HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: pon kol 03, 2020 1:44 pm.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]
Započni novu temu Odgovori  [ 202 post(ov)a ] 
Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Dodik: Alija žrtvovao mir za BiH, ostaje da vidimo za šta će Bakir žrtvovati BiH
PostPostano: uto srp 30, 2019 12:25 pm 
Offline
Avatar

Pridružen/a: sub srp 08, 2017 11:10 am
Postovi: 10070
Jutrosnji veliki intervju za RTRS
Povod je jučerašnji veliki Bakirov intervju - Bakir Izetbegović: Ako kriza bukne, Dodik neće gutati žabu, već kornjaču!
https://www.radiosarajevo.ba/metromahal ... acu/345876

Citat:
Alija žrtvovao mir za BiH, ostaje da vidimo za šta će Bakir žrtvovati BiH

slika

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da je krivac za neformiranje vlasti na nivou BiH predsjednik SDA Bakir Izetbegović, navodeći da ta partija najupornije radi protiv BiH.

Ne može Bakir Izetbegović, niti bilo ko u zemlji ili van nje, prekrajati ono što su rekli građani Republike Srpske - rekao je Dodik.

- Često ističu da su baš oni državotvrona partija i da su zaslužni za BiH, a zanimljivo je da baš SDA najupornije radi protiv te iste BiH. Otac /Alija Izetbegović/ je žrtvovao mir za BiH, a ostaje da vidimo za šta će sin /Bakir Izetbegović/ žrtvovati BiH - rekao je Dodik u intervjuu Srni.

Govoreći o činjenici da se ulazi u jedanaesti mjesec od kako su završeni opšti izbori u BiH, a da vlast nije formirana u kantonima, Federaciji BiH i zajedničkim isntitucijama, Dodik je naglasio da je za razliku od tih nivoa u Republici Srpskoj stanje redovno i već je i zaboravljeno da su prije 11 mjeseci bili izbori.

- Nakon izbora u oktobru 2018. godine vlast je konstituisana samo u Srpskoj, i to u rekordnom vremenu. Naša Narodna skupština, Vlada, predsjednik Republike i sve institucije Srpske funkcionišu. Donosimo odluke koje su važne za naše građane i moram da kažem da zbog primjene izbornih rezultata u Srpskoj život nije stao. Naprotiv. Pokrenuli smo brojne projekte od interesa za našu Republiku i njene građane. Mi u Srpskoj razmišljamo kako će izgledati budžet za 2020. godinu, iako u drugom dijelu BiH još nisu `apsolvirali` ni budžet za tekuću godinu - kaže Dodik.

Prema njegovim riječima, izborna groznica trese drugi dio BiH, odnosno FBiH u kojoj ni na jednom nivou nije formirana vlast u skladu sa rezultatima izbora.


- Federalni mediji pod kontrolom SDA problem formiranja vlasti smještaju samo na nivo BiH i tu, po nalogu Bakira Izetbegovića, traže krivce, a to je naravno SNSD, a ako nije SNSD onda je HDZ. Zbog čega se ne govori o tome da vlast nije formirana u kantonima i da nije konstituisana Vlada FBiH? Nije valjda da su SNSD i Milorad Dodik odgvorni za neuspostavljanje vlasti na tim nivoima, o kojima se medijski manje govori, a bez kojih očito neće biti formirana ni nova vlast na nivou zajedničkih institucija - rekao je Dodik, koji je i predsjednik SNSD-a.

On je naglasio da SNSD nema nijedan uslov za formiranje vlasti, već da taj proces uslovljava SDA.

- SDA je isturila NATO kao uslov, koji se ne pojavljuje kao uslov ni u strukturama EU sa kojima sam lično imao priliku da razgovaram. Naprotiv, dalje kretanje ka EU bilo je uslovljeno formiranjem vlasti - istakao je Dodik.

Prema njegovim riječima, svima je jasno da je krivac za neformiranje vlasti na zajedničkom nivou upravo onaj koji danima samoinicijativno ganja vještice po BiH.

- Naravno govorim o Bakiru Izetbegoviću. On očigledno ima problem da objasni svojim biračima i inače bošnjačkom političkom tijelu da se ni SNSD kao pobjednik u Republici Srpskoj, ni HDZ kao pobjednik u hrvatskom nacionalnom korupsu nisu dužni savijati pred ucjenama SDA. A to o čemu 11 mjeseci govori Izetbegović nije ništa drugo do obično zamajavanje javnosti i čuvanje starih pozicija. Izetbegović se Ustava sjeti kada mu to odgovara, a neće da kaže da njegova stranka blokira izbornu volju u Srpskoj i oduzima joj Ustavom zagarntovano pravo na predstavljanje - kaže Dodik.

On je podsjetio da je SNSD još u izbornoj noći znao da ima legitimitet i podršku naroda da obavlja važne poslove u Sarajevu.

- Mi smo vrlo brzo imali tim za Sarajevo, ali očito Izetbegović misli da je on selektor i da ovaj tim, koji je izabrala Republika Srpska, neće igrati kako je on zamislio. Čini se da isti problem ima i sa ekipom iz HDZ-a. Onda tu dođemo do jednostavnog zaključka da Izetbegović u stvari ima problem prvo sa iskrivljenim doživljajem svoje uloge, a onda sa Srbima i Hrvatima. I onda dođemo do novog zaključka da Izetbegović ima problem sa dejtonskom strukturom BiH, i konačno, Izetbegović ima problem sa realnošću - rekao je Dodik u intervjuu Srni.

On je naglasio da se kriza koju su kreirali Izetbegović i SDA zbog potrebe dijela javnosti preselila na cijelu FBiH, a onda i na Srpsku u dijelu koji podrazumijeva da su zajedničke institucije servis u službi entiteta.

Na pitanje da li SNSD ostaje pri stavovima da ne može prihvatiti aktivaciju Akcionog plana za članstvo u NATO /MAP/ i da će se zalagati za vojnu neutralnost, Dodik je odgovorio - upravo tako.

- SNSD nije partija koja će poništiti volju Narodne skupštine, koja je jedna od najvažnijih institucija u BiH. Mogu i da razmijem stav SDA da ta odluka ne može da obavezuje cijelu BiH, ali bi oni, ako im je stalo do moguće BiH, trebalo da shvate da Narodna skupština Republike Srpske i nema namjeru da svojim odlukama obavezuje cijelu BiH, ali ono što je sigurno, ona obavezuje sve srpske predstavnike u zajedničkim institucijama - naglasio je Dodik.

On je podsjetio da su prije nekoliko dana imali priliku da vide primjenu Ustava BiH na pitanju zaštite entitetskog interesa.

- O njemu se izjašnjavala Narodna skupština Republike Srpske. Izvinite, šta mi drugo tražimo? Samo da se naš interes ugradi u nešto što se zove interes BiH. Ako naš interes nije dio tog interesa, onda nije pitanje kako će se formirati vlast, već kako BiH uopšte može opstati - rekao je Dodik.

Govoreći o sve češćim glasovima iz SDS-a i PDP-a da je moguća i neka nova većina na nivou BiH i da te dvije stranke nisu odustale od mogućnosti da uđu u vlast, Dodik je istakao da su oni i sada vlast, doduše u tehničkom mndatu.

- Oni svih ovih 11 mjeseci ništa drugo i ne rade nego čuvaju tu vlast. Njima su izbori, odnosno građani pomrsili konce kada su glasali za SNSD. I šta su uradili ili šta rade? SDA je očigledno zadovoljna kako su se proteklih gotovo pet godina u Savjetu ministara i drugim zajedničkim isntitucijama ponašali predstavnici SDS i PDP - kaže Dodik.

On je upitao ko su SDA i Bakir Izetbegović da određuju ko će u zajedničkim isntitucijama predstvaljati Srpsku.

- Neka obnovi Savjet ministara sa istim strankama. Poručujem mu da je time potpisao akt o raspadu BiH. Ne može Bakir Izetbegović, niti bilo ko u zemlji ili van nje, prekrajati ono što su rekli građani Republike Srpske. Od te avanture Izetbegovića ni BiH ne bi spasila sva međunarodna zejdnica sa svim intervencijama koje smo gledali godinama unazad. Poručujem mu da odmah proguta ulje i svari činjenicu da je SNSD sa svojim koalicionim partnerima izborni pobjednik u Srpskoj i da izabere - ili će se brzo opametiti ili sporo kajati - upozorio je Dodik.

Komentarišući Izetbegovićevu izjavu da se "status Kosova ne može dovoditi u vezu se eventaulnim statusom Srpske, jer je i na Kosovu i u BiH ista strana počinila zločine, genocid i dovela do intervencije NATO-a, koja je zaustavila užasno nasilje nad nesrbima", te da "nema istorijskih, pravnih ni moralnih pretpostavki za samostalnost Republike Srpske", Dodik je naglasio da je Srpska već samostalna i po svim standardima ima elemente države.

On je podsjetio da su očito 1995. godine u Dejtonu uvažene i moralne i istorijske pretpostavke i u Dejtonski sporazum ugrađena i pravna da je Republika Srpska samostalan entitet sa svojom skupštinom, vladom, predsejdnikom, policijom i mnogim drugom institucijama.

- Čak smo Dejtonskim sporazumom imali i vojsku. Kada govori o moralnim pretpostavkama, Izetbegović valjda misli na Bošnjake koji su ginuli za BiH, ali zaboravlja da ni Srbi, ni Hrvati nisu ginuli za BiH, a borili su se na kućnom pragu. Srbi su se borili za svoja vjekovna ognjišta i u najvećoj mjeri ih odbranili. Istorijski smo bili tu i kad Bošnjaka uopšte nije bilo tako da ne bi bilo loše da Izetbegović prelista istorijske čitanke - istakao je Dodik.

On je ocijenio da je bezobrazna teza da su isti i na Kosovu i BiH činili zločine, a da su s druge strane bila nenaoružana nevinašca.

- Ona i dolikuje sinu Alije Izetbegovića koji je po vlastitom priznanju žrtvovao mir za BiH.
O čemu onda danas govori Bakir Izetbegović? O interpretacijama od kojih malo pomalo odustaje sve više ljudi u svijetu, shvatajući da `istina` iz devedestih godina i nije čista - rekao je Dodik u intervjuu Srni.

On je dodao da Izetbegovićeva izjava dolazi u danu kada se u svim medijima moglo čuti i pročitati o zločinima terorističke OVK nad nedužnim srpskim civilima koje su ubijali zbog trgovine organima.

- Srbi kojima su vađeni organi uhvaćeni su na teritioriji Srbije, a ne Albanije i to bi Izetbegović morao da zna. Nije valjda toliko naivan da vjeruje u to što priča da na svega nekoliko stotina kilometara mogu važiti dvostruki standardi, pa jedno važi za Kosovo, a nešto sasvim drugo za Republiku Srpsku. Mi mislimo da ne mogu. I bolje mu je da se pripremi za ovaj stav nego da se zavarava i da druge drži u zabludi - naglasio je Dodik.

https://lat.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=345994


Ja mislim da se Srbi uopšte nisu popravili i da je Bakir stvarno pičketina ako poslije ovakvih šamara ne pokrene hapelaciju?
Bakire ne budi pička.
A ako si pička imaš novu šansu. Ubaci SDS i PDP u novi SM, to ti je lakše, pa ćemo opet sjebati BiH. A ti poslije objašnjavaj svojim Muslimanima gdje ti je pamet bila.
Čekamo odgovor.

_________________
https://www.youtube.com/watch?v=IChjIGFUyUQ


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Dodik: Alija žrtvovao mir za BiH, ostaje da vidimo za šta će Bakir žrtvovati BiH
PostPostano: uto srp 30, 2019 6:30 pm 
Offline
Avatar

Pridružen/a: sub srp 08, 2017 11:10 am
Postovi: 10070
Kučići su spremni za novi mandat.

Citat:
Crnadak: Sa SDS-om Savet ministara možemo završiti za dva dana
https://www.blic.rs/vesti/republika-srp ... na/6ef5mxk


Bakir na potezu.

Citat:
Dodik: Ako Izetbegović obnovi Vijeće ministara sa istim strankama potpisao je raspad BiH
https://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik-a ... /190730109

_________________
https://www.youtube.com/watch?v=IChjIGFUyUQ


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Dodik: Alija žrtvovao mir za BiH, ostaje da vidimo za šta će Bakir žrtvovati BiH
PostPostano: uto srp 30, 2019 6:40 pm 
Online
Avatar

Pridružen/a: pet pro 08, 2017 10:27 pm
Postovi: 5014
Ovo je pravi vođa, krivo mi sto mi nemamo takvoga...


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Dodik: Alija žrtvovao mir za BiH, ostaje da vidimo za šta će Bakir žrtvovati BiH
PostPostano: uto srp 30, 2019 6:47 pm 
Offline
Avatar

Pridružen/a: ned svi 03, 2009 10:39 pm
Postovi: 37863
Lokacija: DAZP HQ
O čemu ovi iz SDSa trabunjaju, Dodik ima kontrolni paket u DN BIH, jedino je sigurno da vlade nema bez SNSDa i HDZa, bez ostalih se može.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Dodik: Alija žrtvovao mir za BiH, ostaje da vidimo za šta će Bakir žrtvovati BiH
PostPostano: uto srp 30, 2019 6:48 pm 
Online
Avatar

Pridružen/a: pet pro 08, 2017 10:27 pm
Postovi: 5014
dudu je napisao/la:
O čemu ovi iz SDSa trabunjaju, Dodik ima kontrolni paket u DN BIH, jedino je sigurno da vlade nema bez SNSDa i HDZa, bez ostalih se može.

Možda se oslanjaju na Inzka i njegove matematičke sposobnosti?? :neznam


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Dodik: Alija žrtvovao mir za BiH, ostaje da vidimo za šta će Bakir žrtvovati BiH
PostPostano: uto srp 30, 2019 6:51 pm 
Offline
Avatar

Pridružen/a: ned svi 03, 2009 10:39 pm
Postovi: 37863
Lokacija: DAZP HQ
Diablo je napisao/la:
dudu je napisao/la:
O čemu ovi iz SDSa trabunjaju, Dodik ima kontrolni paket u DN BIH, jedino je sigurno da vlade nema bez SNSDa i HDZa, bez ostalih se može.

Možda se oslanjaju na Inzka i njegove matematičke sposobnosti?? :neznam


Nema te matematike, Dodik kontrolira 4 od 5 srpskih delegata kao i HDZ 4 od 5 hrvatskih, ukupno 8 od 15, većina Doma naroda je u njihovim rukama. 3 delegata su iz svakog naroda dovoljna za blokadu rada parlamenta, jednostavno se nikad ne pojave na sjednici i nema kvoruma.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Dodik: Alija žrtvovao mir za BiH, ostaje da vidimo za šta će Bakir žrtvovati BiH
PostPostano: uto srp 30, 2019 6:54 pm 
Offline
Avatar

Pridružen/a: ned svi 03, 2009 11:29 am
Postovi: 34639
Citat:
g) Dom naroda se može raspustiti odlukom Predsjedništva ili samog Doma, pod uslovom da je odluka Doma o raspuštanju donijeta većinom koja uključuje većinu delegata iz reda najmanje dva naroda, bošnjačkog, hrvatskog ili srpskog. Dom naroda koji je izabran u prvim izborima poslije stupanja na snagu ovog Ustava ne može biti raspušten.


Ako Komšić i Izetbegović raspuste Dom naroda, Dodik može povući vitalni interes ali onda SDS mora nabaviti podršku bar 1/3 parlamenta RS da taj veto onemoguci.

Ponovnim izborom Doma naroda Dodik bi mogao sa 4 pasti na 3 delegata, jer je navodno ovaj 4. izabran uz pomoc SDA.

Tada HDZ + SNSD imaju 4+3=7 delegata što je manje od polovine.

No, takav potez znacio bi za SDS nestanak u RS a Dodik bi dosao dosao na 80% glasova. Ili bi Dodik jednostavno, s obzirom da kontrolira Skupstinu RS, odbio izabrati novi Dom naroda.

_________________
2019 Podgorica: 2500 rođenih
2019 Sarajevo: 2400 rođenih
Udio ZHŽ+Čitluka u rodjenima Federacije:
2005: 3.9% ..... 2010: 4.1% .... 2015: 4.6% ... 2018: 4.8% .... 2019: 4.9% .... 2020: 5.2%


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Dodik: Alija žrtvovao mir za BiH, ostaje da vidimo za šta će Bakir žrtvovati BiH
PostPostano: uto srp 30, 2019 6:56 pm 
Offline
Avatar

Pridružen/a: sub srp 08, 2017 11:10 am
Postovi: 10070
Robbie MO je napisao/la:
Citat:
g) Dom naroda se može raspustiti odlukom Predsjedništva ili samog Doma, pod uslovom da je odluka Doma o raspuštanju donijeta većinom koja uključuje većinu delegata iz reda najmanje dva naroda, bošnjačkog, hrvatskog ili srpskog. Dom naroda koji je izabran u prvim izborima poslije stupanja na snagu ovog Ustava ne može biti raspušten.


Ako Komšić i Izetbegović raspuste Dom naroda, Dodik može povući vitalni interes ali onda SDS mora nabaviti podršku bar 1/3 parlamenta RS da taj veto onemoguci.

Ponovnim izborom Doma naroda Dodik bi mogao sa 4 pasti na 3 delegata, jer je navodno ovaj 4. izabran uz pomoc SDA.

Tada HDZ + SNSD imaju 4+3=7 delegata što je manje od polovine.

No, takav potez znacio bi za SDS nestanak u RS a Dodik bi dosao dosao na 80% glasova. Ili bi Dodik jednostavno, s obzirom da kontrolira Skupstinu RS, odbio izabrati novi Dom naroda.


Mislim da za SM ne treba Dom naroda.
Tako da Bakir se moze upustiti u proceduru.
Ako ima muda. :zubati

_________________
https://www.youtube.com/watch?v=IChjIGFUyUQ


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Dodik: Alija žrtvovao mir za BiH, ostaje da vidimo za šta će Bakir žrtvovati BiH
PostPostano: uto srp 30, 2019 6:57 pm 
Offline
Avatar

Pridružen/a: ned svi 03, 2009 11:29 am
Postovi: 34639
Takodjer i sa samo 3 delegata SNSD moze blokirati rad Doma naroda, jer nema kvoruma.

_________________
2019 Podgorica: 2500 rođenih
2019 Sarajevo: 2400 rođenih
Udio ZHŽ+Čitluka u rodjenima Federacije:
2005: 3.9% ..... 2010: 4.1% .... 2015: 4.6% ... 2018: 4.8% .... 2019: 4.9% .... 2020: 5.2%


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Dodik: Alija žrtvovao mir za BiH, ostaje da vidimo za šta će Bakir žrtvovati BiH
PostPostano: uto srp 30, 2019 6:58 pm 
Offline
Avatar

Pridružen/a: ned svi 03, 2009 11:29 am
Postovi: 34639
novovrijeme je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:


Ako Komšić i Izetbegović raspuste Dom naroda, Dodik može povući vitalni interes ali onda SDS mora nabaviti podršku bar 1/3 parlamenta RS da taj veto onemoguci.

Ponovnim izborom Doma naroda Dodik bi mogao sa 4 pasti na 3 delegata, jer je navodno ovaj 4. izabran uz pomoc SDA.

Tada HDZ + SNSD imaju 4+3=7 delegata što je manje od polovine.

No, takav potez znacio bi za SDS nestanak u RS a Dodik bi dosao dosao na 80% glasova. Ili bi Dodik jednostavno, s obzirom da kontrolira Skupstinu RS, odbio izabrati novi Dom naroda.


Mislim da za SM ne treba Dom naroda.
Tako da Bakir se moze upustiti u proceduru.
Ako ima muda. :zubati


Ako se ne varam, Dodik je odobrio zadnji godisnji budzet BiH.
Glasali su za njega. To je dok su pregovori jos izgledali kao da idu.

_________________
2019 Podgorica: 2500 rođenih
2019 Sarajevo: 2400 rođenih
Udio ZHŽ+Čitluka u rodjenima Federacije:
2005: 3.9% ..... 2010: 4.1% .... 2015: 4.6% ... 2018: 4.8% .... 2019: 4.9% .... 2020: 5.2%


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Dodik: Alija žrtvovao mir za BiH, ostaje da vidimo za šta će Bakir žrtvovati BiH
PostPostano: uto srp 30, 2019 7:02 pm 
Online
Avatar

Pridružen/a: pet pro 08, 2017 10:27 pm
Postovi: 5014
dudu je napisao/la:
Diablo je napisao/la:
Možda se oslanjaju na Inzka i njegove matematičke sposobnosti?? :neznam


Nema te matematike, Dodik kontrolira 4 od 5 srpskih delegata kao i HDZ 4 od 5 hrvatskih, ukupno 8 od 15, većina Doma naroda je u njihovim rukama. 3 delegata su iz svakog naroda dovoljna za blokadu rada parlamenta, jednostavno se nikad ne pojave na sjednici i nema kvoruma.

Nije mi jasno da su ovako glupi ako nema matematike te ostalih smicalica...


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Dodik: Alija žrtvovao mir za BiH, ostaje da vidimo za šta će Bakir žrtvovati BiH
PostPostano: uto srp 30, 2019 7:34 pm 
Offline

Pridružen/a: čet stu 01, 2018 2:47 pm
Postovi: 1519
Lanac je bio sledeci, muslimani dali dupe americkom ambasadoru, verovatno neki keš Palmeru a ovi intervenisali kod jajara iz SDS-a i PDP-a da se ukljuce u veliku muslimansku blokadu BiH.

Nek im je sa srecom u tom naumu. Parlament blokiran, izvrsna vlast bez trunke llegitimiteta i legaliteta, nova nece ni biti izabrana, ostalo je samo da neko razuman iskljuci aparate propalom projektu.

_________________
08. 01. 2019. BN TV: U toku su poslednje pripreme za sutrašnju svečanu manifestaciju proslave neustavnog "Dana RS".


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Dodik: Alija žrtvovao mir za BiH, ostaje da vidimo za šta će Bakir žrtvovati BiH
PostPostano: uto srp 30, 2019 7:48 pm 
Offline

Pridružen/a: čet sij 24, 2019 8:33 pm
Postovi: 1136
Bakir je pametan ima podrsku Amerike i treba maksimalno zaostravati situaciju sa SNSD-om ne bi li izazvali neki sukob. Halal vjera predsjdniče, ako postoji bilo koji mehanizan izbaciti SNSD iz vlasti. HDZ je i onako Bakirov privjesak ono ce glasati kako bude trebalo.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Dodik: Alija žrtvovao mir za BiH, ostaje da vidimo za šta će Bakir žrtvovati BiH
PostPostano: uto srp 30, 2019 7:59 pm 
Offline
Avatar

Pridružen/a: ned svi 03, 2009 10:39 pm
Postovi: 37863
Lokacija: DAZP HQ
Bakir ima podršku Amerike? Taj, skupa sa svim muslimanskim političarima, nije promilio nos u Europu i Ameriku godinama. Nitko u civiliziranom svijetu ne želi imati posla s militantnim islamistima.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Dodik: Alija žrtvovao mir za BiH, ostaje da vidimo za šta će Bakir žrtvovati BiH
PostPostano: uto srp 30, 2019 8:15 pm 
Offline
Avatar

Pridružen/a: ned ožu 13, 2011 11:11 pm
Postovi: 3978
Diablo je napisao/la:
dudu je napisao/la:

Nema te matematike, Dodik kontrolira 4 od 5 srpskih delegata kao i HDZ 4 od 5 hrvatskih, ukupno 8 od 15, većina Doma naroda je u njihovim rukama. 3 delegata su iz svakog naroda dovoljna za blokadu rada parlamenta, jednostavno se nikad ne pojave na sjednici i nema kvoruma.

Nije mi jasno da su ovako glupi ako nema matematike te ostalih smicalica...

Navodno Predsjednistvo moze raspustiti Dom Naroda preglasavanjem. Znaci, po tome, dva muslimanska clana mogu raspustiti DN, Dodik nema pravo veta.
Medjutim, sta bi dobili u tom scenariju?


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Dodik: Alija žrtvovao mir za BiH, ostaje da vidimo za šta će Bakir žrtvovati BiH
PostPostano: uto srp 30, 2019 8:47 pm 
Offline

Pridružen/a: pet stu 19, 2010 11:50 am
Postovi: 5395
Lokacija: Banja Luka
Žile (Bakir) se prepao. Blefira .Ali je glup ko pokojni mu otac , jer radi upravo ono sto Dodik ( i ne samo on :zubati ) prizeljkuje .
Brani BiH , tako sto je blokira i ne da joj da funkcionise . Isti ćaća .
Kada bi je mi ovako rasturali , a nije da nam nije simpaticno :biceovodobro , bilo bi tu svakojakih reakcija od strane MZ .
Ovako je ljepse i jeftinije , a i vjezbamo samostalnost , sa sasvim finim institucijama koje imamo u posjedu . :001_smile

Svima je postaje sve jasnije ,sve teze je kriti , da je BiH teski invalid od drzave .koju ni tolika tudja njega i pomoc , ne mogu odrzati u zivotu .
Bakiree...brate.. :smajl007

_________________
https://www.youtube.com/watch?v=ZMoZ08cISac


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Dodik: Alija žrtvovao mir za BiH, ostaje da vidimo za šta će Bakir žrtvovati BiH
PostPostano: uto srp 30, 2019 9:00 pm 
Offline

Pridružen/a: sri stu 13, 2013 5:10 pm
Postovi: 2942
bezimeni12 je napisao/la:
Diablo je napisao/la:
Nije mi jasno da su ovako glupi ako nema matematike te ostalih smicalica...

Navodno Predsjednistvo moze raspustiti Dom Naroda preglasavanjem. Znaci, po tome, dva muslimanska clana mogu raspustiti DN, Dodik nema pravo veta.
Medjutim, sta bi dobili u tom scenariju?

Dodik ima pravo veta na svako preglasavanje.Raspustanje doma naroda je krupna odluka,ako ima pravo na veto na neke beznacajne odluke,kako ne bi imao pravo veta na ovakvu krupnu stvar?


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Dodik: Alija žrtvovao mir za BiH, ostaje da vidimo za šta će Bakir žrtvovati BiH
PostPostano: uto srp 30, 2019 9:58 pm 
Offline

Pridružen/a: čet sij 24, 2019 8:33 pm
Postovi: 1136
dudu je napisao/la:
Bakir ima podršku Amerike? Taj, skupa sa svim muslimanskim političarima, nije promilio nos u Europu i Ameriku godinama. Nitko u civiliziranom svijetu ne želi imati posla s militantnim islamistima.

Ne mora ni ici , ide Vucic stalno pa ga samaraju i vuku za nos skupa sa cijelom Srbijom..i ovi vasi preko Save idu pa koja korist.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Dodik: Alija žrtvovao mir za BiH, ostaje da vidimo za šta će Bakir žrtvovati BiH
PostPostano: sri srp 31, 2019 8:00 am 
Offline
Avatar

Pridružen/a: sri sij 30, 2019 3:26 pm
Postovi: 904
dudu je napisao/la:
Bakir ima podršku Amerike? Taj, skupa sa svim muslimanskim političarima, nije promilio nos u Europu i Ameriku godinama. Nitko u civiliziranom svijetu ne želi imati posla s militantnim islamistima.


ti mislis da se sve moze kupiti, i da dodik moze promijeniti stratesku orijentaciju amerike sa nekoliko kofera dolara kao ruski saveznik. itekako se ide u ameriku i lobira, i javno i tajno, ali ti ne pratis i bolje za tvoj dusevni mir da ne pratis. pored toga albanski lobisti konstantno zasipaju kongres i parama i anti-srpskim saslusanjima. tu postoji sinergija sa nama. na to sve dodaj srpsko odbijanje nato integracija i naoruzavanje srbije uz pomoc rusije. da - bih i bosnjacki narod (bakir je tu samo jedan od igraca) uzivaju podrsku amerike i vrijeme je da se to pretoci u direktan politicki kapital.

_________________
mozda je sve sto govorim teska zajebancija, a mozda i zbilja. e to je sad pitanje ....


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Dodik: Alija žrtvovao mir za BiH, ostaje da vidimo za šta će Bakir žrtvovati BiH
PostPostano: sri srp 31, 2019 8:03 am 
Offline
Avatar

Pridružen/a: sri sij 30, 2019 3:26 pm
Postovi: 904
Svarog je napisao/la:
Žile (Bakir) se prepao. Blefira .Ali je glup ko pokojni mu otac , jer radi upravo ono sto Dodik ( i ne samo on :zubati ) prizeljkuje .
Brani BiH , tako sto je blokira i ne da joj da funkcionise . Isti ćaća .
Kada bi je mi ovako rasturali , a nije da nam nije simpaticno :biceovodobro , bilo bi tu svakojakih reakcija od strane MZ .
Ovako je ljepse i jeftinije , a i vjezbamo samostalnost , sa sasvim finim institucijama koje imamo u posjedu . :001_smile

Svima je postaje sve jasnije ,sve teze je kriti , da je BiH teski invalid od drzave .koju ni tolika tudja njega i pomoc , ne mogu odrzati u zivotu .
Bakiree...brate.. :smajl007


bih funkcionira kao svicarski sat, ali daytonske institucije ne funkcioniraju. sta znaci da tzv. rs ima vlast ? to je kao kad bi sastavio sve opcine sa bosnjackom vecinom i formirao vlast. uradili bi to za 24 sata. to ne znaci nista, kao sto tzv. institucije tzv. rs ne znace nista. ovdje treba mijenjati propali sistem, ili polako praviti institucije na nacin da mogu funkcionirati bez blokada. dok je bosnjaka, nema raspada bih.

_________________
mozda je sve sto govorim teska zajebancija, a mozda i zbilja. e to je sad pitanje ....


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Dodik: Alija žrtvovao mir za BiH, ostaje da vidimo za šta će Bakir žrtvovati BiH
PostPostano: sri srp 31, 2019 8:04 am 
Offline
Avatar

Pridružen/a: ned svi 03, 2009 11:29 am
Postovi: 34639
dudu je napisao/la:
Bakir ima podršku Amerike? Taj, skupa sa svim muslimanskim političarima, nije promilio nos u Europu i Ameriku godinama. Nitko u civiliziranom svijetu ne želi imati posla s militantnim islamistima.


Bio bi skandal sastati se s članom Muslimanskog bratstva.

_________________
2019 Podgorica: 2500 rođenih
2019 Sarajevo: 2400 rođenih
Udio ZHŽ+Čitluka u rodjenima Federacije:
2005: 3.9% ..... 2010: 4.1% .... 2015: 4.6% ... 2018: 4.8% .... 2019: 4.9% .... 2020: 5.2%


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Dodik: Alija žrtvovao mir za BiH, ostaje da vidimo za šta će Bakir žrtvovati BiH
PostPostano: sri srp 31, 2019 8:12 am 
Offline
Avatar

Pridružen/a: sri sij 30, 2019 3:26 pm
Postovi: 904
Robbie MO je napisao/la:
dudu je napisao/la:
Bakir ima podršku Amerike? Taj, skupa sa svim muslimanskim političarima, nije promilio nos u Europu i Ameriku godinama. Nitko u civiliziranom svijetu ne želi imati posla s militantnim islamistima.


Bio bi skandal sastati se s članom Muslimanskog bratstva.


ali ne bi bio sastati se recimo sa zeljkom komsicem ili zlatkom lagumdzijom ili recimo neki dan svi kljucni kongresmeni sa dzenanom dzonlagicem u washingtonu, mimo zvanicne delegacije parlamenta. :palacgore1 kakav bakir, kakvi bakraci ... nek on ide po muslimanskim zemljama.

_________________
mozda je sve sto govorim teska zajebancija, a mozda i zbilja. e to je sad pitanje ....


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Dodik: Alija žrtvovao mir za BiH, ostaje da vidimo za šta će Bakir žrtvovati BiH
PostPostano: sri srp 31, 2019 9:18 am 
Offline
Avatar

Pridružen/a: sub srp 08, 2017 11:10 am
Postovi: 10070
Stinger19 je napisao/la:
svi kljucni kongresmeni sa dzenanom dzonlagicem u washingtonu


E sad smo gotovi! :thumbup

_________________
https://www.youtube.com/watch?v=IChjIGFUyUQ


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Dodik: Alija žrtvovao mir za BiH, ostaje da vidimo za šta će Bakir žrtvovati BiH
PostPostano: sri srp 31, 2019 10:02 am 
Offline
Avatar

Pridružen/a: sri sij 30, 2019 3:26 pm
Postovi: 904
novovrijeme je napisao/la:
Stinger19 je napisao/la:
svi kljucni kongresmeni sa dzenanom dzonlagicem u washingtonu


E sad smo gotovi! :thumbup


tako ste se sprdali i 90tih. te hebo harisa vidi mu glave, te ta' ce on, nema ni ureda ni satelitskog telefona, a vi naslijedili vile i konake od sfrj po americi. imali ste i jare i pare, i sve uslove i cetnicku dijasporu. ko da gledam sada isto. a onda tup-tup americke bombe i krstarece rakete na glavu 1996, pa 1999.
kad se zeljka cvijanovic pojavi na placenom balu ili se slika ispred neke zgrade po washingtonu, to je senzacija na rtrs-u. bivsa americka ambasadorica u sarajevu cormack je sada glavna savjetnica za Balkan, ona ista sto ju je Dodik svaki dan vrijedjao, nije htio ni da se rukuje sa njom, a ona mu odlucuje hoce li popiti bombu u guzicu. svakom padu prethodi sila i arogancija telecih glava.

_________________
mozda je sve sto govorim teska zajebancija, a mozda i zbilja. e to je sad pitanje ....


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Dodik: Alija žrtvovao mir za BiH, ostaje da vidimo za šta će Bakir žrtvovati BiH
PostPostano: sri srp 31, 2019 10:04 am 
Offline
Avatar

Pridružen/a: sub srp 08, 2017 11:10 am
Postovi: 10070
Stinger19 je napisao/la:
novovrijeme je napisao/la:

E sad smo gotovi! :thumbup


tako ste se sprdali i 90tih. te hebo harisa vidi mu glave, te ta' ce on, nema ni ureda ni satelitskog telefona, a vi naslijedili vile i konake od sfrj po americi. imali ste i jare i pare, i sve uslove i cetnicku dijasporu. ko da gledam sada isto. a onda tup-tup americke bombe i krstarece rakete na glavu 1996, pa 1999.
kad se zeljka cvijanovic pojavi na placenom balu ili se slika ispred neke zgrade po washingtonu, to je senzacija na rtrs-u. bivsa americka ambasadorica u sarajevu cormack je sada glavna savjetnica za Balkan, ona ista sto ju je Dodik svaki dan vrijedjao, nije htio ni da se rukuje sa njom, a ona mu odlucuje hoce li popiti bombu u guzicu. svakom padu prethodi sila i arogancija telecih glava.


Ima li hameričkih bombi na vidiku?
Aj u džamiju lobiraj kod alaha da pogura Hameriku. Da to malo hubrzaju, ha ja.

_________________
https://www.youtube.com/watch?v=IChjIGFUyUQ


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 202 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]


Online

Trenutno korisnika/ca: 1986, Grumpy, Hara, Majestic-12 [Bot] i 46 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO