HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 27 stu 2024, 11:45.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 5804 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 233  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Vojska Srbije
PostPostano: 13 srp 2019, 14:41 

Jedna jedina od 50 NATO članica je jača od ruskog naroda.

Vrh

PostPostano: 13 srp 2019, 14:42 

Carmello Šešelj je napisao/la:
O potrebama i o ceni, pretpostavljam.

Onda parcijalno razmisljaju. Zar nisu jeftiniji ruski sustavi te klase?

Vrh

PostPostano: 13 srp 2019, 14:46 

Važni su i odnosi sa zapadnim zemljama, to isto ide pod stavku "potrebe".

Vrh

PostPostano: 13 srp 2019, 14:49 

Važni su i odnosi sa zapadnim zemljama, to isto ide pod stavku "potrebe".

Odnos sa zemljom koja vas bombardirala i koja ce vam uvesti sankcije ako bilo sto poduzmete prema kosovu???

Pametno. :smajl007

Vrh

PostPostano: 13 srp 2019, 14:57 

Nemamo mi ništa protiv Francuza, samo protiv Amerike. I spoljna politika se inače najpametnije vodi upotrebom emocija.

Vrh

PostPostano: 13 srp 2019, 15:02 

Nemamo mi ništa protiv Francuza, samo protiv Amerike. I spoljna politika se inače najpametnije vodi upotrebom emocija.

Nemate ni protiv amerike. Lazete se bez veze, oslobodila vas je siptara i vi na nju kao ljuti.

Srbijanska industrija je jaka, imate sposobnost proizvodnje raketnih motora, zasto niste krenuli u razvoj vlastite rakete slicne Mistralu?

Vrh

PostPostano: 13 srp 2019, 15:05 

Zato što pravimo protiv-oklopne i vazduh-zemlja rakete. Zemlja-vazduh i vazduh-vazduh ne pravimo, niti smo ikada pravili, osim Strelu po licenci. Šta je razlog, neam pojma. Verovatno dosta komplikovanije za napraviti, a da valja.

Vrh

PostPostano: 13 srp 2019, 17:31 

Citat:
Od Francuske kupujemo "mistral", radare i elektronske sisteme
Beograd -- Tokom posete predsednika Emanuela Makrona, Srbija i Francuska potpisaće 20 sporazuma, od kojih je pet iz oblasti naoružanja i vojne opreme.

Pomoćnik ministra odbrane u Sektoru za materijalne resurse, Nenad Miloradović, rekao je na RTS da Srbija i Francuska imaju potpisan sporazum o strateškom partnerstvu i da već sarađuju.

Podseća da su nabavljeni "Erbasovi" helikopteri. Pre dve godine od francuskih proizvođača nabavljeno je više stotina optoelektronskih uredaja, a Miloradović ističe da se saradnja odnosi na proizvode najvišeg tehnološkog nivoa.

Mistral su PVO rakete. Integrisaćemo ih na neko domaće vozilo i služiće kao trupna PVO.

Odlična nabavka. :zivili O ovome se zna već mjesecima, vjerovatno se samo čekala posjeta Makrona.

Mistral 3+ je možda i najbolji PVO sistem u svojoj kategoriji danas.

Tu je i velika nabavka radarskih/elektronskih/termovizijskih/navigacionih sistema za modernizaciju RV, tenkova, BVP-ova i artiljerije.

Iako nikad zvanično potvrđena informacija, šuška se (ali pouzdano šuška) da su već plaćene dvije baterije Pancir-S1 sistema i da su u proizvodnji.

Tenkovi su na ugradnji optike za noćno gađanje.

od 1:30

slika

Kad smo već kod PVO, prošlog mjeseca se održala vježba ''Šabla 2019'' sa bugarskom i američkom vojskom. Dejstvovali su naši raketaši i piloti. Uživajte u lijepim kadrovima.

slika

slika

slika

slika

Vrh

PostPostano: 13 srp 2019, 17:42 

Dok ne kupimo barem BUK 2, neću biti zadovoljan sa našom PVO. Jebo ti sve, ako ti je krovni sistem Neva. A Pancir je isto trupna PVO, domet petnaestak kilometara. O FK3 prestalo da se priča, izgleda da su Ameri poručili da bi nam to bilo malo mnogo.

Vrh

PostPostano: 13 srp 2019, 18:06 

Dok ne kupimo barem BUK 2, neću biti zadovoljan sa našom PVO. Jebo ti sve, ako ti je krovni sistem Neva. A Pancir je isto trupna PVO, domet petnaestak kilometara. O FK3 prestalo da se priča, izgleda da su Ameri poručili da bi nam to bilo malo mnogo.

Moguće da bi bilo problema oko nabavki sistema velikog dometa, ali možda jednostavno krećemo od modernizacije trupne PVO.

Bitno je da je nakon nabavki za RV, na red je došla i PVO.

Srbija je od 2016. kupila 31 novi vazduhoplov. Naravno, tu nije kraj.

10 x MiG 29 (6 stigli, 4 za 18 mjeseci)
9 x H145M (3 stigla, 6 do kraja godine)
5 x Mi-17V-5 (2 stigla)
4 x Mi-35M
3 x H215 Super Puma

Kupljeno je i 6 kineskih brobenih dronova/BPL-ova, kao i kineska tehnoogija za srpske BPL. Spekuliše se da je u pitanju Wing Loong II.

slika

Posljednji dodatak srpskom RV. Opremljeni najnovijim Airbus-ovim sistemom za upravljanje vatrom HForce.

slika

U toku su i projekti modernizacije Orlova i Gazela. Nove protivoklopne rakete Pauk i 2T5.

slika

itd....

Vrh

PostPostano: 13 srp 2019, 18:16 

Taj Pauk mi je najdraži. Likovi iz EdePro su legende. Još da ih integrišemo na sve Orlove, Gazele i H-145 i moći ćemo u jednom naletu da satremo oklopnu diviziju.

Vrh

PostPostano: 13 srp 2019, 18:24 

Si ti siguran da su sva četiri Mi 35 stigli?

A za Super Pume nisam siguran ni da ih kupujemo, a kamoli da su kod nas.

Vrh

PostPostano: 13 srp 2019, 18:26 

Taj Pauk mi je najdraži. Likovi iz EdePro su legende. Još da ih integrišemo na sve Orlove, Gazele i H-145 i moći ćemo u jednom naletu da satremo oklopnu diviziju.

Pod uvjetom da vam nitko ne smeta.

Vrh

PostPostano: 13 srp 2019, 18:29 

Pa naravno da je preduslov da se otera neprijateljska avijacija i PVO pre toga. Zašto naglašavati nešto što se podrazumeva.

Vrh

PostPostano: 13 srp 2019, 18:32 

Pa naravno da je preduslov da se otera neprijateljska avijacija i PVO pre toga. Zašto naglašavati nešto što se podrazumeva.

S obzirom na obzir da ste okruzeni NATO zemljama i da ste proglasili vojnu neutralnost poput svicarske, austrije postavlja se pitanje sta ce vam sve to, je li mislite izmedju sebe ratovati ?

Vrh

PostPostano: 13 srp 2019, 18:32 

Si ti siguran da su sva četiri Mi 35 stigli?

A za Super Pume nisam siguran ni da ih kupujemo, a kamoli da su kod nas.

Nisu stigli, napisao sam u zagradi šta je stiglo.

A Super Pume kupujemo 100%, to je gotova stvar.

Citat:
Beograd -- Srbija će kupiti tri helikoptera H215 Super Puma, a ugovor s kompanijom Erbas treba da bude ozvaničen tokom posete francuskog predsednika Emanuela Makrona.

Vrh

PostPostano: 13 srp 2019, 18:42 

DrMag je napisao/la:

S obzirom na obzir da ste okruzeni NATO zemljama i da ste proglasili vojnu neutralnost poput svicarske, austrije postavlja se pitanje sta ce vam sve to, je li mislite izmedju sebe ratovati ?

Švajcarska je naoružana do zuba. Finska i Švedska takođe. Za Austriju ne znam.

Šta će nam? Za odbranu. Ako bi izbio rat oko nas, kao garancija da niko neće da tera vojsku kroz našu teritoriju jer mu je tako kraći prolaz, treba da mu bude jeftinije da nas zaobiđe, nego da nas napada. To je cilj, kao i svakoj neutralnoj zemlji.

Vrh

PostPostano: 13 srp 2019, 19:25 

DrMag je napisao/la:

Švajcarska je naoružana do zuba. Finska i Švedska takođe. Za Austriju ne znam.

Šta će nam? Za odbranu. Ako bi izbio rat oko nas, kao garancija da niko neće da tera vojsku kroz našu teritoriju jer mu je tako kraći prolaz, treba da mu bude jeftinije da nas zaobiđe, nego da nas napada. To je cilj, kao i svakoj neutralnoj zemlji.

A ko bi to oko vas mogao zaratiti pa da mu za manevarski prostor treba srbija?

Vrh

PostPostano: 13 srp 2019, 19:49 

Pitaj Šveđane isto pitanje, i pitaj ih šta će im preko 200 Gripena. A možda neko pomisli i na teritoriju Srbije kao svoje vlasništvo, a ne kao manevarski prostor. Bolje o tim stvarima razmišljati naoružan, nego se goloruk oslanjati na sreću i dobru volju suseda. Uostalom, jel ti postavljaš sva ova pitanja zato što brineš o našoj fiskalnoj stabilnosti? Žao ti što rasipamo pare?

Vrh

PostPostano: 13 srp 2019, 20:00 

Pitaj Šveđane isto pitanje, i pitaj ih šta će im preko 200 Gripena. A možda neko pomisli i na teritoriju Srbije kao svoje vlasništvo, a ne kao manevarski prostor. Bolje o tim stvarima razmišljati naoružan, nego se goloruk oslanjati na sreću i dobru volju suseda. Uostalom, jel ti postavljaš sva ova pitanja zato što brineš o našoj fiskalnoj stabilnosti? Žao ti što rasipamo pare?

Svedjani tj njihovi kapitalisti jedinu prijetnju vide u Rusiji cija vojska nije obrambenog karaktera. Tko bi vas napadao i zbog cega? Nemate nafte, ne izlazite na more, nemate drugih strateskih resursa? Jedino Dunav, a onaj tko bi odlucio da vam uzme dunav, tog ne moze sprijeciti saka raznih helikoptera i aviona.

Vrh

PostPostano: 13 srp 2019, 20:13 

Korda je napisao/la:

Kupljeno je i 6 kineskih brobenih dronova/BPL-ova, kao i kineska tehnoogija za srpske BPL. Spekuliše se da je u pitanju Wing Loong II.

slika

Sta ce vam ta bpl velikog dometa kada nemate vlastite satelite za upravljanje preko horizonta? drugim rijecima, bpl bez sateliteske komunikacije mogu biti upravljanje do 250 km u radijusu, a ova moze cak 4000km prevaliti.

Vrh

PostPostano: 13 srp 2019, 20:13 

Između Švedske i Rusije se nalazi Finska, koja je u odličnim odnosima sa Rusijom.

Da nam uzme Dunav!? =)) Ko, zašto i kako? Jel čuješ ti sebe šta pričaš?

I vojska se stvara decenijama, a ne za par godina.

I čemu tolika briga što mi kupujemo oružje. Hoćemo da budemo naoružani. Naše pare, naša stvar. Nećeš ti da plaćaš, što si zabrinut?

Vrh

PostPostano: 13 srp 2019, 20:16 

DrMag je napisao/la:
Korda je napisao/la:

slika

Sta ce vam ta bpl velikog dometa kada nemate vlastite satelite za upravljanje preko horizonta? drugim rijecima, bpl bez sateliteske komunikacije mogu biti upravljanje do 250 km u radijusu, a ova moze cak 4000km prevaliti.

Stavio je pogrešnu sliku, uzimamo manje. Ovi dronovi sa slike nam trebaju koliko i TU 160. Inače, imamo satelit. Iznajmljujemo od Izraela.

Vrh

PostPostano: 13 srp 2019, 20:24 

Između Švedske i Rusije se nalazi Finska, koja je u odličnim odnosima sa Rusijom.

Da nam uzme Dunav!? =)) Ko, zašto i kako? Jel čuješ ti sebe šta pričaš?

I vojska se stvara decenijama, a ne za par godina.

I čemu tolika briga što mi kupujemo oružje. Hoćemo da budemo naoružani. Naše pare, naša stvar. Nećeš ti da plaćaš, što si zabrinut?

Da sovjetske i danas ruske podmornice svako malo se tjeraju iz svedskih voda, a ruski bombarderi su redovno na svedskim radarima.

Pogledaj sta sam napiso za Dunav.

ps taj satelit je vas, koliko i americki nas.

Vrh

PostPostano: 13 srp 2019, 20:34 

Vežbaju ljudi.

Nisam ni rekao da je naš, nego da ga iznajmljujemo i plaćamo za snimke koje dobijamo sa njega.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 5804 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 233  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: