|
|
Stranica: 17/35.
|
[ 856 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Nbgd88
|
Naslov: Re: Zastupnici SNSD-a i HDZ-a oborili državni budžet na sjednici Parlamenta BiH Postano: 21 srp 2020, 10:52 |
|
|
Citat: Delegati Doma naroda su odmah na početku sjednice glasali o tome da li će se budžet institucija BiH razmatrati po hitnom postupku, ali prijedlog nije dobio podršku.
Potom su većinom glasova izglasali da se budžet razmatra po skraćenoj proceduri, što znači da se tek treba uvrstiti na dnevni red naredne sjednice.
Drugim riječima, razmatrat će se na prvoj hitnoj sjednici koja će uslijediti nakon što se okonča današnja redovna sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH. Citat: Kakvim klimavim nogama SDA? Imat će i bolje rezultate. Ne znam baš, deluje da su Bošnjaci mnogo besni i kivni na "zelene termite". Nebrojano mnogo afera se zaređalo itd. Videćemo da li su se bar malo opametili. 
_________________ Pogled Joca Vujičića
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Zastupnici SNSD-a i HDZ-a oborili državni budžet na sjednici Parlamenta BiH Postano: 21 srp 2020, 10:56 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 63047 Lokacija: DAZP HQ
|
|
Je vas sve Čović izdribljao, Garrincha.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Diablo
|
Naslov: Re: Zastupnici SNSD-a i HDZ-a oborili državni budžet na sjednici Parlamenta BiH Postano: 21 srp 2020, 10:59 |
|
|
divizija je napisao/la: Eh da nije Hasanbegovića, sigurno bi proračun pao.  Sjeti se, s kakve pozicije su oni napadali Hasu tj osjeti se smrad iz koje je to kuhinje dolazilo a danas ovako razocarani...
_________________ Hrvatska ,Slovenija ,Srbija,Crna Gora ,Makedonija te Kosovo su građanski dok se jadni bošnjo bori čak i za ovakav Dayton...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Zastupnici SNSD-a i HDZ-a oborili državni budžet na sjednici Parlamenta BiH Postano: 21 srp 2020, 11:09 |
|
|
Gazda je napisao/la: Evo ako sam ja dobro shvatio ovoga zakon o budžet institucija nije prošao u Federaciji 3 protiv u RS 4 protiv Nije prošao po hitnom postupku. Razmatraće se opet na sljedećoj sjednici (koja će biti danas). Šta su sad naumili boga pitaj. Ja više ništa ne kontam. 
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Nbgd88
|
Naslov: Re: Zastupnici SNSD-a i HDZ-a oborili državni budžet na sjednici Parlamenta BiH Postano: 21 srp 2020, 11:25 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Gazda je napisao/la: Evo ako sam ja dobro shvatio ovoga zakon o budžet institucija nije prošao u Federaciji 3 protiv u RS 4 protiv Nije prošao po hitnom postupku. Razmatraće se opet na sljedećoj sjednici (koja će biti danas). Šta su sad naumili boga pitaj. Ja više ništa ne kontam.  Da nije ovo što je Daramo napisao. Citat: Sad i Srbi traže da direktor UIO bude Srbin, pošto do sada nije nikada bio. Meni ovo izgleda kao da i SNSD traži razlog da blokira. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bosnjak007
|
Naslov: Re: Zastupnici SNSD-a i HDZ-a oborili državni budžet na sjednici Parlamenta BiH Postano: 21 srp 2020, 12:08 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Zastupnici SNSD-a i HDZ-a oborili državni budžet na sjednici Parlamenta BiH Postano: 21 srp 2020, 12:16 |
|
|
Bosnjak007 je napisao/la: Bit će kako Bakir kaže. Dok mu je jadnog Čovića A ovamo se naguzio Dodiku i dao sve što je traženo. Čak i budžet bez para za NATO.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bosnjak007
|
Naslov: Re: Zastupnici SNSD-a i HDZ-a oborili državni budžet na sjednici Parlamenta BiH Postano: 21 srp 2020, 12:23 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Bosnjak007 je napisao/la: Bit će kako Bakir kaže. Dok mu je jadnog Čovića A ovamo se naguzio Dodiku i dao sve što je traženo. Čak i budžet bez para za NATO. Pa jebo te NATO to će doći prije ili kasnije jadan ne bio. To je neminovan proces.Ovo ti je kao igra šaha. Doći će i kraljica na red, al treba prvo topove i lovce uzeti. Duga je ovo utakmica
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bobanovski
|
Naslov: Re: Zastupnici SNSD-a i HDZ-a oborili državni budžet na sjednici Parlamenta BiH Postano: 21 srp 2020, 12:31 |
|
|
Bosnjak007 je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Dok mu je jadnog Čovića A ovamo se naguzio Dodiku i dao sve što je traženo. Čak i budžet bez para za NATO.
Pa jebo te NATO to će doći prije ili kasnije jadan ne bio. To je neminovan proces.Ovo ti je kao igra šaha. Doći će i kraljica na red, al treba prvo topove i lovce uzeti. Duga je ovo utakmica Ovako ste u Sarajevu izvlačili štakorskim kanalima 1993 svoje da bi ubijali po srednjoj Bosni. Zajebi Čovića, otić će on ali vama račun dolazi kad tad jer to je suđeno. Sve će se to vama vratiti
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hara
|
Naslov: Re: Zastupnici SNSD-a i HDZ-a oborili državni budžet na sjednici Parlamenta BiH Postano: 21 srp 2020, 12:35 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Gazda je napisao/la: Evo ako sam ja dobro shvatio ovoga zakon o budžet institucija nije prošao u Federaciji 3 protiv u RS 4 protiv Nije prošao po hitnom postupku. Razmatraće se opet na sljedećoj sjednici (koja će biti danas). Šta su sad naumili boga pitaj. Ja više ništa ne kontam.  A ja bas tebe mislio pitat sta se dogadja:)) Inace mislim da Covic nije taj koji vuce kljucne poteze nego netko drugi. A taj netko je sinoc dobio 22 mlrd eura i mozemo se samo nadati da za te pare nisu trazeni nikakvi politicki ustupci.
_________________ Osjecaj me prati da sam fiju...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Gazda
|
Naslov: Re: Zastupnici SNSD-a i HDZ-a oborili državni budžet na sjednici Parlamenta BiH Postano: 21 srp 2020, 12:36 |
|
Pridružen/a: 08 svi 2020, 16:23 Postovi: 3976 Lokacija: Stolni grad
|
Bosnjak007 je napisao/la: Bit će kako Bakir kaže. Jesi dobar ti pa upravo je Čovic dobio što je tražio, budžet se neće razmatrat po hitnom postupku, to je cijelo vrijeme HDZ tražio i to su dobili. Pogledaj 2.točku dnevnog reda pa ćeš vidjet kako je prošlo
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Gazda
|
Naslov: Re: Zastupnici SNSD-a i HDZ-a oborili državni budžet na sjednici Parlamenta BiH Postano: 21 srp 2020, 12:42 |
|
|
Hara je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Nije prošao po hitnom postupku. Razmatraće se opet na sljedećoj sjednici (koja će biti danas). Šta su sad naumili boga pitaj. Ja više ništa ne kontam.  A ja bas tebe mislio pitat sta se dogadja:)) Inace mislim da Covic nije taj koji vuce kljucne poteze nego netko drugi. A taj netko je sinoc dobio 22 mlrd eura i mozemo se samo nadati da za te pare nisu trazeni nikakvi politicki ustupci. Pogrešno misliš, Plenković nema ni 1% utjecaja na Čovića(više ima Čovic na njega) , poslje smrti Tuđmana HDZ BiH ima veze s Hrvatskim onoliko koliko Hrvatskom treba za dobit izbore, inače nebi Sanader dao silne novce za osnivanje 90tke.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bosnjak007
|
Naslov: Re: Zastupnici SNSD-a i HDZ-a oborili državni budžet na sjednici Parlamenta BiH Postano: 21 srp 2020, 12:46 |
|
|
Gazda je napisao/la: Bosnjak007 je napisao/la: Bit će kako Bakir kaže. Jesi dobar ti pa upravo je Čovic dobio što je tražio, budžet se neće razmatrat po hitnom postupku, to je cijelo vrijeme HDZ tražio i to su dobili. Pogledaj 2.točku dnevnog reda pa ćeš vidjet kako je prošlo Jah jah
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Gazda
|
Naslov: Re: Zastupnici SNSD-a i HDZ-a oborili državni budžet na sjednici Parlamenta BiH Postano: 21 srp 2020, 12:49 |
|
|
Bosnjak007 je napisao/la: Gazda je napisao/la: Jesi dobar ti pa upravo je Čovic dobio što je tražio, budžet se neće razmatrat po hitnom postupku, to je cijelo vrijeme HDZ tražio i to su dobili. Pogledaj 2.točku dnevnog reda pa ćeš vidjet kako je prošlo Jah jah Delegati Doma naroda su odmah na početku sjednice glasali o tome da li će se budžet institucija BiH razmatrati po hitnom postupku, ali prijedlog nije dobio podršku. Glavnu prepreku za usvajanje državnog budžeta predstavlja Dom naroda budući da je HDZ-u u tom zakonodavnom tijelu ranije omogućen takozvani "kontrolni paket". Jah Jah 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Nbgd88
|
Naslov: Re: Zastupnici SNSD-a i HDZ-a oborili državni budžet na sjednici Parlamenta BiH Postano: 21 srp 2020, 12:52 |
|
|
Citat: Denis Bećirović, delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, izjavio je tokom današnje hitne sjednice tog zakonodavnog tijela da je od predloženog budžeta institucija BiH gori samo neusvojen budžet.
"Prekršeni su svi zakoni koji regulišu usvajanje budžeta institucija BiH. Prekršen je i Poslovnik Doma naroda budući da on nalaže da mi zahtjev od Predstavničkog doma dobijemo najkasnije do 15. novembra. To znači da smo zahtjev trebali dobiti do 15. novembra 2019. godine i da kasnimo gotovo devet mjeseci", kazao je Bećirović.
Naveo je kako bi bilo pošteno da se bh. javnosti kaže zašto se toliko kasni, ko je odgovoran i šta je prekršeno od zakonskih i poslovničkih procedura.
"Postoje ozbiljni nedostaci i slabosti u ponuđenom budžetu... Budžet planiran za Institucija ombudsmena BiH smanjen je za 114 hiljada KM. Budžet nije adekvatna podrška ni Aneksu 7. To je srce Dejtonskog sporazuma. Smanjena su sredstva Fondu za povratak za 16 hiljada KM", kazao je on.
Upozorio je da budžet nije podrška ni jačanju vanjske politike i da su smanjenja sredstva za više od četiri miliona KM.
"Mi u vanjskoj politici moram napraviti zaokret. Washington, Brisel, Berlin, London i Pariz. Tamo nas nema u dovoljnoj mjeri", rekao je Bećirović, dodavši da budžet nije podrška ni jačanju sektora sigurnosti.
Sredstva za Ministarstvo sigurnosti smanjena su, prema njegovim riječima, za 707 hiljada KM.
"Ne znam ima li ijedna država u Evropi da je ovako smanjivala sredstva za resor sigurnosti za vrijeme migrantske krize", rekao je Bećirović, napomenuvši da je Srbija u vrhu evropskih zemalja kada je riječ o ulaganju u odbranu i sigurnost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bosnjak007
|
Naslov: Re: Zastupnici SNSD-a i HDZ-a oborili državni budžet na sjednici Parlamenta BiH Postano: 21 srp 2020, 12:55 |
|
|
Gazda je napisao/la: Bosnjak007 je napisao/la: Jah jah Delegati Doma naroda su odmah na početku sjednice glasali o tome da li će se budžet institucija BiH razmatrati po hitnom postupku, ali prijedlog nije dobio podršku. Glavnu prepreku za usvajanje državnog budžeta predstavlja Dom naroda budući da je HDZ-u u tom zakonodavnom tijelu ranije omogućen takozvani "kontrolni paket". Jah Jah  Bumo vidjeli 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Zastupnici SNSD-a i HDZ-a oborili državni budžet na sjednici Parlamenta BiH Postano: 21 srp 2020, 12:55 |
|
|
Bosnjak007 je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Dok mu je jadnog Čovića A ovamo se naguzio Dodiku i dao sve što je traženo. Čak i budžet bez para za NATO.
Pa jebo te NATO to će doći prije ili kasnije jadan ne bio. To je neminovan proces.Ovo ti je kao igra šaha. Doći će i kraljica na red, al treba prvo topove i lovce uzeti. Duga je ovo utakmica Jebo tebe NATO. Neće nikad doći na red. Svjesni ste vi toga jako dobro.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Zastupnici SNSD-a i HDZ-a oborili državni budžet na sjednici Parlamenta BiH Postano: 21 srp 2020, 12:58 |
|
|
Gazda je napisao/la: Bosnjak007 je napisao/la: Bit će kako Bakir kaže. Jesi dobar ti pa upravo je Čovic dobio što je tražio, budžet se neće razmatrat po hitnom postupku, to je cijelo vrijeme HDZ tražio i to su dobili. Pogledaj 2.točku dnevnog reda pa ćeš vidjet kako je prošlo Zašto su to tražili? U čemu je razlika ako usvoje budžet u 10 ili u 17 sati? Hitno nehitno isti kurac ako će ga već usvajati. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bosnjak007
|
Naslov: Re: Zastupnici SNSD-a i HDZ-a oborili državni budžet na sjednici Parlamenta BiH Postano: 21 srp 2020, 12:59 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Bosnjak007 je napisao/la: Pa jebo te NATO to će doći prije ili kasnije jadan ne bio. To je neminovan proces.Ovo ti je kao igra šaha. Doći će i kraljica na red, al treba prvo topove i lovce uzeti. Duga je ovo utakmica Jebo tebe NATO. Neće nikad doći na red. Svjesni ste vi toga jako dobro. Kad tad ćete leći na rudu, to je samo opiranje. Ide polahko ali na kraju prihvatate sve jer ste potkupljivi. Da vam se malo pozicija malo para i vi se smirite i vratite na Allahov put.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Nbgd88
|
Naslov: Re: Zastupnici SNSD-a i HDZ-a oborili državni budžet na sjednici Parlamenta BiH Postano: 21 srp 2020, 13:04 |
|
|
Usvojen budžet institucija BiH za 2020. godinu u prvom čitanju, HDZ-ovci glasali "za" https://www.klix.ba/vijesti/bih/usvojen ... /200721068Delegati Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH usvojili su u prvom čitanju budžet institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu. Od 14 prisutnih 13 delegata je glasalo "za" usvajanje budžeta i jedan "suzdržan" glas. Indikativno je da su delegati Hrvatske demokratske zajednice glasali "za" i da bi budžet mogao biti usvojen u drugum čitanju. Suzdržan je bio jedino delegat Mladen Bosić iz Srpske demokratske stranke. Nakon što je budžet usvojen u prvom čitanju održava se pauza, nakon čega bi trebalo da delegati ulažu amandmane na budžet. Jupi! Živela demokratija! 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bosnjak007
|
Naslov: Re: Zastupnici SNSD-a i HDZ-a oborili državni budžet na sjednici Parlamenta BiH Postano: 21 srp 2020, 13:09 |
|
|
Gazda je napisao/la: Bosnjak007 je napisao/la: Jah jah Delegati Doma naroda su odmah na početku sjednice glasali o tome da li će se budžet institucija BiH razmatrati po hitnom postupku, ali prijedlog nije dobio podršku. Glavnu prepreku za usvajanje državnog budžeta predstavlja Dom naroda budući da je HDZ-u u tom zakonodavnom tijelu ranije omogućen takozvani "kontrolni paket". Jah Jah  Ispao si glup. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Zastupnici SNSD-a i HDZ-a oborili državni budžet na sjednici Parlamenta BiH Postano: 21 srp 2020, 13:13 |
|
|
|
Nije još usvojen. Sad idu amandmani pa drugo čitanje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hara
|
Naslov: Re: Zastupnici SNSD-a i HDZ-a oborili državni budžet na sjednici Parlamenta BiH Postano: 21 srp 2020, 13:31 |
|
|
Gazda je napisao/la: Hara je napisao/la: A ja bas tebe mislio pitat sta se dogadja:))
Inace mislim da Covic nije taj koji vuce kljucne poteze nego netko drugi. A taj netko je sinoc dobio 22 mlrd eura i mozemo se samo nadati da za te pare nisu trazeni nikakvi politicki ustupci.
Pogrešno misliš, Plenković nema ni 1% utjecaja na Čovića(više ima Čovic na njega) , poslje smrti Tuđmana HDZ BiH ima veze s Hrvatskim onoliko koliko Hrvatskom treba za dobit izbore, inače nebi Sanader dao silne novce za osnivanje 90tke. Jasno mi je sto zelis reci, ali nacuo sam da Plenki ne funkcionira kao Sanader. Covic iznosi ideje i razmisljanja, a Plenki na to okrece palac gore ili dolje. Tako sam cuo... ali kajgod, budjet je usvojen, sad se mozemo samo nadati da za CIK imamo drugog jokera iz rukava.
_________________ Osjecaj me prati da sam fiju...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Diablo
|
Naslov: Re: Zastupnici SNSD-a i HDZ-a oborili državni budžet na sjednici Parlamenta BiH Postano: 21 srp 2020, 13:44 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Gazda je napisao/la: Jesi dobar ti pa upravo je Čovic dobio što je tražio, budžet se neće razmatrat po hitnom postupku, to je cijelo vrijeme HDZ tražio i to su dobili. Pogledaj 2.točku dnevnog reda pa ćeš vidjet kako je prošlo Zašto su to tražili? U čemu je razlika ako usvoje budžet u 10 ili u 17 sati? Hitno nehitno isti kurac ako će ga već usvajati.  Evo i ja se pitam sta mu ovo znaci. Pa citam vise puta isto, misleci da mi se pricinja... Kakve veze ima ako budzet nece biti po hitnom nego par sati kasnije?
_________________ Hrvatska ,Slovenija ,Srbija,Crna Gora ,Makedonija te Kosovo su građanski dok se jadni bošnjo bori čak i za ovakav Dayton...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Zastupnici SNSD-a i HDZ-a oborili državni budžet na sjednici Parlamenta BiH Postano: 21 srp 2020, 13:46 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 44045 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
Čestitke HDZ-u na buđetu. Šta ono Robi reče barem dva pokušaja, pogodak iz prve u sridu.
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|