HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 03 pro 2025, 09:18.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 180 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Poligraf.hr - Političke preferencije u hrvatskom kontekstu
PostPostano: 02 ožu 2020, 00:08 

Marten je napisao/la:
Ja sam valjda jedini u državi protiv kurvanja, pedera, drogiranja i vjeronauka u školama. :D

To je i dalje debelo "autoritativno" i ako ti je takav omjer i na ostalim pitanjima ispadaš bar 70-80% "plav" u ovoj anketi. Ali pogledaj di je prosjek 60:40 za liberalizam i državu, kod žena i 65:35. Kuku i lele ako je to Hrvatska realnost. Idemo stopama Švedske, Nizozemske, itd.

Vrh

PostPostano: 02 ožu 2020, 00:36 

Politikant je napisao/la:
Marten je napisao/la:
Ja sam valjda jedini u državi protiv kurvanja, pedera, drogiranja i vjeronauka u školama. :D

To je i dalje debelo "autoritativno" i ako ti je takav omjer i na ostalim pitanjima ispadaš bar 70-80% "plav" u ovoj anketi. Ali pogledaj di je prosjek 60:40 za liberalizam i državu, kod žena i 65:35. Kuku i lele ako je to Hrvatska realnost. Idemo stopama Švedske, Nizozemske, itd.

Hrvati nisu tolike konzerve koliko se misli. Daleko smo mi od Švedske. Tom narodu je ispran mozak. Kod nas većina ljudi koja nema ništa protiv gore navedenih stvari uglavnom na to gleda neka rade privatno što žele meni ne smeta. To je daleko od guranja i promoviranja lbqt zajednica i nasilnog nametanja takvog svjetonazora kao na zapadu.

⬜🟥⬜🟥⬜
⠀⠀⬜🟥⬜

Vrh

PostPostano: 02 ožu 2020, 00:51 

Čovječe ne zanima ni mene hoće li se netko privatno kurvati, pederisati, drogirati, ili šta već, ovdje se radi legalizaciji, zakonskoj potpori, promoviranju svoj tog degenerluka djeci u školama sa ukidanjem vjeronauka i uvođenja "građanskog odgoja" itd.

Kuro moj smo mi daleko od Švedske, pogledaj nam fertilitet. Da ne spominjem da smo krenuli sa masovnim uvozom strane radne snage, a bježimo iz domovine jednako kao što etnički Šveđani sad bježe iz svoje.

Vrh

PostPostano: 02 ožu 2020, 00:59 

Čovječe ne zanima ni mene hoće li se netko privatno kurvati, pederisati, drogirati, ili šta već, ovdje se radi legalizaciji, zakonskoj potpori, promoviranju svoj tog degenerluka djeci u školama sa ukidanjem vjeronauka i uvođenja "građanskog odgoja" itd.

Kuro moj smo mi daleko od Švedske, pogledaj nam fertilitet. Da ne spominjem da smo krenuli sa masovnim uvozom strane radne snage, a bježimo iz domovine jednako kao što etnički Šveđani sad bježe iz svoje.

Većina ljudi kod nas i dalje nema ni blizu takve stavove kao u Švedskoj. Oni su baš propali totalno. Kod nas i dalje smiješ kritizirati što god hočeš dok to kažeš na lijep način. U Švedskoj danas nakon takvog izleta dobivaš hlađenje na par dana.
Hrvate za te stvari nije pretjerano briga dok ih se time ne terorizira, što nije isto kao i aktivna potpora istom.
Od tog nekog neoliberalnog danas u RH imaš samo sklapanje partnerstava i to je to. Nema posvajanja, nema prostitucije nema droge. Takve stvari nikad ne bi postale legalne kod nas i neće zato što je to protivno duhu naroda.

⬜🟥⬜🟥⬜
⠀⠀⬜🟥⬜

Vrh

PostPostano: 02 ožu 2020, 01:06 

Iskreno se nadam da si u pravu.

Vrh

PostPostano: 02 ožu 2020, 16:10 

Dobio sam socijalni liberal, ali to je više do suštinskih manjkavosti testa.

Problem je u tome da se neki stavovi koje ja imam već smatraju izvan Overtonovog prozora i anticivilizacijski pa se za njih u testovima i ne pita jer se smatraju "riješenim" i svatko tko u njih ne vjeruje bolesnom osobom. E, pa kad je to maknuto s dnevnog reda onda me u socijalni liberalizam bacaju odgovori na pitanja o zastavi/himni, travi, LGBT itd.

To samo pokazuje koliko je danas "konzervativizam" jadan, ono, konzervativac si ako si protiv prostitucije, ali ok je ako su žene promiskuitetne, o tome nema pitanja ni ničega, koji smijeh. Pa upravo je zdravo društvo u kojem muškarci žene seksulano neiskusne žene i onda ponekad plate prostitutku. Al ne, problem su prostituitke koje su bile standardan staple svake uspješne kulture (npr. u staroj Ateni je postojalo više kategorija žena, čak 4, s krajnostima supruge i obične ulične kurve). I bila je najproduktivnija civilizacija u povijesti u smislu umjetnosti i tadašnjeg državnišva. Smiješan svijet, umobolan jako. Ništa što konzervativizam želi konzervirati više ne valja, reakcionnarstvo je pravi put, a ne "konzervativizam".

Glavni problemi svijeta su usmjeravanje ženske želje i kakav se tip ljudi razmnožava (bilo u rasnim ili drugim karakteristikama). stvari kao homoseksualnost ili transseksualnost su sasvim marginalne i nebitne. Nemaju veze sa životima ljudi. Da se o njima toliko i priča pokazuje koliko su stvari pošemerene.

Uglavnom 80% za toleranciju i tržište jer su pitanja glupa. I primjetio sam u nekim pitanjima koja nisam dobio da ih ne bih znao ni odgovoriti, tipa za transseksualne osobe. Nisam ni da ih se liječi ni da im se financira operacije, samo da ih se ostavi na miru i da si sami plate za operaciju ako skupe novca. Bilo je još takvo nekakvo pitanje....

Vrh

PostPostano: 02 ožu 2020, 17:01 

NiceBoyZg je napisao/la:
To samo pokazuje koliko je danas "konzervativizam" jadan, ono, konzervativac si ako si protiv prostitucije, ali ok je ako su žene promiskuitetne, o tome nema pitanja ni ničega, koji smijeh.

Pa valjda tko je protiv legalizacije kurvanja taj je i protiv toga da su žene promiskuitetne, bar bi tako trebalo biti nekom logikom... Iako definitivno fale takva pitanja i slažem se da je ovo drugo zapravo puno bitnije za društvo.

NiceBoyZg je napisao/la:
Pa upravo je zdravo društvo u kojem muškarci žene seksulano neiskusne žene i onda ponekad plate prostitutku.

Prilično sam siguran da je isto danas nemoguće, legalizacijom kurvanja činiš veliku reklamu promiskuitetu pogotovo kod neizgrađene omladine i još s obzirom da danas žene imaju sva prava i svakako imamo natjecanje tko će prije izgubit nevinost i uglavnom legalizacija kurvanja bi bila samo dodatni boost promiskuitetu...

NiceBoyZg je napisao/la:
Glavni problemi svijeta su usmjeravanje ženske želje i kakav se tip ljudi razmnožava (bilo u rasnim ili drugim karakteristikama). stvari kao homoseksualnost ili transseksualnost su sasvim marginalne i nebitne. Nemaju veze sa životima ljudi. Da se o njima toliko i priča pokazuje koliko su stvari pošemerene.

Lgtbžnjovci jesu inače nebitni jer ih ima 1 na 1.000 ili koliko već i ta devijacija nije zarazna ali cijela ta fama oko njih je nastala zbog brutalne agresivnosti i namećanja svog tog degenerluka ostatku društva, najgore od svega djeci u školama itd., i to ne toliko od njih samih već od samomrzećih liberala financiranih od raznih Soroševih "Otvorenih društava". Nitko dotične nije spominjao dok nas nisu krenuli terorizirat sa "prajdovima" i svime ostalim. Naravno da normalnog čovjeka nije briga šta tko radi u svoja 4 zida ali ovo je davno prešlo ta 4 zida.

Iako u suštini se slažem i tu, puno bitnije je to prvo što spominješ ali shvaćaš li da si takvim stavovima automatski okarakteriziran kao seksist, rasist, fašist, nastavi niz... i to baš od strane tih istih bolesnika koji stoje iza lgtbžnj agende i svega ostalog što uništava već uništen zapad.

Vrh

PostPostano: 02 ožu 2020, 23:32 

Marten je napisao/la:

Buraz znaj da nisi sam. Mene je jedino vjeronauk u štolama poštedio od 100%. Prije 100 godina s tim stavom bio bi dobar ljevičar, a danas... Kako se svijet promijenio.

Vrh

PostPostano: 02 ožu 2020, 23:48 

Vjeronauk u školama je jako koristan za asimilaciju, djeca koja ne idu na vjeronauk su izopćena i moraju ga prihvatiti ako ne žele biti.

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2020, 00:05 

bobanovski je napisao/la:
Vjeronauk u školama je jako koristan za asimilaciju, djeca koja ne idu na vjeronauk su izopćena i moraju ga prihvatiti ako ne žele biti.

Za prostu marvu može biti koristan kao faktor kontrole. Za nas na malo višem nivou postaje smiješan još u osnovnoj školi. Ja u srednjoj nisam išao na vjeronauk i bolio me rac ko će šta reći. Nije išlo ni nekih 20%-25% moje generacije. Moj je djed je u sredini gdje nije bilo popularno biti Hrvat svom sinu dao ime Hrvoje, onako u inat, da djete zna ko je. Čovjek je onaj ko ima korijen i treba ga poštovati i u ratu, ovi što ih vjetar okreće nivo su domaće zaprežne životinje.

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2020, 00:13 

dinaroid je napisao/la:

Za prostu marvu može biti koristan kao faktor kontrole. Za nas na malo višem nivou postaje smiješan još u osnovnoj školi. Ja u srednjoj nisam išao na vjeronauk i bolio me rac ko će šta reći. Nije išlo ni nekih 20%-25% moje generacije. Moj je djed je u sredini gdje nije bilo popularno biti Hrvat svom sinu dao ime Hrvoje, onako u inat, da djete zna ko je. Čovjek je onaj ko ima korijen i treba ga poštovati i u ratu, ovi što ih vjetar okreće nivo su domaće zaprežne životinje.

Moji su išli iz inata u crkvu prema Jugoslaviji, to vrijedi i za većinu Hrvata.
Crkva je tada bila povezana s Hrvatima i narodna, ipak je broj 1. neprijatelj globalistima i zbog toga ću uvijek ići u nju.

Danas je slično kao u Jugoslaviji, ne možeš biti katolik i npr glumac u Hrvatskoj tj povezan s razno raznim udrugicama.

Udruge treba skršiti, crkvu treba podržavati.

U BiH je malo drugačije jer imamo veleizdajnike na čelu RKC

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2020, 00:18 

Zanimljivo je i koliko se Hrvata na temi želi deklarirati "ljevičarima", malograđanski kompleks koji su im stvorili preko razno raznih medija jer misle da ako su ponosni Hrvati zaostali.

Zašto ne budete kao Šveđani?

Poserem vam se na zapad, liberalne vrijednosti poremećenog zapada koji će nestati za koju generaciju.

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2020, 03:07 

Ma zapravo ne krivim ni žene ni sistem ni ne znam ni ja šta, stvari su takve jer je prosječni moderni muškarac beta jadnik, cuck sa nula karaktera i stava i iz toga realno sve polazi. Good times make weak men i to ti je to.

Prosječnog jadnika se sramota prekrstiti prije obroka na javnom mjestu (ko fol 90% kršćani) a ne daj Bože iznositi kakve "ekstremističke" stavove protiv svega što je trulo na zapadu. Ja sam radikalni katoliban jer sam protiv uništavanja zapadnog društva i fizički i psihički, od uvoza kozojeba do guranja cijele plejade degenerluk ponašanja koja pripomaže uništavanju domaćeg fertiliteta. Zdrav razum proglašen ekstremizmom, rasizmom, fašizmom, i ostalim retardiranim etiketama ali opet kažem to bi bilo potpuno nebitno da prosječni moderni mušakarac ima iti 1% muda i pameti svojih predaka.

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2020, 03:32 

Nijemci su projektirali Zagreb, Osijek je praktički bio njemački grad kao i Vukovar.

250 000 Hrvata njemačkog porijekla je masakrirano, to vam je politička preferencija uništena

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2020, 10:18 

Nijemci su projektirali Zagreb, Osijek je praktički bio njemački grad kao i Vukovar.

250 000 Hrvata njemačkog porijekla je masakrirano, to vam je politička preferencija uništena

Sve plačem za njima, ko što bi i oni za mnom ili Židovima. U njihove kuće i na njihova imanja useljeni su Hrvati Dalmatinske zagore i Hercegovine. Preci onih bez kojih ne bi bilo istoka Hrvatske.

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2020, 10:46 

Moji su išli iz inata u crkvu prema Jugoslaviji, to vrijedi i za većinu Hrvata.
Crkva je tada bila povezana s Hrvatima i narodna, ipak je broj 1. neprijatelj globalistima i zbog toga ću uvijek ići u nju.

Danas je slično kao u Jugoslaviji, ne možeš biti katolik i npr glumac u Hrvatskoj tj povezan s razno raznim udrugicama.

Udruge treba skršiti, crkvu treba podržavati.

U BiH je malo drugačije jer imamo veleizdajnike na čelu RKC

Možda te iznenadi, ali većina ondašnjih Hrvata u SRH nije baš letjela u crkvu. Znam to iz obiteljskih priči od rođacima koji su kao iskreni vjernici organizirali mise po barakama, i koji su bili ismijavani i šikanirani od onih koji su danas u prvim klupama novoizgrađenih hramova. Baš bi volio pogledati datume na krštenicama naših političara iz te ere, onako smijeha radi.

Jugoslavija je mrtva, pomiri se s tim. Jedino što mene muči je to što smo mi Hrvati u BiH u gorem položaju nego onda. Slažem se udruge treba ukinuti, ali to neće moći. Gazde to neće dozvoliti. I koje su to NGO postojale za vrijeme Jugoslavije, meni nije poznata ni jedna, a čisto sumnjam da bi ih ondašnji režim dozvolio. Općenito ako nisi povezan nećeš moći ništa, čak i na šalter u pošti. Ovdje se organizacija bez koje se ne može zove HDZ BiH.

RKC je najstarija multinacionalna kompanija, pa samim time je i globalistička tvorevina. RKC nije hrvatska crkva, pa ne odgovara hrvatskom narodu već Svetoj stolici, odnosno Rimu. Samo bi vrlo naivan čovjek pomislio kako bi crkva ugrožavala svoje interese i svoju imovinu poradi političkih interesa Hrvata u BiH.
I naravno nitko ti ne spori da ideš u crkvu i ispovijedaš vjeru, samo to ne turaj nikom tko to ne želi pod nos. Hrvati su narod a nisu, niti će biti, vjerska zajednica.

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2020, 14:36 

Ja ispadoh lijevi centar. A doživljavaju me kao konzervosaurusa.

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2020, 14:49 

Ma zapravo ne krivim ni žene ni sistem ni ne znam ni ja šta, stvari su takve jer je prosječni moderni muškarac beta jadnik, cuck sa nula karaktera i stava i iz toga realno sve polazi. Good times make weak men i to ti je to.

Prosječnog jadnika se sramota prekrstiti prije obroka na javnom mjestu (ko fol 90% kršćani) a ne daj Bože iznositi kakve "ekstremističke" stavove protiv svega što je trulo na zapadu. Ja sam radikalni katoliban jer sam protiv uništavanja zapadnog društva i fizički i psihički, od uvoza kozojeba do guranja cijele plejade degenerluk ponašanja koja pripomaže uništavanju domaćeg fertiliteta. Zdrav razum proglašen ekstremizmom, rasizmom, fašizmom, i ostalim retardiranim etiketama ali opet kažem to bi bilo potpuno nebitno da prosječni moderni mušakarac ima iti 1% muda i pameti svojih predaka.

Hrana je puna estrogena, bisfenola A i sličnih feminizirajućih tvari. Kultura je zatrovana relativizmom. Treba se baviti fizikalijama i dizati što veće težine u teretani.

Ostalo se sve slažem, ja sam također teški katoliban i konzerva.

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2020, 14:56 

Purger111 je napisao/la:
Prosječnog jadnika se sramota prekrstiti prije obroka na javnom mjestu (ko fol 90% kršćani) a ne daj Bože izn
Hrana je puna estrogena, bisfenola A i sličnih feminizirajućih tvari. Kultura je zatrovana relativizmom. Treba se baviti fizikalijama i dizati što veće težine u teretani.

Nije tu samo stvar hrane. Muškarcima opada testosteron, jer naćin života se promijenio u sjedilački, malo smo vani, malo se krećemo, malo fizički djelujemo. To epigenetski djeluje na buduća pokoljenja sve gore.
Fizikalija svakako, ali manite se teretane - baviti se fizikalom treba na otvorenom, dišući što više kisika. Sve drugo vodi u soyboyse.

Društveno, zbog pada značaja fizičke snage na tržištu rada, pada značaj muškog roda općenito. Zbog smanjene smrtnosti, broj mladih muškaraca je veći od broja žena i time se povećava kompeticija među muškarcima i sve veći broj ih se ne snalazi i podčinjava ženama u nadi da će im to pomoć.

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2020, 16:09 

dinaroid je napisao/la:

Sve plačem za njima, ko što bi i oni za mnom ili Židovima. U njihove kuće i na njihova imanja useljeni su Hrvati Dalmatinske zagore i Hercegovine. Preci onih bez kojih ne bi bilo istoka Hrvatske.

Osijek nije bio Njemački grad, bilo je Njemaca naravno, ali ne u tolkoj mjeri. I Njemci nisu masakrirani u tom broju nego su jednostavno izbjegli ili su protjerani. I da, ne treba plakati za njima, bolji su nego Srbi svakako, ali oni koji su živjeli s njima u selima su bili sretni kad su odlazili i to treba poštovati.

Švapske kuće po selima su dodjeljivane partizanima ili Srbima koji su ih zatim prodavali Hrvatima. Hrvati iz Zagore i Hercegovine su doseljavani u gradove. Vinkovci, Vukovar, Osijek. Svi vuku korijene od tamo malo je pravih.

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2020, 18:05 

Purger111 je napisao/la:

divizija je napisao/la:
Nije tu samo stvar hrane. Muškarcima opada testosteron, jer naćin života se promijenio u sjedilački, malo smo vani, malo se krećemo, malo fizički djelujemo. To epigenetski djeluje na buduća pokoljenja sve gore.
Fizikalija svakako, ali manite se teretane - baviti se fizikalom treba na otvorenom, dišući što više kisika. Sve drugo vodi u soyboyse.

Društveno, zbog pada značaja fizičke snage na tržištu rada, pada značaj muškog roda općenito. Zbog smanjene smrtnosti, broj mladih muškaraca je veći od broja žena i time se povećava kompeticija među muškarcima i sve veći broj ih se ne snalazi i podčinjava ženama u nadi da će im to pomoć.

Sve to stoji što navodite, kombinacija milijun faktora a po meni glavni krivac odlazak sa sela, to je u korijenu većine problema. Teško može muškarac u velikom gradu bit zdrav, psihički i fizički, previše je to neprirodno i gušeće okruženje za muškarca, a s druge strane ženama grad većinom odgovara... Ne znam, ne vidim ja tu neku svijetliju budućnost s obzirom na omjer gradskog i ruralnog stanovništva i trendove u svezi toga, fertiletet ostaje u kurcu kao i političke preferencije lobotomiziranih Hrvata i rasprodane Hrvatske i po svemu mi se čini da idemo stopama Švedske, Njemačke, Francuske, itd koliko god nekima to bilo teško priznati.
Počeo sam redovito viđati neke Indijce/ Bangladešane/ šta li već pored kuće praktički, ko fol radnici, tako su i Švabe krenuli sa Turcima i ostalima prije 50ak godina, vidi di su sad.

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2020, 20:30 

1986 je napisao/la:
dinaroid je napisao/la:

Osijek nije bio Njemački grad, bilo je Njemaca naravno, ali ne u tolkoj mjeri. I Njemci nisu masakrirani u tom broju nego su jednostavno izbjegli ili su protjerani. I da, ne treba plakati za njima, bolji su nego Srbi svakako, ali oni koji su živjeli s njima u selima su bili sretni kad su odlazili i to treba poštovati.

Švapske kuće po selima su dodjeljivane partizanima ili Srbima koji su ih zatim prodavali Hrvatima. Hrvati iz Zagore i Hercegovine su doseljavani u gradove. Vinkovci, Vukovar, Osijek. Svi vuku korijene od tamo malo je pravih.

Znam, no nisam ga htio, niti imao vremena ispravljaljati. Pun mi je rac tih nazovi veeekikih Hrvata s kompleksom niže vrijednosti naspram Nijemaca. Istrebljenje Podunavskih Švaba je novonastali mit guran od nekih tamošnjih neonacističkih krugova, slično kao i genocid nad Talijanima u Dalmaciji i Istri. Zanimljivo da ih pravi nacisti (Goebbels) nisu ni smatrali Nijemcima, no narodom koji priča Njemački, ali njima fizički ne naliči. I u Zagrebu nisu Nijemci ti koji su nastradali i čija je imovina konfiscirana.

Vjerovao ili ne mnogo naših iz Hercegovine dobilo je kuće i zemlju na prostoru istočne Slavonije i zapadnog Srijema. Dio moje obilji iz istočne Hercegovine je među njima, a oni definitivno nisu bili partizani, niti su imali prebijene pare da išta slično kupe. Naslušao sam se dosta komičnih priča o njihovom prvom susretu s novim kućama i novom namještaju.

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2020, 20:56 

Sve to stoji što navodite, kombinacija milijun faktora a po meni glavni krivac odlazak sa sela, to je u korijenu većine problema. Teško može muškarac u velikom gradu bit zdrav, psihički i fizički, previše je to neprirodno i gušeće okruženje za muškarca, a s druge strane ženama grad većinom odgovara... Ne znam, ne vidim ja tu neku svijetliju budućnost s obzirom na omjer gradskog i ruralnog stanovništva i trendove u svezi toga, fertiletet ostaje u kurcu kao i političke preferencije lobotomiziranih Hrvata i rasprodane Hrvatske i po svemu mi se čini da idemo stopama Švedske, Njemačke, Francuske, itd koliko god nekima to bilo teško priznati.
Počeo sam redovito viđati neke Indijce/ Bangladešane/ šta li već pored kuće praktički, ko fol radnici, tako su i Švabe krenuli sa Turcima i ostalima prije 50ak godina, vidi di su sad.

Stvar je naprosto u tome da je to sve posljedica gospodarskog napretka i jednog lagodnijeg života. Dobra vremena stvaraju slabe ljude. No slabi ljudi unište dobra vremena. A teška vremena stvaraju jake ljude.

Na neki način, vidi se kako je ova islamska invazija malo protrgla Europljane, malo im je proradila amigdala i dobar stari strah i nagon za opstankom. Europljane jedino može spasiti da ovi došljaci ne postanu ko mi, već da rade što više sranja. Postanu li soyboysi ko i zapadnjaci, degeneracija će se nastaviti.

No paradoks je u tome što svako ekonomski uspješno društvo koje stvara lagodni život prouzrokuje degeneraciju svog muškog stanovništva. To je tako SVUGDJE.

Drugi problem je demokracija. Demokracija vodi u socijal-populizam i dokidanje tržišta kao mehanizma društvenih odnosa. Posljedica ukidanja tržišta je dodatno pogubno za muškost, jer bez tržišne utakmice muške kvalitete nemaju gdje dolaziti do izražaja. Naprijed se probijaju njonje i šonje, ulizice i poltroni, ublehaši svih vrsta. Provodi se negativna selekcija po kriterijima birača, većinom ženskih, koji biraju socijal-populizam, jaku državu i parazitiranje.

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2020, 20:57 

Konačnom i potpunom pobjedom globalnog kapitalizma 90-e naprosto je zadivljujuće kojom brzinom je isti pokorio svijet. Mislim da nikad u povijesti nije postojao tako uspiješan sistem kojem i njegovi najljući protivnici moraju služiti, i što više to dobrovoljno rade. Svako od nas "protivnika globalizma", počevši prvo od mene, trenutno se služi njegovim njegovim utjelovljenjem PC-om i njegovom dušom internetom.
Prvi korak u borbi protiv istoga je odlazak na selo, što dalje od tehnologije i njegovih tekovina. Ali tko je spreman da napusti klimatizirani stan i uredski posao za nešto tako, ili bolje reći tko ima muda za to.

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2020, 21:06 

dinaroid je napisao/la:
Konačnom i potpunom pobjedom globalnog kapitalizma 90-e naprosto je zadivljujuće kojom brzinom je isti pokorio svijet. Mislim da nikad u povijesti nije postojao tako uspiješan sistem kojem i njegovi najljući protivnici moraju služiti, i što više to dobrovoljno rade. Svako od nas "protivnika globalizma", počevši prvo od mene, trenutno se služi njegovim njegovim utjelovljenjem PC-om i njegovom dušom internetom.
Prvi korak u borbi protiv istoga je odlazak na selo, što dalje od tehnologije i njegovih tekovina. Ali tko je spreman da napusti klimatizirani stan i uredski posao za nešto tako, ili bolje reći tko ima muda za to.

Globalni kapitalizam nije ideologija, to je naprosto termin kojim se opsiuje stanje tehnološke razvijenosti i prometne povezanosti.

I protiv toga se nitko pametan ne bori jer je uzalud, svi vole tehnologiju i napredak. Ono protiv čega se borimo je globalni kulturološki i politički uniformizam, jer to uništava samoodređenje i naroda i pojedinaca, oduzima nam temeljne slobode i suverenitet. I k tome, unifomitet koji nameće čak nije nekakav globalni hegemonizam većine, nego jedna nastrana, perverzna ideologija koju šire zapadni centri moći inficirani kulturmarksizmom, s ciljem stvaranja totalitarnog, nedemokratskog i neliberalnog poretka (iako se masovno kite terminom liberali).
Paradoks je da danas zapravo marksisti usmjeravaju kapitalizam, koriste ga za svoje ciljeve, usmjeravaju i ograničavaju. Potpuno su ovladali institucijama i medijima, i time modeliraju kapitalizam da im služi. To od Hitlera nitko nije uspio.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 180 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: iprodano, sejdo.komsoglu i 33 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: