HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 26 pro 2024, 01:31.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 8320 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172 ... 333  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Korona virus
PostPostano: 26 ožu 2020, 04:34 

To sam si i mislio.

Vrh

PostPostano: 26 ožu 2020, 04:41 

Dvije talijanske regije, od njih 22, predstavljaju 80% svih težih slučajeva i smrti.
U ostalih 20 regija mislim da je stanje ok.

Evo jedan novi podatak koji sam upravo na Wikipediji našao, ima ga za sve talijanske regije, podatak je šokantan.
U Lombardiji, testirano je 81,666 ljudi i 40% testova su izašli pozitivni!!!
https://en.wikipedia.org/wiki/2020_coro ... c_in_Italy
Ako su testirali skoro 100 000 ljudi (ogroman uzorak) i pola testova pozitivni, pa ja mogu lako zamisliti da je bar 10%, možda čak 15% Lombardije zaraženo.
Uskoro će njima poceti raditi i herd immunity.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 26 ožu 2020, 04:50 

U Italiji svaki četvrti test izlazi pozitivan. U Lombardiji svaki drugi test pozitivan, što je nevjerojatan podatak ako malo razmislite i govori da virus u pojedinim gradovima i selima praktički "svi" imaju.

U čitavoj Italiji testirali su 324 445 ljudi, dakle 0.5% populacije skenirano. Iako je to targetiran uzorak (oni koji su se motali više oko drugih pozitivnih), ipak ekstremno sićušan uzorak.

Da se cijela Italija podvrgne testu, kladio bi se na bar 1 do 2 milijuna pozitivnih, od čega 1 milijun u Lombardiji.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 26 ožu 2020, 06:13 

Robbie MO je napisao/la:
Brod Diamond Princess je imao populaciju od 3000 ljudi, od čega 800 pozitivnih.

Na populaciji od 800, od prirodnog mortaliteta bi trebalo umrijeti 10-ero godišnje. To je 1 mjesečno.
Taj brod prate već 3 mjeseca, znači među 700 pozitivnih očekivalo bi se 3 prirodno umrla tijekom 3 mjeseca, s tim da zbog fluktuacija ta brojka itekako može biti i samo 1, ali i npr. 5.
Oni imaju mortalitet od 10 umrlih.

Znači, koroni se može pripisati možda 7 umrlih.
Da su ovih 800 imali gripu, imali bi dodatni mortalitet od 2 umrlih.

Ok, netko moze reci da dobna struktura broda nije reprezentativna, i to treba uzeti u obzir. Ok možda nema previše osamdesetogodišnjaka, no ljudi koji putuju kruzerima po Japanu većinom su ljudi koji su u životu zaradili pare, znači tu nema previše ni djece ni tinejdžera. U bogatim državama mlađi penzioneri najviše putuju, jer imaju i para i vremena (putovanje ogromnim kruzerima koji idu između kontinenata traje po 30 dana, ljudi od karijere takav si odmor vremenski ne mogu priuštiti).

Da im nisu rekli da je na brodu zaraza i zatvorili ih u njihove kabine u karanten svi do jednog bi se zarazili. U biti sami se zatvorili kad je panika krenula.
Ne radiš ništa, svi će se zaraziti. Skoro 100% učinak. To je već 40 mrtvih.

8 dana nakon karantene povukli sa broda sve "osjetljive" ljude. Bolesne i stare. 3 dana nakon toga Amerikanci povukli sve svoje. Nije to prirodna situacija na brodu da bi se ikakav zaključak pravio. Nekih 1000 ljudi su povukli. Ta cifra mrtvih bi prešla 100 ljudi da im nisu rekli da postoji zaraza i da nisu povukli najosjetljivije.

Vrh

PostPostano: 26 ožu 2020, 07:42 

Robbie MO je napisao/la:
U Italiji svaki četvrti test izlazi pozitivan. U Lombardiji svaki drugi test pozitivan, što je nevjerojatan podatak ako malo razmislite i govori da virus u pojedinim gradovima i selima praktički "svi" imaju.

U čitavoj Italiji testirali su 324 445 ljudi, dakle 0.5% populacije skenirano. Iako je to targetiran uzorak (oni koji su se motali više oko drugih pozitivnih), ipak ekstremno sićušan uzorak.

Da se cijela Italija podvrgne testu, kladio bi se na bar 1 do 2 milijuna pozitivnih, od čega 1 milijun u Lombardiji.

Italija će onda realno izgubiti nešto manje od 10% populacije do kraja ove krize, ili oko 6 miliona ljudi. Broj pozitivnih nije greška, već prikrivana istina...

U pravu je izgleda Amer koji je rekao da zaraženih u svetu još početkom marta ima više miliona a ne hiljada. Ima smisla, i to sve više izlazi na videlo.

Zvaničane statistike su uspavanka za mase.

Vrh

PostPostano: 26 ožu 2020, 07:50 

podrinje je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:

Italija će onda realno izgubiti nešto manje od 10% populacije do kraja ove krize, ili oko 6 miliona ljudi. Broj pozitivnih nije greška, već prikrivana istina...

U pravu je izgleda Amer koji je rekao da zaraženih u svetu još početkom marta ima više miliona a ne hiljada. Ima smisla, i to sve više izlazi na videlo.

Neće izgubiti ništa, jer ako je daleko više zaraženih onda je stopa smrtnosti 10 do 20 puta manja.

Vrh

PostPostano: 26 ožu 2020, 07:56 

Robbie MO je napisao/la:
Po meni, zadnja mjera koja se ne smije popustiti, je putovanje između gradova.

Gradovi koji nemaju nijedan slučaj 20 dana, njima treba potpuno otvoriti karantene i vratiti ljude na radna mjesta, ali zabraniti putovanje u općinu i van općine.

No meni se čini da će uraditi najgluplje, tj. prva mjera koja će biti ukinuta je putovanje između država i gradova, umjesto da to bude zadnja mjera.

Ako Hrvatska ili BiH npr. postignu 0 novih slučajeva i to se održi dva tjedna, mogu raspustiti karantenu ali moraju držati granice države zatvorenima prema onim državama koje imaju pozitivne slučajeve.

A ne samo to. Ako jedna država otvori granice prema drugoj državi, a druga država otvori granice prema trećoj državi u kojoj ima zaraženih, onda je opet problem. Npr ako u Švedskoj ima zaraženih, a biće ih jer ništa ne rade, ne možeš otvoriti ni prema jednoj državi koja ima otvorene granice sa Švedskom.

Vrh

PostPostano: 26 ožu 2020, 08:01 

Robbie MO je napisao/la:
podrinje je napisao/la:

Neće izgubiti ništa, jer ako je daleko više zaraženih onda je stopa smrtnosti 10 do 20 puta manja.

Videćemo.

Vrh

PostPostano: 26 ožu 2020, 08:05 

Legionnaire je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:

Gradovi koji nemaju nijedan slučaj 20 dana, njima treba potpuno otvoriti karantene i vratiti ljude na radna mjesta, ali zabraniti putovanje u općinu i van općine.

No meni se čini da će uraditi najgluplje, tj. prva mjera koja će biti ukinuta je putovanje između država i gradova, umjesto da to bude zadnja mjera.

Ako Hrvatska ili BiH npr. postignu 0 novih slučajeva i to se održi dva tjedna, mogu raspustiti karantenu ali moraju držati granice države zatvorenima prema onim državama koje imaju pozitivne slučajeve.

A ne samo to. Ako jedna država otvori granice prema drugoj državi, a druga država otvori granice prema trećoj državi u kojoj ima zaraženih, onda je opet problem. Npr ako u Švedskoj ima zaraženih, a biće ih jer ništa ne rade, ne možeš otvoriti ni prema jednoj državi koja ima otvorene granice sa Švedskom.

COVID-19 nikada neće sasvim nestati, mi se u suštini borimo da se stvore uslovi da se ponovo normalizuje život. Da imamo što manju i kontrolisanu smrtnost obolelih.

Ali duh je pušten iz boce, i ne može se u nju više vratiti.

Vrh

PostPostano: 26 ožu 2020, 08:24 

Legionnaire je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:

Točno. Možeš u najboljem slučaju imati klaster država koje su otvorene samo prema korona free državama.

Vrh

PostPostano: 26 ožu 2020, 08:50 

Robbie MO je napisao/la:
lider30 je napisao/la:
U Italiji je umiralo 1.745 ljudi prosječno dnevno u 2019. godini. To bi sada trebalo biti skoro 2.500 ljudi dnevno, po ovim podacima od zadnjih 10 dana.

Ministar mi je poslao ovaj link, gdje se prati mortalitet u Europi radi detekcije sistematskih zdravstvenih problema. Odudaranje od ukupnog mortaliteta je najbolja i najrealnija mjera. Na moje veliko iznenađenje, zasada se nikakvo povećanje mortaliteta u Italiji ne vidi. Sve do 11. tjedna u godini a to je treći tjedan 3. mjeseca nema nikakvih anomalija.

https://www.euromomo.eu/

slika

Izgleda kao da umiru uglavnom oni što i trebaju umirat.

Ovo me podsjeti na jednu raspravu od nedavno.
Po podatcima o ukupnom broju umrlih u Italiji u ožujku se vidi da se stopa smrtnosti nije povećala u odnosu na prošlu godinu, ali ako stručnjaci i znanstvenici kažu da umire svaki dan 700 ljudi onda nema razloga u to sumnjati i vjerovati vlastitim očima jer sigurno se neko od stručnjaka i prije mene sjetio takvih pitanja i na to je već stručno i odgovoreno.
Što se tiče zaraznsoti za vrijeme inkubacije, ona ne u to vrijeme ne postoji, pacijent je zarazna sa pojavom simptoma ili dan ranije, a simptomi mogu biti manifestni i latentni.

Što se stiče kolapsa u bolnicama, on je primarno uzrokovan navalom na bolnice svih pacijenta sa bilo kakvim respiratornim simptomima. Danas većina pacijenata sa povišenom temperaturom misli da ima covid, pogotovo u ugroženim područjima i trči u bolnicu, većina takvih bi inače takve simptome ili zanemarila ili presjedila u kući.
Prebukiranost je i u Zagrebu na Infektološkom.

Ključan podatak bi bio broj ljudi na respiratoru danas i prošle godine u isto vrijeme.

I kad smo već kod toga što je sa zaraženim pacijentima sa plućnog odjela u Mostaru koje je zarazio zločinac koji je u Italiji bio prije pola godine, a kojega je takvoga na plućni smjestio kum preko veze.

Edit:
Prije 3 dana si na moj upit kroz par minuta dao isti link, jesi li ti ministar ili je ministar konstantno prisutan, ali se ne javlja da se ne zarazi preko foruma?

Vrh

PostPostano: 26 ožu 2020, 08:57 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Robbie MO je napisao/la:
lider30 je napisao/la:
U Italiji je umiralo 1.745 ljudi prosječno dnevno u 2019. godini. To bi sada trebalo biti skoro 2.500 ljudi dnevno, po ovim podacima od zadnjih 10 dana.

Ministar mi je poslao ovaj link, gdje se prati mortalitet u Europi radi detekcije sistematskih zdravstvenih problema. Odudaranje od ukupnog mortaliteta je najbolja i najrealnija mjera. Na moje veliko iznenađenje, zasada se nikakvo povećanje mortaliteta u Italiji ne vidi. Sve do 11. tjedna u godini a to je treći tjedan 3. mjeseca nema nikakvih anomalija.

slika

Kad izlaze podaci za 12. tjedan? Ako i nakon njega podaci ne budu odskakali od nekog prosjeka (s uključenim trendom) iz prethodnih godina, morali bi se svi zapitati i preispitati.

Vrh

PostPostano: 26 ožu 2020, 08:58 

Robbie MO je napisao/la:

Na populaciji od 800, od prirodnog mortaliteta bi trebalo umrijeti 10-ero godišnje. To je 1 mjesečno.
Taj brod prate već 3 mjeseca, znači među 700 pozitivnih očekivalo bi se 3 prirodno umrla tijekom 3 mjeseca, s tim da zbog fluktuacija ta brojka itekako može biti i samo 1, ali i npr. 5.

Populacija na brodu je relativno zdravija. Čovjek na samrti ne ide na krstarenje nego prima terapiju u bolnici.

Također, slučaj nije zatvoren. Na Diamond Princess je još uvijek 105 aktivnih slučajeva, od kojih 15 kritično. Vrlo je moguće da bude još 10tak mrtvih, što bi onda bilo blizu 3%.

Inače ja ne razumijem vašu logiku da smrtnost gledate po broju zaraženih umjesto po broju oporavljenih. To je kao da recimo jedan dan se 100 ljudi zarazi kugom i kažete sutra evo smrtnost je trenutno 0%, bolest je bezopasna, totalno besmisleno. :zubati

Ok, Italija je raspad sustava, ali evo Njemačka nije, i opet ima Deaths/Recovered = 206/3547 ili 5.5%.

U Italiji je eventualno 10 puta više zaraženih nego što kaže statistika, recimo da je tako, ali u Italiji je ovaj odnos 7503/9363 pa ispada smrtnost 44.5%. Ok, neka je 10 puta više zaraženih u Italiji onda će smrtnost opet biti 4.45% što ide blizu onome na Diamond Princess ili u Njemačkoj.

Koliko se meni čini, uz najbolju trenutnu njegu, smrtnost od korone je oko 2.5%, a bez odgovarajućeg liječenja (u slučaju raspada zdravstvenog sustava) skače na 5%.

Italija trenutno ima aktivnih slučajeva 57,521. Od njih će vjerojatno biti između 1438 do 2876 mrtvih.

1056 of 2558 - 41.28%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 26 ožu 2020, 09:10 

zaba1111 je napisao/la:
Edit:
Prije 3 dana si na moj upit kroz par minuta dao isti link, jesi li ti ministar ili je ministar konstantno prisutan, ali se ne javlja da se ne zarazi preko foruma?

Svakih godinu dana se vraća ta teorija zavjere da smo ja i ministar jedna te ista osoba.

Mislim, svaka čast onome tko bi mogao tako dobro i bez greške glumiti dvije poprilično različite osobnosti, interesa i stila pisanja, tijekom perioda od 1 desetljeća i ukupno preko 50 000 postova.

Mislim da bi se ako ništa, onda umorio. :zubati

Koliko je moderatora, toliko je osoba, to ti može svaki moderator potvrditi.

Vrh

PostPostano: 26 ožu 2020, 09:11 

lider30 je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:

slika

Kad izlaze podaci za 12. tjedan? Ako i nakon njega podaci ne budu odskakali od nekog prosjeka (s uključenim trendom) iz prethodnih godina, morali bi se svi zapitati i preispitati.

Ne znam kad je bio 11.
Za par dana će valjda. Ali da ako ne bude nikakav jači skok na 12. onda je stvarno za počešati se po glavi.

Vrh

PostPostano: 26 ožu 2020, 09:12 

I confirm, Ministar je totalno druga jedinka od Robbija.

1056 of 2558 - 41.28%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 26 ožu 2020, 09:15 

Ako ukupni mortalitet ne pokaže skok, to za posljedicu forsira čak dvije stvari.

1. Prva je da kod ovih 700 umrlih dnevno u Italiji primarni uzrok smrti nije korona.

2. Ako je točka 1. točna, to dalje forsira dodatni zaključak da je četvrtina talijanske populacije zaražena ili prebolila koronu. Jer ako među umrlima u Italiji četvrtina je imala koronu, a nisu umrli od korone, to znači da četvrtina populacije općenito ima koronu.

Ako nije istina da četvrtina Italije ima koronu, onda se nešto ne uklapa...
Moguće je da karantena, kao što je netko spomenuo, smanuje smrtnost od drugih uzroka, recimo gripe ili ozljede, pa se to smanjenje onda poništi s povećanjem uslijed korone.

Vrh

PostPostano: 26 ožu 2020, 09:16 

Tri su moguće opcije:

1. Da je korona opasna bolest protiv koje treba poduzimati drastićne mjere

2. Korona nije tako opasna kako se prikazuje već je sva ta histerija rezulatat zavjere određenih moćnih krugova (židovsko-masonsko-reptilskih i inih) koji guraju svijek u kaos i gospodarsku propast kako bi profitirali.

3. Korona nije tako opasna niti ima ikakve zavjere iza nje već je to jednostavno odraz gluposti, slabosti i kaotičnosti društva u kojemu živimo, u kojemu nema ni razuma ni kontrole, ni moći ni snage, već svaki đavo može da ga poremeti i odvede u totalni pakao.

Oprostite, ali od ove tri opcije meni je najmanje loša ipak opcija broj 1. Vjerujem i želim vjerovati da je to br. 1, jer druge opcije bi bile mnogo gore.

Vrh

PostPostano: 26 ožu 2020, 09:16 

Naša Kvačica je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:

Populacija na brodu je relativno zdravija. Čovjek na samrti ne ide na krstarenje nego prima terapiju u bolnici.

Također, slučaj nije zatvoren. Na Diamond Princess je još uvijek 105 aktivnih slučajeva, od kojih 15 kritično. Vrlo je moguće da bude još 10tak mrtvih, što bi onda bilo blizu 3%.

Inače ja ne razumijem vašu logiku da smrtnost gledate po broju zaraženih umjesto po broju oporavljenih. To je kao da recimo jedan dan se 100 ljudi zarazi kugom i kažete sutra evo smrtnost je trenutno 0%, bolest je bezopasna, totalno besmisleno. :zubati

Ok, Italija je raspad sustava, ali evo Njemačka nije, i opet ima Deaths/Recovered = 206/3547 ili 5.5%.

U Italiji je eventualno 10 puta više zaraženih nego što kaže statistika, recimo da je tako, ali u Italiji je ovaj odnos 7503/9363 pa ispada smrtnost 44.5%. Ok, neka je 10 puta više zaraženih u Italiji onda će smrtnost opet biti 4.45% što ide blizu onome na Diamond Princess ili u Njemačkoj.

Koliko se meni čini, uz najbolju trenutnu njegu, smrtnost od korone je oko 2.5%, a bez odgovarajućeg liječenja (u slučaju raspada zdravstvenog sustava) skače na 5%.

Italija trenutno ima aktivnih slučajeva 57,521. Od njih će vjerojatno biti između 1438 do 2876 mrtvih.

Biće da si ti u pravu što se tiče moraliteta, priče o 10% je preterano visok i nerealan procenat.

https://www.rt.com/news/484098-coronavi ... ted-italy/

Vrh

PostPostano: 26 ožu 2020, 09:24 

Naša Kvačica je napisao/la:
I confirm, Ministar je totalno druga jedinka od Robbija.

Tehnički, postoje teorije prema kojima je ipak moguće.

slika

Vrh

PostPostano: 26 ožu 2020, 09:30 

Dobro vjerujem u 2 osobe jer bilo bi čudno da profi investor ulaže u BC uopće, a kamoli na ATH.
S druge strane je fora da se Mini boji zaraze preko foruma. :zubati

Vrh

PostPostano: 26 ožu 2020, 09:34 

zaba1111 je napisao/la:
Dobro vjerujem u 2 osobe jer bilo bi čudno da profi investor ulaže u BC uopće, a kamoli na ATH.
S druge strane je fora da se Mini boji zaraze preko foruma. :zubati

Što je sad BC a što je ATH, Bože oslobodi ovih bankara. :zubati

1056 of 2558 - 41.28%

Vrh

PostPostano: 26 ožu 2020, 09:35 

Počinjem sumnjati da sam već prebolio koronu. I to lišo.

Čekam kad će doći testovi za antitijela, da se testiram.

Vrh

PostPostano: 26 ožu 2020, 10:44 

Korona virus je možda već zarazio polovicu populacije u Velikoj Britaniji, a budući da tamo živi 66 milijuna stanovnika, to bi zapravo značilo da je Covid-19 preboljelo preko 30 milijuna stanovnika Ujedinjenog Kraljevstva.

I ne, ovo nije fake news, nego teorija znanstvenika s Oxforda, koja bi, ukoliko se pokaže točnom, trebala totalno promijeniti strategiju borbe protiv širenja korona virusa!

Njihova teorija kaže da je korona virus cirkulirao u Velikoj Britaniji sredinom siječnja, otprilike dva tjedna prije prvog prijavljenog slučaja i mjesec dana prije prve potvrđene smrti za koju je okrivljen Covid-19.

Ovu studiju na Oxfordu vodila je dr. sc. Sunetra Gupta, profesorica teorijske epidemiologije i ukoliko se sve ovo potvrdi u praksi, to znači da manje od jedne osobe na tisuću zaraženih s bolesti Covid-19 treba bolničko liječenje, a velika većina ima vrlo blage ili nikakve simptome

https://direktno.hr/eu-i-svijet/korona- ... ta-187927/

Vrh

PostPostano: 26 ožu 2020, 10:54 

zaba1111 je napisao/la:
Korona virus je možda već zarazio polovicu populacije u Velikoj Britaniji, a budući da tamo živi 66 milijuna stanovnika, to bi zapravo značilo da je Covid-19 preboljelo preko 30 milijuna stanovnika Ujedinjenog Kraljevstva.

I ne, ovo nije fake news, nego teorija znanstvenika s Oxforda, koja bi, ukoliko se pokaže točnom, trebala totalno promijeniti strategiju borbe protiv širenja korona virusa!

Njihova teorija kaže da je korona virus cirkulirao u Velikoj Britaniji sredinom siječnja, otprilike dva tjedna prije prvog prijavljenog slučaja i mjesec dana prije prve potvrđene smrti za koju je okrivljen Covid-19.

Ovu studiju na Oxfordu vodila je dr. sc. Sunetra Gupta, profesorica teorijske epidemiologije i ukoliko se sve ovo potvrdi u praksi, to znači da manje od jedne osobe na tisuću zaraženih s bolesti Covid-19 treba bolničko liječenje, a velika većina ima vrlo blage ili nikakve simptome

https://direktno.hr/eu-i-svijet/korona- ... ta-187927/

Čemu onda tolika medijska halabuka? Another psyop?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 8320 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172 ... 333  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: