HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 22 sij 2025, 20:07.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 151 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: INICIJATIVA: Deklaracija o osudi otomanskog režima
PostPostano: 17 svi 2010, 12:25 

Tulkas je napisao/la:
Nemas ti pojma Bihac, nemas kad ti se postavi pitanje kao sto ga je Zrikavac srocio. Jel tako, al si se sjetio u sekundi tamo nekog ko je sirio krscanstvo. Iako ti je usporedba, izvini na rijeci, debilna.. Poredis nekog proroka koji je "zujao" sa nekim stapom i ljudima pricao o krscanstvu, sa ubicama i okupatorima koji su tu Bosnu ,u koju se kunes kad zelis dokazat kako si veliki Bosanac jerbo je kraljevina odavno i samostalna, unistili i na taj nacin donijeli onu religiju koja nema veze sa nikakvom Bosnom niti sa Humom.

Atan bulazni o nekim krizarskim ratovima, isprikama krizara. Atan zaboravlja da je krscanstvo "malcice" starije od islama da je Sveta zemlja bila bas sveta za krscane i prije no sto su muhamedanci poceli sa svojim sirenjem ognjem i mecem, prije no sto su je muslimani htjeli okupirati i oteti od krscana. Logicno da su krscanske vojske isle braniti svoj narod. Jel to tesko za shvatiti??

A neka ti imas pojma. PA okupator je bio i Tudjman i Milosevic i Boban i taj Turcin. Zasto se oni slave, ti koljaci? I to doslovno svi ti nabrojani!!!! HAjde reci mi, ali nemoj molim te sad odbrana ovo ono, jes k...c odbrana.

Vrh

PostPostano: 17 svi 2010, 12:27 

biksać gubiš balans, ovde nitko neće nazivati Tuđmana koljačem i agresorom..., upozorba drug partijaš!

našo se ti iz biksaća da to pričaš, nezahvalniĆe...

Vrh

PostPostano: 17 svi 2010, 12:28 

E da mi vas je sve sastavit pa natjerat da sastavite svima prihvatljivu verziju "bosanske" povijesti.

Vrh

PostPostano: 17 svi 2010, 12:31 

Bihac-Krajina je napisao/la:
Tulkas je napisao/la:
Nemas ti pojma Bihac, nemas kad ti se postavi pitanje kao sto ga je Zrikavac srocio. Jel tako, al si se sjetio u sekundi tamo nekog ko je sirio krscanstvo. Iako ti je usporedba, izvini na rijeci, debilna.. Poredis nekog proroka koji je "zujao" sa nekim stapom i ljudima pricao o krscanstvu, sa ubicama i okupatorima koji su tu Bosnu ,u koju se kunes kad zelis dokazat kako si veliki Bosanac jerbo je kraljevina odavno i samostalna, unistili i na taj nacin donijeli onu religiju koja nema veze sa nikakvom Bosnom niti sa Humom.

Atan bulazni o nekim krizarskim ratovima, isprikama krizara. Atan zaboravlja da je krscanstvo "malcice" starije od islama da je Sveta zemlja bila bas sveta za krscane i prije no sto su muhamedanci poceli sa svojim sirenjem ognjem i mecem, prije no sto su je muslimani htjeli okupirati i oteti od krscana. Logicno da su krscanske vojske isle braniti svoj narod. Jel to tesko za shvatiti??

A neka ti imas pojma. PA okupator je bio i Tudjman i Milosevic i Boban i taj Turcin. Zasto se oni slave, ti koljaci? I to doslovno svi ti nabrojani!!!! HAjde reci mi, ali nemoj molim te sad odbrana ovo ono, jes k...c odbrana.

ponekad mi je stvarno krivo što je krivousti kreten uopće išao ičime pomagati muslimane.
koji *** ih je primao ko izbjeglice i koji *** je slao što humanitarnu što vojnu pomoć.
pa da ti nije bilo krivoustog, ti bi svoje obiteljske blagdane proslavljao sa riječima "dogodine u bihaću", bijedo jedna nezahvalna!

Vrh

PostPostano: 17 svi 2010, 12:34 

caporegime je napisao/la:

ponekad mi je stvarno krivo što je krivousti kreten uopće išao ičime pomagati muslimane.
koji *** ih je primao ko izbjeglice i koji *** je slao što humanitarnu što vojnu pomoć.
pa da ti nije bilo krivoustog, ti bi svoje obiteljske blagdane proslavljao sa riječima "dogodine u bihaću", bijedo jedna nezahvalna!

ah tako znaci...OK, ovo je moj posljedni post na ovom forumu.

Budite svi lijepo pozdravljeni. :zivili

Vrh

PostPostano: 17 svi 2010, 12:36 

šta si čekao do sada, partijska direktiva nije stigla, a?

mrš!

Vrh

PostPostano: 17 svi 2010, 12:41 

A Aljo? :kava

Imaš odličan članak u VL,jednog liječnika iz HR koji činjenčno navodi sve šta je urađeno tijekom rata za muslimane iz BH...

I kaže između ostalog-dok smo radili operaciju u jednom južnom gradu HR,čuli su medicinari graju u susjednom hotelu gdje su bile muslimanske izbjeglice,galama i veselje jer se proširila vijest da je palo Bugojno...a liječnici su plakali...I nitko im nije "a" rekao zbog tog veselja...

I nemoj ni pisati ako ćeš tako "srat" kao i većina tvojih sunarodnjaka,a ima ih koji su i realni i znaju šta im je valjala RH.

Vrh

PostPostano: 17 svi 2010, 12:55 

Mar-kan je napisao/la:
I kaže između ostalog-dok smo radili operaciju u jednom južnom gradu HR,čuli su medicinari graju u susjednom hotelu gdje su bile muslimanske izbjeglice,galama i veselje jer se proširila vijest da je palo Bugojno...a liječnici su plakali...I nitko im nije "a" rekao zbog tog veselja...

Možda su se muslimanci veselili i možda im nitko nije rekao ni "a", ali da su liječnici u HR plakali zbog pada Bugojna... e to mi je već malo... miriše na bajku.

Vrh

PostPostano: 17 svi 2010, 12:58 

I tako, ti ga spasiš od četničkog noža, on te dočeka na rampi i ponizno ti ljubi ruku, ....odkad vas nema... a za deset godina te pljuje i govori da si zločinac i agresor..

Nikad se Hrvati pameti neće dozvat

Zbog Eline i bokala vina
zapalit ću Krajinu do Krima

Zapalit ću dva-tri ruska štaba
da ja nisam dolazio džaba

Vrh

PostPostano: 17 svi 2010, 12:59 

Tko ih to slavi? Ja ne znam da Bobana itko igdje slavi... minorna figura. Koliko sam primjetio ni Srbi se ne slamaju slaveći Miloševića... više mu hebu majku izdajničku.
A ni za Tuđmanom nitko nije zaplakao i ne slavi se nigdje, osim što su mu dali par ulica.
Griješiš, mi Hrvati trenutačno ne patimo od ikakvog kulta ličnosti... izuzimajući ponekog Titoistu.

Vrh

PostPostano: 17 svi 2010, 13:02 

Bobovac je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:

Možda su se muslimanci veselili i možda im nitko nije rekao ni "a", ali da su liječnici u HR plakali zbog pada Bugojna... e to mi je već malo... miriše na bajku.

Ima ljudi iz tog kraja koji su emotivno vezani za svoj kraj...

Vrh

PostPostano: 17 svi 2010, 13:04 

Bobovac je napisao/la:

Tko ih to slavi? Ja ne znam da Bobana itko igdje slavi... minorna figura. Koliko sam primjetio ni Srbi se ne slamaju slaveći Miloševića... više mu hebu majku izdajničku.
A ni za Tuđmanom nitko nije zaplakao i ne slavi se nigdje, osim što su mu dali par ulica.
Griješiš, mi Hrvati trenutačno ne patimo od ikakvog kulta ličnosti... izuzimajući ponekog Titoistu.

Možda,ali kako stvari stoje i u RH,plakaće ako dosad nisu...

Vrh

PostPostano: 17 svi 2010, 13:04 

Dobro, druga je stvar ako su ti liječnici rođeni u Bugojnu.

Vrh

PostPostano: 17 svi 2010, 13:22 

dane-croatia je napisao/la:
Nije samo sbog Osmanlija nastao Muslimanski narod, već i sbog mnogih ,,katolika'' koji su od komunista prieko noći postali veći katolici od Pape. Nisu Osmanlije smetale da 40% Ustaša čine muslimani, ali su zato Talijani bili zaslužni za to da se pojavi hrpa partizana i četnika u Dalmaciji, ter partizana u Istri. Prijatelju, glavne pogrješke su učinjene debelo poslije Osmanlija.

Muslimani i Srbi na prostoru današnje Bosne i Hercegovine su izravna posljedica Osmanlijskih osvajanja, prije Osmanlija broj Srba na prostoru današnje Bosne i Hercegovine je bio zanemariv, a Muslimana uopće nije bilo.
Sve što se nakon toga dogodilo je samo iskorištavanje nastale situacije od strane pojedinaca.

Uzporedba bi ti bila u redu, jedino u slučaju da su Starčević i Strossmayer približno jednako vriedni poštovanja.

Stavio sam tu uspredbu zato jer mi je to prvo palo na pamet, ali to je bilo prije par stoljeća dok smo bili u drugoj državi u drugom sustavu tko zna što je pokušavao s tim.
Čak su i Zrinski i Frankopan htjeli surađivati sa Turcima samo da se oslobodi Hrvatska, al to dođe kao i suradnja Hrvata sa Srbima u BiH danas.

Vrh

PostPostano: 17 svi 2010, 14:47 

osuda otomana, zabrana nošenja burke, stare i učinkovite teme za provociranje bih pučanstva islamske vjeroispovijesti, šta kad jednog dana pristanu na obe ove stvari, čime će se onda provocirati...

Vrh

PostPostano: 17 svi 2010, 15:22 

Burke ne treba zabraniti (pa što bi bez naših bula :smajl007), ali Osmansko carstvo mora biti osuđeno kao najveća nesreća ovog dijela Europe u cjelokupnoj njegovoj povijesti.

slika

Vrh

PostPostano: 17 svi 2010, 16:19 

Hrvat je napisao/la:
Burke ne treba zabraniti (pa što bi bez naših bula :smajl007), ali Osmansko carstvo mora biti osuđeno kao najveća nesreća ovog dijela Europe u cjelokupnoj njegovoj povijesti.

čudi me da se tako "bitne" stvari još nitko nije sjetio...

Vrh

PostPostano: 17 svi 2010, 16:43 

Podržavam inicijativu apsolutno , tekst je dobar i gađa gdje treba ...

Vrh

PostPostano: 17 svi 2010, 17:09 

zrikavac je napisao/la:

vješto eskiviran odgovor i prebačen na temu vjerskog.
Ajmo konkretizirat pitanje Krajišniče.
Ok. bosanac si, s velikim B. Pretpostavljam da voliš BiH i da se smatraš njenim patriotom. te da svoj narod "bosanski" smatraš patriotskijim od našeg hrvatskog te od srpskog naroda budući da mi nismo za unitarnu bosnu kako ju zamisljaju bosanci.

Ajmo zamislit jednu situaciju. Recimo da te fino sad teleportiramo u 15. stoljeće iz BiHaća u Jajce. Sjediš ti tako ispod slapa u Jajcu i uživaš u cvrkutu ptica te huci vode kad odjednom skika i vriska žena. Jauci naroda koji bježi. Ubrzo nakon toga čuje se topot turske konjice koja ulazi u grad. Lete glave tvojih prijatelja na ulazu u grad. žene se siluju pred djecom. Jedan turčin skrnavi jednu djevojčicu od 13 godina. S konja silazi Mehmed II EL fatih. Traži da mu se preda Stjepan II TOmašević, traži da mu dovedu i njegovog sina. Stjepan dolazi. pred okupljenim narodom El Fatih mu odrubljuje glavu.

Pitam te kao Bosanca, patriota BIH kako se u tom trenutku, kao Bosanac osjećaš? Sretno jer ti je netko donio vjeru ili loše jer ti je netko upravo ubio kralja?

Da čujem patrioto. I budi brz i kratak...
Te pazi što ćeš reć. Ili zauvijek šuti.

Brzo i kratko, ne zivim u tom vremenu, nastojim da zivim normalno sa svim ljudima inace je moja porodica dosta ljevicarski orijentisana, ima prijatelja drugih nacionalnosti i tako sam odgojen. Druga stvar, zlocini se moraju osuditi i ne zaboraviti naravno, ali da se sad mi svi zamajavamo oko toga ko je veci ubica - nisam za. Ulice imena koje vrijedjaju druge nacionalnosti se moraju ukinuti, moje misljenje. Zbog toga dajem uvijek sansu gradjanskoj opciji nego nacionalnoj.

ne mogu pojmiti da si opet smoga obraza eskivirati odgovor.

Evo konkretno pitanje - da ti i tvoja familija morate birati kako ce vam se zvati ulica bi li prije pristao da se zove el Fatihova ili Tudjmanova? :evotigana

Idi u lijepi k jado. Na pitanje nisi u stanju odgovoriti.

Vrh

PostPostano: 17 svi 2010, 17:14 

Pancho je napisao/la:
Muslimani i Srbi na prostoru današnje Bosne i Hercegovine su izravna posljedica Osmanlijskih osvajanja, prije Osmanlija broj Srba na prostoru današnje Bosne i Hercegovine je bio zanemariv, a Muslimana uopće nije bilo.
Sve što se nakon toga dogodilo je samo iskorištavanje nastale situacije od strane pojedinaca.

Nisu Muslimani, već muslimani kano izravna posljedica Turaka. A što se tiče Srba, t. j. pravoslavaca tu se slažem s tobom, oni su većinom došljaci. Ali opet, prije Osmanlija triba osudit Talijane, a tek onda skupa s Osmanlijama i Niemce, Mađare... Ali iznad svih ovih bi ipak na samom vrhu stavio Srbiju, jerbo su rane svježe i najveće.

Inače, što se tiče same vjere islama koja je došla zahvaljujući Turcima, to se ne može uzimat za zlo, jerbo i katolička vjera je u mnogo slučajeva došla i nasilnim putom. Vjera je stvar pojedinca, ter vjera nije kriva sbog nekih nasilnika koji ju izkorištavaju u svoje svrhe. Turke se jedino može kriviti sbog njihovih zločina, a ne sbog donošenja jedne vjere.

Vrh

PostPostano: 17 svi 2010, 17:58 

Nisu Muslimani, već muslimani kano izravna posljedica Turaka. A što se tiče Srba, t. j. pravoslavaca tu se slažem s tobom, oni su većinom došljaci. Ali opet, prije Osmanlija triba osudit Talijane, a tek onda skupa s Osmanlijama i Niemce, Mađare... Ali iznad svih ovih bi ipak na samom vrhu stavio Srbiju, jerbo su rane svježe i najveće.

Slažem se u potpunosti da prvo treba osuditi Srbiju, pa tek onda ostale, ali se ne slažem s tim da treba Talijane osuditi prije Turaka. To govorim prvenstveno radi toga jer je u ovom trenutku naše sve ono što su nam Talijani htjeli oduzeti, dok smo izgubili (vjerojatno trajno) ono što su nam Osmanlije oteli.

Vrh

PostPostano: 17 svi 2010, 18:11 

Pancho je napisao/la:

Slažem se u potpunosti da prvo treba osuditi Srbiju, pa tek onda ostale, ali se ne slažem s tim da treba Talijane osuditi prije Turaka. To govorim prvenstveno radi toga jer je u ovom trenutku naše sve ono što su nam Talijani htjeli oduzeti, dok smo izgubili (vjerojatno trajno) ono što su nam Osmanlije oteli.

Oprosti, ali s Talijanima smo zadnji put ratovali 1945., a s Turcima jako jako davno prije, tako da ti to ne stoji.
Bosna je bila izgubljena 1945. i to ne od Turaka, već sbog Srba i naših prodanih duša. Dapače, tu Bosnu su upravo muslmani jedanko žestoko branili kano dio Hrvatske skupa s katolicima. Da nije bilo muslimana, ne bi bilo niti NDH, a moguće niti današnje Republike.

I još nešto, dok god je BiH neovisna i ciela i ako bude bez republike srbske, ima dobre nade da će se opet sbližit s Hrvatskom. Znači BiH nije izgubljena, barem ne još.

Vrh

PostPostano: 17 svi 2010, 18:29 

Oprosti, ali s Talijanima smo zadnji put ratovali 1945., a s Turcima jako jako davno prije, tako da ti to ne stoji.
Bosna je bila izgubljena 1945. i to ne od Turaka, već sbog Srba i naših prodanih duša. Dapače, tu Bosnu su upravo muslmani jedanko žestoko branili kano dio Hrvatske skupa s katolicima. Da nije bilo muslimana, ne bi bilo niti NDH, a moguće niti današnje Republike.

I još nešto, dok god je BiH neovisna i ciela i ako bude bez republike srbske, ima dobre nade da će se opet sbližit s Hrvatskom. Znači BiH nije izgubljena, barem ne još.

Reci mi da li se osjećaju posljedice Talijanske okupacije još i danas te nakon toga mi reci da li se osjećaju posljedice Osmanlijske okupacije?
Nakon što im zahvalimo za RH da im onda zahvalimo i na protjerivanju i ubijanju Hrvata u ovom sad zadnjem ratu, jer ovoliki broj protjeranih i pobijenih Hrvata sigurno nije mogao biti rezultatom volje pojedinaca nego cjelokupnog vodstva i volje velikog dijela Muslimanskog naroda?

Vrh

PostPostano: 17 svi 2010, 18:48 

Pancho je napisao/la:

Inače, što se tiče same vjere islama koja je došla zahvaljujući Turcima, to se ne može uzimat za zlo, jerbo i katolička vjera je u mnogo slučajeva došla i nasilnim putom. Vjera je stvar pojedinca, ter vjera nije kriva sbog nekih nasilnika koji ju izkorištavaju u svoje svrhe. Turke se jedino može kriviti sbog njihovih zločina, a ne sbog donošenja jedne vjere.

Nisi svatio bit. U Zadru i u RH ne postoje ulice koje nose imena po Savojskom npr. U Bosni je bezbroj imena ulica po Turcima. Capito italiano?

Vrh

PostPostano: 17 svi 2010, 20:06 

zrikavac je napisao/la:
Nisi svatio bit. U Zadru i u RH ne postoje ulice koje nose imena po Savojskom npr. U Bosni je bezbroj imena ulica po Turcima. Capito italiano?

Imaš ulice i trgove s imenom cara Franje Josipa. Također, vidio sam na Rabu Trg biskupa Antuna De Dominisa, jednog od najvećih protuhrvata u službi Mletčana, koji je jedan od najzaslužnijih za izseljavanje Uskoka iz Senja. Tako da ne fali nama veličanja švabsko-digićkih velikana, a onda ne vidim razloga zašto ne veličati i barem jednog Turčina. A da ne govorimo o trgovima čuvenog koljača Maršala Tita. Činjenica jest da su nas Turci u poviesti čak možda više i cienili i uvažavali kano narod nego ovi ostali, makar su nas i pošteno klali tu ne ima spora, ali ne puno više ili manje od ostalih.
U Istri i kod mene u Rieci i danas danas Talijani službeno vješaju talijanske zastave, a da ne govorim o skrivenim djelatnostima njihovih iredentista koji svako malo negdje napišu velikotalijansku promičbu. Talijani su stoka koja ne miruje. Također, mi iz Grobnika znamo što su nam Talijani ostavili, a to je nekoliko poklanih sela s običnim seljacima, ženama i djecom. Mojoj obitelji su u par navrata želili promieniti prezime i ucjenjivali ih poslom da budu Talijani, ali moj pranono se nije dao u niti jednom trenutku pemda je osmeročlana obitelj sbog toga gladovala. Čak je i onaj muslimanski pjesnik Kaimia u svojim pjesmama prietio Talijanima sbog zločina nad Hrvatima (muslimanima) u Kandijskom ratu (17. st.) kad kaže:
»Nemojte se kladiti,
A Hrvate paliti,
Zlatom ćete platiti,
Kad vam ode Kandija.«

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 151 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: AmazonBot, hoblatopla, micko52, mrnjav, Noname01, Pejtonac sa juga, Tomba17, Vukota i 58 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: