|
|
Stranica: 38/45.
|
[ 1114 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Sarajevo umjesto Blajburga Postano: 20 svi 2020, 01:30 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 89665 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
|
Dakle, imidž bosanskih sunita kojeg će imati u 21. stoljeću:
"angry muslims" , stalno ljuti, stalno nešto prijete i mašu prstom. Samo klanjaju i prijete.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Sarajevo umjesto Blajburga Postano: 20 svi 2020, 06:51 |
|
|
Waldemar je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Razlikujemo se jer nismo uzeli sjekiru i prijetili Kavazoviću?
Žalosno je jer ga braniš i poistovjećuješ se s njime, umjesto osude bez onog famoznog ALI.
Ne branim ga, i ja nikad ne bih tako izražavao frustraciju. Tako normalan čovjek ne postupa. Međutim, kad ima na suprotnoj strani slične likove, ko sam ja da sudim? Ovdje prije par postova čovjek kaže da će se Hrvati i Srbi otarasit Bošnjaka. Kud ćeš veće sjekire? A sve se oko toga ovdje vrti. Kako dohakat demuhumaniziranim "Turcima". Ako to nije fašizam, onda šta je? Pa tako su samo nacisti govorili o Židovima. I čitav ovakav forum od-do. "Otarasit" je odvojiti se. Želja za samostalnošću je sasvim normalna pojava u svijetu, a posebno u Europi. Hrvati i Srbi samo žele samostalnost i to je sve. Druga strana iz glavnog grada prijeti separatistima genocidom i nestankom. Evo čak i ti u postu iznad pišeš u Karadžićevom stilu: Hrvatski narod ne može da se obrani ako bude još jedan rat. Potpuno ista situacija kao u Jugoslaviji.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1519 of 2558 - 59.38%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Sarajevo umjesto Blajburga Postano: 20 svi 2020, 08:30 |
|
|
Waldemar je napisao/la: Međutim, kad ima na suprotnoj strani slične likove, ko sam ja da sudim? Ovdje prije par postova čovjek kaže da će se Hrvati i Srbi otarasit Bošnjaka. Kud ćeš veće sjekire? A sve se oko toga ovdje vrti. Kako dohakat demuhumaniziranim "Turcima". Ako to nije fašizam, onda šta je? Pa tako su samo nacisti govorili o Židovima. I čitav ovakav forum od-do. Muji samo đenosajd u glavi. Patetika Level 99999999  Jedini koji su na ovom forumu prijetili su Muslimani. Nikad ni jedan Srbin ili Hrvat. Jedini ste vi u regiji koji prijete. Jedino vaši političari spominju rat. Jedino vi crtate po gradovima poruke protiv Muslimana. Jedino vi dolazite na forume glumeći Srbe i Hrvate da palite vatru. Itd. itd. Jedino vi uništavate groblja i prijetite da ćete nacijepati sveštena lica a vaš El Reis vrijeđa Srbe po nacistčkom šablonu. A prijetite jer ste slabi, nikakvi, pogubljeni i razvaljeni po svakom osnovu. Uostalom radite šta hoćete, dadajte jos gas, koprcajte se koliko hoćete... BiH će svakako umrijeti. 
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Sarajevo umjesto Blajburga Postano: 20 svi 2020, 08:51 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 21:34 Postovi: 12305 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
Citat: Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić u razgovoru za Radio "Mir" iz Međugorja govorio je o misi za Bleiburg, koja je održana prošlog vikenda u katedrali Presvetog Srca Isusova u Sarajevu. Tom prilikom rekao je da su od njega tražili da se odrekne mise, da je primao razne prijetnje i da ga je boljelo što je zaboravio koliko se žrtvovao za Sarajevo i BiH. Prema njegovim riječima, gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka zatražio je otkazivanje mise.
"Od mene je traženo da se odreknem mise radi smirivanja. Rekao sam da ne poticavam narod, pustite da smiri onaj koji je to učinio", rekao je kardinal Puljić, dodavši da ista pravila ne vrijede za sve.
"Ne bi bilo mjesta za sve u katedrali kada bismo rekli vjernicima da dođu. Rekli smo da se mise slave kod kuće i slijedit ćemo upute osoblja. Međutim, druga strana ima privilegije i medije koji su vrlo poticajni. A onda nakon svega ovoga glavni pokretač je rekao da je sve u redu ", rekao je kardinal Puljić.
Tvrdi da je primao razne prijetnje zbog mase i da nema političku pozadinu.
"To je ta komunistička demokracija. Bilo je bolno, mnogo me boli što smo u jednom trenutku svi zaboravili koliko živim i žrtvujem se za ovaj grad i ovu zemlju", rekao je kardinal Puljić, navodeći da ga čovjek naziva svinjom. , ali da to najbolje govori o njemu.
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Sarajevo umjesto Blajburga Postano: 20 svi 2020, 08:55 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 63890 Lokacija: DAZP HQ
|
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Sarajevo umjesto Blajburga Postano: 20 svi 2020, 08:59 |
|
|
Promatrač je napisao/la: https://www.zabranjeni.url/kultura/knjizevnost/jergovic-lovrenovic-dikic-i-ivankovic-istupili-iz-pen-centra-bih-revoltirani-su-nacinom-na-koji-je-udruga-reagirala-na-misu-za-zrtve-bleiburga/10322329/ Čekamo reakciju OHRa na ovu secesiju Šalu na stranu, vjerujem da njima kao dugotrajnim članovima ova odluka nije bila laka. Zato respect. kad ova ekipa prekida odnose s muslimanima onda znaš koliko je sati, ovo su sve redom izrodi.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Sarajevo umjesto Blajburga Postano: 20 svi 2020, 09:24 |
|
|
|
Samo me zanima kada će Komšić biti "konačno razotkriven" hahaha.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1519 of 2558 - 59.38%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Sarajevo umjesto Blajburga Postano: 20 svi 2020, 09:30 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 18:58 Postovi: 39246 Lokacija: Gl. grad regije
|
|
Osim Đikića tvog zemljaka... ne znam baš.
Rekao bih uz J. Mlakića najjači intelektualci bosanskih Hrvata.
Rekao bih da su se našli na brisanom prostoru (ne)pripadanja gdje su po nekoj inerciji ostali poput Puljića vezani uz Bosnu.
No, te naše Bosne više nema.
Možemo birati između pripadnosti Zagrebu ili Mostaru gdje je Zagreb meni prirodniji izbor ali ljudi poput nas nikad mu ne pripadaju 100 %. Mi smo došljaci, a ne pripadamo više ni od tamo odakle smo došli. To je taj 'brisani prostor'.
Dok je nama mlađima još koliko-toliko to i moguće jednom Lovrenoviću sa 70 i nešto pokušavat se uklopit u Zg intelektualnu elitu je promašeno a sumnjam da imalo želi.
To je kao da Dinamo ostane bez hr lige pa mora birat hoće li u slovensku ili austrijsku ili bit Dinamo i dalje bez igranja utakmica, pa kad te netko pozove i na prijateljsku u Suhopolje se obraduješ jer imaš svrhu.
Moje je mišljenje da svi Hrvati trebaju bit zgcentrični. To se pokazalo da najbolje funkcionira. Nikakvi posebni identiteti. Ni bosanski ni hercegbosanski...
Pa koliko košta da košta.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Sarajevo umjesto Blajburga Postano: 20 svi 2020, 09:35 |
|
|
|
Taj Đikić je baš čudak izrod, moja i njegova stara su i danas dobre prijateljice, po tatinoj strani smo susjedi i obiteljski prijatelji, njegova stara vodi duvanjski portal i jako je aktivna u potpomaganju lokalne zajednice, a sin joj je odnarođeno smeće.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Sarajevo umjesto Blajburga Postano: 20 svi 2020, 10:18 |
|
|
dudu je napisao/la: Taj Đikić je baš čudak izrod, moja i njegova stara su i danas dobre prijateljice, po tatinoj strani smo susjedi i obiteljski prijatelji, njegova stara vodi duvanjski portal i jako je aktivna u potpomaganju lokalne zajednice, a sin joj je odnarođeno smeće. Da, mater mu je ok. Ispašta za lika.
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
divizija
|
Naslov: Re: Sarajevo umjesto Blajburga Postano: 20 svi 2020, 10:41 |
|
|
dudu je napisao/la: kad ova ekipa prekida odnose s muslimanima onda znaš koliko je sati, ovo su sve redom izrodi. Radi se o Jugoslavenima razočaranima u malu Jugoslaviju. Bošnjaci umjesto sekularnog multikulti bosanstva furaju muslimanstvo i to ove izluđuje. Jednako tako ih je devedesetih izluđivalo srpstvo. Neki od takvih su bili radikalni srbofobi, nisu Srbima mogli oprostiti što umjesto Jugoslavije hoće Srbiju. Koliko god su pljuvali po Hrvatima i hrvatskom nacionalizmu, mrzili su i Slobu i srpske đenerale što su umjesto titoizma krenuli putem srpstva.
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kum Bečo
|
Naslov: Re: Sarajevo umjesto Blajburga Postano: 20 svi 2020, 11:11 |
|
|
|
Svima smo mi njima ugledali ledja
_________________ Neki Fadil
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Sarajevo umjesto Blajburga Postano: 20 svi 2020, 11:46 |
|
|
divizija je napisao/la: dudu je napisao/la: kad ova ekipa prekida odnose s muslimanima onda znaš koliko je sati, ovo su sve redom izrodi. Radi se o Jugoslavenima razočaranima u malu Jugoslaviju. Bošnjaci umjesto sekularnog multikulti bosanstva furaju muslimanstvo i to ove izluđuje. Jednako tako ih je devedesetih izluđivalo srpstvo. Neki od takvih su bili radikalni srbofobi, nisu Srbima mogli oprostiti što umjesto Jugoslavije hoće Srbiju. Koliko god su pljuvali po Hrvatima i hrvatskom nacionalizmu, mrzili su i Slobu i srpske đenerale što su umjesto titoizma krenuli putem srpstva. Daj mi dokaz ijedan da su Jugoslaveni lupadžijo! Baš obratno, ne znam tko je veći Hrvat od Hrvata u Sarajevu a dvojica žive u Sarajevu. Bošnje ih ne doživljavaju kao 'svoje'. Nisu oni Komšići. Imamo mi taj problem s nedostatkom hrvatskog intelektualnog središta u Bosni jaaaako dugo. 'Andrić pisao o sebi razapetom između dva svijeta, između Zapada u kojem je živio i Istoka u kojem je ponikao i formirao se u ranim danima. '
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Sarajevo umjesto Blajburga Postano: 20 svi 2020, 12:06 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: divizija je napisao/la: Radi se o Jugoslavenima razočaranima u malu Jugoslaviju. Bošnjaci umjesto sekularnog multikulti bosanstva furaju muslimanstvo i to ove izluđuje.
Jednako tako ih je devedesetih izluđivalo srpstvo. Neki od takvih su bili radikalni srbofobi, nisu Srbima mogli oprostiti što umjesto Jugoslavije hoće Srbiju. Koliko god su pljuvali po Hrvatima i hrvatskom nacionalizmu, mrzili su i Slobu i srpske đenerale što su umjesto titoizma krenuli putem srpstva.
Daj mi dokaz ijedan da su Jugoslaveni lupadžijo! Baš obratno, ne znam tko je veći Hrvat od Hrvata u Sarajevu a dvojica žive u Sarajevu. Bošnje ih ne doživljavaju kao 'svoje'. Nisu oni Komšići. Imamo mi taj problem s nedostatkom hrvatskog intelektualnog središta u Bosni jaaaako dugo. 'Andrić pisao o sebi razapetom između dva svijeta, između Zapada u kojem je živio i Istoka u kojem je ponikao i formirao se u ranim danima. ' nema potrebe za nekakvim posebnim hrvatstvom u Bosni, to je promašeno. ono orijentalno nešto, mistično, uvlakački. to mi se gadi, samo oštro i čisto hrvatski kako to rade naši u Kiseljaku, Vitezu i Žepču, nema lijevo desno, mile lale.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Sarajevo umjesto Blajburga Postano: 20 svi 2020, 12:17 |
|
|
|
Ajd ti preseli iz Saraj'va u Kiseljak. To je kao iz Zga u Karlovac. Davali su im pod pritiskom MZ i sinekure, da šute i ne ruju.
Zagreb je logičniji ali tu treba proći fazu autsajdera bez obzira na ime. Jergović se s tim borio i smetalo mu je da neki purgerčić ima prednost u mnogim stvarima u odnosu na njega. Jbga, tako nam je. Moramo bit duplo bolji od domaćih u svemu da bi napredovali.
Lovrenović je čak rođen u Zagrebu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Old Fridolin
|
Naslov: Re: Sarajevo umjesto Blajburga Postano: 20 svi 2020, 13:10 |
|
Pridružen/a: 30 pro 2010, 15:32 Postovi: 7014 Lokacija: Izvan sebe
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Sarajevo umjesto Blajburga Postano: 20 svi 2020, 13:23 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Ajd ti preseli iz Saraj'va u Kiseljak. To je kao iz Zga u Karlovac. Davali su im pod pritiskom MZ i sinekure, da šute i ne ruju.
Zagreb je logičniji ali tu treba proći fazu autsajdera bez obzira na ime. Jergović se s tim borio i smetalo mu je da neki purgerčić ima prednost u mnogim stvarima u odnosu na njega. Jbga, tako nam je. Moramo bit duplo bolji od domaćih u svemu da bi napredovali.
Lovrenović je čak rođen u Zagrebu. nema izlike, u Sarajevu itekako ima pravovjernih Hrvata, HDZ uvijek dobije svojih 2000+ glasova. Jergović je srao protiv sebe i svojih, bio jedan od najgorih antihrvata, takvih mi nije žao niti imam razumijevanja.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Sarajevo umjesto Blajburga Postano: 20 svi 2020, 13:32 |
|
|
Josip Mlakić je već ranije istupio, a kad Jergović njegov tekdt o ovom pitanju stavi umjesto nekog svog onda znaš da imaš nešto za pročitat. https://www.jergovic.com/ajfelov-most/z ... ewOVKJ_CTABaš, premalo krivimo ustaše za Bleiburg a nisu puno manje krivi od komunjara. Fašizam i antifašizam su isto zlo s dva lica na ovim prostorima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Sarajevo umjesto Blajburga Postano: 20 svi 2020, 13:33 |
|
|
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Sarajevo umjesto Blajburga Postano: 20 svi 2020, 13:34 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43715 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
|
Šteta. Koliko znam, od Hrvata niko nije prijavljivao, jer je bolje da stoji.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Sarajevo umjesto Blajburga Postano: 20 svi 2020, 13:37 |
|
|
|
Vjerojatno Sipa / Tuziteljstvo, Crkva / Vinko
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Sarajevo umjesto Blajburga Postano: 20 svi 2020, 13:53 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 89665 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
|
Pa može i sam maknuti.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Sarajevo umjesto Blajburga Postano: 20 svi 2020, 14:06 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43715 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Pa nije on uklonio, lijepo piše: Citat: This video has been removed for violating YouTube's policy on harassment and bullying.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Sarajevo umjesto Blajburga Postano: 20 svi 2020, 14:16 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Pa nije on uklonio, lijepo piše: Citat: This video has been removed for violating YouTube's policy on harassment and bullying. Koliko je nesposobna policija u BiH, nisu spremili snimku.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bezimeni12
|
Naslov: Re: Sarajevo umjesto Blajburga Postano: 20 svi 2020, 14:43 |
|
|
|
Uzoriti kardinal Puljic je komunjara. Koji bi ustasa sa pedigreom u misu za Blajburg ubacio Jasenovac, Kozaru... Ili je pickica pa se vadio
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|