HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 25 vel 2025, 09:57.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 4339 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 174  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Zoran Milanović - Predsjednik RH 2020.-2025.
PostPostano: 01 svi 2020, 12:13 

Naša Kvačica je napisao/la:
novovrijeme je napisao/la:

Ne nego ste pjevali po sumama i gorama. :smijeh
Meni se čini da je vama najpametnije da prestanete slaviti Oluju i Bljesak jer ćete se izbiti između sebe. Vaše pranje od Ustaštva je isto ko pranje Muslimana od Alahuegbera.
Nemoguća misija.
Valjale su vam Ustaše u ratu a sad ih gurate po strani, ne ide to tako.

Toliko su valjali da im je HVO izrešetao generala. :rolleyes

A HVO nije koketirao sa Ustaštvom?

Vrh

PostPostano: 01 svi 2020, 12:16 

Robbie MO je napisao/la:
Svaki drugi post ti je o Židovima, na svim mogućim temama.

Tako je, kako su po tebi Izrael primjer za sve. I najbolje zemlja na svijetu. Naravno da radim usporedbe.

Sada sam pogledao. Taj se zvao Baruch Goldstein. Zašto u Izraelu nije zabranjeno slabljenje tog lika?

Vrh

PostPostano: 01 svi 2020, 12:20 

novovrijeme je napisao/la:
Naša Kvačica je napisao/la:

Toliko su valjali da im je HVO izrešetao generala. :rolleyes

A HVO nije koketirao sa Ustaštvom?

Ok, znam nećeš mi vjerovati ali to je bilo samo iz šale i zajebancije. :zubati

1118 of 2558 - 43.71%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 01 svi 2020, 12:21 

Slično razmišlja i Željka Markić:

Svakom muškarcu koji drži do sebe – bilo bi neugodno u medijima se godinama predstavljati kao “fajter”, “dečko iz Trnja” – u okolnostima u kojima svojim odabirom nisi sudjelovao u najvećem fajtu u svom životu – u Domovinskom ratu.

Kad spletom političkih okolnosti ipak postaneš Vrhovni zapovjednik hrabrijima i požrtvovnijima od sebe, onima koji su te nadmašili u svojoj ljubavi prema hrvatskom narodu – imaš samo dva izbora. Prvi je u svakoj se prilici zahvaljivati hrvatskim branitelima i iskazivati im najdublje poštovanje. Drugi je omalovažavati njihovu hrabrost, žrtvu i ljubav.

Milanović je, suprotno svim političkim i civilizacijskim standardima – očito izabrao ovo drugo.”

Vrh

PostPostano: 01 svi 2020, 12:29 

Robbie MO je napisao/la:
Postoji i slika HVO Bugojno sa svastikom. Muslimanima je valjala.

slika

Da ovima sa slike koji su poginuli napravimo spomenik sa svastikom?

Kao sto rekoh u prethodnom upisu, folklor nekih mracnih ideja. Mozda je bilo trolanje u to vrijeme sa ovom zastavom, no jako stetno i lose trolanje.

Imam iskustvo sa kolegom koji je pred odlazak na liniju obukao crnu uniformu i stavio U na celo, i takav usetao u trgovinu muslimanu. Bilo me stid tog lika, znam da nema pojma o ustasama, pravasima i da mu je to bio fazon, koji nam je umalo strasno nastetio. Istjerali smo ga iz te trgovine, i natjerali u bus. Nikad vise se nije pojavio u takvom izdanju.

Vrh

PostPostano: 01 svi 2020, 12:37 

Pričate o osobama nasljednicima stranke kojima je i hrvatska zastava bila "ustaška", valuta "ustaška". Takvi će uvijek naći neki izgovor jer nemaju volje.
Kao na primjer što muslimani na ovom forumu pronađu 300 razloga zašto moraju Komšića birati.

Vrh

PostPostano: 01 svi 2020, 12:39 

kakvu majicu treba obući da ovaj majmun ode iz zemlje i poštedi nas svog idiotizma?
smeće dezertersko. čitav život na tuđoj grbači i nema nimalo srama.

Takozvana RS je genocidna tvorevina.

Vrh

PostPostano: 01 svi 2020, 13:24 

Zajedništvo svih Hrvata je stvorilo, obranilo i oslobodilo modernu Hrvatsku, a ovakvi likovi kao Milanović ili Mesić su prolaznici koji pokazuju kako smo mi još uvijek politički nezreo narod inače takvi ne bi isplivali na tako visoke pozicije.

Ali jedno im se mora priznati, uvijek su znali dostojanstveno pobjeći i lajati iz daljine kako onda tako i sada, ali kaj sad mi smo demokratska neovisna država i vremenom ćemo sazrijeti.

Vrh

PostPostano: 01 svi 2020, 14:47 

Bezveze se mlati praznu slamu na milijardu puta prožvakanim temama. Milanović i ako je otišao i da je ostao neće nijedan Za dom spreman glasati za njega, isto kao što neće glasati ni za Plenkovića koji je ostao nadajući se glasovima za dom spremnih.

Što se tiče same društvene atmosfere, treba pustiti ljudima da nose majice kakve hoće i prestati će biti zanimljivo. Kad sam ja bio dijete zabranjena pjesma je bila Vila Velebita, danas tu pjesmu kad je dozvoljena više nitko ne zna niti ne pjeva.

Vrh

PostPostano: 01 svi 2020, 15:19 

Povijesni pozdrav je "za kralja i domovinu" odnosno "za dom i kralja". U starim narodnim epovima se često upotrebljava fraza "za dom", ali ne i "spremni".

Vrh

PostPostano: 01 svi 2020, 16:38 

bumbar92 je napisao/la:
Zajedništvo svih Hrvata je stvorilo, obranilo i oslobodilo modernu Hrvatsku, a ovakvi likovi kao Milanović ili Mesić su prolaznici koji pokazuju kako smo mi još uvijek politički nezreo narod inače takvi ne bi isplivali na tako visoke pozicije.

Ali jedno im se mora priznati, uvijek su znali dostojanstveno pobjeći i lajati iz daljine kako onda tako i sada, ali kaj sad mi smo demokratska neovisna država i vremenom ćemo sazrijeti.

Zajednistvo svih Hrvata je mit. Tudjmanov mit i pogreska. Kao i njegovo shvacanje Bosnjaka i njihove politike te BiH generalno. AKo je on (s razlogom) bio corav oko nekih stvari, ne moramo i mi.

Vrh

PostPostano: 01 svi 2020, 17:17 

PCM je napisao/la:
bumbar92 je napisao/la:

Zajednistvo svih Hrvata je mit. Tudjmanov mit i pogreska. Kao i njegovo shvacanje Bosnjaka i njihove politike te BiH generalno. AKo je on (s razlogom) bio corav oko nekih stvari, nema moramo i mi.

Nije baš mit ali je imalo "rok trajanja", otprilike malo do iza oslobađanja juga, a do tada je to bilo na terenu/crti upravo tako, zajedno. Jer fakat smo za Srbe i četničiju bili svi odreda "ustaše", tako da amblem ili politička orijentacija nije bila bitna za suprotnu stranu.
To je najviše koštalo njega, Tuđmana jer su mu došli glave upravo ti udbaši kojima je on spasio guzice od "ustaša", a i četnika također.

Politika je kurva, tu su uvijek fige u džepu, ali u borbama, kada se ginulo onda se tu vidjelo to zajedništvo. Dosta nižih zapovjednika je bio exJNA kadar, dosta njih i iz partizanskih obitelji, to su činjenice, kao i to da su HOSovci tada bili rame uz rame sa ZNG/MUP. Sve je to tada bilo labavo i upitno da će uspjeti, zato i jeste šupački da se jedan dezerter tipa Milanović okruži veteranima koji mogu progutati da im neko ovako pljuje suborce. Njega razumijem, ali njih ne.
Ne brijem na ustašluk i dodrinaštvo, ali sebi nikada ne bih oprostio da se odreknem tih momaka jer su fakat bili časni borci sa eto možemo reći lošim imageom.

Vrh

PostPostano: 01 svi 2020, 17:21 

Purger111 je napisao/la:
Povijesni pozdrav je "za kralja i domovinu" odnosno "za dom i kralja". U starim narodnim epovima se često upotrebljava fraza "za dom", ali ne i "spremni".

Čuj povijesni pozdrav?? =)) , takvo šta nigde ne postoji sem eto kod vas.
Kod nas ima ono staro "Pomaže bog , bog ti pomogo" , kod vas ima "Hvaljen Isus i Marija",.... . ali da neki Jozo ide preko brda i stretne nekog Ivu i jedan drugom vele "Za dom" nikad nisam čuo , ali ja verujem da toga ima u vašim "narodim epovima". :zubati

Vrh

PostPostano: 01 svi 2020, 18:23 

Bit će Vujo opet V(eliki) ujo.

Vrh

PostPostano: 01 svi 2020, 18:25 

Robbie MO je napisao/la:
divizija je napisao/la:
HOS je sastavni dio oružanih snaga RH, ti momci su ginuli i ranjavani pod tim obilježima

To što je netko poginuo za Hrvatsku ne znači da se treba slaviti sve što je radio.

I mudžahedini su u sastavu Armije ratovali pod džihadističkim simbolima a umjesto za dom spremni imali su allahu ekber. Neke muslimane je taj pozdrav motivirao.

Naravno da muslimani nisu mogli dozvoliti da dotični simboli postanu sastavni dio službene simbolike, kasnije u razdoblju mira kada nema razloga da se tome gleda kroz prste.

Mudžahedini su poginuli za islamsku BIH. HOSovci za Hrvatsku (osim dijela u BIH, no BIH je specifična priča, gdje se blaž stavio pod Komandu Alije). Tamo dame za mudžahedine zaboli uvo. Ionako gore u paklu.

Nitko nije ni rekao da sve što su radili ljudi koji su pali za Hrvatsku treba slaviti, ali da im pobjegulje i dezerteri idu tumačiti što smiju nositi a što ne je degutantno.

Mogao je Milanović biti u rovu umjesto njih, pa tih obiležja ne bi bilo. ali Milanović je bio daleko, a sada ima obraza te ljude ponižavati. Ne može se povijest promijeniti, HOS je krvlju ugrađen u Hrvatsku državu, pod tim obilježjima. To je neizbrisivo. Sumanuto je da to netko sada ide skrivati. Još bi to i prošlo da se u Hrvatskoj simboli pod kojima je Hrvatska napadnuta ne ističu slobodno, ali s obzirom da su petokrake i četnički spomenici potpuno dopušteni, da nekome idu smetati obilježja pod kojima je Hrvatska branjena, to je sumanuto. Nek ide ruđiti petokraku u Rijeci i Šoškočaninov mauzolej, pa ćemo ga shvatiti ozbiljno.
I to nekome tko nije dao za Hrvatsku ni kap znoja, a kamoli krvi smeta, što je samo pokazatelj njegovog "karaktera" kojim se hvalio u kampanji,
Degutantno iskompleksirano smeće bio i ostao, tako je poslao i srpskog milicionera da ubije hrvatskog ratnog veterana u slavu ćirilice u Vukovaru.

No ovo čak i nema veze s time što je Milanović bio i ostao smeće, ovo je prvenstveno njegova lopta na volej Plenkoviću. Ne bih se čudio da je i ono kod Klema bilo isto to, kada je suprotnu priču pričao. Previše puta je taj i njegovi suradnici Plenkoviću pomagao da bi bilo slučajno. Sada gura SDP toliko uljevo, da čak i Plenki normalan izgleda pored njega.

Vrh

PostPostano: 01 svi 2020, 18:39 

bumbar92 je napisao/la:

Politika je kurva, tu su uvijek fige u džepu, ali u borbama, kada se ginulo onda se tu vidjelo to zajedništvo. Dosta nižih zapovjednika je bila exJNA kadar, dosta njih i iz partizanskih obitelji, to su činjenice, kao i to da su HOSovci tada bili rame uz rame sa ZNG/MUP. .

Jeste, samo tada nikome iz JNA kadra nije smetalo HOSovo obilježje, niti se udostoji zamijeniti te HOSovce u rovu ako mu je smetalo. Jer ionako su znali da su i HOS i ZNG i MUP popunili velikom većinom ideološki drugačiji ljudi.

A danas bi metali petokrake na nebodere i toleriraju spomenike četnicima po Hrvatskoj, a smeta im obilježje pod kojim je Hrvatska branjena. To su degutantni ljudi, naprosto nemaju srama ni obraza.

Mi nemamo u Hr ideološki sukob, neko sukob na elementarnoj ljudskoj razini. Sličnao kao što je Branko Hrg nedavno rekao za neradnu nedjelju - to nije ideološko, nego pitanje elementarne ljudskosti. Čak su i komunisti to znali. Tako i sve drugo.
Naša "ljevica" je hrpa iskompleksiranog, licemjernog, ciničnog, egoističnog, sebičnog, degutantnog i bezobraznog jada, talog koji bi se islamizirao da je Hrvatska pala pod Turke, ovako su se jugoslavizirali, globalizirali, svakako rashrvatili. Uostalom, nije bez razloga da ih imamo gotovo samo zapadno od VKK, preci im nisu imali prilike preći na islam. Svi ti Milanovići, Ostoje Rankovići, Matije Babići, onaj našmrkani Miletić, Viktori Ivančići, Mesići i slični, to je naprosto ljudsko dno dna. Jebeš ideologiju, oni su kao ljudi toliko smeće da je Miljan Brkić za njih oličenje ljudskosti. Ovo su naprosto *** na elementarnoj ljudskoj razini, Kompleksaši, cinici, kukavice, licemjeri.

A što je najgore, ovo čak i nije stvarni sukob, ovo je samo Milanovićev igrokaz da pomogne svom šulkolegi Plenkiju.

Vrh

PostPostano: 01 svi 2020, 18:45 

OK, svi koji mislite da su stilizirane ustaske oznake hosa uredu, izvolite ih staviti na forum.

Vrh

PostPostano: 01 svi 2020, 18:49 

Forum je na serveru u USA ili gdje već sa pravilima kakvim vlasnik hoće. Hrvatska je na jugu Europe, ili gdje već.

Vrh

PostPostano: 01 svi 2020, 18:59 

Najveći problem oko tog cirkusa s oznakama je to što se ne primjenjuje uvijek isti standard odlučivanja. Jednom se smije drugi puta se ne smije i opet u krug. Za zdravlje nacije bi bilo dobro jednom za sva vremena to riješiti, ili ćemo uzeti liberalni stav poput SAD-a i dozvoliti sve živo od petokrake do NDH zastave ili ćemo zabraniti sve to zabraniti. Jednostrane zabrane bi samo produbile podjele. Možda bi najbolje bilo na jedno 30 godina sve to zabraniti da se okrenemo drugim stvarima , ovo postaje već tradicija svako proljeće...
Dakle nema zastava SFRJ, nema petokraki, nema ustaša nema ničeg osim službenih simbola Hrvatske i Hrvatske vojske. :kava

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 01 svi 2020, 19:07 

divizija je napisao/la:
bumbar92 je napisao/la:

Politika je kurva, tu su uvijek fige u džepu, ali u borbama, kada se ginulo onda se tu vidjelo to zajedništvo. Dosta nižih zapovjednika je bila exJNA kadar, dosta njih i iz partizanskih obitelji, to su činjenice, kao i to da su HOSovci tada bili rame uz rame sa ZNG/MUP. .

Jeste, samo tada nikome iz JNA kadra nije smetalo HOSovo obilježje, niti se udostoji zamijeniti te HOSovce u rovu ako mu je smetalo. Jer ionako su znali da su i HOS i ZNG i MUP popunili velikom većinom ideološki drugačiji ljudi.

A danas bi metali petokrake na nebodere i toleriraju spomenike četnicima po Hrvatskoj, a smeta im obilježje pod kojim je Hrvatska branjena. To su degutantni ljudi, naprosto nemaju srama ni obraza.

Mi nemamo u Hr ideološki sukob, neko sukob na elementarnoj ljudskoj razini. Sličnao kao što je Branko Hrg nedavno rekao za neradnu nedjelju - to nije ideološko, nego pitanje elementarne ljudskosti. Čak su i komunisti to znali. Tako i sve drugo.
Naša "ljevica" je hrpa iskompleksiranog, licemjernog, ciničnog, egoističnog, sebičnog, degutantnog i bezobraznog jada, talog koji bi se islamizirao da je Hrvatska pala pod Turke, ovako su se jugoslavizirali, globalizirali, svakako rashrvatili. Uostalom, nije bez razloga da ih imamo gotovo samo zapadno od VKK, preci im nisu imali prilike preći na islam. Svi ti Milanovići, Ostoje Rankovići, Matije Babići, onaj našmrkani Miletić, Viktori Ivančići, Mesići i slični, to je naprosto ljudsko dno dna. Jebeš ideologiju, oni su kao ljudi toliko smeće da je Miljan Brkić za njih oličenje ljudskosti. Ovo su naprosto *** na elementarnoj ljudskoj razini, Kompleksaši, cinici, kukavice, licemjeri.

A što je najgore, ovo čak i nije stvarni sukob, ovo je samo Milanovićev igrokaz da pomogne svom šulkolegi Plenkiju.

pa dobro, sad je došla njihova epizoda, generala poslije bitke, njima većini je zajednička crta kukavičluk, podrumaštvo i dezerterluk, čini mi se da je Ostojić nešto muljao oko MUP-a, svejedno sumnjam da je kisnuo i jurišao, ali ja znam masu JNA, ex komunjara, ljevičara koji su bili u ratu, ali protiv HOS nemaju ništa protiv, čak ih podržavaju jer na druženjima, slavljima i tim prigodama nema bojkota, prozivanja ni u primisli, a još se popije hektolitar.
Oni koji su ratovali skupa sa HOSom neće se ogriješti, a oni koji nisu oni će svoju kukavičku stigmu nastojati liječiti i eto im terapije.
Ono, ne treba sada ni od HOSa praviti neke rambo-brigade, bili su u hrvatskom ešalonu kao i svi i to im časno mjesto ne mogu oteti nikakve pobjegulje koje bi kao kreirali društvo pljujući na simbole koji su ih obranili dok su oni podrumarili. Neš ti muda i kokosa...

Vrh

PostPostano: 01 svi 2020, 19:12 

Postrojbe koje su učestvovale u akciji Bljesak:

Zborno područje Bjelovar:

68. bojna Vojne Policije
15. Protuoklopna topnička brigada Križevci
13. Protuoklopna topnička raketna brigada Koprivnica
16. topničko-raketna brigada Bjelovar
265. izvidničko-diverzantska satnija Bjelovar
105. brigada
52. domobranska pukovnija
34. inženjerijska bojna iz Čakovca
Ojačanja iz Zbornog područja Osijek:

80. gardijska bojna
81. gardijska bojna
5. gardijska brigada
121. domobranska pukovnija
oklopna postrojba 123. brigade
Zborno područje Zagreb

125. domobranska pukovnija
1. gardijska brigada
Ojačanje iz Zbornog područja Osijek:

oklopna bojna 3. gardijske brigade
Jedinice specijalne policije RH

Zračna potpora

· Avioni Mig-21 bis, 91. zrakoplovna baza Pleso

Toliko uniformi se moglo obući i znakova pokazivati. :kava

1118 of 2558 - 43.71%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 01 svi 2020, 19:36 

bumbar92 je napisao/la:
divizija je napisao/la:

pa dobro, sad je došla njihova epizoda, generala poslije bitke, njima većini je zajednička crta kukavičluk, podrumaštvo i dezerterluk, čini mi se da je Ostojić nešto muljao oko MUP-a, svejedno sumnjam da je kisnuo i jurišao, ali ja znam masu JNA, ex komunjara, ljevičara koji su bili u ratu, ali protiv HOS nemaju ništa protiv, čak ih podržavaju jer na druženjima, slavljima i tim prigodama nema bojkota, prozivanja ni u primisli, a još se popije hektolitar.
Oni koji su ratovali skupa sa HOSom neće se ogriješti, a oni koji nisu oni će svoju kukavičku stigmu nastojati liječiti i eto im terapije.
Ono, ne treba sada ni od HOSa praviti neke rambo-brigade, bili su u hrvatskom ešalonu kao i svi i to im časno mjesto ne mogu oteti nikakve pobjegulje koje bi kao kreirali društvo pljujući na simbole koji su ih obranili dok su oni podrumarili. Neš ti muda i kokosa...

A pord toga svega jedan pojedinac, na mjestu predsjednika i time gore, daje si za pravo određivati što je legalno, koja postrojba je službena i što je najgore službene postrojbe HVa proglašava fašistima.
A navodno je kliznuo baš dok je itnonirana hrvatska himna.
Skandal i javna perverzija.

Vrh

PostPostano: 01 svi 2020, 19:39 

NK, sve su te postrojbe bile, kao i sve druge.
Šta se HOS trebalo izuzet iz ceremonije jer svi znamo koliko je pricednik iskomplekisran i koliko ne podnosi dragovoljce zbog njihove hrabrosti koje on nije imao, mada često se njome hvalio u fancy klubovima po ZG u to vrijeme.

Vrh

PostPostano: 01 svi 2020, 19:54 

Evo još jednog iskomplekistanog pizdeka, kojega više ne štiti imunitet i kojega obavezno treba tužiti zbog nepoštivanja HVa i proglašenja službene Hrvatske vojske ustašama.

Josipović: ‘Bravo predsjedniče!’

“Bravo predsjedniče! Ustašofilima koji se skrivaju iza Domovinskog rata i blate ga treba jasno dati do znanja gdje im je mjesto: u ropotarnici povijesti. Jedino, ne treba imati razumijevanja za premijera i predsjednika Sabora. Podjele o kojima govore kritizirajući Milanovića proizvodi neoustaštvo, ne oni koji ga osuđuju. Oni su suučesnici mračnih tipova koji se diče ustaškim znakovljem.” – poručio je bivši predsjednik Ivo Josipović na svom facebook-profilu

Ali što možemo odmah primijetiti, nakon Kolinde koja se barem trudila širiti pozitivne vrednote i teme koje vode državu u budućnost i narod naprijed , komići iste sekunde čim su dobili vlast idu u podjele, sukobe i nameću teme iz prošlosti. To je vrsta, kao i inače ljevičari, koje pokreću isključivo kompleksi i destrukcija, ništa pozitivno oni nisu u stanju ni pokrenuti i ostvariti.

Vrh

PostPostano: 01 svi 2020, 20:17 

weasel je napisao/la:
Najveći problem oko tog cirkusa s oznakama je to što se ne primjenjuje uvijek isti standard odlučivanja. Jednom se smije drugi puta se ne smije i opet u krug. Za zdravlje nacije bi bilo dobro jednom za sva vremena to riješiti, ili ćemo uzeti liberalni stav poput SAD-a i dozvoliti sve živo od petokrake do NDH zastave ili ćemo zabraniti sve to zabraniti. Jednostrane zabrane bi samo produbile podjele. Možda bi najbolje bilo na jedno 30 godina sve to zabraniti da se okrenemo drugim stvarima , ovo postaje već tradicija svako proljeće...
Dakle nema zastava SFRJ, nema petokraki, nema ustaša nema ničeg osim službenih simbola Hrvatske i Hrvatske vojske. :kava

Da, to je Latvija napravila. Nema totalitarnih simbola i to je o.k.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 4339 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 174  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: iprodano, kily i 17 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: