Naša Kvačica je napisao/la:
Veseli Bosanac je napisao/la:
Citava sustina vjere se svodi na to da li je Knjiga ili Kuran.
Knjiga kao rijec mi omogucava da se dobro razumijem sa svojim bliznjim.
Kada bih koristio imenicu "Kuran", ispalo bi da vjerujem u arapski jezik i Arape.
Dodatno, ta knjiga originano nema nikakav naziv te moze samo biti Knjiga.
Imenica Kuran je ljudski izbor i ljudska pamet...
Ja sam ti više puta objasnio da riječ Knjiga koriste kršćani za Bibliju. Dakle taj termin je već zauzet.
Također sam ti više puta objasnio da zbog toga dolazi do zabune i da više ne koristiš taj izraz.
Iskazao si nepoštovanje prema mjestu na koje si došao kao gost.
Sad ćemo ovako: još jednom reci knjiga i ide trajni ban uključujući i moguće buduće klonove.
Razlika izmedju nas je da vi dijelite ljude na jevreje, kriscane, muslimane, katolike, protestante, pravoslavce, sunite, shije, budiste, hinduse i ostale a ja iskljucivo na vjernike i nevjernike.
Bog nikada nije dao nikakvo ime svojim Uputama osim Knjige. Meni je dakle striktno propisano da koristim taj termin. U onome sto vi nazivate Kuranom se iskljucivo kaze "sljedbenici Knjige".
Ne pada mi na pamet da koristim terminologiju stvorenu od strane drevnih Arapa jer u njih niti vjerujem niti ih slijepo slijedim. Isto bih preporucio i vama.
S druge strane, vi imate pravo da izbjegavate moje drustvo te odbacite moje iskreno prijateljstvo i mi okrenete ledja u svakom trenutku.
Medjutim, svima treba biti kristalno jasno da su nasa djela i ponasanje indikator nase vjere i ljubavi prema bliznjima.