HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 30 stu 2024, 03:20.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 88144 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: 1995.-2020. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims
PostPostano: 17 svi 2020, 20:19 

daramo je napisao/la:
Bihać je propao čim su njega ušli Turci i samo propada dublje s vremenom.
Od centra Hrvatske do turske i bošnjačke periferije koja nikada više nije imala značenje.

Biišće bi bilo fora glavni grad :D
Hrvatska Banja Luka/Banska Livadica.

Možda da rađe njega preimenujeno u Francekovo, ipak je on spasitelj grada :D

Vrh

Naslov: Re: 1995.-2020. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims
PostPostano: 17 svi 2020, 20:33 

Reis Sejdo je napisao/la:
Reis Sejdo je napisao/la:
Najmuslimanskija općina u Srednjebosanskoj županiji

Donji Vakuf, prvašići

2016: 170
2018: 126
2019: 114
2020: 106

Masovno iseljavanje svih mladih iz Donjeg Vakufa i Bugojna, kako čujem. Dvije općine gdje je najmanje Hrvata u SBŽ, pa ih najmanje i zapošljavaju.

2014. rođeno u Donjem Vakufu 120. Sada upisano 106.

2015. je rođeno 112. To znači da će slijedeće godine Donji Vakuf imati oko 97 prvašića.
Sa 170 na 97 prvašića u pet godina. Masha Allah

slika

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 17 svi 2020, 20:35 

Robbie MO je napisao/la:
Vrhunac važnosti Bihaća je kad je bio sjedište Sabora i glavni grad kraljevine Hrvatske, tada je bio i najveći grad na prostoru današnje BiH.

https://hr.wikipedia.org/wiki/Biha%C4%87ki_sabor_1494.

Sabor je do sada bio u Bihaću, Varaždinu i Zagrebu.

USK treba završiti u Hrvatskoj i vratiti Sabor i administrativno sjedište u Bihać, taman malo bliže Dalmaciji, Hercegovini i Bosni.

Na jednoj temi si procjenio vrijednost zapadnog Mostara koji je uzeo HVO, što misliš koliko bi novca trebala Hrvatska osigrati kad bi potencijalno namjeravala od Bihaća opet napraviti političko središte države?

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 17 svi 2020, 20:40 

Ilijaš, "najvažniji od svih kantona" (Sarajevo), općina naseljena mladim izbjeglicama

2016: 199 prvašića na aprilskom roku
2020: 162 prvašića na aprilskom roku

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 17 svi 2020, 20:43 

weasel je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:
Vrhunac važnosti Bihaća je kad je bio sjedište Sabora i glavni grad kraljevine Hrvatske, tada je bio i najveći grad na prostoru današnje BiH.

https://hr.wikipedia.org/wiki/Biha%C4%87ki_sabor_1494.

Sabor je do sada bio u Bihaću, Varaždinu i Zagrebu.

USK treba završiti u Hrvatskoj i vratiti Sabor i administrativno sjedište u Bihać, taman malo bliže Dalmaciji, Hercegovini i Bosni.

Na jednoj temi si procjenio vrijednost zapadnog Mostara koji je uzeo HVO, što misliš koliko bi novca trebala Hrvatska osigrati kad bi potencijalno namjeravala od Bihaća opet napraviti političko središte države?

Minimum, dovoljno je preseliti Sabor i novu zgradu Sabora (koji ionako treba praviti novu zgradu), Predsjednika, i veliku zgradu Vlade (i vlada treba novu zgradu) te "kampus" 15 zgrada u Bihaću za svako ministarstvo po jedna.

Ustavni i vrhovni sud mogu ostati u Zagrebu.

Vrh

PostPostano: 17 svi 2020, 20:49 

Ove godine USK će imati nekih 1350 rođenih.

Da nema iseljavanja, do 2030. mora spasti na 1000 rođenih jer je takva dobno spolna piramida Bošnjaka, za 10 godina će imati 25% manje majki, to starosna struktura generacija s popisa govori.

Znači, 1000 rođenih 2030. u USK bez da ijedan iseli u slijedećih 10 godina.

Zbog migracija, USK će do 2030. će spasti na 700 rođenih.

To je dovoljno za održanje populacije od oko 50 000 stanovnika.
No, pad tu neće stati.

A sa ispod 50 000 stanovnika u USK, nema šanse da će Hrvatska dopustiti da taj prostor bude neka islamska država ili pod kontrolom islamskog Sarajeva. Kada se BiH bude raspadala, ako Muslimani napadnu Hrvate u jednom jedinom selu u BiH to je savršen povod da HV uđe u USK, i nikad ne izađe (Golanska visoravan).

Vrh

PostPostano: 17 svi 2020, 20:57 

5. Iseljenički Korpus

:zubati

slika

Vrh

PostPostano: 17 svi 2020, 20:59 

Šta misliš šta će dovest do toga da se izbriše islamska država u Europi?
Po meni samo neki ekvivalent 9/11.

Vrh

PostPostano: 17 svi 2020, 21:04 

Islamska država neće biti uspostavljena.

Merhametlije će imati sve gdje su većina, osim USK i dijelova Srednje Bosne, no to neće biti potpuno samostalna država, imati će OHR u sastavu:
Hrvatska, Srbija, Palestinski muftija (onaj koji ih je vrbovao u WW2, a koji će im prenositi palestinska iskustva s odbijanjem dogovora i mirovnih planova).

Vrh

PostPostano: 17 svi 2020, 21:05 

Robbie MO je napisao/la:

Merhametlije će imati sve gdje su većina, osim USK i dijelova Srednje Bosne, no to neće biti potpuno samostalna država, imati će OHR u sastavu:
Hrvatska, Srbija, Palestinski muftija (koji će im prenositi palestinska iskustva s odbijanjem dogovora i mirovnih planova).

Pogledaj 1.stranicu ove teme...Proroci :zubati

Vrh

PostPostano: 17 svi 2020, 21:07 

Mar-kan je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:

Hrvatska, Srbija, Palestinski muftija (koji će im prenositi palestinska iskustva s odbijanjem dogovora i mirovnih planova).

Ja sam prorok i sada. :zubati
Čula su mi se sada još izoštrila, nakon niza pogođenih događaja u budućnosti.

Vrh

PostPostano: 17 svi 2020, 21:11 

Robbie MO je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:

Ok, Jeremija, nastavi :zubati

Vrh

PostPostano: 17 svi 2020, 21:12 

Robbie MO je napisao/la:

Hrvatska, Srbija, Palestinski muftija (onaj koji ih je vrbovao u WW2, a koji će im prenositi palestinska iskustva s odbijanjem dogovora i mirovnih planova).

Neka bude tako. :zivili

Vrh

PostPostano: 17 svi 2020, 21:20 

Zamislite da se dogodi neko čudo i da muslimani odjednom imaju 35 000 rođenih (kao u doba Alijine Islamske Deklaracije).
Tražili bi pola Balkana za sebe.

Kad se taj scenarij zamisli, nije teško vidjeti zašto je Alija odbio da mu damo cijeli Mostar, Prijedor i Doboj.

Sada kad su spali blizu 10 000 rođenih, Izetbegoviću nudimo Bihać, ali neće. :zubati

Ako on neće, ima ko oće.

Palestinska taktika dinastije Izetbegović.

Vrh

PostPostano: 17 svi 2020, 22:00 

Imam osjećaj da likujete.

Baš ste bezobrazni. 100% bezobrazni. :D

Vrh

PostPostano: 17 svi 2020, 22:00 

Sarajevo će u budućnosti biti ili Principovo ili Vrhbosna, neće biti Štalajevo.
Kako je krenulo BiH se dijeli popola.

Vrh

PostPostano: 17 svi 2020, 22:02 

Robbie MO je napisao/la:
Zamislite da se dogodi neko čudo i da muslimani odjednom imaju 35 000 rođenih (kao u doba Alijine Islamske Deklaracije).
Tražili bi pola Balkana za sebe.

Kad se taj scenarij zamisli, nije teško vidjeti zašto je Alija odbio da mu damo cijeli Mostar, Prijedor i Doboj.

Sada kad su spali blizu 10 000 rođenih, Izetbegoviću nudimo Bihać, ali neće. :zubati

Ako on neće, ima ko oće.

Palestinska taktika dinastije Izetbegović.

Onomad, neko je Aliji (moguće Zulfikapašić) predlagao da Muslimani kopiraju izraelski imidž.

Alija je odbio, i rekao mu je da Muslimanima više odgovara palestinski imidž.

Ok... .

Vidimo kako ide. Kao Palestinci...što više Muslimani traže, manje dobiju.

Na kraju, neće dobiti ništa.

Vrh

PostPostano: 17 svi 2020, 22:38 

Baš me zanima koliko ćete vi imati prvačića ove godine kad toliko likujete nad padom Bošnjaka. Hehe

Vrh

PostPostano: 17 svi 2020, 22:41 

Bosnjak007 je napisao/la:
Baš me zanima koliko ćete vi imati prvačića ove godine kad toliko likujete nad padom Bošnjaka. Hehe

Mislim da ce Hrvati imati oko 40.000.
Nek me ispravi neko ako grijesim.

Vrh

PostPostano: 17 svi 2020, 23:18 

slika

Centar Srpske Hercegovine (južno od višegrada ) ,ovaj region mogu isključiti iz svih planova .
Trebinje je visestruki prvak Republike Srpske u stanogradnji .
made in REPUBLIC OF SRPSKA , Trebinje južni dio grada ,nove zgrade zadnjih 15 godina ,jedna tačka 50 stanova otprilike .

slika

Slika 2. Trebinje zadnje dvije godine (Centar)

slika

slika 3. Trenutno se gradi oko 700 stanova , na slici dva objekta od 250 stanova u izgradnji .

Istočni Mostar (Lijeva obala ) je selo za Trebinje .

Jedna zanimljivost USK je jedino mjesto gdje Muslimani dodiruju granicu zamišljene im države , u većini slučajeva nisu ni na 200 km od zamišljene im granice . Istočni Mostar je odraz njihove nemoći .

jedna diskusija sa foruma u Trebinju ,domaći pesimista protiv domaćeg optimiste i "Novih stanovnika "

Citat:
Treba nam veca populacija treba nam grad velicine ko NIksic 80 000 stanovnika a to mi mozemo jako brzo imati imao teren cistu vodu dobru struju imamo sunce veliki broj vedrih dana imamo populaciju raseljenu u devedestim godinama iz Sarajeva Mostara Capljine Zagreba Tuzle itd koja hoce rado da se doseli u Trebinje Iskoristimo sve ove dobre stvari razvimo nase Trebinje

HERCEG @KEVINHOLDAN

Uuu koje bajke ti citas...u TB ne zanoci preko 20.000 stanovnika ako i toliko. I svake godine sve manje i manje,to je cinjenica a ovo sto ti pises puste zelje. Razlog je jednostavan i svima poznat,nece niko doseliti ovdje da zivi od sunca i vode,kraj price...

TIPS @HERCEG

E pa ne bih se slozio sa tobom. Ja sam eto jedan od onih koji su davno otisli iz bivse Juge tacnije iz Mostara i imam decu i unuke koji nikada kao ni ja sam nisu ranije videli Trebinje. Prvi put smo posetili Trebinje pre 5 godina i svi smo ga zavoleli tako da smo odlucili da kupimo stan jer Trebinje je jako divan kao i njegovi stanovnici samo to treba jos vise razviti i osmisliti. Ja sam cu pokusati da pomognem u razvoju grada Trebinja a time i stanovnistva. Tesko je razumeti tvoje komentare jer KEVINHOLDAN razmislja lepo i drago mi je da ljudi tako misle.

MOSTAR @TIPS

HERCEG @TIPS

Slusaj stari ja zivim ovdje i ne lazem....svaka tebi cast ali ti ces kupiti stan i zivjeti ili povremeno zivjeti ovdje. Ali od novaca stecenih negdje drugo,domace stanovnistvo bijezi odavde i to je istina

DUŠAN @HERCEG

E moj Herceg pojma ti nemaš. Ja sam eto iz Srbije do pre četiri godine Trebinje sam video samo jednom i to 1985. kada sam bio u Bileći u vojsci. Kažem video jer smo sa Leotara prilikom jedne vežbe planirali forsiranje Trebišnjice. Zadnje četiri godine u Trebinju sam dva puta godišnje po nedelju dana. Grad, ljudi, voda pa i taj hercegovački krš imaju dušu kakvu malo sredina ima. Da se razumemo moja primanja u Srbiji su prosečna ali svake godine se uštedi da se sa suprugom "skoči" do Trebinja i napune baterije duhom i energijom hercegovački gorštaka, obiđu manastire . Naš plan je da kada odemo u penziju pređemo u Trebinje. Prema tome uopšte mi nije jasan tvoj komentar pogotovo zbog toga što Svi moji rođaci, prijatelji, poznanici koji su bili u Trebinju imaju identično mišljenje kao i ja.

NOVI NOVI SAD , 50 000 je sasvim realno .

Vrh

PostPostano: 17 svi 2020, 23:29 

Robbie MO je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:

Čula su mi se sada još izoštrila, nakon niza pogođenih događaja u budućnosti.

Očekujemo po uzoru na prvi post ove teme ( kako su Alijice zamišljale 2009. godinu) jedan takav osvrt za 2020. godinu.
Uporedba kako je Alija zamišljao Bazniju danas i ono što je na terenu... :D

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 18 svi 2020, 00:04 

Kako vidim u Mostaru nisu nikako pali čak su u porastu, i to sve zbog naših gazda(moji prvi al aj ti to reci starom) koji ih zapošljavaju kao jeftini radnu snagu po bausteli i blagajnama

Vrh

PostPostano: 18 svi 2020, 00:29 

Gazda je napisao/la:
Kako vidim u Mostaru nisu nikako pali čak su u porastu, i to sve zbog naših gazda(moji prvi al aj ti to reci starom) koji ih zapošljavaju kao jeftini radnu snagu po bausteli i blagajnama

Kako vidiš da su u porastu?
Podjeli info sa nama.

Vrh

PostPostano: 18 svi 2020, 00:33 

Trebate se kanit zapošljavanja bula, prvo trebamo rješiti ravnopravnost a onda preuzeti i porezne inspekcije.

One koji zapošljavaju Muslimane treba kažnjavati, slati im inspekcije kao što su Muslimani slali nama.(ne računam ako je muslimanka udata za Hrvata)

Ovi jadnici ih biće zapošljavaju jer se boje Sarajeva i poreznih inspekcija kao i oni po srednjoj Bosni

Vrh

PostPostano: 18 svi 2020, 00:35 

erchercog je napisao/la:
slika

Centar Srpske Hercegovine (južno od višegrada ) ,ovaj region mogu isključiti iz svih planova .
Trebinje je visestruki prvak Republike Srpske u stanogradnji .
made in REPUBLIC OF SRPSKA , Trebinje južni dio grada ,nove zgrade zadnjih 15 godina ,jedna tačka 50 stanova otprilike .

slika

Slika 2. Trebinje zadnje dvije godine (Centar)

slika

slika 3. Trenutno se gradi oko 700 stanova , na slici dva objekta od 250 stanova u izgradnji .

Istočni Mostar (Lijeva obala ) je selo za Trebinje .

Jedna zanimljivost USK je jedino mjesto gdje Muslimani dodiruju granicu zamišljene im države , u većini slučajeva nisu ni na 200 km od zamišljene im granice . Istočni Mostar je odraz njihove nemoći .

jedna diskusija sa foruma u Trebinju ,domaći pesimista protiv domaćeg optimiste i "Novih stanovnika "

Citat:
Treba nam veca populacija treba nam grad velicine ko NIksic 80 000 stanovnika a to mi mozemo jako brzo imati imao teren cistu vodu dobru struju imamo sunce veliki broj vedrih dana imamo populaciju raseljenu u devedestim godinama iz Sarajeva Mostara Capljine Zagreba Tuzle itd koja hoce rado da se doseli u Trebinje Iskoristimo sve ove dobre stvari razvimo nase Trebinje

HERCEG @KEVINHOLDAN

Uuu koje bajke ti citas...u TB ne zanoci preko 20.000 stanovnika ako i toliko. I svake godine sve manje i manje,to je cinjenica a ovo sto ti pises puste zelje. Razlog je jednostavan i svima poznat,nece niko doseliti ovdje da zivi od sunca i vode,kraj price...

TIPS @HERCEG

E pa ne bih se slozio sa tobom. Ja sam eto jedan od onih koji su davno otisli iz bivse Juge tacnije iz Mostara i imam decu i unuke koji nikada kao ni ja sam nisu ranije videli Trebinje. Prvi put smo posetili Trebinje pre 5 godina i svi smo ga zavoleli tako da smo odlucili da kupimo stan jer Trebinje je jako divan kao i njegovi stanovnici samo to treba jos vise razviti i osmisliti. Ja sam cu pokusati da pomognem u razvoju grada Trebinja a time i stanovnistva. Tesko je razumeti tvoje komentare jer KEVINHOLDAN razmislja lepo i drago mi je da ljudi tako misle.

MOSTAR @TIPS

HERCEG @TIPS

Slusaj stari ja zivim ovdje i ne lazem....svaka tebi cast ali ti ces kupiti stan i zivjeti ili povremeno zivjeti ovdje. Ali od novaca stecenih negdje drugo,domace stanovnistvo bijezi odavde i to je istina

DUŠAN @HERCEG

E moj Herceg pojma ti nemaš. Ja sam eto iz Srbije do pre četiri godine Trebinje sam video samo jednom i to 1985. kada sam bio u Bileći u vojsci. Kažem video jer smo sa Leotara prilikom jedne vežbe planirali forsiranje Trebišnjice. Zadnje četiri godine u Trebinju sam dva puta godišnje po nedelju dana. Grad, ljudi, voda pa i taj hercegovački krš imaju dušu kakvu malo sredina ima. Da se razumemo moja primanja u Srbiji su prosečna ali svake godine se uštedi da se sa suprugom "skoči" do Trebinja i napune baterije duhom i energijom hercegovački gorštaka, obiđu manastire . Naš plan je da kada odemo u penziju pređemo u Trebinje. Prema tome uopšte mi nije jasan tvoj komentar pogotovo zbog toga što Svi moji rođaci, prijatelji, poznanici koji su bili u Trebinju imaju identično mišljenje kao i ja.

NOVI NOVI SAD , 50 000 je sasvim realno .

Trebinje razvaljuje.
Obzirom na broj stanovnika šampion Balkana u stanogradnji.

Ne može se izgraditi koliko se može prodati. :zivili

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 88144 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 1423, 1424, 1425, 1426, 1427, 1428, 1429 ... 3526  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 28 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: