|
|
Stranica: 817/1372.
|
[ 34281 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 23 ožu 2020, 01:11 |
|
|
Ksenija je napisao/la: Graničar18 Ne budi siguran, imamo i potencijala i tradiciju. Sad ste još bliži mom srcu! 
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 23 ožu 2020, 01:12 |
|
|
Ksenija je napisao/la: Kažu stari: ne govori o sutrašnjem danu dok ne svane. Nadam se da 18 nisu tvoje godine.  Znaš onu bajinu pjesmu,"osuđeni da nemamo sreće,nama nikad ni svanuti neće". 18 je godina registracije na forum.
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ksenija
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 23 ožu 2020, 01:13 |
|
|
Graničar18 Da, malo sam se našalila, prepoznaje se da nisi u tinejdžerskom dobu. Iskreno, ne slušam Baju, ali ako ima nešto da preporučiš, rado ću.  Aleksije Radicevic Oduvek sam za parlamentarnu monarhiju. Želim piti čaj u isto vreme kada i kraljica. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 23 ožu 2020, 01:14 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: Jedno je sigurno. Vrijeme kraljeva je prošlost,i Srbija više nikad neće bit kraljevina. Mi smo monarhistički narod, a iz narodne kulture se formiraju tradicionalne insitucije koje su često i državne. Ajde, bre, lepi! Za Slobodu i za Kralja, i za Dražu đenerala! 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 23 ožu 2020, 01:15 |
|
|
Ksenija je napisao/la: Oduvek sam za parlamentarnu monarhiju. Želim piti čaj u isto vreme kada i kraljica.  Ja takvih želja nemam. Skroman sam,meni dobar i Vučić. 
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
| Vrh |
|
 |
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 23 ožu 2020, 01:15 |
|
|
Ksenija je napisao/la: Oduvek sam za parlamentarnu monarhiju. Želim piti čaj u isto vreme kada i kraljica.  
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 23 ožu 2020, 01:17 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Mi smo monarhistički narod, a iz narodne kulture se formiraju tradicionalne insitucije koje su često i državne. Ajde, bre, lepi! Za Slobodu i za Kralja, i za Dražu đenerala!  Ništa od te priče. Tvoja djeca će bit Kanađani,ako već nisu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ksenija
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 23 ožu 2020, 01:19 |
|
|
Graničar18 Kada pijete čaj, ti i AV?  Aleksije Radicevic Prava rodoljubiva. Zamisli kada na pitanje odakle si kažeš - iz Kraljevine Srbije.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 23 ožu 2020, 01:24 |
|
|
Ksenija je napisao/la: Graničar18 Kada pijete čaj, ti i AV?  Aleksije Radicevic Prava rodoljubiva. Zamisli kada na pitanje odakle si kažeš - iz Kraljevine Srbije. Pokazana moć - postignuta moć, što bi rekao Vojvoda Mišić. Dabome. Ja i sada kao glavne simbole svoje nacije doživljavam Kraljevsku porodicu i SPC, ili ako personalizujemo: NJKV Aleksandra II i patrijarha Irineja. Političare gledam kao na nešto prolazno. A na Vučića kao na elementarnu nepogodu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 23 ožu 2020, 01:26 |
|
|
Ksenija je napisao/la: Graničar18 Kada pijete čaj, ti i AV?  Ko nekad u 8,želim da mu čujem glas......... Šalim se ne pijem čaj,osim kad sam bolestan.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 23 ožu 2020, 01:27 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Mi smo monarhistički narod, a iz narodne kulture se formiraju tradicionalne insitucije koje su često i državne. Ajde, bre, lepi! Za Slobodu i za Kralja, i za Dražu đenerala!  Ništa od te priče. Tvoja djeca će bit Kanađani,ako već nisu. Nisam nikad bio u Kanadi, ni sam ni sa decom. Ali bio sam u Milvokiju, to je blizu Kanade.  Ali pazi, da si u rasejanju, u koju ličnost bi gledao kao u neki centar nacionalnog okupljanja od Australije do Aljaske?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 23 ožu 2020, 01:30 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Ali pazi, da si u rasejanju, u koju ličnost bi gledao kao u neki centar nacionalnog okupljanja od Australije do Aljaske? U Aleksandra Vučića. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ksenija
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 23 ožu 2020, 01:33 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: Ksenija je napisao/la: Graničar18 Kada pijete čaj, ti i AV?  Ko nekad u 8,želim da mu čujem glas......... Šalim se ne pijem,čaj,osim kad sam bolestan. Da ne kvarim temu jer će biti off, samo preporuka Graničaru a i ostalima. Svaki dan šolja zelenog čaja i da pređe u naviku. ;)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 23 ožu 2020, 01:36 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Ali pazi, da si u rasejanju, u koju ličnost bi gledao kao u neki centar nacionalnog okupljanja od Australije do Aljaske? U Aleksandra Vučića.  Ja mislim da se oni oko njega krišom krste zbog njegovog ponašanja. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 23 ožu 2020, 01:39 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Ja mislim da se oni oko njega krišom krste zbog njegovog ponašanja.  Može protiv njega pričat ko god šta hoće,i krstit se krišom,al je činjenica da od kad je on na vlasti Srbija stabilna zemlja. Daleko bolje,nego u vrijeme zlobe,il Tadića i žutih dosmanlija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ksenija
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 23 ožu 2020, 01:43 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Ali pazi, da si u rasejanju, u koju ličnost bi gledao kao u neki centar nacionalnog okupljanja od Australije do Aljaske? Recimo da si meni postavio isto pitanje moj odgovor bi bio sledeći: nikakav centar ne bi videla kao što ga ne vidim iz srpske prestonice. Ok, ima ljudi koji me zaista fasciniraju ali nisu u politici iako pričaju o njoj, i to mi je krivo. Upravo se spremam da slušam prof. dr Vladimira Dimitrijevića i da uživam, upijam svaku njegovu reč. S druge strane, tu su prof. dr Milo Lompar, prof. dr Miloš Ković, Sjajni Džon Bosnić, Branko Veljković i još dosta njih, da ne nabrajam. E oni bi činili taj centar sa koje god tačke ih posmatrala.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 23 ožu 2020, 01:44 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Ja mislim da se oni oko njega krišom krste zbog njegovog ponašanja.  Može protiv njega pričat ko god šta hoce,i krstit se krišom,al je činjenica da od kad je on na vlasti Srbija stabilna zemlja. Daleko bolje,nego u vrijeme zlobe,il Tadića i žutih dosmanlija. Pa on i njegovi doduše tvrde da Srbija stabilna zemlja, i da su oni ranije upropastili sve. Ali on je rekao i da će Hilari da pobedi na izborima, i da to zna jer je pametan. Dakle, ono što on i njegovi mediji kažu o sebi, nije baš sveto slovo. Po nekim kriterijumima, ako imaš bojskot parlamenta, bojkot izbora, proteste, napade na političke protivnike - nisi stabilna zemlja.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ksenija
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 23 ožu 2020, 01:50 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Ja mislim da se oni oko njega krišom krste zbog njegovog ponašanja.  Može protiv njega pričat ko god šta hoće,i krstit se krišom,al je činjenica da od kad je on na vlasti Srbija stabilna zemlja. Daleko bolje,nego u vrijeme zlobe,il Tadića i žutih dosmanlija. Stabilna a nema kvasca. Odoh da se samoubijem, što bi Karmelo rekao.  Graničar, da ti nisi predsednikovo obezbeđenje? Mislim, čisto da dobaciš koju flašu asepsola i koju maskicu. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 23 ožu 2020, 01:51 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Pa on i njegovi doduše tvrde da Srbija stabilna zemlja, i da su oni ranije upropastili sve. Ali on je rekao i da će Hilari da pobedi na izborima, i da to zna jer je pametan. Dakle, ono što on i njegovi mediji kažu o sebi, nije baš sveto slovo.
Po nekim kriterijumima, ako imaš bojskot parlamenta, bojkot izbora, proteste, napade na političke protivnike - nisi stabilna zemlja. Na stranu što on i mediji tvrde. Ja imam oči,i kad odem u Srbiju vidim napredak u svakom smislu u odnosu na vrijeme kad je na vlasti bio zlobo,i dosmanlije. Takođe znam da su nekad morali vlast i vladu sastavljat iz 17 stranaka,danas to više nije slučaj. Vlast sastavljena od 17 stranaka ne može bit ni dobra,nit zemlja stabilna. U Srbiji opozicija ne postoji,slično ko i u Republici Srpskoj. Sutra da budu izbori,Vučić bi ih potopio ko Titanic.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 23 ožu 2020, 01:52 |
|
|
Ksenija je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Ali pazi, da si u rasejanju, u koju ličnost bi gledao kao u neki centar nacionalnog okupljanja od Australije do Aljaske? Recimo da si meni postavio isto pitanje moj odgovor bi bio sledeći: nikakav centar ne bi videla kao što ga ne vidim iz srpske prestonice. Ok, ima ljudi koji me zaista fasciniraju ali nisu u politici iako pričaju o njoj, i to mi je krivo. Upravo se spremam da slušam prof. dr Vladimira Dimitrijevića i da uživam, upijam svaku njegovu reč. S druge strane, tu su prof. dr Milo Lompar, prof. dr Miloš Ković, Sjajni Džon Bosnić, Branko Veljković i još dosta njih, da ne nabrajam. E oni bi činili taj centar sa koje god tačke ih posmatrala. Ti si malo desnije od mene, kad je opredeljenje za neki intelektualni krug u pitanju. Mada nisam ni ja daleko. Recimo da mi je Čeda Antić sada respektabilan. Ili Časlav Koprivica. Lompar i Ković, svakako. Ali mogu da prihvatim i nešto što dolazi s leva, kao npr. Vesnu Pešić. Iako se ona polako gubi. Ali ipak Kraljevska porodica je insitucija, kao i Crkva. Pa i neki od navedenih intelektualaca gledaju u te institucije kao centaralne oslonce nacije.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 23 ožu 2020, 01:54 |
|
|
Ksenija je napisao/la: Stabilna a nema kvasca. Odoh da se samoubijem, što bi Karmelo rekao.  Graničar, da ti nisi predsednikovo obezbeđenje? Mislim, čisto da dobaciš koju flašu asepsola i koju maskicu.  Vijerovala ili ne,ni u Njemačkoj momentalno nema kvasca,a ni toalet papira. Jel Njemačka zbog tog nestabilna ? Nisam ničije obezbjeđenje nit imam namjeru bit. Samo iznosim svoje stavove.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ksenija
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 23 ožu 2020, 01:59 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Ti si malo desnije od mene, kad je opredeljenje za neki intelektualni krug u pitanju. Mada nisam ni ja daleko. Recimo da mi je Čeda Antić sada respektabilan. Ili Časlav Koprivica. Lompar i Ković, svakako. Ali mogu da prihvatim i nešto što dolazi s leva, kao npr. Vesnu Pešić. Iako se ona polako gubi. Ali ipak Kraljevska porodica je insitucija, kao i Crkva. Pa i neki od navedenih intelektualaca gledaju u te institucije kao centaralne oslonce nacije. Da, da i Koprivica, ima ih još, vrsnih mislećih glava. Mogu i ja prihvatiti i to oberučke dr Dragoljuba Ducija Simonovića. Ha, čudan spoj ali, rekla bih, vrlo kompatibilan. Vesna Pešić?! Ozbiljno ili provociraš? Čemu ona služi? Crvka svakako ima uticaj ali i tu se svašta dešava pa ne bih noćas o tome, teška tema.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 23 ožu 2020, 02:02 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Ali ipak Kraljevska porodica je insitucija, kao i Crkva. Pa i neki od navedenih intelektualaca gledaju u te institucije kao centaralne oslonce nacije. Kraljevska porodica u Srbiji od 1941. ne predstavlja više ništa,i ne može se uspoređivat sa SPC.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ksenija
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 23 ožu 2020, 02:04 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: Vijerovala ili ne,ni u Njemačkoj momentalno nema kvasca,a ni toalet papira. Jel Njemačka zbog tog nestabilna ? Nisam ničije obezbjeđenje nit imam namjeru bit. Samo iznosim svoje stavove. Oprosti što sam bila komotna, pitanje je bilo više šaljivo. Pa ok, neka onda i Nemačka bude nestabilna kao što i jeste. Kada budeš i ako budeš raspoložen volela bih da potkrepiš tvoju izjavu o stabilnoj Srbiji.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 23 ožu 2020, 02:04 |
|
|
Ksenija je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Ti si malo desnije od mene, kad je opredeljenje za neki intelektualni krug u pitanju. Mada nisam ni ja daleko. Recimo da mi je Čeda Antić sada respektabilan. Ili Časlav Koprivica. Lompar i Ković, svakako. Ali mogu da prihvatim i nešto što dolazi s leva, kao npr. Vesnu Pešić. Iako se ona polako gubi. Ali ipak Kraljevska porodica je insitucija, kao i Crkva. Pa i neki od navedenih intelektualaca gledaju u te institucije kao centaralne oslonce nacije. Da, da i Koprivica, ima ih još, vrsnih mislećih glava. Mogu i ja prihvatiti i to oberučke dr Dragoljuba Ducija Simonovića. Ha, čudan spoj ali, rekla bih, vrlo kompatibilan. Vesna Pešić?! Ozbiljno ili provociraš? Čemu ona služi? Crvka svakako ima uticaj ali i tu se svašta dešava pa ne bih noćas o tome, teška tema. Uvek polazim od toga da treba poštovati ako u nečijem razmišljanju ima sistema. A ima ljudi među građanistima koji mogu tako da misle. Mislim da je Pešićka među njima. Naravno, to ne znači ako poštujem nečiju sposobnost da sistemski misli, da se obavezno i slažem s njegovim mišljenjem. Tako je i sa Pešićkom.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|