HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 04 vel 2025, 15:52.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 89361 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji
PostPostano: 06 lip 2019, 22:49 

Naša Kvačica je napisao/la:

Upravo tako. Naš čovjek daje muslimanu posao, dok njegovo dijete ode u Njemačku. I onda se čudi.

Nema ni muslimana, odoše i oni. Kao što sam jednom napisao, domovnica je tražena roba :zubati

PCM je napisao/la:
Stvar je jednostavna, ukoliko im je Njemacka draza - nek zaborave na svoja ognjista jer ce ona postat muslimanska. Jasno ko dan. To je to za SBZ, pa kome pravo kome krivo.

U npr. Bugojnu možda, gdje je Hvo spušio pa ljudi prodaju... Gdje je Hvo zadržao, ostaje hrvatsko. U mom kraju ne može biti muslimana, Hrvati ne prodaju, nego kupuju nekretnine, niti bi tko prodao nekome drugom, niti bi na kraju ovi smjeli i doseliti. U biti, homogeniziralo se, svatko na svoju stranu, može se nas roditi milijun ili njih, ali što se držalo puškom, to je to manje više.

Vrh

PostPostano: 06 lip 2019, 22:50 

Sandalj je napisao/la:
Diablo je napisao/la:
Zašto bošnjo uvijek pravi račun bez Hrvatske i Srbije ?? Pitam se kakva je to vrsta bolesti... :D

Zašto? Zato što će se smanjenem broja Hrvata u BiH smanjivati i interes Hrvatske da se njima bavi. Curenjem dotičnih iz SBK dobit ćemo neki vid sjevernog Kosova u zapadnoj Hercegovini i to je to.

Flashback, 1998. godina.
Mali Mujo izašao iz džamije i čuo da hodža govori samo se malo strpite braćo muslimani, samo se strpite.

Vrh

PostPostano: 06 lip 2019, 22:53 

U strategiji Diabla2 zvanog Pravnik95 od prije tri godine SBK je zadnja rupa na svirali. Lako za zadarskog pravnika, problem je što je to više-manje odnos kojega prema SBK imaju i Mostar i Zagreb.

post1016941.html#p1016941

Top priority kanton je ni manje ni više - Livanjski.

Muslimanski SDP i Sejdo Komsic vode BiH u raspad. Njihov sam fan.

Vrh

PostPostano: 06 lip 2019, 22:57 

Muslimani pucaju demografski u svojim kantonima ali se u mesovitim napinju iz sve snage i tu ulazu maksimalne napore kako bi poklopili teritoriju ili makar zadrzali svoju. Racunaju da kad poklope SBK da su Hrvati zavrsena prica i da ce onda ostati "Skutori" u nekoliko opstina Zapadne Hercegovine koji vise nece predstavljati nikakav faktor.

Covicu je bitno da po svaku cenu dobije izborni zakon jer vec na sledecim izborima mogu vam izabrati laznog Hrvata iz SBK u Dom naroda čime Hrvati ostaju razvlasceni u BiH posto ce Muslimani dobiti tih famoznih 6 mandata u klubu Hrvata.

Vrh

PostPostano: 06 lip 2019, 22:58 

Da, tad sam jos bio neupućen. Glavna mana tog plana mi je ta sto sam mislio da su Hrvati Srednje Bosne vrsta koja moze opstati bilo gdje, dok su zapravo krhka vrsta koja može opstati samo unutar granica Minken-Ninberg-Vrankvurt

Vrh

PostPostano: 06 lip 2019, 23:04 

Kaže ne smijemo dati Srednju Bosnu, NE SMIJEMO! Ko da ju ja iz Zadra ili ovaj iz Mostara daje! Zna se ko ju daje i prodaje. Evo ja nemam veze s njom, al bi se borio za nju. To je vise nego sto bi većina Hrvata Srednje Bosne uradila. Očito!!!! I kad mi kažu pa nema posla, pa izrabljivanje, pa male place... Pa kako muslimani mogu pička ti materina a ti ne možeš, a živiš bolje od njih koliko god da ti je lose. Ovaj sjebani mentalitet ce mi zauvijek ostati misterij. Znam ih dosta iz Jajca što su u Americi završili. Naši ljudi, rat i izbjeglištvo im došlo ko blagoslov s neba. Užas, svi im krivi samo ne oni sami sebi. Ja se vise nasekiram oko Jajca za kojeg smatram da je za Hrvate od krucijalne povijesne važnosti od pola naših iz Jajca

Vrh

PostPostano: 06 lip 2019, 23:07 

Moral ljudi je važan. Hoće li moje dijete živjeti u muslimanskom kantonu/državi ili je SBK neupitno hrvatski prostor što god da se dogodi s protektoratom u budućnosti? Na to pitanje Mostar i Zagreb do sada nisu nudili odgovor koji bi ljude motivirao na ostanak.

Muslimanski SDP i Sejdo Komsic vode BiH u raspad. Njihov sam fan.

Vrh

PostPostano: 06 lip 2019, 23:08 

pravnik95 je napisao/la:
Da, tad sam jos bio neupućen. Glavna mana tog plana mi je ta sto sam mislio da su Hrvati Srednje Bosne vrsta koja moze opstati bilo gdje, dok su zapravo krhka vrsta koja može opstati samo unutar granica Minken-Ninberg-Vrankvurt

Ne kaki jer postaješ smutljivac, a to neće proći! Hrvati SB su krvarili gdje je god bilo potrebno, a malo ih je krvarilo u i za Hrvate SB, a da nisu iz SB.

Vrh

PostPostano: 06 lip 2019, 23:11 

Dajte ljudi, ovo je informacijsko vrijeme di se ratuje informacijama i dezinformacijama. Bošnjaci i Srbi lažu u svojoj korist kako bi pobudili paniku i seljenje Hrvata. Ne vjerujte lažima. U SBŽ muslimani nisu osvojili niti jednu hrvatsku kuću nakon rata. Niti neće. Mogu pisati po papirima nebuloze da ih ima milijune, ali papir trpi svakakve laži.

Vrh

PostPostano: 06 lip 2019, 23:12 

Mar-kan je napisao/la:

Upravo tako. Naš čovjek daje muslimanu posao, dok njegovo dijete ode u Njemačku. I onda se čudi.

Nema ni muslimana, odoše i oni. Kao što sam jednom napisao, domovnica je tražena roba :zubati

Nema bola labavo. Meni kad se netko pohvali da mu je dobro u Njemačkoj ja mu kažem da je dezerter. :kava

1098 of 2558 - 42.92%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 06 lip 2019, 23:19 

Mar-kan je napisao/la:
pravnik95 je napisao/la:

Ne kaki jer postaješ smutljivac, a to neće proći! Hrvati SB su krvarili gdje je god bilo potrebno, a malo ih je krvarilo u i za Hrvate SB, a da nisu iz SB.

Ja nisam krvario ali sam redovno spavao u kućama a sin/sinovi bili u Austriji. Pa kao eto ne mogu se vratiti izgubili bi posao i vize.
Nije me to ni tad ni poslije nikad ljutilo. Svaka hrvatska kuća u selima je nekog pokopala u ratu, najviše civila. Dok nije HVO poslao pomoć. Onda i nadalje su muslimani kao hijene u noći zavijali tekbir i allahu akbar, ali naprijed krenuti nisu smjeli. HV artiljerci i tenkisti su isto odradili veliki posao.

Ja bio, otišao. Život ide dalje. Za neke ne.

Vrh

PostPostano: 06 lip 2019, 23:20 

Mar-kan je napisao/la:

PCM je napisao/la:
Stvar je jednostavna, ukoliko im je Njemacka draza - nek zaborave na svoja ognjista jer ce ona postat muslimanska. Jasno ko dan. To je to za SBZ, pa kome pravo kome krivo.

U npr. Bugojnu možda, gdje je Hvo spušio pa ljudi prodaju... Gdje je Hvo zadržao, ostaje hrvatsko. U mom kraju ne može biti muslimana, Hrvati ne prodaju, nego kupuju nekretnine, niti bi tko prodao nekome drugom, niti bi na kraju ovi smjeli i doseliti. U biti, homogeniziralo se, svatko na svoju stranu, može se nas roditi milijun ili njih, ali što se držalo puškom, to je to manje više.

Jajce smo puskom uzeli, pa eno nacelnik muslic nonstop. Iseljavanje nam postaje teret i tamo u SBZ gdje smo vecina i sto smo obranili, jer podaci prvasica i rodjenih pokazuju trend jaceg iseljavanja zadnjih godina. Ne sumnjam da muslimani laziraju podatke ko i dosad, al jebe mi se za njih gledam samo nase brojke i to ne djeluje dobro. Naravno nisam s terena pa postoji dobra mogucnost da sam u krivu.

Vrh

PostPostano: 06 lip 2019, 23:21 

Ključ rješenja loših demografskih trendova među Hrvatima SBŽ drže sami Hrvati Srednje Bosne!

Pa Hrvati su vlasnici 95 od 100 najjačih kompanija u Srednjobosanskoj županiji. Samo gospodarstvenici izrazito domoljubnog i zavičajnog profila koji vide dalje od svog nosa i ne misle isključivo na sebe i svoj džep mogu bez problema usmjeravati nekakve demografske tokove Hrvata i Bošnjaka.

Međutim kako vidimo, svi ti SBŽ poduzetni Hrvati koji se međusobno jako dobro poznaju nemaju svijesti da Hrvati u Srednjoj Bosni nestaju niti ih zanima demografsko dizanje Hrvata u Srednoj Bosni.

Vrh

PostPostano: 06 lip 2019, 23:23 

Mar-kan je napisao/la:

Nema bola labavo. Meni kad se netko pohvali da mu je dobro u Njemačkoj ja mu kažem da je dezerter. :kava

To ti je odaslani gospodarski ratnik. Otiđe s 450 eura plaće na 1.500 eura i u godini dana zaradi kao Srbi i Bošnjaci za 3. To je krupan kapital koji se vidio u posljednjem ratu npr. kad je jedan Hrvat sletio s Jumbo jetom punim oružja pomoći.

A u miru, pa pogledaj koliko love šalju svojim obiteljima, koliko sami troše kad dođu na godišnji. Pokreću poslove doma itd., dižu svoj kraj.

Vrh

PostPostano: 06 lip 2019, 23:25 

Saznali smo ko živi u Njemačkoj.

Vrh

PostPostano: 06 lip 2019, 23:26 

robelec je napisao/la:
Ključ rješenja loših demografskih trendova među Hrvatima SBŽ drže sami Hrvati Srednje Bosne!

Pa Hrvati su vlasnici 95 od 100 najjačih kompanija u Srednjobosanskoj županiji. Samo gospodarstvenici izrazito domoljubnog i zavičajnog profila koji vide dalje od svog nosa i ne misle isključivo na sebe i svoj džep mogu bez problema usmjeravati nekakve demografske tokove Hrvata i Bošnjaka.

Međutim kako vidimo, svi ti SBŽ poduzetni Hrvati koji se međusobno jako dobro poznaju nemaju svijesti da Hrvati u Srednjoj Bosni nestaju niti ih zanima demografsko dizanje Hrvata u Srednoj Bosni.

Nema tu kapaciteta, ni znanja. Neće se svaka općina sama braniti.

Iz Hrvatske mora doći organizacija i institucije, a SBŽ Hrvati eventualno mogu biti izvršitelji.

Ali Hrvatska treba kao pokretač pomoći, npr. osnivanjem sveučilišta, osnivanjem te udruge hrvatskih poduzetnika itd.

1098 of 2558 - 42.92%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 06 lip 2019, 23:27 

PCM je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:

Jajce smo puskom uzeli, pa eno nacelnik muslic nonstop. Iseljavanje nam postaje teret i tamo u SBZ gdje smo vecina i sto smo obranili, jer podaci prvasica i rodjenih pokazuju trend jaceg iseljavanja zadnjih godina. Ne sumnjam da muslimani laziraju podatke ko i dosad, al jebe mi se za njih gledam samo nase brojke i to ne djeluje dobro. Naravno nisam s terena pa postoji dobra mogucnost da sam u krivu.

Lažirao brojke, proizvode dojam kod Hrvata kako je bolje da se selimo. To ti je specijalni rat.

Na popisu se sve vidjelo. Mi smo većina u gradu Jajcu, N. Travniku, Vitezu, Busovaču, Kiseljaku, Kreševo, Uskoplju. Oni su većinom u udaljenim selima. Mi svoji na svome, oni svoji na svome.

Vrh

Grunf je napisao/la:

To ti je odaslani gospodarski ratnik. Otiđe s 450 eura plaće na 1.500 eura i u godini dana zaradi kao Srbi i Bošnjaci za 3. To je krupan kapital koji se vidio u posljednjem ratu npr. kad je jedan Hrvat sletio s Jumbo jetom punim oružja pomoći.

A u miru, pa pogledaj koliko love šalju svojim obiteljima, koliko sami troše kad dođu na godišnji. Pokreću poslove doma itd., dižu svoj kraj.

Dezerter.

1098 of 2558 - 42.92%

Vrh

Ako odvede familiju to je game over a ne odaslani gospodarski ratnik.
Tko ode s obitelji - taj se vratit nece.
Ovi sto solo odose, ti hoce kako koji... Al citave obitelji kad odu - gotovo.

Vrh

PostPostano: 06 lip 2019, 23:30 

PCM je napisao/la:
Ako odvede familiju to je game over a ne odaslani gospodarski ratnik.
Tko ode s obitelji - taj se vratit nece.
Ovi sto solo odose, ti hoce kako koji... Al citave obitelji kad odu - gotovo.

Kak su otišli tak se mogu i vratiti. Pogotovo zato jer Nijemci klize u recesiju, a Hrvatska ubrzano raste. Znaš i sam da prvo u recesiji strada ju građevina i prijevoznici, a naši su tu najviše zaposleni. Te socijala.

Vrh

PostPostano: 06 lip 2019, 23:39 

Osjećam paniku kod nekih ko da su katolici u SBŽ Čileanci, a ne državljani RH do koje pljuneš. U Vitezu i Travniku su institucije i RH i HB. To smo zapišali i to ostaje naše.

A koliko znam, postoje hrvatska sela npr. u Travniku koje broje 0 (Nula) Muslimana. To je etnički čisto (očišćeno) područje. I s naše i s njihove strane. Džabe im i 90% rođenih kad u hrvatske kuće ne smiju. 400 000 Muslimana živi nekoliko km od Kiseljaka pa ni tamo nisu prismrdili.

Ta sela pa i ti mali gradići nisu područja koja se mogu poklopiti (osim sistemski, sustavno ili vojno kao Srbi Srebrenicu). S druge strane, veliki gradovi poput 3 najveća grada itekako mogu jer privlače ljude sa svih strana, gospodarstvo itd. Tako da se Muslimani više mogu bojati da će izgubiti neki kvart u Mostaru nego da će preuzeti Novi Travnik (mjesto).

Iz ovoga svega bi izuzeo Jajce jer HVO tamo nije pobjedio ARBiH ili obrnuto, već je HVO pobjedio VRS pa su se i Hrvati i Muslimani vraćali istovremeno. I Jajce je jedina općina za koju postoji opasnost da izgubimo utjecaj. Ali kako stvari stoje, za nekoliko godina vjerovatnije je da ćemo ga vratiti.

Vrh

PostPostano: 06 lip 2019, 23:39 

Lijepi moji matematički analfabeti, slijedi opet jedna mala usporeda seksualne "efikasnosti" domicilnog stanovnišva Bosne i Hercegovine:

Usporeda No1.
Broj osnovaca 2007/2008 u Velikohrvatskom kantonu tj. tamo odakle za dvije-tri godine seli poslijednji Bošnjo znači USK 31.338. Broj osnovaca u Latinskim kantonima tj. tamo gdje se šokadija navodno koti ko zečevi u Australiji znači Livno+Široki+Posavina 20.799 -> USK : 3H = 1,493:1

Stanje deset godina poslije tj. 2017/2018 poslije masovnog eksodusa bošnja i upisa latina eventualno rođenih u porodilištima u lijepoj našoj: USK 21.862 osnovaca, Livno+Široki+Posavina 14.499 -> USK : 3H = 1,508:1

Da još jednom opet pojasnim matematičnim prvačićima. More biti da u kamenjaru imate najbolji natalitet u BiH, ali vam tada po svim izgledima Lijepa naša sve to isisa pa demografski nazadujete kao i crna rupa poznata kao Unsko-Sanski kanton.

Usporeda No2.
Broj osnovaca 2007/2008 u osoljenoj Vrhbosni, bedemu islama, zlatnom trokutu tj. u tri B kantona Sarajevo+Zenica+Tuzla 133.567. Broj osnovaca u boljem entitetu, aka Šumska, aka mokrom snu svakog Velikosrbina tj. RS 114.999 -> 3B : RS = 1,161:1

Stanje deset godina poslije tj. 2017/2018 sada poslije masovnog eksodusa srba iz Dodikistana i bijega bošnja u Evropu jer u Teheranu nema više pive: Sarajevo+Zenica+Tuzla 108.604 osnovaca, a RS 90.995 -> 3B : RS = 1,194:1

I opet pojašnjenje za moje drage prvačiće, pravimo djecu tako u taktu kao da koristimo isti hronometar.

Umjesto zaključka
Ukoliko ovako nastavimo ostalo je samo da se dogovorimo pripadnik kojeg naroda će predati ključeve novim vlasnicima Bosne Srebrene kada za to dođe vrijeme. Moj prijedlog: dijete Željka Komšića, pa neka oni koji više ne budu tu mogu dalje po interentu naglabati kako je "njihov" zamandalio vrata zemlje njihovih djedova.

Borba za slobodu čovjeka i nije drugo nego borba za oslobođenje od predrasuda. (Miroslav Krleža)

Vrh

PostPostano: 06 lip 2019, 23:42 

Nema tu puno pameti.
Kad si u manjini moras talasati, mora cijeli narod stati iza tebe. Ako sutis stvara se osjecaj da su svi digli ruke, moral pada i narod se seli. Kad je frka narod se necemu nada, čeka. Nema boljeg primjera od Srba na sjeveru Kosova. Da se nije digla frka koja konstantno traje davno bi se raselili. A zive u 100 puta gorim uslovima nego Hrvati u SBK.
Dok su Muslimani dizali frku po RS bilo ih je. Sad kad su digli ruke, ućutali se, prebacili poltiku u FBiH, MZ ih ne spominje a kamoli podrzava... Musimana u RS nema, reselili se.
Eto sad znate sta vam je ciniti. Rijec je najmocnije oruzje.

Vrh

PostPostano: 06 lip 2019, 23:45 

S ovim postom si jedino polazao da si potpuni analfabet samo ti. I to prije svega logicki. Usporedjujes kruske i jabuke. Kakve vexe s RS vi imate gdje ste potonuli do kraja. Pa mogao si onda Sarajevo usporedit s Livnom jel tako - oba zu gradovi i oba su sjedista kantona. Isuse dragi...
Ista prica je s Hercegovinom.

Vrh

PostPostano: 06 lip 2019, 23:46 

Upravo tako. Na ove koji se iseljavaju se gleda u stilu vidi njih pametne oni otišli a mi budale ostali. Treba se uvest neka kultura gdje bi situacija bila obrnuta. Oni koji ostaju, trude se i rade, pokušavaju izgradit bolje društvo oni bi trebali bit u fokusu.

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 89361 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 1010, 1011, 1012, 1013, 1014, 1015, 1016 ... 3575  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Karabaja, korne, Naša Kvačica, NikolaZagreb i 15 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: