|
|
Stranica: 2/176.
|
[ 4381 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Zoran Milanović - Predsjednik RH 2020.-2025. Postano: 06 sij 2020, 04:30 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 80091 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Ministry of Sound je napisao/la: Nisam ovo htio napisati prije izbora jer nisam htio Milanoviću dati reklamu, ali sada se može. Kao osoba, može nam (i vjerojanto hoće) efektivnije pomoći nego KGK, ali s obzirom na profil ljudi koji se motaju oko SDP RH, jednostavno nisam htio preuzeti tak rizik. No, što je tu je, sad možemo o tome. 1. Raspudić i Milanović jesu vrlo bliski, i Raspudić će po pitanju BiH Milanoviću biti jedan od, ako ne i glavni ideolog za BiH. Milanović bi mu 99% ponudio mjesto savjetnika kad bi znao da bi Raspudić to prihvatio, ali neće, pa ništa od toga. 2. Milanovićeve posjete Hrvatima u BiH:  3. Argumentirani napadi Cerića i Komšića na Milanovića. Naravski, može biti da se radi o ublehi (kao što je Kavazović pozvao Muslimane da ne glasaju za Komšića), ali je ipak argumentirao i obrazložio puno jače nego što je trebao da je riječ o običnoj ublehi. Citat: BOŠNJACIMA U HRVATSKOJ: Nemojte glasati za Milanovića!
Bivši reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Mustafa Cerić reagirao je na izjavu Zorana Milanovića da su džihadisti u Bosni i Hercegovini realnost, obraćajući se Bošnjacima u Hrvatskoj.
Cerić je naveo niz razloga zašto Bošnjaci ne bi trebali glasati za Milanovića.
Poruku prenosimo u cjelosti:
Ako se hitno i bezuvjetno ne ispriča muslimanima u Bosni (što je Josipović svojevremeno odmah uradio nakon što je shvatio da je pogriješio),nemojete glasati za Zorana Milanovića:
(1) Zato što prijeti da će čim sjedne na prijestolj Velike Hrvatske raditi na tome da se broj muslimana u Bosni smanji na poželjnu mjeru ili da ih se učini ništavnim, jer ih ima "puno", što ugrožava sigurnost Hrvatske i Europe;
(2) Zato što poput Miloševića i Dodika mutira iz obećavajućeg socijaliste u prijetećeg nacionalistu, koji postaje opasniji od hrvatskog prirodnog nacionaliste;
(3) Zato što je narcisoidan, drzak i bezobziran prema hrvatskim susjedima, naročito prema Bosni o kojoj ništa ne zna, a ono malo što zna o njoj ne umije kazati na primjeren, kulturan i dobrosusjedski način;
(4) Zato što sve više pokazuje da želi biti veći hadezeovac od samih hadezeovaca o čemu svjedoči njegovo revnosno zalaganje i uspješno realizirenje da međunarodni zagrebački aerodrom dobije ime "Franjo Tuđman", te slijedom toga da se ostvari i Tuđmanova ideja o podjeli Bosne iz Karađorđeva te da se osporava činjenica o međunarodnoj presudi za "Udruženi zločinački poduhvat" (UZP) "Herceg Bosne";
(5) Zato što je prosvjećeni nacionalista u ruhu socijaliste gori od neprosvjećenog nacionaliste, koji zbog svojih nacionalističkih ispada gubi kredibilnost u svijetu i postaje neznačajan;
(6) Zato što mu treba pokazati, a onda i svim drugim političarima, da "na početku bijaše riješ", o kojoj treba voditi računa kako se izgovara, kome se izgovara te kakve posljedice može imati riječ ako se pogrešno izgovori tako da uznemirava i vrijeđa drugoga;
(7) Zato što ga treba naučiti da iza svake drske riječi slijedi adekvatan odgovor pa, stoga, treba paziti šta se priča;
(8) Zato što ubija nadu maladim ljudima u promjenu, jer ostaje sve isto - Hrvatska se guši u svom nacionalizmu, koji je udaljava od istinskog prijateljstva sa susjedima;
(9) Zato što je Bosna isuviše nježna da joj se upučuju tako ružne i pogane poruke kao što je ova da u njoj ima "puno muslimana";
(10) Zato što je vrijeme da Bosna kaže "bobu bob, a popu pop".
Dragi moji Bošnjaci u Hrvatskoj, imao sam potrebu da vam kažem da imate na umo ovih "deset zapovjedi", ali izbor je vaš pa što god odlučite neka vam je Svevišnji Allah na pomoći.
Sretno i Hairli!
Iskreno vaš! Od Milanovica očekujem da svoje odnose s BiH Hrvatima, preslika na bar dio svog glasačkog tijela. To sto je Raspudic u timu Milanovica, mi je ugodno iznenadjenje, podigao mi se sa -10 bodova (gdje je pao radi odustanka od teme Hrvata BiH i fokusa na konzervativistički aktivizam u RH), na -6 bodova. Kao sto kršćani vole reci da upravo tamo gdje je najviše “grešnika” treba ići i promovirati krscanstvo, tako ne bi bilo nikakve koristi od još jednog Hercegovca u HDZ-u, dok je svaki s vezama u SDP-u peterostruko vrijedan.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Zoran Milanović - Predsjednik RH 2020.-2025. Postano: 06 sij 2020, 04:33 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 80091 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Inače, da me ne interesira tema BiH, i ja bih glasao za Milanovica, ko sto je i pola mojih rodjaka u Zagrebu.
Kolinda je jednostavno prolupala, ne znam sto joj se dogodilo. Gledao sam neke njene stare intervjue za strane medije, fascinantna razina profesionalnosti, upućenosti, logike, elokventnosti. Mada se vidjelo da samo drilla po agendi u kojoj je politicki i kroz rad odgojena, vidjelo se da je imala dosta iskustva u vanjskoj politici. Ovo zadnje.... zeni se nažalost nešto desilo, izgledala je kao da pije, ili na nekim jačim tabletama.... to se ljudima koji nisu ideološki ostrašćeni jednostavno nije svidjelo i glasali su za kandidata kao karaktera.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Zoran Milanović - Predsjednik RH 2020.-2025. Postano: 06 sij 2020, 04:39 |
|
|
Ovo isto pokazuje da gro ljudi koji su glasali za Skoru uopće nisu nikakvi desničari.
Slavonka koju znam glasala u prvom krugu za Skoru, u drugom za Milanovica.
|
|
Vrh |
|
 |
master_mind_
|
Naslov: Re: Zoran Milanovic - Predsjednik RH 2020-2025 Postano: 06 sij 2020, 04:43 |
|
|
Amiđa je napisao/la: Cestitke milanovicu. Iako znam da od kolinde nije nista bolji po pitanju zivotinjske mrznje prema Bosnjacima, drago mi je sto je pobjedio. Samo zbog predstojece kmekofonije hrvatske desnice. Pamet u glavu zorane i od sutra u poboljsanje odnosa s sluzbenim Sarajevom.  Nisi upućen u unutrašnju politiku RH. Milanović je istina za volju ljevičar ali nije anti-Hrvat kao što su to bili Josipović i Mesić Za razliku od Kolinde koja je samo u retorici za Hrvate BiH Milanović ima djela iza sebe. Posjetio je Livno i spriječio je puč u BiH 2014. godine
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Zoran Milanović - Predsjednik RH 2020.-2025. Postano: 06 sij 2020, 04:52 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43757 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Ja kao osoba ne mogu imati simpatije za Milanovića, jer je preočito da je "tatin sin", kome je sve u životu servirano na tacni. Ne podnosim tu vladajuću kastu, odnosno monarhiju u sjeni (nije samo riječ o RH). To njegovo samopouzdanje, iliti bahatost ne proizilazi iz životnih postignuća, nego isključivo posljedica činjenice da je imao lagodan život gdje mu je vjerojatno utuvljeno u glavu da je superiorniji od ostalih. Problem će biti ukoliko je doista ovisnik o kokainu, postajat će sve manje uračunljiv. Očito se voli inatiti, to treba iskoristiti na pravi način, nadajmo se da će ga Sarajevo žestoko napadati (to čak i ne treba isprovocirati, dovoljno su ludi). Da je Milanović kandidat desnice, odnio bi i do 65% glasova, bio bi neka naša inačica Trumpa, Orbana, Bibija, Bolsonara.
KGK sam 2015. na jednoj temi dijagnozirao, ali nisam previše ponavljao. Upoznao sam određen broj žena poput nje (kod muškaraca je slično, samo što takvi ispadnu hladni karijeristi i birokrate), odlikašice štreberske (wrote-learn iliti copy-paste) provenijencije, koje se životopisu prepuste kao misiji skupljanja bedževa i postignuća. Nemaju niti jedno zanimanje (karijerno ili osobno) za kojeg su cijelim bićem.
Elem, što želim reći, kada nemaš čvrstih, temeljnih uvjerenja, sve je relativno, fluidno. U obraćanjima se moraš oslanjati na formulaične teze (vraćamo se na wrote-learn), a svaki emocionalni apel ispadne usiljeno (jer nemaš nešto u što temeljno vjeruješ). Pardon, ona je možda sebe uvjerila da je svim bićem za neku "Našu ljubljenu "zajedničku" Hrvatsku", ali takvo što ne postoji osim kao konstrukt u njenoj glavi, ergo nema prođe ni lijevo ni desno. Škoro nije daleko od toga tipa, bezveze.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
 |
robelec
|
Naslov: Re: Zoran Milanović - Predsjednik RH 2020.-2025. Postano: 06 sij 2020, 05:01 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Inače, da me ne interesira tema BiH, i ja bih glasao za Milanovica, ko sto je i pola mojih rodjaka u Zagrebu. Stvarno, pola tvojih "hercegovačkih" rođaka u Zagrebu je glasalo za Milanovića? Uvijek me je zanimalo kod Hercegovaca koji se dive Milanoviću (takve nikada u Hercegovini i Zagrebu nisam upoznao) , kako gledaju na animozitet njegovih birača prema Hercegovcima. Ne radi se o malenom postotku takvih jer se ljevičarske kampanje po portalima i društvenim mrežama doslovno svode na iskazivanje netrpeljivosti prema Hercegovcima. Dovoljno je pročešljati portale i njihove članke o glasovanju u Mostaru, pa da bude jasno o čemu govorim. Nemoguće je danas ignorirati portale i komentare ispod članaka i stvarno mi nije jasno kako npr. BiH Hrvati koji podržavaju Milanovića, olako prelaze preko etiketa "kamenjarac, hercegovanac, bosančuga i bosanđeros" kojima BiH Hrvate često obasipaju Milanovićevi obožavatelji. Dati glas kandidatu iza kojeg stoji biračko tijelo koje te vrijeđa i prezire je po meni mazohistički.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Zoran Milanović - Predsjednik RH 2020.-2025. Postano: 06 sij 2020, 05:02 |
|
|
Da, Kolinda izgleda kao ultimativna streberica, izgleda kao da je i ljubav prema Hrvatskoj naučila napamet. 
|
|
Vrh |
|
 |
robelec
|
Naslov: Re: Zoran Milanović - Predsjednik RH 2020.-2025. Postano: 06 sij 2020, 05:07 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Ovo isto pokazuje da gro ljudi koji su glasali za Skoru uopće nisu nikakvi desničari.
Slavonka koju znam glasala u prvom krugu za Skoru, u drugom za Milanovica. Po anketama je Milanoviću glas dalo 20% Škorinih birača. Vidio sam negdje po fejsu analize da je Kolinda preuzela oko 300 tisuća Škorinih birača. 90 tisuća je poslušalo Škoru i poništilo listić, a ostali su ostali doma ili dali glas Škori. Nekih 40 tisuća Škorinih je otišlo Milanoviću, što je sitniš.
|
|
Vrh |
|
 |
robelec
|
Naslov: Re: Zoran Milanović - Predsjednik RH 2020.-2025. Postano: 06 sij 2020, 05:09 |
|
|
Milanović je spomenuo da je porijeklom Hercegovac i da mu je supruga Hercegovka, a opet dosta njegovih birača po portalima kada im tu činjenicu staviš pod nos, to negira i vele: "on je purger" nakon čega nastave pokazivati animozitet prema Hercegovcima. Sličnu stvar sam primijetiio kod Bošnjaka koji uopće ne registriraju sve one otrovne strelice koje je Milanović uputio prema njima i u mnogim bošnjačkim očima je Milanović Bog.
Kakvi su to ljudi, kako objasniti takvo ponašanje i tu psihologiju?
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Zoran Milanović - Predsjednik RH 2020.-2025. Postano: 06 sij 2020, 05:14 |
|
|
robelec je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Ovo isto pokazuje da gro ljudi koji su glasali za Skoru uopće nisu nikakvi desničari.
Slavonka koju znam glasala u prvom krugu za Skoru, u drugom za Milanovica. Po anketama je Milanoviću glas dalo 20% Škorinih birača. Vidio sam negdje po fejsu analize da je Kolinda preuzela oko 300 tisuća Škorinih birača. 90 tisuća je poslušalo Škoru i poništilo listić, a ostali su ostali doma ili dali glas Škori. Nekih 40 tisuća Škorinih je otišlo Milanoviću, što je sitniš. 40 tisuća nije bas sitniš, da su otišli Kolindi to bi smanjilo razliku za 80 000 glasova (-40 000 za Milanovica, +40 000 za Kolindu).
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Zoran Milanović - Predsjednik RH 2020.-2025. Postano: 06 sij 2020, 05:14 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43757 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
robelec je napisao/la: Milanović je spomenuo da je porijeklom Hercegovac i da mu je supruga Hercegovka, a opet dosta njegovih birača po portalima kada im tu činjenicu staviš pod nos, to negira i vele: "on je purger" nakon čega nastave pokazivati animozitet prema Hercegovcima. Sličnu stvar sam primijetiio kod Bošnjaka koji uopće ne registriraju sve one otrovne strelice koje je Milanović uputio prema njima i u mnogim bošnjačkim očima je Milanović Bog.
Kakvi su to ljudi, kako objasniti takvo ponašanje i tu psihologiju? Glede prvog pitanja, to je zato jer je "Hercegovac" društveni konstrukt, a ne pitanje porijekla i genetike. Za drugo, Muslimani se vode impulsima, žive samo za to da ti "ga šuknu" na izbornu večer i sljedećeg dana, a ostalo je nevažno.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Zoran Milanović - Predsjednik RH 2020.-2025. Postano: 06 sij 2020, 05:16 |
|
|
robelec je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Inače, da me ne interesira tema BiH, i ja bih glasao za Milanovica, ko sto je i pola mojih rodjaka u Zagrebu. Stvarno, pola tvojih "hercegovačkih" rođaka u Zagrebu je glasalo za Milanovića? Vi to bolje znate, ali imam dojam da se barem 25% HB-anaca prilično brzo Pereciziraju. Uvijek se nasmijem kad vidim neka "naša" prezimena (nisu fejk profili) kako sipaju otrov po Hercegovini.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Zoran Milanović - Predsjednik RH 2020.-2025. Postano: 06 sij 2020, 06:47 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60961 Lokacija: DAZP HQ
|
Robbie MO je napisao/la: Inače, da me ne interesira tema BiH, i ja bih glasao za Milanovica, ko sto je i pola mojih rodjaka u Zagrebu.
Kolinda je jednostavno prolupala, ne znam sto joj se dogodilo. Gledao sam neke njene stare intervjue za strane medije, fascinantna razina profesionalnosti, upućenosti, logike, elokventnosti. Mada se vidjelo da samo drilla po agendi u kojoj je politicki i kroz rad odgojena, vidjelo se da je imala dosta iskustva u vanjskoj politici. Ovo zadnje.... zeni se nažalost nešto desilo, izgledala je kao da pije, ili na nekim jačim tabletama.... to se ljudima koji nisu ideološki ostrašćeni jednostavno nije svidjelo i glasali su za kandidata kao karaktera. Da nije menopauza? To je rizik sa ženama, one samo odjednom šenu. 
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Zoran Milanović - Predsjednik RH 2020.-2025. Postano: 06 sij 2020, 06:53 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60961 Lokacija: DAZP HQ
|
Ministry of Sound je napisao/la: robelec je napisao/la: Milanović je spomenuo da je porijeklom Hercegovac i da mu je supruga Hercegovka, a opet dosta njegovih birača po portalima kada im tu činjenicu staviš pod nos, to negira i vele: "on je purger" nakon čega nastave pokazivati animozitet prema Hercegovcima. Sličnu stvar sam primijetiio kod Bošnjaka koji uopće ne registriraju sve one otrovne strelice koje je Milanović uputio prema njima i u mnogim bošnjačkim očima je Milanović Bog.
Kakvi su to ljudi, kako objasniti takvo ponašanje i tu psihologiju? Glede prvog pitanja, to je zato jer je "Hercegovac" društveni konstrukt, a ne pitanje porijekla i genetike. Za drugo, Muslimani se vode impulsima, žive samo za to da ti "ga šuknu" na izbornu večer i sljedećeg dana, a ostalo je nevažno. Ovo si jako dobro poentirao. Moj najbolji frend je rođeni Mostarac, podrijetlom iz Ljutog Doca, ali je apolitičan i ateist, valjda u trećoj generaciji i on mene sad podjebava u stilu šta ima Hercegovac kako je u stožeru. 
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Zoran Milanović - Predsjednik RH 2020.-2025. Postano: 06 sij 2020, 07:07 |
|
|
dudu je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Glede prvog pitanja, to je zato jer je "Hercegovac" društveni konstrukt, a ne pitanje porijekla i genetike.
Za drugo, Muslimani se vode impulsima, žive samo za to da ti "ga šuknu" na izbornu večer i sljedećeg dana, a ostalo je nevažno.
Ovo si jako dobro poentirao. Moj najbolji frend je rođeni Mostarac, podrijetlom iz Ljutog Doca, ali je apolitičan i ateist, valjda u trećoj generaciji i on mene sad podjebava u stilu šta ima Hercegovac kako je u stožeru.  Eto, i sam znaš koliko je deplasirano kad se javi robelec i konstatira da ljevičari izumiru jer nemaju djece. Ne trebaju im, što će im, kada efektivno kradu vašu djecu da zamijene komunističke boomere koji su jednom nogom u grobu.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Zoran Milanović - Predsjednik RH 2020.-2025. Postano: 06 sij 2020, 08:19 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: dudu je napisao/la: Ovo si jako dobro poentirao. Moj najbolji frend je rođeni Mostarac, podrijetlom iz Ljutog Doca, ali je apolitičan i ateist, valjda u trećoj generaciji i on mene sad podjebava u stilu šta ima Hercegovac kako je u stožeru.  Eto, i sam znaš koliko je deplasirano kad se javi robelec i konstatira da ljevičari izumiru jer nemaju djece. Ne trebaju im, što će im, kada efektivno kradu vašu djecu da zamijene komunističke boomere koji su jednom nogom u grobu. Taj argument mu je kao da kaže da će gradovi izumrijeti jer imaju manje djece od sela. Potpuno zanemaruje asimetričnu "migraciju". Postoji konstantni pozitivan neto "migracijski saldo" mladeži iz konzervativnih obitelji ka liberalizmu. Zato borba uopće nije protiv ljevice, nego protiv antihrvatstva među ljevicom. Muslimanska "ljevica" u BiH odnosno stranke koje nisu drustveno i vjerski konzervativne, a itekako su nacionalističke, pokazuju da nije svaka ljevica protiv vlastite nacije. Isto je i u Turskoj sa kemalistima. Ljevica u Hrvatskoj je jedan konglomerat, inkluzivna koalicija svega i svačega. Najbolje što može čovjek napraviti je da ubaci ogroman broj političkih Hrvata u političku ljevicu. Odnosno da antihrvati ne vode glavnu riječ u tom konglomeratu koji čini ljevicu. Upravo zato što je desnica manje inkluzivna, ima taj negativni saldo. Ekstremni primjer su pravaši, koji su u svojoj mističnoj potrazi za "savršenim Hrvatom" (Yeti) toliko puritanski da ne samo da protjeraju sve koji se razlikuju 1%, pa nemaju ništa glasova, nego i sami sebe raspadnu na 1000 dijelova od kojih svaki tvrdi da je našao čarobnu formulu za savršenog prototipa Hrvata.
|
|
Vrh |
|
 |
novem
|
Naslov: Re: Zoran Milanović - Predsjednik RH 2020.-2025. Postano: 06 sij 2020, 08:53 |
|
|
Nisam bio ni za jednog kandidata. No ipak blago naginjao za Kolindu. Milanović je okružen raznim mutnim tipovima iz prošlosti. No žena je ostavljala dojam preumorenosti uz sve veću inflaciju gafova. Jednostavno iscrpljena i katkad bez kontrole. Pametnije bi joj bilo da nije išla na sučeljavanje. Uz to opskurni likovi i oko nje. Škoro je dakako stvar dodatno pogoršao, ali tako to nažalost obično biva. Lik je možda za pjevanje, ali za politiku sigurno ne.
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
 |
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Zoran Milanović - Predsjednik RH 2020.-2025. Postano: 06 sij 2020, 09:27 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Eto, i sam znaš koliko je deplasirano kad se javi robelec i konstatira da ljevičari izumiru jer nemaju djece. Ne trebaju im, što će im, kada efektivno kradu vašu djecu da zamijene komunističke boomere koji su jednom nogom u grobu.
Taj argument mu je kao da kaže da će gradovi izumrijeti jer imaju manje djece od sela. Potpuno zanemaruje asimetričnu "migraciju". Postoji konstantni pozitivan neto "migracijski saldo" mladeži iz konzervativnih obitelji ka liberalizmu. Zato borba uopće nije protiv ljevice, nego protiv antihrvatstva među ljevicom. Muslimanska "ljevica" u BiH odnosno stranke koje nisu drustveno i vjerski konzervativne, a itekako su nacionalističke, pokazuju da nije svaka ljevica protiv vlastite nacije. Isto je i u Turskoj sa kemalistima. Ljevica u Hrvatskoj je jedan konglomerat, inkluzivna koalicija svega i svačega. Najbolje što može čovjek napraviti je da ubaci ogroman broj političkih Hrvata u političku ljevicu. Odnosno da antihrvati ne vode glavnu riječ u tom konglomeratu koji čini ljevicu. Upravo zato što je desnica manje inkluzivna, ima taj negativni saldo. Ekstremni primjer su pravaši, koji su u svojoj mističnoj potrazi za "savršenim Hrvatom" (Yeti) toliko puritanski da ne samo da protjeraju sve koji se razlikuju 1%, pa nemaju ništa glasova, nego i sami sebe raspadnu na 1000 dijelova od kojih svaki tvrdi da je našao čarobnu formulu za savršenog prototipa Hrvata. Dobro rečeno. Ja imam 2 primjera u familiji gdje je otac tvrdi HDZ a potomci za Milanovića. Daleko je od istine tvrdnja da se političke simpatije prenose s koljena na koljeno. Malo sam gledao lokalno izbore u Dalmaciji pošto tamo bolje poznajem situaciju nego na sjeveru pa interesantno da je Milanović pobijedio u Zadru a izgubio u Šibeniku i Pločama koji su bili nekad bitno skloniji komunizmu od Zadra. To je dokaz kako odnos prema bivšoj državi i ne igra više ulogu tj. sve manje igra.
|
|
Vrh |
|
 |
lider30
|
Naslov: Re: Zoran Milanović - Predsjednik RH 2020.-2025. Postano: 06 sij 2020, 09:44 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24381 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Osobno mi je Zoran Milanović puno draži nego Kolinda i jedan od općenito meni dragih političara. Ali on nije problem. Sam nije imao novaca, nego ga je gurao SDP s manjim strankama. Prvenstveno SDP-ova struktura je stajala iza njega. Sada mene interesira tih minimalno 10-tak ljudi, kojih će skupiti oko sebe (6-7 savjetnika, Predstojnik ureda, tajnik...) i koliko će biti autonoman u njihovom odabiru. Hoće li od tih 10 ili više ljudi njih 90% SDP postaviti, pošto su plaćali kampanju i podastrli svoju infrastrukturu ili većinu on sam? U SDP-u i tim strančicama oko njegove kampanje ima taj dio malicioznih ljudi prema nama u BiH, koje ne bih volio vidjeti u njegovom timu.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Zoran Milanović - Predsjednik RH 2020.-2025. Postano: 06 sij 2020, 09:50 |
|
|
Možda čovjek bude potpuno samostalan. Predsjednik je entitet sam po sebi, mislim čak po ustavu mora dati ostavku na članstvo u stranci. I štreberica Kolinda je jedno vrijeme, dok je bila jako popularna, izgledala da se totalno odcijepila od Plenkovića, a da nebi Milanović koji je jaka i tvrdoglava ličnost. Ovo je njemu osobno najveći uspjeh, i mislim da njega sada boli briga za Bernardicev SDP, on se upisao na listu "hrvatskih kraljeva" i njemu će to sigurno imponirati, možda postane još žešći Hrvat.  Mogao bi biti čak bolji od Kolinde za nas (o toj mogućnosti, iako manje vjerojatnoj od 30% ali sasvim mogućoj, smo raspravljali i prije izbora), tim više jer za razliku od HDZa može promovirati našu agendu i kod europske ljevice. HDZ pokriva desnicu.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Zoran Milanović - Predsjednik RH 2020.-2025. Postano: 06 sij 2020, 09:56 |
|
|
U svakom slučaju, da nam kažu da ljevici pripada pozicija Predsjednika ali da ga mi možemo izabrati, mislim da bi svi uzeli Milanovića.
|
|
Vrh |
|
 |
Diablo
|
Naslov: Re: Zoran Milanović - Predsjednik RH 2020.-2025. Postano: 06 sij 2020, 10:32 |
|
|
Kolinda je uporno ponavljala (po naredbi svojih vlasnika ) kako je Komšić legalan al ne legitiman. Ako je tu poruku prenosila zapadnim centrima moci onda od tog nema nista, djeluje previse mlako,jadno da bi nekog zainteresiralo. Milanovic je potpuno drugi tip,slobodan u potpunosti te je prije par dana izjavio da Sejdo nije legalan ni legitiman, da su ga izabrali muslimani...
Mislim da nas ceka 5 jako zanimljivih godina, a odnosi sa muslimanima ce vjerojatno dodatno propast jer nije vise Kolinda na vlasti, Kolinda koja na svako pljuvanje muslimana ponavlja kako je Hrvatska najveci prijatelj bih, kako se zagovara za njen europski put itd...
_________________ Hrvatska ,Slovenija ,Srbija,Crna Gora ,Makedonija te Kosovo su građanski dok se jadni bošnjo bori čak i za ovakav Dayton...
|
|
Vrh |
|
 |
Diablo
|
Naslov: Re: Zoran Milanović - Predsjednik RH 2020.-2025. Postano: 06 sij 2020, 11:10 |
|
|
Kotromanović poručio Čoviću: Dragane, mogao si biti veliki, ali odabrao si jeftin štos https://www.klix.ba/vijesti/regija/kotr ... /200105091E ovog je mene strah, sto je jos gore doticni nista nije pogrijesio... Čovićevo ponašanje ne dolikuje jednom akademiku, predsjedniku HNS-a te Hrvata u bih.
_________________ Hrvatska ,Slovenija ,Srbija,Crna Gora ,Makedonija te Kosovo su građanski dok se jadni bošnjo bori čak i za ovakav Dayton...
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: Zoran Milanović - Predsjednik RH 2020.-2025. Postano: 06 sij 2020, 11:12 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 41188 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Diablo je napisao/la: Kotromanović poručio Čoviću: Dragane, mogao si biti veliki, ali odabrao si jeftin štos https://www.klix.ba/vijesti/regija/kotr ... /200105091E ovog je mene strah, sto je jos gore doticni nista nije pogrijesio... Čovićevo ponašanje ne dolikuje jednom akademiku, predsjedniku HNS-a te Hrvata u bih. Kotromanović se tu propisno osramotio i jasno pokazao koliko u SDP-u poznaju političke prilike u BiH. Čovića nazvao članom Predsjedništva BiH.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Zoran Milanović - Predsjednik RH 2020.-2025. Postano: 06 sij 2020, 11:17 |
|
|
Diablo je napisao/la: E ovog je mene strah. Nemoj puno da se vrtiš ispred zrcala, uplašićeš sam sebe 
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: goran2hr i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|