HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 13 pro 2024, 20:59.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 8599 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 344  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini
PostPostano: 12 lip 2020, 23:42 

Nebula je napisao/la:
dudu je napisao/la:

O kojim fantomskim Srbima pričaši.

Pricam o Domagoju Hrvatinicu iz HDZa koji se pred izbore izjasni kao Srbin. Nemoj se praviti blesav.

Ovaj Dogovor daje garancije Bosnjacima Mostara otprilike kolike garancije imaju Hrvati danas za izbor clana predsjednistva. Ako se Tudzmanu moze oprostiti da nije predvidio tu rupu Bakiru se sigurno ne moze oprostiti. On je sigurno savrseno svjestan da uslov <iz razlicitih naroda> nije nikakva garancija.

A sto se tice budzeta o kojem RObbie prica ma boli vas rinaka. Imacete apsolutnu vlast. SDA ce morati glasati za budzet ili ce biti nemiri pa ce svakako glasati. Te prijetnje ne usvajanjem budzeta su uvijek tako smijesne. Bilo da ih iznosi onda cetnik za nivo BiH ili bilo gdje drugo. Buzeti ce se uvijek na kraju usvojiti. Ne zaboravimo da je ovo protektorat pri cemu je protektoru samo bitno da ne puca a kontrolise pravosudje i ima sve politicare u djepu.

Znaš što bi mi dali da imamo neki mehanizam sa strane, u Predstavničkom domu, da se bez nas ne može donijeti budžet Federacije?

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 12 lip 2020, 23:44 

Bošnjak_Tuzla je napisao/la:
novem je napisao/la:

To je sve staro, nametnuto od VP.

Sad ste me zbunili, jedan kaže validan, drugi kaže nije, treći kaže to je staro, nametnuto, pa da li se odluke iz Člana 33 tačke 2 donose dvotrećinskom većinom? Prema Statutu da, koji je, koliko vidim još uvijek validan.

http://ba.n1info.com/Vijesti/a99918/Mos ... ijeca.html

Vrh

PostPostano: 12 lip 2020, 23:49 

Ovo je uvedeno prije pola godine.

https://interview.ba/vijesti/item/27596 ... 020-godinu

Vrh

PostPostano: 12 lip 2020, 23:51 

novem je napisao/la:

Sad ste me zbunili, jedan kaže validan, drugi kaže nije, treći kaže to je staro, nametnuto, pa da li se odluke iz Člana 33 tačke 2 donose dvotrećinskom većinom? Prema Statutu da, koji je, koliko vidim još uvijek validan.

http://ba.n1info.com/Vijesti/a99918/Mos ... ijeca.html

Ako sam dobro razumio trenutno sve odluke donosi Gradonačelnik sa načelnicima odjela uz usvajanje i izvršenje budžeta (ko su oni)? Meni je zapalo za oko i dio:

Dvorana KSC-a Mostar trebala je biti izgrađena još prije 4 godine godine, no novca za nju nema. Grad se ne može zadužiti bez Gradskog vijeća, dok su to, u ime grada, odbile uraditi više razine vlasti. Slično je i sa obnovom. Mnogi objekti i danas podsjećaju na ratne strahote kroz koje je prošao Mostar. (Izvor: N1)

Vrh

PostPostano: 12 lip 2020, 23:52 

novem je napisao/la:

Jesi li ozbiljan? Zašto se onda nešto mijenja, ako ne postoji, u ovom slučaju se mijenja Statut za koji kažeš da nije validan? Na osnovu čega se donose navedene Odluke? Odgovor potkrijepi dokazom.

Vlada Federacije odredi proračun za Mostar. Eto kako.

Hvala na odgovoru.

Vrh

PostPostano: 12 lip 2020, 23:53 

Mostar je na respiratoru. Bešlić upravlja gumbovima.

Vrh

PostPostano: 12 lip 2020, 23:54 

Jefferson Davis je napisao/la:
Nebula je napisao/la:
Ljudi, nema ovdje nikakve takije s moje strane. Sasvim je jasno da je Bakiru vazniji Fadil nego Mostar. I to ne zbog Fadila vec zbog izvjesne zenske osobe koja bi mogla stradati ako Fadil progovori ko mu je naredio kriminal.

Ako vjeruješ da HDZ ima toliki as u rukavu, čak i toliku ogromnu asinu u rukavu, ili prije Bakir *** u rukama, onda ovo što smo "dobili" za Mostar je nedovoljno za takvu trgovinu. Ako je to istina, očekuj i još jednu prodaju realno. Na federalnoj razini. Ne znam ni ja čega.

Ali mislim da nije to istina. Koliko god se nadao.
Pazi, dobro Robbie kaže, nije se ovdje gledala aritmetička sredina po klasičnom principu. Nismo dobili koliko smo trebali.

Znači doslovce, provođenje presude je plaćeno dodatnim izmjenama statuta i ustupcima koje presuda nije tražila.

I onda pitaju tko je napravio ustupak.

Zamisli presudi sud da ti meni moraš isplatiti 10 000 KM odštete. I tvoj stav je da ne želiš ništa platiti, dok ja ne tražim da mi platiš 20 000, nego samo ono što je sud presudio. Na kraju, ja pristanem da pogazim i ublažim gotovu i konačnu presudu, i to suda koji mi tradicionalno nije naklonjen (!!!), i da mi ti isplatiš samo 6000 KM. Tko je tu napravio ustupak?

I to u situaciji gdje status quo i neprovođenje presude znači da ja kontroliram i svoj i tvoj bankovni račun. :zubati (vječna vlast Ljube Bešlića)

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 12 lip 2020, 23:57 

novem je napisao/la:
Mostar je na respiratoru. Bešlić upravlja gumbovima.

Ako je tako, onda je nama usvajanje Statuta u interesu jer će za sve odluke trebati dvotrećinska većina. Ova ovlaštenja sa Predsjedavajućim Gradskog vijeće je bonus, koji nijje morao biti dat, ali neka ga.

Vrh

PostPostano: 13 lip 2020, 00:03 

Dakle nakon 5 stranica proračuna kako za*ebati drugu stranu i korisiti halal srbe ili latin Bošnjake što se to promijenili ili pak nije promijenilo, tko bi trebao biti zadovoljan ovim dogovorom? Nisam baš pratio razvoj događaja...

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 13 lip 2020, 00:10 

weasel je napisao/la:
Dakle nakon 5 stranica proračuna kako za*ebati drugu stranu i korisiti halal srbe ili latin Bošnjake što se to promijenili ili pak nije promijenilo, tko bi trebao biti zadovoljan ovim dogovorom? Nisam baš pratio razvoj događaja...

Kako si, nadam se da je sve dobro kod tebe? S obzirom da je gotova sva ovlaštenja imao sadašnji Gradonačelnik, bošnjačkom korpusu je odgovarao bilo kakav Statut po kojem će se odluke donositi dvotrećinskom većinom, što je bilo u prošlom Statutu, a bit' će i u ovom novom, ako Bog da, to nisu mijenjali. Ova ovlaštenje koje dobija Predsjedavajući Gradskog vijeća je bonus, koji i nije morao biti dati, ali neka ga. To je moje skromno mišljenje.

Vrh

PostPostano: 13 lip 2020, 00:12 

Ukoliko se radi o paket dogovoru za izbornu jedinicu odnosno Clana Predsjednistva onda smo u konacnici nesto vise dobili mi.
Ukoliko se radi iskljucivo o dogovoru za Mostar bez paket aranzmana onda su nesto bolje prosli Bosnjaci.

My point of view.

Vrh

PostPostano: 13 lip 2020, 00:13 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Robbie MO je napisao/la:

Znači doslovce, provođenje presude je plaćeno dodatnim izmjenama statuta i ustupcima koje presuda nije tražila.

I onda pitaju tko je napravio ustupak.

Zamisli presudi sud da ti meni moraš isplatiti 10 000 KM odštete. I tvoj stav je da ne želiš ništa platiti, dok ja ne tražim da mi platiš 20 000, nego samo ono što je sud presudio. Na kraju, ja pristanem da pogazim i ublažim gotovu i konačnu presudu, i to suda koji mi tradicionalno nije naklonjen (!!!), i da mi ti isplatiš samo 6000 KM. Tko je tu napravio ustupak?

I to u situaciji gdje status quo i neprovođenje presude znači da ja kontroliram i svoj i tvoj bankovni račun. :zubati (vječna vlast Ljube Bešlića)

Potpis. Najbolji opis stanja.

Vrh

PostPostano: 13 lip 2020, 00:18 

PCM je napisao/la:
Ukoliko se radi o paket dogovoru za izbornu jedinicu odnosno Clana Predsjednistva onda smo u konacnici nesto vise dobili mi.
Ukoliko se radi iskljucivo o dogovoru za Mostar bez paket aranzmana onda su nesto bolje prosli Bosnjaci.

My point of view.

Taj drugi dio, ako postoji, neće dobiti suglanost kroz parl. Domove u Federaciji.
Muslimani će frcati čim dođe tako nešto, dok bi ovo u Mostaru sigurno prihvatili.

Vrh

PostPostano: 13 lip 2020, 00:18 

Dobro znamo za Bakirov korpus, šta kaže radikalna ljevica.
Zašto ovo nije dobro njih?
Zašto ovo ne odgovara tvom Komšiću?

Vrh

PostPostano: 13 lip 2020, 00:22 

daramo je napisao/la:
Dobro znamo za Bakirov korpus, šta kaže radikalna ljevica.
Zašto ovo nije dobro njih?
Zašto ovo ne odgovara tvom Komšiću?

Vrh

PostPostano: 13 lip 2020, 00:31 

Klasika, sve ce izminirat musl.”ljevica” po 100 puta vidjenom principu.
Ili ako se s Hrvatima dogovara SDP, onda SDA minira.
Good cop, bad cop. Uvijek ista prica. Dajem male sanse da dogovor prodje, kod muslimana dogovori ne vrijede.

Vrh

PostPostano: 13 lip 2020, 00:46 

I predloženi nacrt Statut zahtjeva izmjenu Ustava Federacije, tvrdi Sejo.

Vrh

PostPostano: 13 lip 2020, 00:52 

U svakom slučaju i taj novi statut ništa ne vrijedi s obzirom da izbora neće biti, tako da ostade opet sve po starom. Kad bi nekim čudom Mostar profunkcionirao opet ima 100 drugih problema. BiH se sve više bliži točki critical system failiure.

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 13 lip 2020, 02:10 

weasel je napisao/la:

Kako si, nadam se da je sve dobro kod tebe? S obzirom da je gotova sva ovlaštenja imao sadašnji Gradonačelnik, bošnjačkom korpusu je odgovarao bilo kakav Statut po kojem će se odluke donositi dvotrećinskom većinom, što je bilo u prošlom Statutu, a bit' će i u ovom novom, ako Bog da, to nisu mijenjali. Ova ovlaštenje koje dobija Predsjedavajući Gradskog vijeća je bonus, koji i nije morao biti dati, ali neka ga. To je moje skromno mišljenje.

Tvoje skromno mišljenje je upravo takvo, skromno! Zato se drži Tuzle jer nemaš blage veze. Da nebi plakalo objasnit ću ti neke stvari, dakle ne Bešlić nema razrješenje ruke u Mostaru već dijeli buđet kao i institucije, i u svakom odjelu su podijeljene funkcije na SDA kadar i HDZ tako da je situacija trenutno da HDZ raspolaže s 55-60% budžeta i fotelja a SDA 40-45%, i po mom vrlo bogatom mišljenju za SDA je gore da dodje do izbora i izmjene statuta jer oni sigurno neće imati ovolike ovlasti pa koji god zakon da se donese, dok s druge strane HDZ već ima fiksan broj vijećnika, fotelja, gradonačelnika, raspodjela budžeta s istina određenom kontrolom, dok SDA trenutno uživa u dobrobitima zakona i statuta koji je doslovno bio napravljen po njihovim željama i onda se ti kiki javiš i tvrdiš kako je novi statut spas za SDA eno Bubalo i Marić skaču od sreće

Vrh

PostPostano: 13 lip 2020, 03:36 

Kojih 5% "nisu dogovoreni"?

Citat:
U SDA traže da međunarodni predstavnici budu garant provedbe Statuta na prvoj konstiturajućoj sjednici budućeg Gradskog vijeća, u OHR-u su odgovorili da mogu biti samo svjedoci.

Za HDZ je u ovom trenutku bitno da se usvoje izborna pravila u Parlamentu BiH, da cijelu stvar ne presudi Ustavni sud, da se o Staututu dogovara nakon izbora. I to je zapravo onih pet posto za koje je i visoki predstavnik ranije potvrdio da nisu dogovoreni.

Vrh

PostPostano: 13 lip 2020, 07:30 

PCM je napisao/la:
Klasika, sve ce izminirat musl.”ljevica” po 100 puta vidjenom principu.
Ili ako se s Hrvatima dogovara SDP, onda SDA minira.
Good cop, bad cop. Uvijek ista prica. Dajem male sanse da dogovor prodje, kod muslimana dogovori ne vrijede.

Plus ako dodamo da je predizborno vrijeme, gdje je Radoncic vec izasao iz Bosnjackog bloka, a sada komsic ce poceti glumiti da nikada nije ni vidio Izetbegovica.

Dolaze izbori, vrijeme je da se bude "građanin".

Jedina sansa da se postigne sporazum jeste mozda pritisak medjunarodne zajednice. ali ni ona se nije pokazala zainteresirana.

Takodjer dajem male sanse da prodje sporazum.

Vrh

PostPostano: 13 lip 2020, 09:06 

Robbie MO je napisao/la:
Još jedan primjer.

Vlada SBŽ i HNŽ se može izabrati sa natpolovičnom većinom. Nema problema.

Ono što se ne može donijeti natpolovičnom većinom, je proračun za dotičnu vladu.

zar ne trebaju u hnz i sbz po dvotrecinska vecina za odabir vlade? dok je u svim ostalim zupanijama narpolovicna vecina

Vrh

PostPostano: 13 lip 2020, 09:51 

HBŽ je isto dvotrećinska većina za vladu. Za proračun nisam siguran, ali budući da postoji i bez vlade onda je valjda dovoljna natpolovična.

Vrh

PostPostano: 13 lip 2020, 11:09 

novem je napisao/la:

Ovime je Sejdo priznao da je statut Mostara u rangu s izbornim zakonom, da je ista kategorija.
HDZ je samim izdvajanjem pregovora o statutu Mostara bez razgovora o izbornom zakonu učinio ustupak.
Mislim i grdnu grešku.

Ako hambasade žele sponzorirati dogovor ima da se o svemu razgovara i dogovara u paketu.

I još nešto bode u oči, Sejdi smeta što bi predsjednik gradskog vijeća mogao biti Srbin iz HDZ-a, ali mu ne smeta što je hrvatski član Predsjedništva iz DF-a ili što SDP puni srpski klub u domu naroda.

Vrh

PostPostano: 13 lip 2020, 11:35 

daramo je napisao/la:
novem je napisao/la:

Ovime je Sejdo priznao da je statut Mostara u rangu s izbornim zakonom, da je ista kategorija.
HDZ je samim izdvajanjem pregovora o statutu Mostara bez razgovora o izbornom zakonu učinio ustupak.
Mislim i grdnu grešku.

Ako hambasade žele sponzorirati dogovor ima da se o svemu razgovara i dogovara u paketu.

I još nešto bode u oči, Sejdi smeta što bi predsjednik gradskog vijeća mogao biti Srbin iz HDZ-a, ali mu ne smeta što je hrvatski član Predsjedništva iz DF-a ili što SDP puni srpski klub u domu naroda.

Ustavna kategorija, da.
To čini i voditelj pred likom izabranom takvim mućkama. Fuj kotlina.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 8599 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 344  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Fredericktown, Josip Filipović, Junak, Old Fridolin, Patriota, Salivator i 59 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: