|
|
Stranica: 132/141.
|
[ 3509 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
robelec
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 09 srp 2020, 13:06 |
|
|
Evo koliko su anketarske agencije promašile u odnosu na stvarne rezultate (minus znači podbačaj stvarnog rezultata u mandatima, a plus prebačaj) 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
robelec
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 09 srp 2020, 13:09 |
|
|
|
Inače, firma PRIZMA koja radi istraživanja za HDZ je predviđala HDZ-u najmanje 60, a najviše 67 mandata bez dijaspore, Plenković i ministri su tijekom obilaska županijskih HDZ ogranaka redovito ponavljali da će rasturiti "kobasičarsku koaliciju", iako su ankete glavnih medija nešto drugo sugerirale. Ispada kako HDZ ima bolju analitiku i istraživanja od razvikanih anketarskih agencija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 09 srp 2020, 13:16 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 63173 Lokacija: DAZP HQ
|
robelec je napisao/la: Evo koliko su anketarske agencije promašile u odnosu na stvarne rezultate (minus znači podbačaj stvarnog rezultata u mandatima, a plus prebačaj)  i što veli DP, oni bi zabranili ankete, kao pokralo ih. 
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 09 srp 2020, 13:17 |
|
|
robelec je napisao/la: Inače, firma PRIZMA koja radi istraživanja za HDZ je predviđala HDZ-u najmanje 60, a najviše 67 mandata bez dijaspore, Plenković i ministri su tijekom obilaska županijskih HDZ ogranaka redovito ponavljali da će rasturiti "kobasičarsku koaliciju", iako su ankete glavnih medija nešto drugo sugerirale. Ispada kako HDZ ima bolju analitiku i istraživanja od razvikanih anketarskih agencija. priznaj da si potpao pod utjecaj anketa, već si digao ruke od svega. kad ono full-scale dominacija.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
robelec
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 09 srp 2020, 13:18 |
|
|
Debil Bernardić je plaćao amaterskoj agenciji 2x1 istraživanja koja su SDP-ovce uvjeravala u sigurnu pobjedu. Sa ovakvim anketama su se samo dva dana prije izbora hranili SDP-ovci po društvenim mrežama  Mjesecima su obmanjivani, možete misliti kakav je bio njihov šok kada su došle prve izlazne ankete. Ljevičari su retardi, stalno žive u nekakvim iluzijama. Peđa Matić je jedini skupio hrabrosti pa priznao kako su očito neki u SDP-u plaćali anketarske agencije da im bildaju rejting, ali uzaludno. Svaka čast Plenkoviću koji je potjerao 2017. Karamarkove 2x1 "analitičare" i "stručnjake", tek sad se vidi koji su to zapravo bili amateri.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
HHerceg
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 09 srp 2020, 13:21 |
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 17:35 Postovi: 9998 Lokacija: No Country for White Men
|
robelec je napisao/la: Milanovića obožavam Njegov ne izlazak na izbore je bila brutalna šamarčina SDP-ovcima. Lik očito radi odmak od SDP-a, možda su svemu tome kumovali i njemu bliski Hercegovci  post1196654.html#p1196654robelec je napisao/la: Najgori premijer u povijesti Hrvatske je kandidat koji ujedinjuje ljevicu. Šta ti je terapija. 
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
robelec
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 09 srp 2020, 13:21 |
|
|
dudu je napisao/la: robelec je napisao/la: Inače, firma PRIZMA koja radi istraživanja za HDZ je predviđala HDZ-u najmanje 60, a najviše 67 mandata bez dijaspore, Plenković i ministri su tijekom obilaska županijskih HDZ ogranaka redovito ponavljali da će rasturiti "kobasičarsku koaliciju", iako su ankete glavnih medija nešto drugo sugerirale. Ispada kako HDZ ima bolju analitiku i istraživanja od razvikanih anketarskih agencija. priznaj da si potpao pod utjecaj anketa, već si digao ruke od svega. kad ono full-scale dominacija. Priznajem. Uspjeli su me demoralizirati.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 09 srp 2020, 13:24 |
|
|
divizija je napisao/la: Ibar je napisao/la: Plenki je capo di capi. A odgovor na ovo drugo ti je oboje. Uzimat će birače centra i lijevog centra i preuzimati medije, kulturu i sl., a desne će nastojati čim više zadržati simboličkim potezima kroz retoriku, spomendane, obljetnice etc. Teško će on tako zadržati desnicu, nije ni sada uspio, a kamoli da će ako skrene još uljevo. HDZu je imperativ ili ljevicu umrtviti da bojkotira izbore ko sada, ili im uzeti birače.
Druga je opcija da im otme medije i pravosuđe i satare ih. Da se recimo pred izbore hapse Ikić-Banićek a ne Josipa Rimac. Daj se odluči, prvo si rekao da je Plenki dobio malo glasova na centru, da je poharao desnicu, sad kažeš da je nije uspio dobiti? Plenki je izdominirao na centru i pokupio većinu desnih glasova što mu je bilo dovoljno za ovakav trijumf. Plenki više ne mora skretat ulijevo, on (uspješno) sjedi na dva stolca, on je kako sam kaže za sebe, moderni suverenist, čovjek u razmaku od 5 sekundi spomene zaštitu prava manjina i zaveliča dr. Tuđmana. (Bujica i Mile Kekin na aparatima) Dominacija na oba fronta. Doduše, desnica si je sama kriva što nije odnijela više mandata ((jer su išli odvojeno, jer je Škoro brljavio u kampanji i jer nisu imali pošteni (ekonomski) program))
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 09 srp 2020, 13:24 |
|
|
robelec je napisao/la: dudu je napisao/la: priznaj da si potpao pod utjecaj anketa, već si digao ruke od svega. kad ono full-scale dominacija.
Priznajem. Uspjeli su me demoralizirati. zato je još slađe. jesi smislio na koji način ćeš idućih barem godinu nabijati na nos kolegama forumašima koji su se nadali da će HDZ doživjeti debakl?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 09 srp 2020, 13:33 |
|
|
dudu je napisao/la: divizija je napisao/la: Ovome treba dodati da je ukupni broj birača zbog depoulacije smanjen, tako da je apsolutni pad i veći od relativnog. No ono što je za primjetiti, od 2015. ovaj pad izlaznosti najteže pogađa ljeve. Zokino "Hrvatska raste" je bio posljednji put da je ljeve netko mobilizirao. Milanović je SDP-ov Tuđman, jedan jedini i neponovljiv. kad vidiš ove potencijalne kandidate za predsjednika SDP-a tek onda shvatiš koliko je dominantan. s tim da je Milanović završio u HDZ-u bio bi kancelar 20 godina. Jep, ovo što si napisao uokvirit i stavit u udžbenike HR politike, u neke anale robelec je napisao/la: Debil Bernardić je plaćao amaterskoj agenciji 2x1 istraživanja koja su SDP-ovce uvjeravala u sigurnu pobjedu. Sa ovakvim anketama su se samo dva dana prije izbora hranili SDP-ovci po društvenim mrežama  Mjesecima su obmanjivani, možete misliti kakav je bio njihov šok kada su došle prve izlazne ankete. Ljevičari su retardi, stalno žive u nekakvim iluzijama. Peđa Matić je jedini skupio hrabrosti pa priznao kako su očito neki u SDP-u plaćali anketarske agencije da im bildaju rejting, ali uzaludno. Svaka čast Plenkoviću koji je potjerao 2017. Karamarkove 2x1 "analitičare" i "stručnjake", tek sad se vidi koji su to zapravo bili amateri. To sam vidio, to priznanje je jače i od Grdovićevog da ga je HDZ poslao na izbore da uzme Škori mandat ... Jedno pitanje Mislava Bage zbunilo je lidera Restart koalicije i šefa SDP-a Davora Bernardića tijekom sučeljavanja s Andrejom Plenkovićem uoči parlamentarnih izbora ove nedjelje. - U predsjedničkoj ste kampanji isticali da je važna pobjeda Zorana Milanovića da ne bi, da se slikovito izrazim, sva jaja bila u jednoj košari. Zašto bi to sada bilo u redu u ovom slučaju na parlamentarnim izborima? - upitao je Bago Bernardića. - Kakva jaja? - upitao je Bernardić. Slikovito sam se izrazio, odgovorio mu je Bago. ... Imate video na U tubeu, plakanje https://www.youtube.com/watch?v=UZXmY4QdZMg
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 09 srp 2020, 13:34 |
|
|
dudu je napisao/la: robelec je napisao/la: Evo koliko su anketarske agencije promašile u odnosu na stvarne rezultate (minus znači podbačaj stvarnog rezultata u mandatima, a plus prebačaj)  i što veli DP, oni bi zabranili ankete, kao pokralo ih.  Inače ankete uvijek `navijaju` za lijeve, no nikad nisu ovoliko promašile. Mislim da ima jedan logičan razlog zašto. Više manje sve ankete su svoje uzorke prikupljale u tjednima prije izbora, čak i ako su objavljene uoči izbora, uzorci su prikupljani (i) ranije. Sučeljavanja su na ovim izborima bila isto što i na predsjedničkima, prevaga. Plenki je obrisao pod s Berom, čak toliko ne on sam, koliko se Bero zapetljao i zabio si autogolova  Bernardić je trebao izbjeći sučeljavanja, bolje bi prošao.( vrijedi i za Rajka Ostojića) 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 09 srp 2020, 13:37 |
|
|
dudu je napisao/la: robelec je napisao/la: Priznajem. Uspjeli su me demoralizirati.
zato je još slađe. jesi smislio na koji način ćeš idućih barem godinu nabijati na nos kolegama forumašima koji su se nadali da će HDZ doživjeti debakl? divizija je pametan, ali su ga emocije ponijele u nerealan smjer. On je prognozirao ovakvu razliku, samo za SDP 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
robelec
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 09 srp 2020, 13:38 |
|
|
dudu je napisao/la: robelec je napisao/la: Priznajem. Uspjeli su me demoralizirati.
zato je još slađe. jesi smislio na koji način ćeš idućih barem godinu nabijati na nos kolegama forumašima koji su se nadali da će HDZ doživjeti debakl? U pobjedi se ne uzvisi, a u porazu se ne ponizi. Neću likovati. Dolaze teška vremene po pitanju ekonomije i treba zaboraviti slavlje i euforiju te skromno i ponizno raditi na izvlačenju države iz recesije. Marić je već najavio da će mu prvi potezi biti nova porezna rasterećenja.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 09 srp 2020, 13:49 |
|
|
Ibar je napisao/la: Jedno pitanje Mislava Bage zbunilo je lidera Restart koalicije i šefa SDP-a Davora Bernardića tijekom sučeljavanja s Andrejom Plenkovićem uoči parlamentarnih izbora ove nedjelje. - U predsjedničkoj ste kampanji isticali da je važna pobjeda Zorana Milanovića da ne bi, da se slikovito izrazim, sva jaja bila u jednoj košari. Zašto bi to sada bilo u redu u ovom slučaju na parlamentarnim izborima? - upitao je Bago Bernardića. - Kakva jaja? - upitao je Bernardić. Slikovito sam se izrazio, odgovorio mu je Bago. ... Imate video na U tubeu, plakanje https://www.youtube.com/watch?v=UZXmY4QdZMg 
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1406 of 2558 - 54.96%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
master_mind_
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 09 srp 2020, 13:54 |
|
|
Ibar je napisao/la: dudu je napisao/la: i što veli DP, oni bi zabranili ankete, kao pokralo ih.  Inače ankete uvijek `navijaju` za lijeve, no nikad nisu ovoliko promašile. Mislim da ima jedan logičan razlog zašto. Više manje sve ankete su svoje uzorke prikupljale u tjednima prije izbora, čak i ako su objavljene uoči izbora, uzorci su prikupljani (i) ranije. Sučeljavanja su na ovim izborima bila isto što i na predsjedničkima, prevaga. Plenki je obrisao pod s Berom, čak toliko ne on sam, koliko se Bero zapetljao i zabio si autogolova  Bernardić je trebao izbjeći sučeljavanja, bolje bi prošao.( vrijedi i za Rajka Ostojića)  Ili je vrlo vjerojatno da je Plenković favorit ljevice.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
OptimisticniVeSeljak
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 09 srp 2020, 14:13 |
|
|
Napravio sam kraću analizu relativnog udjela glasova u ZG i zaključujem da HDZ nije dobio ništa već je u cijelom Zagrebu izgubio glasove, i relativno i apsolutno. Također ne vidim nikakav trend pomicanja u desno, dapače. Privitak:
B_Rez2020.PNG [ 20.12 KiB | Pogledano 2440 put/a. ]
Za Živi Zid su ankete oko prošlih izbora pokazivale da većina njihovih birača naginju desno (zato su izbjegavali ideološka pitanja). Bandićevi vjerojatno isto malo više naginju desno. Kad se sve zbroji meni prije izgleda da je ljevica narasla u odnosu na desnicu izuzev eventualno Istočnog dijela grada. EDIT:Vidim da sam za ŽZ na jedno mjesto ostavio plus umjesto minusa 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bobanovski
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 09 srp 2020, 14:26 |
|
|
|
Iako su svi moji u HDZ-u i glasao sam za tu stranku drago mi je što nisam sad a i neću više nikad ako prihvate ove zahtjeve Kajtazija i cigana za ministarstva jer ovo nema veze sa Tuđmanom nego sa onim anacionalnim Sanaderovim lopovskim HDZ-om.
Umjesto da pošalješ vojsku i policiju u Međimurje u kojem Romi teroriziraju Hrvate oni bi ministarstva.(Kajtazi je branio lopove)
Triba im sve ukinuti.
Ukoliko ne na ovim izborima treba na lokalnim ići do kraja i spremati se za 4 godine za Sabor. Nadam se da će Nino biti a ktivan
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 09 srp 2020, 14:29 |
|
Pridružen/a: 23 pro 2009, 14:42 Postovi: 8931 Lokacija: Na rubu egzistencije
|
Planina je napisao/la: OptimisticniVeSeljak je napisao/la: Interesantno gostovanje Grmoje. Otkriva zašto nisu išli s DPom i dio priče s Raspudićem. Nema puno govora o HB, na početku se dotaknuo Jandrokovića i Glasnovića. Interesantno, tvrdi da ga je Glasnović zvao i ispričao se za ono napisano o Ragužu. Navodno je to netko drugi tko vodi njegovu stranicu napisao. Ima dio o Plenkyju i tučnjavi u Saboru te neke priče o nastanku Mosta i lokalnim izborima protiv Jambe. Grmoja mi je ostavio dojam normalnog i iskrenog lika. https://youtu.be/QxhCHDnxeM0Zanimljivo ovo oko DPa, dobro je da su se makli od njih. Za 4 godine nadam se 20ak mandata MOSTa. I prije...
_________________ Too proud to beg, too dumb to steal, It's probably me...
Ej viteže graničaru, na razmeđi dvaju svjetova...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 09 srp 2020, 14:30 |
|
Pridružen/a: 23 pro 2009, 14:42 Postovi: 8931 Lokacija: Na rubu egzistencije
|
OptimisticniVeSeljak je napisao/la: Planina je napisao/la: Zanimljivo ovo oko DPa, dobro je da su se makli od njih. Za 4 godine nadam se 20ak mandata MOSTa.
Q&A dio: https://youtu.be/SqE_3TYabqUDotakao se Knezovića i Hase. Podržava Knezovića, političko Sarajevo je nazvao ogromnim problemom za Hrvate. Počinje na 55:10. jesu li ovo dva različita videa?
_________________ Too proud to beg, too dumb to steal, It's probably me...
Ej viteže graničaru, na razmeđi dvaju svjetova...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
HHerceg
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 09 srp 2020, 14:33 |
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 17:35 Postovi: 9998 Lokacija: No Country for White Men
|
Graničar Jozo je napisao/la: OptimisticniVeSeljak je napisao/la: Q&A dio: https://youtu.be/SqE_3TYabqUDotakao se Knezovića i Hase. Podržava Knezovića, političko Sarajevo je nazvao ogromnim problemom za Hrvate. Počinje na 55:10. jesu li ovo dva različita videa? Imaš dva videa. Jedan di voditelj postavlja pitanja drugi dio gdje gledatelji.
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
OptimisticniVeSeljak
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 09 srp 2020, 14:33 |
|
|
Graničar Jozo je napisao/la: OptimisticniVeSeljak je napisao/la: Q&A dio: https://youtu.be/SqE_3TYabqUDotakao se Knezovića i Hase. Podržava Knezovića, političko Sarajevo je nazvao ogromnim problemom za Hrvate. Počinje na 55:10. jesu li ovo dva različita videa? Da, prvi je kao nekakav razgovor, drugi su odgovori na pitanja od gledatelja
|
|
| Vrh |
|
 |
|
weasel
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 09 srp 2020, 15:48 |
|
|
zato je još slađe. jesi smislio na koji način ćeš idućih barem godinu nabijati na nos kolegama forumašima koji su se nadali da će HDZ doživjeti debakl? Čekaj ti si navodno glasao za MOST a slaviš pobjedu HDZ-a? U kojem je to paralelnom svemiru normalno? Pa MOST kompletnu svoju političku djelatnost usmjerava protiv tih štetočina... robelec je napisao/la: Ispada kako HDZ ima bolju analitiku i istraživanja od razvikanih anketarskih agencija. Naravno da ima zato što oni moraju te ankete napraviti dobro inače će izgubiti izbore a ovi "anketari" se za*ebavaju s anketama i nitko od njih to ne radi dovoljno ozbiljno. Takve kvazi ankete koje smo dobivali treba zabraniti. Ili neka ih rade ozbiljno ili neka ih ne rade uopće.
_________________ 🟥⬜🟥⬜🟥 ⬜🟥⬜🟥⬜ 🟥⬜🟥⬜🟥 ⬜🟥⬜🟥⬜ ⠀⠀⬜🟥⬜
|
|
| Vrh |
|
 |
|
useless
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 09 srp 2020, 15:54 |
|
|
|
I ja sam glasao za HDZ, a takodjer simpatiziram i Most. DP ne simpatiziram. HDZu treba malo korekcija od Mosta, ali ne onakvih bkesavih ucjenjivanja ko sto je bilo pri proslim sastavljanjima vlade. U takvim maksimalistickim pristupima se ipak ne slazem bas s Raspudicem i ekipom, a ni ne smatram da su istanbulska i marakeska neki bitan kurac.
Vi ekipa polazite od neke pretpostavke da hdz postade lgbt migrantska stranka, s tim se definitivno ne slazem.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
weasel
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 09 srp 2020, 15:54 |
|
|
bobanovski je napisao/la: Iako su svi moji u HDZ-u i glasao sam za tu stranku drago mi je što nisam sad a i neću više nikad ako prihvate ove zahtjeve Kajtazija i cigana za ministarstva jer ovo nema veze sa Tuđmanom nego sa onim anacionalnim Sanaderovim lopovskim HDZ-om.
Umjesto da pošalješ vojsku i policiju u Međimurje u kojem Romi teroriziraju Hrvate oni bi ministarstva.(Kajtazi je branio lopove)
Triba im sve ukinuti.
Ukoliko ne na ovim izborima treba na lokalnim ići do kraja i spremati se za 4 godine za Sabor. Nadam se da će Nino biti a ktivan Nemoj uopće sumnjati da će manjine dobiti što god požele a možda i više, ne zato što ih Plenki voli nego zato da njih 8 svaki puta digne ruku kad plenkiju zatreba. Bit će jako zanimljivo vidjeti ako SDSS dobije ministra , pa taj ministar odbije ići na obljetnice u Knin 5.8 ili u Vukovar 18.11. ili ako se drzne otići u Srbiju na taj dan.... e to bih uživao vidjeti, zaslužujemo takav diplomatski šamar. Ali kakvi su HDZ sendvičari njima ni to ne bi smetalo. 
_________________ 🟥⬜🟥⬜🟥 ⬜🟥⬜🟥⬜ 🟥⬜🟥⬜🟥 ⬜🟥⬜🟥⬜ ⠀⠀⬜🟥⬜
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 09 srp 2020, 15:59 |
|
|
weasel je napisao/la: dudu je napisao/la: zato je još slađe. jesi smislio na koji način ćeš idućih barem godinu nabijati na nos kolegama forumašima koji su se nadali da će HDZ doživjeti debakl?
Čekaj ti si navodno glasao za MOST a slaviš pobjedu HDZ-a? U kojem je to paralelnom svemiru normalno? Pa MOST kompletnu svoju političku djelatnost usmjerava protiv tih štetočina... Glasam po prioritetima, stalo mi je da Raspudić uđe u sabor radi naše stvari, a kad gledam samo RH onda Plenki pa dugo nitko.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|