HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 17 tra 2024, 00:10.

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 17 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Đapić odbrusio Bošnjacima: HOĆETE RAT, IMAT ĆETE GA!
PostPostano: 01 kol 2019, 20:38 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 srp 2017, 10:10
Postovi: 37650
DESNO IMA ZANIMLJIVE PRIJEDLOGE

HOĆETE RAT, IMAT ĆETE GA! Đapić odbrusio Bošnjacima: Hrvati su izloženi njihovoj agresiji

Priopćenje Ante Đapića i njegove stranke Desno o posljednjim istupima Bošnjaka na račun hrvatske predsjednice prenosimo u cijelosti:

Bošnjacima treba konačno reći – Hoćete mir i savezništvo, dobro došli, hoćete rat, imat ćete ga!

Izjava predsjednice republike Kolinde Grabar Kitarović da je sazrelo vrijeme za preispitivanje hrvatske državne politike prema BiH je zakašnjela, ali iznimno bitna i otrežnjujuća za Hrvatsku. Vrijeme je prestati se iščuđavati nad višegodišnjim izrazito neprijateljskim postupcima bošnjačkog rukovodstva u BiH. Vrijeme je činjenicama pogledati u oči i prestati u sebi i kod sebe tražiti krivnju za sva zla u odnosima hrvatskog i bošnjačkog naroda, polazeći od činjenice da su Bošnjaci žrtva, a svi ostali krvnici, jer je hrvatski narod u BiH pretrpio daleko više štete i zla od bošnjačkih politika nego od srpskih, koje nikome nisu upitne. Danas je hrvatski narod izložen sve snažnijoj bošnjačkoj agresiji i neprijateljstvu i tome se mora usprotiviti, to zaustaviti i agresivnu bošnjačku politiku podučiti da su im ispružene šape opasno blizu vatri koja će ih opeći, pa i potpuno sagorjeti ako se ne povuku u svoje krilo. Takvu poruku ne smije niti može poslati hrvatsko političko rukovodstvo u BiH, to je imperativ Republike Hrvatske.

To je državna politika, a ne politika prihvaćanja nametnute krivnje. Ta samonametnuta mazohistička krivnja ucjepljenja polustoljetnim srpskim svakodnevnim ispiranjem mozga hrvatskog naroda, postala je razarajuća zaprjeka za uspostavljanje razumskih politika hrvatske države. Hrvatska odmah treba prestati slati poruke bošnjačkom rukovodstvu o našim zaslugama za spašavanje i ovakve strukture BiH, za spašavanje Bihaća, za golemu humanitarnu, vojnu i svaku drugu pomoć. Bošnjačko rukovodstvo sve to zna, ali kako je i tijekom rata imalo islamističku i vrlo agresivnu figu u džepu, ima ju i danas, pa je odgovorno i razumno Bošnjake i njihove politike početi gledati u ovome trenutku kao izraziti problem hrvatskim interesima i prema tom problemu se započeti ponašati racionalno i hladno bez romantičarskih vizija od nazad dva stoljeća. Ponavljanjem tih činjenica, koje Bošnjaci ne prihvaćaju i izokreću na najbizarniji način u svakodnevnoj politici, umjesto snage i moći, hrvatska država šalje poruku nemoći, pokušavajući molećivo dozvati pameti i obrazu sve bezobraznijeg nasrtljivca. S nasrtljivcima vrijedi samo argument moći.

Republici Hrvatskoj ovakva BiH ne može biti prijatelj, partner, niti suradnik. BiH su tri naroda i Republika Hrvatska mora imati samo jednu polazišnu politiku i to prema zaštiti i obrani interesa hrvatskog naroda, a na temelju toga definirati odnose i odgovarajuće politike prema Srbima i Bošnjacima. Mi u DESNO znamo da se hrvatska strateška pozicija razgraničenja utjecaja s političkim srpstvom mora nastojati uspostaviti na Drini, kao i razgraničenje strateških interesa sa sve zloćudnijim i agresivnijim panislamizmom. Da bi se to postiglo nužno je po svaku cijenu obraniti sadašnje stečene životne prostore i ljudski potencijal hrvatskog naroda u BiH, a to nije moguće bez uspostave hrvatske republike. Niti je bilo kakva državna zajednica BiH u današnjim granicama moguća na stabilnim temeljima bez uspostave tri republike tri suverena naroda. To mora biti hrvatsko polazište u svim razgovorima o BiH, a stav da će Hrvatska braniti s punim međunarodnim pravom suvereni status Hrvata u BiH mora prepoznavati i uvažavati svaki naš partner.

Republika Hrvatska mora prestati ponavljati uz status Hrvata pojam “konstitutivnost”, a utemeljiti svoju politiku na bezuvjetnom pojmu i sadržaju “suverenost” uz hrvatski narod u BiH. Suveren narod je obilježen teritorijem, stanovništvom i svojom vlašću, a tek kad ta tri elementa postoje može se razgovarati o konstitutivnosti tri naroda u eventualnoj zajedničkoj konstituciji. Inače je konstitutivnost koja nije nastala na suverenoj volji okov oko vrata.

Hrvatska se mora odmah prestati ponašati kao jedina zainteresirana strana za održanje BiH u današnjim granicama, iako je to nesumnjivo naš interes. Postoji puno načina za obranu svojih interesa, valja ih osmisliti i ustrajno provoditi, a ne isticanjem svoga interesa davati prvenstveno bošnjačkim politikama prostor za sve agresivnije i neprijateljsko ponašanje sa sve bezobraznijim zahtjevima, od kojih je najopasniji bošnjačko polazište da su samo i jedino oni ekskluzivni zastupnici BiH, što je uz sve ostale opasnosti i dovelo do legalizirane međunarodne činjenice da se Erdogana i Tursku promiče kao ovlaštenog skrbnika po “amanetu” Alije Izetbegovića, a s druge strane Republici Hrvatskoj kojoj su Hrvati u BiH životni i prirodni interes i obveza, upozorava se besramno na “nemiješanje” u “unutarnje”stvari BiH. Republika Hrvatska se sve dok se ne uspostavi održiva državna zajednica s trajnim suverenim statusom hrvatskog naroda u BiH mora s potpunom nadležnošću “miješati” u probleme uspostavljanja takve BiH. To nije stvar o kojoj će odlučivati bošnjačko rukovodstvo, nego pitanje u isključivoj nadležnosti hrvatskog naroda i Republike Hrvatske.

BiH je ovakva opasan eksperiment i mi moramo iz toga eksperimentiranja izvući, a nakon toga svim raspoloživim sredstvima i metodama, koje stoje državama na raspolaganju, obraniti svoj narod, svoju zemlju i svoju budućnost.

Rješenja su u Zagrebu, a Bošnjacima se mora poslati jasna poruka, bez pukotina i slabosti, da će morati započeti uvažavati činjenice, prestati ugrožavati Hrvate u BiH, jer to je nulta točka hrvatskog nacionalnog interesa, koja će se braniti i obraniti razgovorima, suradnjom, savezništvom, neprijateljstvom a ako treba i ratom. Bošnjaci, a pogotovo naši saveznici, zatim države okruženja moraju ne samo znati, nego i biti sigurne da će Republika Hrvatska žestoko i pobjednički reagirati na svaku opciju koju žele Bošnjaci, a ne ostajati pognute glave kad bošnjački lider Izetbegović u sred Zagreba na državnoj televiziji prijeti ratom.

Takva poniženja i gubitničke poruke svome narodu Republika Hrvatska više nikada ne smije dopustiti niti priuštiti.

Danas je BiH tempirana bomba, određena islamističkom političkom paradigmom Alije Izetbegovića i srpskim zločinačkim rukopisom iz rata, a ta bomba se neće deaktivirati zatvarajući oči pred njom.

Bez obzira što je točno rekla predsjednica Republike u razgovoru s izraelskim Predsjednikom, i Izrael, i SAD, i sve ozbiljne europske države, kao i svaki razuman Hrvat znaju da je BiH opasno nestabilna tvorevina, te da je u bošnjačkom dijelu politika i pod bošnjačkom izravnom nadležnošću utjecaj najradikalnijih islamističkih skupina postao izrazito opasan i zabrinjavajući. Iako to može biti i jest problem šireg međunarodnog značaja, to prije svega ugrožava hrvatski narod i Republiku Hrvatsku, koja mora imati odgovor i biti u svakom trenutku spremna na uništenje izvorišta te ugroze. O tome pravu nema razgovora ni s kim tko ne uviđa realnost i stvarno stanje, na tome bezuvjetnom pravu se moraju testirati naša savezništva.

Zato valja snažno poduprijeti poruku Predsjednice o redefiniranju državne politike prema BiH, jer to odavno nije pitanje izbora, nego pitanje opstanka hrvatskog naroda i naše državnosti u cjelini.

https://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/ ... i-1345154/

_________________
Srbi su mali narod sa karakterom super sile.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Đapić odbrusio Bošnjacima: HOĆETE RAT, IMAT ĆETE GA!
PostPostano: 01 kol 2019, 20:43 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 13:12
Postovi: 2505
Prva pametna đaponijeva u zadnjih 10 godina.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Đapić odbrusio Bošnjacima: HOĆETE RAT, IMAT ĆETE GA!
PostPostano: 01 kol 2019, 20:48 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 16 srp 2019, 21:04
Postovi: 5191
horus je napisao/la:
Prva pametna đaponijeva u zadnjih 10 godina.

Politicki mrtvac je preblaga rijec. On je politicka mumija. Koliko je ireleventan i zaostao dokazuje i ovom izjavom jer izgleda da je pravo stanje na terenu prepoznao sa solidnih 20 godina kašnjenja.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Đapić odbrusio Bošnjacima: HOĆETE RAT, IMAT ĆETE GA!
PostPostano: 01 kol 2019, 20:50 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 13:12
Postovi: 2505
OptimisticniVeSeljak je napisao/la:
horus je napisao/la:
Prva pametna đaponijeva u zadnjih 10 godina.

Politicki mrtvac je preblaga rijec. On je politicka mumija. Koliko je ireleventan i zaostao dokazuje i ovom izjavom jer izgleda da je pravo stanje na terenu prepoznao sa solidnih 20 godina kašnjenja.


Naravno da je ne bitan, ali poruka kao takva nije nebitna.
Debeli i haaski pigmej paraga su najveći grobari pravaštva.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Đapić odbrusio Bošnjacima: HOĆETE RAT, IMAT ĆETE GA!
PostPostano: 01 kol 2019, 20:51 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 stu 2012, 00:05
Postovi: 22976
Plagijator. Skoro istu rečenicu je izjavio Ivica Dačić pre godinu i nešto dana, i to kao ministar spoljnih poslova, a ne kao istrošeni političar i bivši presdednik minorne stranke čije reči nemaju nikakvu težinu. Dačićeva izjava je glasila "Ako Muslimani hoće rat, dobiće ga.", sa pozicije ministra spoljnih poslova.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Đapić odbrusio Bošnjacima: HOĆETE RAT, IMAT ĆETE GA!
PostPostano: 01 kol 2019, 20:56 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 23 sij 2019, 15:02
Postovi: 927
Nitko i ne misli da je on relevantan. Ali je zanimljivo jer se radi o bivšem predsjedniku stranke koja je zagovarala bratstvo sa bosanskim muslimanima.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Đapić odbrusio Bošnjacima: HOĆETE RAT, IMAT ĆETE GA!
PostPostano: 01 kol 2019, 20:58 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 srp 2017, 10:10
Postovi: 37650
Naravno da taj Đapic nije bitan al poruka je jasan signal da se i u HR stanje mijenja.
Prije 10 godina ni jednom Hrvatu u HR, ni bitnom ni nebitnom, nista slicno ne bi ni u snu palo na pamet.
A i da je neko to rekao jebali bi mu mater sto dira njihovog Semsu, proglasili ga ludim i Četnikom.

slika

Malo po malo... Muslimani imaju nevjerovatan talent da navuku mrznju na sebe.

_________________
Srbi su mali narod sa karakterom super sile.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Đapić odbrusio Bošnjacima: HOĆETE RAT, IMAT ĆETE GA!
PostPostano: 01 kol 2019, 21:02 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 16 srp 2019, 21:04
Postovi: 5191
Anti-Zlobnjak je napisao/la:
Nitko i ne misli da je on relevantan. Ali je zanimljivo jer se radi o bivšem predsjedniku stranke koja je zagovarala bratstvo sa bosanskim muslimanima.

Ma on nikad nije ni bio neki ideolog ili domoljub. Oportunist. Svoj politički kapital je odavno ispucao a vjerujem i financijski oplodio.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Đapić odbrusio Bošnjacima: HOĆETE RAT, IMAT ĆETE GA!
PostPostano: 01 kol 2019, 21:32 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Hoće muslimani sukobe. Skoro da nam i ne trebaju mediji kad su majmuni u stanju toliko zaratiti sa susjedima.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Đapić odbrusio Bošnjacima: HOĆETE RAT, IMAT ĆETE GA!
PostPostano: 01 kol 2019, 21:34 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 16:49
Postovi: 30370
Lijepo je to čuti od bivšeg dodrinaša.

_________________
Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.

804 of 2558 - 31.43%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Đapić odbrusio Bošnjacima: HOĆETE RAT, IMAT ĆETE GA!
PostPostano: 01 kol 2019, 21:37 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
OptimisticniVeSeljak je napisao/la:
Anti-Zlobnjak je napisao/la:
Nitko i ne misli da je on relevantan. Ali je zanimljivo jer se radi o bivšem predsjedniku stranke koja je zagovarala bratstvo sa bosanskim muslimanima.

Ma on nikad nije ni bio neki ideolog ili domoljub. Oportunist. Svoj politički kapital je odavno ispucao a vjerujem i financijski oplodio.


Ti malo ekavicom malo ijekavicom.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Đapić odbrusio Bošnjacima: HOĆETE RAT, IMAT ĆETE GA!
PostPostano: 01 kol 2019, 21:58 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47
Postovi: 35892
Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
Ako je i ovaj ustaša skontao kakva je to stoka, sve jasno, usmrdilo se cvijeće.

_________________
mostarski europski


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Đapić odbrusio Bošnjacima: HOĆETE RAT, IMAT ĆETE GA!
PostPostano: 02 kol 2019, 09:31 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 16 srp 2019, 21:04
Postovi: 5191
BBC je napisao/la:
OptimisticniVeSeljak je napisao/la:
Ma on nikad nije ni bio neki ideolog ili domoljub. Oportunist. Svoj politički kapital je odavno ispucao a vjerujem i financijski oplodio.


Ti malo ekavicom malo ijekavicom.

Ne ide me baš ta ekavica, nisam Drine u životu vidio.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Đapić odbrusio Bošnjacima: HOĆETE RAT, IMAT ĆETE GA!
PostPostano: 02 kol 2019, 09:39 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 10 tra 2018, 21:19
Postovi: 3578
Naša Kvačica je napisao/la:
Lijepo je to čuti od bivšeg dodrinaša.

Već sam objašnjavo to prije, nema u Hrvatskoj ljubavi prema islamu općenito, a pogotovo ne prema Muslimanima, migrantima i sl. već desetak godina.

S druge strane ljubavi prema Bosni uvijek ima i uvijek će i bit jer ljudi to smatraju našom zemljom i neće se odreći


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Đapić odbrusio Bošnjacima: HOĆETE RAT, IMAT ĆETE GA!
PostPostano: 02 kol 2019, 11:30 
Offline

Pridružen/a: 03 lip 2009, 14:13
Postovi: 1747
Prijatelj kao djete izbjegao iz Bosne 93će u Zagreb s obitelji. Udomila ih jedna gospođa. Kaže da nije znala da u Bosni uopće ima Hrvata.

_________________
https://youtu.be/sJnJi5tcqxQ


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Đapić odbrusio Bošnjacima: HOĆETE RAT, IMAT ĆETE GA!
PostPostano: 02 kol 2019, 11:35 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 stu 2012, 00:05
Postovi: 22976
Naša Kvačica je napisao/la:
Lijepo je to čuti od bivšeg dodrinaša.

Nije bivši, pročitaj tekst. I dalje se zalaže za granicu na Drini, samo smatra da sad nije vreme za realizaciju tog plana, nego treba spasiti šta se spasiti može od BiH Hrvata. A Drinu ostaviti kao projekat za sledeći eon.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Đapić odbrusio Bošnjacima: HOĆETE RAT, IMAT ĆETE GA!
PostPostano: 02 kol 2019, 11:45 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 srp 2017, 10:10
Postovi: 37650
Prosto rečeno pukla tikva.
Stara ljubav zaborava ima.
A nekad je ovako bilo...

slika

slika

slikaslika

slika

_________________
Srbi su mali narod sa karakterom super sile.


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 17 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 133 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO