|
|
Stranica: 11/16.
|
[ 378 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Robbie MO
|
Naslov: Re: 10 pojmova/stvari/ličnosti Postano: 23 tra 2020, 18:53 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 77007 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
10 metala
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: 10 pojmova/stvari/ličnosti Postano: 23 tra 2020, 18:57 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: 10 riječi njemačkog, s prijevodom Lesen-čitati Schreiben-pisati Singen-pjevati Tanzen-plesati Reden-govoriti Preis-cijena Auswahl-izbor Kosten-troškovi Geld-novac Wichtig-važno 10 valuta
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 10 pojmova/stvari/ličnosti Postano: 23 tra 2020, 19:01 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 77007 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Graničar18 je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: 10 riječi njemačkog, s prijevodom Lesen-čitati Schreiben-pisati Singen-pjevati Tanzen-plesati Reden-govoriti Preis-cijena Auswahl-izbor Kosten-troškovi Geld-novac Wichtig-važno 10 valuta dolar kanadski dolar tajvanski dolar slovenski tolar kuna hrvatski dinar rublja šekel jen brazilski real
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: 10 pojmova/stvari/ličnosti Postano: 23 tra 2020, 19:05 |
|
|
Heero je napisao/la: Union(unija) Reschextremismus(desni extremizam) Blitzkrieg Lederhosen-kozne hlace hauptschtadt-glavni grad Rukverc-nazad Ja-da Urgentetvas-bilosto Anrufhen-nazvati Scheise-drekec Rechtsextremismus,ne rechextremismus Hauptstadt,ne hauptschtadt Rueckwaerts,ne Rukverc Uergendetwas,ne urgentetvas Anrufen,ne anrufHen Scheisse,ne scheise
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
|
Ksenija
|
Naslov: Re: 10 pojmova/stvari/ličnosti Postano: 23 tra 2020, 19:11 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: 10 metala 1. Kalaj 2. Zlato 3. Bakar 4. Platina 5. Antimon 6. Nikl 7. Radijum 8. Uranijum 9. Antimon 10. Magnezijum (Svih 10 ne spadaju u istu grupu ali su metali) @Robbie, zbog čega se prosti brojevi nazivaju prostim? Ovo je uzgred. :) 10 predsednika država koji više nisu živi.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 10 pojmova/stvari/ličnosti Postano: 23 tra 2020, 19:14 |
|
|
Ksenija je napisao/la: @Robbie, zbog čega se prosti brojevi nazivaju prostim? Ovo je uzgred. :)
Jer na srpskom, i arhaično hrvatskom, prosto znači jednostavno.
|
|
Vrh |
|
|
Heero
|
Naslov: Re: 10 pojmova/stvari/ličnosti Postano: 23 tra 2020, 19:19 |
|
|
hvala,neznam pravopis na deutch
_________________ Muslimani su nastali, kada je Bosna nestala.
|
|
Vrh |
|
|
Ksenija
|
Naslov: Re: 10 pojmova/stvari/ličnosti Postano: 23 tra 2020, 19:19 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Ksenija je napisao/la: @Robbie, zbog čega se prosti brojevi nazivaju prostim? Ovo je uzgred. :)
Jer na srpskom, i arhaično hrvatskom, prosto znači jednostavno. Hm Zar nije zbog toga što su deljivi samo sa 1 i sa samim sobom. Suprotno su složeni brojevi.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 10 pojmova/stvari/ličnosti Postano: 23 tra 2020, 19:24 |
|
|
Ksenija je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Jer na srpskom, i arhaično hrvatskom, prosto znači jednostavno.
Hm Zar nije zbog toga što su deljivi samo sa 1 i sa samim sobom. Suprotno su složeni brojevi. Je, zato se zovu jednostavni odnosno prosti. Neki naziv se morao odabrati.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 10 pojmova/stvari/ličnosti Postano: 23 tra 2020, 19:25 |
|
|
Ksenija je napisao/la: 1. Kalaj
šta je kalaj, jel to ono što mi zovemo kositar
|
|
Vrh |
|
|
Ksenija
|
Naslov: Re: 10 pojmova/stvari/ličnosti Postano: 23 tra 2020, 19:33 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: šta je kalaj, jel to ono što mi zovemo kositar Mislim da nije, a kositar mi je poznat. Edit: U pravu si, kositar je kalaj (za lemljenje).
|
|
Vrh |
|
|
Ksenija
|
Naslov: Re: 10 pojmova/stvari/ličnosti Postano: 23 tra 2020, 19:42 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Je, zato se zovu jednostavni odnosno prosti. Neki naziv se morao odabrati. Veoma mudro.
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: 10 pojmova/stvari/ličnosti Postano: 23 tra 2020, 19:44 |
|
|
Ksenija je napisao/la: 10 predsednika država koji više nisu živi. Kenedi,Josip Broz,Tuđman,Milošević,Izetbegović,Mao,Staljin,Buš stariji,Hruščov 10 monarhija
|
|
Vrh |
|
|
Ksenija
|
Naslov: Re: 10 pojmova/stvari/ličnosti Postano: 23 tra 2020, 20:14 |
|
|
1. Japan 2. Španija 3. Belgija + članice Komonvelta
10 vrhunskih gitarista sveta
|
|
Vrh |
|
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: 10 pojmova/stvari/ličnosti Postano: 23 tra 2020, 21:27 |
|
|
Ksenija je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Strah se često ispoljava kroz agresiju, a npr. ti si agresivan prema jednoj ženi koja je nesumnjivo inteligentna, od tebe inteligentnija barem deset puta. Dok ja uživam u komunikaciji s njom. Ko bre agresivan? Ako si već neki poznavalac ljudske prirode pa makar i ovako, virtuelno, onda ti ova konstatacija ne ide u prilog, naprotiv. Mašiš Aleksije Radičeviću, i to mnogo. Citat: Moj strah je onaj od bolesti, od gledanja porođaja,.. Šta bi radio kada bi partnerka tražila da budeš prisutan tokom porođaja; šta bi radio da si ginekolog ili babica. Ne mogu da verujem šta čitam. Pa gde je tu muževnost, hrabrost, požrtvovanost? Na kraju, gde je tu ljubav, a svaka žrtva je žrtva iz ljubavi? Tu se slazem s Aleksijem, sta ce muz, partner na porodjaju. To je agonija u kojoj ne trpis nikoga i ne vidis nista. Kao ono da vidi kako se patim, glupost. Meni licno je to malo ponizavajuce i za zenu i za muskarca i vjerujem da oni koji prisustvuju su ucjenjeni na neki nacin. Da li bi ti Ksenija prisustvovala partnerovoj operaciji prostate, buduci da je vezana uz plodnost i doprinosi oplodnji?
|
|
Vrh |
|
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: 10 pojmova/stvari/ličnosti Postano: 23 tra 2020, 21:35 |
|
|
Jimi Hendrix B.B. King Eric Clapton Chuck Berry Kurt Cobain Carlos Santana Freddy King Robby Krieger Angus Young i jedan ,,domaci,, Radomir Mihailovic
|
|
Vrh |
|
|
Ksenija
|
Naslov: Re: 10 pojmova/stvari/ličnosti Postano: 23 tra 2020, 22:10 |
|
|
Lapo-lapo je napisao/la: Tu se slazem s Aleksijem, sta ce muz, partner na porodjaju. To je agonija u kojoj ne trpis nikoga i ne vidis nista. Kao ono da vidi kako se patim, glupost. Meni licno je to malo ponizavajuce i za zenu i za muskarca i vjerujem da oni koji prisustvuju su ucjenjeni na neki nacin. Agonija, patnja a rađaš novi život?! Zgrožena sam! Citat: Da li bi ti Ksenija prisustvovala partnerovoj operaciji prostate, buduci da je vezana uz plodnost i doprinosi oplodnji?
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: 10 pojmova/stvari/ličnosti Postano: 23 tra 2020, 22:10 |
|
|
Ksenija je napisao/la: Ko bre agresivan? Ako si već neki poznavalac ljudske prirode pa makar i ovako, virtuelno, onda ti ova konstatacija ne ide u prilog, naprotiv. Mašiš Aleksije Radičeviću, i to mnogo. Agresivna kukavica - tako su američki stručnjaci definisali profil srpskog predsednika. http://www.nspm.rs/prenosimo/veleizdaja ... alphabet=lA analagono prirodi, nauka kaže da neke životnje, kao pse, zmije, velike mačke, strah nekada tera na agresiju. Kao što vidiš, strah i agresija su povezani, što znači da mi konstacija ide u prilog. Citat: Šta bi radio kada bi partnerka tražila da budeš prisutan tokom porođaja; šta bi radio da si ginekolog ili babica. Ne mogu da verujem šta čitam. Pa gde je tu muževnost, hrabrost, požrtvovanost? Na kraju, gde je tu ljubav, a svaka žrtva je žrtva iz ljubavi? Ksenijo! Nigde nisam rekao da ne bih bio prisutan, ako bi partnerka to tražila. Savladao bih nelagodnostm i podneo žrtvu. I nisam baš rekao da je to neki ogroman nesavladiv strah. Eto vidiš da ne razmišljam previše, nego koliko je dovoljno. A ako neko ne razmišlja dovoljno, iz jedne rečenice zaključi svašta pogrešno.
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: 10 pojmova/stvari/ličnosti Postano: 23 tra 2020, 22:11 |
|
|
Lapo-lapo je napisao/la: Ksenija je napisao/la: Ko bre agresivan? Ako si već neki poznavalac ljudske prirode pa makar i ovako, virtuelno, onda ti ova konstatacija ne ide u prilog, naprotiv. Mašiš Aleksije Radičeviću, i to mnogo. Šta bi radio kada bi partnerka tražila da budeš prisutan tokom porođaja; šta bi radio da si ginekolog ili babica. Ne mogu da verujem šta čitam. Pa gde je tu muževnost, hrabrost, požrtvovanost? Na kraju, gde je tu ljubav, a svaka žrtva je žrtva iz ljubavi? Tu se slazem s Aleksijem, sta ce muz, partner na porodjaju. To je agonija u kojoj ne trpis nikoga i ne vidis nista. Kao ono da vidi kako se patim, glupost. Meni licno je to malo ponizavajuce i za zenu i za muskarca i vjerujem da oni koji prisustvuju su ucjenjeni na neki nacin. Da li bi ti Ksenija prisustvovala partnerovoj operaciji prostate, buduci da je vezana uz plodnost i doprinosi oplodnji? Odlična paralela, ljubavi, odlična...
|
|
Vrh |
|
|
Ksenija
|
Naslov: Re: 10 pojmova/stvari/ličnosti Postano: 23 tra 2020, 22:26 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Agresivna kukavica - tako su američki stručnjaci definisali profil srpskog predsednika. http://www.nspm.rs/prenosimo/veleizdaja ... alphabet=lA analagono prirodi, nauka kaže da neke životnje, kao pse, zmije, velike mačke, strah nekada tera na agresiju. Kao što vidiš, strah i agresija su povezani, što znači da mi konstacija ide u prilog. O čemu ti to zboriš, Aleksije? (Samo da mi ne ode žica Citat: Ksenijo! Nigde nisam rekao da ne bih bio prisutan, ako bi partnerka to tražila. Savladao bih nelagodnostm i podneo žrtvu. I nisam baš rekao da je to neki ogroman nesavladiv strah. Eto vidiš da ne razmišljam previše, nego koliko je dovoljno. A ako neko ne razmišlja dovoljno, iz jedne rečenice zaključi svašta pogrešno. Nisam to ni rekla, pitala sam te kako bi.. kada bi... a tvoja Lapuška je umešala prstiće i nalupetala koješta, da Bog dragi sačuva. Izvoli se njoj obrati i pročitaj još jednom ključna mesta, i piši kako ti misliš a ne kako bi neko voleo da pišeš. Odlična paralela
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: 10 pojmova/stvari/ličnosti Postano: 23 tra 2020, 22:31 |
|
|
Ksenija je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Agresivna kukavica - tako su američki stručnjaci definisali profil srpskog predsednika. http://www.nspm.rs/prenosimo/veleizdaja ... alphabet=lA analagono prirodi, nauka kaže da neke životnje, kao pse, zmije, velike mačke, strah nekada tera na agresiju. Kao što vidiš, strah i agresija su povezani, što znači da mi konstacija ide u prilog. O čemu ti to zboriš, Aleksije? (Samo da mi ne ode žica Citat: Ksenijo! Nigde nisam rekao da ne bih bio prisutan, ako bi partnerka to tražila. Savladao bih nelagodnostm i podneo žrtvu. I nisam baš rekao da je to neki ogroman nesavladiv strah. Eto vidiš da ne razmišljam previše, nego koliko je dovoljno. A ako neko ne razmišlja dovoljno, iz jedne rečenice zaključi svašta pogrešno. Nisam to ni rekla, pitala sam te kako bi.. kada bi... a tvoja Lapuška je umešala prstiće i nalupetala koješta, da Bog dragi sačuva. Izvoli se njoj obrati i pročitaj još jednom ključna mesta, i piši kako ti misliš a ne kako bi neko voleo da pišeš. Odlična paralela Pišem baš onako kako mislim, i ovako objektivno govoreći, ti praviš logičke lomove. Sorry. Ona da argument, objašnjenje, primer, a ti se sve nešto šokiraš, iznenađuješ, skandalizuješ... Pa kakav je to način!
|
|
Vrh |
|
|
Ksenija
|
Naslov: Re: 10 pojmova/stvari/ličnosti Postano: 23 tra 2020, 22:39 |
|
|
Radičeviću, Nisi pažljivo pročitao komentare, a preporučila sam ti. Porođaj je prirodno stanje a operacija prostate sledi nakon bolesnog stanja. Je li sada jasnije? Logički lomovi su u tvojoj glavi kada prihvataš da je porođaj AGONIJA i PATNJA. Nečuveno!
|
|
Vrh |
|
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: 10 pojmova/stvari/ličnosti Postano: 23 tra 2020, 22:40 |
|
|
Ksenija je napisao/la: Lapo-lapo je napisao/la: Tu se slazem s Aleksijem, sta ce muz, partner na porodjaju. To je agonija u kojoj ne trpis nikoga i ne vidis nista. Kao ono da vidi kako se patim, glupost. Meni licno je to malo ponizavajuce i za zenu i za muskarca i vjerujem da oni koji prisustvuju su ucjenjeni na neki nacin. Agonija, patnja a rađaš novi život?! Zgrožena sam! Citat: Da li bi ti Ksenija prisustvovala partnerovoj operaciji prostate, buduci da je vezana uz plodnost i doprinosi oplodnji? Jok eto to je pjesma, radost i uzivanje. Derala sam se da me je portir na prizemlju cuo i rekla sada i nikada vise i tako je i bilo.
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: 10 pojmova/stvari/ličnosti Postano: 23 tra 2020, 22:43 |
|
|
Ksenija je napisao/la: Radičeviću, Nisi pažljivo pročitao komentare, a preporučila sam ti. Porođaj je prirodno stanje a operacija prostate sledi nakon bolesnog stanja. Je li sada jasnije? Logički lomovi su u tvojoj glavi kada prihvataš da je porođaj AGONIJA i PATNJA. Nečuveno! A ne! Porođaj kao nešto što stvara novi život je jedno, ali agonija usled bola je nešto drugo. I mogu da idu jedno s drugim. Ako treba nekim linkom da potkrepim, tu sam. Porođaj nije prijatan prizor za muške oči, osim ako se ne radi o doktoru. Isto tako operacija prostate nije prijatan prizor. Dakle, neprijatan prizor s jedne, i neprijatan prizor s druge strane. Savšena paralela, kao što rekoh.
|
|
Vrh |
|
|
Ksenija
|
Naslov: Re: 10 pojmova/stvari/ličnosti Postano: 23 tra 2020, 22:57 |
|
|
Rađanje novog života je više od pesme. Samo kukavice porodilje se ne kontrolišu iako znaju da će sve proći u tren, i da se energija ne baca na dranje i vrištanje već na tok porođaja da bi i bebi i porodilji bilo lakše.
a.radicevic Šta imaš da mi dokazuješ linkovima, ja imam dvoje dece i na porođaju nisam vrištala kao poslednja primitivka. Kome je porođaj neprijatan prizor taj stvarno ima problema sa sobom.
I gde je zadatak?
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: AmazonBot i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|