|
|
Stranica: 1/2.
|
[ 44 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
i_jopet
|
Naslov: Karikature??? Postano: 22 svi 2010, 11:32 |
|
|
JUŽNA AFRIKA Muhamedova karikatura uoči SP-a zabrinula cijelu državu. Hoće li se i sada ponoviti prosvijedi u nekim krajevima svijeta? I općenito, zbog čega takve reakcije na karikature? Možda ne razumijem mentalni sklop, pa ako tko može pojasniti. http://www.vecernji.hr/vijesti/muhamedo ... nak-144239
|
|
Vrh |
|
 |
osa
|
Naslov: Re: Karikature??? Postano: 22 svi 2010, 11:38 |
|
|
možda psiholozi....
_________________ Ne postoje vječni prijatelji i vječni neprijatelji!
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Karikature??? Postano: 22 svi 2010, 12:17 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43758 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Ja sam promjenio moj prvotni stav.
Prvo sam bio za potpunu slobodu i podržavao objavu karikatura i sl, ali sada mislim da sve to nije u redu. I sloboda ima neke granice. Ako je objava takvih stvari nekoj religiji bogohulna i provokacija, zašto onda stalno čačkaju mečku? Ne vidim smisla osim da se dokaže da se "može". Da ne bude zabune, isto mislim i za neke degutantne anti-kršćanske napise i ono što danas prolazi za "humor" u zapadnim medijima.
Sloboda tiska i riječi nije dozvola za rafalanje po svemu i svačemu.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
 |
i_jopet
|
Naslov: Re: Karikature??? Postano: 22 svi 2010, 12:22 |
|
|
Ja sam protiv provokacija, ali me čudi taj fenomen izlazaka na ulice zbog takvih stvari. Koliko je jak taj razlog objave karikatura za prosvjedovanje? Ljudi prosvjeduju zbog mnogo čega ali ovdje je razlog bar meni bizaran. Svjedoci smo da se zapali križ na tim prosvjedima a opet nema kontraprosvijeda.
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Karikature??? Postano: 22 svi 2010, 12:26 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43758 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
i_jopet je napisao/la: Ja sam protiv provokacija, ali me čudi taj fenomen izlazaka na ulice zbog takvih stvari. Koliko je jak taj razlog objave karikatura za prosvjedovanje? Ljudi prosvjeduju zbog mnogo čega ali ovdje je razlog bar meni bizaran. Svjedoci smo da se zapali križ na tim prosvjedima a opet nema kontraprosvijeda. Zato što se radi o primitivnom puku koji na zapad i dalje gleda kao "križare", jer jednostavno ne razumiju da religija na zapadu igra minornu ulogu u društvu. To što nema kontraprosvijeda je dokaz u prilog toj činjenici.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
 |
i_jopet
|
Naslov: Re: Karikature??? Postano: 22 svi 2010, 12:28 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Zato što se radi o primitivnom puku koji na zapad i dalje gleda kao "križare", jer jednostavno ne razumiju da religija na zapadu igra minornu ulogu u društvu. To što nema kontraprosvijeda je dokaz u prilog toj činjenici.
To je točno u jednu ruku, ali se ne bih složio da religija igra minornu ulogu u društvu, već bih rekao da je pronašla svoju pravu ulogu, a to je da oplemeni društvo.
|
|
Vrh |
|
 |
osa
|
Naslov: Re: Karikature??? Postano: 22 svi 2010, 12:40 |
|
|
sloboda govora nema alternativu, dok čitanje određenih tiskovina ili gledanje tv medija ima. cenzura je uvijek veće zlo od slobode......
_________________ Ne postoje vječni prijatelji i vječni neprijatelji!
|
|
Vrh |
|
 |
Asgard Hermiod
|
Naslov: Re: Karikature??? Postano: 22 svi 2010, 12:42 |
|
|
Ma kakve su im to svetinje kad im je ljudski zivot toliko bezvrijedan da bi ubili i radili teske nerede zbog karikature Ako se sa svim zivim na ovom svitu moze zafrkavat i da se na sve radi parodija onda moze i na muhameda i ostale religijske ikone ..al stvarno neke od tih zafrkancija nisu degutantne nit lose Sican se jednog filma koji je bia parodija povijesti u kojem dva pljackasa drze pistolj a mojsije ruke u zraku i tako razdvaja crveno more ..sad zamislite da je pola krscanskog ili zidovskog svita zbog tog radilo nerede i ginulo na ulici ..na sta bi to slicili i kako bi to izgledalo a u biti se radi samo o malo zescem crnom humoru Kako uopce itko od njih zna kako izgleda muhamed i zbog cega se oni tako ljute ..ovako svak ko i zeli bit zlonamjeran i napravit nemir ..nacrta muhameda i lansira ga u javnost i bum ..imas nerede u pakistanu ..meni su to glupi ljudi
|
|
Vrh |
|
 |
Ilirk@
|
Naslov: Re: Karikature??? Postano: 22 svi 2010, 12:57 |
|
|
i_jopet je napisao/la: JUŽNA AFRIKA Muhamedova karikatura uoči SP-a zabrinula cijelu državu. Hoće li se i sada ponoviti prosvijedi u nekim krajevima svijeta? I općenito, zbog čega takve reakcije na karikature? Možda ne razumijem mentalni sklop, pa ako tko može pojasniti. http://www.vecernji.hr/vijesti/muhamedo ... nak-144239demokracija podrazumijeva ljudske slobode, ali ne one koje se namću drugima uništavajući i vrijeđajući moralne, etičke i sve druge vrijednosti drugih ljudi, a pogotovu ne njihove slobode i ljudska prava. to takvim "karikaturistima" i pederima koji gologuzi paradiraju cestom i na javnom mjetu šire nemoral, očito nije jasno. ja nikad nisam vidjela ništa normalno ni pozitivno u provociranju i vrijeđanju nečijih vjerskih osjećaja i ograničavanju vjerskih sloboda, iako sama nisam religiozna. tako mogu razumjeti zabranu nošenja burki u sekularnim državama zbog opasnosti skrivanja identiteta, ali ne mogu shvatiti da se ide do te mjere da se zabrani svaka marama na glavi žena koje ne prekrivaju lice, a za čim je išla i ide francuska, mensečini. kako god me vrijeđa "konceptualna" umjetnost vješanja kurtona na isusov kip na sarajevskoj katedrali, tako razumijem da se muslimani vrijeđaju na karikature muhameda iako se to dvoje ne mogu staviti u istu ravan obzirom da islam strogo zabranjuje crtanje proroka, ali mi služi za skiciranje... ono što bi trebalo zabrinjavati je pojava likova koji namjerno huškaju na stradavanja i osvete, isto kao i činjenica da fanatizam zbog takvih malicioznih poteza nerijetko košta života mnogih nevinih ljudi. i jedno i drugo je za osudu.
_________________ 16.11.2012. - "...izmjena u reprezentaciji Hrvatske, izlaze Gotovina i Markač, ulaze Čačić i Sanader..."
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Karikature??? Postano: 22 svi 2010, 13:00 |
|
|
Ilirk@ je napisao/la: i_jopet je napisao/la: JUŽNA AFRIKA Muhamedova karikatura uoči SP-a zabrinula cijelu državu. Hoće li se i sada ponoviti prosvijedi u nekim krajevima svijeta? I općenito, zbog čega takve reakcije na karikature? Možda ne razumijem mentalni sklop, pa ako tko može pojasniti. http://www.vecernji.hr/vijesti/muhamedo ... nak-144239demokracija podrazumijeva ljudske slobode, ali ne one koje se namću drugima uništavajući i vrijeđajući moralne, etičke i sve druge vrijednosti drugih ljudi, a pogotovu ne njihove slobode i ljudska prava. to takvim "karikaturistima" i pederima koji gologuzi paradiraju cestom i na javnom mjetu šire nemoral, očito nije jasno. ja nikad nisam vidjela ništa normalno ni pozitivno u provociranju i vrijeđanju nečijih vjerskih osjećaja i ograničavanju vjerskih sloboda, iako sama nisam religiozna. tako mogu razumjeti zabranu nošenja burki u sekularnim državama zbog opasnosti skrivanja identiteta, ali ne mogu shvatiti da se ide do te mjere da se zabrani svaka marama na glavi žena koje ne prekrivaju lice, a za čim je išla i ide francuska, mensečini. kako god me vrijeđa "konceptualna" umjetnost vješanja kurtona na isusov kip na sarajevskoj katedrali, tako razumijem da se muslimani vrijeđaju na karikature muhameda iako se to dvoje ne mogu staviti u istu ravan obzirom da islam strogo zabranjuje crtanje proroka, ali mi služi za skiciranje... ono što bi trebalo zabrinjavati je pojava likova koji namjerno huškaju na stradavanja i osvete, isto kao i činjenica da fanatizam zbog takvih malicioznih poteza nerijetko košta života mnogih nevinih ljudi. i jedno i drugo je za osudu. To sam i ja pokušavao reći, samo si ti ispala 10x elokventnija. Na karikature sada gledam kao nepotrebnu provokaciju, kao i općenito ismijavanje i "šokantne" medijske napade na vjeru. Sloboda govora podrazumijeva i neku odgovornost.
|
|
Vrh |
|
 |
mateb
|
Naslov: Re: Karikature??? Postano: 22 svi 2010, 13:01 |
|
|
Ilirk@ je napisao/la: i_jopet je napisao/la: JUŽNA AFRIKA Muhamedova karikatura uoči SP-a zabrinula cijelu državu. Hoće li se i sada ponoviti prosvijedi u nekim krajevima svijeta? I općenito, zbog čega takve reakcije na karikature? Možda ne razumijem mentalni sklop, pa ako tko može pojasniti. http://www.vecernji.hr/vijesti/muhamedo ... nak-144239demokracija podrazumijeva ljudske slobode, ali ne one koje se namću drugima uništavajući i vrijeđajući moralne, etičke i sve druge vrijednosti drugih ljudi, a pogotovu ne njihove slobode i ljudska prava. to takvim "karikaturistima" i pederima koji gologuzi paradiraju cestom i na javnom mjetu šire nemoral, očito nije jasno. ja nikad nisam vidjela ništa normalno ni pozitivno u provociranju i vrijeđanju nečijih vjerskih osjećaja i ograničavanju vjerskih sloboda, iako sama nisam religiozna. tako mogu razumjeti zabranu nošenja burki u sekularnim državama zbog opasnosti skrivanja identiteta, ali ne mogu shvatiti da se ide do te mjere da se zabrani svaka marama na glavi žena koje ne prekrivaju lice, a za čim je išla i ide francuska, mensečini. kako god me vrijeđa "konceptualna" umjetnost vješanja kurtona na isusov kip na sarajevskoj katedrali, tako razumijem da se muslimani vrijeđaju na karikature muhameda iako se to dvoje ne mogu staviti u istu ravan obzirom da islam strogo zabranjuje crtanje proroka, ali mi služi za skiciranje... ono što bi trebalo zabrinjavati je pojava likova koji namjerno huškaju na stradavanja i osvete, isto kao i činjenica da fanatizam zbog takvih malicioznih poteza nerijetko košta života mnogih nevinih ljudi. i jedno i drugo je za osudu. Novokomponirani borci protiv vjere su uglavnom nihilisti, koji ni nemaju bilo kakvu drugu referentnu točku u životu osim onoga protiv čega se bore. Naravno, ove budale koje se se isturaju u prve redove da ostanu bez glave, kako bi se dodatno potencirale negativne strane vjere i religije.
|
|
Vrh |
|
 |
OldSkul
|
Naslov: Re: Karikature??? Postano: 22 svi 2010, 13:17 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: To sam i ja pokušavao reći, samo si ti ispala 10x elokventnija. Jadni Gazda. Odoić. Ajbog.
_________________ Ona je-ko pjesma M.Ilića(G.Jozo)narcisoidna gđica Bijes(Juda)ima muda(P.dux)tajni agent(Junuz)vatrena(Markan)nije normalna(Ultras)vašar taštine(Gazda)rigidna(Lider)opaka(Sotto)agresivna(Hrvat).
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Karikature??? Postano: 22 svi 2010, 13:18 |
|
|
Ćao Narcisa!
|
|
Vrh |
|
 |
Crni bombarder
|
Naslov: Re: Karikature??? Postano: 22 svi 2010, 13:25 |
|
|
Eto vas ko ink, zavidite mundjosima na reakciji  Po meni, zavidite im na primitivizmu i zaostalosti, ali to je samo moje misljenje. Ne vidim sta ih u tim karikaturama vrijedja, i sta je tu vrijedno ubijanja autora, masovnih demonstracija i slicno. Kakve veze sa sustinom religije ili bogobojaznosti ima ponasanje ovih islamskih kvazi vjernika? i koliko bi veci krscanin bio da uzmes nozinu i prikoljes autora South parka jer se usudio Isusa iskarikirati znamo vec kako? Jel Isus klao one koji su ga vrijedjali, nipodastavali, govorili mu da je u krivu, sprdali se sa njegovim Ocem? Muhamed jeste, za njega znamo da je bio vojskovodja i nista vise. Tu je sustinska razlika, i prema tome, njihova reakcija je u skladu sa Muhamedovim ucenjem, ko tebe karikaturom ti njega sabljom, po vratu.
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: Karikature??? Postano: 22 svi 2010, 13:50 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11637 Lokacija: Varta drzava
|
Ministry of Sound je napisao/la: Ja sam promjenio moj prvotni stav.
Prvo sam bio za potpunu slobodu i podržavao objavu karikatura i sl, ali sada mislim da sve to nije u redu. I sloboda ima neke granice. Ako je objava takvih stvari nekoj religiji bogohulna i provokacija, zašto onda stalno čačkaju mečku? Ne vidim smisla osim da se dokaže da se "može". Da ne bude zabune, isto mislim i za neke degutantne anti-kršćanske napise i ono što danas prolazi za "humor" u zapadnim medijima.
Sloboda tiska i riječi nije dozvola za rafalanje po svemu i svačemu. Naravno, sve dok ti ne ugrozavas tudju slobodi, itd... Ovo je sad vec tjeranje inata... no tu su si ti extremni islamisti sami krivi. Jer ljudi nevole prijetnje, osobito od slabijeg... treba se borit drugim metodama... vidis sto im se dogadja u Europi, zabrane ovog, onog, deporatacije itd...
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
 |
atan
|
Naslov: Re: Karikature??? Postano: 22 svi 2010, 14:38 |
|
|
Crni bombarder je napisao/la: i koliko bi veci krscanin bio da uzmes nozinu i prikoljes autora South parka jer se usudio Isusa iskarikirati znamo vec kako?
ma dobro,isaa a.s. se karikira već 2000 godina tako da "jesus & pals" nije ništa drugo do nastavak tradicije. problem je što se karikiranjem muhameda a.s. želi ismijati i obezvrijediti jedino čisto i neukaljano ,što stoji na putu novom svjetskom poretku.
_________________ R.I.P. Sic
|
|
Vrh |
|
 |
i_jopet
|
Naslov: Re: Karikature??? Postano: 22 svi 2010, 15:45 |
|
|
Ilirk@ je napisao/la: demokracija podrazumijeva ljudske slobode, ali ne one koje se namću drugima uništavajući i vrijeđajući moralne, etičke i sve druge vrijednosti drugih ljudi, a pogotovu ne njihove slobode i ljudska prava. to takvim "karikaturistima" i pederima koji gologuzi paradiraju cestom i na javnom mjetu šire nemoral, očito nije jasno.
To je potpuno točno, iako nisi vjernica govoriš kao Sveto Pismo. Međutim, kao i maloprije ponavljam da provokatori jesu ti koji potenciraju reakciju, ali reakcija je također neprimjerena (malo je reći). Očito nije samo stvar u civilizacijskom stupnju, jer bi nakon paljenja križa na takvim prosvijedima imali i kontraprosvijed u "kršćanskom" dijelu svijeta, a on izostaje. Ali što sa onima koji nisu Zapad. Ministry je to protumačio kao primitivnija sredina gleda na Zapad kao na "križare", dobro djelomično sam se složio, ali i dalje onda ostaje ostatak kršćanskog svijeta koji ne pripada tom Zapadu (Filipini, Kolumbija, JAR, Kongo i.t.d.) a također nema kontraprosvijeda.
|
|
Vrh |
|
 |
i_jopet
|
Naslov: Re: Karikature??? Postano: 22 svi 2010, 15:50 |
|
|
atan je napisao/la: Crni bombarder je napisao/la: i koliko bi veci krscanin bio da uzmes nozinu i prikoljes autora South parka jer se usudio Isusa iskarikirati znamo vec kako?
ma dobro,isaa a.s. se karikira već 2000 godina tako da "jesus & pals" nije ništa drugo do nastavak tradicije. problem je što se karikiranjem muhameda a.s. želi ismijati i obezvrijediti jedino čisto i neukaljano ,što stoji na putu novom svjetskom poretku. Metode "zaštite" nečeg čistog i neukaljanog su ovakvim reakcijama upravo nečiste i ukaljane. Čisto sumnjam da i Kuran to odobrava.
|
|
Vrh |
|
 |
Hrvat
|
Naslov: Re: Karikature??? Postano: 22 svi 2010, 16:12 |
|
|
Autor te karikature u JAR-u se zove Jonathan Shapiro i Židov je. Ali, naravno, neobrazovani i neinformirani muslimani će opet ovakve gluposti protumačiti kao nekakav napad kršćana na muslimane.
I kršćani će još jednom platiti cijenu zbog židovskih svinjarija, kao i na Bliskom istoku...
I opet će goriti veleposlanstva europskih država... Bilo bi vrijeme da Arapi shvate da ih ne napadaju Europljani, već njihova semitska braća Židovi.
_________________ Nacionalizam je ideologija i pokret koji ističe interese i prava nacije, ponajprije njezino pravo na samoodređenje.
|
|
Vrh |
|
 |
Hrvat
|
Naslov: Re: Karikature??? Postano: 22 svi 2010, 16:54 |
|
|
i_jopet je napisao/la: Koji diletantski članak... Citat: U JAR-u 1,5% muslimana
Karikatura je samo donijela dodatne glavobolje organizatorima spektakla. Inače, oko 80 posto stanovnika Južne Afrike čine katolici, a 1,5 posto su muslimani. Ajme, majko mila Katolici su samo oko 5% stanovnika JAR-a!!! Uz takve novinare, nije ni čudo da je narod retardiran...
_________________ Nacionalizam je ideologija i pokret koji ističe interese i prava nacije, ponajprije njezino pravo na samoodređenje.
|
|
Vrh |
|
 |
i_jopet
|
Naslov: Re: Karikature??? Postano: 22 svi 2010, 17:02 |
|
|
Hrvat je napisao/la: Citat: U JAR-u 1,5% muslimana
Karikatura je samo donijela dodatne glavobolje organizatorima spektakla. Inače, oko 80 posto stanovnika Južne Afrike čine katolici, a 1,5 posto su muslimani. Ajme, majko mila Katolici su samo oko 5% stanovnika JAR-a!!! Uz takve novinare, nije ni čudo da je narod retardiran... Nije toliko važno za temu, novinar je vjerojatno mislio na udio kršćana u JAR-i. Ali svejedno na ovu temu je trebao pisati neki u religije malo upućeniji novinar.
|
|
Vrh |
|
 |
Ilirk@
|
Naslov: Re: Karikature??? Postano: 22 svi 2010, 17:56 |
|
|
i_jopet je napisao/la: Ilirk@ je napisao/la: demokracija podrazumijeva ljudske slobode, ali ne one koje se namću drugima uništavajući i vrijeđajući moralne, etičke i sve druge vrijednosti drugih ljudi, a pogotovu ne njihove slobode i ljudska prava. to takvim "karikaturistima" i pederima koji gologuzi paradiraju cestom i na javnom mjetu šire nemoral, očito nije jasno.
To je potpuno točno, iako nisi vjernica govoriš kao Sveto Pismo. Međutim, kao i maloprije ponavljam da provokatori jesu ti koji potenciraju reakciju, ali reakcija je također neprimjerena (malo je reći). Očito nije samo stvar u civilizacijskom stupnju, jer bi nakon paljenja križa na takvim prosvijedima imali i kontraprosvijed u "kršćanskom" dijelu svijeta, a on izostaje. Ali što sa onima koji nisu Zapad. Ministry je to protumačio kao primitivnija sredina gleda na Zapad kao na "križare", dobro djelomično sam se složio, ali i dalje onda ostaje ostatak kršćanskog svijeta koji ne pripada tom Zapadu (Filipini, Kolumbija, JAR, Kongo i.t.d.) a također nema kontraprosvijeda. moral je univerzalna kategorija. mi živimo u civilizaciji koja većinom baštini kršćanske vrijednosti, ali i sveto pismo je pisano temeljeno na tim univerzalnim ljudskim i moralnim vrijednostima, tako imamo, na primjer, monogamni brak kao instituciju koji na jedan način štiti i učvršćuje obitelj kao najosjetljiviji temelj društva, nacija i država. mislim da europa na tom treba poraditi i da je tu debelo fulala, pogubila konce, obezvrijedila... ali, to je druga tema.. hoću samo reći da i nereligiozni ljudi, kao i ateisti, prihvaćaju od tih vrijednosti ono što je dobro i što promiče normalan život i suživot... protiv terorizma i nasilja u svakom obliku se treba boriti kao protiv svakog kriminala, bez rezerve. tako i protiv islamskog. terorizam je teror bez obzira na ideju koja ga potiče i pokreće. međutim, provokacija, huškanje i vrijeđanje nečijih svetinja i načina života, kao i represivne zabrane iskazivanja religijskih osjećaja, nije borba protiv terorizma. pod tim "preventivnim" mjerama se, po meni, krije očajni pokušaj popravka "štete" nastale prekomjernim naseljavanjem europe ljudima sa istoka, ak me kužiš... ali to je totalno krivi put, em krši ljudska prava i zakone na kojima počiva suvremena europa, em je za to itekako kasno. kako rekoh, europa je pogazila vlastite moralne vrijednosti, oslabila i obezvrijedila one kršćanske i time se učinila ranjivom glede i nataliteta i općenito zdravlja cijelog društva. globalizacija, liberalizacija i ine "izacije" su promicane i prakticirane bez ikakve mjere, kursa i misli o budućnosti, kako danas, tako sutra i naše djece. stoga, teško da je europa po tom pitanju "križarska" obzirom da po nekim predviđanjima, već za deset godina, muslimani bi mogli biti većina.
_________________ 16.11.2012. - "...izmjena u reprezentaciji Hrvatske, izlaze Gotovina i Markač, ulaze Čačić i Sanader..."
|
|
Vrh |
|
 |
i_jopet
|
Naslov: Re: Karikature??? Postano: 22 svi 2010, 18:11 |
|
|
Ilirk@ je napisao/la: europa je pogazila vlastite moralne vrijednosti, oslabila i obezvrijedila one kršćanske i time se učinila ranjivom glede i nataliteta i općenito zdravlja cijelog društva. globalizacija, liberalizacija i ine "izacije" su promicane i prakticirane bez ikakve mjere, kursa i misli o budućnosti, kako danas, tako sutra i naše djece. stoga, teško da je europa po tom pitanju "križarska" obzirom da po nekim predviđanjima, već za deset godina, muslimani bi mogli biti većina. Slažem se sa ocijenom za jedan dio Europe, ali postoji i ona istočna, kao i dio "stare", tako i dio ovdje gdje mi živimo koji još nije zatrovan "izacijama" iako se svojski trude naši "poglavari" da svi poprimimo "istinske" vrijednosti. Dokle god je moguće da Paris Hilton bude najvažnija vijest u udarnom TV dnevniku dotle možemo biti sigurni da smo na krivome putu. Provokacije na račun vjere su smišljene od "istinskih moralista", a dijelovi svijeta su u velikom raskoraku civilizacija tako da prave vrijednosti su sada upravo na rijetkim mjestima ali postoje.
|
|
Vrh |
|
 |
mateb
|
Naslov: Re: Karikature??? Postano: 22 svi 2010, 18:16 |
|
|
Ilirk@ je napisao/la: i_jopet je napisao/la: To je potpuno točno, iako nisi vjernica govoriš kao Sveto Pismo. Međutim, kao i maloprije ponavljam da provokatori jesu ti koji potenciraju reakciju, ali reakcija je također neprimjerena (malo je reći). Očito nije samo stvar u civilizacijskom stupnju, jer bi nakon paljenja križa na takvim prosvijedima imali i kontraprosvijed u "kršćanskom" dijelu svijeta, a on izostaje. Ali što sa onima koji nisu Zapad.
Ministry je to protumačio kao primitivnija sredina gleda na Zapad kao na "križare", dobro djelomično sam se složio, ali i dalje onda ostaje ostatak kršćanskog svijeta koji ne pripada tom Zapadu (Filipini, Kolumbija, JAR, Kongo i.t.d.) a također nema kontraprosvijeda. moral je univerzalna kategorija. mi živimo u civilizaciji koja većinom baštini kršćanske vrijednosti, ali i sveto pismo je pisano temeljeno na tim univerzalnim ljudskim i moralnim vrijednostima, tako imamo, na primjer, monogamni brak kao instituciju koji na jedan način štiti i učvršćuje obitelj kao najosjetljiviji temelj društva, nacija i država. mislim da europa na tom treba poraditi i da je tu debelo fulala, pogubila konce, obezvrijedila... ali, to je druga tema.. hoću samo reći da i nereligiozni ljudi, kao i ateisti, prihvaćaju od tih vrijednosti ono što je dobro i što promiče normalan život i suživot... protiv terorizma i nasilja u svakom obliku se treba boriti kao protiv svakog kriminala, bez rezerve. tako i protiv islamskog. terorizam je teror bez obzira na ideju koja ga potiče i pokreće. međutim, provokacija, huškanje i vrijeđanje nečijih svetinja i načina života, kao i represivne zabrane iskazivanja religijskih osjećaja, nije borba protiv terorizma. pod tim "preventivnim" mjerama se, po meni, krije očajni pokušaj popravka "štete" nastale prekomjernim naseljavanjem europe ljudima sa istoka, ak me kužiš... ali to je totalno krivi put, em krši ljudska prava i zakone na kojima počiva suvremena europa, em je za to itekako kasno. kako rekoh, europa je pogazila vlastite moralne vrijednosti, oslabila i obezvrijedila one kršćanske i time se učinila ranjivom glede i nataliteta i općenito zdravlja cijelog društva. globalizacija, liberalizacija i ine "izacije" su promicane i prakticirane bez ikakve mjere, kursa i misli o budućnosti, kako danas, tako sutra i naše djece. stoga, teško da je europa po tom pitanju "križarska" obzirom da po nekim predviđanjima, već za deset godina, muslimani bi mogli biti većina. Nema šanse. Ni blizu.
|
|
Vrh |
|
 |
i_jopet
|
Naslov: Re: Karikature??? Postano: 22 svi 2010, 18:21 |
|
|
mateb je napisao/la: Ilirk@ je napisao/la: već za deset godina, muslimani bi mogli biti većina. Nema šanse. Ni blizu. Možda neki dijelovi većih gradova, ali opet je to sve svedeno točno u zemljama sa bivšim kolonijama, one sada plaćaju danak iskorištavanja. Opet ocjena o općoj muslimanskoj dominaciji je preuveličana.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 60 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|