HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 01 tra 2026, 09:54.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 31 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Hrvatski ban Mislav Kolakušić
PostPostano: 27 svi 2019, 21:30 

Siguran da se zemlja ne može promijeniti ako on ne postane i ministar pravosuđa, i ministar unutarnjih poslova, i premijer!
-Mislav Kolakušić

Intervju kod imenjaka Bage:

Citat:
Kolakušić: Građanima sam dao ponudu

"Prije ulaska u samu politiku, prije nego što su mi građani dali povjerenje, ja sam građanima dao ponudu. Ponuda glasi - Hrvatska se može promijeniti isključivo na parlamentarnim izborima, sa 76 mandata u hrvatskom saboru. Da bi se to moglo ostvariti, to mora biti cjelokupni projekt. Taj projekt sadrži tri izbora - izbore za Europski parlament, izbore za predsjednika i parlamentarne izbore. Mi stvaramo auto. Sad imamo kotače, na predsjedničkim izborima idemo po karoseriju", rekao je Kolakušić.

Otklonio je bilo kakvu mogućnost da ne ode u Europski parlament.

Kaže da su ga jučer građani birali da postane premijer, a ne da uđe u Europski parlament

"Naravno da idem. Mislim se kandidirati za predsjednika Republike Hrvatske jer birači su me birali da bih postao premijer, a ne da bih postao europarlamentarni zastupnik", kazao je Kolakušić.

Na opasku da je na europskim izborima izabran da nešto mijenja u Europskom parlamentu, a ne da ide u predsjedničku utrku, Kolakušić se začudio.

"Znaju zašto su glasali"

"Ne, otkud vam to?" rekao je pa dodao: "Moja poruka građanima je bila više nego jasna. Svi građani koji su glasali za mene, vrlo dobro znaju za što su glasali."

Potvrdio je da je on sad europski zastupnik i da će biti europski zastupnik i istovremeno ići u predsjedničku utrku.

Odbacio je tezu da ništa neće raditi. Na tezu da zastupnik ako radi, onda krvavo radi i može nešto promijeniti, Kolakušić je upitao Bagu: "Vi ste bili zastupnik u Europskom parlamentu?"

Na rubu svađe

"Niste bili ni vi, ni ja, ali znam što rade", odgovorio mu je Bago. Pitao ga je i zašto želi biti predsjednik Republike kad on nema ovlasti za donošenje promjena u zemlji.

"Zašto?" začudio se Kolakušić pa na potvrdan odgovor pokušao pojasniti.

"Zašto bilo tko želi biti predsjednik Republike? Zato što su to funkcije koje su ključne za Republiku Hrvatsku. Ako nije potrebna ta funkcija, onda ćemo je ukinuti. Zasad ju imamo. Mi ne možemo mijenjati Republiku Hrvatsku na način da kažemo - nas ne zanima tko nas predstavlja u EU, nas ne zanima tko je predsjednik Republike Hrvatske", rekao je.

Bago ga pitao zašto nastupa kao politički mesija

Na primjedbu da nastupa kao politički mesija, u Dnevniku Nove TV je odgovorio: "Što bi to bilo?" te zaključio kako svi građani misle da im treba netko tko će ih izvući iz slijepe ulice, dajući naslutiti kako misli upravo na sebe.

Rekao je da je njegov cilj da bude premijer. Kazao je i kako ovisi hoće li na tu funkciju doći s mjesta predsjednika Republike ili ne. Potvrdio je kako smatra da može skupiti 76 ruku i sam vladati.

Najavio koaliciju ako ne skupi 76 ruku u saboru, ali ne s Plenkovićem

"75 zastupnika u hrvatskom saboru ne može odrediti gdje stoje kišobrani, oni dolaze, troše grijanje, vrijeme i tako dalje. Oni ne odlučuju ni o čemu. 76 je jednako odlučivanju i promjenama. 75 ili 0 je potpuno identično", rekao je te dodao da će, ako ne uspije ostvariti 76 zastupnika u saboru, ići u koaliciju, ali da s Plenkovićevim HDZ-om, kao onima koji su "nas doveli u ovo stanje", ne može koalirati.

O proceduri donošenja zakona: "Deset sekundi je dovoljno"

Na pitanje misli li da se neke stvari mogu preko noći promijeniti, odgovorio je: "Znam. Ne bih se javljao inače, ostao bih sudac Trgovačkog suda." Na primjedbu da postoji određena procedura i da proces donošenja zakona traje oko tri mjeseca, usprotivio se.

"Ne, to je otprilike desetak sekundi."

Siguran da se zemlja ne može promijeniti ako on ne postane i ministar pravosuđa, i ministar unutarnjih poslova, i premijer

Kada mu je kazano da je to procedura u demokraciji koja se razlikuje od revolucije, odgovorio je: "Desetak sekundi je potrebno da se promijeni zakon."

Zaključio je i da je siguran da se zemlja ne može promijeniti ako on ne postane i ministar pravosuđa, i ministar unutarnjih poslova, i premijer.

Vrh

Naslov: Re: Hrvatski ban Mislav Kolakušić
PostPostano: 27 svi 2019, 23:40 

Razbio je Bagu.

Pred okupaciju BIH 800.000 stanovnika, od toga 80.000 kristijana i 50.000 pravoslavnih, sruseno 500 katolickih objekata

Vrh

PostPostano: 27 svi 2019, 23:47 

Populist, novi dobitnik "glasova ljutih". Kao i svi ostali prethodni dobitnici plesat ce jedno vrijeme i nestati.

Vrh

PostPostano: 27 svi 2019, 23:48 

Instruktor je napisao/la:
Razbio je Bagu.

Da BH Hrvati imaju malo jaci natalitet, pokorili bi obje drzave:

Citat:
Kolakušić (prezime)

Prezime Kolakušić u Hrvatskoj nose Hrvati iz Rame, BiH. U prošlom stoljeću relativno najviše hrvatskih stanovnika s ovim prezimenom rođeno je u sjevernohercegovačkoj općini Prozor-Rama i u Gradu Zagrebu. U naseljima Blace i Ljubunci koja administrativno pripadaju općini Prozor-Rama, svaki deveti stanovnik prezivao se Kolakušić. Velik broj Kolakušića zbog različitih se povijesnih razloga iz rodne Rame u različitim razdobljima 20. stoljeća selio na područje Slavonije, gdje najveći broj osoba s tim prezimenom, uz Grad Zagreb i živi.[1]

Poznati Kolakušići
Mislav Kolakušić, sudac Trgovačkog suda

Sad znamo tko je za njega glasao

Vrh

PostPostano: 28 svi 2019, 11:06 

Sudeći po izjavama,ovaj nije baš do kraja svezao... :neznam

Vrh

PostPostano: 28 svi 2019, 11:15 

Koalicija sa HDZom ne dolazi u obzir, a SDP ne spominje?

Vrh

PostPostano: 28 svi 2019, 12:28 

s one strane dinare je napisao/la:
Koalicija sa HDZom ne dolazi u obzir, a SDP ne spominje?

Nije ga pitao za SDP.

Indikativno je da je dobio danas naslovnicu Vecernjeg, a u proteklim godinama nekoliko gostovanja kod Aleksandra Stankovica, a Ruza Tomasic nije dobila ni naslovnicu iako je ostvarila bolji rezultat.

Uz to Kolakusic prije toga dobio udarni termin kod Stankovica nekoliko puta. Ali istina je i da nije bio na TV-u osim u N1 za vrijeme kampanje.

Pred okupaciju BIH 800.000 stanovnika, od toga 80.000 kristijana i 50.000 pravoslavnih, sruseno 500 katolickih objekata

Vrh

PostPostano: 28 svi 2019, 12:43 

Kolakušić je na EU izborima preuzeo glasove protestnih stranaka. Analalizirajući ankete, jasno se vidi da je uzeo Živom zidu 4%, a Mostu 3% i nema tu neke filozofije kakav profil ljudi njemu daje glasove.

Kolakušić je danas hit, ali s jeftinim populističkim forama koje masa lako guta nema neku budućnost jer biračko tijelo koje njemu daje glasove je nestabilno što su najbolje osjetile stranke Orah, Laburisti, Most pa i Živi Zid. Kako se brzo dignu, tako brzo i padnu.

Inače, Kolakušić je povezan sa Mesićevim tajkunom Žužićem i SDP-ovim tajkunom Želimirom Kodrićem. Kao sudac je imao hrpetinu neriješenih predmeta, među kojima su bili i predmeti tih tajkuna što im je išlo na ruku. Po nekakvoj sudačkoj normi, sudac Kolakušić je spadao u prosjek, a nekakvu prosječnu normu u prethodnim godinama je ostvario rješavajući uglavnom tipske i manje složene stečajne predmete. Na predmete vrlo moćnih tajkuna je uvijek zaboravljao, slučajnost?

U Hrvatskoj politici nema spontaniteta. Ako uzrok neke pojave - bilo da je riječ o akterima ili procesima nije izvanjska, međunarodna instanca, onda je to interesna struktura položena u dubini države.

Mislav Kolakušić je opasan tip, megaloman, prodaje jeftini populizam i ništa mu ne vjerujem. Kada netko stalno urla o korupciji u društvu, obično su takvi najkorumpiraniji.

Vrh

PostPostano: 28 svi 2019, 15:06 

Sve to pada u vodu kad se izjasni ideološki jer 70% glasača bira ideološki, a 30% kombinira populizam i ideologiju.

Vrh

PostPostano: 28 svi 2019, 17:11 

dudu je napisao/la:
Sve to pada u vodu kad se izjasni ideološki jer 70% glasača bira ideološki, a 30% kombinira populizam i ideologiju.

nemam pojma ko je lik, pročitao sam par upisa na forumu o njemu, ali već mi miriše na udbaša i komunjaru :D

Vrh

PostPostano: 28 svi 2019, 20:05 

Tko nije shvatio da je Kolakušić desnica, znači da nije talentiran za političkog analitičara i bolje da se ispiše s foruma i nađe si drugi hobi.

Vrh

PostPostano: 28 svi 2019, 20:09 

Jeftini populist, lik koji privlači živozidaše, ravnozemljaše i sličnu ekipu koja nudi jednostavne odgovore na kompleksna pitanja.

Vrh

PostPostano: 28 svi 2019, 20:17 

Istin je napisao/la:
Jeftini populist, lik koji privlači živozidaše, ravnozemljaše i sličnu ekipu koja nudi jednostavne odgovore na kompleksna pitanja.

Al doslovno. Evo čitam sad u VL on bi bio i premijer i ministar pravosuđa i policije istodobno da građani znaju tko je odgovoran ako zasere :sega Pa mijenjaj/ukidaj Ustav i proglasi se kraljem Hrvatske, onda ćeš moći biti što god poželiš :ucelo I to govori jedan sudac, pravnik po obrazovanju :rigam

Nevjerojatno je što Hrvati puše - doslovno Stvari koje ni na satirične portale ne bi stavljali.

Vrh

PostPostano: 28 svi 2019, 20:28 

Lik želi uvesti diktaturu, možda mu je uzor pokojni Mladen Schwartz?

Vrh

PostPostano: 28 svi 2019, 22:18 

Kaftanzoglio je napisao/la:
Tko nije shvatio da je Kolakušić desnica, znači da nije talentiran za političkog analitičara i bolje da se ispiše s foruma i nađe si drugi hobi.

đe si hanalitičar, desnica je ko i ti...

Vrh

PostPostano: 29 svi 2019, 03:02 

Otkako sam prestao pratiti RH politiku nakotilo se toliko čudaka, i još dobijaju zajedno 60% glasova, da sam danas na političkim RH temama ko Alisa u zemlji čudesa.

Pomoć je presahla nažalost.

Vrh

PostPostano: 29 svi 2019, 08:22 

Ne treba to pratiti predetaljno da se shvati , dovoljno par dana prije i nakon izbora.

Kolakušić je zapravo u mnogočemu kopija Bože Petrova iz 2015. Sjećam se dobro kako se on tada pravio lud kad su ga pitali za svjetonazorska pitanja i govorio da to nije važno i da će njihovi birači to odlučiti sami za sebe. Onda je ispalo da je Most ipak jasno svrstan a svi koji nisu bili na liniji su otpali.

Samo što je Petrov barem imao neko članstvo dok ovaj kao da se trudi prikazati kako je jedini u svojoj stranci.

Vrh

PostPostano: 06 stu 2021, 14:31 

Kaftanzoglio je napisao/la:

Vrh

PostPostano: 06 stu 2021, 14:32 

Povedi nas Mislave, kontra mraku kontra sili.

Vrh

PostPostano: 06 stu 2021, 14:47 

Ja sam mislio da se čovjek povukao, niđe ga.
Dok mi YT nije počeo izbacivali njegove govore u EU parlamentu gdje je stalno aktivan.
Totalna blokada jednog parlamentaraca.

Vrh

PostPostano: 06 stu 2021, 15:45 

Citat:
KAKVU POLITIKU BI VODILI PREMA BIH?

Kolakušić: Prvenstveno gospodarsku. Trebamo naše proizvode uvoziti u Srbiju i Bosnu i Hercegovinu. Neka čokolada će više odgovarati građanima Srbije i BiH, nego Belgije.

Vrh

PostPostano: 06 stu 2021, 23:49 

slika

Više o Mislavu Kolakušiću:

Iz Eu Parlamenta (Svijet)
svijet/iz-eu-parlamenta-t20484.html

Vrh

PostPostano: 07 stu 2021, 10:14 

Je li možda Predsjednik Milanović zauzeo poziciju "tribuna" da bi HDZ i SDP anulirali Mislava na sljedećim izborima, jer on je prvi počeo s tim stilom "Država to sam Ja"...

Vrh

PostPostano: 17 stu 2021, 04:06 

Mislav Kolakušić: Vrijeme je da se ludilo zaustavi,
podnesite kaznene prijave protiv Stožera HDZ-a

https://www.youtube.com/watch?v=VvAbc3Iz_gA
39,886 views, Nov 16, 2021

Vrh

PostPostano: 17 stu 2021, 14:04 

Kako napreduje izvoz čokolada u BiH?

Vrh