|
|
Stranica: 6/7.
|
[ 151 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Beton
|
Naslov: Re: INICIJATIVA: Deklaracija o osudi otomanskog režima Postano: 17 svi 2010, 20:07 |
|
|
Bihac-Krajina je napisao/la: zrikavac je napisao/la: vješto eskiviran odgovor i prebačen na temu vjerskog. Ajmo konkretizirat pitanje Krajišniče. Ok. bosanac si, s velikim B. Pretpostavljam da voliš BiH i da se smatraš njenim patriotom. te da svoj narod "bosanski" smatraš patriotskijim od našeg hrvatskog te od srpskog naroda budući da mi nismo za unitarnu bosnu kako ju zamisljaju bosanci.
Ajmo zamislit jednu situaciju. Recimo da te fino sad teleportiramo u 15. stoljeće iz BiHaća u Jajce. Sjediš ti tako ispod slapa u Jajcu i uživaš u cvrkutu ptica te huci vode kad odjednom skika i vriska žena. Jauci naroda koji bježi. Ubrzo nakon toga čuje se topot turske konjice koja ulazi u grad. Lete glave tvojih prijatelja na ulazu u grad. žene se siluju pred djecom. Jedan turčin skrnavi jednu djevojčicu od 13 godina. S konja silazi Mehmed II EL fatih. Traži da mu se preda Stjepan II TOmašević, traži da mu dovedu i njegovog sina. Stjepan dolazi. pred okupljenim narodom El Fatih mu odrubljuje glavu.
Pitam te kao Bosanca, patriota BIH kako se u tom trenutku, kao Bosanac osjećaš? Sretno jer ti je netko donio vjeru ili loše jer ti je netko upravo ubio kralja?
Da čujem patrioto. I budi brz i kratak... Te pazi što ćeš reć. Ili zauvijek šuti.
Brzo i kratko, ne zivim u tom vremenu, nastojim da zivim normalno sa svim ljudima inace je moja porodica dosta ljevicarski orijentisana, ima prijatelja drugih nacionalnosti i tako sam odgojen. Druga stvar, zlocini se moraju osuditi i ne zaboraviti naravno, ali da se sad mi svi zamajavamo oko toga ko je veci ubica - nisam za. Ulice imena koje vrijedjaju druge nacionalnosti se moraju ukinuti, moje misljenje. Zbog toga dajem uvijek sansu gradjanskoj opciji nego nacionalnoj. Serem ti se na "gradjansku opciju" daj odjebi ,dosadan si sa tom spikom Sejde Komsilovica i tvog politickog "Babe" Hamde ,kakva gradjanska bjazi,bolan bjaziiiiiiii
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=GLusVOAzJ0c
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: INICIJATIVA: Deklaracija o osudi otomanskog režima Postano: 17 svi 2010, 20:13 |
|
|
Pancho je napisao/la: Reci mi da li se osjećaju posljedice Talijanske okupacije još i danas te nakon toga mi reci da li se osjećaju posljedice Osmanlijske okupacije? Nakon što im zahvalimo za RH da im onda zahvalimo i na protjerivanju i ubijanju Hrvata u ovom sad zadnjem ratu, jer ovoliki broj protjeranih i pobijenih Hrvata sigurno nije mogao biti rezultatom volje pojedinaca nego cjelokupnog vodstva i volje velikog dijela Muslimanskog naroda? Razlog za loše ponašanje pojedinih muslimana (koji su zapravo ateisti i komunisti), moraš tražiti u Jugoslaviji a ne u Turskoj, isto kano za loše ponašanje pojedinih Hrvata katolika. Neki idioti bi mogli ići tako daleko i reći da su Ahmići posljedica Križarskih ratova iz 13. stoljeća, t. j. Vatikana, ukoliko je za Križančevo selo odgovorna Turska. Kad se prihvati tko je bio glavni u huškanju na Hrvate katolike, a tko na muslimane, ter što je taj bio prije 1990., tada ćeš vidjeti da to ne ima veze s Turskom. Kad osudimo kvislinžki ZAVNOH i AVNOJ koji su u Ustavu, onda ćemo razgovarati o drugome.
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
Vrh |
|
|
Beton
|
Naslov: Re: INICIJATIVA: Deklaracija o osudi otomanskog režima Postano: 17 svi 2010, 20:17 |
|
|
Bihac-Krajina je napisao/la: Tulkas je napisao/la: Nemas ti pojma Bihac, nemas kad ti se postavi pitanje kao sto ga je Zrikavac srocio. Jel tako, al si se sjetio u sekundi tamo nekog ko je sirio krscanstvo. Iako ti je usporedba, izvini na rijeci, debilna.. Poredis nekog proroka koji je "zujao" sa nekim stapom i ljudima pricao o krscanstvu, sa ubicama i okupatorima koji su tu Bosnu ,u koju se kunes kad zelis dokazat kako si veliki Bosanac jerbo je kraljevina odavno i samostalna, unistili i na taj nacin donijeli onu religiju koja nema veze sa nikakvom Bosnom niti sa Humom.
Atan bulazni o nekim krizarskim ratovima, isprikama krizara. Atan zaboravlja da je krscanstvo "malcice" starije od islama da je Sveta zemlja bila bas sveta za krscane i prije no sto su muhamedanci poceli sa svojim sirenjem ognjem i mecem, prije no sto su je muslimani htjeli okupirati i oteti od krscana. Logicno da su krscanske vojske isle braniti svoj narod. Jel to tesko za shvatiti?? A neka ti imas pojma. PA okupator je bio i Tudjman i Milosevic i Boban i taj Turcin. Zasto se oni slave, ti koljaci? I to doslovno svi ti nabrojani!!!! HAjde reci mi, ali nemoj molim te sad odbrana ovo ono, jes k...c odbrana. Pobrko si lonce i poklopce Boban ne moze biti okupator nikako,jer je cojek iz Gruda ako se ne varam,a ja koliko znam Grude su u BIH...
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=GLusVOAzJ0c
|
|
Vrh |
|
|
Pancho
|
Naslov: Re: INICIJATIVA: Deklaracija o osudi otomanskog režima Postano: 17 svi 2010, 20:32 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: Razlog za loše ponašanje pojedinih muslimana (koji su zapravo ateisti i komunisti), moraš tražiti u Jugoslaviji a ne u Turskoj, isto kano za loše ponašanje pojedinih Hrvata katolika. Neki idioti bi mogli ići tako daleko i reći da su Ahmići posljedica Križarskih ratova iz 13. stoljeća, t. j. Vatikana, ukoliko je za Križančevo selo odgovorna Turska. Kad se prihvati tko je bio glavni u huškanju na Hrvate katolike, a tko na muslimane, ter što je taj bio prije 1990., tada ćeš vidjeti da to ne ima veze s Turskom.
Kad osudimo kvislinžki ZAVNOH i AVNOJ koji su u Ustavu, onda ćemo razgovarati o drugome.
Krivo si razumio drugi dio, to se nije odnosilo na Turke, nego na "dobre" Muslimane koji su: Citat: Dapače, tu Bosnu su upravo muslmani jedanko žestoko branili kano dio Hrvatske skupa s katolicima. Da nije bilo muslimana, ne bi bilo niti NDH, a moguće niti današnje Republike. Što se mene tiče, oni su pokazali na čijoj su strani u ovom ratu i u ovom vremenu sad iza rata, na našoj strani, strani Hrvata, sigurno nisu.
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: INICIJATIVA: Deklaracija o osudi otomanskog režima Postano: 17 svi 2010, 20:53 |
|
|
Pancho je napisao/la: Što se mene tiče, oni su pokazali na čijoj su strani u ovom ratu i u ovom vremenu sad iza rata, na našoj strani, strani Hrvata, sigurno nisu. Ne bih se složio. 5. korpus Armije BiH je itekako pokazao na čijoj su strani. Jedan general Armije BiH je izgubio život oslobađajući Hrvatsku u Oluji na čelu te vojske. Zatim, Armija BiH skupa s HOS-ovcima u Goraždu na čelu s Zaimom Imamovićem je od četnika bila nazivana Ustašama, što je dovoljan dokaz tko su i što su bili, jerbo inače su četnici izbjegavali Armiju BiH nazivati Ustašama, ali tamo na Drini jesu. Bošnjaci jesu na strani Hrvata.
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
Vrh |
|
|
Pancho
|
Naslov: Re: INICIJATIVA: Deklaracija o osudi otomanskog režima Postano: 17 svi 2010, 21:06 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: Ne bih se složio. 5. korpus Armije BiH je itekako pokazao na čijoj su strani. Jedan general Armije BiH je izgubio život oslobađajući Hrvatsku u Oluji na čelu te vojske. Zatim, Armija BiH skupa s HOS-ovcima u Goraždu na čelu s Zaimom Imamovićem je od četnika bila nazivana Ustašama, što je dovoljan dokaz tko su i što su bili, jerbo inače su četnici izbjegavali Armiju BiH nazivati Ustašama, ali tamo na Drini jesu. Bošnjaci jesu na strani Hrvata. Kako onda objašnjavaš ovako velik broj protjeranih i pobijenih Hrvata od strane Muslimana? Ta njihova djela su morala imati potpunu podršku političkog vodstva i velikog dijela Muslimanskog naroda, da su to bili samo pojedinci, teško da bi se dogodilo sve što se dogodilo i to pogotovo u ovolikom broju. Sad mi se neda tražiti i popis uništenih vjerskih objekata od strane Muslimana koji je isto nedavno postavljen na ovome forumu. Juda Iškariot je napisao/la: muslimani: Nakon Srba, drugi agresor u BiH, isključivo protiv Hrvata
Broj protjeranih Hrvata: ca. 200.000 Broj potjeranih Srba: ca ???
Broj ubijenih Hrvata: ca 4000 Broj ubijenih Srba: ca. ??
Broj povratnika na teritorij kojeg kontroliraju muslimani: ca 20-30 % (procjena), dakle oko 70 % očišćeno.
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: INICIJATIVA: Deklaracija o osudi otomanskog režima Postano: 17 svi 2010, 21:37 |
|
|
Pancho je napisao/la: dane-croatia je napisao/la: Ne bih se složio. 5. korpus Armije BiH je itekako pokazao na čijoj su strani. Jedan general Armije BiH je izgubio život oslobađajući Hrvatsku u Oluji na čelu te vojske. Zatim, Armija BiH skupa s HOS-ovcima u Goraždu na čelu s Zaimom Imamovićem je od četnika bila nazivana Ustašama, što je dovoljan dokaz tko su i što su bili, jerbo inače su četnici izbjegavali Armiju BiH nazivati Ustašama, ali tamo na Drini jesu. Bošnjaci jesu na strani Hrvata. Kako onda objašnjavaš ovako velik broj protjeranih i pobijenih Hrvata od strane Muslimana? Ta njihova djela su morala imati potpunu podršku političkog vodstva i velikog dijela Muslimanskog naroda, da su to bili samo pojedinci, teško da bi se dogodilo sve što se dogodilo i to pogotovo u ovolikom broju. Sad mi se neda tražiti i popis uništenih vjerskih objekata od strane Muslimana koji je isto nedavno postavljen na ovome forumu. Juda Iškariot je napisao/la: muslimani: Nakon Srba, drugi agresor u BiH, isključivo protiv Hrvata
Broj protjeranih Hrvata: ca. 200.000 Broj potjeranih Srba: ca ???
Broj ubijenih Hrvata: ca 4000 Broj ubijenih Srba: ca. ??
Broj povratnika na teritorij kojeg kontroliraju muslimani: ca 20-30 % (procjena), dakle oko 70 % očišćeno. Hrvati se jesu napatili u srednjoj Bosni i to jesu činjenice, ali ne dovoljne da obtužiš čitavo bošnjačko vodstvo i kažeš kako je cilj Bošnjaka bio pobit i protjerat sve Hrvate gdje god ih vide, jerbo imaš više onih dobrih stvari koje su u protuteži s ovima iz srednje Bosne. Isto vriedi i za Hrvate u odnosu na Bošnjake. Broj ubijenih Hrvata od strane Bošnjaka je nešto prieko 1000 i to po podatcima Slobodana Praljka, ter sigurno nije 4000.
|
|
Vrh |
|
|
Pancho
|
Naslov: Re: INICIJATIVA: Deklaracija o osudi otomanskog režima Postano: 17 svi 2010, 21:53 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: Hrvati se jesu napatili u srednjoj Bosni i to jesu činjenice, ali ne dovoljne da obtužiš čitavo bošnjačko vodstvo i kažeš kako je cilj Bošnjaka bio pobit i protjerat sve Hrvate gdje god ih vide, jerbo imaš više onih dobrih stvari koje su u protuteži s ovima iz srednje Bosne. Isto vriedi i za Hrvate u odnosu na Bošnjake. Broj ubijenih Hrvata od strane Bošnjaka je nešto prieko 1000 i to po podatcima Slobodana Praljka, ter sigurno nije 4000. Neznam sad točne brojke, ono sam kopirao jer sam na ono prvo naletio tako da je moguće da je brojka od 4000 pogrešna, ali bilo to 1000 ili 4000 to je svejedno velik broj s obzirom da su nam Muslimani navodno veliki saveznici. Možeš reći koje su to dobre stvari koje navodiš da je Muslimansko vodstvo napravilo za Hrvate? Možda izdaja Hrvatskog Vijeća Obrane, uništavanje vjerskih objekata, protjerivanje civilnog stanovništva, ubijanje civila i zarobljenih vojnika,...?
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: INICIJATIVA: Deklaracija o osudi otomanskog režima Postano: 17 svi 2010, 22:31 |
|
|
Pancho je napisao/la: Neznam sad točne brojke, ono sam kopirao jer sam na ono prvo naletio tako da je moguće da je brojka od 4000 pogrešna, ali bilo to 1000 ili 4000 to je svejedno velik broj s obzirom da su nam Muslimani navodno veliki saveznici. Možeš reći koje su to dobre stvari koje navodiš da je Muslimansko vodstvo napravilo za Hrvate? Možda izdaja Hrvatskog Vijeća Obrane, uništavanje vjerskih objekata, protjerivanje civilnog stanovništva, ubijanje civila i zarobljenih vojnika,...? Zajednička obrana u Tuzli, Sarajevu, Bihaću, Posavini... Konfederacija Hrvatske i BiH 1994. Armija BiH je sudjelovala u oslobađanju same Hrvatske u Oluji, ter je pri tome poginuo čak njihov general. Za Hrvatsku je inače poginulo oko 1200 muslimana, a borilo se njih oko 25 000. Također, Zahvaljujući žilavoj obrani Bošnjaka od četnika, bio je uvelike smanjen pritisak na nas Hrvate. Hrvatska se branila i u Goraždu, Sarajevu, Tuzli, Bihaću... Također, moraš znati da je na skupovima Armije BiH znalo biti žestokih svađa sbog lošeg odnosa pojedinih zapovjednika Armije BiH u srednjoj Bosni spram Hrvata. Legenda među Bošnjacima Murat Šabanović (onaj što je prietio rušenjem brane u Višegradu i tako spasio stanovničtvo od četničkog pokolja) je istovriemeno tiekom čitavog rata bio veliki hrvatski prijatelj i kritičar onih loših zapovjdnika u srednjoj Bosni. Zatim, sam Alija Izetbegović je često govorio u govoru pried Armijom BiH ,,Pravi Bošnjak nikad ne će na Hrvata'', a to mi je i osobno posvjedočio jedan njezin pripadnik.
|
|
Vrh |
|
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: INICIJATIVA: Deklaracija o osudi otomanskog režima Postano: 18 svi 2010, 10:11 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: Pancho je napisao/la: Što se mene tiče, oni su pokazali na čijoj su strani u ovom ratu i u ovom vremenu sad iza rata, na našoj strani, strani Hrvata, sigurno nisu. Ne bih se složio. 5. korpus Armije BiH je itekako pokazao na čijoj su strani. Jedan general Armije BiH je izgubio život oslobađajući Hrvatsku u Oluji na čelu te vojske. Zatim, Armija BiH skupa s HOS-ovcima u Goraždu na čelu s Zaimom Imamovićem je od četnika bila nazivana Ustašama, što je dovoljan dokaz tko su i što su bili, jerbo inače su četnici izbjegavali Armiju BiH nazivati Ustašama, ali tamo na Drini jesu. Bošnjaci jesu na strani Hrvata. bez obzira na sve simpatije i možebitnu bezazlenost..kakvu ti prišivaju..ti si čovjek izgubljen u vremenu i prostoru..
_________________ VUKOVAR=MARIUOPOLJ SLAVA HRVATSKOJ- UKRAJINI SLAVA
Zbog Eline i bokala vina zapalit ću Krajinu do Krima
Zapalit ću dva-tri ruska štaba da ja nisam dolazio džaba
|
|
Vrh |
|
|
bumbar92
|
Naslov: Re: INICIJATIVA: Deklaracija o osudi otomanskog režima Postano: 18 svi 2010, 13:20 |
|
|
Inkvizitor je napisao/la: dane-croatia je napisao/la: Ne bih se složio. 5. korpus Armije BiH je itekako pokazao na čijoj su strani. Jedan general Armije BiH je izgubio život oslobađajući Hrvatsku u Oluji na čelu te vojske. Zatim, Armija BiH skupa s HOS-ovcima u Goraždu na čelu s Zaimom Imamovićem je od četnika bila nazivana Ustašama, što je dovoljan dokaz tko su i što su bili, jerbo inače su četnici izbjegavali Armiju BiH nazivati Ustašama, ali tamo na Drini jesu. Bošnjaci jesu na strani Hrvata.
bez obzira na sve simpatije i možebitnu bezazlenost..kakvu ti prišivaju..ti si čovjek izgubljen u vremenu i prostoru.. taj bi i vodu razvodnio...
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: INICIJATIVA: Deklaracija o osudi otomanskog režima Postano: 18 svi 2010, 13:45 |
|
|
bumbar92 je napisao/la: taj bi i vodu razvodnio...
Koga ja to vidim? Pozdrav dragi Bumby Ja sam protiv ove Deklaracije. Ranije sam napisao razlog za to. Neka tekbiraju i dalje. Nama to odgovara
|
|
Vrh |
|
|
ManInBlack
|
Naslov: Re: INICIJATIVA: Deklaracija o osudi otomanskog režima Postano: 18 svi 2010, 15:37 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: Dapače, tu Bosnu su upravo muslmani jedanko žestoko branili kano dio Hrvatske skupa s katolicima. Da nije bilo muslimana, ne bi bilo niti NDH, a moguće niti današnje Republike.
I još nešto, dok god je BiH neovisna i ciela i ako bude bez republike srbske, ima dobre nade da će se opet sbližit s Hrvatskom. Znači BiH nije izgubljena, barem ne još. Čuj dane-croatia, ti muslimani 'što su žestoko branili' bosnu u sastavu NDH su prvom prigodom dezertirali i najčešće U i šahovnicu zamijenili crvenom zvijezdom, kako bi izvukli guzicu. Točno prije 65 godina u odžačkoj posavini vodila se posljednja bitka u ww2, u njoj je na strani branitelja bilo neznatno muslimana ( ostali su samo deklarirani zločinci što su u ustaškoj i njemačkoj odri klali srbe po istočnoj bosni od kalesije do višegrada), sa druge strane 16 muslimanska nob, kao i druge postrojbe JA sa područja bosne bile su pune muslimana, koji su do malo prije bili domobrani, ustase, muslimanske milicije i sl te antifašista četnika. Padom Odžaka i okolice organiziranu pljačku hrvata tog kraja predvodili su muslimani iz Gračanice. Iste one Gračanice gdje su bile najbrojnije ustaško-domobranske postrojbe sačinjene isključivo od muslimana. evo ti tvoje cvijeće (suncokreti) pa uživaj
_________________ Sanjam da pripojim RH BiH
|
|
Vrh |
|
|
Hrvat
|
Naslov: Re: INICIJATIVA: Deklaracija o osudi otomanskog režima Postano: 18 svi 2010, 15:48 |
|
|
_________________ Nacionalizam je ideologija i pokret koji ističe interese i prava nacije, ponajprije njezino pravo na samoodređenje.
|
|
Vrh |
|
|
patriot
|
Naslov: Re: INICIJATIVA: Deklaracija o osudi otomanskog režima Postano: 18 svi 2010, 15:57 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: INICIJATIVA: Deklaracija o osudi otomanskog režima Postano: 18 svi 2010, 15:58 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
a viđu tunje što ćiri...hahahahha
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: INICIJATIVA: Deklaracija o osudi otomanskog režima Postano: 18 svi 2010, 16:01 |
|
|
_________________ VUKOVAR=MARIUOPOLJ SLAVA HRVATSKOJ- UKRAJINI SLAVA
Zbog Eline i bokala vina zapalit ću Krajinu do Krima
Zapalit ću dva-tri ruska štaba da ja nisam dolazio džaba
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: INICIJATIVA: Deklaracija o osudi otomanskog režima Postano: 18 svi 2010, 16:05 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 77015 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: INICIJATIVA: Deklaracija o osudi otomanskog režima Postano: 18 svi 2010, 18:02 |
|
|
totem je napisao/la: srijednjoj vrijemena Gospodin Totem ima smisla za sarcasm
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: INICIJATIVA: Deklaracija o osudi otomanskog režima Postano: 19 svi 2010, 16:45 |
|
|
Josip TG je napisao/la: Pročitaj ovo: http://oluja-grom.com/knjiga/index.php? ... &Itemid=26 pa ponovno napiši ovo boldano. Tvoje cvijeće smrdi, užasno smrdi! Čitao sam već u toj knjigi dio gdje se govori o 5. korpusu, ali osim što ih ovaj osobno baš i nije nešto volio, nisam vidio ništa loše po 5. korpus. Ali evo i tebi jedna malo vjerodostojnija poveznica: http://miroslav-tudjman.com/index.php?o ... Itemid=142
|
|
Vrh |
|
|
osa
|
Naslov: Re: INICIJATIVA: Deklaracija o osudi otomanskog režima Postano: 20 svi 2010, 21:43 |
|
|
Josip TG je napisao/la: dane-croatia je napisao/la: To što neke ljude ovdje zaboli za Goražde, je upravo jad i bieda i za mene kano hrvatskog domoljuba to je neshvatljivo. Takvi koji se odriču Goražda, jednako će se u prikladno vrieme odreči i Širokog, ter se u takve ljude niti ne mislim pouzdavati. Svaki pripadnik 5. korpusa je zaslužio mirovinu iz hrvatskog državnog proračuna, ter poštovanje svakog hrvatskog čovjeka, tako da mi nimalo nije jasno što si mislio reči sa svojim neprikladnim izražavanjem na račun hrvatskih branitelja. Ustaša u srednjoj Bosni tiekom 1993 i 1994. na žalost nije bilo niti u promilima, jerbo u protivnom ne bi bilo međusobnog ubijanja.
Pročitaj ovo: http://oluja-grom.com/knjiga/index.php? ... &Itemid=26 pa ponovno napiši ovo boldano. Tvoje cvijeće smrdi, užasno smrdi! prilično realan prikaz, ali jedna stvar , preciznije sitnica ne štima, čovjek na 130. i 131. str. spominje 20. domobransku i specijalnu policiju "osa", u kojoj su mu navodno otac i brat, nitko iz "ose" nije imao brata izviđača u 2. gardijskoj, bilo je dosta dečki iz gline, ali takvog ne....
_________________ Ne postoje vječni prijatelji i vječni neprijatelji!
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: INICIJATIVA: Deklaracija o osudi otomanskog režima Postano: 21 svi 2010, 17:53 |
|
|
Hrvatski_Zrinjski je napisao/la: Dane samo da vas ispravim, u srednjoj Bosni su čak pripadnici HOSa branili Hrvatske enklave od Armije BiH unutar HVOa. A večina Hrvata u srednjoj Bosni nije imala loše mišljenje o muslimanima sve do njihovog iznenadnog napada.Tako da ova teza nije točna. Jedino je nesgoda što je bilo HOS-ovaca i na drugoj strani. Također, kad ti ratuješ duže vriemena s muslimanima, težko mogu vjerovat da nakon toga možeš na džamiju gledat kano na običnu vjersku sgradu svoje krvne braće. Tu se na žalost gube ustaški ideali, ali svaka čast pojedincima kojih uviek ima svugdje. Ja sam mislio na obćenito. Puno muslimana govori isto tako da su vjerovali Hrvatima katolicima, ali onda da su oni dobili ,,nož u leđa''. Ogorčenje je podjednako i kod muslimana i kod katolika, barem tako zaključujem po razpravama i s jednima i drugima.
|
|
Vrh |
|
|
sotto voce
|
Naslov: Re: INICIJATIVA: Deklaracija o osudi otomanskog režima Postano: 21 svi 2010, 18:08 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: Hrvatski_Zrinjski je napisao/la: Dane samo da vas ispravim, u srednjoj Bosni su čak pripadnici HOSa branili Hrvatske enklave od Armije BiH unutar HVOa. A večina Hrvata u srednjoj Bosni nije imala loše mišljenje o muslimanima sve do njihovog iznenadnog napada.Tako da ova teza nije točna. Jedino je nesgoda što je bilo HOS-ovaca i na drugoj strani. Također, kad ti ratuješ duže vriemena s muslimanima, težko mogu vjerovat da nakon toga možeš na džamiju gledat kano na običnu vjersku sgradu svoje krvne braće. Tu se na žalost gube ustaški ideali, ali svaka čast pojedincima kojih uviek ima svugdje. Ja sam mislio na obćenito. Puno muslimana govori isto tako da su vjerovali Hrvatima katolicima, ali onda da su oni dobili ,,nož u leđa''. Ogorčenje je podjednako i kod muslimana i kod katolika, barem tako zaključujem po razpravama i s jednima i drugima. zar je bilo hosovaca 1993. godine u srednjoj bosni, može li netko reći postrojbe
_________________ "1+1=2"
|
|
Vrh |
|
|
i_jopet
|
Naslov: Re: INICIJATIVA: Deklaracija o osudi otomanskog režima Postano: 21 svi 2010, 18:32 |
|
|
sotto voce je napisao/la: zar je bilo hosovaca 1993. godine u srednjoj bosni, može li netko reći postrojbe U Kaknju je 1993 ubijen zapovijednik HOS-a Ivo Vuletić od strane ABiH, to je bilo još prije početka otvorenog sukoba. ABiH je prvo likvodirala HOS koji je djelovao jedino u gradiću Kaknju kasnije je došlo do sukoba sa HVO.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: INICIJATIVA: Deklaracija o osudi otomanskog režima Postano: 08 lis 2020, 18:41 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Zašto ova inicijativa nije relaizirana ? Moramo to od naših političkih predstavnika zahtijevati. Vrijeme je sazrijelo.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|