalje vidio mudžahedine samo da nije znao naše ili domaće. A nije HVO u Zenici nikog taknuo...

Morali su oni nekako opravdat svoj dolazak u Zenicu.

Dakle ubijaju HVO vojsku u Zenici i Ahmićima, provociraju iz Ahmića a onda odjednom je selo bez vojske koja se sklanja u Počulicu i promatra.

Nakon masakra i snimanja za TV počinje sveopći napad na Hrvate. Za koji Hrvati nisu spremni a Bošnjacima sve super funkcionira i sve je koordinirano.

Mislim, smrdi gadno u toj priči nešto...

Naravno da ne mislim da su Hrvati ovdje nevivi ali evo u ovo vrijeme pomirenja ja bih se zapitao da sam onaj drugi da li tu sve štima i s te strane...

Junuze, a sto je bilo sa toticem, to nigdje nisam procitao?
Jel ziv, ili....otisao. :hajduk1

_________________
Gospodja ministarka, gdje li sam je vidio...Obozavam tu komediju, osobito kada je Seka Sabljic glumi.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Dan kad su vojnici sa šahovnicom pobili cijelo selo
PostPostano: 16 tra 2010, 22:32 
Offline

Pridružen/a: 27 pro 2009, 12:35
Postovi: 983
sotto voce je napisao/la:
Junuz Djipalo je napisao/la:

Da, kronologija je jako bitna, iz čista mirau Zenici se otima Živko Totić a pratnja mu je ubijena, slučajno je baš moj stari krenuo u Podbrežje tad autom i mahali su mu neki naši (Muslimani) ljudi da se vraća natrag, kaže da je dalje vidio mudžahedine samo da nije znao naše ili domaće. A nije HVO u Zenici nikog taknuo...

Morali su oni nekako opravdat svoj dolazak u Zenicu.

Dakle ubijaju HVO vojsku u Zenici i Ahmićima, provociraju iz Ahmića a onda odjednom je selo bez vojske koja se sklanja u Počulicu i promatra.

Nakon masakra i snimanja za TV počinje sveopći napad na Hrvate. Za koji Hrvati nisu spremni a Bošnjacima sve super funkcionira i sve je koordinirano.

Mislim, smrdi gadno u toj priči nešto...

Naravno da ne mislim da su Hrvati ovdje nevivi ali evo u ovo vrijeme pomirenja ja bih se zapitao da sam onaj drugi da li tu sve štima i s te strane...

čekaj junuze, šta ti hoćeš reći
da su vas gore muslimani nasamarili :kava


Dobro je, napokon ako sam razumio Junuza se slažem s njim u potpunosti, on ovdje ima dobre rečenice, a zadnjom ukazuje da se muslimani trebaju ispričati i zapitati, tako sam ja razumio ovaj post.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Dan kad su vojnici sa šahovnicom pobili cijelo selo
PostPostano: 16 tra 2010, 22:37 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 lis 2009, 18:58
Postovi: 35278
Lokacija: Gl. grad regije
Pa, ja sam već bio klisno, ne mogu 100 % govorit o događajima, samo ono što sam čuo od ljudi no vidjelo se još dok sam bio da je namjera islamska Bosna pa kolika bude, kakva multikulti priča i velik dio ljudi je gledao na nas Hrvate kao i na Srbe - naprosto Vlasi...

Nas su Muslimani nasadilii gore a i dole, mislim da je počela ideja još razmještajem izbjeglica, nisu oni nasumično usmjeravali izbjeglice, sjećam se kad sam čuo gdje su kampovi odmah sam posumnjao. I tu je trebalo presjeći, naprosto nije trebalo u mješovitim mjestima dozvolit boravak a opet kud sa tolikim ljudima? Zenica, Tuzla pune kao šipak.

Uglavnom, mogu pričat što hoće ali TO pa ABiH u središnjoj Bosni nisu vodili obrambeni rat nego napadački, nažalost to se od Ahmića ne vidi, valjda to i jest bila namjera...

_________________
Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Dan kad su vojnici sa šahovnicom pobili cijelo selo
PostPostano: 16 tra 2010, 22:39 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 lis 2009, 18:58
Postovi: 35278
Lokacija: Gl. grad regije
totem je napisao/la:
Junuze, a sto je bilo sa toticem, to nigdje nisam procitao?
Jel ziv, ili....otisao. :hajduk1


Razmjenili su ga tad za neke mudžahedine.

Danas koliko su mi rekli baš ovdje živi u Vitezu...

_________________
Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Dan kad su vojnici sa šahovnicom pobili cijelo selo
PostPostano: 16 tra 2010, 22:41 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 lis 2009, 18:58
Postovi: 35278
Lokacija: Gl. grad regije
Uglavnom Dusina - mudžahedini

Otmica Totića - mudžahedini

Uvijek su oni tu negdje...

Ako treba tražit krivce za početke sukoba u SB ipak bi njih okrivio, i domaće među njima dakako...

_________________
Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Dan kad su vojnici sa šahovnicom pobili cijelo selo
PostPostano: 16 tra 2010, 22:42 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 14 sij 2010, 18:33
Postovi: 4967
Lokacija: Capica curica kaze Tetovo
Junuz Djipalo je napisao/la:
totem je napisao/la:
Junuze, a sto je bilo sa toticem, to nigdje nisam procitao?
Jel ziv, ili....otisao. :hajduk1


Razmjenili su ga tad za neke mudžahedine.

Danas koliko su mi rekli baš ovdje živi u Vitezu...

Ok, hvala na informaciji. :hajduk1

_________________
Gospodja ministarka, gdje li sam je vidio...Obozavam tu komediju, osobito kada je Seka Sabljic glumi.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Dan kad su vojnici sa šahovnicom pobili cijelo selo
PostPostano: 16 tra 2010, 22:47 
Offline

Pridružen/a: 25 ožu 2010, 10:53
Postovi: 867
Junuz Djipalo je napisao/la:
Pa, ja sam već bio klisno, ne mogu 100 % govorit o događajima, samo ono što sam čuo od ljudi no vidjelo se još dok sam bio da je namjera islamska Bosna pa kolika bude, kakva multikulti priča i velik dio ljudi je gledao na nas Hrvate kao i na Srbe - naprosto Vlasi...

Nas su Muslimani nasadilii gore a i dole, mislim da je počela ideja još razmještajem izbjeglica, nisu oni nasumično usmjeravali izbjeglice, sjećam se kad sam čuo gdje su kampovi odmah sam posumnjao. I tu je trebalo presjeći, naprosto nije trebalo u mješovitim mjestima dozvolit boravak a opet kud sa tolikim ljudima? Zenica, Tuzla pune kao šipak.

Uglavnom, mogu pričat što hoće ali TO pa ABiH u središnjoj Bosni nisu vodili obrambeni rat nego napadački, nažalost to se od Ahmića ne vidi, valjda to i jest bila namjera...

ja sam mislio da si ti hrabriji :zubati , a ti čim zapucalo, džada :zubati

_________________
"1+1=2"


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 298 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: Hagresor i 263 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO