HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 02 pro 2024, 11:53.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 88172 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: 1995.-2020. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims
PostPostano: 18 svi 2020, 00:50 

Bez uvrede za ove nase poduzetnike ali tek covijek vani vidi na sta mogu licit nove zgrade i naselja. Ovi nase i dalje kao da su u <2000 g.

Vrh

Naslov: Re: 1995.-2020. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims
PostPostano: 18 svi 2020, 00:59 

Kopčateli vi ista onoga vam Boga, ja sam se referirao na Robbiev post iz 2009 i u kojem se vidi da su 2007 imali 422 rođenih a godinu ranije 410,poslje toga su bili u rastu(ne velikom) ali su uvjek imali oko 450rodenih i u tom smislu sam rekao da su čak u malom porastu u odnosu na 2006/07 što je katastrofa ako pogledamo šta se Bihaću dogodilo u tom razdoblji, a Mostar bi trebao biti glavni grad Hrvata.

Vrh

PostPostano: 18 svi 2020, 07:10 

Gazda je napisao/la:
Kopčateli vi ista onoga vam Boga, ja sam se referirao na Robbiev post iz 2009 i u kojem se vidi da su 2007 imali 422 rođenih a godinu ranije 410,poslje toga su bili u rastu(ne velikom) ali su uvjek imali oko 450rodenih i u tom smislu sam rekao da su čak u malom porastu u odnosu na 2006/07 što je katastrofa ako pogledamo šta se Bihaću dogodilo u tom razdoblji, a Mostar bi trebao biti glavni grad Hrvata.

Mostar je specifična situacija je su u grad nakon rata došli izbjeglice iz Gacka i Nevesinja, seosko stanovništvo koji su sa sobom donijeli i svoje navike. Oni su držali natalitet.

Ipak 90te su bile prije 25 godina, sada je došla na red nova generacija koji su sada Mostarci. Iako se čini da je nama štetno jer smo dobili gomilu izbjeglih muslimana od Srba, u stvari je odlično jer su izgubili demografsko područje odakle su konstantno primali stanovništvo. To bi mi svakako dobivali kroz dulje razdoblje i u većoj količini. Sada ist. Mostar nema zaleđe.

To je potpuno ista situacija kao Sarajevo, Tuzla i Zenica koji su dobili izbjeglice iz ist. Bosne. Dalo je zamah iza rata, ali je izgubljeno seosko područje koje stalno daje novo stanovništvo. Nova generacija Srebreničana u Sarajevu su Sarajlije. Zato sada slijedi oštar pad, jer nema više odakle seljak šljegnut.

1031 of 2558 - 40.3%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 18 svi 2020, 07:19 

Jefferson Davis je napisao/la:
Ne trabunjaj, nisu u porastu.
Uostalom, u BiH nista nije u porastu.

Ništa pozitivno nije u porastu.

Kriminal, korupcija, iseljavanje, besperspektivnost jesu u porastu.

Vrh

PostPostano: 18 svi 2020, 12:37 

Burekspinat je napisao/la:
Vjeruj mi da bi to bila prekretnica, i sam sam gore i znam stanje na terenu jer sam ih upoznao podosta koji dodu radit. I veliki im je problem sto nemaju EU prava kao i mi, rade na crno, nemogu stan iznajmit nemogu racun u banci napravit, sef ih cesto prevari, itd.

Jedini razlog zašto muslimani manje iseljavaju iz SBK ili Mostara nego iz TK ili USK je u tome što su u prva dva područja prisutni Hrvati koji ih ekonomski idemografski jačaju.

S time se treba što prije suočiti.

Vrh

PostPostano: 18 svi 2020, 12:44 

divizija je napisao/la:
Vjeruj mi da bi to bila prekretnica, i sam sam gore i znam stanje na terenu jer sam ih upoznao podosta koji dodu radit. I veliki im je problem sto nemaju EU prava kao i mi, rade na crno, nemogu stan iznajmit nemogu racun u banci napravit, sef ih cesto prevari, itd.

Jedini razlog zašto muslimani manje iseljavaju iz SBK ili Mostara nego iz TK ili USK je u tome što su u prva dva područja prisutni Hrvati koji ih ekonomski idemografski jačaju.

Apsolutna istina. "Dominantni hrvatski poduzetnici", kako voli jedan forumaš reći.

Vrh

PostPostano: 18 svi 2020, 12:51 

Naša Kvačica je napisao/la:
Gazda je napisao/la:

Mostar je specifična situacija je su u grad nakon rata došli izbjeglice iz Gacka i Nevesinja, seosko stanovništvo koji su sa sobom donijeli i svoje navike. Oni su držali natalitet.

Ipak 90te su bile prije 25 godina, sada je došla na red nova generacija koji su sada Mostarci. Iako se čini da je nama štetno jer smo dobili gomilu izbjeglih muslimana od Srba, u stvari je odlično jer su izgubili demografsko područje odakle su konstantno primali stanovništvo. To bi mi svakako dobivali kroz dulje razdoblje i u većoj količini. Sada ist. Mostar nema zaleđe.

To je potpuno ista situacija kao Sarajevo, Tuzla i Zenica koji su dobili izbjeglice iz ist. Bosne. Dalo je zamah iza rata, ali je izgubljeno seosko područje koje stalno daje novo stanovništvo. Nova generacija Srebreničana u Sarajevu su Sarajlije. Zato sada slijedi oštar pad, jer nema više odakle seljak šljegnut.

To se u ekologiji zove održivi razvoj (sustainability).
Počupali su sve ni sjemena nisu ostavili.

Izgubili su sve demografske plastenike, zadnji preostali je bio USK (po 4500 rođenih) no on je uništen nakon rata.

Mislim da je Zapadna Hercegovina jedini pretežito ruralni kraj u BiH koji se drži, eventualno i način života u dobrom dijelu Ilidže se može smatrati ruralnim.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 18 svi 2020, 12:57 

divizija je napisao/la:

Osobno sam mislio da je ta teorija wishful thinking, ali sada je toliko dokaza u tom smjeru, da jednostavno ne može biti slučajnost.

Korelacija sve veća.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 18 svi 2020, 13:21 

Ja zaboravio da je Fikret Abdić načelnik Velike Kladuše.

Općina Kladuša na popisu 2013.
Bošnjaci 80%
Hrvati 1.5%
Muslimani 18.5%

U samom gradskom naselju Kladuša 25% ljudi se ne izjašnjava Bošnjacima.

Vrh

PostPostano: 18 svi 2020, 14:13 

Vlada KS zbog nedostatka novca ukinula pronatalitetnu mjeru.

https://www.klix.ba/biznis/kanton-saraj ... /200518068

Vrh

PostPostano: 18 svi 2020, 14:57 

Robbie MO je napisao/la:
Naša Kvačica je napisao/la:

To se u ekologiji zove održivi razvoj (sustainability).
Počupali su sve ni sjemena nisu ostavili.

Izgubili su sve demografske plastenike, zadnji preostali je bio USK (po 4500 rođenih) no on je uništen nakon rata.

Mislim da je Zapadna Hercegovina jedini pretežito ruralni kraj u BiH koji se drži, eventualno i način života u dobrom dijelu Ilidže se može smatrati ruralnim.

Dobro, treba biti pošten i reći Srbi su im počupali istočnu Hercegovinu i istočnu Bosnu. To je ogromno smanjenje bošnjačkog etničkog teritorija, umjesto koga su dobili stambene blokove i nestajanje u roku 2-3 generacije.

Osobno se ne slažem sa tom teorijom da muslimani bolje opstaju zbog toga jer im Hrvati daju poslove. HNŽ je vrlo sličan čistim muslimanskim krajevima gdje su također dobili veliki broj izbjeglica kao npr. TK i SK: prvo na prvi pogled žilavost i opstajanje (što u stvari nije žilavost nego mehanička transfuzija izbjeglica), i onda oštar pad (kada prođe efekt).

I taj Tuzlanski kanton se također držao dugo, tek je nedavno oštar pad, npr:
2014 4.069
2015 3.888
2016 3.903
2017 3.966

Evo ovdje pad od 4069 do 3966, što je za 4 godine 2.5%, zanemarivo, može se čak gledati kao fluktuacija.

1031 of 2558 - 40.3%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 18 svi 2020, 15:54 

Ako Gudelj da Almi posao za 500 KM na kasi u FIS-u, jel to pozitivno ili negativno po muslimanski natalitet. S obzirom da je izglednija alternativa da joj Hikmet naštanca djecu za malinarenje (ekstremno siromašni i neobrazovani će ipak teže do Njemačke), možda ipak i ne nanosi štetu hrvatskom korpusu.

Vrh

PostPostano: 18 svi 2020, 15:57 

Ministry of Sound je napisao/la:
Ako Gudelj da Almi posao za 500 KM na kasi u FIS-u, jel to pozitivno ili negativno po muslimanski natalitet. S obzirom da je izglednija alternativa da joj Hikmet naštanca djecu za malinarenje (ekstremno siromašni i neobrazovani će ipak teže do Njemačke), možda ipak i ne nanosi štetu hrvatskom korpusu.

Naprotiv, u post-yu prostoru zaposlene žene rađaju više djece. Nezaposlene teže da se Hikmetu uvale na skrb preko one stvari.

Alma će manje roditi ako ne bude imala posao. A možda ga i potraži negdje na Jadranu ili u Zg, Sloveniji, možda i najstariji zanat, ionako dominiraju u njemu.

Vrh

PostPostano: 18 svi 2020, 16:04 

divizija je napisao/la:

Naprotiv, u post-yu prostoru zaposlene žene rađaju više djece. Nezaposlene teže da se Hikmetu uvale na skrb preko one stvari.

Alma će manje roditi ako ne bude imala posao. A možda ga i potraži negdje na Jadranu ili u Zg, Sloveniji, možda i najstariji zanat, ionako dominiraju u njemu.

Ne vjerujem da ta statistika uključuje žene koje rade ogroman broj radnih sati za malu lovu, i koje nemaju pristup godišnjem, bolovanju i sl.

Vrh

PostPostano: 18 svi 2020, 16:07 

Robbie MO je napisao/la:

####4) Rođeni/umrli prva 3 mjeseca 2009.

Gorazde 43/51
Jablanica 18/22
Konjic 52/64
Tuzla 269/288
Bihac 122/126
Sanski Most 48/86
Teocak 13/21
Kladanj 33/37
Vares 12/40
Olovo 21/34
Maglaj 49/62
Doboj Jug 9/12
Sarajevo Centar 134/171
Sarajevo Stari Grad 81/104
Novo Sarajevo 138/161
Trnovo 2/9

Rođeni/umrli prva 3 mjeseca 2020

Tuzla 172/287
Bihać 70/143
Konjic 33/50
Sanski Most 29/53
Olovo 8/31
Kladanj 10/17 :neznam

Vrh

PostPostano: 18 svi 2020, 16:27 

Ne vjerujem da ta statistika uključuje žene koje rade ogroman broj radnih sati za malu lovu, i koje nemaju pristup godišnjem, bolovanju i sl.

Bošnjaci nisu cigani. Štogod bili, to nisu. I ova koja radi ogroman broj sati će prije roditi ako ima neko pravo na porodiljni i negdje se vartiti na posao, nego ako nema.

Vrh

PostPostano: 18 svi 2020, 17:30 

divizija je napisao/la:

Nije lijepo tako vrijedat neciju majku, kci pa makar ti njihov narod bio neprijatelj, mi se moramo uzdic iznad toga

Vrh

PostPostano: 18 svi 2020, 17:32 

divizija je napisao/la:

Nije lijepo tako vrijedat neciju majku, kci pa makar ti njihov narod bio neprijatelj, mi se moramo uzdic iznad toga

Da ti nisi Musliman kume?

Vrh

PostPostano: 18 svi 2020, 18:19 

http://m.pogled.ba/clanak/zadnja-tri-dana-u-skb-mostaru-rodjeno-16-beba/194787

Evo još dobrih vijesti iz Mostara. Iskreno me zanima kako će svibanj završiti.

Nedavno sam saznao kako mi je i prijateljica trudna. Etnološki i migracijski zanimljivo, njezini se doselili iz Zenice u Mostar. Muž joj domaći Mostarac, aktivan u nekoj Ultras ekipi. Neka, bit će malih Hrvata po Mostaru! :zubati

Vrh

PostPostano: 18 svi 2020, 18:34 

Politikant je napisao/la:

Da ti nisi Musliman kume?

Radije cu bit i musliman koji postuje zene nego Hrvat koji te zene demonizira.
Taj sport ostavljam muslimanima i srbima. Psovanje ustaske majke, nabijanja na kolac i kampovi za silovanje su neki od primjera.
Po meni rijec Hrvat znaci cestit, vrijedan, posten, obitelj na prvom mjestu i svako ko to zadoljava moze se proglasit Hrvatom sto se mene tice.

Vrh

PostPostano: 18 svi 2020, 18:58 

Miroljub123 je napisao/la:

Nedavno sam saznao kako mi je i prijateljica trudna. Etnološki i migracijski zanimljivo, njezini se doselili iz Zenice u Mostar. Muž joj domaći Mostarac, aktivan u nekoj Ultras ekipi. Neka, bit će malih Hrvata po Mostaru! :zubati

Ovo je najobicniji prosjek.

Vrh

PostPostano: 18 svi 2020, 20:20 

Robbie MO je napisao/la:
Miroljub123 je napisao/la:

Ovo je najobicniji prosjek.

Bježe od zagađenog zraka.

Vrh

PostPostano: 18 svi 2020, 20:21 

Prezime mlade sa Z počinje?

Vrh

PostPostano: 18 svi 2020, 20:42 

OptimisticniVeSeljak je napisao/la:

Sad ga prećera. Tko "demonizira" žene? Vidio sam da je bilo vrijeđanja ali ako si toliki poštivatelj žena ( :smijeh ) i njihovih prava onda prihvati da žene imaju pravo biti vrijeđane jednako kao i muškarci.
Menščini da si ti Musliman licemjer.

Ok mozda jesam malo pretjero al me zivciraju likovi kojima je mrznja prema drugima mjerilo kolika je neko hrvatina.
Hrvat znaci biti ne-srbin i takve mantre. To vidimo na primjeru HDZ koji vlada RH ne sa kvalitetom nego sa populistickim izjavama i nekoj staroj slavi, a to im dozvoljava da nas kradu i pljackaju vec skoro 30 godina

Ne znam koliko pratiš politiku ali HDZ-ova trenutna vlada je vrlo tehnokratska. Dakle ideološki je (uz par iznimaka) bez okusa i mirisa i dosta podređena diktatu iz Brisela. Što se tiče sposobnosti ministara i razine korupcije najbolji smo u regiji (ozbiljno). Mađari i Slovenci imaju lošije stručnjake u vladama od RH. Mađarska vlada je mnogo više korumpirana dok za slovensku ne znam. Ostale zemlje regije ne moram ni spominjati.
Dakle mitska "pljačka od 30 godina" insinuira da se u 30 godina nije ništa promijenilo, da se nije napravio nikakav napredak, da je vladajuća garnitura i ideološki i tehnički jednako potkovana a to objektivno nije istina.
Imaš na internetu brojeve, grafove, imaš knjige koje su pisali razni stručnjaci pa pročitaj i uvjeri se u stvarno stanje stvari.
Moram istaknuti da nisam fan HDZ-a ali treba biti objektivan u ocjeni stvari ma koliko dobre ili loše one bile.

BTW vučeš me u žešći oftopik. Ovdje se raspravlja o Muslimanima u BiH :D

Vrh

PostPostano: 18 svi 2020, 23:22 

Živorođeni/Umrli -------- I-III 2020 --------I-III 2019------------- Razlika ------------- postotak

Bosanski Petrovac---------- 1 ------------- 9 ------------- -8 ------------- 11,11111111
Ustikolina ------------- 1 ------------- 4 ------------- -3 ------------- 25
Kreševo ------------- 3 ------------- 8 ------------- -5 ------------- 37,5
Domaljevac-Šamac--------- 1 ------------- 2 ------------- -1 ------------- 50
Olovo ------------- 8 ------------- 16 ------------- -8 ------------- 50
Trnovo ------------- 2 ------------- 4 ------------- -2 ------------- 50
Bosansko Grahovo---------- 1 ------------- 2 ------------- -1 ------------- 50
Vitez ------------- 27 ------------- 52 ------------- -25 ------------- 51,92307692
Kladanj ------------- 10 ------------- 17 ------------- -7 ------------- 58,82352941
Bosanska Krupa------------- 18 ------------- 28 ------------- -10 ------------- 64,28571429
Jajce ------------- 27 ------------- 42 ------------- -15 ------------- 64,28571429
Orašje ------------- 11 ------------- 17 ------------- -6 ------------- 64,70588235
PK ------------- 19 ------------- 28 ------------- -9 ------------- 67,85714286
Prozor ------------- 11 ------------- 16 ------------- -5 ------------- 68,75
Cazin ------------- 50 ------------- 71 ------------- -21 ------------- 70,42253521
Bihać ------------- 70 ------------- 98 ------------- -28 ------------- 71,42857143
Velika Kladuša -------------55 ------------- 77 ------------- -22 ------------- 71,42857143
Kalesija ------------- 42 ------------- 55 ------------- -13 ------------- 76,36363636
Konjic ------------- 33 ------------- 43 ------------- -10 ------------- 76,74418605
USK ------------- 277 ------------- 360 ------------- -83 ------------- 76,94444444
Odžak ------------- 7 ------------- 9 ------------- -2 ------------- 77,77777778
Kakanj ------------- 74 ------------- 94 ------------- -20 ------------- 78,72340426
Posušje ------------- 24 ------------- 30 ------------- -6 ------------- 80
Ilidža ------------- 152 ------------- 188 ------------- -36 ------------- 80,85106383
Tomislavgrad------------- 23 ------------- 28 ------------- -5 ------------- 82,14
Novi Grad ------------- 249 ------------- 303 ------------- -54 ------------- 82,17821782
Srebrenik ------------- 65 ------------- 79 ------------- -14 ------------- 82,27848101
Široki Brijeg ------------- 51 ------------- 61 ------------- -10 ------------- 83,60655738
Ljubuški ------------- 36 ------------- 43 ------------- -7 ------------- 83,72093023
Gradačac ------------- 66 ------------- 78 ------------- -12 ------------- 84,61538462
Tešanj ------------- 95 ------------- 112 ------------- -17 ------------- 84,82142857
Kiseljak ------------- 34 ------------- 40 ------------- -6 ------------- 85
K10 ------------- 64 ------------- 74 ------------- -10 ------------- 86,48648649
Žepče ------------- 39 ------------- 45 ------------- -6 ------------- 86,66666667
ZHK ------------- 133 ------------- 152 ------------- -19 ------------- 87,5
Živinice ------------- 85 ------------- 97 ------------- -12 ------------- 87,62886598
Livno ------------- 30 ------------- 34 ------------- -4 ------------- 88,23529412

Teočak ------------- 9 ------------- 10 ------------- -1 ------------- 90
Čelić ------------- 10 ------------- 11 ------------- -1 ------------- 90,90909091
Čitluk ------------- 33 ------------- 36 ------------- -3 ------------- 91,66666667
Visoko ------------- 68 ------------- 74 ------------- -6 ------------- 91,89189189
Bugojno ------------- 52 ------------- 56 ------------- -4 ------------- 92,85714286
Zenica ------------- 232 ------------- 249 ------------- -17 ------------- 93,17269076
SBK ------------- 410 ------------- 440 ------------- -30 ------------- 93,18181818
ZDK ------------- 687 ------------- 732 ------------- -45 ------------- 93,85245902
Mostar ------------- 202 ------------- 215 ------------- -13 ------------- 93,95348837
Centar ------------- 126 ------------- 134 ------------- -8 ------------- 94,02985075
Gračanica ------------- 84 ------------- 89 ------------- -5 ------------- 94,38202247
KS ------------- 936 ------------- 989 ------------- -53 ------------- 94,64105157
Travnik ------------- 89 ------------- 94 ------------- -5 ------------- 94,68085106
TK ------------- 688 ------------- 726 ------------- -38 ------------- 94,76584022
Novo Sarajevo -----------134 ------------- 141 ------------- -7 ------------- 95,03546099
Bužim ------------- 42 ------------- 44 ------------- -2 ------------- 95,45454545
Lukavac ------------- 64 ------------- 66 ------------- -2 ------------- 96,96969697

Vareš ------------- 9 ------------- 9 ------------- 0 ------------- 100
Prača ------------- 1 ------------- 1 ------------- 0 ------------- 100
Neum ------------- 1 ------------- 1 ------------- 0 ------------- 100
Drvar ------------- 2 ------------- 2 ------------- 0 ------------- 100
Zavidovići ------------- 69 ------------- 68 ------------- 1 ------------- 101,4705882
HNK ------------- 367 ------------- 361 ------------- 6 ------------- 101,6620499
Novi Travnik------------- 60 ------------- 59 ------------- 1 ------------- 101,6949153
Tuzla ------------- 172 ------------- 169 ------------- 3 ------------- 101,7751479
Gornji Vakuf-Uskoplje---------29 ------------- 27 ------------- 2 ------------- 107,4074074
Stari Grad ------------- 66 ------------- 61 ------------- 5 ------------- 108,1967213
Busovača ------------- 26 ------------- 24 ------------- 2 ------------- 108,3333333
Ključ ------------- 12 ------------- 11 ------------- 1 ------------- 109,0909091
Vogošća ------------- 81 ------------- 74 ------------- 7 ------------- 109,4594595
BPK ------------- 43 ------------- 39 ------------- 4 ------------- 110,2564103
Fojnica ------------- 21 ------------- 19 ------------- 2 ------------- 110,5263158
Goražde ------------- 41 ------------- 34 ------------- 7 ------------- 120,5882353
Grude ------------- 22 ------------- 18 ------------- 4 ------------- 122,2222222
Maglaj ------------- 53 ------------- 42 ------------- 11 ------------- 126,1904762
Sanski Most------------- 29 ------------- 22 ------------- 7 ------------- 131,8181818
Hadžići ------------- 72 ------------- 53 ------------- 19 ------------- 135,8490566
Doboj-jug ------------- 11 ------------- 8 ------------- 3 ------------- 137,5
Jablanica ------------- 22 ------------- 16 ------------- 6 ------------- 137,5
Banovići ------------- 40 ------------- 29 ------------- 11 ------------- 137,9310345
Doboj-istok ------------- 28 ------------- 18 ------------- 10 ------------- 155,5555556
Breza ------------- 22 ------------- 14 ------------- 8 ------------- 157,1428571
Sapna ------------- 13 ------------- 8 ------------- 5 ------------- 162,5
Ilijaš ------------- 54 ------------- 31 ------------- 23 ------------- 174,1935484
Čapljina ------------- 39 ------------- 22 ------------- 17 ------------- 177,2727273
Donji Vakuf ------------- 40 ------------- 19 ------------- 21 ------------- 210,5263158
Stolac ------------- 26 ------------- 12 ------------- 14 ------------- 216,6666667
Kupres ------------- 3 ------------- 1 ------------- 2 ------------- 300
Usora ------------- 7 ------------- 1 ------------- 6 ------------- 700

Glamoč ------------- 5 ------------- 7 ------------- -2 -------------
Dobretići ------------- 2 ------------- 0 ------------- 2 -------------
Ravno ------------- 0 ------------- 0 ------------- 0 -------------

Crveno pad veći od 10 %
podnošljivo pad do 10 %
stagnacija ili rast plavo

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 88172 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 1424, 1425, 1426, 1427, 1428, 1429, 1430 ... 3527  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Dr. Van Nostrand, Lone Wolf, Patriota i 43 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: