|
|
Stranica: 3/16.
|
[ 383 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Mi Hrvati, zaostali Postano: 30 srp 2019, 07:31 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Pa i ta mi je ideja o.k. Ja sam recimo obožavatelj Hercegovine. Slikare npr. iz cijele Europe kojima je Eranija odlično mjesto za živjeti. Eto još jedna dobra ideja za sufinanciranje + ova tvoja. Ne samo opet turizam. Junuze, kad odem na more sve mi je super samo me turisti živciraju. Potpuno shvaćam Dalmatince kad hoće da im šaljemo novac i ne dolazimo.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1689 of 2558 - 66.03%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Mi Hrvati, zaostali Postano: 30 srp 2019, 07:38 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: daramo je napisao/la: Pa dobro mogao si kao ljevičar malo proučiti kako su finacirani ti godišnji odmori i zdravstvena zaštita. Ja nisam ljevičar. I rekao sam da nisu sve ideje bile super. Ako ne ližem oltare i ne slušam folklorne skupine ne znači da sam ljevičar. No, ako za vas desničar baš to znači onda sigurno nisam ni to. Premalo nas je da bismo bili isključivi. Ja bih malo promijenio stvari. Desničar je čovjek slobodan, individualac koji sam preuzima odgovornost za svoje probleme. Ljevičar je rob i takav nesposoban čeka državu da mu kaže što će radit, govorit i mislit.
1689 of 2558 - 66.03%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Mi Hrvati, zaostali Postano: 30 srp 2019, 07:44 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: U tradiciji nam je da smo najnapredniji i najobrazovaniji narod u BiH. Zašto bi to prestali bit?
Moram li za sve pitat ili komunjare u adz-u predvođene Čovketom ili haljinaše koji prodaju ublehe 2k godina?
Imamo li i možemo li i nešto bolje i drugačije? Zato jer vi "pametni" pobjegnete u Zagreb i Njemačku. Da nas je u BiH 200 000 više umjesto 300 000 manje drugačija bi bila i situacija.
1689 of 2558 - 66.03%
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Mi Hrvati, zaostali Postano: 30 srp 2019, 07:47 |
|
|
DrMag je napisao/la: da covjek zivi po tradiciji, jos bi skakao po drvecu. jebala vas tradicija. A zamisli uživancije ljuljuškaš se na nekoj grani i grickaš voćku, a onda neki mamlaz hoće sić s drveta i evo sad do čega nas je dovelo da nemamo entitet. 
1689 of 2558 - 66.03%
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Mi Hrvati, zaostali Postano: 30 srp 2019, 07:48 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: Covjek zivi uglavnom po tradiciji i iskustvu koje se svaki dan nadogradjuje i razvija cemu se covjek prilagodjava. Ljevicar odbacuje tradiciju i milenijsko zivotno iskustvo samo zato sto su mu rekli kako je to progresivno, a on niposto ne zeli dobiti etiketu kako on to nije i onda pod utjecajem propagande odbacuje sve vrednote na kojima pociva svijet. A rezutat je propast ljevicara i drustva u cjelini. Ljevičari su prije svega posvađani sa zdravim razumom.
1689 of 2558 - 66.03%
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Mi Hrvati, zaostali Postano: 30 srp 2019, 07:55 |
|
|
DrMag je napisao/la: zaba1111 je napisao/la: Covjek zivi uglavnom po tradiciji i iskustvu koje se svaki dan nadogradjuje i razvija cemu se covjek prilagodjava. Ljevicar odbacuje tradiciju i milenijsko zivotno iskustvo samo zato sto su mu rekli kako je to progresivno, a on niposto ne zeli dobiti etiketu kako on to nije i onda pod utjecajem propagande odbacuje sve vrednote na kojima pociva svijet. A rezutat je propast ljevicara i drustva u cjelini. Upravo si napisa da su ljevicari progresivni  oni koji pomicu granice U afganistanu se zivi tradicionalno, tamo nema ljevicara, bi li mijenjao ljevicarsku hrvatsku za tradicionalisticki afganistan? Vjerum da si i ti pobjegao iz sredine koja drzi do tradicije i skrasio se u u sredini gdje te tradicionalne vrijednosti uzmicu ??? Dajte ljudi, prestari ste da budete ljevičari. To mogu neku djecu prevarit na kratko, ali odrastao covjek bi morao znati bolje. Evo da nismo imali iskustvo sa partijom 50 godina pa hajde i nekako.
1689 of 2558 - 66.03%
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Purger111
|
Naslov: Re: Mi Hrvati, zaostali Postano: 30 srp 2019, 08:43 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Mi Hrvati, zaostali Postano: 30 srp 2019, 09:11 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 39466 Lokacija: Gl. grad regije
|
https://www.vaticannews.va/hr/crkva/new ... ovini.htmlTalibani su male mace. Preveliku ulogu crkva ima u našem životu. Nije Vatikan kriv, oni uzmu što je na pladnju. Ima li drugih načina za okupit i angažirat ljude u nečemu? Korisnijem.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Mi Hrvati, zaostali Postano: 30 srp 2019, 09:19 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 64618 Lokacija: DAZP HQ
|
Naša Kvačica je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Oli Junuz može potrčat? Junuze impresioniran sam.  Ranit ću se. 
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
useless
|
Naslov: Re: Mi Hrvati, zaostali Postano: 30 srp 2019, 09:21 |
|
|
|
Financiraju se donekle turniri malog nogometa, biciklizam koji postaje sve popularniji, prije koji tjedan se jedan momak iz opcine popeo na Aconcaguu, primljen je kod nacelnika, pa koncerti klasicne glazbe recimo. Ko financira koride, zar to jos postoji? Ne znam sta fali eventima koji su vezani za crkvu, kod nas u staru crkvu cesto dodju klape, sta je tu zaostalo? Uredjuje se pecina kod akumulacije pec mlini, ugradjuje se zip line itd.
Bio je nedavno super dogadjaj di je bilo sadrzaja i za muske, zene i djecu. Nogomet, jahanje konja, strelicarstvo, obaranje s precke itd.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Mi Hrvati, zaostali Postano: 30 srp 2019, 09:21 |
|
|
|
Ajde izdvoji nesto iz toga linka da mozemo shvatiti sto te tu smeta , osim sto ti smetaju katolici samim svojim postojanjem.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Mi Hrvati, zaostali Postano: 30 srp 2019, 09:25 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: https://www.vaticannews.va/hr/crkva/news/2018-07/o-zbivanjima-u-katolickoj-crkvi-u-bosni-i-hercegovini.html
Talibani su male mace. Preveliku ulogu crkva ima u našem životu. Nije Vatikan kriv, oni uzmu što je na pladnju. Ima li drugih načina za okupit i angažirat ljude u nečemu? Korisnijem. Ima načina...evo, nu katolika, pravi! 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Mi Hrvati, zaostali Postano: 30 srp 2019, 09:35 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: Ajde izdvoji nesto iz toga linka da mozemo shvatiti sto te tu smeta , osim sto ti smetaju katolici samim svojim postojanjem. Ovi mršavci koji su tko zna od koga postavljeni i koji služe tko zna kome. Koji su uglavnom sami sebi svrha. Mogu i bez naroda bit dok god služe interesima nekom izvana. Krštenja i pokopi O.K. ali bilo kakva društvena događanja i promišljanja trebaju ići mimo njih. Ne bih dao ni udruzi stolara ili vinara da odlučuju o meni. Nisu ovi ništa bolji ni 'jači'. https://www.vaticannews.va/content/dam/ ... 0.281.jpegKad im Vatikan naredi da treba naselit 5 milijuna Arapa u Bosnu, što će oni učinit?
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Mi Hrvati, zaostali Postano: 30 srp 2019, 09:43 |
|
|
@useless Vidio sam tu feratu. Radili su je Zeničani, moja raja. Tip je oženjen Hrvaticom. Mislim da mi je i rodica. https://m.facebook.com/media/set/?set=a ... %22R%22%7DIako me ferate nimalo ne privlače to su projekti koje volim vidjeti i čuti za njih.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Mi Hrvati, zaostali Postano: 30 srp 2019, 09:45 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Krštenja i pokopi O.K. ali bilo kakva društvena događanja i promišljanja trebaju ići mimo njih.
Kako misliš zabranio bi im promišljati? Ne bi im valjda zabranio da razmišljaju ili da govore na glas?
1689 of 2558 - 66.03%
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Mi Hrvati, zaostali Postano: 30 srp 2019, 09:47 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Krštenja i pokopi O.K. ali bilo kakva društvena događanja i promišljanja trebaju ići mimo njih.
Kako misliš zabranio bi im promišljati? Ne bi im valjda zabranio da razmišljaju ili da govore na glas? Rekoh već da oni nisu krivi i da uzimaju ono što im je na pladnju. Pladanj im treba uzeti s projektima i idejama koje nisu crkvene. Ili bar ne primarno crkvene.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Mi Hrvati, zaostali Postano: 30 srp 2019, 09:49 |
|
|
|
I onda ćemo pladanj dati NVO udrugama?
1689 of 2558 - 66.03%
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Mi Hrvati, zaostali Postano: 30 srp 2019, 09:51 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: I onda ćemo pladanj dati NVO udrugama? Junuz se izgleda uvalio u neku Nvo, širi propagandu!? Puj puj Junuze! 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Mi Hrvati, zaostali Postano: 30 srp 2019, 09:55 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: I onda ćemo pladanj dati NVO udrugama? Da. Samo što ne bih baš da razni Nerini Dizdari vladaju istim a vladaju jer sve što valja u nas mora ići preko haljinaša. NVO-i su i braniteljske udruge npr. Nisu svi NVO-i za k. Dapače, volio bih ih vidjeti što više sa građanskim, ekološkim, kulturnim i sportskim afinitetima. Nekako mi se čini da smo taj veliki kolač i liderstvo u njemu prepustili Sarajevu i Bošnjacima jer smo mi tradicionalni. Blago rečeno.  Možemo li biti korak ispred?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Mi Hrvati, zaostali Postano: 30 srp 2019, 10:01 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: I onda ćemo pladanj dati NVO udrugama? Da. Samo što ne bih baš da razni Nerini Dizdari vladaju istim a vladaju jer sve što valja u nas mora ići preko haljinaša. NVO-i su i braniteljske udruge npr. Nisu svi NVO-i za k. Dapače, voloo bih ih vidjeti što više sa građanskim, ekološkim, kulturnim i sportskim afinitetima. Nekako mi se čini da smo taj veliki kolač i liderstvo u njemu prepustili Sarajevu i Bošnjacima jer smo mi tradicionalni. Blago rečeno.  Možemo li biti korak ispred? Ne možeš na taj način biti korak ispred, jer i svaka udruga može biti jednako korumpirana. Nisi ništa postigao ako prebaciš na udrugu, jer ne znaš je li u njoj netko kao Nerin Dizdar ili netko dobronamjeran. To je problem korupcije koja ne pita kako ti se udruga zove. Inače, taj fenomen mnogobrojnih bošnjačkih udruga je nastao kao posljedica donacija koje su primali. Bošnjaci su primili ogromnu većinu donacija, dok su Hrvati i Srbi dobili mrvice. Te bošnjačke udruge i instituti su nastali iz prilike da se troši tuđi novac, a ne zbog neke razvijene svijesti. Sa smanjenjem stranih donacija primjećujemo i smanjenje aktivnosti tih silnih "instituta".
1689 of 2558 - 66.03%
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Mi Hrvati, zaostali Postano: 30 srp 2019, 10:24 |
|
|
|
Zato gledam i slušam projekte. Ne smetaju mi ni crkvenjaci, dok god guraju nešto za opće dobro.
Nedavno sam vidio bike-park Kupres na Stožeru. Eto, to je nešto što je isto projekt koji bi trebao dobit i puno više podrške.
U Šujici polumaraton ukinut, na Buškom plivački maraton ukinut. I ono što dobro napravimo zbog nedovoljnog razumijevanja okolice propadne.
Doduše, lakše slušat misu nego plivat.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Mi Hrvati, zaostali Postano: 30 srp 2019, 10:28 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la:
Doduše, lakše slušat misu nego plivat.
Korisnije, Junuze moj, korisnije  kako treba održavati tjelesnu komponentu i higijenu, još važnije je duhovnu!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Mi Hrvati, zaostali Postano: 30 srp 2019, 10:34 |
|
|
Pa, odem ja ponekad i na misu. Vjerovali ili ne. Jest da jedva čekam: "Pođite u miru!"  Čak sam neki dan bio na duhovnoj obnovi u MB, pjevao i plesao. Fora je. Jednom otić'. Ako ljudima pomaže, zašto ne. Ali ne mislim da nam to treba bit jedini kanal i način funkcioniranja. Građanski način života isto ima svojih prednosti. Jbga, meni više paše.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Old Fridolin
|
Naslov: Re: Mi Hrvati, zaostali Postano: 30 srp 2019, 10:36 |
|
Pridružen/a: 30 pro 2010, 16:32 Postovi: 7059 Lokacija: Izvan sebe
|
Naša Kvačica je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la:
Ja nisam ljevičar. I rekao sam da nisu sve ideje bile super.
Ako ne ližem oltare i ne slušam folklorne skupine ne znači da sam ljevičar.
No, ako za vas desničar baš to znači onda sigurno nisam ni to.
Premalo nas je da bismo bili isključivi. Ja bih malo promijenio stvari.
Desničar je čovjek slobodan, individualac koji sam preuzima odgovornost za svoje probleme. Ljevičar je rob i takav nesposoban čeka državu da mu kaže što će radit, govorit i mislit. Ljevicar ima vodu, koji sve zna, i vidi daleko u budicnost, samo ga treba pratiti i ostvariti njegove ideje, Desni desnicari su su zatucani.
_________________ Da je pravda i demokracija, bila bi Herceg-Bosna a ne Federacija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
horus
|
Naslov: Re: Mi Hrvati, zaostali Postano: 30 srp 2019, 10:41 |
|
|
|
hvala kurcu da su levičari tak' napredni pa hrle masovno na opere i balete.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|