|
|
Stranica: 17/121.
|
[ 3003 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
weasel
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2019 Postano: 08 kol 2019, 15:51 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Škoro nije uopće ozbiljan kandidat dok ne spomene opasnost od militantnih islamista. Škoro se dosad orijentirao najviše na unutarnje probleme Hrvatske i kad bi krenio stalno pričati o islamistima to bi mu odnjelo više glasova u RH nego što bi donjelo glasova Hrvata iz BiH. Kad bi recimo Hrvata u BiH bilo milion tad bi njihov utjecaj bio puno puno veći nego danas. Danas su na žalost tek kap koja preljeva čašu i odlučuje pobjednika u RH izborima.
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2019 Postano: 09 kol 2019, 16:55 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Po struci, profilu i backgroundu bih trebao biti za ovog Dejana Kovača sa Princetona, no s obzirom da se nije pozicionirao ideološki, i da je s toga prevelik rizik po pitanju BiH, ništa od toga.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2019 Postano: 09 kol 2019, 18:44 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39020 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Taj je krenuo s klasikom naših izbora, umirovljenicima koji kopaju po kontejnerima. Od čovjeka takvog profila očekivao sam barem nešto jače za ulazak u kampanju.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
SDB
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2019 Postano: 09 kol 2019, 22:01 |
|
Pridružen/a: 24 vel 2012, 13:46 Postovi: 6569 Lokacija: kašeta brokava
|
Ministry of Sound je napisao/la: Po struci, profilu i backgroundu bih trebao biti za ovog Dejana Kovača sa Princetona, no s obzirom da se nije pozicionirao ideološki, i da je s toga prevelik rizik po pitanju BiH, ništa od toga. Primjer medijskog spina i stvaranja lažnih veličina bez pokrića. Prvo, predstavljaju ga kao profesora na Princetonu, a čovjek je tamo na postdocu, što znači da ima ugovor na određeno do završetka projekta na kojem radi (i vjerojatno nešto sitno predaje). Drugo, nema ni profil na google scholaru, a ukupno ima manje od 30 citata, što za ekonomiju nije puno (pravnici s PFZG istih godina imaju više od toga, a pravo je uglavnom nacionalna znanstvena grana za razliku od ekonomije). Treće, lik nema pojma o predsjedničkim ovlastima pa lupeta o javnim nabavama i predstečajnim nagodbama na koje predsjednik ne može utjecati na bilo koji način. Kad su mu postavili to pitanje, rekao je da bi objavio račune za catering predsjednikovog ureda. Što se BiH tiče, iskreno ne znam, ali budući da ga već mjesecima guraju Index i N1, ne bih se baš kladio na neku veliku prosvijećenost. Prije mi se čini kao tip koji će drviti o transparentnosti financiranja mostarske bolnice, sveučilišta, itd.
_________________ Čast svakome, veresija nikome.
Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:
Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.
|
|
Vrh |
|
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2019 Postano: 09 kol 2019, 22:17 |
|
|
Taj tip nije vrijedan osvrta. Znas li kakav je Skoro, ima li ista u njemu ili je truba?
|
|
Vrh |
|
|
SDB
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2019 Postano: 09 kol 2019, 22:23 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: Taj tip nije vrijedan osvrta. Znas li kakav je Skoro, ima li ista u njemu ili je truba? On je projekt, to se vidi po brižlivo režiranim javnim nastupima i temama o kojima govori, koje su očito rezultat nečije malo ozbiljnije analize. Iskreno, ne vjerujem da su Radeljić i ekipa to mogli sami odraditi, tako da je moguće da ima vjetar u leđa i izvana. Ja doista ne znam koji su njegovi osobni stavovi baš zbog toga što se radi o projektu kojim upravlja krug ljudi (bar ovi iz RH) kojemu doista ne bih nikad (više) dao da upravlja državom. Budući da je tu i Bujanec, ne bih se kladio na to da će stavovi o BiH biti na tragu interesa BiH Hrvata. U svakom slučaju, jedva čekam sučeljavanje ili neku sličnu formu javnog nastupa koja nije unaprijed režirana, odnosno za koju netko nije napisao scenarij pa će se onda moći zaključiti puno više.
|
|
Vrh |
|
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2019 Postano: 09 kol 2019, 22:27 |
|
|
A Plenkovic? Jeste li ga uputili u stanje i vaznost BH Hrvata? Moj dojam je pozitivan, ali dojam je tek dojam, istinu znaju ljudi oko njega.
|
|
Vrh |
|
|
SDB
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2019 Postano: 09 kol 2019, 22:44 |
|
|
Na čelu HDZ-a (RH) od Tuđmana nije bio čovjek koji se više bori za interese BiH Hrvata od Plenkovića, što god neki ljubitelji Ćuprije mislili o tome. To se vidjelo i po pozicioniranju Željane na prolazno mjesto za EP, jer je ona trenutno (nakon izbora Komšića i sječe hrvatskog diplomatskog kadra) najviše pozicionirani BiH Hrvat u međunarodnim institucijama koji iz prve ruke može govoriti o našem položaju dolje.
|
|
Vrh |
|
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2019 Postano: 09 kol 2019, 22:50 |
|
|
Ne samo po tome, niz je stvari po kojima se to vidi, od direktne materijalne potpore pa do politicke podrske i lobiranja vani. Medjjtim postoji problem komunikacije, lose je to sve predstavljeno i ljudi to ne znaju, pod utjecajem bujanca pa i raspudica( ipak manje), mnogi smatraju kako je on tek bezlicni cato koji samo izvršava naloge.
|
|
Vrh |
|
|
SDB
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2019 Postano: 09 kol 2019, 23:04 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: Ne samo po tome, niz je stvari po kojima se to vidi, od direktne materijalne potpore pa do politicke podrske i lobiranja vani. Medjjtim postoji problem komunikacije, lose je to sve predstavljeno i ljudi to ne znaju, pod utjecajem bujanca pa i raspudica( ipak manje), mnogi smatraju kako je on tek bezlicni cato koji samo izvršava naloge. Naravno, ono je istaknuto samo kao jedan primjer, ali lobiranje je najvažnija stvar, čak se ušlo u sukob s nekim istaknutim njemačkim članovima EPP-a (odnosno CDU-a) zbog BiH. Percepcija je pak užasna, nismo općenito od devedesetih imali vladu koja jače štiti nacionalne interese (BiH; jačanje vojske s podizanjem proračuna za više od 25%; reguliranje statusa i prava branitelja uključujući i HVO; spašavanje AGROKOR-a bez državne subvencije, rješavanje socijalističkih kostura iz ormara kao što je Uljanik; jasan stav da Srbija ne može u EU dok se ne riješe ključna pitanja kao što su nestali, procesuiranje ratnih zločina, univerzalna jurisdikcija i prava hrvatske manjine u Srbiji; LNG; osiguranje kvalitetnog kurikula povijesti koji na pravi način valorizira Domovinski rat; takva zaštita vanjske granice od ilegalnih migracija da Lora Vidović maltene svaki dan piše pritužbe i predstavke, itd., itd.), a percepcija suprotna. Nažalost, Milanović i Josipović su iz naftalina izvukli ideološke podjele koje prije toga dugo vremena nisu bile u prvom planu i time radikalizirali političku scenu.. Na to se nakačio Karamarko i u javni mainstream uveo ljude iz medijskog i obavještajnog polusvijeta koji sada drmaju nacionalnom politikom na način koji je Bože sačuvaj.
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2019 Postano: 09 kol 2019, 23:13 |
|
|
Pa jebemu zasto je percepcija uzasna odnosno zasto se ne radi na tomu?!
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2019 Postano: 09 kol 2019, 23:16 |
|
|
A odkud Karamarko crpi moc? Po tome ispada da je nekakva paradrzava mocnija od same sluzbene drzave, a to mi ipak zvuci nevjerovatno. Konstantno se provlaci teza kako je tuziteljstvo pod kontrolom SDPa i njihovih, ima li u tome istine i kako je moguce da se to ne moze procistiti, jer ipak je saborska vecina ta koja imenuje drzavnog odvjetnika i mnoge druge čelnike razlicitih institucija?
|
|
Vrh |
|
|
SDB
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2019 Postano: 09 kol 2019, 23:25 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: A odkud Karamarko crpi moc? Po tome ispada da je nekakva paradrzava mocnija od same sluzbene drzave, a to mi ipak zvuci nevjerovatno. Konstantno se provlaci teza kako je tuziteljstvo pod kontrolom SDPa i njihovih, ima li u tome istine i kako je moguce da se to ne moze procistiti, jer ipak je saborska vecina ta koja imenuje drzavnog odvjetnika i mnoge druge čelnike razlicitih institucija? Karamarko ih je uveo u mainstream, a danas više nikome nije potreban jer su razvili vlastite centre (medijske) moći. Pa danas je jedan voditelj na lokalnoj televiziji najmoćnija medijska figura na desnici, a to je scenarij za koji su zaslužni neki ljudi iz HDZ-a. Karamarko tu više uopće nije bitan. Što se tiče DORH-a, oni su doista nezavisni od HDZ-ove vlasti, blago nama.
|
|
Vrh |
|
|
SDB
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2019 Postano: 09 kol 2019, 23:28 |
|
|
PCM je napisao/la: Pa jebemu zasto je percepcija uzasna odnosno zasto se ne radi na tomu?! Za to bi se moralo radikalno intervenirati u vlasničku strukturu glavnih medijskih kuća po uzoru na neke druge europske zemlje, a to danas nije realno. Ono što neki naši ne shvaćaju je da ti možeš biti najliberalniji, proeuropski orijentiran hadezeovac, ali dio medijske bulumente će te svejedno imati na zubu jer HDZ-u naprosto ne mogu oprostiti što im je razbio njihovu Yugu i stvorio samostalnu Hrvatsku. Nema tu korektnog i normalnog odnosa, nažalost.
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2019 Postano: 09 kol 2019, 23:42 |
|
|
Pa nek slobodno zamoli gospodina Orbana za savjet. Necemo se ljutit
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2019 Postano: 10 kol 2019, 12:15 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
SDB je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Po struci, profilu i backgroundu bih trebao biti za ovog Dejana Kovača sa Princetona, no s obzirom da se nije pozicionirao ideološki, i da je s toga prevelik rizik po pitanju BiH, ništa od toga. Primjer medijskog spina i stvaranja lažnih veličina bez pokrića. Prvo, predstavljaju ga kao profesora na Princetonu, a čovjek je tamo na postdocu, što znači da ima ugovor na određeno do završetka projekta na kojem radi (i vjerojatno nešto sitno predaje). Drugo, nema ni profil na google scholaru, a ukupno ima manje od 30 citata, što za ekonomiju nije puno (pravnici s PFZG istih godina imaju više od toga, a pravo je uglavnom nacionalna znanstvena grana za razliku od ekonomije). Treće, lik nema pojma o predsjedničkim ovlastima pa lupeta o javnim nabavama i predstečajnim nagodbama na koje predsjednik ne može utjecati na bilo koji način. Kad su mu postavili to pitanje, rekao je da bi objavio račune za catering predsjednikovog ureda. Što se BiH tiče, iskreno ne znam, ali budući da ga već mjesecima guraju Index i N1, ne bih se baš kladio na neku veliku prosvijećenost. Prije mi se čini kao tip koji će drviti o transparentnosti financiranja mostarske bolnice, sveučilišta, itd. Sva sreća da se ne radi o izborima za osobu s najvećim brojem citata na Google Scholaru u konkurenciji cijelog svijeta ili pak Hrvatske. Nije lažna veličina, ali jeste osvježenje s obzirom da među kandidatima imamo retaje Pernara/Kolakušića i tamburaša (koji doduše navodno ima taj dr.sci.nešto) ali se valjda i to može kupiti. Naglašavam, meni je odnos prema BiH 99.99% važnosti (na ovoj temi sam najviše branio štreberku Kolindu), s toga nema teorije da bih se upuštao u slične rizike. Moj inicijalni komentar nek se ocjenjuje samo u svjetlu nekoga ko se na trenutak pretvara da nema veze s i o BiH. Što se tiče komentara o predsjedničkim ovlastima....ukoliko ima imalo pameti (a mislim da ima), zašto bi bio jedini idiot koji bi se striktno ograničio na ono što je u ovlastima, kada se izbori osvajaju na osnovi općeg dojma, parola i svjetonazora.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
SDB
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2019 Postano: 10 kol 2019, 19:01 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: SDB je napisao/la: Primjer medijskog spina i stvaranja lažnih veličina bez pokrića. Prvo, predstavljaju ga kao profesora na Princetonu, a čovjek je tamo na postdocu, što znači da ima ugovor na određeno do završetka projekta na kojem radi (i vjerojatno nešto sitno predaje). Drugo, nema ni profil na google scholaru, a ukupno ima manje od 30 citata, što za ekonomiju nije puno (pravnici s PFZG istih godina imaju više od toga, a pravo je uglavnom nacionalna znanstvena grana za razliku od ekonomije). Treće, lik nema pojma o predsjedničkim ovlastima pa lupeta o javnim nabavama i predstečajnim nagodbama na koje predsjednik ne može utjecati na bilo koji način. Kad su mu postavili to pitanje, rekao je da bi objavio račune za catering predsjednikovog ureda. Što se BiH tiče, iskreno ne znam, ali budući da ga već mjesecima guraju Index i N1, ne bih se baš kladio na neku veliku prosvijećenost. Prije mi se čini kao tip koji će drviti o transparentnosti financiranja mostarske bolnice, sveučilišta, itd. Sva sreća da se ne radi o izborima za osobu s najvećim brojem citata na Google Scholaru u konkurenciji cijelog svijeta ili pak Hrvatske.
Nije lažna veličina, ali jeste osvježenje s obzirom da među kandidatima imamo retaje Pernara/Kolakušića i tamburaša (koji doduše navodno ima taj dr.sci.nešto) ali se valjda i to može kupiti. Naglašavam, meni je odnos prema BiH 99.99% važnosti (na ovoj temi sam najviše branio štreberku Kolindu), s toga nema teorije da bih se upuštao u slične rizike. Moj inicijalni komentar nek se ocjenjuje samo u svjetlu nekoga ko se na trenutak pretvara da nema veze s i o BiH. Što se tiče komentara o predsjedničkim ovlastima....ukoliko ima imalo pameti (a mislim da ima), zašto bi bio jedini idiot koji bi se striktno ograničio na ono što je u ovlastima, kada se izbori osvajaju na osnovi općeg dojma, parola i svjetonazora. Ovo boldano je itekako bitno jer mu je temelj cijele priče kako je vrhunski, svjetski priznati znanstvenik, što nije (po tome se kao razlikuje od drugih kandidata), a očito i puca na liberalnije biračko tijelo koje takve stvari rajcaju. Mislim, jasno je to tebi, samo se sada praviš lud. Imaš jučer na Indexu veliki intervju s njim i hrpu članaka o njemu u zadnjih 6 mjeseci tako da je jasno gdje on spada. Što se ovog zadnjeg tiče, njegovo je pravo da lovi glasove glupostima koje nikada neće moći realizirati, a moje je pravo da napišem da je to prodavanje magle. Opusti se.
|
|
Vrh |
|
|
robelec
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2019 Postano: 10 kol 2019, 22:34 |
|
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2019 Postano: 10 kol 2019, 22:40 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Vidiš da mu pucaju više negativnih. Ni Pereci ne nasjedaju na tako nekvalitetnu muslimansku takiju.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2019 Postano: 10 kol 2019, 22:44 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39020 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Nisu ga gotivili dok je kao premijer posjećivao Mostar, ali to su ionako suncokreti, ništa ne čudi. Vjeruju da SDP-u RH još mogu istakijati bajku o građanskoj Bosni.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2019 Postano: 10 kol 2019, 23:45 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 75904 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Ma ko i sa srpskim SDS-om, navijaju za ono sto misle da im je manje zlo i sto ce im manje stajati na zulj, i sto ce ih pustiti da u miru rade na muslimanskim agendama u BiH.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2019 Postano: 12 kol 2019, 18:01 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Škoro Matija Gubec. Hrvatski Robin Hood, Tito naš. Za kratko vrijeme uspio nasrati toga puno, a sve demagogija i najniži populizam. Još uvijek mu drugi sastavljaju poruke za Facebook. Uživo pred TV nema hrabrosti da se pojavi. Bez toga se izbori ne mogu dobiti. Citat: Miroslav Škoro (službena stranica) Yesterday at 12:14 AM · PREKINUT ĆU PRAKSU LJETOVANJA U DRŽAVNIM REZIDENCIJAMA!
Ovih dana čujemo da su čelni ljudi države, predsjednica i premijer, na odmoru. Gdje? Ona u vojnom objektu Peneda na Brijunima, a on u državnoj vili Costabella u Opatiji. Oboje taj svoj odmor plaćaju po privilegiranoj cijeni. Istu praksu imao je i bivši premijer, danas kandidat, koji sada govori da su neki jednakiji od drugih, a zaboravlja da je i on sam bio jednakiji, što uključuje i korištenje državnog zrakoplova u privatne svrhe. Svatko u Hrvatskoj volio bi da sebi i svoj obitelji može priuštiti ljetovanje na Brijunima i Opatiji po cijeni i u uvjetima u kojima se odmaraju naši političari, ali to je samo njihova privilegija. Prekinut ću s tom praksom! Vodeći ljudi države imaju takva primanja da si mogu platiti ljetovanje bilo gdje, po redovnim cijenama. Državne rezidencije treba staviti na tržište i ukinuti taj relikt socijalizma odmaranja u državnim objektima.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2019 Postano: 14 kol 2019, 13:39 |
|
|
Kolinda danas u Komušini-Tesliću.
|
|
Vrh |
|
|
kiler
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2019 Postano: 14 kol 2019, 18:02 |
|
Pridružen/a: 22 lis 2010, 14:26 Postovi: 7311 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
|
Sve sam bliže mišljenju da će Zoran Milanović biti sljedeći predsjednik RH.
_________________ Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.
Glas za HDZ RH jeste glas za Voju Stanimirovića.
|
|
Vrh |
|
|
gušter
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2019 Postano: 14 kol 2019, 22:13 |
|
|
kiler je napisao/la: Sve sam bliže mišljenju da će Zoran Milanović biti sljedeći predsjednik RH. Ako kojim slučajem Škoro uđe u 2. krug, hoće.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: Vukota i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|