|
|
Stranica: 7/21.
|
[ 516 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
BBC
|
Naslov: Re: "Srebrena malina" je uvoznik kineskih respiratora u FBiH Postano: 28 tra 2020, 23:32 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
To je software za carinjenje i PDV koji je EU platila. UN je developer tog programa. Neke zemlje koriste taj program. Ta deklaracija je trebala biti na aerodromu u Sarajevu već u subotu, tek danas je tip poslao.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
kiler
|
Naslov: Re: "Srebrena malina" je uvoznik kineskih respiratora u FBiH Postano: 29 tra 2020, 09:02 |
|
Pridružen/a: 22 lis 2010, 14:26 Postovi: 7477 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
|
novem je napisao/la: Kakva je ovo adresa izvoznika iz Kine? Shanghai selo, nema ulice ![slika](https://static.klix.ba/media/images/vijesti/b_200428183.jpg?v=1) Adresa: Shanghai bb Kina ![smijeh :smijeh](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/smijeh.gif)
_________________ Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.
Glas za HDZ RH jeste glas za Voju Stanimirovića.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
daramo
|
Naslov: Re: "Srebrena malina" je uvoznik kineskih respiratora u FBiH Postano: 29 tra 2020, 09:16 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39822 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
novem je napisao/la: Za 40k eur se dobije ovaj model VG70, jedini od tog proizvođača koji je od FDA certificiran. http://www.aeonmed.com/en/product4_d.html?id=470https://www.fda.gov/media/136528/downloadTo je taj kojeg i sami Kinezi spominju da je ovaj Fikretov zamjena za njega. Ti su vjerojatno rasprodani jer su certificirani za zapadna tržišta pa sad prodaju ove mobilne koje imaju na stanju koji nemaju certifikat.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
daramo
|
Naslov: Re: "Srebrena malina" je uvoznik kineskih respiratora u FBiH Postano: 29 tra 2020, 09:20 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39822 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
novem je napisao/la: Kakva je ovo adresa izvoznika iz Kine? Shanghai selo, nema ulice To su skladišta, piše ti samo broj skladišta kojeg je prodavač zakupio. Normalna stvar kad se roba naručuje iz Kine.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
daramo
|
Naslov: Re: "Srebrena malina" je uvoznik kineskih respiratora u FBiH Postano: 29 tra 2020, 09:28 |
|
|
Bacanje patriotizma Oglasio se malinar i spominje '92. Tko blati Fikreta taj je ćetnik. Fikret Hodžić kaže da je ovo završetak onog što je početo 92. Citat: Odlučni su zapravo da uništite ono što su neki započeli 92. Šteta je ogromna.
Na kraju, ponosan sam na ono što je uradila Srebrena malina. Mi možda za sedam dana nećemo moći dalje, ali ostaje istina da je ova kompanija, iz sela Sućeska jedina koja je u regionu uspjela za deset dana od dana uplate u BiH da uveze 100 komada respiratora. Svi oni koji su iskoristili ovu situaciju za vlastitu promociju, poput također mog prijatelja Badnjevića, mogu mi se javiti i dostaviti po njihovim cijenama još 100 respiratora jer imamo upit od jedne komšijske zemlje za prodaju, pa će nam biti drago da ovoga puta zaradimo malo više nego u BiH i na taj način našu firmu spasimo od propadanja. Neka Bog čuva ovu zemlju, ljudima u njoj neka moja priča bude opomena da ne ruše tuđe snove i neka ja budem zadnji koji je iz ove zemlje morao otići da bi nekim drugima bilo komotno! Srebrena malina vodeći uvoznik medicinske opreme u regiJonu. Samo Fikret zna uvesti respiratore iz Kine.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Old Fridolin
|
Naslov: Re: "Srebrena malina" je uvoznik kineskih respiratora u FBiH Postano: 29 tra 2020, 10:44 |
|
Pridružen/a: 30 pro 2010, 16:32 Postovi: 6421 Lokacija: Izvan sebe
|
Idiot, ja cu oboriti njegov rekord i za dva dana cu nabaviti prave respiratore ali po 200 000 Eura komad. A po 1milion po komadu,moji ljudi ce skidati sa respiratora bolesnike, to nije tako nehumano kako mnogi neupuceni misle, statistika kaze da 88,1% prikljucenih na respirator umire, i vec za par sati ce biti u sarajevu.
_________________ Da je pravda i demokracija, bila bi Herceg-Bosna a ne Federacija.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Old Fridolin
|
Naslov: Re: "Srebrena malina" je uvoznik kineskih respiratora u FBiH Postano: 29 tra 2020, 10:47 |
|
|
Zaradili lopovi oko njega dvadesetorostruko po komadu, pa nezadaovoljan i jos patriota.A ako misli na san o zaradi to je i moj san, kupiti za 3000 dolara i prodati za 100 000 dolara.
_________________ Da je pravda i demokracija, bila bi Herceg-Bosna a ne Federacija.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
daramo
|
Naslov: Re: "Srebrena malina" je uvoznik kineskih respiratora u FBiH Postano: 29 tra 2020, 11:06 |
|
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Old Fridolin
|
Naslov: Re: "Srebrena malina" je uvoznik kineskih respiratora u FBiH Postano: 29 tra 2020, 11:10 |
|
|
https://www.dnevnik.ba/vijesti/oglasio- ... h-placenihCovjek sve objasnio cini mu se nepravda, sramite se i mene doveli u zabludu. Ko postuje vako mater i za koga ta dobra vjernica i patriotkinja moli ne moze biti lopov.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
daramo
|
Naslov: Re: "Srebrena malina" je uvoznik kineskih respiratora u FBiH Postano: 29 tra 2020, 11:12 |
|
|
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Nbgd88
|
Naslov: Re: "Srebrena malina" je uvoznik kineskih respiratora u FBiH Postano: 29 tra 2020, 11:20 |
|
|
daramo je napisao/la: Bacanje patriotizma Oglasio se malinar i spominje '92. Tko blati Fikreta taj je ćetnik. Fikret Hodžić kaže da je ovo završetak onog što je početo 92. Citat: Odlučni su zapravo da uništite ono što su neki započeli 92. Šteta je ogromna.
Na kraju, ponosan sam na ono što je uradila Srebrena malina. Mi možda za sedam dana nećemo moći dalje, ali ostaje istina da je ova kompanija, iz sela Sućeska jedina koja je u regionu uspjela za deset dana od dana uplate u BiH da uveze 100 komada respiratora. Svi oni koji su iskoristili ovu situaciju za vlastitu promociju, poput također mog prijatelja Badnjevića, mogu mi se javiti i dostaviti po njihovim cijenama još 100 respiratora jer imamo upit od jedne komšijske zemlje za prodaju, pa će nam biti drago da ovoga puta zaradimo malo više nego u BiH i na taj način našu firmu spasimo od propadanja. Neka Bog čuva ovu zemlju, ljudima u njoj neka moja priča bude opomena da ne ruše tuđe snove i neka ja budem zadnji koji je iz ove zemlje morao otići da bi nekim drugima bilo komotno! Srebrena malina vodeći uvoznik medicinske opreme u regiJonu. Samo Fikret zna uvesti respiratore iz Kine. Bezuspešno pokušavaju da "maskiraju" aferu sa "Srebrenicom". Poznati tviter dvojac se maksimalno angažuje. Odvratno i smešno u isto vreme. Ne pije im to kisele vode. Bošnjaci su poluđeli. ![gun_bandana :gun_bandana](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/gun_bandana.gif)
_________________ Pogled Joca Vujičića
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Old Fridolin
|
Naslov: Re: "Srebrena malina" je uvoznik kineskih respiratora u FBiH Postano: 29 tra 2020, 11:21 |
|
|
Novalic koga brani ratni zlocinac dzaferbegovic je kriminalac, malo pere ruke od malinara, ali ipak ga brani koliko smije.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Old Fridolin
|
Naslov: Re: "Srebrena malina" je uvoznik kineskih respiratora u FBiH Postano: 29 tra 2020, 11:22 |
|
|
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
daramo
|
Naslov: Re: "Srebrena malina" je uvoznik kineskih respiratora u FBiH Postano: 29 tra 2020, 11:27 |
|
|
Kako će se razumijeti kad je u federalnom stožeru civilne zaštite jedan liječnik a ostali malinari.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
novovrijeme
|
Naslov: Re: "Srebrena malina" je uvoznik kineskih respiratora u FBiH Postano: 29 tra 2020, 11:32 |
|
|
Old Fridolin je napisao/la: https://www.dnevnik.ba/vijesti/oglasio-se-vlasnik-firme-srebrena-malina-bit-ce-jos-mnogo-lazi-i-dobro-spremljenih-placenih Covjek sve objasnio cini mu se nepravda, sramite se i mene doveli u zabludu. Ko postuje vako mater i za koga ta dobra vjernica i patriotkinja moli ne moze biti lopov. Citat: "Prvo su rekli da nemam dozvolu za uvoz respiratora pa se onda desilo da imam. Onda su rekli da sam zaredio pet miliona, a evo dok ovo pišem stiže vijest da sam nešto manje od miliona. Siguran sam da će ova cifra ići još dosta niže. Također, vjerujem da će u danima koji dolaze biti još mnogo laži i 'dobro' spremljenih plaćenih tekstova. Uspjeli su u tome, priznajem. Odlučni su zapravo da unište ono što su neki započeli '92. Šteta je ogromna", dodao je. Ođe izgleda na djelu neki đenosajd i ćetnici... On meni nema Bosne a malina rodila! Citat: Neka Bog čuva ovu zemlju, ljudima u njoj neka moja priča bude opomena da ne ruše tuđe snove i neka ja budem posljednji koji je iz ove zemlje morao otići da bi nekim drugima bilo komotno!", poručio je Hodžić. Neće Fiko u zatvor. Fiko će u Njemaćku hehe ![punk :punk](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/punk.gif)
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Hagresor
|
Naslov: Re: "Srebrena malina" je uvoznik kineskih respiratora u FBiH Postano: 29 tra 2020, 11:51 |
|
|
I šta kaže Fikret Respiratorlija ? Da će prodat zemlju i farmu jednoj “komšijskoj zemlji”? Turska ili Arabija; pitanje je sad.
_________________ Ode sve ovo u helać
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
novem
|
Naslov: Re: "Srebrena malina" je uvoznik kineskih respiratora u FBiH Postano: 29 tra 2020, 11:52 |
|
|
Kakvo je ovo obraćenje Fike a da se ne spomene "genocid". Hitno da mu jarani pronađu nekog PR managera.
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
novovrijeme
|
Naslov: Re: "Srebrena malina" je uvoznik kineskih respiratora u FBiH Postano: 29 tra 2020, 11:54 |
|
|
Citat: „Ekskluzivna prodaja majica na benzinskim pumpama HIFA Group. Od srijede 29. juna na svim benzinskim pumpama HIFA Group imate mogućnost kupovine brendiranih majica 'FH brand i HAAD design' by Fikret Hodžić #ijasamizsrebrenice. Cijena majice iznosi 25 KM“, napisali su HIFA-ovci na Facebook stranici.
Osim prodaje majica s motivima srebreničke tragedije, pisalo je tada na brojnim portalima, na Facebooku je objavljena i promotivna nagradna igra „Osvoji brendiranu majicu 'FH brand'“. U pozivu za učešće u nagradnoj igri je napisano da je potrebno u komentar na post napisati rečenicu/citat ili stih, vezan za sjećanje na Srebrenicu. Pogodi pokemona i osvoji đensajd i ekskuzivno putovanje za dvije odobe u Meku. Muslimani su legende...
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Flockoz
|
Naslov: Re: "Srebrena malina" je uvoznik kineskih respiratora u FBiH Postano: 29 tra 2020, 11:55 |
|
|
Šta vi hoćete? Nabavili 100 haparata za naše zemljake i spriječili HBŽ da se odvoji od države. Pa ovu Vladu nema ni Njemačka!
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Nbgd88
|
Naslov: Re: "Srebrena malina" je uvoznik kineskih respiratora u FBiH Postano: 29 tra 2020, 12:32 |
|
|
https://www.klix.ba/vijesti/bih/sda-ist ... /200429072Iz Stranke demokratske akcije povodom afere nabavke 100 kineskih respiratora danas je saopćeno da sve nabavke koje se finansiraju javnim novcem moraju biti javne, moraju se poštovati zakonske procedure i pratiti princip transparentnosti. "Nabavka respiratora, za kojima u vrijeme pandemije koronavirusa vlada enormna potražnja na svjetskom tržištu, predstavlja vitalnu potrebu medicinskog sistema u Federaciji BiH. Stranka demokratske akcije očekuje ubrzano provođenje istrage po pitanju nabavke stotinu respiratora", dodali su. SDA zahtijeva od Vlade Federacije BiH da u što hitnijem roku uredbom ili drugom vrstom propisa definiše ubrzan i transparentan proces nabavki tokom trajanja stanja prirodne nesreće, kako bi se izbjeglo ponavljanje situacija koje dovode u pitanje povjerenje javnosti u institucije. Podsjetimo, 100 kineskih respiratora Vlada FBiH je putem firme "FH Srebrena malina" platila 10,5 miliona KM. Portal Klix.ba došao je u posjed faksimila carinske deklaracije o plaćenim respiratorima iz Kine za koje je direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak ovlastio poljoprivredno gazdinstvo "FH Srebrena malina" TV voditelja Fikreta Hodžića. U istragu su uključeni službenici SIPA-e i Tužilaštva Kantona Sarajevo. Svi željno očekujemo.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
useless
|
Naslov: Re: "Srebrena malina" je uvoznik kineskih respiratora u FBiH Postano: 29 tra 2020, 12:55 |
|
|
Nbgd88 je napisao/la: SDA zahtijeva od Vlade Federacije BiH da u što hitnijem roku uredbom ili drugom vrstom propisa definiše ubrzan i transparentan proces nabavki tokom trajanja stanja prirodne nesreće, kako bi se izbjeglo ponavljanje situacija koje dovode u pitanje povjerenje javnosti u institucije.
Zasto? Procedure vec postoje, nisu ih postovali. Koji spin jebote, ko da su ovo napravile "procedure", a ne oni sami.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Nbgd88
|
Naslov: Re: "Srebrena malina" je uvoznik kineskih respiratora u FBiH Postano: 29 tra 2020, 13:25 |
|
|
Emir Suljagić @suljagicemir1 I tako to uvijek završi kad neuke bosanske budale aplaudiraju Branku Rihtmanu: da je Ratko Mladić na vrijeme ubio Fikreta Hodžića i Muniru Subašić (a i mene, zašto ne?) normalni i pošteni ljudi iz Srebrenice se ne bi gadili svima. ![sleep1 :sleep1](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/sleep1.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
bumbar92
|
Naslov: Re: "Srebrena malina" je uvoznik kineskih respiratora u FBiH Postano: 29 tra 2020, 13:26 |
|
|
patriJotizam kao zadnje utočište hulja,... đe to ode na Ratka ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
novovrijeme
|
Naslov: Re: "Srebrena malina" je uvoznik kineskih respiratora u FBiH Postano: 29 tra 2020, 13:30 |
|
|
Nbgd88 je napisao/la: Emir Suljagić @suljagicemir1 I tako to uvijek završi kad neuke bosanske budale aplaudiraju Branku Rihtmanu: da je Ratko Mladić na vrijeme ubio Fikreta Hodžića i Muniru Subašić (a i mene, zašto ne?) normalni i pošteni ljudi iz Srebrenice se ne bi gadili svima. ![sleep1 :sleep1](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/sleep1.gif) Citat: Kako je tužno vidjeti Emira Suljagića na bini dok sluša hvalospjeve o genocidnoj Vojsci RS-ahttp://saff.ba/kako-je-tuzno-vidjeti-em ... jsci-rs-a/Tuga... ![crying :crying](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/crying.gif) Pronađite uljeza na 1:38 ![smijeh :smijeh](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/smijeh.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
LakePlacid
|
Naslov: Re: "Srebrena malina" je uvoznik kineskih respiratora u FBiH Postano: 29 tra 2020, 13:35 |
|
Pridružen/a: 23 tra 2018, 01:25 Postovi: 2842 Lokacija: Apsurdistan - Distrikt Teheran
|
Nbgd88 je napisao/la: Emir Suljagić @suljagicemir1 I tako to uvijek završi kad neuke bosanske budale aplaudiraju Branku Rihtmanu: da je Ratko Mladić na vrijeme ubio Fikreta Hodžića i Muniru Subašić (a i mene, zašto ne?) normalni i pošteni ljudi iz Srebrenice se ne bi gadili svima. ![sleep1 :sleep1](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/sleep1.gif) ![smijeh :smijeh](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/smijeh.gif)
_________________ Govorio je tad' moj debeli stric nekad' kroz suze, a nekad' kroz smijeh za svu vasu zajebanciju jednom cete platiti ceh ...
Vjerski program nije obrazovni program i tačka !
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|