HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 02 vel 2025, 16:44.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 4839 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177 ... 194  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: dr.sc. Nino Raspudić
PostPostano: 26 svi 2020, 15:56 

karadzic je napisao/la:
OptimisticniVeSeljak je napisao/la:

Nisu svi incidenti bili u srpskim selima. I taj vlasnik "kafane" se po okolnim selima šepurio s nekakvim četničkim obilježjima. Ti misliš da ljudi u RH gledaju kako će bezrazložno udarit po Srbima i praviš tu nekakvu vezu između politike i navijačkih skupina. Daj jednom shvati da se ne radi o Srbiji i Vučićevim Delijama. Velika većina incidenata uključuje radikalne pripadnike navijačkih skupina koji su osjetljivi na svaku provokaciju. Da je povezano s politikom napali bi Pupovca. Doduše, sjećam se da ga je prije 2 godine netko gađao sendvičem ili burekom, ne sjećam se je li ga i pogodio.

Za vas je svako srpsko ili Zvezdino obeležje "četničko obeležje". Ako je prekršio neki zakon napišite mu kaznu, predložite Zakon u Saboru o zabrani "četničkih obeležja", nemojte da kukavički šaljete merčepovce iz Splita i Zagreba jer vam dvotrećinska većina u Kninu i Vukovaru nije dovoljna.

Ti stvarno nemaš kapaciteta da pročitaš dvije rečenice s razumijevanjem. Kakav zakon? Kakvi merčepovci? Rekao sam ti da su napade izvele navijačke skupine. Ti tu pričaš kao da ih je Vlada šalje da to rade. Daj se skoncentriraj.
Pišeš bedastoće i to po krivoj temi. Nadam se da će moderatori ovo ili pobrisat ili prebacit u neku drugu temu.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2020, 15:58 

karadzic je napisao/la:
Za vas je svako srpsko ili Zvezdino obeležje "četničko obeležje". Ako je prekršio neki zakon napišite mu kaznu, predložite Zakon u Saboru o zabrani "četničkih obeležja", nemojte da kukavički šaljete merčepovce iz Splita i Zagreba jer vam dvotrećinska većina u Kninu i Vukovaru nije dovoljna.

Tu bi se složio s tobom.

Za 90% međunacionalnih incidenata u Hrvatskoj je kriva hrvatska vlast koja zbog prizemnih stranačkih interesa tolerira srpske nacionalističke provokacije, dok ne dođe do eskalacije, odnosno dok Hrvati ne počnu divljati.

Ali Pupovac je tu dio problema, ne rješenja. On je dio te i takve vlasti, i sam osobno potencira provokacije kroz manjinsko glasilo za koje dobiva državni novac. To je smišljena i sustavna politika "provociraj dok ne izazoveš reakciju, pa se žali na ugroženost". Stara, isprobana taktika.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2020, 15:59 

divizija je napisao/la:

Ma ko šalje redovno, šta lažeš? Češće dolaze te vaše falange iz Srbije ovdje pravit sranja, nego što netko iz Zagreba ode u Đevrske.

Prvo i osnovno, Hrvati u Srbiji ne ustašuju, ne provociraju, zapravo su toliko tiho da se ne primjećuju da postoje. S druge strane srpske provokacije lokalnih Srba u nas su non-stop prisutne. Vandalizmi na spomenicima hrvatskim borcima, četnikovanje, krajnovanje, srbovanje su non stop prisutni. I to ne samo od lokalnih Srba, već i od ekipe koja dolazi iz same Srbije. Da se Hrvati u Srbiji tako ponašaju, nabili biste ih na kolac.

Nedano je Hrvat u Srbiji pustio Thompsona i zaradio kaznenu prijavu. Ali eto, neki Srbi su samo gledali Zvezdu s pokojom Dražinom slikom i natpisima "dogodine u Kninu i čirilićno "Vukovar" i ničim izazvani nadrapali.

I činjenica je da naša verzija Pupovca kod vas ne postoji, zapravo ne postoji nigdje na svijetu ništa slično. Nije problem u Pupovcu osobno, problem je u statusu koji on ima i kako koristi utjecaj. Jesi li ti ikada gledao kakve on tekstove objavljuje u manjinskim novinama za koje dobiva državni novac?? Tamo se otvoreno vrijeđa, ponižava, ismijava Hrvate i širi mržnju. Imaš tesktove poput "lepa naša lepo gori" gdje se raduje požarima u Hrvatskoj!!! Da to netko u Srbiji piše o Srbiji i Srbima, zapalili biste ga živog.

Ne provociraju Srbi u Hrvatskoj nikog, nego frustrirani pravaški plebs neprestano sebi dokazuje da je "njih 3,5 miliona jače od 100.000 Srba", pa onda u samom postojanju SDSS-a vidi "velikosrpsku provokaciju", u Tuđmanovom Srbinu Pupovcu vidi neko najveće zlo i opasnost.

Lik u Subotici je odvrnuo Tompsona da odzvanja ceo kvart, pevača koji peva o ratovanju protiv Srba, čak je pevao o klanju Srba i logorima za malu decu (u pozitivnom kontekstu). Dobio je uredno prekršajnu prijavu i to je to, niko ga dirnuo nije. Da se vodimo hrvatskim receptima, poslali bi 50 navijača iz BG-a da mu upadnu na gajbu i nanesu mu teške telesne povrede njemu i njegovoj porodici.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2020, 16:06 

Instruktor je napisao/la:
karadzic je napisao/la:
. I onda Raspudić, tobožnja "intelektualna veličina u hr desnice", označava Pupovca za Pavla Eskobara, ne bi li uzeo neki škorićevski glas.
Stvar je vrlo prosta - linč Pupovca je ništa drugo nego permanentni poziv na linč Srba u Hrvatskoj.

Pupovac je jedan fin gospodin, sa slatkim i dugim pauzama u govoru, plačljivog glasa itd. samo puno laže (npr. 11.000 prisilno pokrštenih Srba 90tih, doktor Dreter, nedavni napadi na Srbe itd.). A nije Pupovac sam sebe doveo na vlast (prvo Sanader, pa Plenković). A voli novac, pa ko nevoli, Pupovčev bermudski trokut treba patentirati. Ne znam bi li bila uvreda za Srbe reći da je Pupovac autentični pripadnik srpske nacionalne manjine u RH, ili bi im to služilo za hvalu. Jedino što nije okej što je u Srbobranu likovao nad požarima u RH i što je najavio odrubljivanje glave simbolu obrambenog i oslobodilačkom rata u Hrvaskog i najpopularnijem pjevaču u Hrvatskoj.

Jest u vas sve prisilno, tako je i velik broj muslimana prelazio na katoličanstvo (dobrovoljno), pa su fratri malo zakočili da ne bi bila ona priča kao iz 2. svjetskog rata.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2020, 16:11 

Instruktor je napisao/la:
Pupovac je jedan fin gospodin, sa slatkim i dugim pauzama u govoru, plačljivog glasa itd. samo puno laže (npr. 11.000 prisilno pokrštenih Srba 90tih, doktor Dreter, nedavni napadi na Srbe itd.). A nije Pupovac sam sebe doveo na vlast (prvo Sanader, pa Plenković). A voli novac, pa ko nevoli, Pupovčev bermudski trokut treba patentirati. Ne znam bi li bila uvreda za Srbe reći da je Pupovac autentični pripadnik srpske nacionalne manjine u RH, ili bi im to služilo za hvalu. Jedino što nije okej što je u Srbobranu likovao nad požarima u RH i što je najavio odrubljivanje glave simbolu obrambenog i oslobodilačkom rata u Hrvaskog i najpopularnijem pjevaču u Hrvatskoj.

Čović je jedan fin gospodin, sa slatkim i dugim pauzama u govoru, plačljivog glasa itd. samo puno laže (npr. 17.000 prisilno proteranih Hrvata iz Bugojna, nedavni napadi na Hrvate itd.). A nije Čović sam sebe doveo na vlast (prvo Tihić, pa Izetbegović). A voli novac, pa ko nevoli, Čovićev bermudski trokut treba patentirati. Ne znam bi li bila uvreda za Hrvate u BiH reći da je Čović autentični pripadnik hrvatske nacionalne manjine u BiH, ili bi im to služilo za hvalu. Jedino što nije okej što je u Mostaru likovao nad požarima u BiH i što je najavio hrvatsku izbornu jedinicu u BiH.

Isti model pisanja kao Vijesti.ba i Klix.ba i njihovi komentatori.

Kao što vi znate da oni koji ovako govore o Čoviću zapravo žele nestanak Hrvata u BiH, tako i mi znamo da se iza ovakvih natpisa o Pupovcu krije patološka mržnja prema Srbima u Hrvatskoj.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2020, 16:12 

karadzic je napisao/la:
Ne provociraju Srbi u Hrvatskoj nikog, nego frustrirani pravaški plebs neprestano sebi dokazuje da je "njih 3,5 miliona jače od 100.000 Srba", pa onda u samom postojanju SDSS-a vidi "velikosrpsku provokaciju", u Tuđmanovom Srbinu Pupovcu vidi neko najveće zlo i opasnost.

Lik u Subotici je odvrnuo Tompsona da odzvanja ceo kvart, pevača koji peva o ratovanju protiv Srba, čak je pevao o klanju Srba i logorima za malu decu (u pozitivnom kontekstu). Dobio je uredno prekršajnu prijavu i to je to, niko ga dirnuo nije. Da se vodimo hrvatskim receptima, poslali bi 50 navijača iz BG-a da mu upadnu na gajbu i nanesu mu teške telesne povrede njemu i njegovoj porodici.

Provociraju itekako, takvih koji puštaju "da odzvanja ceo kvart" ima koliko hoćeš, samo ti to odbijaš vidjeti, jer se ne uklapa u tvoj kalup "ugrožene srpske nejači" koju proganjaju horde. Toliko je ugrožena da je u zadnje vrijeme tisuće Srba dolazilo na rad u Hrvatsku, od silne ugroze. Pa sam Pupovac je nedavno izjavio da će Hrvatska završiti poput NDH. Pa mislim, koliko veliku provokaciju ti trebaš!?? Ponašaju se bahato i nadmeno, a kukaju da su ugroženi. Evo kako recimo slave "vjerske" blagdane: https://www.facebook.com/wwwvladahr/pos ... 651224305/

Samo da pobrojiš vandalizme na spomenicima poginulim Hrvatima, vi bi za takve stvari u Srbiji proveli pogrom.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2020, 16:24 

O čemu vi pišete?
Ja mislio o Raspudiću, ove je sve za obrisati.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2020, 16:28 

i_jopet je napisao/la:
O čemu vi pišete?
Ja mislio o Raspudiću, ove je sve za obrisati.

Ja inače brišem offtopic, ali je Nino proveo dobar dio intervjua govoreći o Pupovcu, pa nek se prodiskutira.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2020, 16:49 

Zašto mi se brišu objave, čak sam bio i nadasve suzdržan i pristojan prema dotičnom *******

Vrh

PostPostano: 26 svi 2020, 16:52 

Eto, mislim da je bilo dosta. Povratak Raspudiću.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2020, 16:54 

Duhaček je čak napisao donekle smislenu kolumnu koja (naravski) kritizira Raspudićev nastup. Donekle racionalno, jer kaže da nije ponudio ništa novo. Glavne smjernice:

1) Adresirati "demokratski deficit"
2) Osnovati saborsko povjerenstvo za nešto
3) Istražiti točnost objava Wikileaksa prije 10 godina

Vrh

PostPostano: 26 svi 2020, 17:14 

Ministry of Sound je napisao/la:
Duhaček je čak napisao donekle smislenu kolumnu koja (naravski) kritizira Raspudićev nastup. Donekle racionalno, jer kaže da nije ponudio ništa novo. Glavne smjernice:

Pročitao i utisak mi je da Duhaček priča o Raspudiću kao da mu je ovaj preoteo ženu, mnogo lične netrpeljivosti tu izbija. Maltene mu je analizirao svaku pojedinačnu rečenicu ne bi li našao neke "rupe" i "nelogičnosti". Na taj način se svačiji nastup može kompromitovati.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2020, 21:33 

Što se pitanja Srba tiče, treba ih pozvati na imigraciju u RH i reći im: Dobrodošli svi koji žele raditi.

I riješit ćemo se Pupovca i ndhazije a dobit nove Hrvate.

Srbe treba gledati kao resurs, ne kao prijetnju. Pa kako to samo skače na 100 €. Njima je plaća za vozača busa za 1.200 € u Zg ogromna.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2020, 21:38 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Što se pitanja Srba tiče, treba ih pozvati na imigraciju u RH i reći im: Dobrodošli svi koji žele raditi.

I riješit ćemo se Pupovca i ndhazije a dobit nove Hrvate.

Srbe treba gledati kao resurs, ne kao prijetnju. Pa kako to samo skače na 100 €. Njima je plaća za vozača busa za 1.200 € u Zg ogromna.

Zanimljivo da se nisi opametio a tvoji onako prosli u srednjoj bosni gledajuci muslimane kao resurs(naravno do 90 tih) :zubati Ista stvar je i sa srbima, samo u drugim sredinama...

Vrh

PostPostano: 26 svi 2020, 21:41 

Bivši Most prepakiran u Stranku sa imenom i prezimenom, a referendumske inicijative Narod odlučuje, u ime obitelji postale novi Most.
Rošada!
Jedino osnivači Grmoja i Petrov konstanta, i bombarder Bulj. :zubati

Vrh

PostPostano: 26 svi 2020, 21:43 

Pa i Bošnje su resurs. Pitanje je gazde kakav će pit bull bit može bit beba a može i krvoločna zvijer.

Pupovac je zapravo primjer asimiliranog Srbina. On se mora jako truditi da ga se tako doživljava.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2020, 21:44 

karadzic je napisao/la:
Ministry of Sound je napisao/la:

Pročitao i utisak mi je da Duhaček priča o Raspudiću kao da mu je ovaj preoteo ženu, mnogo lične netrpeljivosti tu izbija. Maltene mu je analizirao svaku pojedinačnu rečenicu ne bi li našao neke "rupe" i "nelogičnosti". Na taj način se svačiji nastup može kompromitovati.

Najviše se Nino prosuo oko honorara od 267 kn, kojeg se sjeca u kunu, a ne sjeća se honorara od Ferala ili koga već...

It's probably me...

Vrh

PostPostano: 26 svi 2020, 21:45 

Nego, pokušavam zamisliti bračnu svađu Nine i gđe R II.

Bilo bi dobro vidjet stenogram. :sega

Vrh

PostPostano: 26 svi 2020, 21:46 

Pa i Bošnje su resurs. Pitanje je gazde kakav će pit bull bit može bit beba a može i krvoločna zvijer.

Pupovac je zapravo primjer asimiliranog Srbina. On se mora jako truditi da ga se tako doživljava.

Naravno jeftinija radna snaga koju nikada netreba asimilirat vec platit za uredno odrađen posao i poslat nazad u bih ili srbiju. Dugorocnom asimilacijom nam ne gine treca jugoslavija jer nebi bilo nikakvih razlika između naroda...

Vrh

PostPostano: 26 svi 2020, 21:54 

Diablo je napisao/la:

Naravno jeftinija radna snaga koju nikada netreba asimilirat vec platit za uredno odrađen posao i poslat nazad u bih ili srbiju. Dugorocnom asimilacijom nam ne gine treca jugoslavija jer nebi bilo nikakvih razlika između naroda...

A velike su?

U vrijeme kad vise religija ne igra neku ulogu razlike i nisu neke osim u standardu i u pravu si za novu Yu ali veći i jači će progutat druge. Ja se nadam mi njih.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2020, 22:13 

Daj Junuze Vučić bi na izborima u RH ima 0.5% glasova.
Da ne govorim o naciji u kojima u udarnom terminu na nacionalnoj televizij gostuju teški medicinski alternativci. :ucelo

Vrh

PostPostano: 26 svi 2020, 22:18 

Diablo je napisao/la:

A velike su?

U vrijeme kad vise religija ne igra neku ulogu razlike i nisu neke osim u standardu i u pravu si za novu Yu ali veći i jači će progutat druge. Ja se nadam mi njih.

Jesu velike su :D

I ne brini da ce veci i jaci progutat druge jer vrijeme globalizma polako prolazi dok se vraca suverenizam koji pobija sve tvoje tvrdnje. Razumijem ja tebe, prilagođavaš se trendovima i toga se drzis kao pijan plota al trendovi su prolazni dragi Junuze

Vrh

PostPostano: 26 svi 2020, 22:28 

Imigracija Srba može biti samo u malim brojevima i uz uvjet da se asimiliraju a neka masovna imigracija ne dolazi uz obzir. Ako netko misli da je to dobra ideja neka se sjeti 17. Kolovoza 1990. godine ili ako je mlađi neka googla balvan revolucija. Franjo se polomio da ih se otarasi i neki bi ih sad dovlačili nazad. :ucelo

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 26 svi 2020, 22:59 

Moja dilema je između HDZ-a i Mosta.

HDZ je temeljna stranka, umjerene desnice, jedina koja ima infrastrukturu i ljudske resurse za ozbiljniju politiku i upravu. Na kraju jedina koja koliko toliko realno sagledaca geo-političko-ekonomski okvir.

Kako god prođu izbori, ova činjenica se neće promijeniti.

Ishod izbora će utjecati na HDZ ali ga neće nikud smijeniti, tek pomjeriti malo vamo ili namo.

Kako je HDZ i po meni otišao preveć liberalno i oslabio kontakt s bitnim temamam za biračko tijelo, pa čak ih nekih put i sabotirao....jaz s glasačkim i stranačkim tijelom je porastao i otvorio se prostor drugoj desnici.

Neka ovo što slijedi bude korektiv HDZ-u.

Oko Škore se na leno sjatila pravašija a to nije dobro za RH a nikako nije dobro za HercegBosnu.

MOST mi izgleda kao pristojna, umjereno desna, konzervativna opcija...idealna da brusi politiku na pravom mjestu ideološkog spektra.

A i HB je friendly :)

Prema tome, ako me baš ne povuče inercija, moj glas ide MOST-u i Ninu Raspudiću!

Vrh

PostPostano: 26 svi 2020, 23:02 

HDZ i HB ne idu u istu rečenicu. :kava

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 4839 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177 ... 194  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Bošnjak...007, Patriota, Salivator, Šporet i 33 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: