HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 28 ožu 2024, 17:14.

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 5169 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 207  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Vojska Srbije
PostPostano: 23 lis 2019, 18:00 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 srp 2017, 10:10
Postovi: 37650
1986 je napisao/la:
Carmello Šešelj je napisao/la:
I kakve vaše PVO vežbe, da bi sprovodio PVO vežbe, moraš da imaš PVO sredstva.

Dobro da si mi ovo reko inače nebi znao
Carmello Šešelj je napisao/la:
I ako misliš da su vam ostali segmenti vojske nešto mnogo bolji, slobodno te ponovo upućujem na google pa proveri čime i u kom broju raspolažete.

Kvalitet > kvantitet

Dokazano bezbroj puta u sukobima zadnjih 30 godina. Malo manje slušaj vojnog maestra Lazanskog.

Nije isto imat Panzerhaubitzu 2000 i namontirat haubicu na kamion. Isto tako nije isto imat Patriu i Lazara. Ili naše MRAP-ove uspoređivat s vašim Milošima.


Naravno da nije isto. Mi Lazare i Milose proizvodimo a vi te svoje kupujete.
Razlika je nebo i zemlja.

_________________
Srbi su mali narod sa karakterom super sile.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Vojska Srbije
PostPostano: 23 lis 2019, 18:10 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 stu 2012, 00:05
Postovi: 22976
Ma ni ne kupuju kako treba. Od 100 i nešto APC Patria, za desetak godina su uspeli da naoružaju samo osam (to jest nisu još ni tih osam automatskih topova, koliko su naručili, još ugradili na vozila). Čovek nema blage veze o temi, ubacuje se kao padobranac i lupeta stvari za koje misli da su istina samo zato što mu se tako javilo u glavi.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Vojska Srbije
PostPostano: 24 lis 2019, 04:31 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 stu 2012, 00:05
Postovi: 22976
novovrijeme je napisao/la:
Citat:
Vojni ekspert Svetozar Јokanović rekao je da su ovo višenamjenski vojno-transportni helikopteri "Mi-17" koji mogu izvršavati široki krug zadataka u uslovima realnih borbenih dejstava.

Ovi helikopteri mogu da vrše transport vojnika /24 u sjedećem položaju ili 36 padobranaca sa opremom i ličnim naoružanjem/, da nose različit teret do četiri tone unutar trupa ili na spoljašnjem nosaču.

Oni mogu da obavljaju zadatke traganja i spasavanja, da prevezu 12 ranjenika na nosilima sa medicinskom pratnjom, da patroliraju i izviđaju, kao i da pružaju i vatrenu podršku srpskim snagama, uništavaju živu silu i tehniku protivnika na zemlji ili vodi.

Osnovno naoružanje helikoptera "Mi-17V5" jesu četiri 20-cijevna sačasta lansera "B-8V-20" koji koriste nevođena raketna zrna "S-8", kalibra 80 milimetara.

Helikopteri mogu da nose i kontejner "UPK-23-250" sa dvocijevnim topom "GŠ-23" kalibra 23 milimetara sa 250 granata i nevođene avio-bombe "FAB-100".

Prema riječima Јokanovića, za zaštitu helikoptera nabavljeni su i dispenzeri IC mamaca, a osim toga, helikopteri će dobiti pancirne ploče koje se mogu postaviti na helikopter.

- Od tri naručena helikoptera jedan je prilagođen zahtjevima naših specijalnih snaga, pa umjesto već standardne utovarno-istovarne rampe ima klasična vrata na zadnjem dijelu trupa. U borbenim uslovima tim helikopterom omogućen je desant 36 vojnika za svega 15 sekundi - istakao je Јokanović.

On je dodao da se u narednim godinama može očekivati nastavak nabavki helikoptera tog tipa, a s obzirom na mogućnosti nabavljaće se od dva do četiri helikoptera godišnje.

Јokanović je rekao da treba očekivati da će Srbija nabaviti optoelektronski sistem za ometanje, koji će pružiti zaštitu helikoptera od IC samonavođenih raketa.

On je dodao da se u perspektivi očekuje i integracija domaćeg naoružanja, nešto poput onoga što je "Јugoimport SDPR" već izveo na iračkim helikopterima "Mi-17V5" i "Mi-171Š".

- Kod nas će se serijski proizvoditi raketna zrna kalibra 80 milimetara, što nije beznačajno jer ista koriste naši "Mi-17" i "Mi-35", kao i "Mig-29", a izvozni potencijal je značajan - objasnio je Јokanović.

On je dodao da to ne znači da se odustaje od obnavljanja stare, ali dokazano pouzdane tehnike, te napomenuo da se vodi razgovori sa predstavnicima "Helikoptera Rusije" o mogućnosti produženja vijeka upotrebe za određeni broj helikoptera "Mi-8T".


:thumbup1

Ovo sam zaboravio da prokomentarišem.

Familija helikoptera nastala od Mi-8 (Mi-171, Mi-17Š, Mi-17V....) su ubedljivo najbolji helikopteri na svetu u svojoj klasi po performansama, po trajanju nisu (zapadni helikopteri te klase imaju duplo više resursa, ali su istovremeno i duplo lošiji što se sposobnosti tiče, ono što derivati Mi-8 mogu da rade, zapadnni helikopteri mogu samo da sanjaju).

To su transportni helikopteri. Kačiti topove, mitraljeze, bombe i rakete na njih je debilno, jer im povećava masu i time im ograničava osnovnu namenu, transport vojnika i tehnike. A naoružan derivat Mi-8 je kao borbeni helikopter, blago rečeno, sranje. Niti je oklopljen, niti ima avioniku (nisam siguran da se taj termin koristi kada su helikopteri u pitanju, ali nebitno, zna se na šta mislim) koja ne može da podrži vođene rakete, nego samo nevođene, koje nisu ni za ***, osim ako imaš sreće pa pogodiš to što si gađao, što se ne događa baš toliko često. Naoružani derivat Mi-8 je pandan ISIL-ovim naoružanim Tojotama. Fenomenalni terenci, katastrofalna borbena vozila.To rade samo vojske koje nemaju drugog izbora, pa iz čistog očaja naoružavaju transportne helikoptere jer nemaju druge. Mi nismo u takvoj situaciji.

Pored četiri Mi-35 (valjda ćemo nabaviti još, jer četiri nije dovoljno da priča bude ozbiljna) imamo i nekoliko desetina Gazela (između 40 i 50, ne znam tačno koliko). U sklopu kupovine Airbus helikoptera, dobili smo i licencu za regionalni remontni centar za Gazele (što je velika stvar, jer ćemo sav servis moći da radimo sami u zemlji, a možda i dobijemo neke ugovore za remont stranih Gazela i zaradimo neke pare) i ugovorili sa Francuzima veliku i sveobuhvatnu modernizaciju naših Gazela, koje će nakon toga biti potpuno novi helikopteri sa borbenim mogućnostima nekoliko redova veće veličine nego sada (trenutno mogu da pucaju topom, ispaljuju nevođene Maljutke i bacaju gravitacione bombe od 100 kila, u prevodu, beskorisna krntija), nakon modernizacije će imati najnoviju avioniku i mogućnost delovanja po kopnenim ciljevima najmodernijim raketama. Sa Francuzima smo takođe ugovorili i.zajedničku modernizaciju aviona J-22 Orao na nivo Orao 2.0, nakon čega će i on biti potpuno drugi avion, sposoban da ispaljuje najmodernije vazduh-zemlja rakete. Kvantni skok u odnosu na današnje stanje.

Tako da ovaj lik koji priča o mogućnosti naoružavanja Mi-8, Mi-17Š i Mi-17V, jede *** za sve pare. To su transportni helikopteri, i to najbolji koji postoje, i treba ih koristiti za ono za šta su konstruisani, u transportnim zadacima, bilo kakvo budženje oružja na njih je čist debilizam, osim ako nemaš izbora, a mi imamo izbora.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Vojska Srbije
PostPostano: 24 lis 2019, 09:52 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 27 lis 2018, 10:42
Postovi: 9834
novovrijeme je napisao/la:
Naravno da nije isto. Mi Lazare i Milose proizvodimo a vi te svoje kupujete.
Razlika je nebo i zemlja.

Pa i Hrvati prave Patrie u Đuri Đakoviću.

_________________
Što nam prijete silom,pa neka izvole
nisu Srbi turci,da alaha mole


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Vojska Srbije
PostPostano: 24 lis 2019, 13:02 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 srp 2017, 10:10
Postovi: 37650
WTF?!??! :smajl043

Citat:
S-400 i "Pancir S" stigli u Srbiju (VIDEO)

Divizion S-400 i baterija "Pancir S" prebačeni su u Srbiju gdje će prvi put učestvovati na vojnim vježbama u inostranstvu, saopštila je pres-služba Ministarstva odbrane Rusije.

- Ruske jedinice za protivvazdušnu odbranu sa protivavionskim raketnim sistemima S-400 i protivraketnim sistemima "Pancir S" prebačene su vojnim transportnim avionom na teritoriju Srbije - navodi se u saopštenju Ministarstva.

U saopštenju se precizira da će sistemi učestvovati u drugoj fazi zajedničkih vojnih vježbi "Slovenski štit 2019".

Ministarstvo dodaje da je ovo prvi put da divizion S-400 i sistem "Pancir S" učestvuju u vojnim vežbama na teritoriji strane države.

Zajednička taktička vježba sa bojnim gađanjem raketnih jedinica PVO Vojske Srbije i Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije "Slovenski štit 2019" održava se na teritoriji Republike Srbije.

Cilj vježbe je obrazovanje i upotreba zajedničke grupacije PVO Vojske Srbije i Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije u protivvazduhoplovnoj odbrani teritorije i snaga vojske od izviđanja i dejstva neprijatelja iz vazdušnog prostora, kao i obučavanje i uvježbavanje komandi i jedinica za pripremu i izvođenje operacije PVO.

Rukovodilac vježbe je brigadni general Tiosav Јanković, komandant 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva RV i PVO.

Osim raketnih sistema PVO, koji su u sastavu Vojske Srbije, na vježbi će biti korišteni i raketni sistemi Protivvazduhoplovne odbrane iz sastava Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije.

Vježba se realizuje u rejonu aerodroma "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" na Batajnici, kod Beograda, te na poligonu "Pasuljanske livade" kod Ćuprije, uz angažovanje i ostalih jedinica iz sastava Ratnog vazduhoplovstva /RV/ i PVO Vojske Srbije.

https://lat.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=355574



_________________
Srbi su mali narod sa karakterom super sile.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Vojska Srbije
PostPostano: 24 lis 2019, 16:40 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 stu 2012, 00:05
Postovi: 22976
Vojna vežba. Začepi ta usta. Ako S 400 dođe i na teritoriju Srbije na duži period, to može da bude samo sa ruskom posadom. Što bi bila masivna promena u spoljnoj politici zemlje.

Inače S 400 ima četiri vrste raketa. Od 40km dometa koja obara ciljeve do 3.5 maha, od 120km dometa koja takođe obara ciljeve do 3.5 maha, od 250km koja obara ciljeve do 14 maha i raketu dometa od 400km koja obara ciljeve do 14 maha.

Tako da, čak i da Rusi nekom magijom nam poklone (pošto bi prodaja blla nemoguća zbog određenih tehničkih problema na našoj strani) taj sistem, šta misliš koje rakete bi dobili? Rusi su poznati po tome da nikad ne prodaju vojne sisteme koje dobija njihova vojska. Uvek postoji model za izvoz, koji je slabiji u bar nekoliko segmenata.

Sirijci su, na primer, dobili za svoj S 300 (jer je Rusija, posle meseci. a možda i godina neodobravanja prodaje S 300 Siriji na zahtev Izraela, odobrila prodaju sistema Siriji pre jedno šest meseci, kada je izraelski F-16 srušio ruski špijunski avion na kojem je bilo 16 Rusa. Plus je u Siriji rat već 8 godina i to rat u kojem Rusija direktno učestvuje, samo rakete od čedtrdesetak kilometara su im prodali, a vode rat zajedno sa njima. Plus na to dodaj razne ostale slabije karakteristike koje su ugrađene u izvozne varrijante i onda zamisli kakvu varijantu bi Srbija dobila da nekim čudom to baš VS dobije na poklon (kupoporodaja je nemoguća, kao što sam rekao već jednom).

Pri tom sve maksimalne domete prepolovi ako hoćeš da znaš realan domet, pošto avioni, a i krstareće rakete prave manevre da izbegnu zahvat PVO rakete, tako i PVO raketa mora da pravi manevre da prati metu, a to joj oduzima energiju, plus, još važnija stvar, raketa, u zadnjim stadijumima leta ima premalo goriva da pravi manevre, i na takvim daljinama, lovac može sa priličnom verovatnoćom da izbegne raketu. Zato je radijus rakete kada raketa pogađa sigurno, dosta manji od onog sa kojim možeš da oboriš jedino AVAKS, transportni ili putnički avion.

I naravno, čak i takav bi bio kilometrima bolji od radarski navođenog PVO koje VS ima danas, ali ništa toliko specijalno da ti zjape usta u mešavini šoka i ushićenja. I ja sam da na taj način rešimo zamenu radarski navođene PVO, dobili bi fantastične sisteme, bez obzira što nisu na istom nivou koji dobija ruska vojska. Ali ne verujem da će to da se desi, mada opet, bilo je izjava ljudi kojima je posao da daju takve izjave tipa "Biće toliko iznenađenje da ljudi u Srbiji neće moći da veruju", a i VS već drugi put vežba na S 400, tako da, videćemo. Što se mene tiče, još uvek sam skeptičan na tu priču.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Vojska Srbije
PostPostano: 24 lis 2019, 16:57 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 srp 2017, 10:10
Postovi: 37650
Budi ti skeptican koliko hoćeš al S-400 je trenutno u Srbiji i to po prvi put u vojnoj vjezbi van granica Rusije. S-400! :smajl043
Ako to tebi nije :smajl043 meni jeste.
Turska je platila 5 milijardi maraka da S-400 udje u Tursku.
Ja sam ushićen, šokiran i ništa mi nije jasno i to će me držati neko vrijeme. Ti kuliraj i pametuj ako te to zadovoljava. Ja sam :smajl043 Mogu ga sutra ujutro vratiti nazad u Rusiju ja cu ostati :smajl043 Nedavno smo ovdje u zajebanciji mastali o S-400 u Srbiji.

_________________
Srbi su mali narod sa karakterom super sile.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Vojska Srbije
PostPostano: 24 lis 2019, 17:02 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 stu 2012, 00:05
Postovi: 22976
Pa i rekao sam da bi, ako bi im nam ih Rusi poklonili, dobili bi fantastične sisteme, ali bojim se da su samo došli na vežbu. Inače, nikog srećnijeg od mene ako se tvoje ushićene vizije ostvare.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Vojska Srbije
PostPostano: 24 lis 2019, 18:00 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 srp 2017, 10:10
Postovi: 37650
Carmello Šešelj je napisao/la:
Pa i rekao sam da bi, ako bi im nam ih Rusi poklonili, dobili bi fantastične sisteme, ali bojim se da su samo došli na vežbu. Inače, nikog srećnijeg od mene ako se tvoje ushićene vizije ostvare.


Naravno da su dosli na vjezbu.
I ja sam zbog tog ushicen. Ovo je nevjerovatna cast koju su nam uzvratili Rusi.
A imam osjecaj da ce nekad u buducnosti srpsko nebo braniti S-400.

_________________
Srbi su mali narod sa karakterom super sile.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Vojska Srbije
PostPostano: 25 lis 2019, 12:33 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 srp 2017, 10:10
Postovi: 37650
Citat:
Вучић обишао руске системе С-400 и "панцир": Овако нешто нисам видео
VIDEO - http://www.rts.rs/page/stories/ci/story ... ancir.html


Potvrda za Pancir :thumbup1

Citat:
Подсећа да је Србија наручила један систем "панцир" који је, каже, фантастичан.

"Он гађа све летеће објекте посебно дронове и ракете, на даљини од 80 километара све види, тешко је ометати радар, имају разноврсни приступ. Наши људи су пресрећни, обучавају се", рекао је Вучић.

_________________
Srbi su mali narod sa karakterom super sile.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Vojska Srbije
PostPostano: 25 lis 2019, 14:20 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 stu 2012, 00:05
Postovi: 22976
Evo, @novovrijeme, ipak Rusi ostavljaju PVO sisteme našoj vojsci posle ove vežbe. Pancir S1 će ostati i biti predat VS-u, a S 400, naravno, pakuju i nose nazad kući.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Vojska Srbije
PostPostano: 25 lis 2019, 15:38 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 10 tra 2018, 21:19
Postovi: 3578
Strašno, sami sebe uvjeravate da imate neku vojsku, a do prije nekoliko godina ste ustvari bili JNA.

Miloš, Lazar i ona haubica na kamionu najjače inovacije u istoriji. Jel vam to Tesla ostavio nacrte? :smijeh


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Vojska Srbije
PostPostano: 25 lis 2019, 15:57 
Online
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 16:49
Postovi: 30064
Carmello Šešelj je napisao/la:
Evo, @novovrijeme, ipak Rusi ostavljaju PVO sisteme našoj vojsci posle ove vežbe. Pancir S1 će ostati i biti predat VS-u, a S 400, naravno, pakuju i nose nazad kući.


Najviše bi vam se isplatilo da iznajmite S 400 zajedno sa ruskom posadom. :zubati

_________________
Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.

784 of 2558 - 30.65%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Vojska Srbije
PostPostano: 25 lis 2019, 16:16 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 stu 2012, 00:05
Postovi: 22976
Naša Kvačica je napisao/la:
Carmello Šešelj je napisao/la:
Evo, @novovrijeme, ipak Rusi ostavljaju PVO sisteme našoj vojsci posle ove vežbe. Pancir S1 će ostati i biti predat VS-u, a S 400, naravno, pakuju i nose nazad kući.


Najviše bi vam se isplatilo da iznajmite S 400 zajedno sa ruskom posadom. :zubati

Mi smo vojno neutralna zemlja, i ne možemo da dozvolimo razmeštanje vojnih instalacija drugih zemalja, a to nije stvar koja se iznajmljuje, natrpali bi Rusi raznih lansera sa raznim raketama po našoj teritoriji, ako bi posade bile ruske i primale komande od Stavke, ako bi im mi to dozvolili, ali onda više ne bi bili neutralna zemlja i nalepili bi sebi metu na čelo kao da smo tabla za pikado. Šta će nam to, može da nam donese samo negativne posledice, tako da ne dozvoljavamo takve stvari nikom.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Vojska Srbije
PostPostano: 25 lis 2019, 18:02 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 srp 2017, 10:10
Postovi: 37650
Carmello Šešelj je napisao/la:
Evo, @novovrijeme, ipak Rusi ostavljaju PVO sisteme našoj vojsci posle ove vežbe. Pancir S1 će ostati i biti predat VS-u, a S 400, naravno, pakuju i nose nazad kući.


:eek
Jesi li siguran? Otkud prije?
Obicno se ceka nekoliko godina isporuka.

_________________
Srbi su mali narod sa karakterom super sile.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Vojska Srbije
PostPostano: 25 lis 2019, 18:06 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 srp 2017, 10:10
Postovi: 37650
To je to! :zivili

Citat:
4 batteries ordered in 2018. Contract was finally confirmed in October 2019 when first battery of Pantsir-S1 arrived to Serbia together with a battalion of S-400 for joint Russian-Serbian exercise Slavic Shield 2019. Serbian crews were previously trained in Russia. President Aleksandar Vučić confirmed that Serbia ordered Pantsir-S1.


1 ostaje, 3 se čekaju.
Hvala braci Rusima!
:clap

_________________
Srbi su mali narod sa karakterom super sile.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Vojska Srbije
PostPostano: 25 lis 2019, 18:20 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 stu 2012, 00:05
Postovi: 22976
Hvala im za stvari koje su nam poklonili, ovo smo kupili po tržišnoj ceni i uplata na račun je više nego dovoljna zahvala.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Vojska Srbije
PostPostano: 25 lis 2019, 18:34 
Online
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 16:49
Postovi: 30064
Carmello Šešelj je napisao/la:
Naša Kvačica je napisao/la:

Najviše bi vam se isplatilo da iznajmite S 400 zajedno sa ruskom posadom. :zubati

Mi smo vojno neutralna zemlja, i ne možemo da dozvolimo razmeštanje vojnih instalacija drugih zemalja, a to nije stvar koja se iznajmljuje, natrpali bi Rusi raznih lansera sa raznim raketama po našoj teritoriji, ako bi posade bile ruske i primale komande od Stavke, ako bi im mi to dozvolili, ali onda više ne bi bili neutralna zemlja i nalepili bi sebi metu na čelo kao da smo tabla za pikado. Šta će nam to, može da nam donese samo negativne posledice, tako da ne dozvoljavamo takve stvari nikom.


Meta ste svakako. Nikoga ne obvezuje proklamirana neutralnost.

Kakav pikado, ruske vojnike ne smije baš svatko gađati. To bi značilo 3. svjetski. Vidiš u Siriji gdje dođe ruska postrojba tu ne bombardiraju ni Turci, ni Izraelci ni Amerikanci.

_________________
Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.

784 of 2558 - 30.65%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Vojska Srbije
PostPostano: 25 lis 2019, 19:05 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 stu 2012, 00:05
Postovi: 22976
Čija smo meta? I to još vojna?

Baš zato što bi značilo Treći svetski rat. Ajde mi za promenu da zaobiđemo jedan svetski rat, za koji mislim da neće doći, ali za svaki slučaj ne treba da se otvoreno stavimo na jednu stranu, a kud ćeš većeg stavljanja na stranu Rusa od primanja njihove vojske i nuklearnog oružja da nas štite. Na nas bi pale prve nuklearke, kao što će prvo da padnu na onu američku bazu u Rumuniji gde su smeštene protiv-balističke rakete. I od koga da naš štite? Ko i zašto bi nas napadao, pa da nam je to neophodno.

Pored toga, Amerikanci (pa odmah posle Evropljani, nakon američkog pritiska podsećanjem da je kulturno slediti "zajedničku politiku") bi nas kaznili na sve moguće načine. A s obzirom da ogromna većina naše privrede posluje sa EU zemljama, mogli bi fino da ekonomski najebemo. Za šta? Da bi nas Rusi čuvali od nepostojeće pretnje?


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Vojska Srbije
PostPostano: 25 lis 2019, 19:17 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 srp 2017, 10:10
Postovi: 37650
Carmello Šešelj je napisao/la:
Čija smo meta? I to još vojna?

Baš zato što bi značilo Treći svetski rat. Ajde mi za promenu da zaobiđemo jedan svetski rat, za koji mislim da neće doći, ali za svaki slučaj ne treba da se otvoreno stavimo na jednu stranu, a kud ćeš većeg stavljanja na stranu Rusa od primanja njihove vojske i nuklearnog oružja da nas štite. Na nas bi pale prve nuklearke, kao što će prvo da padnu na onu američku bazu u Rumuniji gde su smeštene protiv-balističke rakete. I od koga da naš štite? Ko i zašto bi nas napadao, pa da nam je to neophodno.

Pored toga, Amerikanci (pa odmah posle Evropljani, nakon američkog pritiska podsećanjem da je kulturno slediti "zajedničku politiku") bi nas kaznili na sve moguće načine. A s obzirom da ogromna većina naše privrede posluje sa EU zemljama, mogli bi fino da ekonomski najebemo. Za šta? Da bi nas Rusi čuvali od nepostojeće pretnje?


:palacgore2
Aj da se i ja jednom slozim sa tobom.

_________________
Srbi su mali narod sa karakterom super sile.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Vojska Srbije
PostPostano: 25 lis 2019, 20:09 
Online
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 16:49
Postovi: 30064
Nisam spominjao nuklearno oružje, nego samo S 400 koji je isključivo obrambeni. Ne vjerujem da postoji povećana vojna prijetnja, naprotiv.

Ali dobro, ja sam razuman čovjek, prihvatam argument da biste eventualno zbog toga dobili sankcije od zapada, tako da se ne isplati.

_________________
Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.

784 of 2558 - 30.65%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Vojska Srbije
PostPostano: 25 lis 2019, 20:15 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 stu 2012, 00:05
Postovi: 22976
Naravno da se ne isplati. Dobili bi nešto što nam uopšte ne treba, a to platili to gubitkom nečeg što nam jako treba. Đe tu bola ima log'ke?


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Vojska Srbije
PostPostano: 25 lis 2019, 20:41 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 14:45
Postovi: 32057
Naša Kvačica je napisao/la:
Carmello Šešelj je napisao/la:
Mi smo vojno neutralna zemlja, i ne možemo da dozvolimo razmeštanje vojnih instalacija drugih zemalja, a to nije stvar koja se iznajmljuje, natrpali bi Rusi raznih lansera sa raznim raketama po našoj teritoriji, ako bi posade bile ruske i primale komande od Stavke, ako bi im mi to dozvolili, ali onda više ne bi bili neutralna zemlja i nalepili bi sebi metu na čelo kao da smo tabla za pikado. Šta će nam to, može da nam donese samo negativne posledice, tako da ne dozvoljavamo takve stvari nikom.


Meta ste svakako. Nikoga ne obvezuje proklamirana neutralnost.

Kakav pikado, ruske vojnike ne smije baš svatko gađati. To bi značilo 3. svjetski. Vidiš u Siriji gdje dođe ruska postrojba tu ne bombardiraju ni Turci, ni Izraelci ni Amerikanci.

Tko je oborio ruski Iljušin u Siriji?


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Vojska Srbije
PostPostano: 26 lis 2019, 01:04 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 stu 2012, 00:05
Postovi: 22976
Mar-kan je napisao/la:
Naša Kvačica je napisao/la:

Meta ste svakako. Nikoga ne obvezuje proklamirana neutralnost.

Kakav pikado, ruske vojnike ne smije baš svatko gađati. To bi značilo 3. svjetski. Vidiš u Siriji gdje dođe ruska postrojba tu ne bombardiraju ni Turci, ni Izraelci ni Amerikanci.

Tko je oborio ruski Iljušin u Siriji?

Izraelski pilot sirijskom S 200 PVO raketom sovjetske proizvodnje.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Vojska Srbije
PostPostano: 26 lis 2019, 09:46 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 srp 2017, 10:10
Postovi: 37650
Muslimani se ukakili :crying


31:30

Ne znam zasto? Jedino ako nisu patentirali borbeni leteći ćilim? :neznam

_________________
Srbi su mali narod sa karakterom super sile.


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 5169 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 207  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 70 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO