|
|
Stranica: 1012/3573.
|
[ 89322 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
novovrijeme
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 06 lip 2019, 21:27 |
|
|
iJozo je napisao/la: Diablo je napisao/la: Jesu li hercegovci krivi sto nasi sele odozgar u ovakvom broju?? Da, takvi poput tebe. Takvi su nas sjebali i u ratu i poslije rata. Ne bih da se mjesam al u nasem primjeru se pokazalo da su gori oni koji zagovaraju cekanje i polazu nade da ce se sve rijesiti od sebe. Ako necete da izgubite Hrvate iz SBK trazite podjelu kantona i to hitno, smislite neki razlog. Nema podjele kantone nema Vlade FBiH pa ko duze izdrzi.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 06 lip 2019, 21:30 |
|
|
Diablo je napisao/la: Naravno zato sam i napisao pricekat do 2025, ako se do tada nista ne dogodi ili pogorsa onda se nema sta cekat nego spasavat sta se spasit da... Ako nakon toga i dalje ne bude dobro treba pokušat napravit zamjenu. Istočni Mostar za naše općine tamo. Koji je problem stvorit po jednu većinski Hrvatsku općinu u Lašvanskoj i Lepeničkoj dolini. Moramo imat političku kontrolu jer bez toga nemamo nikakve šanse opstat.
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
s one strane dinare
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 06 lip 2019, 21:37 |
|
|
Ijozo kako to su hercegovci sjebali hrvate srednje bosne? Cuo sam price od jednog bugojanca koji sad zivi u tg da su hercegovci krivi za pad bugojna. I svasta nesto. Ali nista konkretno. Zvuci mi kao price o izdaji posavine, vukovara, itd.
|
|
Vrh |
|
|
iJozo
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 06 lip 2019, 21:37 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: iJozo je napisao/la: Da, takvi poput tebe. Takvi su nas sjebali i u ratu i poslije rata.
Ne bih da se mjesam al u nasem primjeru se pokazalo da su gori oni koji zagovaraju cekanje i polazu nade da ce se sve rijesiti od sebe. Ako necete da izgubite Hrvate iz SBK trazite podjelu kantona i to hitno, smislite neki razlog. Nema podjele kantone nema Vlade FBiH pa ko duze izdrzi. Mi smo nakon rata bili u poziciji, a i danas smo za uzeti čitav SBK odnosno da Muslimani traže zasebni kanton za sebe za svoje dvije općine koje mu pripadaju. Međutim, sve je stvar prioriteta. Je li prioritet da Mostar dobije 20 000 novih stanovnika i da se građani Mostara osjećaju velegrađanima, da se uzme Muslimanima Istočni Mostar, da se zadrži muslimanski Stolac ili je prioritet uzeti SBK. Ako pitaš Diabla i njegove, nema dvojbe. Oni bi radije najradije raselili Hrvate iz Srednje Bosne što u Mostar što u DGG, što u muslimanski Stolac i Čapljinu. Na taj način se dobar dio vrhuške HRHB postavio i tijekom rata. Pa smo izgubili Travnik i Bugojno. Praljku i njegovim nadređenima na primjer je bilo bitno da se RH ne presječe na pola kod Neuma, a to što srednjobosanske općine padaju jedna za drugom nije ga puno diralo. Da nije bilo lokalne inicijative, da se pitalo Mostar i Zagreb, mi ne bismo zadržali ni Žepče ni Vitez ni Kiseljak.
_________________ Djela su bitnija od rijeci.
Muslimanski SDP i Sejdo Komsic vode BiH u raspad. Njihov sam fan.
|
|
Vrh |
|
|
Diablo
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 06 lip 2019, 21:38 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: iJozo je napisao/la: Da, takvi poput tebe. Takvi su nas sjebali i u ratu i poslije rata.
Ne bih da se mjesam al u nasem primjeru se pokazalo da su gori oni koji zagovaraju cekanje i polazu nade da ce se sve rijesiti od sebe. Ako necete da izgubite Hrvate iz SBK trazite podjelu kantona i to hitno, smislite neki razlog. Nema podjele kantone nema Vlade FBiH pa ko duze izdrzi. Bolesnik se poziva i na posavljake na novootvorenoj temi, neznam hocemo li saburati u ovoj tamnici dok i njih docekamo da se vrate te postanu vecina gore? Vjerojatno je i on iz Hrvatske kao dosta njih koji bi tuđim alatom gloginje mlatili, nesto slicno kao vasi iz Beograda ( Carmello)...
_________________ "Sretni robovi su najljuci neprijatelji slobode" !!!
|
|
Vrh |
|
|
iJozo
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 06 lip 2019, 21:42 |
|
|
Diablo je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Ne bih da se mjesam al u nasem primjeru se pokazalo da su gori oni koji zagovaraju cekanje i polazu nade da ce se sve rijesiti od sebe. Ako necete da izgubite Hrvate iz SBK trazite podjelu kantona i to hitno, smislite neki razlog. Nema podjele kantone nema Vlade FBiH pa ko duze izdrzi.
Bolesnik se poziva i na posavljake na novootvorenoj temi, neznam hocemo li saburati u ovoj tamnici dok i njih docekamo da se vrate te postanu vecina gore? Vjerojatno je i on iz Hrvatske kao dosta njih koji bi tuđim alatom gloginje mlatili, nesto slicno kao vasi iz Beograda ( Carmello)... Ako nisi znao Hrvati imaju vlastiti kanton u Posavini.
|
|
Vrh |
|
|
Sandalj
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 06 lip 2019, 21:42 |
|
Pridružen/a: 15 srp 2010, 17:04 Postovi: 1878 Lokacija: Stara Hercegovina
|
karadzic je napisao/la: Haha ni to nema veze sa istinom, mada se to tumačenje dopada srpskim ćiriličarima koji bi potpuno da izbace latinicu iz upotrebe. U svakom slučaju, Gaj je 1830 godine praktično prepisao Vukovu latinicu iz Prvog srpskog bukvara 1827. godine. Vukova latinica imala je identičnih 30 slova koje je i Gaj objavio 3 godine kasnije, od kojih mi danas koristimo 29, pošto je Đ uveo Đuro Daničić Novisno od historije razvoja pisma radi glasova nj,lj i dž draža mi je ćirilica i tu su bolje riješeni. Ali nikad nije kasno, vrijeme je za reformu: NJ->Ň Ñ Ń, LJ -> Ĺ Ł, DŽ ->Ď
_________________ Čovjek je neprijatelj onoga što ne poznaje. (Ali ibn Ebu Talib)
Borba za slobodu čovjeka i nije drugo nego borba za oslobođenje od predrasuda. (Miroslav Krleža)
|
|
Vrh |
|
|
Diablo
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 06 lip 2019, 21:49 |
|
|
iJozo je napisao/la: Diablo je napisao/la: Bolesnik se poziva i na posavljake na novootvorenoj temi, neznam hocemo li saburati u ovoj tamnici dok i njih docekamo da se vrate te postanu vecina gore? Vjerojatno je i on iz Hrvatske kao dosta njih koji bi tuđim alatom gloginje mlatili, nesto slicno kao vasi iz Beograda ( Carmello)... Ako nisi znao Hrvati imaju vlastiti kanton u Posavini. Ostaci ostataka Posavine koji ni na jedan nacin nisu povezani s nama , cija prirodna teznja mora biti Zagreb a ne nekakvo sarajevo il jos dalji zapadni mostar kao nama. Povlacim se jer sam postavio dosta pitanja, a dobio malo odgovora...
_________________ "Sretni robovi su najljuci neprijatelji slobode" !!!
|
|
Vrh |
|
|
iJozo
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 06 lip 2019, 21:52 |
|
|
Diablo je napisao/la: iJozo je napisao/la: Da, takvi poput tebe. Takvi su nas sjebali i u ratu i poslije rata.
Nesto konkretno daj... Imaš na Praljkovoj stranici dokumenata. Uzmi i čitaj.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 06 lip 2019, 22:05 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Ne bih da se mjesam al u nasem primjeru se pokazalo da su gori oni koji zagovaraju cekanje i polazu nade da ce se sve rijesiti od sebe. Ako necete da izgubite Hrvate iz SBK trazite podjelu kantona i to hitno, smislite neki razlog. Nema podjele kantone nema Vlade FBiH pa ko duze izdrzi.
Nema šanse da bi oni pristali sad na neku podjelu tog tipa. Pa neće se dogovorit ni oko izbornog zakona kojim oni ništa ne gube realno. Nema druge opcije osim raspada federacije i na kraju cijele luđačke košulje. Eventualno da iskemijamo neki distrikt ali ni to ne može dok su stranci tu. Naša najbolja opcije je da se ovo sve što prije završi a vjerujem da je i vama.
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
anakinspod
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 06 lip 2019, 22:06 |
|
|
Evo opet ja...
Evo neke moje procjene za rođene u SBŽ 2019. prema sadašnjim i općim pokazateljima u odnosu na prošlu godinu: 488 (zaokr. na 490) Hrvata i 1456 (zaokr. na 1450, ponajviše zbog mogućnosti većega pada u Bugojnu i Novom Travniku) Bošnjaka. Dakle nešto preko 25% rođenih Hrvata. Načinio sam okvirno i procjene za plus i minus po svakoj općini, i čini mi se da je i ovo dosta "optimistično", ali bio bih sretniji da je Hrvata okruglo (500).
Pozdrav!
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 06 lip 2019, 22:07 |
|
|
iJozo je napisao/la: Diablo je napisao/la: Nesto konkretno daj... Imaš na Praljkovoj stranici dokumenata. Uzmi i čitaj. Ma pusti Diableta, njega plaše (fiktivne) bebe model 2018, on bi odmah selio narod, k'o Pericina učiteljica Perica je neprestano bio bezobrazan, pričao svašta, mučio djevojčice i najzad se one požale učiteljici. Učiteljica kaže da je najbolje da čim Perica kaže nešto bezobrazno one pokupe i izađu iz učionice. Sutradan ujutru uleće Perica u razred i viče: -Ej narode preko puta škole počeli da zidaju javnu kuću! Devojčice vrisnu i istrče vanka a Perica viče za njima: -Polako kurve, tek su udarili temelje!! Mirno spavajte, gdje je EPHZHB tu je i HB
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 06 lip 2019, 22:15 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Zar niste u prošlom ratu vidjeli da jedan Hrvat vrijedi kao 8-12 muslimana. Toliko njih je navaljivalo na HVO.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Sandalj
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 06 lip 2019, 22:21 |
|
|
weasel je napisao/la: U RS-u je situacija drukčija jer tamo muja ni nema više, ali opet Srbi su oko takvih stvari uvijek promišljeniji od nas to vam se mora priznat. U Šumskoj je situacija drugačija jer je situacija takva da šumari rade za manje pare nego b.alije. Imao sam dovoljno uvida u tendersku dokumentaciju, a i ličnog kontakta sa građevinarima kojima je dnevnica bila uvijek oko 30% niža nego da uzmeš bošnju, još ljudi kvalitetnije odrade.
_________________ Čovjek je neprijatelj onoga što ne poznaje. (Ali ibn Ebu Talib)
Borba za slobodu čovjeka i nije drugo nego borba za oslobođenje od predrasuda. (Miroslav Krleža)
|
|
Vrh |
|
|
iJozo
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 06 lip 2019, 22:23 |
|
|
s one strane dinare je napisao/la: Ijozo kako to su hercegovci sjebali hrvate srednje bosne? Cuo sam price od jednog bugojanca koji sad zivi u tg da su hercegovci krivi za pad bugojna. I svasta nesto. Ali nista konkretno. Zvuci mi kao price o izdaji posavine, vukovara, itd. Kada govorimo o srednoj Bosni tijekom rata, govorimo o zasebnim komunama. Svaka koja je pala u ruke Muslimana pala je zbog više razloga, ne samo jednog. Da bi se taj prostor zadržao bila je potrebna zajednička strategija, a nje nije bilo kako spada. Neki će reći da je hercegovačka strategija bila da Hrvati iz Bosne nasele muslimanske gradiće u Hercegovini, Čapljinu i Stolac, Mostar. Unatoč tome tamo gdje su vođe lokalnog HVO-a i HDZ-a bile dorasle zadatku pobijedili smo. Tamo gdje nisu - pobijedili su džihadisti. Najbolji primjeri su Žepče za jedno i Bugojno za drugo. Drugim riječima, Bugojanci su najviše krivi za sudbinu svog grada. A odmah iza njih vodstvo HRHB, vojno i političko, koje se ponašalo kao da ih nije briga. Druga opcija je da nisu bili sposobni, vični organizaciji. Treća da im je bio cilj spomenuto "preseljenje naroda". Sigurno da je takvih poput Diabla bilo. Pitanje je što su prioriteti danas. Istočni Mostar i Stolac ili SBK. Ako želimo uzeti SBK morali bi sve raspoložive resurse, koji nisu bogzna kakvi, prebaciti tamo. Dakle bez nepotrebnog gomilanja institucija i resursa u Mostaru, kojega smo već uzeli i ostatku sjeverozapadne Hercegovine koji je neupitno naš.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 06 lip 2019, 22:28 |
|
|
iJozo je napisao/la: weasel je napisao/la: Srednju Bosnu im iz principa nikad ne smijemo dat. Ona je simbol patnje Hrvata u ratu. Treba samo zadržati prisutnost tamo to je najvažnije. Hercegovci većinom razmišljaju na taj način poput ove budale Diabla. I pametniji i gluplji od njega. Čast iznimkama. To nas je sjebalo i u ratu i poslije rata. Gamad. Kad si ti intervjuirao Hercegovce? Može link na istraživanje?
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1098 of 2558 - 42.92%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
deder
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 06 lip 2019, 22:30 |
|
|
Vi bogami ko da je cijeli treci korpus ratovo samo protiv vas a ne ispomagao gdje god je trebalo. Pa najbolje iz tog korpusa je 93. moralo na Igman kad je najgore bilo. 7. muslimanska brigada, primjera radi.
|
|
Vrh |
|
|
iJozo
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 06 lip 2019, 22:31 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: iJozo je napisao/la: Hercegovci većinom razmišljaju na taj način poput ove budale Diabla. I pametniji i gluplji od njega. Čast iznimkama. To nas je sjebalo i u ratu i poslije rata. Gamad.
Kad si ti intervjuirao Hercegovce? Može link na istraživanje? Intervjuirao sam dovoljan broj za tu tvrdnju. Većina od 60% razmišlja poput Diabla. Margina greške 10%.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 06 lip 2019, 22:33 |
|
|
iJozo je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Kad si ti intervjuirao Hercegovce? Može link na istraživanje?
Intervjuirao sam dovoljan broj za tu tvrdnju. Većina od 60% razmišlja poput Diabla. Margina greške 10%. Najbolje onda da se otcijepite od Hercegovaca.
1098 of 2558 - 42.92%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
iJozo
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 06 lip 2019, 22:35 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: iJozo je napisao/la: Intervjuirao sam dovoljan broj za tu tvrdnju. Većina od 60% razmišlja poput Diabla. Margina greške 10%.
Najbolje onda da se otcijepite od Hercegovaca. Mislim da bi to bilo najbolje. Samostalni kantoni, a ne unitarna H-B. Samo daleko smo i od jednog i od drugog.
|
|
Vrh |
|
|
Sandalj
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 06 lip 2019, 22:41 |
|
|
Diablo je napisao/la: Zašto bošnjo uvijek pravi račun bez Hrvatske i Srbije ?? Pitam se kakva je to vrsta bolesti... Zašto? Zato što će se smanjenem broja Hrvata u BiH smanjivati i interes Hrvatske da se njima bavi. Curenjem dotičnih iz SBK dobit ćemo neki vid sjevernog Kosova u zapadnoj Hercegovini i to je to.
|
|
Vrh |
|
|
pravnik95
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 06 lip 2019, 22:42 |
|
Pridružen/a: 18 lis 2016, 07:43 Postovi: 878 Lokacija: Zadar / Bihac
|
Ljudi moji dragi. S 90.000 na 60.000 u koliko ono godina? Da nisu možda u Mostar i Hercegovinu otišli? 450 rođenih, jedva iznad 20%... 8 rođenih Hrvata u Bugojnu, ALOOOOO. I tko je za to kriv? Pa Hrvati... Ali ne oni iz Hrvatske, ne oni iz Hercegovine, nego oni iz Njemačke... Jer da su ostali gdje su bili stoljećima i borili se, onda nebi bili Hrvati iz Njemačke te nebi bilo 8 rođenih Hrvata u kurcevom Bugojnu. I nije ni bitno jel Bugojno palo u ratu ili ne, svakako bi ti ljudi na ovaj ili onaj način otišli u Njemačku. Pa Jajce je vojno naše bilo, znaci pobjeda a ne pad i opet smo *** popusili. Shvatite vise. Zašto da se ja sekiram oko Srednje Bosne ako naši vlastiti ljudi iz Srednje Bosne za nju samu OCITO nije briga. Milija im je Njemačka. To mora biti nesto genetski evo ja ne znam. I iz Zadra ako netko ode za Njemačku, taj netko je u Zadar došao iz Bosne. Čudo jedno, fenomen teški. Kao neka opsesija, simbolika, pitanje života i smrti. Razvili smo kulturu uspješnog gastarbajtera umjesto kulturu domoljuba koji voli svoju grudu, živi pošteno i brine o svome umjesto da dezertira svoje. Shvatite izvor problema ili se nastavite zavaravati. Aj popljujte me. Od 10 ljudi sto znam da su iz Bugojna, 8 ih živi u Njemačkoj a 2 u Zagrebu (P.s. i ta 2 bi za Njemacku ferstehen sie?) Pa jebote da smo pravi, vratilo bi nas se nakon rata vise nego sto nas je otišlo. I da stvar bude tragičnija, naši ljudi u SBŽ žive bolje od Muslimana... I opet nevalja, možda u tome i je problem.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 06 lip 2019, 22:46 |
|
|
pravnik95 je napisao/la: Ljudi moji dragi. S 90.000 na 60.000 u koliko ono godina? Da nisu možda u Mostar i Hercegovinu otišli? 450 rođenih, jedva iznad 20%... 8 rođenih Hrvata u Bugojnu, ALOOOOO. I tko je za to kriv? Pa Hrvati... Ali ne oni iz Hrvatske, ne oni iz Hercegovine, nego oni iz Njemačke... Jer da su ostali gdje su bili stoljećima i borili se, onda nebi bili Hrvati iz Njemačke te nebi bilo 8 rođenih Hrvata u kurcevom Bugojnu. I nije ni bitno jel Bugojno palo u ratu ili ne, svakako bi ti ljudi na ovaj ili onaj način otišli u Njemačku. Pa Jajce je vojno naše bilo, znaci pobjeda a ne pad i opet smo *** popusili. Shvatite vise. Zašto da se ja sekiram oko Srednje Bosne ako naši vlastiti ljudi iz Srednje Bosne za nju samu OCITO nije briga. Milija im je Njemačka. To mora biti nesto genetski evo ja ne znam. I iz Zadra ako netko ode za Njemačku, taj netko je u Zadar došao iz Bosne. Čudo jedno, fenomen teški. Kao neka opsesija, simbolika, pitanje života i smrti. Razvili smo kulturu uspješnog gastarbajtera umjesto kulturu domoljuba koji voli svoju grudu, živi pošteno i brine o svome umjesto da dezertira svoje. Shvatite izvor problema ili se nastavite zavaravati. Aj popljujte me. Od 10 ljudi sto znam da su iz Bugojna, 8 ih živi u Njemačkoj a 2 u Zagrebu (P.s. i ta 2 bi za Njemacku ferstehen sie?) Pa jebote da smo pravi, vratilo bi nas se nakon rata vise nego sto nas je otišlo. I da stvar bude tragičnija, naši ljudi u SBŽ žive bolje od Muslimana... I opet nevalja, možda u tome i je problem. Upravo tako. Naš čovjek daje muslimanu posao, dok njegovo dijete ode u Njemačku. I onda se čudi.
1098 of 2558 - 42.92%
|
|
Vrh |
|
|
iJozo
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 06 lip 2019, 22:48 |
|
|
pravnik95 je napisao/la: Ljudi moji dragi. S 90.000 na 60.000 u koliko ono godina? Da nisu možda u Mostar i Hercegovinu otišli? 450 rođenih, jedva iznad 20%... 8 rođenih Hrvata u Bugojnu, ALOOOOO. I tko je za to kriv? Pa Hrvati... Ali ne oni iz Hrvatske, ne oni iz Hercegovine, nego oni iz Njemačke... Jer da su ostali gdje su bili stoljećima i borili se, onda nebi bili Hrvati iz Njemačke te nebi bilo 8 rođenih Hrvata u kurcevom Bugojnu. I nije ni bitno jel Bugojno palo u ratu ili ne, svakako bi ti ljudi na ovaj ili onaj način otišli u Njemačku. Pa Jajce je vojno naše bilo, znaci pobjeda a ne pad i opet smo *** popusili. Shvatite vise. Zašto da se ja sekiram oko Srednje Bosne ako naši vlastiti ljudi iz Srednje Bosne za nju samu OCITO nije briga. Milija im je Njemačka. To mora biti nesto genetski evo ja ne znam. I iz Zadra ako netko ode za Njemačku, taj netko je u Zadar došao iz Bosne. Čudo jedno, fenomen teški. Kao neka opsesija, simbolika, pitanje života i smrti. Razvili smo kulturu uspješnog gastarbajtera umjesto kulturu domoljuba koji voli svoju grudu, živi pošteno i brine o svome umjesto da dezertira svoje. Shvatite izvor problema ili se nastavite zavaravati. Aj popljujte me. Od 10 ljudi sto znam da su iz Bugojna, 8 ih živi u Njemačkoj a 2 u Zagrebu (P.s. i ta 2 bi za Njemacku ferstehen sie?) Pa jebote da smo pravi, vratilo bi nas se nakon rata vise nego sto nas je otišlo. I da stvar bude tragičnija, naši ljudi u SBŽ žive bolje od Muslimana... I opet nevalja, možda u tome i je problem. Ako me dobro pamćenje služi tebi je prvi upis na ovom forumu bio da treba Hrvate iz Srednje Bosne naseljavat u DGG i Hercegovinu. Ako će već selit, ako je stav Mostara i Zagreba da Hrvati u SBK nemaju što puno tražiti, naravno da će ljudi odabrati nešto bolje od Drvara. Ne treba kukati za prolivenim mlijekom. Čak je i povratak moguć tih koji su odselili nedavno u Njemačku. Ali da bi se to dogodilo i Mostar i Zagreb moraju mijenjati prioritete i strategiju po pitanju BiH.
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 06 lip 2019, 22:49 |
|
|
Stvar je jednostavna, ukoliko im je Njemacka draza - nek zaborave na svoja ognjista jer ce ona postat muslimanska. Jasno ko dan. To je to za SBZ, pa kome pravo kome krivo.
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|