|
|
Stranica: 71/127.
|
[ 3157 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 21 tra 2020, 14:49 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 78576 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Poslati ovog nadbiskupa u Kabul.
_________________ Nema Izbornog zakona BiH ako nema BiH.
Nema ukradenog hrvatskog člana Predsjedništva BiH, ako nema BiH.
33% dionica firme koja je bankrotirala vrijede 0.
|
|
Vrh |
|
 |
krstjanin
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 21 tra 2020, 14:52 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Poslati ovog nadbiskupa u Kabul. Bi da ga mogu nac
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
Vrh |
|
 |
Vujadin
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 04 lip 2020, 15:09 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
Istin
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 04 lip 2020, 15:17 |
|
Pridružen/a: 17 vel 2018, 23:31 Postovi: 1464 Lokacija: Mareva Ljut
|
Vujadin je napisao/la: Prelijepe slike liturgije iz Donjeg Lapca: 
|
|
Vrh |
|
 |
joe enter
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 12 srp 2020, 17:17 |
|
|
Žvaljator kurana oseća bol zbog svete Sofije. He jbt , nisam znao da ga je rahmetli Ivan Pavao ožvalavio.  O Rimu sveti grade svetoga Petra i svekoliko katoličanstvo , našta si spalo.
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
|
|
Vrh |
|
 |
Bilic07
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 12 srp 2020, 17:40 |
|
|
Treba Vatikan malo uputiti na ovaj forum, posebno: - Zanimljivi citati Kurana i Hadisa - Islam
Nakon toga neće sigurno više pipnuti tu knjigu
_________________ Dobar moto za sve nas: BiH je sredstvo a ne cilj
|
|
Vrh |
|
 |
joe enter
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 12 srp 2020, 17:53 |
|
|
Bilic07 je napisao/la: Treba Vatikan malo uputiti na ovaj forum, posebno: - Zanimljivi citati Kurana i Hadisa - Islam
Nakon toga neće sigurno više pipnuti tu knjigu Vatikan je postao totalno komunističko liberalno gnezdo sudeći po papama , uhvatili su ih liberali za muda i ne puštaju. Ja mislim da su toliko zastranili da su doslovno kao oni SJW kad im se kaže da pročitaju kuran i opštu teologiju i ideologiju islama da vide šta je u pitanju , oni samo vele :" Neću, jer nema potrebe , ja znam da ste vi islamofobi". Veće pravoslavnih crkava je osudilo , ali trebaju sve hrišćanske denominacije ustati i reći da je ovo kraj međureligijskog dijaloga , jer upravo to što je s.Sofia postala muzej je primer međureligijskog dijaloga i mogućeg pomirenja zato što se tim činom pretvaranju u muzej dao signal da osvajanje u ime boga i pretvaranje tuđih bogomolja u svoje prosto ne valja.
|
|
Vrh |
|
 |
joe enter
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 12 srp 2020, 18:03 |
|
|
Evo šaram po internetu , i naleteh na ovo i prosto ne mogu verovati svojim očima da su Vatikanu postovljeni postavljeni idoli dve trudne žene golih sisa , a ispred stoje papa i biskupi , i kako sam pročitao čak ih je i blagosiljao.  Ja nisam katolik i nisam čak ni vernik , ali ovo je vrhunska sramota za celi hrišćanski svet a ne samo za katolike.
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 12 srp 2020, 18:11 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 40643 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Reagirao je papa danas na odluku Erdogana da Aja Sofiju pretvori u džamiju. Ali ono klasika Vatikana da ga žalosti, umjesto da jasno osudi.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
 |
podrinje
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 12 srp 2020, 18:58 |
|
|
daramo je napisao/la: Reagirao je papa danas na odluku Erdogana da Aja Sofiju pretvori u džamiju. Ali ono klasika Vatikana da ga žalosti, umjesto da jasno osudi. Prao im je noge, sad se nešto buni. Ne ide to skupa...
_________________ Долетеће бели голуб, једне зоре ране...
|
|
Vrh |
|
 |
podrinje
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 12 srp 2020, 19:02 |
|
|
joe enter je napisao/la: Evo šaram po internetu , i naleteh na ovo i prosto ne mogu verovati svojim očima da su Vatikanu postovljeni postavljeni idoli dve trudne žene golih sisa , a ispred stoje papa i biskupi , i kako sam pročitao čak ih je i blagosiljao.  Ja nisam katolik i nisam čak ni vernik , ali ovo je vrhunska sramota za celi hrišćanski svet a ne samo za katolike. To je sad hit u svetu (eko feminizam i tako to), a katolička crkva se pomno bavi trendovima od svog nastanka.
|
|
Vrh |
|
 |
Agathonikos
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 12 srp 2020, 19:14 |
|
|
Moj prijatelj gospodin Francisko zna da mu sve opraštam, pa ću mu oprostiti i taj poslužavnik sa te dvije gole trudnice. Na kraju krajeva, bolje dvije nego tri.
|
|
Vrh |
|
 |
Purger111
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 12 srp 2020, 19:32 |
|
|
Posljednja vremena, antipapa... jel' se bolje može očekivati? Šta tek kad dođe Antikrist... Inače ovako se prije postupalo: Citat: Antipope Clement III (1080 - 1100)
- After his death and burial at Civita Castellana in 1100 he was celebrated locally as a miracle-working saint, but Paschal II and the anti-imperial party soon subjected him to a thorough deletio and damnatio memoriae, which included the exhuming and dumping of his remains in the Tiber. He is considered an anti-pope by the Roman Catholic Church. https://en.wikipedia.org/wiki/Antipope_Clement_III
|
|
Vrh |
|
 |
podrinje
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 12 srp 2020, 19:41 |
|
|
Purger111 je napisao/la: Posljednja vremena, antipapa... jel' se bolje može očekivati? Šta tek kad dođe Antikrist... Inače ovako se prije postupalo: Citat: Antipope Clement III (1080 - 1100)
- After his death and burial at Civita Castellana in 1100 he was celebrated locally as a miracle-working saint, but Paschal II and the anti-imperial party soon subjected him to a thorough deletio and damnatio memoriae, which included the exhuming and dumping of his remains in the Tiber. He is considered an anti-pope by the Roman Catholic Church. https://en.wikipedia.org/wiki/Antipope_Clement_IIIMene je temeljno zabavljao period kada su Ameri tripovali da je Obama Antihrist. Ne kažem da ga neće biti, ali Obama...
|
|
Vrh |
|
 |
Purger111
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 12 srp 2020, 19:58 |
|
|
podrinje je napisao/la: Purger111 je napisao/la: Posljednja vremena, antipapa... jel' se bolje može očekivati? Šta tek kad dođe Antikrist... Inače ovako se prije postupalo: https://en.wikipedia.org/wiki/Antipope_Clement_IIIMene je temeljno zabavljao period kada su Ameri tripovali da je Obama Antihrist. Ne kažem da ga neće biti, ali Obama... Rusi kažu da će Antikrist doći kao veliki pacifist, humanist i filantrop... a meni se čini da ovi antikristi sad dolaze kao veliki masoni i "antifašisti"...
|
|
Vrh |
|
 |
podrinje
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 12 srp 2020, 20:04 |
|
|
Purger111 je napisao/la: podrinje je napisao/la: Mene je temeljno zabavljao period kada su Ameri tripovali da je Obama Antihrist. Ne kažem da ga neće biti, ali Obama...
Rusi kažu da će Antikrist doći kao veliki pacifist, humanist i filantrop... a meni se čini da će doći kao veliki mason i "antifašist"... Antihristi će po predanju biti iz plemena Dan, svima je valjda jasno da Obama ne odgovara tom opisu.
|
|
Vrh |
|
 |
master_mind_
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 12 srp 2020, 20:15 |
|
|
joe enter je napisao/la: Žvaljator kurana oseća bol zbog svete Sofije. He jbt , nisam znao da ga je rahmetli Ivan Pavao ožvalavio.  O Rimu sveti grade svetoga Petra i svekoliko katoličanstvo , našta si spalo. Vidim, da se ova slika Ivanu Pavlu II uzima za zlo. Kontekst vremena je bio drugačiji. Papi Ivanu Pavlu je glavna zlo bio sovjetski komunizam jer kako je dolazio iz Poljske na njega osobno je utjecalo. Mantra mu je bila kako se sve religije ujedine protiv komunizma i da medjusobno suradjuju oko toga. Islamski terorizam tada nije postojao. Čak je i onaj crnogoraki biskup Amifilohije studirao tada u Rimu.
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 12 srp 2020, 20:24 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 26181 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
podrinje je napisao/la: joe enter je napisao/la: Evo šaram po internetu , i naleteh na ovo i prosto ne mogu verovati svojim očima da su Vatikanu postovljeni postavljeni idoli dve trudne žene golih sisa , a ispred stoje papa i biskupi , i kako sam pročitao čak ih je i blagosiljao.  Ja nisam katolik i nisam čak ni vernik , ali ovo je vrhunska sramota za celi hrišćanski svet a ne samo za katolike. To je sad hit u svetu (eko feminizam i tako to), a katolička crkva se pomno bavi trendovima od svog nastanka. Ma što tu pričate? Još su Michelangelo & Co, prije 500 godina, risali gole ljude po zidovima i svodovima rimskih katedrala i bazilika.   To vam se zove umjetnost, ali kaj vi znato o tomu.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
 |
podrinje
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 12 srp 2020, 20:26 |
|
|
Islamski terorizam je samo posledica tradicionalnog tumačenja Kurana (plus donirani Toyota konvoji), dobar musliman je oduvek mrzeo hrišćane. Njemu to uostalom vera i zapoveda.
Poljak je žvavoljio kao najveću svetinju knjigu koja negira uskrsnuće sina božijeg, šta još da kažem.
|
|
Vrh |
|
 |
podrinje
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 12 srp 2020, 20:28 |
|
|
Bobovac je napisao/la: podrinje je napisao/la: To je sad hit u svetu (eko feminizam i tako to), a katolička crkva se pomno bavi trendovima od svog nastanka.
Ma što tu pričate? Još su Michelangelo & Co, prije 500 godina, risali gole ljude po zidovima i svodovima rimskih katedrala i bazilika.   To vam se zove umjetnost, ali kaj vi znato o tomu. Trudnice su deo paganskog panteneona amazonskih indijanaca, zauzdaj povređenu sujetu. 
|
|
Vrh |
|
 |
Agathonikos
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 12 srp 2020, 20:32 |
|
|
Eto vidite, čak se i pokojni Mikelanđelo držao i danas uvriježenog mišljenja da bilderi imaju mali pimpač
|
|
Vrh |
|
 |
podrinje
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 12 srp 2020, 20:36 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Eto vidite, čak se i pokojni Mikelanđelo držao i danas uvriježenog mišljenja da bilderi imaju mali pimpač Isprovocitat će te peti krstaški pohod, gospodine Agathonikos. Mada ni moja malenkost ne doprinosi razumijevanju u duhu ekumenizma.
|
|
Vrh |
|
 |
Agathonikos
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 12 srp 2020, 20:49 |
|
|
Poznavajući svog prijatelja i njegovu privrženost ideji poboljšanja krvne slike anemične Europe uzavrelom migrantskom krvlju, bojim se da je on za neke druge pohode a ne krstaške, gospodine Podrinje.
|
|
Vrh |
|
 |
joe enter
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 12 srp 2020, 20:55 |
|
|
master_mind_ je napisao/la: Vidim, da se ova slika Ivanu Pavlu II uzima za zlo. Kontekst vremena je bio drugačiji. Papi Ivanu Pavlu je glavna zlo bio sovjetski komunizam jer kako je dolazio iz Poljske na njega osobno je utjecalo. Mantra mu je bila kako se sve religije ujedine protiv komunizma i da medjusobno suradjuju oko toga. Islamski terorizam tada nije postojao.
Čak je i onaj crnogoraki biskup Amifilohije studirao tada u Rimu. Razumem ja to , i potpuno mi je OK da su mnogi pravoslavci studirali na katoličkim i protestatnikim univerzietima , kao i obratno , ali ljubiti knjigu koja očito mrzi i negira sve hrišćansko je van svake pameti , mogao je izljubiti te muftije,odati poštovanje džamijama,... , ali kako mu nije palo napamet da nijedan musliman nikad ne bi to isto uradio sa biblijom ma koliko komunisti pretili?! Međutim , papa je od onih koji nije pročitao kuran jer je prosto bio savetovan od nekoga u toj antikomunističkoj atmosferi na koju je naseo priču o tzv.zajedničkom abrahamskom nasleđu ove tri religije. A to je ona islamska lažna mantra :" Evo vidite , i mi poštujemo Isusa , on je za nas svet isto kao i za vas hrišćane". Dakle , ta priča je krenula 60' godina i papa i Vatikan su naseli na nju jer je liberalna Evropa očekivala da KC odbaci krutost i svoje loše nasleđe tako što će prihvatiti sve druge pa makar oni bili mrzioci i negatori samog hrišćanstva. Istina , drugo vreme , ali opet jako loša odluka bez imalo promišljanja , jer kako neko ne shvata da taj čin ljubljenja kurana ne izaziva poštovanje spram hrišćanstva od strane muslimana nego za nji to znači da je vođstvo hrišćana prihvatilo da su se ogrešili o muslimane i da je hrišćanska vera upravo onakva kako to Muhamed govori , lažna i da je treba odbaciti. Ali ima nade , mislim da će sledeći papa biti sigurno drugačiji od ovoga u svakom smislu , jer dalje od ovog poniženja ne može( mislim,ne bi trebalo , osim ako ne dođe obrezani transgender papa). To vas Hvrate suštinski više ne bi trebalo brinuti , jer ako se nastavi ovim putem , mislim da će i kod vas doći tzv."pravoslavni momenat" da vam Rim i njegov biskup kao u 10.stoleću predstavlja samo časno apostolsko mesto , a nikako suštinski autoritet koji će odlučivati ko je vaš narodni duhovni pastir(biskup i kardinal).
|
|
Vrh |
|
 |
master_mind_
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 12 srp 2020, 21:06 |
|
|
joe enter je napisao/la: Evo šaram po internetu , i naleteh na ovo i prosto ne mogu verovati svojim očima da su Vatikanu postovljeni postavljeni idoli dve trudne žene golih sisa , a ispred stoje papa i biskupi , i kako sam pročitao čak ih je i blagosiljao.  Ja nisam katolik i nisam čak ni vernik , ali ovo je vrhunska sramota za celi hrišćanski svet a ne samo za katolike. Uzroke koje su doveli RKC do tu gdje je danas leži u Drugom vatikanskom koncilu. Tada su donesene jedne odluke s kojom se RKC "modernizirala". Primjerice do tada su svi svećenici pri svojem naređenju morali prisegnuti da će se boriti protiv modernih ideja, a nakon Koncila to je ukinuto. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Oath_against_modernismZatim, do tada je bio stav katoličke crkve da svi ljudi moraju biti kršteni u Crkvi kako bi spasili duše, to se najviše odnosilo na Židove. Za vrijeme tog koncila taj stav je napušten i zamijenjen je "međureligijskim dijalogom" Medjtutim trebalo je proci dosta vremena kod liberali nisu zauzeli totalnu kontrolu. To se po mojem mišljenju dogodilo otkako je Franjo postao papa, način na koji je Benedikt dao ostavku je vrlo sumnjiv i izgleda je bio nekakav institucionalni puč u pitanju. Benedikta mediji i liberalni svijet nije volio pa su ga kontatntno napadali. Bio je konzervativan ali istovremeno i kukavica jer je napustio to mjesto. U Regensburgu je jednom držao govor o tome kako je Islam zlo https://en.m.wikipedia.org/wiki/Regensburg_lecture
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|