HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 04 vel 2025, 09:42.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 2046 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 82  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Koronavirus u BiH
PostPostano: 09 tra 2020, 20:42 

Matko Za Dom Spreman
@MatkoSanic
Ja sam se sam izolira od drugih, ja ću bit vani, a vi svi ostali ostanite doma.

:sega

Vrh

PostPostano: 09 tra 2020, 21:10 

novem je napisao/la:
Bihać. jučer

Ne trebaju ni osobne isprave. Odmah po faci vidiš hoće li respirator dobiti Bošnjak ili jedan od tih.
Izbor je prelagan.

Vrh

PostPostano: 09 tra 2020, 22:38 

novem je napisao/la:
Bihać. jučer

Uf, nije ni čudo što ljudi sele.

Vrh

PostPostano: 09 tra 2020, 23:18 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Osam novih u Širokom Brijegu po današnjim rezultatima, nakon jučerašnjeg testiranja.

Vrh

PostPostano: 10 tra 2020, 09:55 

Čini se da se u Čitluku polako smiruje, stigla je epidemiloginja Anrea Jurić koja je zadužena za općinu.

Čitluk 3
Mostar 3
Čapljina 1

Vrh

PostPostano: 10 tra 2020, 09:56 

Trenutno

Banja Luka 235 pozitivnih
Čitluk 71
Mostar 48
Tuzla i Sarajevo po 45 zaraženih
Široki Brijeg 35

Vrh

PostPostano: 10 tra 2020, 14:30 

Novalić slagao umirovljenike. Izjavio da neće biti smanjenja, a zapravo hoće, jer će
blokrati zakonom određeno jednogodišnje usklađivanje.

Citat:
Aprilske penzije će biti umanjene, zato što neće biti zakonom određenog usklađivanja!

Aprilske penzije u Federaciji će biti umanjene zato što se 15. aprila neće izvršiti zakonom predviđeno usklađivanje! To je prava istina u priči premijera Novalića “da je nedopustivo smanjenje penzija”...

Vrh

PostPostano: 10 tra 2020, 14:51 

Vrh

PostPostano: 10 tra 2020, 21:52 

Kvesić opet u elementu, nek mu jednostavno kaze neko da se ne javlja novinarima na telefon.

https://www.24sata.hr/news/tih-40-milij ... iba-686580

Ova *** ce iskoristit svaki lapsus, a njemu ih ne manjka.

Citat:
Iskreno, mi već imamo dovoljno zapostavljanja od onih koji nas ne bi trebali zapostavljati. Još da nas zapostavi i Hrvatska, to bi tek bilo strašno. A onda - gdje s pacijentima? Gdje bi Hrvatska s njima? Tako da, razumijem ljude, imaju nekakav svoj film, misle; nemamo mi, a dajemo njima, ali i mi smo mi, ja ne dam da mi nismo vi - rekao nam je.

Vrh

PostPostano: 11 tra 2020, 13:37 

Dinamo donirao 200 000 kuna SKB Mostar.

Vrh

PostPostano: 11 tra 2020, 13:39 

daramo je napisao/la:
Dinamo donirao 200 000 kuna SKB Mostar.

Bravo.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 11 tra 2020, 21:16 

Nasi se okurazili

https://www.dnevnik.ba/vijesti/trazi-se ... ne-zastite

TRAŽI STOŽER ŽZH
Traži se hitna izmjena naredbe Federalnog stožera civilne zaštite

Citat:
Stožer je hitno zatražio izmjenu ove Naredbe Federalnog stožera civilne zaštite u svrhu zaštite osoba koje prelaze preko graničnih prijelaza i upozorio Federalni stožer kako “ovakvom naredbom odgovorni ste za ugrožavanje zdravlja i života svih osoba koje su prešle granicu, obzirom da je u potpunosti nejasno i ne zna se koje osobe su zaražene, a koje nisu, pa u tom smislu odmah tražimo izmjenu Naredbe.”

Ispravno, jer je ovo sa satorima ziva katastrofa. Zemlje EU ne postupaju tako prema svojim povratnicima.

https://www.grude-online.info/gorica-ka ... prijelazu/

Vrh

PostPostano: 11 tra 2020, 21:32 

useless je napisao/la:
Ispravno, jer je ovo sa satorima ziva katastrofa. Zemlje EU ne postupaju tako prema svojim povratnicima.

https://www.grude-online.info/gorica-ka ... prijelazu/

Imaju bar lip zalazak, šta oš? :zubati

Vrh

PostPostano: 11 tra 2020, 22:29 

Puca pogleda na imotsko bekijsko polje, tamo u daljini Biokova, a zvjezdano nebo ko las vegas, šta će im bolje. :D

Vrh

PostPostano: 12 tra 2020, 17:47 

Hahah, to je uključeno u kaznu za ove koji se vraćaju.

:zubati

Deterrence policy.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 12 tra 2020, 18:01 

Ove što ulaze u ZHŽ su premjestili u poseban uvjetniji smještaj.

Vrh

PostPostano: 12 tra 2020, 20:30 

Citat:
U JEKU PANDEMIJE U SARAJEVU Čak 305 zaposlenika KCUS-a otvorilo bolovanje

Dok se cijeli zdravstveni sustav u Europi i svijetu nadljudskim naporima bori da u suzbijanju širenje koronavirusa, spasi što više života, što im nalaže i Hipokratova zakletva, u Bosni i Hercegovini na stotine pojedinaca uposlenih u medicinskim ustanovama je na bolovanju. Mnoga od njih uopće nisu ni opravdana.

Alarmantan je podatak da je u najvećoj medicinskoj ustanovi, Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS), čak 305 osoba na bolovanju.

Ovu informaciju potvrdila je za Dnevni avaz prof. dr. Sebija Izetbegović, generalna direktorica KCUS-a.

Ona je upozorila da je ovo ozbiljan problem i tvrdi da će bolovanja “srušiti cijeli sustav”

– Ukupno je 305 ljudi na bolovanju, ne samo plus oko 100 u izolaciji. No, dvije trećine ih je neopravdano. Mi oduvijek imamo problem s lažnim bolovanjima i srećemo te ljude po gradu, a mi radimo. Neki od njih su sami sebi pisali bolovanja, a domovi zdravlja im otvore bolovanje na osnovu takvog papira. Liječnici mnoge i ne pregledaju, a otvore im bolovanja. To je problem. Mi pratimo sva bolovanja i sva imena posljednje četiri i pol godine. Ponavljaju se imena istih ljudi i istih liječnika. Ja sam spremna sve nabrojati. Krajnje je više vrijeme – upozorila je direktorica Izetbegović.

Potvrdila je da je povećan broj bolovanja upravo u vrijeme pandemije i pozvala sve medicinske ustanove da se prestane s pisanjam lažnih bolovanja, piše Dnevni avaz.

Vrh

PostPostano: 12 tra 2020, 20:38 

To je pozitivno. Nisu im dali adekvatnu opremu. Ne bih ni ja došao na posao.

Vrh

PostPostano: 13 tra 2020, 13:24 

Citat:
U usporedbi s virusima koje gaji SDA, virus korone je “mala maca“

Međunarodni Monetarni Fond navodno je spremio ogromnu pomoć za BiH. Govori se o 330 milijuna eura.Priča je, naravno, posve jednostavna. Ako je Covid-19 toliko opasan koliko su mediji navodili, onda je većina nas u BiH već jednom nogom u grobu. A nije, i to znamo. Drugo, pošto je epidemija već najvećim dijelom stigla u naše krajeve, čudno je da se sada neki lideri bore za neke fondove MMF-a, i to u ogromnom iznosu.

Piše: Dr. Dražen Pehar, Hrvatski Medijski Servis

Prvo, malo je moguće da će bilo kakav iznos BiH biti od stvarne pomoći. Ne u zdravstvenom, nego u općem smislu. To posebno vrijedi za Federaciju BiH. Nešto manje za Republiku Srpsku.

Najzanimljiviji dio priče jest taj da kompletna priča oko MMF-pomoći, i onome što ju omogućuje ili onemogućuje, predstavlja najgoru vrstu demagogije. Nitko od lidera u Federaciji stvarno ne brine za dobrobit svojih naroda, i građana. To se vidi iz aviona. Čak i da brinu donekle, toliko je narastao broj nekompetentnih osoba, postavljenih na krive pozicije, zbog korupcije, nepotizma, stranačkog pogodovanja, da se nekakva smislena i djelotvorna epidemiološka obrana uopće ne može organizirati.

Tijela, organi, institucije, kantonalne vlade, općinski odbori, gradonačelnici….ponašaju se kao slonovi u staklarnici. Najbolje je ne čitati o tome što rade. Ja sam pročitao nekoliko reakcija Hrvatske Republikanske Stranke, nekoliko postova na Poskoku, i tekst Lovrićke za Dnevnik.ba o šatorima u Neumu. Nije mi poslije bilo dobro.

Dakle, ne treba o tome niti čitati, a kamoli željeti da tim „dužnosnicima“ MMF da neku veliku količinu financijske pomoći (pod određenim uvjetima, naravno, koji sigurno uključuju ogromnu dobit za međunarodne kompanije, a i ‘reforme’ koje, kako MMF diktira, spadaju pod neo-liberalističke, u ekonomskom smislu, intervencionističke politike nimalo sklone realnome dobru realnih građana BiH).

Tako će čovjek sebi najbolje umanjiti razinu stresa, pa će time i smanjiti vjerojatnost da zakači Covid-19- virus. Iako, čak i ako zakači, bolje mu je vjerojatno da ne traži pomoć od lokalnih domova zdravlja, nego da se prihvati „špeka i saransaka“.

Znamo da SDA, DF i tzv. pro-bošnjačko-bosanska elita, ne radi već desetljećima na stvarnom dobru ove države, kao zajednice naroda. Znamo da njihova realna percepcija Daytonskog sporazuma čini samostalnu implementaciju de facto nemogućom, a svaki dogovor, na bilo kojoj razini, otežava 100 puta. Ne treba nam demagoška priča o pomoći MMF-a da bismo to shvatili. Prije virusa Covid-19, bio je virus ratnohuškačke politike, virus priče o nedjeljivoj BiH, entitetu ‘manjem’ i ‘genocidnom’, ‘četvrtome’ političkom narodu u BiH, bio je državni udar u Federaciji BiH 2011-e kroz Vladu ‘Platforme’. Bio je virus biranja jednog ‘Hrvata’ bošnjačkim glasovima u BiH-Predsjedništvu, tri puta. Bio je virus odbijanja izmjene izbornog zakona, i virus odbijanja transformacije Ustavnog suda u realno državni, domaći sud, a ne međunarodni instrument za nametanje ‘rješenja’ i preglasavanje…

Covid-19 tu je, a postoji velika šansa da prođe zbog prirodnih procesa, UV zračenja prije svega. O virusima koje sam pobrojao – nažalost, oni neće proći. Oni će ostati tu s nama. Da nam truju život sljedećih 10, 20, možda 50, čak i 100 godina. Politički procesi, nažalost, jako su spori. Mnogo sporiji, i manje djelotvorni, od prirodnih. U usporedbi sa virusima koje gaji SDA, virus korone mala je „maca.“

Prema tome, pustimo priče o MMF-ovim interventnim kreditima za spašavanje ljudskih života od ‘strašne pandemije.’ I pustimo priče o politizaciji cijeloga procesa od strane SDA. Osim što je malo vjerojatno da će dotični MMF-fondovi donijeti stvarnu korist bilo kome tko nije uvezan sa stranačkim vrhovima, i kuloarima u kojima se donose odluke pogodne za manji broj rapidno nastalih bogataša i poslijeratnih profitera, ovakav tip pomoći obično samo jamči trajnije dužničko ropstvo za većinsku populaciju u bilo kojoj državi, a pogotovo u BiH, i oba njezina entiteta.

Dakle, sa ili bez virusa u medicinskome smislu, u opasnosti ili spasu, u raju ili paklu – politički virus ostaje.

Međutim, dolazi sigurno vrijeme i recesije. U vremenu recesije ljudi prirodno bivaju skloniji lokaliziranju ekonomije. Gledaš kako ćeš napravit biznis sa nekim bližnjim, sa susjedom, sa rajom iz grada, ili iz „sela do moga sela“. To samo po sebi znači da ćemo gledati više prema svojim sunarodnjacima, u svome entitetu, a ne u tuđem. Dakle, nadajmo se da će jedna od poželjnih posljedica ekonomske recesije uskoro uzeti korijen u tzv. BiH: potvrda etničkih granica, i veća sklonost samostalnome razmišljanju, dogovaranju, i odlučivanju. Neka se svatko brine za svoga. Pa kom virusi, kom fondovi…./HMS/

Vrh

PostPostano: 13 tra 2020, 13:28 

SARAJEVO
Na vrhuncu epidemije 700 liječnika i medicinskog osoblja na bolovanju!
https://hms.ba/na-vrhuncu-epidemije-700 ... bolovanju/

Vrh

PostPostano: 13 tra 2020, 14:06 

Korona prodrla u čapljinski dom zdravlja. 1 medicinar prekjučer, 2 jučer, 4 danas, sutra valjda 8...

https://caportal.net/2020/04/13/u-domu- ... 07-1YacnFY

Vrh

PostPostano: 13 tra 2020, 16:12 

I u Mostaru je na ortopediju.

Vrh

PostPostano: 13 tra 2020, 16:28 

novem je napisao/la:
SARAJEVO
Na vrhuncu epidemije 700 liječnika i medicinskog osoblja na bolovanju!
https://hms.ba/na-vrhuncu-epidemije-700 ... bolovanju/

Nije ništa čudno, da su psi zaraženi veterinari bi bili na bolovanju.

Vrh

PostPostano: 13 tra 2020, 16:30 

Medicinsko osoblje se u velikoj mjeri zarazi a prodavači u samoposlugama i tržnicama ništa.

Vrh

PostPostano: 14 tra 2020, 23:41 

Znači i ova mladost u Livnu je indirektna žrtva korone.

https://m.24sata.hr/news/dok-su-cetvero ... ity&page=3

Na kraju će više ljudi zginut od mjera nego od korone same.

.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 2046 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 82  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: kily, Majestic-12 [Bot], Naša Kvačica, potocnj, Roko987, Salivator, Tomba17 i 101 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: