HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 24 vel 2025, 01:16.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 387 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 16  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: MOST - Stranka u RH koja je najviše naklonjena Hrvatima BiH?
PostPostano: 17 lip 2020, 12:58 

Mašala entiteta u RH što bi rekle naše komšije.
Ovo za elektronsko glasovanje bi bilo idealno, pogotovo za Hrvate u BiH i dijasporu.
Isto tako neki oblik sankcija za neglasanje.

Ovako opet možemo očekivati kamere na biralištima u Mostaru.

Vrh

PostPostano: 17 lip 2020, 13:07 

Planina je napisao/la:
Očito misle da će im se samima glasovi pretočiti u mandate bolje nego skupa sa Škorom, mislim valjda su odradili i oni neke kalkulacije...

slika

... Zašto su izborne jedinice u RH ovako retardirane? Tko je ovo pravio? Nula smisla.

Trebalo bi da svaka izborna jednica ima isti broj glasaca. Sem dijaspore i manjina.

Vrh

PostPostano: 17 lip 2020, 13:08 

Brane je napisao/la:
... Zašto su izborne jedinice u RH ovako retardirane? Tko je ovo pravio? Nula smisla.

SDP je napravio izborne jedinice početkom stoljeća...itekako imaju smisla za SDP jer da se glasa po županijama nebi nikad imali više od 30-ak zastupnika, a HDZ bi redovito prebacio 60-ak zastupnika.
Samo dokaz koliko je Plenković glup i nema pojma o real-politici, to je i dokazo na EU i predsjedničkim izborima...

Evo sto nemaju smisla, nego nisu ni ustavne
https://www.pravo.unizg.hr/_download/re ... NICAMA.pdf

Jos jedna stvar koja se trebala promijeniti da HDZ i SDP nisu minirali referendum(e) o izbornim pravilima.

Vrh

PostPostano: 17 lip 2020, 13:14 

OptimisticniVeSeljak je napisao/la:
Peternel udario po Raspudiću jer je ovaj spomenuo da je Peternel bio u SDP-u. Bez obzira na njihov sukob ja sam otprije već siguran da je Peternel prevarant koji gleda kako ugrabiti nekakvu lovu. Cijeli njegov prelazak na desnicu jako smrdi i nije mi jasno što je Škori trebao takav čovjek.

Pa napiši do kraja, udario je jer su navodno bili prijatelji i Peternel je prije promovirao njegovu knjigu dok je Raspudić bio nitko i ništa. Nešto slično sam pročitao o Raspudiću I doktoru Gabriću, kako ga je sad napao zbog masona, a prije 15 godina mu je pisao hvalospjeve jer mu je riješio veliku dioptriju.

Inače sam se sretao s takvim ljudima u životu kojima pomogneš, a oni poslije pričaju da nikad niste bili prijatelji. Mislim da je to dno i da niže od toga ne može.

Vrh

PostPostano: 17 lip 2020, 13:24 

Kaftanzoglio je napisao/la:
Peternel udario po Raspudiću jer je ovaj spomenuo da je Peternel bio u SDP-u. Bez obzira na njihov sukob ja sam otprije već siguran da je Peternel prevarant koji gleda kako ugrabiti nekakvu lovu. Cijeli njegov prelazak na desnicu jako smrdi i nije mi jasno što je Škori trebao takav čovjek.

Pa napiši do kraja, udario je jer su navodno bili prijatelji i Peternel je prije promovirao njegovu knjigu dok je Raspudić bio nitko i ništa. Nešto slično sam pročitao o Raspudiću I doktoru Gabriću, kako ga je sad napao zbog masona, a prije 15 godina mu je pisao hvalospjeve jer mu je riješio veliku dioptriju.

Inače sam se sretao s takvim ljudima u životu kojima pomogneš, a oni poslije pričaju da nikad niste bili prijatelji. Mislim da je to dno i da niže od toga ne može.

Peternela je samo spomenuo u kontekstu pregovora sa DK i zasto su propali. Nije htio da mu predbacuju ljudi sto je na istoj listi sa bivsim HDZovcem i SDPovcem. Nije rekao nista drugo o covjeku.

I kakve veze ima pohvala doktoru za profesionalno obavljen posao (placen novcem ili reklamom, nebitno) sa privatnim hobijem doticnog doktora koji ukljucuje muskarce u smijesnoj odjeci?

Vrh

PostPostano: 17 lip 2020, 13:41 

Raspudićev napad na Peternela i Hasanbegovića je neljudski prije svega i u razini njonjinog spominjanja Raspudićeve dvije žene.

Također, ukazuje na nastavak MOSTOovog nastoja izigravanja moralnih arbitara (neka desna verzija pupovca) na našoj političkoj sceni.

Lijepo mu je Peternel odgovorio, da ga je SDP držao na HTVu kao dvorskog desničara, a MOST čiju listu nosi je dva puta bio u koaliciji s HDZom i prepun je bivših HDZovaca.

Vrh

PostPostano: 17 lip 2020, 13:45 

Planina je napisao/la:
Očito misle da će im se samima glasovi pretočiti u mandate bolje nego skupa sa Škorom, mislim valjda su odradili i oni neke kalkulacije....

A možda su u šumi....MOST i politička taktika i strategija...ko mujo i fakultet.

Vrh

PostPostano: 17 lip 2020, 13:47 

divizija je napisao/la:
Raspudićev napad na Peternela i Hasanbegovića je neljudski prije svega i u razini njonjinog spominjanja Raspudićeve dvije žene.

Također, ukazuje na nastavak MOSTOovog nastoja izigravanja moralnih arbitara (neka desna verzija pupovca) na našoj političkoj sceni.

Lijepo mu je Peternel odgovorio, da ga je SDP držao na HTVu kao dvorskog desničara, a MOST čiju listu nosi je dva puta bio u koaliciji s HDZom i prepun je bivših HDZovaca.

Neljudski je prozvati nekoga zbog članstva u nekoj stranci? Peternel je prevarant i Nino bi mi bio draži da je to odmah tako i rekao.
Uostalom, Peternel se očešao o Raspudićevu ženu što je definitivno bliže Njonjinom diskursu.

Vrh

PostPostano: 17 lip 2020, 14:10 

Neljudski je prozvati nekoga zbog članstva u nekoj stranci? Peternel je prevarant i Nino bi mi bio draži da je to odmah tako i rekao.
Uostalom, Peternel se očešao o Raspudićevu ženu što je definitivno bliže Njonjinom diskursu.

Postoji razlika između konvertitstva i prevarantstva, Nino ga nije optužio da je prevarant, već je njegovo konvertitstvo uzeo kao krimen. Što je apsurd, posebno iz perspektive nekoga tko zastupa demoKRŠĆANSKE stavove. Zapravo, samo članstvo u stranci je uzeo kao krimen, što je već debeli apsurd.

Bio je to nizak udarac, iako iz DPa nitko ništa nije loše rekao o MOSTu i uopće ih se ne dodiruju, osim apropo odabrane strategije.

Ovo jest bio pokušaj da se diskvlifikacijom na osobnoj razini Peternela i Hasanbegovića ojača ženina pozicija. Propao pokušaj, kontraprouktivan. Inače, sama Marija se njime ne bi poslužila, iz Nine ponekad izleti nešto tako, voli oderat hajdučki.

Vrh

PostPostano: 17 lip 2020, 14:28 

divizija je napisao/la:

Postoji razlika između konvertitstva i prevarantstva, Nino ga nije optužio da je prevarant, već je njegovo konvertitstvo uzeo kao krimen. Što je apsurd, posebno iz perspektive nekoga tko zastupa demoKRŠĆANSKE stavove. Zapravo, samo članstvo u stranci je uzeo kao krimen, što je već debeli apsurd.

Bio je to nizak udarac, iako iz DPa nitko ništa nije loše rekao o MOSTu i uopće ih se ne dodiruju, osim apropo odabrane strategije.

Ovo jest bio pokušaj da se diskvlifikacijom na osobnoj razini Peternela i Hasanbegovića ojača ženina pozicija. Propao pokušaj, kontraprouktivan. Inače, sama Marija se njime ne bi poslužila, iz Nine ponekad izleti nešto tako, voli oderat hajdučki.

Potpuno apsurdan argument. Ako političkog oponenta ne možeš prozvati zbog članstva u političkoj stranci za što ga uopće možeš prozvati?
Što se tiče prevarantstva Peternel je prevarant bez obzira na to što Nino o njemu kaže. Nisam u drugoj IJ pa možda i zaokružim nekoga iz DP-a ali Nino je vjerodostojniji i od Hasanbegovića a od Peternela pogotovo.

Vrh

PostPostano: 17 lip 2020, 14:33 

Potpuno apsurdan argument. Ako političkog oponenta ne možeš prozvati zbog članstva u političkoj stranci za što ga uopće možeš prozvati?
Što se tiče prevarantstva Peternel je prevarant bez obzira na to što Nino o njemu kaže. Nisam u drugoj IJ pa možda i zaokružim nekoga iz DP-a ali Nino je vjerodostojniji i od Hasanbegovića a od Peternela pogotovo.

Pa što mu to nije spočitnuo dok mu je ovaj prganizirao predstavljanje knjige? Zavalio se i odbio pomoć, jer mu smeta njegovo članstvo u stranci? Zašto se nije maknuo s SDPvizije?

Jel Peternel prevarant ocijenit će vrijeme, ali ovdje nije to bilo ni inkriminirano, već se nekoga s kim si surađivao i tko ti je pomagao išao diskvalificirati.

No dobro, žena je žena. Za familiju se ide i ispod pojasa.

Vrh

PostPostano: 17 lip 2020, 15:52 

dudu je napisao/la:
Diablo je napisao/la:
Plenković premijer i desnica na vlasti ne idu zajedno. Nece ga podrzat ni Most a pogotovo DP...

Baš mislim da će ga DP prihvatiti, a Most nikako.

Oni će za sebe tražiti ova ideološka ministarstva i imat će korektivnu ulogu, odnosno što budu jači to će im uloga biti značajnija.

To je čak i Prkačin najavio kod Bujaneca, da će Plenki presvući dres i biti žešći i od mene i od tebe (od Prkačina i Bujaneca). Btw, jučer sjedim na terasi kafića, uživam u prizoru kad mi u kadar uleti Bujanecova njuška u BMW4. :zubati

Je li bila bijela?

Vrh

PostPostano: 17 lip 2020, 15:59 

dudu je napisao/la:

Oni će za sebe tražiti ova ideološka ministarstva i imat će korektivnu ulogu, odnosno što budu jači to će im uloga biti značajnija.

To je čak i Prkačin najavio kod Bujaneca, da će Plenki presvući dres i biti žešći i od mene i od tebe (od Prkačina i Bujaneca).

Čak i Prkačin podcijenjuje jačinu značaja Plenkijevih uvjerenja.

Ko šalje vijenac na Sutjesku i obilježava "8. maj" u Zagrebu, neće skrenuti udesno.

Vrh

PostPostano: 17 lip 2020, 16:07 

Jefferson Davis je napisao/la:
Mesečini da ovi Škorići smiju samo kod Bujanca u emisiju.
Most je puno aktivniji, danas su na Novoj, RTL-u i HRT-u. Pohvalno.

Međutim to možda nije baš najbolje jer znači da globalistički mediji njih više preferiraju. Poglavito RTL.

Ovo potonje. Škorini se smatraju prijenjom, MOSTom se uvijek da manipulirati preko ljevih medija.

Vrh

PostPostano: 17 lip 2020, 16:15 

Brane je napisao/la:

SDP je napravio izborne jedinice početkom stoljeća...itekako imaju smisla za SDP jer da se glasa po županijama nebi nikad imali više od 30-ak zastupnika, a HDZ bi redovito prebacio 60-ak zastupnika.
Samo dokaz koliko je Plenković glup i nema pojma o real-politici, to je i dokazo na EU i predsjedničkim izborima...

Ovaj sustav je stvoren 1999. godine kao kompromis HDZ-a i SDP-a, sustav je izrađen preko grupe stručnjaka te je prihvaćen uz neke preinake. Originalno su htjeli da se bira 10 zastupnika a ne 14 po jedinici i da koalicije imaju 8% prag što je odbačeno.

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 17 lip 2020, 16:28 

divizija je napisao/la:

Pa što mu to nije spočitnuo dok mu je ovaj prganizirao predstavljanje knjige? Zavalio se i odbio pomoć, jer mu smeta njegovo članstvo u stranci? Zašto se nije maknuo s SDPvizije?

Jel Peternel prevarant ocijenit će vrijeme, ali ovdje nije to bilo ni inkriminirano, već se nekoga s kim si surađivao i tko ti je pomagao išao diskvalificirati.

No dobro, žena je žena. Za familiju se ide i ispod pojasa.

Nije mu to spominjao jer mu nije bio protukandidat na izborima. To što je netko u nekoj stranci ne znači da ćeš ga samo zbog toga izbjegavati ali kad se radi o kampanji onda su takve teme u potpunosti prihvatljive. Ja tu ne vidim ništa ispod pojasa s Raspudićeve strane. To što se Peternel uzrujao zbog svoje partijske prošlosti je njegov problem. Razina diskursa pokazuje da ima nisku toleranciju na kritike. Nino je Njonji na mnogo osobniju kritiku odgovorio s puno više dostojanstva.
Vrijeme će pokazati tko je i što je Peternel mada mene više interesira kako će se pokazati Nino.

Hasanbegović me primjerice razočarao jer nakon inicijative za promjenu imena Trga RH u gradskom vijeću nije pokazao nikakvu energiju i angažman za nešto konkretnona bilo kojoj razini. Kao da je mjesto u Saboru ispunilo sve njegove ambicije. Jedino što je uspio napraviti je promijeniti 5 političkih stranaka u jednom Saborskom mandatu.

Vrh

PostPostano: 17 lip 2020, 16:30 

Sylvester je napisao/la:
dudu je napisao/la:

To je čak i Prkačin najavio kod Bujaneca, da će Plenki presvući dres i biti žešći i od mene i od tebe (od Prkačina i Bujaneca). Btw, jučer sjedim na terasi kafića, uživam u prizoru kad mi u kadar uleti Bujanecova njuška u BMW4. :zubati

Je li bila bijela?

Crna.

Vrh

PostPostano: 17 lip 2020, 16:38 

Femto je napisao/la:
Brane je napisao/la:

Jos jedna stvar koja se trebala promijeniti da HDZ i SDP nisu minirali referendum(e) o izbornim pravilima.

Prvo Brani - e jesi lukav nema šta. Glasanje po županijama, ako si mislio na isti broj mandata po županiji bi dovelo do neviđene nejednakosti glasa, što nigdje ne prolazi za predstavnički dom. Ono što su trebali napraviti je ostaviti Županijski Dom kao pandan američkom senatu. Vidim po izborima 1997. da je svaka županija imala 3 zastupnika fiksno, neovisno o broju stanovnika/birača. U tom domu bi desne opcije vladale s 2/3 većinom.

Što se tiče ovoga izvješća ustavnog suda, ne mislim da je problem, jer su u analizi koristili izlaznost (koja varira od izbora do izbora), a ne popis stanovištva ili spisak birača.

Dugoročno, s obzirom da su izborne jedinice skrojene tako da imaju približno isti broj birača (a ukoliko broj mandata po jedinici ostaje 14), one će se morati mijenjati tako da će geografski ova područja koja obuhvataju ZG biti sve manja. Ostale izborne jedinice će izgledati sve veće i veće na karti, samo kako bi mogle zadržati sadašnjih 14 mandata. S te strane, Zagrebizacija (ukoliko dolazak u grad stvara ljevičare), pogoduje SDP-u.

Vrh

PostPostano: 17 lip 2020, 18:23 

Ministry of Sound je napisao/la:
Femto je napisao/la:

Prvo Brani - e jesi lukav nema šta. Glasanje po županijama, ako si mislio na isti broj mandata po županiji bi dovelo do neviđene nejednakosti glasa, što nigdje ne prolazi za predstavnički dom. Ono što su trebali napraviti je ostaviti Županijski Dom kao pandan američkom senatu. Vidim po izborima 1997. da je svaka županija imala 3 zastupnika fiksno, neovisno o broju stanovnika/birača. U tom domu bi desne opcije vladale s 2/3 većinom.

Što se tiče ovoga izvješća ustavnog suda, ne mislim da je problem, jer su u analizi koristili izlaznost (koja varira od izbora do izbora), a ne popis stanovištva ili spisak birača.

Dugoročno, s obzirom da su izborne jedinice skrojene tako da imaju približno isti broj birača (a ukoliko broj mandata po jedinici ostaje 14), one će se morati mijenjati tako da će geografski ova područja koja obuhvataju ZG biti sve manja. Ostale izborne jedinice će izgledati sve veće i veće na karti, samo kako bi mogle zadržati sadašnjih 14 mandata. S te strane, Zagrebizacija (ukoliko dolazak u grad stvara ljevičare), pogoduje SDP-u.

Nije problem. Podaci SIP-a za izbore 2016:

IJ Biraca Odstupanje(%)
1 334179 -5.37
2 378186 7.10
3 348381 -1.34
4 299067 -15.31
5 324523 -8.10
6 317238 -10.16
7 389534 10.31
8 352754 -0.11
9 393452 11.42
10 393965 11.56

Oznacio sam crnom one koje su unutar zadanih propisa jer mi je tako bilo lakse.
Omjer najvece (X.) i najmanje (IV.) je bio 1.31.

Vrh

PostPostano: 17 lip 2020, 19:53 

Brane je napisao/la:

Izborne jedinice je radio Tuđman da iscjepka Srbe. Pogledaj malo bolje kartu.

Vrh

PostPostano: 17 lip 2020, 20:52 

1986 je napisao/la:

Netočno, ove su uvedene kad je on bio već na samrti dogovorom HDZa i SDPa.

Vrh

PostPostano: 17 lip 2020, 20:57 

divizija je napisao/la:
1986 je napisao/la:

Netočno, ove su uvedene kad je on bio već na samrti dogovorom HDZa i SDPa.

Nije se SDP tu ništa pitalo. Ovakav sustav je čisti gerrymandering s kojim je HDZ (koji je imao 2/3 većinu u Saboru ) htio ublažiti nadolazeći gubitak izbora 2000. Šeks je mozak a u djelo ga je proveo Stjepan Šterc koji i dan danas svim svojim studentima, a i onima koji mu nisu studenti, ponavlja kako mu ke to najveća greška u životu.

Vrh

PostPostano: 17 lip 2020, 21:19 

SDP je svakako imao dosta prilike da sustav mijenja. Znači pasao im je.

Vrh

PostPostano: 17 lip 2020, 21:42 

To je istina, ali ovakve IJ su HDZ-ovo maslo.

Vrh

PostPostano: 17 lip 2020, 22:19 

Apsolutno, i to druga Sove osobno.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 387 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 16  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: AmazonBot, Li Zongren, Naša Kvačica, Patriota, Perun_Velež i 101 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: