HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 15 ožu 2024, 06:14.

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 114 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Muslimanska "ljevica" poziva na naoružavanje muslimana
PostPostano: 14 svi 2019, 15:28 
Offline

Pridružen/a: 08 pro 2017, 21:27
Postovi: 6265
Bit cu kratak je napisao/la:
Diablo je napisao/la:
Uvesti obaveznu registraciju biraca prije izbora prilikom koje bi se utvrdilo kojoj etnickoj grupaciji pripada jer kad se osobna nanese na onaj uređaj odmah izbaci sve, nema sanse slagat. Na osnovu toga izdavat jedinstveni kod koji bi se davao na dan izbora umjesto osobne iskaznice/licne karte
Nema potrebe da HNS određuje tko je legitimni Hrvat kad nam svima pise u kompjuteru tko smo...


To je jos bolji prijedlog. Znajuci Bosnjake oni ce se registrovati pod ostali nebi li napravili malverzaciju opet. Dobro napraviti jos neki sistem, nezavisno etnicko tijelo koje ce nadgledati kako se ko izjasnjava i to je to.

Samo sprijecit glasače u prljavim djelima dok kandidate mozda i ne treba dirat. Neka sejde i "ostalih" i na Hr listi ako ce na istoj samo Hrvati zaokruzivat pa da vidimo...

_________________
"Sretni robovi su najljuci neprijatelji slobode" !!!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Muslimanska "ljevica" poziva na naoružavanje muslimana
PostPostano: 14 svi 2019, 15:31 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 10 svi 2019, 21:58
Postovi: 20337
Naša Kvačica je napisao/la:
weasel je napisao/la:

Dakle stvar je jednostavna demografska i ekonomska tranzicija su poprilično povezane. Meksiko je država u razvoju i kad dostigne standard Njemačke neće više bit po 5 niñosa u svakoj kući. Naš problem je ovaj, mi smo prošli demografsku tranziciju i ekonomsku tranziciju iz agrarne u industrijsku zemlju. Industrija je propala a nove tehnologije koje guraju svijet napred se slabo koriste kod nas. Treba više IT firmi. Problem je što smo prošli obije tranzicije a nemamo visok standard. Stvar je specifična i ne može se uspoređivat s zapadnim zemljama. Oni nemaju djece jer su bogati i jer stalno negdje rade, naši ljudi imaju malo djece jer je loš standard , loše su plače i uvijeti rada i u takvim uvijetima je teško osamostalit se i odlučit se za stvaranje vlastite obitelji. Kad bi se recimo uveo zakon da nakon svakog djeteta dobiješ od vlade otpis 25% kredita kao što je uveo sad Orban u Mađarskoj , kad bi se zaštitilo trudnice od otkaza , kad bi se uveo porodiljni dopust za oba roditelja ... Sad bi neki na ovo sve rekli to je popis lijepih želja što je istina, jer tko će to sve platit? E tu dolazi ekonomija , da bi se sve to platilo treba imat jaku ekonomiju i državu koja će to podnjet. Finska na primjer ima ogorman problem s niskim natalitetom i skužili su i oni brzo da je lova većina problema plus uvijeti i prava mladih obitelji.


Čuj, nemam ja ništa protiv ako si ti u pravu, samo kažem da za to nema dokaza. Sve su to neke ideje, bit će ovako ili onako, ali nema nigdje iskustva gdje je to već urađeno i uspjelo.

Da ne citiram sve pojedinačno, evo ovo što sam povećao slova. Kažeš bogati nemaju djece jer su bogati, a mi nemamo jer je loš standard? :zubati

Pa ako eventualno postanemo bogati, nećemo li onda biti ta prva grupa koja nema djece jer su bogati? Ako nije pomoglo prvoj grupi, zašto bi nama bilo drugačije kad se obogatimo? Sad smo siromašni bez djece, a onda ćemo bit bogati bez djece.

Druga stvar, ovo oko Finske ne znam kakvi su rezultati, ali znam da je slično u Švedskoj gdje se svašta nešto pomaže ali glavni korisnici te pomoći su imigranti, a ne Šveđani. Znači tu pomoć mladim obiteljima koriste doseljenici Arapi koji već imaju te navike, a Šveđanima pomoć nije pomogla da promijenu navike. Imam neki osjećaj da će isto biti i u Finskoj. Povećat će se statistika, ai će je povećat muslimani a ne Finci.


Vidit ćemo za par godina kako će se odvijat stvari u Mađarskoj pa ćemo znat jel funkcionira. Uostalom što je bolje od dvoje? Siromašan bez djece ili bogat bez djece? Prvi nije samostalno donjeo odluku već je prisiljen situacijom u kojoj se nalazi , dok se imućniji mogu sami odlučiti žele li imati djece ili ne. Pad fertiliteta ispod razine zamjene je realnost koja se polako dešava cijeloj europi, ako će itko shvatit kako riješit taj problem to su skandinavci. Razlog zašto nigdje nema iskustva kod tih stvari je činjenica da su do sada taj problem bogate zemlje rješavale imigrantima i sad polako shvaćaju da je to samo kratkoročno riješenje. Dugoročno riješenje je više djece ili ćemo svi nestat.

_________________
BiH je Hrvatska djedovina, Hrvatsko kraljevstvo
I Beograd za nas dobro znade bojovnike 106. brigade...


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Muslimanska "ljevica" poziva na naoružavanje muslimana
PostPostano: 14 svi 2019, 15:32 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 srp 2017, 10:10
Postovi: 37650
deder je napisao/la:
Diablo je napisao/la:
Zašto se onda bošnjaci protive trecem entitetu smatrajuci isti razbijanjem drzave a znamo jako dobro da Zagrebu to nije nimalo u interesu? Ili zasto se protive okrupnjavanju zupanija/kantona?? Hoce li se sta promjenit u politickoj moci ako se spoje HNŽ i SBŽ, il mozda HBŽ sa ZHŽ a ogroman novac se moze ustedit...
Kada bosnjo odustane od pokusaja poklapanja tuđeg teritorija tada ce ova zemlja krenut naprijed...


Pa zato sto se tako nesto gura kroz medije kao potpisivanje kapitulacije nakon rata, tj. predaju onoga sto se "odbranilo oruzjem". Dakle cista propaganda i supljak.

Mislim da je u vezi treceg entiteta najveci problem eventualno razgranicenje u zajednickih kantonima/zupanijama.

Ja mislim da bi bilo najbolje na tri dijela uz tvrde garancije nemogucnost nezavisnosti pojedinih entiteta. I to je to. Time bi se automatski izbio iz ruku argument HDZ-u, doslo bi napokon do neke vrste pluralizma kod Hrvata u BiH koji bi napokon mogli i da kazne kleptokrate iz HDZ-a, a Bosnjacima se vise nebi punile glave praznim floskulama. Pa da vidimo ko ce kako svoj entitet urediti. Onda vise neme izgovora ovi drugi ili treci su krivi. Opet, tu su problem granice izmedju B i H jer mislim da potencijalno vec i rasprava o "razgranicenjima" dovela ta dva naroda u 1993. godinu, barem mentalno. Sto je opet najgora opcija.

Tako da: Cemu? Najbolje je ostaviti kantone, promjeniti izborni zakon u korist najmanjeg naroda, itd., i krenuti napokon naprijed. Ovo je neki moj, nazovimo ga: zdravoumski stav. Znam da je to dobrom dijelu Bosnjaka tesko objasniti. Zato sam se i obratio Stingeru, da mu vidim argumente kad ih ne suprostavlja Srbima ili Hrvatima.


Jedino sto mozemo dogovarati je razdruzivanje.
Nikakav opstanak tzv. BiH ne dolazi u obzir.
Dok postoji tzv. BiH nece biti ni mira ni ekonomije.

_________________
Srbi su mali narod sa karakterom super sile.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Muslimanska "ljevica" poziva na naoružavanje muslimana
PostPostano: 14 svi 2019, 15:36 
Offline

Pridružen/a: 10 tra 2019, 15:28
Postovi: 246
Samo napraviti nove licne karte sa bar codom. Pa kad ima chipi chips bar cod, mozemo i mi investirati u tu "naprednu tehnologiju". A i time sto je bar cod u pitanju, ne pise kojoj etniji pripadas(samo kompjuter zna), tako da nema straha od toga da neko te promatra drugacije zbog etnicke pripadnosti.

edit
Mala greska, sad vidjeh da ima bar cod na licnoj karti.

_________________
Izučavaći budalizma su budalisti.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Muslimanska "ljevica" poziva na naoružavanje muslimana
PostPostano: 14 svi 2019, 15:37 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 srp 2017, 10:10
Postovi: 37650
Stinger19 je napisao/la:
Citat:
Eto, direktno pitanje Stingeru: Zasto? U cemu je problem? Eto da se Hrvatima sutra dadnu sva prava u vezi izbornog zakona, da im se popusti u vezi svih politickih zelja, od kanala pa nadalje, kako bi to ugrozilo Bosnjake i njihov opstanak? Ali hajde mi to logicno objasni da shvatim. Da shvatim zasto je ovako bolje "kost u kost" nego da se pusti svako na miru da zivi onako kako on to hoce tamo gdje je vecina. A taj zajednicki nivo koristi cisto u smislu zastupanja interesa svih (prije svega ekonomskih) naprema vani i drugim igracima. Zasto bi to bilo tako katastrofalno?


joj, padobranaca ... evo ti oficijelan odgovor: ti bi sve bio potpuno u pravu da bih ne granici sa srbijom i hrvatskom, i da povijest nije dinamicka sila promjene. bosnjaci zive sazimanje i nestanak kao narod i politicki faktor od velikog beckog rata (rata svete lige) 1683 naovamo. kljuc tog nestanka je politika popustanja koje su prvo provodili okupatori osmanski turci kroz razne mirovne ugovore pocevsi sa karlovackim mirom, pa preko svih mirovnih konferencija i sporazuma i washingtona i daytona nedavno. nase historijsko iskustvo kaze da ne postoji granica srpskih i hrvatskih apetita u odnosu na bih i bosnjake do tacke naseg unistenja i da je svaki dogovor samo stepenica ka konacnom kraju. rs je dobila punu politicku autonomiju, ukljucujuci i vlastitu izbornu jedinicu. sta smo dobili ? mir i stabilnost nismo, vec svaki dan zivimo rub rata i nestabilnost. svako popustanje hdz-u i politicko jacanje te opcije nacinit ce bih jos slabijom i nestabilnijom. nece se zaustaviti na izbornom zakonu. ni srbi ni hrvati se ne vide kao dio bh politicke zajednice i svaka konsolidacija istih u institucijama je korak blize raspadu i unistenju bosnjackog naroda. nece oni sa nama da saradjuju ni danas, ni u podijeljenoj bih, a pogotovo ne bi nakon raspada bih. oni zele da nas koloniziraju i koriste nas kao trziste dok nas ne dotuku do kraja. zato ne moze to sto ti zelis i svako normalan bi zelio. identitarna politika je beskrajno jaca od ekonomije. sta bi prosjecan srbin ili hrvat od place od 2500 eura mjesecno u bih. prvih nekoliko mjeseci bi kupovali krpice, i isli od restorana do restorana, u roku od nekoliko godina bi kupili auta i kupili stanove ili napravili kuce, nesto i proputovali, a onda bi poceli da se razmnozavaju i zabilin zastave i rekli ovo je srbija i hrvatska. dakle kad bi i imali stpljenja da zive u bih dok ne postanemo ekonomksi jaki, na kraju je opet nacionalna drzava.


Ja bih se na vasem mjestu razdruzio i naoruzao svim i svacim.
Ovo sto vi radite je van pameti i put u propast.
Nemoj samo pricati da su vam krivi Srbi i Hrvati sto hocete da propadnete zbog tzv. BiH.

_________________
Srbi su mali narod sa karakterom super sile.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Muslimanska "ljevica" poziva na naoružavanje muslimana
PostPostano: 14 svi 2019, 15:51 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 14 tra 2016, 00:13
Postovi: 6668
@Stinger.
Mirno razdruživanje je preduslov za dobrosusedske odnose posle razdruživanja.
Alternativa tome je rat i raspad BiH.A onda će te opet ostati sami u svom delu BiH s tom razlikom što će te biti u neprijateljskom okruženju.
Šta to u suštini znači?
Srbija(u kojoj će tada biti i Srpska) i Hrvatska(u kojoj će tada biti HB) kontrolisaće vam najrigoroznije svaki uvoz izvoz,svaki kamion,svaki autobus.Bićete skoro hermetički zatvoreni.I nećete se imati kome da žalite.Autobus na granici može pet sati da se pregleda,kamion ...
Kako hoćete..svejedno.
Čak kada bi nekakvim čudom proterali sve Srbe i Hrvate,opet bi vas čekalo hermetičko zatvaranje i lagano davljenje do smrti.Priče o izlasku na Savu i more su debilne.Sava vodi u Srbiju.Od mora nema ništa.Pretis lonac bi vam bila budućnost.

_________________
Na nama koplja se lome i vatra se gasi jer mi smo jaki,rodjeni sa vukovima.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Muslimanska "ljevica" poziva na naoružavanje muslimana
PostPostano: 14 svi 2019, 15:59 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 14 tra 2016, 00:13
Postovi: 6668
novovrijeme je napisao/la:
Stinger19 je napisao/la:

joj, padobranaca ... evo ti oficijelan odgovor: ti bi sve bio potpuno u pravu da bih ne granici sa srbijom i hrvatskom, i da povijest nije dinamicka sila promjene. bosnjaci zive sazimanje i nestanak kao narod i politicki faktor od velikog beckog rata (rata svete lige) 1683 naovamo. kljuc tog nestanka je politika popustanja koje su prvo provodili okupatori osmanski turci kroz razne mirovne ugovore pocevsi sa karlovackim mirom, pa preko svih mirovnih konferencija i sporazuma i washingtona i daytona nedavno. nase historijsko iskustvo kaze da ne postoji granica srpskih i hrvatskih apetita u odnosu na bih i bosnjake do tacke naseg unistenja i da je svaki dogovor samo stepenica ka konacnom kraju. rs je dobila punu politicku autonomiju, ukljucujuci i vlastitu izbornu jedinicu. sta smo dobili ? mir i stabilnost nismo, vec svaki dan zivimo rub rata i nestabilnost. svako popustanje hdz-u i politicko jacanje te opcije nacinit ce bih jos slabijom i nestabilnijom. nece se zaustaviti na izbornom zakonu. ni srbi ni hrvati se ne vide kao dio bh politicke zajednice i svaka konsolidacija istih u institucijama je korak blize raspadu i unistenju bosnjackog naroda. nece oni sa nama da saradjuju ni danas, ni u podijeljenoj bih, a pogotovo ne bi nakon raspada bih. oni zele da nas koloniziraju i koriste nas kao trziste dok nas ne dotuku do kraja. zato ne moze to sto ti zelis i svako normalan bi zelio. identitarna politika je beskrajno jaca od ekonomije. sta bi prosjecan srbin ili hrvat od place od 2500 eura mjesecno u bih. prvih nekoliko mjeseci bi kupovali krpice, i isli od restorana do restorana, u roku od nekoliko godina bi kupili auta i kupili stanove ili napravili kuce, nesto i proputovali, a onda bi poceli da se razmnozavaju i zabilin zastave i rekli ovo je srbija i hrvatska. dakle kad bi i imali stpljenja da zive u bih dok ne postanemo ekonomksi jaki, na kraju je opet nacionalna drzava.


Ja bih se na vasem mjestu razdruzio i naoruzao svim i svacim.
Ovo sto vi radite je van pameti i put u propast.
Nemoj samo pricati da su vam krivi Srbi i Hrvati sto hocete da propadnete zbog tzv. BiH.
Nema potrebe ni da se naoružavaju.Upravo suprotno.Trebaju sami da se demilitarizuju i proglase sebe neutralnim.Ni Srbi ni Hrvati,na stranu što ne bi imali povoda nego ne bi ni mogli pred svetom da ih napadnu.Međutim.Ako se naoružaju do zuba i vode politiku pretnji ratom i zveckanjem oružjem kroz par godina bi izazvali rat dali sa Srbijom ili Hrvatskom,svejedno.

_________________
Na nama koplja se lome i vatra se gasi jer mi smo jaki,rodjeni sa vukovima.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Muslimanska "ljevica" poziva na naoružavanje muslimana
PostPostano: 14 svi 2019, 21:25 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 17 svi 2018, 23:02
Postovi: 4184
guzomir je napisao/la:
Dal se zna jesu li naoružani vilicama za burek il onim špahtlicama za okretanja ćevapa? Da znamo procijeniti kolika je opasnost :neznam

Nisu se jos naoruzali to tek trebaju tajno preko twitera organizirat,zasad se bave obezbjedjivanjem velikih kolicina serbeta za harmiju.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Muslimanska "ljevica" poziva na naoružavanje muslimana
PostPostano: 15 svi 2019, 03:03 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 30 sij 2019, 14:26
Postovi: 904
Citat:
@Stinger.
Mirno razdruživanje je preduslov za dobrosusedske odnose posle razdruživanja.
Alternativa tome je rat i raspad BiH.A onda će te opet ostati sami u svom delu BiH s tom razlikom što će te biti u neprijateljskom okruženju.
Šta to u suštini znači?
Srbija(u kojoj će tada biti i Srpska) i Hrvatska(u kojoj će tada biti HB) kontrolisaće vam najrigoroznije svaki uvoz izvoz,svaki kamion,svaki autobus.Bićete skoro hermetički zatvoreni.I nećete se imati kome da žalite.Autobus na granici može pet sati da se pregleda,kamion ...
Kako hoćete..svejedno.
Čak kada bi nekakvim čudom proterali sve Srbe i Hrvate,opet bi vas čekalo hermetičko zatvaranje i lagano davljenje do smrti.Priče o izlasku na Savu i more su debilne.Sava vodi u Srbiju.Od mora nema ništa.Pretis lonac bi vam bila budućnost.



mi smo u neprijateljskom okruzenju za vijeke vijekova. nama srbija i hdz-hrvatska nikada nece biti dobri i prijateljski susjedi. upravo zato je vazno da imamo sto je moguce vecu teritoriju da mozemo barem uzgajati osnovnu hranu, krompir, grah, kupus, malo kukuruza i ječma, sljive za rakiju i tako ... ja bi i krmke uveo unatoc muslimanima, jer su nasa brda siromasna za velikog stocarstva. morace se na kraju. svi ovdje nastupaju sa megalomanskih pozicija. koliko je za srbe vjerovatno da ce dobiti pola bih, a hrvati usk i srednju bosnu, tako je i vjerovatno da ce bosnjaci na savu ili jadran. mozda nesto, negdje i uspijemo, ja sam realan. boricemo se i vidjet cemo sta cemo dobiti na kraju. nama je pretis lonac svakako. medjutim imacemo prilicno avionskog saobracaja, avioni su danas dosta jeftiniji nego sto su bili, pa ce se stani-pani nesto moci i izvesti i uvesti mimo srbije i hrvatske, a i putnici ce moci putovati. mada ne sumnjam da ce ekonomski interes preovladati i da ce neka bazicna ekonomska razmjena i relativna sloboda kretanja ipak postojati. prevelik je novac i interes u pitanju.

_________________
mozda je sve sto govorim teska zajebancija, a mozda i zbilja. e to je sad pitanje ....


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Muslimanska "ljevica" poziva na naoružavanje muslimana
PostPostano: 15 svi 2019, 08:05 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 srp 2017, 10:10
Postovi: 37650
Stinger19 je napisao/la:
Citat:
@Stinger.
Mirno razdruživanje je preduslov za dobrosusedske odnose posle razdruživanja.
Alternativa tome je rat i raspad BiH.A onda će te opet ostati sami u svom delu BiH s tom razlikom što će te biti u neprijateljskom okruženju.
Šta to u suštini znači?
Srbija(u kojoj će tada biti i Srpska) i Hrvatska(u kojoj će tada biti HB) kontrolisaće vam najrigoroznije svaki uvoz izvoz,svaki kamion,svaki autobus.Bićete skoro hermetički zatvoreni.I nećete se imati kome da žalite.Autobus na granici može pet sati da se pregleda,kamion ...
Kako hoćete..svejedno.
Čak kada bi nekakvim čudom proterali sve Srbe i Hrvate,opet bi vas čekalo hermetičko zatvaranje i lagano davljenje do smrti.Priče o izlasku na Savu i more su debilne.Sava vodi u Srbiju.Od mora nema ništa.Pretis lonac bi vam bila budućnost.



mi smo u neprijateljskom okruzenju za vijeke vijekova. nama srbija i hdz-hrvatska nikada nece biti dobri i prijateljski susjedi. upravo zato je vazno da imamo sto je moguce vecu teritoriju da mozemo barem uzgajati osnovnu hranu, krompir, grah, kupus, malo kukuruza i ječma, sljive za rakiju i tako ... ja bi i krmke uveo unatoc muslimanima, jer su nasa brda siromasna za velikog stocarstva. morace se na kraju. svi ovdje nastupaju sa megalomanskih pozicija. koliko je za srbe vjerovatno da ce dobiti pola bih, a hrvati usk i srednju bosnu, tako je i vjerovatno da ce bosnjaci na savu ili jadran. mozda nesto, negdje i uspijemo, ja sam realan. boricemo se i vidjet cemo sta cemo dobiti na kraju. nama je pretis lonac svakako. medjutim imacemo prilicno avionskog saobracaja, avioni su danas dosta jeftiniji nego sto su bili, pa ce se stani-pani nesto moci i izvesti i uvesti mimo srbije i hrvatske, a i putnici ce moci putovati. mada ne sumnjam da ce ekonomski interes preovladati i da ce neka bazicna ekonomska razmjena i relativna sloboda kretanja ipak postojati. prevelik je novac i interes u pitanju.


:smijeh
Ti si Mujo prespavao cetvrt vijeka. Mi već imamo pola tzv. BiH i to u medjunarodno priznatim granicama. Svaki metar RS je medjunarodno priznat.
Još samo je preostalo je da uništimo tzv. BiH iznutra da se monstrum raspadne.
A sto se vas tiče nek vam je bog u pomoći mi vam pomoći nećemo. Prevelike ste budale i za sebe i za nas. Da ste pametniji danas bi vladali Balkanom ko prije 400 godina a ne bi bili kompresovani u 24% jebene BiH. Previse ste mrznje posijali u vijekovima iza nas. Zbog vas je Balkan i dan danas supak Evrope.

_________________
Srbi su mali narod sa karakterom super sile.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Muslimanska "ljevica" poziva na naoružavanje muslimana
PostPostano: 15 svi 2019, 09:30 
Offline

Pridružen/a: 02 tra 2013, 17:46
Postovi: 6781
Lokacija: Govnocidna Republika Srpska
Današnji Muslimani često ističu da bi za njih razdruženje RS i FBIH a kasnije vjerovatno i razdruženje same Federacije bilo bolno jer eto tako se "Bosna" dijeli a to je jelte neprihvatljivo ali zaboravljaju da je su ne tako davno i Budim i Pešta i Varaždin i Subotica i Beograd i takođe bili u "Bosni#.Dva puta je malo nedostajalo da i Beč bude u "Bosni" ali nije se dalo,sudba kleta .Zar misle današnji Muslimani da njihove pretke nije bolelo kad je Budim prestao da bude "Bosna" ili Beograd.Kako su preci današnjih Muslimana prilagodili realnosti takođe će i danšanji Muslimani prilagoditi na to je da je granica Srbije u Dobrinji i na Trebeviću.Prilagodiće se i na 24 % /korisnik Čeha tvrdi da je riječ o 23 a ne o 24 /.S obzirom na tempo iseljavanja i to im je mnogo.Ionako granice u Evrepi bar u EU danas ne znače mnogo.U budućnosti će značiti još manje a ono do čega je Muslimanima najviše stalo posebno onima građanski orijentisanim iz DF-a,SDP-a,GS-a,NS ali i onima iz SDA a to je da da budu zajedno sa Srbima i Hrvatima kao i sa Ostalima,imaće obezbijeđeno i u EU.I ne samo sa Srbima i Hrvatima,tek je EU jedna ogromna multietnička zajednica a biće tu svakoko i Srbi iz Pala i Hrvati iz Lištice i Pucareva.Tek će u EU da procvjeta multietničarstvo,multikulturalizam kao i antifašizam.

_________________
Cura bula a ja mlado vlaše


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Muslimanska "ljevica" poziva na naoružavanje muslimana
PostPostano: 15 svi 2019, 10:42 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 14 tra 2016, 00:13
Postovi: 6668
Stinger19 je napisao/la:
Citat:
@Stinger.
Mirno razdruživanje je preduslov za dobrosusedske odnose posle razdruživanja.
Alternativa tome je rat i raspad BiH.A onda će te opet ostati sami u svom delu BiH s tom razlikom što će te biti u neprijateljskom okruženju.
Šta to u suštini znači?
Srbija(u kojoj će tada biti i Srpska) i Hrvatska(u kojoj će tada biti HB) kontrolisaće vam najrigoroznije svaki uvoz izvoz,svaki kamion,svaki autobus.Bićete skoro hermetički zatvoreni.I nećete se imati kome da žalite.Autobus na granici može pet sati da se pregleda,kamion ...
Kako hoćete..svejedno.
Čak kada bi nekakvim čudom proterali sve Srbe i Hrvate,opet bi vas čekalo hermetičko zatvaranje i lagano davljenje do smrti.Priče o izlasku na Savu i more su debilne.Sava vodi u Srbiju.Od mora nema ništa.Pretis lonac bi vam bila budućnost.



mi smo u neprijateljskom okruzenju za vijeke vijekova. nama srbija i hdz-hrvatska nikada nece biti dobri i prijateljski susjedi. upravo zato je vazno da imamo sto je moguce vecu teritoriju da mozemo barem uzgajati osnovnu hranu, krompir, grah, kupus, malo kukuruza i ječma, sljive za rakiju i tako ... ja bi i krmke uveo unatoc muslimanima, jer su nasa brda siromasna za velikog stocarstva. morace se na kraju. svi ovdje nastupaju sa megalomanskih pozicija. koliko je za srbe vjerovatno da ce dobiti pola bih, a hrvati usk i srednju bosnu, tako je i vjerovatno da ce bosnjaci na savu ili jadran. mozda nesto, negdje i uspijemo, ja sam realan. boricemo se i vidjet cemo sta cemo dobiti na kraju. nama je pretis lonac svakako. medjutim imacemo prilicno avionskog saobracaja, avioni su danas dosta jeftiniji nego sto su bili, pa ce se stani-pani nesto moci i izvesti i uvesti mimo srbije i hrvatske, a i putnici ce moci putovati. mada ne sumnjam da ce ekonomski interes preovladati i da ce neka bazicna ekonomska razmjena i relativna sloboda kretanja ipak postojati. prevelik je novac i interes u pitanju.

Neozbiljna si budala kao i ostali tvoji drugari.
Nemam šta više da ti kažem.Sami će te biti krivi za svoju propast.Mi tu ništa nećemo biti krivi.Ni jedni ni drugi.

_________________
Na nama koplja se lome i vatra se gasi jer mi smo jaki,rodjeni sa vukovima.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Muslimanska "ljevica" poziva na naoružavanje muslimana
PostPostano: 15 svi 2019, 13:00 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 10 tra 2018, 21:19
Postovi: 3578
Ja i dalje ne razumijem kako bi to recimo 2 kantona u Federaciji + RS vodili daljnjem raspadu BiH.

Hrvatima prvima ne bi bilo u interesu se cjepati kad imaju enklava po sr. Bosni. Srbima također jer bi DB ostao pod zajedničkom kontrolom i nitko im ne garantira da će imati koridor.

Dalje, ko bi uostalom od građana imao volju za cjepanjem BiH ako imaju sve što im treba. Realno, naši narodi samo se žele osjećati svoji na svome i sigurno.

Srbima da se vrate nadležnosti koje su joj oduzete, da se makne ono pravilo o konstitutivnosti sva 3 naroda, čak i da OSBiH ostanu na državnoj razini, a da imaju srpske uniforme Srbi ne bi ni pomišljali na otcjepljenje.

Isto i sa Hrvatima, daj im televiziju, zastavu, izbore, pravosuđe i nemoj im nametat neko Bošnjaštvo i eto ti zdrave BiH.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Muslimanska "ljevica" poziva na naoružavanje muslimana
PostPostano: 15 svi 2019, 13:12 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 srp 2017, 10:10
Postovi: 37650
1986 je napisao/la:
Srbi ne bi ni pomišljali na otcjepljenje.


Ma jok. :smijeh
Razmisljali bi da zivimo sa Muslimanima i Hrvatima umjesto sa svojim narodom u Srbiji. Ludi smo i za jednim i za drugim. :smijeh
Sto se tiče Srba, tzv. BiH nema nikave sanse za opstanak i samo nas zanima raspad iste. Da se ne lažemo.
Sve ste ide u smjeru raspada, može.
Sve sto ne ide usmjeru raspada, ne može.
Pa dok nekom ne dosadi ili do prve povoljne prilike.

_________________
Srbi su mali narod sa karakterom super sile.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Muslimanska "ljevica" poziva na naoružavanje muslimana
PostPostano: 15 svi 2019, 13:43 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 09 lis 2009, 09:48
Postovi: 482
Ja bi recimo,da me se pita, svoju katastarsku cesticu odcijepio i trazio prisajedinjenje Palermu.
I aplicirao bih fondovima za izgradnju mosta do istog.
Al'qratz


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Muslimanska "ljevica" poziva na naoružavanje muslimana
PostPostano: 15 svi 2019, 13:49 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 srp 2017, 10:10
Postovi: 37650
stratilat je napisao/la:
Ja bi recimo,da me se pita, svoju katastarsku cesticu odcijepio i trazio prisajedinjenje Palermu.
I aplicirao bih fondovima za izgradnju mosta do istog.
Al'qratz


A da su ti 1982. rekli da će za 10 godina SR Hrvatska biti nezavisna i da nece biti Juge, sta bi im rekao?
Ja dajem ruku u vatru da za 10 godina neće biti tzv. BiH.

_________________
Srbi su mali narod sa karakterom super sile.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Muslimanska "ljevica" poziva na naoružavanje muslimana
PostPostano: 15 svi 2019, 14:02 
Offline

Pridružen/a: 30 sij 2017, 19:42
Postovi: 389
Naša Kvačica je napisao/la:
karadzic je napisao/la:

Srbi i Jugosloveni su u Mostaru cinili nesto preko trecine stanovništva (srbi 18,64, jugosi 15,23). Odmah da kazem meni je ta taktika da se brani samo ono gde su Srbi ziveli u znacajnijem procentu 1991. I 1992. bila pogresna, trebalo je nepriznati secesiju BiH u celini kao nelegalnu i braniti sve kao deo Jugoslavije, ali nije lako motivisati ljude da idu u Zapadnu Hercegovinu u neprijateljsko okruzenje i tamo se ubijaju sa lokalnim stanovnistvom. Bas to sada Reuf pokusava da nahuska Bosnjake kada je rec o RS - da ginu za teritoriju na kojoj ne zive.


A ti sve Jugoslovene upisa u Srbe? Pa bilo je i muslimana Jugoslovena, čak je i Čović navodno bio Jugosloven. :zubati

Čak i da je istina, odakle vam pravo oslobađati grad od dvije trećine stanovništva? Jeste li vi normalni?

Vjerovatno nije upisao sve Jugoslavene u Srbe, nego je išao logikom, ako si Jugosloven onda si valjda za Jugoslaviju :neznam , a ne ko Ganić da si za suverenu BIH.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Muslimanska "ljevica" poziva na naoružavanje muslimana
PostPostano: 15 svi 2019, 14:30 
Offline

Pridružen/a: 03 sij 2012, 23:08
Postovi: 4974
ja neću mirno spavat dok se na pločnom ne bude vijorila zastava RH uz HB,
koji to hrvat kaže bosna i hercegovina je moja domovina, nikad nisam čuo tako nešto osim dragana čovića kad se kelji za kameru,
zna se šta je stoljetna želja 99,9% hrvata sa ovih prostora (i poštedite me sa pričom o 22. županiji)
kakvi kantoni kakvi entiteti, treba sve raskopat pa makar granica bila takva da bude 101 teritorij u diskontinuitetu.
tu stvarno srbima skidam kapu što ne pristaju na kompromise, nezavisnost i amen


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Muslimanska "ljevica" poziva na naoružavanje muslimana
PostPostano: 15 svi 2019, 15:12 
Offline

Pridružen/a: 09 svi 2019, 23:29
Postovi: 320
Stinger19 je napisao/la:
Citat:
Eto, direktno pitanje Stingeru: Zasto? U cemu je problem? Eto da se Hrvatima sutra dadnu sva prava u vezi izbornog zakona, da im se popusti u vezi svih politickih zelja, od kanala pa nadalje, kako bi to ugrozilo Bosnjake i njihov opstanak? Ali hajde mi to logicno objasni da shvatim. Da shvatim zasto je ovako bolje "kost u kost" nego da se pusti svako na miru da zivi onako kako on to hoce tamo gdje je vecina. A taj zajednicki nivo koristi cisto u smislu zastupanja interesa svih (prije svega ekonomskih) naprema vani i drugim igracima. Zasto bi to bilo tako katastrofalno?


joj, padobranaca ... evo ti oficijelan odgovor: ti bi sve bio potpuno u pravu da bih ne granici sa srbijom i hrvatskom, i da povijest nije dinamicka sila promjene. bosnjaci zive sazimanje i nestanak kao narod i politicki faktor od velikog beckog rata (rata svete lige) 1683 naovamo. kljuc tog nestanka je politika popustanja koje su prvo provodili okupatori osmanski turci kroz razne mirovne ugovore pocevsi sa karlovackim mirom, pa preko svih mirovnih konferencija i sporazuma i washingtona i daytona nedavno. nase historijsko iskustvo kaze da ne postoji granica srpskih i hrvatskih apetita u odnosu na bih i bosnjake do tacke naseg unistenja i da je svaki dogovor samo stepenica ka konacnom kraju. rs je dobila punu politicku autonomiju, ukljucujuci i vlastitu izbornu jedinicu. sta smo dobili ? mir i stabilnost nismo, vec svaki dan zivimo rub rata i nestabilnost. svako popustanje hdz-u i politicko jacanje te opcije nacinit ce bih jos slabijom i nestabilnijom. nece se zaustaviti na izbornom zakonu. ni srbi ni hrvati se ne vide kao dio bh politicke zajednice i svaka konsolidacija istih u institucijama je korak blize raspadu i unistenju bosnjackog naroda. nece oni sa nama da saradjuju ni danas, ni u podijeljenoj bih, a pogotovo ne bi nakon raspada bih. oni zele da nas koloniziraju i koriste nas kao trziste dok nas ne dotuku do kraja. zato ne moze to sto ti zelis i svako normalan bi zelio. identitarna politika je beskrajno jaca od ekonomije. sta bi prosjecan srbin ili hrvat od place od 2500 eura mjesecno u bih. prvih nekoliko mjeseci bi kupovali krpice, i isli od restorana do restorana, u roku od nekoliko godina bi kupili auta i kupili stanove ili napravili kuce, nesto i proputovali, a onda bi poceli da se razmnozavaju i zabilin zastave i rekli ovo je srbija i hrvatska. dakle kad bi i imali stpljenja da zive u bih dok ne postanemo ekonomksi jaki, na kraju je opet nacionalna drzava.


Kakav padobranac?

Polazis od iste pretpostavke vjecnih neprijatelja kao i ovi protiv kojih se upires na forumu.

Citat:
oni zele da nas koloniziraju i koriste nas kao trziste dok nas ne dotuku do kraja


Pa ako drugacije Bosnjaci nisu zasluzili i ako nisu stanju u sami da proizvode produkte za njihova trzista, onda to tako i treba da bude. Izrael je dvaest puta manji od okruzenja i opet hara. Dokle traziti razloge u drugima za vlastito stanje sranja?


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Muslimanska "ljevica" poziva na naoružavanje muslimana
PostPostano: 15 svi 2019, 15:36 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 10 svi 2019, 21:58
Postovi: 20337
s one strane dinare je napisao/la:
ja neću mirno spavat dok se na pločnom ne bude vijorila zastava RH uz HB,
koji to hrvat kaže bosna i hercegovina je moja domovina, nikad nisam čuo tako nešto osim dragana čovića kad se kelji za kameru,
zna se šta je stoljetna želja 99,9% hrvata sa ovih prostora (i poštedite me sa pričom o 22. županiji)
kakvi kantoni kakvi entiteti, treba sve raskopat pa makar granica bila takva da bude 101 teritorij u diskontinuitetu.
tu stvarno srbima skidam kapu što ne pristaju na kompromise, nezavisnost i amen


U današnjoj modernoj europi to stvarno nije više problem. Ionako su sve granice otvorene pa se može prolazi tko gdje hoće. Uostalom samo se dvije naše enklave nebi nikako mogle povezat to su Žepće i Usora. Sve ostalo nije nikakav problem.Ako su Bošnjaci dobili koridor do Goražda možemo i mi dobit svoj. Ali teško da će tu doći do nekakvih pregovora oko takvih stvari. Ukoliko dođe do raspada bit će tko prvi njegovo, dakle zna se :HVO :tank

_________________
BiH je Hrvatska djedovina, Hrvatsko kraljevstvo
I Beograd za nas dobro znade bojovnike 106. brigade...


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Muslimanska "ljevica" poziva na naoružavanje muslimana
PostPostano: 15 svi 2019, 15:49 
Offline

Pridružen/a: 08 pro 2017, 21:27
Postovi: 6265
1986 je napisao/la:
Ja i dalje ne razumijem kako bi to recimo 2 kantona u Federaciji + RS vodili daljnjem raspadu BiH.

Hrvatima prvima ne bi bilo u interesu se cjepati kad imaju enklava po sr. Bosni. Srbima također jer bi DB ostao pod zajedničkom kontrolom i nitko im ne garantira da će imati koridor.

Dalje, ko bi uostalom od građana imao volju za cjepanjem BiH ako imaju sve što im treba. Realno, naši narodi samo se žele osjećati svoji na svome i sigurno.

Srbima da se vrate nadležnosti koje su joj oduzete, da se makne ono pravilo o konstitutivnosti sva 3 naroda, čak i da OSBiH ostanu na državnoj razini, a da imaju srpske uniforme Srbi ne bi ni pomišljali na otcjepljenje.

Isto i sa Hrvatima, daj im televiziju, zastavu, izbore, pravosuđe i nemoj im nametat neko Bošnjaštvo i eto ti zdrave BiH.

U prijevodu neka vas u bih samo da nema granice srbije na 60 km od Zagreba?? :zubati Al fino je to hrvatić pokušao zapakirat ,bas simpaticno :evotigana :smijeh
Previse su latini lukavi,namazani da bi ih ti uspio navuc na tanak led...
Što se tiče tzv bosne i hercegovine nas i srpski cilj mora biti njen raspad,slabljenje institucija dok je stranci sami ne rjese, a vase misljenje nas i ne dotice previse. Pokazali ste zadnjih 20 godina kako nam zelite dobro, nemojte vise !!

_________________
"Sretni robovi su najljuci neprijatelji slobode" !!!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Muslimanska "ljevica" poziva na naoružavanje muslimana
PostPostano: 15 svi 2019, 15:55 
Offline

Pridružen/a: 08 pro 2017, 21:27
Postovi: 6265
Zapamtite da nema vise nikakvog dodvoravanja islamskoj nakupini, nekakvog pravdanja za neke nase poteze,ideje. To su potezi jadnika,bjednika sto mi sasvim sigurno nismo. Bosna i Hercegovina je propali projekt te samo nastaviti ovo sto trenutno radimo, blokirat sve procese. Svijetu cemo dosadit kad tad...

_________________
"Sretni robovi su najljuci neprijatelji slobode" !!!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Muslimanska "ljevica" poziva na naoružavanje muslimana
PostPostano: 15 svi 2019, 16:13 
Offline

Pridružen/a: 09 svi 2019, 23:29
Postovi: 320
Boli svijet tuki za vama i nama. Vjerovao ili ne. Mi smo vam najblizi i sirimo obje ruke da vas prihvatimo u prijateljski zagrljaj.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Muslimanska "ljevica" poziva na naoružavanje muslimana
PostPostano: 15 svi 2019, 16:24 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 srp 2017, 10:10
Postovi: 37650
deder je napisao/la:
Boli svijet tuki za vama i nama. Vjerovao ili ne. Mi smo vam najblizi i sirimo obje ruke da vas prihvatimo u prijateljski zagrljaj.


:smijeh
Juce si nam jebo majku i zveckao oruzjem.

Tzv. BiH = Idu Srbin i Hrvat, iza njih Mujo gubavac a iza Muje MZ.
Mujo se okrene prema MZ "Ajte zaustavite ovu dvojicu zlocinaca, genocidasa, uzpovaca, istucite hin, pomozite nama jadnim i gubavim!"
MZ izrazi zabrinutost i odjebe Muju.
Mujo trci prema Srbinu i Hrvatu "Bracooooo jebem ti ovaj svijet ajte da se mi hizljubimo".
Srbin i Hrvat ga pljunu, gurnu ga nazad i nastave svojim putem.
Mujo zvecka oruzjem tj. vodovodnim cjevima i jebe im sve po spisku.
Onda se opet okrene prema MZ "Ajte zaustavite ovu dvojicu zlocinaca, genocidasa, uzpovaca, istucite hin, pomozite nama jadnim i gubavim!"
I tako ukrug...

_________________
Srbi su mali narod sa karakterom super sile.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Muslimanska "ljevica" poziva na naoružavanje muslimana
PostPostano: 15 svi 2019, 16:52 
Offline

Pridružen/a: 08 pro 2017, 21:27
Postovi: 6265
deder je napisao/la:
Boli svijet tuki za vama i nama. Vjerovao ili ne. Mi smo vam najblizi i sirimo obje ruke da vas prihvatimo u prijateljski zagrljaj.

hahaha da svijeta boli *** za nama zar stvarno mislis da bi ovaj prisilni brak uspio? Il mislis da Hrvati i Srbi nesmiju od vas krenut u neku avanturu?? :zubati

_________________
"Sretni robovi su najljuci neprijatelji slobode" !!!


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 114 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO