HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 13 ožu 2025, 18:20.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 3157 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70 ... 127  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Papa Franjo
PostPostano: 02 sij 2020, 19:07 

Lapo-lapo je napisao/la:
Rukavina je napisao/la:

Zaštitari su nula, šetaju se besposleno za njim kao žirafe. Trebalo je oni da reaguju prvo.

Čovek zamalo ruku da izgubi.

Ruku da izgubi? Izvinjava se sada, a ne bi me zacudilo i gips da stavi, kao onaj jedan onomad....

Ne mirišem ga nešto ali nije preterao on već ona. Klepio ju je malo po prstima, očinski.
Moš mislit.
Kosooka katolkinja nema elementarnu kulturu.

Vrh

PostPostano: 02 sij 2020, 19:34 

Rukavina je napisao/la:

Ne mirišem ga nešto ali nije preterao on već ona. Klepio ju je malo po prstima, očinski.

Ona jest pretjerala, ali on sasvim sigurno nije postupio "očinski". :kava

Prije bih rekao da je pokazao pravo lice. Ono lice o kojem mnogi zviždači unutar Crkve koji su imali posla s njim govore, a o kojem se ne priča u medijima. Točno se vidi koliko su onaj osmijeh i razdraganost par sekundi prije incidenta bili usiljeni i lažni.

Vrh

PostPostano: 02 sij 2020, 19:40 

ledolomac je napisao/la:
Rukavina je napisao/la:

Ona jest pretjerala, ali on sasvim sigurno nije postupio "očinski". :kava

Prije bih rekao da je pokazao pravo lice. Ono lice o kojem mnogi zviždači unutar Crkve koji su imali posla s njim govore, a o kojem se ne priča u medijima. Točno se vidi koliko su onaj osmijeh i razdraganost par sekundi prije incidenta bili usiljeni i lažni.

Pa, dobro. To ti smeš da kažeš a da te ne zaskoči ogorčena forumska inkvizicija, ja radije ne bih tako iskreno o svemu što odavno primećujem i znam.
Ja sam ođen već pazario reputaciju neošišanog četnika sa nožem u zubima. Ima tu i istine...
Ali nije tema.

Vrh

PostPostano: 02 sij 2020, 23:16 

Mislim da je osiguranje zakazalo.

Papa je odreagirao instinktivno, ipak je on samo čovjek.

Vrh

PostPostano: 03 sij 2020, 00:35 

šukrija je napisao/la:

Osiguranje jeste zakazalo, a on nije samo covjek, on je papa koji je sinonim za blagost, ljubav, strpljenje, razumijevanje i sve ono sto treba ljudima u ovom okrutnom svijetu. On treba da miluje, a ne udara po ruci, kaznjava. Ja vjerujem da se vecini vjernika ovo nije dopalo.

Vrh

PostPostano: 03 sij 2020, 09:38 

Meni se definitivno nije dopalo. Ne mogu reći ni da sam iznenađen. Nije bilo instiktivno ili nehotično, nego je Franjo izgubio živce i pokazao pravo lice.

1135 of 2558 - 44.37%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 03 sij 2020, 09:55 

Pogledao sam na Netflixu film Dva pape, ako je film autentičan onda se ne može ništa drugo zaključiti nego da je Franjo instaliran od Ratzingera i da je ime Franjo izabrao upravo radi citata od sv. Franje koje mu je u povjerljivim razgovorima govorio Ratzinger u kontekstu obnove Crkve.

Vrh

PostPostano: 03 sij 2020, 10:13 

ledolomac je napisao/la:
Lapo-lapo je napisao/la:

Ne moze izvinjenje da ponisti ili ublazi ovu sramotu.

Zamislite kako se sad ta žena osjeća. Koliko osoba u povijesti se može pohvaliti da ih je papa osobno udario. =))

:zubati

Nema ukradenog hrvatskog člana Predsjedništva BiH, ako nema BiH.

33% dionica firme koja je bankrotirala vrijede 0.

Vrh

PostPostano: 03 sij 2020, 10:17 

šukrija je napisao/la:

Dogodilo se u sekundi, zamisli da te netko povuče s leđa... instinkt nema veze s promišljenim društvenim ponašanjem a kojeg neki ljudi zovu i moral. Ovo je reagirala leđna moždina, a ne mozak.

Ipak priznajem, bilo bi još jače da ju je slučajno nokautirao. :smajl007

Vrh

PostPostano: 03 sij 2020, 10:28 

Ni od katoličkog pape nitko ne očekuje da mu leđna moždina ima moral.

Da rezimiram video:
prvih 0.5 sekundi - leđna moždina reagira
slijedeće 3 sekunde (fajt) - svjesni postupci mozga i otkrivanje prave prirode i karaktera
Od 4. sekunde nadalje stvar preuzima dio mozga za dugročno planiranje, politiku, i kontrolu resursa u svijetu :D . Taj dio mozga poslije napiše i priopćenje sa isprikom.

Vrh

PostPostano: 03 sij 2020, 10:30 

dudu je napisao/la:
Pogledao sam na Netflixu film Dva pape, ako je film autentičan onda se ne može ništa drugo zaključiti nego da je Franjo instaliran od Ratzingera i da je ime Franjo izabrao upravo radi citata od sv. Franje koje mu je u povjerljivim razgovorima govorio Ratzinger u kontekstu obnove Crkve.

Nisam još gledao, ali to što je film "inspiriran stvarnim događajima" ne mijenja činjenicu da je sadržajno riječ o hollywoodskoj fikciji. Ideja koja se želi progurati je to da je Benedikt bio više-manje negativac, a Franjo je pozitivac koji će liberalizirati i reformirati zaostalu Crkvu.

Također se gura teza o Benediktu kao karijeristu koji je želio biti papa i o skromnom Franji koji nevoljko pristaje na to. U stvarnosti je situacija bila obrnuta.

šukrija je napisao/la:

Jeste instinktivno, ali ipak je zanimljivo vidjeti kako nasmijani i razdragani čovjek u sekundi postaje nadrkani starac koji udara ženu.

Od duhovnika bi se ipak očekivalo da malo umrtvi te instinkte, da bude blag, da ne reagira grubo i osorno, bez obzira na situaciju. Zaključak je taj da Franjo nije naročito produhovljen čovjek, unatoč silnom PR-u koji je stvorio takvu sliku u javnosti. :kava

Opet kažem, ne mogu zamisliti nijednog prethodnog papu u zadnje vrijeme (mogu eventualno srednjovjekovne) koji bi reagirao na ovakav način u ovoj situaciji.

Vrh

PostPostano: 03 sij 2020, 14:29 

Robbie MO je napisao/la:

Da rezimiram video:
slijedeće 3 sekunde (fajt) - svjesni postupci mozga i otkrivanje prave prirode i karaktera
Od 4. sekunde nadalje stvar preuzima dio mozga za dugročno planiranje, politiku, i kontrolu resursa u svijetu :D . Taj dio mozga poslije napiše i priopćenje sa isprikom.

Od povlačenja do završetka udaranja i jest prošlo oko 3 sekunde. Leđna moždina nije učestvovala u tome, izgubio kontrolu.

1135 of 2558 - 44.37%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 04 sij 2020, 13:43 

Sta drugo ocekivati od cigana iz Vatikana prica o globalnom zatopljenju pedofilija podrska islamistima i udaranje krscana. Doci ce i njegovo na naplatu kad tad.

“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’

Vrh

PostPostano: 04 sij 2020, 13:57 

POL_GASOL je napisao/la:
Sta drugo ocekivati od cigana iz Vatikana prica o globalnom zatopljenju pedofilija podrska islamistima i udaranje krscana. Doci ce i njegovo na naplatu kad tad.

Ma neće, kad ga stave u kutiju naćiće kardinali nekog drugog ko će raditi i pričati isto. To ti je kao sa američkim predsednicima, oni po inoguraciji dobiju skripte agende koju treba da odrade. Mada mi se ovaj ne sviđa jer izjavljuje sve i svašta, sa Švabom se bar znalo na čemu smo. Bio je konzervativan katolik. Jezuita je više u Koka Kola fazonu, mada starim varalicama ne verujem ni ovako ni onako.

Vrh

PostPostano: 04 sij 2020, 14:39 

Rukavina je napisao/la:
POL_GASOL je napisao/la:

Ma neće, kad ga stave u kutiju naćiće kardinali nekog drugog ko će raditi i pričati isto. To ti je kao sa američkim predsednicima, oni po inoguraciji dobiju skripte agende koju treba da odrade. Mada mi se ovaj ne sviđa jer izjavljuje sve i svašta, sa Švabom se bar znalo na čemu smo. Bio je konzervativan katolik. Jezuita je više u Koka Kola fazonu, mada starim varalicama ne verujem ni ovako ni onako.

Švabo "tradicionalist", kakve sve ludorije uspiju plasirati drugo-vatikanski uzurpatori.

Vrh

PostPostano: 04 sij 2020, 14:54 

Purger111 je napisao/la:
Rukavina je napisao/la:

Švabo "tradicionalist", kakve sve ludorije uspiju plasirati drugo-vatikanski uzurpatori.

Čoek je vrstan teolog, nije mi duhovni autoritet ali posvršavao je silne škole.

Vrh

PostPostano: 04 sij 2020, 15:36 

Papa Ratzinger je bio posljednji pravi papa. Bio je na liniji starih katoličkih dogmatika i zato su svi globalni mediji napadali kako god su mogli ne bi li mogli ocrniti njegov mandat i to za stvari koje realno gledajući nije imao previše utjecaja.

Pohvalno kod švapskog pape što je održao govor u Regensburgu gdje je upozoravao studente teologije o opasnosti što predstavlja Islam. Globalni mediji mu to nisu mogli oprostiti.

Ipak, ostati će zapamćen kao kukavica jer je u ključnim trenucima tijekom te medijske hajke (inače zanimljivo sada kako je Franjo papa ne čuju se više ti napadi) je dao ostavku sa čela papinstva. Time je počinio i grijeh prema Bogu

Vrh

PostPostano: 04 sij 2020, 15:46 

Rukavina je napisao/la:
Purger111 je napisao/la:

Vrstan modernist i reformator koji je doveo drugovatikansku crkvu "u sklad s francuskom revolucijom" prema njegovim vlastitim riječima.

Vrh

PostPostano: 04 sij 2020, 15:56 

Purger111 je napisao/la:
Rukavina je napisao/la:

Vrstan modernist i reformator koji je doveo drugovatikansku crkvu "u sklad s francuskom revolucijom" prema njegovim vlastitim riječima.

Prvi Papa koji ti je baš 100% u skladu sa Vatikanom II je upravo Franjo. Zanimljivo je da je on je zamalo postao Papa još nakon smrti Ivana Pavla II gdje ga je Ratzinger međutim na vrijeme je spriječen

Vrh

PostPostano: 04 sij 2020, 17:20 

master_mind_ je napisao/la:
Purger111 je napisao/la:

Prvi Papa koji ti je baš 100% u skladu sa Vatikanom II je upravo Franjo. Zanimljivo je da je on je zamalo postao Papa još nakon smrti Ivana Pavla II gdje ga je Ratzinger međutim na vrijeme je spriječen

Papa ne može biti u skladu s V2 jer V2 nije u skladu s katoličkom doktrinom, a čak i kad bi se papa uskladio s V2, on bi istog trenutka prestao biti istinski papa, bez obzira smatrali ljudi njega papom ili ne. Pored toga sami autori su napisali da to nije obvezujući koncil nego samo "pastirski" šta god to značilo u drugovatikanskoj double-think terminologiji. Paradoksalno ovaj "pastirski" ilegalni koncil tvrdi (to je samo jedna u nizu suludih tvrdnji) da "katolici i muslimani štuju istog milosrdnog boga", krajnje kontradiktorna izjava formulirana kao dogma (neka pastirsko-neobvezujuća dogma?), inače u suprotnosti sa doktrinom Crkve. Takvu konstrukciju su vjerojatno pokupili u masonskoj loži gdje su i pisali V2 dokumente. Uz to su prihvatili i novonastali demokratski poredak u svijetu i zaboravili osuditi onu drugu grešku svog vremena komunizam. Doveli "Crkvu" (zapravo drugovatikansku "crkvu") "u sklad s francuskom revolucijom", to je toliko paradoksalno da je na granici tragikomedije. Nakon toga su promijenili odnosno osmislili novi obred mise, što je nemoguće jer to zabranjuje Tridentski koncil. I to su napravili u suradnji sa protestantima s kojima glumataju nekakav ekumenizam i dijalog, kao i općenito sa svim drugim "religijama". Teške su to ludosti. Ratzinger je cijelo vrijeme bio na čelu ovog revolucionarnog raskola sa istinskom katoličkom Crkvom i sad je odjednom postao tradicionalist? Tradicionalist čega, drugovatikanske sekte u čijem je raskolu od prave Crkve sam sudjelovao? Džabe mu to kad su još prije V2 i Novus Ordo mise, 1958., 1963. i 2 puta 1978. njegovi modernisti uspjeli uzurpirati konklave tako što su sputavali legitimnog papu izabranog po Duhu Svetom da povede Crkvu. Time su stvorili jednu dugu uzastopnu antipapinsku liniju neviđenu još od zapadnog raskola, i sad su svi kardinali posvećeni od tih antipapa nevažeći uključujući i one koji su birali Ratzingera 2005. I tako sad imamo jednu antipapinsku hijerarhiju u Vatikanu i po mojima saznanjima jednu drugu u progonstvu, malo manje poznatu svijetu, ali s pravim legitimitetom. Nije prvi put da se to događa u Crkvi, najbolji primjer je upravo zapadni raskol 14./15. stoljeće. Osim toga, ne bi bilo prvi put da je neki koncil kasnije proglašen ilegalnim, to će se vrlo vjerojatno u budućnosti dogoditi s V2.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2020, 05:00 

Robbie MO je napisao/la:

Da rezimiram video:

Jasno, isti dojam.

Da nema neprobojni medijski štiti, bio bi prozvan za latentni rasizam i mizoginiju (napao azijsku ženu).

Vrh

PostPostano: 06 sij 2020, 13:34 

Naša Kvačica je napisao/la:
Meni se definitivno nije dopalo. Ne mogu reći ni da sam iznenađen. Nije bilo instiktivno ili nehotično, nego je Franjo izgubio živce i pokazao pravo lice.

Da je zastao pored nje 5 sekundi i popričao nešto nevezano sa njom ona bi mu pustila ruku. Svakako godinama mlati najveće gluposti pa mu ne bi bio problem taj chit-chat sa njom u trajanju od 60 sekudni.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2020, 23:41 

U sve mi dirajte, samo mi u mog prijatelja gospodina Franciska ne dirajte.

Vrh

PostPostano: 07 sij 2020, 12:24 

Lapo-lapo je napisao/la:
šukrija je napisao/la:

Osiguranje jeste zakazalo, a on nije samo covjek, on je papa koji je sinonim za blagost, ljubav, strpljenje, razumijevanje i sve ono sto treba ljudima u ovom okrutnom svijetu. On treba da miluje, a ne udara po ruci, kaznjava. Ja vjerujem da se vecini vjernika ovo nije dopalo.

Upravo je to problem. Osiguranje nije zakazalo. Ovo osiguranje ne zna kako se ponasati ni sta raditi i tome nisu oni krivi vec Franjo koji od pocetka svog pontifikata odbija ulogu pape i odbija se ponasati onako kako bi trebalo da svi budu zadovoljni i znaju svoj posao. S Franjom jednostavno nitko ne zna kako se ponasati jer se upravo on sam ponasa kao dijete

Vrh

PostPostano: 08 sij 2020, 18:50 

Evo ga Franjo na popravnom ispitu. Prosao.

Papa Franja se držao na distanci kad je sestra zatražila poljubac od njega, ali je onda rekao: "Poljubiću te, ali budi mirna. Nemoj da grizeš''''.
Sestra se složila i papa Franja se tada sagnuo da je poljubi u obraz.

slika

Nemoj da grizeš''''. Zna on sa zenama :smijeh

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 3157 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70 ... 127  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: