|
|
Stranica: 37/65.
|
[ 1607 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Politikant
|
Naslov: Re: RS obustavlja rad u zajedničkim institucijama BiH! Postano: 20 vel 2020, 15:39 |
|
|
Diablo je napisao/la: Baja potvrdio: Sutra predajemo zakon o Ustavnom sudu, a krize će nestati kada nestane BiH https://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik-p ... /200220045Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik je na sastanku održanom u Istočnom Sarajevu, predstavljenom kao svesrpski sastanak, istakao kako će proizvodnja kriza prestati kad nestane Bosne i Hercegovine. Pišaj po bijedi... Komentari ispod su sve, kakvo stanje uma...
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Nbgd88
|
Naslov: Re: RS obustavlja rad u zajedničkim institucijama BiH! Postano: 20 vel 2020, 15:43 |
|
|
Sudija Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu Faris Vehabović prokomentarisao je u razgovoru za Klix.ba aktuelna dešavanja u BiH. On je rekao da se svima koji se odazovu na pozive za blokadu treba zahvaliti i poslati ih tamo odakle su došli. Vehabović ističe da će vrijeme koje je pred nama pokazati da besmislene avanture samo oduzimaju dragocjeno vrijeme ovoj zemlji koja u međuvremenu gubi svoj najvredniji potencijal – onaj ljudski.
A okle si ti Vehabe?
Izjava predsjednika SNSD-a i člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da će krize nestati kada nestane BiH ukazuje na to da Dodik sve dublje tone u opasne političke iluzije, kažu u Stranci demokratske akcije (SDA). "Njegovi svađalački odgovori na vrlo jasne i odlučne poruke međunarodne zajednice i garanat Dejtonskog sporazuma pokazuju da je Dodik spreman da bosanske Srbe ponovo odvede u politički konflikt s najvećim svjetskim silama i u stanje političke i ekonomske izolacije", kažu oni.
Sisamo Dodiku Amaterski
_________________ Pogled Joca Vujičića
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: RS obustavlja rad u zajedničkim institucijama BiH! Postano: 20 vel 2020, 15:44 |
|
|
Diablo je napisao/la: krize će nestati kada nestane BiH Upečatljivo. Ova izjava će se pamtiti poput Slobinog "Nitko ne smije da vas bije" ili Franjinog "Imamo Hrvatsku" ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif)
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1106 of 2558 - 43.24%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
novovrijeme
|
Naslov: Re: RS obustavlja rad u zajedničkim institucijama BiH! Postano: 20 vel 2020, 15:50 |
|
|
Nbgd88 je napisao/la: Izjava predsjednika SNSD-a i člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da će krize nestati kada nestane BiH ukazuje na to da Dodik sve dublje tone u opasne političke iluzije, kažu u Stranci demokratske akcije (SDA). "Njegovi svađalački odgovori na vrlo jasne i odlučne poruke međunarodne zajednice i garanat Dejtonskog sporazuma pokazuju da je Dodik spreman da bosanske Srbe ponovo odvede u politički konflikt s najvećim svjetskim silama i u stanje političke i ekonomske izolacije", kažu oni.
Sisamo Dodiku Amaterski A šta će gazije i branijoci Bosne raditi? Branijoci se već usrali... ![crying :crying](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/crying.gif) Proradijo PTSP... ![crying :crying](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/crying.gif)
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Nbgd88
|
Naslov: Re: RS obustavlja rad u zajedničkim institucijama BiH! Postano: 20 vel 2020, 15:54 |
|
|
Hrabri su oni, samo nas dobronamerno upozoravaju da će doći njihov tata da nas bije.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Hara
|
Naslov: Re: RS obustavlja rad u zajedničkim institucijama BiH! Postano: 20 vel 2020, 16:04 |
|
|
Cesto se spominje Amerika - ako bude kako Amerika zeli, sto ja cist sumnjam da ce biti krajnji ishod, onda treba znati sto Amerika zeli. A brijem da zeli isto ono sto je htjela i 90tih, da su muslimani i Hrvati protuteza Srbima, jer iz njihove birokratske perspektive demografski zbroj ta dva naroda odgovara srpskom.
To bi u prijevodu znacilo da od muslimana ocekuju da progutaju izborni zakon, a od nas da prestanemo trasirati Dodiku izlazak iz BiH. Nadam se da je nasa politika postupila mudro kao u slucaju Z4 i pustila drugoj strani da prva odbije.
_________________ Osjecaj me prati da sam fiju...
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: RS obustavlja rad u zajedničkim institucijama BiH! Postano: 20 vel 2020, 16:32 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
novovrijeme je napisao/la: Citat: Tegeltija: Bilo je nejasnoća kako da se ponašaju predstavnici Srba u institucijama BiHPredsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija je nakon sastanka s predstavnicima Srba u institucijama BiH kazao da je svima objašnjeno da se rad u institucijama nastavlja onako kako je utvrdila Narodna skupština RS-a."Službenici institucija su tražili sastanak jer je nekima bilo nejasno kako da se ponašaju. Mi smo procijenili da je ovakav sastanak najbolji način. Poslije ovog razgovora s našim ljudima, koji su imali zanimljivih prijedloga, mislim da ćemo koordinacijom između predstavnika Srba i institucija BiH biti u boljoj poziciji", kazao je. Tegeltija je istakao da su učesnici sastanka iznijeli zanimljive prijedloge poput onog o formiranju tzv. koordinacionog tijela. " To tijelo će koordinirati sve predstavnike iz RS-a u ministarstvima, agencijama itd. Oni su ukazali na to da takva koordinacija nedostaje", dodao je i istakao da će se i on u Vijeću ministara BiH ponašati onako kako je zaključeno na sjednici NSRS-a.Tegeltija je istakao da građani neće biti ugroženi. "Što se tiče Vijeća ministara, odluke vezane za ekonomiju su doneseni. Ako se pojavi u budućnosti neki prijedlog, razmatrat će se pojedinačno. "Mi ćemo nastaviti saradnju sa entitetskim premijerima i poslovnom zajednicom. Najveća odgovornost je svakako na entitetima da donose odluke", kazao je. On je kazao da je on redovno na poslu, kao i sve njegove kolege. "Ja ću utvrđivati dnevni red sjednica Vijeća ministara BiH", rekao je, a na pitanje kako će to učiniti poručio je: "To ćete vidjeti." https://www.klix.ba/vijesti/bih/tegelti ... /200220048 "Najveća odgovornost je svakako na entitetima da donose odluke." Putujete enteteti i ne okrećite se... Sjetite se nekad bivše BiH... bar dok budete na WC šolji... ![crying :crying](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/crying.gif) Ako neće Muhamedanci komunicirati sa Srbima, hoće Srbi između sebe.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: RS obustavlja rad u zajedničkim institucijama BiH! Postano: 20 vel 2020, 16:34 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Nbgd88 je napisao/la: Sudija Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu Faris Vehabović prokomentarisao je u razgovoru za Klix.ba aktuelna dešavanja u BiH. On je rekao da se svima koji se odazovu na pozive za blokadu treba zahvaliti i poslati ih tamo odakle su došli. Vehabović ističe da će vrijeme koje je pred nama pokazati da besmislene avanture samo oduzimaju dragocjeno vrijeme ovoj zemlji koja u međuvremenu gubi svoj najvredniji potencijal – onaj ljudski.
A okle si ti Vehabe?
Izjava predsjednika SNSD-a i člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da će krize nestati kada nestane BiH ukazuje na to da Dodik sve dublje tone u opasne političke iluzije, kažu u Stranci demokratske akcije (SDA). "Njegovi svađalački odgovori na vrlo jasne i odlučne poruke međunarodne zajednice i garanat Dejtonskog sporazuma pokazuju da je Dodik spreman da bosanske Srbe ponovo odvede u politički konflikt s najvećim svjetskim silama i u stanje političke i ekonomske izolacije", kažu oni.
Sisamo Dodiku Amaterski Ko će ih "poslati" Farise ? OHR ? Šugo kukavička.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: RS obustavlja rad u zajedničkim institucijama BiH! Postano: 20 vel 2020, 16:43 |
|
|
Valhalla je napisao/la: Nikad se vi nećete prestati baviti nama. Nažalost. Nemate vi ništa pametno za nacionalni program. Samo popove i lopove. Ali ... eto ja biram da se ne bavim sa tobom. Mi bismo bili potpuno nezainteresovani za vas da iz Sarajeva ne dolaze otrovne strelice prema RS. Ja sam čak bio da se napravi dogovor Srbi-Bošnjaci, da FBiH pripadne Bošnjacima, a da se Hrvatima ne da ništa. Ovde su me banisali zbog toga u više navrata. Ali poslednji događaji, naročito vaše držanje, navelo me da promenim mišljenje. Uzmi poslednje događaje: Dodik i RS je sedeo mirno na zadnjici, dok US, dakle vi i vaši saveznici, niste doneli odluku kakvu ste doneli. Znači prvi akt neprijateljstva je krenuo sa vaše strane. Onda je došao Dodikov odgovor. No, ni taj vaš akt nije nešto najgore po meni. Najgore je to što NIKO, NIJEDAN među vama, nije spreman da to primeti i da kaže: čekajte ljudi, pa mi smo ovo izazvali. Ne mora bit političar, oni lažu za svoje interese, ne mora biti narod, narod nema pojma, ali nijedan intelektualac, novinar, od kojeg ionako ništa ne zavisi, da kaže tu malu istinu. E ta kolektivna spremnost da se laže, bez izuzetka, to je vaša najveća krivica. I svi listom napadaju Dodika za blokadu, a niko da primeti da ste vi uvelu tu praksu koja je trajala godinu dana, kada ste ucenili usvajanjem ANP-a izbor SM. To je ono licemerje koje je što se mene tiče - neoprostivo. Žao mi je što će Hrvati profitirati, ali bolje niste zaslužili.
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Politikant
|
Naslov: Re: RS obustavlja rad u zajedničkim institucijama BiH! Postano: 20 vel 2020, 16:49 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Najgore je to što NIKO, NIJEDAN među vama, nije spreman da to primeti i da kaže: čekajte ljudi, pa mi smo ovo izazvali. Ne mora bit političar, oni lažu za svoje interese, ne mora biti narod, narod nema pojma, ali nijedan intelektualac, novinar, od kojeg ionako ništa ne zavisi, da kaže tu malu istinu. E ta kolektivna spremnost da se laže, bez izuzetka, to je vaša najveća krivica. To je islam. Laž, varanje, muljanje, petljanje, zabijanje noža u leđa. Sve po uzoru na "proroka". Nula časti, poštenja, ikakvog obraza. Nema sa muhamedancima dogovora, nikakvog. Ni suživota ni zajedničke države. Ili mi ili oni. Treće nema.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: RS obustavlja rad u zajedničkim institucijama BiH! Postano: 20 vel 2020, 17:08 |
|
|
Politikant je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Najgore je to što NIKO, NIJEDAN među vama, nije spreman da to primeti i da kaže: čekajte ljudi, pa mi smo ovo izazvali. Ne mora bit političar, oni lažu za svoje interese, ne mora biti narod, narod nema pojma, ali nijedan intelektualac, novinar, od kojeg ionako ništa ne zavisi, da kaže tu malu istinu. E ta kolektivna spremnost da se laže, bez izuzetka, to je vaša najveća krivica. To je islam. Laž, varanje, muljanje, petljanje, zabijanje noža u leđa. Sve po uzoru na "proroka". Nula časti, poštenja, ikakvog obraza. Nema sa muhamedancima dogovora, nikakvog. Ni suživota ni zajedničke države. Ili mi ili oni. Treće nema. Dobro, ali nisu svi muhamedanci, ima valjda i ateista. Svejedno, nema izuzetka kad je u pitanju ta mantra koja se ponavla bez propitivanja i utvrđivanja da li je istinita ili nije. To nema kod Srba. Pa kod nas su se već javili Mektić i Vukanović da narušavaju jedinstvo, a o beogradskoj bulumenti analitičara, političara, komentatora da i ne govorim. Kod Hrvata je isto moguće da jedan Jakovina u sred Zagreba kaže da su četnici bili bolji od ustaša, ili Puhovski da kaže da su jedina legalna vojska na prostoru NDH bili četnici, a znamo da se to kosi sa većinskim mišljenjem. Svejedno, ljudi nastavlaju da funkcionišu. Kod muslimana nema izuzetka. Mene čudi kako neki Tunjo, Esad Duraković i sl. ne zamisli pa ne kaže: čekaj ja sam intelektualac, nezavisan, neću valjda da budem takav da mi bilmezi Džaferović i Komšić nameću da ponavljam neku poštapalicu. Čak ni to da im se omakne.
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
novovrijeme
|
Naslov: Re: RS obustavlja rad u zajedničkim institucijama BiH! Postano: 20 vel 2020, 17:12 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Dobro, ali nisu svi muhamedanci, ima valjda i ateista. Nema. Ateizam moze biti samo jedna faza u zivotu Muslimana. Prije ili kasnije Musliman ateista postane islamski fanatik. I to daleko radiklaniji od onog koji je oduvijek alahov sluga.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
novem
|
Naslov: Re: RS obustavlja rad u zajedničkim institucijama BiH! Postano: 20 vel 2020, 17:34 |
|
|
BBC je napisao/la: Nbgd88 je napisao/la: Sudija Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu Faris Vehabović prokomentarisao je u razgovoru za Klix.ba aktuelna dešavanja u BiH. On je rekao da se svima koji se odazovu na pozive za blokadu treba zahvaliti i poslati ih tamo odakle su došli. Vehabović ističe da će vrijeme koje je pred nama pokazati da besmislene avanture samo oduzimaju dragocjeno vrijeme ovoj zemlji koja u međuvremenu gubi svoj najvredniji potencijal – onaj ljudski.
A okle si ti Vehabe?
Sisamo Dodiku Amaterski Ko će ih "poslati" Farise ? OHR ? Šugo kukavička. I muslimanske sudije umjesto da rade svoj posao, bave se politikom.
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Josip Filipović
|
Naslov: Re: RS obustavlja rad u zajedničkim institucijama BiH! Postano: 20 vel 2020, 17:43 |
|
|
Srbima bi bilo super da su Bošnjaci makar toliko razumni da se pomire s tim da od RS neće imati nikad ništa i da pokušaju od FBIH napraviti svoju državu, odnosno poništiti Hrvate. I to bi im prošlo teško, ali bi imali nezamislivo bolje šanse nego da idu na sve.
Ali kako su od 90ih gradili svoj identitet na tome da je cijela BIH njihova, da su njezini jedini vlasnici, a Srbi i Hrvati tek zabludjeli pravoslavni i katolički Bošnjani, onda zaista nema nade za njih. Stradanje čovjeka mora biti proporcionalno iluzijama od kojih pati. Što si dalje od realnosti, to će realnost predstavljati jači zid u koji ćeš udariti.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Robbie MO
|
Naslov: Re: RS obustavlja rad u zajedničkim institucijama BiH! Postano: 20 vel 2020, 17:55 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 77539 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Hara je napisao/la: Hagresor je napisao/la: Čitam sad o prijetnji od strane hambasadora Dodiku. Zamislimo na trenutak da Amerikanci stave na terorističku listu sve srpske i najveću HR stranku povodom ovih događanja. Realno to im je jedina moguća prijetnja koju mogu napravit uz naravno vojnu intervenciju ako se žele upuštati u takvo što. A da bi napravili ono što Muslimani žele- jednu jedinu Islamsku onda Amerika mora na terenu napraviti dvije stvari. Genocid i etničko čišćenje dva naroda u tkz Bejha. Na stranu sad Srbi. Na terenu bi to značilo da moraju etnički očistit skoro 400 tisuća EU državljana... Evo to je scenarij koji Muslimani priželjkuju, u komentarima naravno standardno, ali i u samom tekstu. https://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik-n ... /200219184Po meni se nista ozbiljno nije desilo, sumnjam da Dodik nije racunao na jedno ili dva ostra priopcenja Hambasade. Nit je realna neka ozbiljnija intervencija Trumpove administracije protiv krscana u srcu Europe niti za to ima razloga, glasovanje protiv ili neglasovanje svakako nisu razlozi. Dok Mujo drka gledajuc Apache na Youtubeu dotle mu jedna i jedina iskopcana sa aparata tone u vjeciti san. Kasnije cemo trebati samo nekog Badintera da odigra ulogu mrtvozornika. x BiH = Šumaher
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Robbie MO
|
Naslov: Re: RS obustavlja rad u zajedničkim institucijama BiH! Postano: 20 vel 2020, 18:03 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 77539 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
novovrijeme je napisao/la: Citat: Tegeltija: Bilo je nejasnoća kako da se ponašaju predstavnici Srba u institucijama BiHPredsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija je nakon sastanka s predstavnicima Srba u institucijama BiH kazao da je svima objašnjeno da se rad u institucijama nastavlja onako kako je utvrdila Narodna skupština RS-a."Službenici institucija su tražili sastanak jer je nekima bilo nejasno kako da se ponašaju. Mi smo procijenili da je ovakav sastanak najbolji način. Poslije ovog razgovora s našim ljudima, koji su imali zanimljivih prijedloga, mislim da ćemo koordinacijom između predstavnika Srba i institucija BiH biti u boljoj poziciji", kazao je. Tegeltija je istakao da su učesnici sastanka iznijeli zanimljive prijedloge poput onog o formiranju tzv. koordinacionog tijela. " To tijelo će koordinirati sve predstavnike iz RS-a u ministarstvima, agencijama itd. Oni su ukazali na to da takva koordinacija nedostaje", dodao je i istakao da će se i on u Vijeću ministara BiH ponašati onako kako je zaključeno na sjednici NSRS-a.Tegeltija je istakao da građani neće biti ugroženi. "Što se tiče Vijeća ministara, odluke vezane za ekonomiju su doneseni. Ako se pojavi u budućnosti neki prijedlog, razmatrat će se pojedinačno. "Mi ćemo nastaviti saradnju sa entitetskim premijerima i poslovnom zajednicom. Najveća odgovornost je svakako na entitetima da donose odluke", kazao je. On je kazao da je on redovno na poslu, kao i sve njegove kolege. "Ja ću utvrđivati dnevni red sjednica Vijeća ministara BiH", rekao je, a na pitanje kako će to učiniti poručio je: "To ćete vidjeti." https://www.klix.ba/vijesti/bih/tegelti ... /200220048 Srpski HNS. Odnosno produžena ruka NSRS.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Robbie MO
|
Naslov: Re: RS obustavlja rad u zajedničkim institucijama BiH! Postano: 20 vel 2020, 18:19 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Vjerovali ili ne. Muslimani su odmah nakon konferencije zvali Hambasadora. Hambasada: "Pa sinoć smo vam odgovorili braćo Muslimani!" Citat: Iz Ambasade SAD ponovili Dodiku: Očekujemo potpuno poštivanje Dejtonskog sporazuma, teritorijalnog integriteta i suvereniteta BiHNakon što je Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH, i danas nastavio sa zapaljivom retorikom, ne priznavajući odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, nastavljajući s blokadama i polemikama s ambasadorom SAD u BiH Erikom Nelsonom (Eric), zatražili smo komentar od Ureda za odnose s javnošću Ambasade SAD. U odgovoru nam je rečeno da “poruka na Twitteru govori za sebe”. A jučerašnja poruka glasila je: - Susrevši se danas s članom Predsjedništva BiH Dodikom, ambasador Nelson naglasio je da SAD ne očekuju ništa drugo nego potpuno poštivanje Dejtonskog sporazuma, teritorijalnog integriteta i suvereniteta BiH. https://avaz.ba/vijesti/bih/549982/iz-a ... niteta-bih Nema jadnijeg naroda od Muslimana... Sad će im svaki odgovor glasiti, "referirajte se na našu poruku od 02/17/2020". S obzirom da ih svakodnevno spammaju sa upitima, možda će im uvesti i automatski govorni telefon, koji će im davati automatsku poruku podržke teritorijalnoj cjelovitosti i suverenosti. Novinarka FTV: "Kako komentirate današnju Dodikovu izjavu da će krize nestati kad nestane BiH"? Govorni automat: Stisnite "2" za poslušati poruku podrške cjelovitoj BiH. Za termine za vize, stisnite 4.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Robbie MO
|
Naslov: Re: RS obustavlja rad u zajedničkim institucijama BiH! Postano: 20 vel 2020, 18:23 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Diablo je napisao/la: krize će nestati kada nestane BiH Upečatljivo. Ova izjava će se pamtiti poput Slobinog "Nitko ne smije da vas bije" ili Franjinog "Imamo Hrvatsku" ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
bobanovski
|
Naslov: Re: RS obustavlja rad u zajedničkim institucijama BiH! Postano: 20 vel 2020, 18:33 |
|
|
Srbi u prosjeku manje preziru BiH od Hrvata i to nekoliko puta, žive svoji na svome i nitko im nije organizirano ubijao povratnike i onda oslobađao ubojice nakon što bi priznali ubojstvo. Tada su u sudu sjedili i stranci kada su ih oslobađali, valjda zato im i smeta Tegeltija. Isto vrijedi i za Aluminij kada su dovukli pretke Mektića tj Živka i onog drugog retarda da nam uništavaju Aluminij, Suljagić je se sam hvalio kako je uništavao hrvatske firme ili kada je onaj Helez iz Bugojna ukidao mirovine Hrvatima pripadnicima HVO-a. Srbima se ništa od toga nije događalo i zbog toga Srbi imaju manje problema u odnosu prema BiH od Hrvata. Hrvati bi davno da imaju institucije proglasili neovisnost. +Čović dobija vecinu glasova samo jer je dobar s Dodikom ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Purger111
|
Naslov: Re: RS obustavlja rad u zajedničkim institucijama BiH! Postano: 20 vel 2020, 18:40 |
|
|
Politikant je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Najgore je to što NIKO, NIJEDAN među vama, nije spreman da to primeti i da kaže: čekajte ljudi, pa mi smo ovo izazvali. Ne mora bit političar, oni lažu za svoje interese, ne mora biti narod, narod nema pojma, ali nijedan intelektualac, novinar, od kojeg ionako ništa ne zavisi, da kaže tu malu istinu. E ta kolektivna spremnost da se laže, bez izuzetka, to je vaša najveća krivica. To je islam. Laž, varanje, muljanje, petljanje, zabijanje noža u leđa. Sve po uzoru na "proroka". Nula časti, poštenja, ikakvog obraza. Nema sa muhamedancima dogovora, nikakvog. Ni suživota ni zajedničke države. Ili mi ili oni. Treće nema. Oni u startu imaju zacrtano da je moć i vlast nad nevjernicima njihovo pravo jer su oni izabrani od alaha. Zato im je svako sredstvo dopušteno kako bi pokorili kufire. Njima je najnormalnija stvar radit budale od drugih, a onaj tko im to ne dopušta taj je najgori zločinac i neprijatelj alaha. A ako netko među njima ne želi sudjelovati u tom cirkusu, njega se plaši sa pričama "koliko vam je šansa dao alah", "koliko vas je puta sačuvao od vaših neprijatelja", prijeti se apokaliptičnim kaznama, nabija se osjećaj grižnje savjesti itd., ukratko to je kult straha, makijavelizma, slabog razvoja duhovnosti i poticanje primalnih životinjskih apetita čovjeka pomiješanih sa gnostičkim dezinformacijama i militantizmom.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Hara
|
Naslov: Re: RS obustavlja rad u zajedničkim institucijama BiH! Postano: 20 vel 2020, 19:21 |
|
|
Da Hambasada sad nekim slucajem pokupi prnje i ode oni bi i dalje prenosili njihove poruke ko ekipa u Medjugorju Gospine.
_________________ Osjecaj me prati da sam fiju...
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Nbgd88
|
Naslov: Re: RS obustavlja rad u zajedničkim institucijama BiH! Postano: 20 vel 2020, 19:38 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Dobro, ali nisu svi muhamedanci, ima valjda i ateista. Nema. Ateizam moze biti samo jedna faza u zivotu Muslimana. Prije ili kasnije Musliman ateista postane islamski fanatik. I to daleko radiklaniji od onog koji je oduvijek alahov sluga. Tačno. Čak i ovde na forumu postoji "ateista" koji je našao za shodno da analizira šta je Njegoš hteo da kaže. Groteska. ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
daramo
|
Naslov: Re: RS obustavlja rad u zajedničkim institucijama BiH! Postano: 20 vel 2020, 20:25 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39887 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Kaže kardinal da je odluka Ustavnog suda BiH o imovini dobra i za Hrvate. Ne vidim na koji način? Ili je vjerojatnije dobra za KC u Sarajevu, Puljiću je ionako pitanje imovine važnije od prava izbora svojih predstavnika za Hrvate. I tako i Puljić još jednom podržao Komšića i Bakira.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
1986
|
Naslov: Re: RS obustavlja rad u zajedničkim institucijama BiH! Postano: 20 vel 2020, 20:33 |
|
|
daramo je napisao/la: Jest samo Albanci Turke smatraju agresorima i veličaju Kastriotija koji je nacionalni heroj. I nešto sumnjam da albanski muslimani razvaljuje katolička groblja.
Pa to možete barem lako, otvorite 10% novih državnih poslova s plaćom kao Marinina i dobit ćete Bošnjake katolike, a nek Bošnjaci muslimani idu u Njemačku. Albanci znaju da su prije muslimana bili katolici i poštuju i to i katolike. Muslimani su pak osmanlijska kopilad, pomiješani Turci sa najgorim ološem Srba i Hrvata. Zato i ne poštuju ko su bili pa tako ne poštuju ni sebe i mrze sve oko sebe. Muslimani će doživjeti svoj procvat onda kada budu živjeli u svom prirodnom habitatu - među devama u pustinji. Do tada, oni su samo stranci na tuđoj zemlji, a od toga nema hajra.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Robbie MO
|
Naslov: Re: RS obustavlja rad u zajedničkim institucijama BiH! Postano: 20 vel 2020, 20:47 |
|
|
daramo je napisao/la: Kaže kardinal da je odluka Ustavnog suda BiH o imovini dobra i za Hrvate. Ne vidim na koji način? Ili je vjerojatnije dobra za KC u Sarajevu, Puljiću je ionako pitanje imovine važnije od prava izbora svojih predstavnika za Hrvate. I tako i Puljić još jednom podržao Komšića i Bakira. Fuj. Svu imovinu im treba oduzeti.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|