HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 24 vel 2025, 13:15.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 387 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 16  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: MOST - Stranka u RH koja je najviše naklonjena Hrvatima BiH?
PostPostano: 04 lip 2020, 21:00 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Kaftanzoglio je napisao/la:
Ako Hasanbegović ovo čita, vjerojatno negdje rida u svojoj sobi. Cijeli život je čovjek posvetio da se ulizuje hrvatskoj desnici, a oni ga nikad ne mogu u potpunosti prihvatiti zbog etničkog porijekla. Drugim riječima, cijeli život je potratio uludo.

Banovinci poput Nine i mene su manjina u hr desnici. Barem među onima koji su jasno desno. Zapravo je banovinaca osim nas direktno zainteresiranih relativno malo.

Dakle tvrdiš da su velika većina desničara u RH dodrinaši? Većina pereca i dalje ne razumije suštinski naš problem u BiH ali onih dodrinaša cviećara koji su štetni za nas ima zanemarivo malo. Većina desnice samo reži na Srbe i zapravo ni ne zna kako se postaviti protiv Muslimanskog unitarizma.

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 04 lip 2020, 21:07 

Ministry of Sound je napisao/la:
Nino:

Citat:
Također je pojasnio razliku među svojim stavovima i onih Zlatka Hasanbegovića: "Hasanbegovića sam branio kad je doživljavao monstruozne napade. Mislim da je to obrazovana osoba, politički jasno artikulirana, zna biti vrlo duhovit, cijenim kako artikulira antitotalitarizam, kako se obračunava s lijevom kulturnom hegemonijom. Glavna razlika među nama tiče se BiH. Kad se prijeđe granica, on prestaje biti politički Hrvat i postaje bliži sarajevskim pozicijama. Ja sam tu beskompromisan", rekao je Raspudić za N1.

To je očekivano, nikada jasno nije rekao svoje političko mišljenje kada je BiH u pitanju, pretresao sam čitav internet da nađem nešto i našao sam kada je baš sa Raspudićem komentirao BiH, uglavnom puno pričao malo rekao, ali je naznačio da je suprotnog mišljenja od Raspudića što ga praktički čini protivnikom nama Hrvatima u BiH. Onak tko zagovara nekakvo zajedništvo sa Muslimanima nakon toliko godina failed state-a i nezavršenog neprijateljstva. Neki bi rekli pa on je tražio minutu šutnje za Praljka, pa svaki ološ na desnici je onda objavio Praljkovu sliku da bi prikupio neki politički poen, a to barem nije problem Hasanu, srednjevisoko pozicioniranom političaru desne orijentacije.

Vrh

PostPostano: 04 lip 2020, 21:07 

weasel je napisao/la:
Banovinci poput Nine i mene su manjina u hr desnici. Barem među onima koji su jasno desno. Zapravo je banovinaca osim nas direktno zainteresiranih relativno malo.

Dakle tvrdiš da su velika većina desničara u RH dodrinaši? Većina pereca i dalje ne razumije suštinski naš problem u BiH ali onih dodrinaša cviećara koji su štetni za nas ima zanemarivo malo. Većina desnice samo reži na Srbe i zapravo ni ne zna kako se postaviti protiv Muslimanskog unitarizma.[/quote]

Zapravo ih taj problem ne tangira i ne uzbuđuje.Ne moguće ih je senzibilizirati za njega, jednako kao što je nemoguće neke u Istri ili Međimurju za probleme sa Srbima. Pa čak i neki ovdje smatraju da je Penava npr. histerik i da su sukobi oko SDSSa atavizam.

Sak se češe samo tako gdje njega svrbi. Problem drugih ne razumije.

Vrh

PostPostano: 04 lip 2020, 21:15 

Jefferson Davis je napisao/la:
Hrvatska je kvislinška država, marioneta krupno-kapitalističke oligarhije u Bruxellesu koja diktira gdje će se naseliti bliskoistočni i afrički divljaci, dok ta ista oligarhija živi u 100% etnički čistim Bijelim superbogatim četvrtima.
Ulazak u EU je bio katastrofalna odluka.

Ne naprotiv, vrlo dobra jer će jednom narod i shvatiti da se radi o dupeliscima i izabrat nove, bez EU, oni bi nas vječno vodili i imali još više prostora za sr*nja. Može se imati suverenitet i u EU samo se mora imat muda. Gle Orbana!

Vrh

PostPostano: 04 lip 2020, 21:17 

divizija je napisao/la:
weasel je napisao/la:

Dakle tvrdiš da su velika većina desničara u RH dodrinaši? Većina pereca i dalje ne razumije suštinski naš problem u BiH ali onih dodrinaša cviećara koji su štetni za nas ima zanemarivo malo. Većina desnice samo reži na Srbe i zapravo ni ne zna kako se postaviti protiv Muslimanskog unitarizma.

Zapravo ih taj problem ne tangira i ne uzbuđuje.Ne moguće ih je senzibilizirati za njega, jednako kao što je nemoguće neke u Istri ili Međimurju za probleme sa Srbima. Pa čak i neki ovdje smatraju da je Penava npr. histerik i da su sukobi oko SDSSa atavizam.

Sak se češe samo tako gdje njega svrbi. Problem drugih ne razumije.[/quote]

Srpske granate su čuli, muslimanski nož nisu, niti ga mogu danas osjetiti kada su izolirani od njih/njega. Mi im dođemo k'o zaštitna obloga :neznam

Vrh

PostPostano: 04 lip 2020, 21:24 

saskia je napisao/la:

Srpske granate su čuli, muslimanski nož nisu, niti ga mogu danas osjetiti kada su izolirani od njih/njega. Mi im dođemo k'o zaštitna obloga :neznam

Problem je što hrvatska politika ne razumije STRATEŠKI problem dekonstituiranja Hrvata za sigurnost Hrvatske. Malo ih je tužba oko Pelješkog uznemirila, ali su "kupili" Dodika s dva mosta na Savi i izvukli se od problema.

Vrh

PostPostano: 04 lip 2020, 21:29 

divizija je napisao/la:
saskia je napisao/la:

Problem je što hrvatska politika ne razumije STRATEŠKI problem dekonstituiranja Hrvata za sigurnost Hrvatske. Malo ih je tužba oko Pelješkog uznemirila, ali su "kupili" Dodika s dva mosta na Savi i izvukli se od problema.

Sa njihove "strateške" pozicije, njih ionako ne briga što je sa središnjom Bosnom, onaj naš kraj od Drvara do Ravnog će ionako vječno biti naš i to je njima starteški bitno. Čak im je strateški bitnije pustiti srednju Bosnu nego se boriti za nju. A kako od njih očekivati razumjevanje za Hrvate u BiH kada samo Posavljaci do nazad par godina nisu gledali Muslimane kao neke neprijatelje. Dok su Hrvati u srednjoj Bosni klani njima je hodža zavijo u sabah.

Vrh

PostPostano: 04 lip 2020, 21:32 

saskia je napisao/la:
Sa njihove "strateške" pozicije, njih ionako ne briga što je sa središnjom Bosnom, onaj naš kraj od Drvara do Ravnog će ionako vječno biti naš i to je njima starteški bitno. Čak im je strateški bitnije pustiti srednju Bosnu nego se boriti za nju. A kako od njih očekivati razumjevanje za Hrvate u BiH kada samo Posavljaci do nazad par godina nisu gledali Muslimane kao neke neprijatelje. Dok su Hrvati u srednjoj Bosni klani njima je hodža zavijo u sabah.

Da je boldano točno, ne bih bilo problma iz perspektive RH. Ali nipošto stvari nisu rješene u tom smjeru,

Vrh

PostPostano: 04 lip 2020, 21:37 

weasel je napisao/la:

Ne razumije ili dodrinaši kakva je razlika? Još dodaš lijeve koji podržavaju crveno zelenilo dobiješ većinu kojanije baš banovinski otijentirana... to sam i rekao.

Haso tu nije iznimka ali ni problem.

Vrh

PostPostano: 04 lip 2020, 21:58 

weasel je napisao/la:

Ne razumije ili dodrinaši kakva je razlika? Još dodaš lijeve koji podržavaju crveno zelenilo dobiješ većinu kojanije baš banovinski otijentirana... to sam i rekao.

Haso tu nije iznimka ali ni problem.

Nema tu druge nego preko ljudi poput Nine objašnjavati perecima što se događa. Izuzetno je važno da nije netko iz HDZ-a da se toj zeleno crvenoj lijevoj mafiji izbiju tipični antihrvatski argumentii iz usta. Dakle na HRT-u svako malo našu intelektualnu elitu iz BiH i aktivno prenositi što nam muslimani sve rade.
Da sam ja urednik na HRT-u vijesti Hrvatske politike u BiH bile bi među onim iz Hrvatske. Bio bi Bakir više na HRT-u neko Zoki i Njonjo.

Vrh

PostPostano: 11 lip 2020, 08:18 

Bilo je na drugoj temi, ali nek se evidentira i ovdje:

Citat:
https://www.dnevnik.ba/teme/izbori-za-hrvatski-sabor-raguz-i-milovic-glavni-aduti-most-za-11-izbornu-jedinicu

IZBORI ZA HRVATSKI SABOR Raguž i Milović glavni aduti MOST-a za 11. izbornu jedinicu

slika

Izbori će se na biračkim mjestima u Republici Hrvatskoj održati u nedjelju, 5. srpnja 2020. godine, a izbori na biračkim mjestima u sjedištima diplomatsko-konzularnih predstavništava Republike Hrvatske održat će se u subotu, 4. srpnja i u nedjelju, 5. srpnja 2020. godine.

Izbori za Hrvatski sabor, koji se održavaju 5. srpnja, u 11. izbornoj jedinici (Hrvati koji žive izvan Hrvatske) mogli bi biti znatno zanimljiviji u odnosu na prethodne cikluse i to prvenstveno zbog većeg broja političkih opcija koje će kandidirati ozbiljne kandidate.

Od osamostaljenja Hrvatske pa do danas, gotovo uvijek su među Hrvatima koji žive izvan RH prolazili kandidati HDZ-a RH, odnosno HDZ-a BiH. Na posljednjim općim izborima dogodilo se svojevrsno iznenađenje jer u Sabor kao neovisni kandidat ušao general Željko Glasnović. Uz njega, u Sabor su ušla i dva kandidata Hrvatskog narodnog sabora Božo Ljubić i Željko Raguž.

Na ovim izborima je pak jaku listu u 11. izbornoj jedinici ponudio MOST koji je sklopio politički savez s Hrvatskom republikanskom strankom (HRS) iz BiH. Tako će predsjednik HRS-a Slaven Raguž biti nositelj liste na kojoj se još nalaze Tvrtko Milović, trenutni urednik dokumentarnog programa na BHT i Ivana Ćubela, nekadašnje zaštitno lice Naše TV. Također, na istoj listi bi se mogao naći i Ivica Brešić iz Livna, koji je aktualni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi HBŽ-a.

Nositeljica liste HDZ-a za 11. izbornu jedinicu je Zdravka Bušić, a po novi mandat bi mogao krenuti i general Glasnović za kojeg se špekuliralo da bi mogao nastupiti zajedno sa Domovinskim pokretom Miroslava Škore, no tu informaciju nismo mogli potvrditi.

„Istina je da se kandidiram za Sabor. Ali istina je i da ovo nije moj formalni ulazak u politiku. Već dugo sa svojim dobrim prijateljem Slavenom Ragužom razgovaram kako su Hrvati središnje Bosne, pa i Bosne generalno, politički zapostavljeni. Nedavno me upravo tim povodom pitao za koga smatram da bi mogao biti kandidat na listi MOST-a za Sabor iz središnje Bosne. Došli smo do nekoliko imena, koja iz različitih razloga nisu smjela na listu. Slaven je na koncu pitao mene, i ja, kao netko kome su Hrvati središnje Bosne uvijek bili prioritet, nisam mogao odbiti“, rekao je Milović za Dnevnik.ba uz napomenu da ne ulazi ni u jednu stranku nego da je neovisni kandidat na listi MOST-a.

„Ideja je da promoviram političke interese Hrvata Bosne i središnje Bosne. Da ih nakon medijskoga zastupanja pokušam zastupati na nekoj višoj razini, pa i Saboru ako bude dovoljno glasova. MOST je lista koja se nikad nije kompromitirala po pitanju BiH tako da su oni logičan izbor. Što se mene tiče, ja ostajem nestranačka osoba koja će i u kampanji raditi manje više ono što radim čitav svoj profesionalni vijek - zastupam interese Hrvata iz Bosne“, istaknuo je Milović.

Raguž je pak pojasnio kako je uopće došlo do suradnje MOST-a i HRS-a.

„Potpuno otvoreno govoreći, HRS je u priču s MOST-om ušao na nagovor Nine Raspudića. Njegovim ulaskom u projekt s MOST-om na predstojećim izborima u RH, kao i ulaskom nekih drugih pojedinaca u isti projekt, MOST je pokazao kako su se jedini iskreno i na ravnopravnim partnerskim osnovama krenuli baviti problematikama Hrvata u BiH i iseljeništvu. Naš cilj je kroz Sabor prvo otvoriti pojedine teme koje se godinama ignoriraju, poput isplate HEP-ovih naknada za korištenje Buškog jezera, graničnih prijelaza i pograničnog područja, vanjskotrgovinske razmjene, a neke od prvih stvari koje ćemo pokrenuti jeste uključivanje istražnih organa RH u istragu oko propasti Aluminija i pokretanje sudskih procesa protiv oficira Armije BiH koji su kao visoki vojni dužnosnici JNA sudjelovali u agresiji i zločinima u Hrvatskoj“, istaknuo je Raguž za Dnevnik.ba.

Veli i kako bi ulaskom u Sabor sam HRS dobio na snazi, ali i mogućnost kroz najveće zakonodavno tijelo jedne članice EU sudjelovati u kreiranju politika, ne samo Hrvatske, nego i EU prema BiH.

„Mi zaboravljamo kako je Hrvatska i članica PIC-a koji direktno utječe na politiku OHR-a u BiH. Ulaskom u Sabor ćemo izboriti da napokon Hrvati u BiH i njihova politika ne budu filijala HDZ-a, poligon za netransparentno i nenamjensko trošenje novca poreznih obveznika i stranačko potkusurivanje. Vrijeme je da nove generacije konačno ovu korumpiranu neokomunističku oligarhiju i njihove klijentelističko uhljebničke vrijednosti pošalju u ropotarnicu povijesti. Želimo stvoriti društvo jednakih pred zakonom i društvo jednakih mogućnosti za sve. Da ovisimo o svojoj struci, radu i znanju, a ne o tome koga poznajemo i s kim smo rodbinski povezani. Na taj način ćemo stvoriti temelje politike povratka iseljenih obitelji i politiku ostanka onih koji žele živjeti i stvarati u svome domu“, rekao je predsjednik HRS-a.

Do zaključenja ovog teksta nismo, nažalost, bili u mogućnosti stupiti u kontakt s generalom Glasnovićem niti s gđom Bušić, koji nisu odgovarali na naše pozive.

Dnevnik.ba

Vrh

PostPostano: 11 lip 2020, 08:24 

Zamislite čari D'Hondta s ovakvim scenarijem u XI jedinici.

HDZ - 11.000 glasova (5.500, 3.667)
MOST/HRS - 6.500 glasova (3.250, 2.167)
Glasnović - 6.000 glasova (3.000, 2.000)

Pod tim scenarijem, svi dobivaju po jedan mandat.

Prvi mandat dobiva HDZ s 11.000 glasova.

Drugi mandat MOST HRS sa 6.500 glasova (Glasnović 6.000 a HDZ 5.500)

Treći mandat Glasnović sa 6.000 glasova (HDZ 5.500, MOST 3.250)

Vrh

PostPostano: 12 lip 2020, 10:06 

Ja bi volio da raguz ude u Sabor.

Vrh

Naslov: MOST je postao daleko najbolji izbor za Hrvate u BiH
PostPostano: 13 lip 2020, 00:11 

Nakon angažiranja Nina Raspudića sad još i ovo:

https://www.facebook.com/MostNezavisnih ... 0533428173

:palacgore1

Mislim da bi bila sramota da ne dobiju bar 1 mandat iz izborne jedinice za dijasporu. Moj glas imaju.[facebook][/facebook]

Vrh

Naslov: Re: MOST je postao daleko najbolji izbor za Hrvate u BiH
PostPostano: 13 lip 2020, 03:36 

U svakom slučaju HDZu ni slučajno sva 3 mandata, nisu imali ni prošle izbore, a neće valjda ni ove.

Dobro bi bilo da taj mandat uzme MOST, to će im pojačati snagu i u Saboru.

Za stranku koja će uzeti možda 8 mandata (prije priključenja Raspudića po anketama dobijala oko 7), osjeti se ako se to podigne na 9.

Ogavno je da je jedna stranka uspjela kidnapirati pitanje Hrvata BiH. Ne ponovilo se. Za početak nek bar dvije takve stranke imaju.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 13 lip 2020, 10:14 

Mostu da nisu došli Raspudić i referendumaši spao bi na 2 mandata, po 1 iz IX. i X. izborne jedinice.
Petrov i Grmoja bi nasukali Bulja jer su navikli na beneficije Sabora.

Ja im ovako predviđam:
- na Jugu iz 9. i 10. jedinice maksimalno 3 mandata (Petrov, Grmoja i Bulj)
- iz 8. jedinice su prije imali Ines Strenju Linić, tu će im vjeroučitelj Miletić osvojit 1 mandat.
-od Gorskog kotara do Dunava znači u Slavoniji neće ništa uzeti.
- 3. izborna jedinica gore Zagorje, Međimurje, Varaždin tu nemaju prođu, znači nula (0).
- ostaju 2. i 1. jedinica, tu bi mogli imati po jednog iz obe jedinice i granično još jednog s Raspudićeve liste.

Da sumiram
Dalmacija 3
Rijeka 1
Zagreb II. 1 do 2
Zagreb I 1

S obzirom da imaju 10, to će im bit pad od 30 ili 40%.

Vrh

PostPostano: 13 lip 2020, 10:53 

Inače za lokalne izbore 2017. u Vrgorcu Mostova ispostava Pranićeva Incijativa mladih( sad na listi Stranke s imenom i prezimenom) je napravila jogurt revoluciju, stavili su barikade na graničnom prijelazu "da Hercegovci ne glasaju".
Omaložavali i etiketirali su sve preko granice kao kriminalce koji inženjeringom njima biraju nešto.
Radi 100 glasova ljudi koji žive u pojasu od granice 300metara, koji su u "obe države" spriječili su slobodu kretanja cijelom jednom dijelu Hercegovine i sijali mržnju.

Njihov tadašnji ministar Vlaho radijator Orepić, je u Metkoviću u kojem je bila borba Mosta i HDZ-a je ne samo brisao fiktivne (koji su radi nekih prava prijavljeni ili radi posla, škole) nego je svim građanima Metkovića s hercegovačkim backgroundom slao policiju jeli tu stvarno žive.
Netko ima "hercegovačko" prezime ali je 3. generacija rođena tu i njima je policija kucala i gledala jeli žive tu.
Čista diskriminacija, a s obzirom da su Metkovci porijeklom 70% iz Istočne Hercegovine (Ravno, Neum, južna čapljinska i stolačka sela) namjerno su im ga zabiberili do jaja.

Vrh

PostPostano: 13 lip 2020, 11:48 

Old Fridolin je napisao/la:
Ja bi volio da raguz ude u Sabor.

Vise bih volio Milovica. Razlog je jednostavan, a to je da je Milovic naglasio dio zalaganje za Hrvate Bosne.

It's probably me...

Vrh

PostPostano: 13 lip 2020, 12:33 

neretvanin je napisao/la:
Inače za lokalne izbore 2017. u Vrgorcu Mostova ispostava Pranićeva Incijativa mladih( sad na listi Stranke s imenom i prezimenom) je napravila jogurt revoluciju, stavili su barikade na graničnom prijelazu "da Hercegovci ne glasaju".
Omaložavali i etiketirali su sve preko granice kao kriminalce koji inženjeringom njima biraju nešto.
Radi 100 glasova ljudi koji žive u pojasu od granice 300metara, koji su u "obe države" spriječili su slobodu kretanja cijelom jednom dijelu Hercegovine i sijali mržnju.

Njihov tadašnji ministar Vlaho radijator Orepić, je u Metkoviću u kojem je bila borba Mosta i HDZ-a je ne samo brisao fiktivne (koji su radi nekih prava prijavljeni ili radi posla, škole) nego je svim građanima Metkovića s hercegovačkim backgroundom slao policiju jeli tu stvarno žive.
Netko ima "hercegovačko" prezime ali je 3. generacija rođena tu i njima je policija kucala i gledala jeli žive tu.
Čista diskriminacija, a s obzirom da su Metkovci porijeklom 70% iz Istočne Hercegovine (Ravno, Neum, južna čapljinska i stolačka sela) namjerno su im ga zabiberili do jaja.

Ne želim opravdavat ništa, ali za lokalne izbore naprimjer da ljudi dolaze iz Metkovića u Ljubuški glasat, ti stvarno misliš da se
nitko ne bi bunio? Ili čak iz Imotskog u Vrgorac?Plus kad znamo unaprijed kojoj stranci ide 95% tih glasova a trka je tijesna i ti
želiš napraviti neku promjenu u toj zajednici. Po meni lokalni izbori zamišljeni su kao izbori u kojima isključivo ljudi koji stvarno
žive tu biraju svoju vlast.

Inače, čini mi se da se Most tek sada pročistio i profilirao kao prava domoljubna stranka. Ni Pranić ni Orepić ni mnogi slični
njima nisu više članovi Mosta.

Vrh

PostPostano: 13 lip 2020, 12:45 

Crveno more je napisao/la:
neretvanin je napisao/la:

Ne želim opravdavat ništa, ali za lokalne izbore naprimjer da ljudi dolaze iz Metkovića u Ljubuški glasat, ti stvarno misliš da se
nitko ne bi bunio? Ili čak iz Imotskog u Vrgorac?Plus kad znamo unaprijed kojoj stranci ide 95% tih glasova a trka je tijesna i ti
želiš napraviti neku promjenu u toj zajednici. Po meni lokalni izbori zamišljeni su kao izbori u kojima isključivo ljudi koji stvarno
žive tu biraju svoju vlast.

Inače, čini mi se da se Most tek sada pročistio i profilirao kao prava domoljubna stranka. Ni Pranić ni Orepić ni mnogi slični
njima nisu više članovi Mosta.

Slažem se da je lokalna stvar za domaće ljude i da.se ne treba sendvićariti, ali ovi su se u kampanji služili antisvehercegovačkom retorikom po uzoru na "liberale" iz Rijeke, Istre i Zagreba. Isti obrazac huškanja.

U redu je da glasuju samo rezidenti, ali oni su otišli 3 koraka više tako da su uzeli tel.imenik ili iz policijskog sustava popis i svim hercegovačkim prezimenima poslali na vrata policiju.

Zamisli preziva se netko Marić u Sesvetama i Sdp/ Glas i slični sateliti ti posalju policiju u provjeru jeli tu stvarno živiš? I ne samo Mariću, nego svim porijeklom došljacima?

Jeli to to domoljublje i hercegbosnaljublje?

Vrh

PostPostano: 13 lip 2020, 12:54 

Naravno, tu si u pravu. @ neretvanin, Ali dalje mislim da su najbolje od ponuđenog.

Vrh

PostPostano: 13 lip 2020, 13:13 

Jefferson Davis je napisao/la:
Hrvatska je kvislinška država, marioneta krupno-kapitalističke oligarhije u Bruxellesu koja diktira gdje će se naseliti bliskoistočni i afrički divljaci, dok ta ista oligarhija živi u 100% etnički čistim Bijelim superbogatim četvrtima.
Ulazak u EU je bio katastrofalna odluka.

Ovo je velika istina. Inače, kada se ulazilo u EU već je vladala velika apatija pa nttko nije očekivao da će ulazak u biti još gori.

Vrh

PostPostano: 13 lip 2020, 13:18 

Podvojen sam po pitanju Mosta i njihova kategorickog odbijanja koalicije sa HDZom. S jedne strane imaju dobre kandidate kad su u pitanju bh hrvati, s druge sta ako dovedu SDP na vlast svojim stavom oko bezveznih ideoloskih pitanja poput istanbulske, marakeske. S HDZ-om mi ipak imamo jednu konstantnu potporu i lobiranje, kakvu takvu.

Vrh

PostPostano: 13 lip 2020, 13:22 

useless je napisao/la:
Podvojen sam po pitanju Mosta i njihova kategorickog odbijanja koalicije sa HDZom. S jedne strane imaju dobre kandidate kad su u pitanju bh hrvati, s druge sta ako dovedu SDP na vlast svojim stavom oko bezveznih ideoloskih pitanja poput istanbulske, marakeske. S HDZ-om mi ipak imamo jednu konstantnu potporu i lobiranje, kakvu takvu.

Ako čitaš između redova kad je u pitanju ono što Nino govori, on je za HDZ ali ne s Plenkovićem kao Premijerom. Pokušat će ucjenama do nekog novog Timmy-ja.

Vrh

PostPostano: 13 lip 2020, 13:38 

Ministry of Sound je napisao/la:
useless je napisao/la:

Ako čitaš između redova kad je u pitanju ono što Nino govori, on je za HDZ ali ne s Plenkovićem kao Premijerom. Pokušat će ucjenama do nekog novog Timmy-ja.

Ništa od toga, HDZ se već opekao s time i to će oni pokušati izbjeći. Puno je vjerojatnije da bi HDZ stado kad osjeti opasnost gubitka fotelja, smijeni Plenkija i dovede nekog prema željama desnih potencijalnih koalicijskih partnera. Dakle Plenki ako ne skupi većinu bolje mu je da ima rezervu u EU, izletit će brže nego Karamarko.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 387 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 16  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Patriota, pomocnik kuhara, Tomba17 i 65 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: