HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 29 ožu 2024, 09:48.

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 164 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Milanović odlikuje postrojbe HVO-a, Muslimanski političari nabrajaju njima sporne zapovjednike
PostPostano: 02 kol 2020, 10:07 
Offline

Pridružen/a: 30 sij 2020, 20:18
Postovi: 2340
Citat:
Džaferović: Odlikovanje optuženog za ratne zločine je necivilizacijski čin, pozivam Milanovića da odustane

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović pozvao je predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića da još jednom vrlo ozbiljno razmotri sve moguće implikacije i odustane od uručivanja odlikovanja Zlatanu Miji Jeliću, optuženom za ratne zločine na području Mostara i bjeguncu od pravde.

- Osim što je to necivilizacijski čin protivan evropskim vrijednostima, on bi sasvim sigurno negativno utjecao na odnose Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Naše države su međusobno upućene jedna prema drugoj i izgradnja dobrih odnosa se ukazuje kao nasušna potreba, kazao je Džaferović.

On u svojoj izjavi naglašava da je nakon predsjedničkih izbora u Hrvatskoj očekivao da se konačno krene u rješavanje nagomilanih otvorenih pitanja između dviju zemalja.

- Moram sa žaljenjem konstatovati da do toga nije došlo. Naprotiv, najnoviji potezi koje povlače vlasti Hrvatske proizvode nova otvorena pitanja. Posljednji primjeri su diskriminatorska i uvredljiva odluka o ulasku u Hrvatsku građana Bosne i Hercegovine vezano za pandemiju korona virusa, samovlasna sječa šume na Plješevici i najava o uručenju priznanja osobi optuženoj za teške zločine na području Mostara, navodi Džaferović.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH je istaknuo kako je dužan upozoriti da će ako se ovakva praksa nastavi, neminovno doći do pogoršanja u odnosima, sa svim mogućim posljedicama i da će odgovornost za to snositi Hrvatska.

-Od svojih susjeda tražimo da nas poštuju onoliko koliko mi poštujemo njih. Nikome nećemo dozvoliti da nas vrijeđa i ponižava, zaključio je Džaferović.

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović je najavio da će na 25. godišnjicu Oluje odlikovati četiri gardijske brigade HVO-a i Vojnu policiju, koje su dale doprinos u oslobađaju Hrvatske, a među onima kojima će biti uručeno odlikovanje je i Zlatan Mijo Jelić, kojeg je Tužilaštvo Bosne i Hercegovine 2016. godine optužilo za ratne zločine na području Mostara, nakon čega je on pobjegao u Hrvatsku.

Zlatan Mijo Jelić optužen je da je učestvovao u organiziranju i izvršenju širokog i sistematičnog napada usmjerenog protiv civilnog bošnjačkog stanovništva na području općine Mostar.

-Široki i sistematični napad usmjeren protiv bošnjačkog stanovništva vršen je u cilju realizacije strateških ciljeva hrvatskog naroda, i to: etničkim čišćenjem, protivpravnim lišenjem slobode muškaraca i zatvaranjem u zatvore i logore, izvođenjem muškaraca na prinudne radove na liniji fronta i u živi štit, te prisilnim progonom i premještanjem žena, djece i starih na teritoriju pod kontrolom Armije BiH u periodu od maja 1993. do početka marta 1994. godine, navedeno je u optužnici.

Sud BiH je 2019. godine, s obzirom da Jelić nije bio dostupan bh. pravosuđu, donio odluku da predmet ustupi Hrvatskoj i ta procedura još traje.


Javite se na mobitel Zorane, Šefik vas poziva.

_________________
Pogled Joca Vujičića


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Milanović odlikuje postrojbe HVO-a, Muslimanski političari nabrajaju njima sporne zapovjednike
PostPostano: 02 kol 2020, 10:29 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 svi 2020, 15:23
Postovi: 3165
Diablo je napisao/la:
Zanimljivo kako je Milanovic ovim potezom efektivno razbio desnicu(njenu ideju) oduzevsi joj samo njeno srce(hrvate u bih). Sad će imati dosta manje napada jer je većinska strana zadovoljena(HVO) a izgleda da ce HOS unistit do kraja...

Kad ga budu unistavali, dat ce dodatne beneficije strukturama HVO il uputit par izjava prema sarajevu cime ce protivljenje na Hr sceni biti daleko manje

I neka će, oni su glavni krivci za sve loše što se HVOu dogodilo u ratu, a direktno su stvorili ABiH, obični islamoljubci

_________________
Srpsko-hrvatski svijet


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Milanović odlikuje postrojbe HVO-a, Muslimanski političari nabrajaju sporne zapovjednike
PostPostano: 02 kol 2020, 10:41 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 07 lip 2019, 15:42
Postovi: 2197
Lokacija: Negdi na granici svitova
Grumpy je napisao/la:
bobanovski je napisao/la:
Ponavljaš se oko VRS-a i UZP-a, UZP je politička konstrukcija izmišljena od Britanaca na suđenju pripadnicima IRA-e kada nisu imali nikakvih dokaza, to u međunarodnom pravu ne postoji.

Ukoliko Safet Oruscevic može zahvaljivati Srbima zbog spašavanja Muslimana Mostara ne vidim zašto nebi zahvalili Ratku Mladiću i VRS-u zbog spašavanja Hrvata Novog Travnika od strane mudzahedina. Jedan i drugi slučaj je vodio Ratko Mladić što Safet zna najbolje.

1993 nije postojao nikakav srpski napad na Armiju, sklopljeno je primirje s Krajišnikom i Armija je se izvlačila štakorskim kanalima iz Sarajeva da napada srednju Bosnu.
Više je vaših "legendi" šehidilo u Lasvanskoj Dolini nego u Sarajevu, vaša politika je samo nastavak 1993. Cilj je isti s izlaskom na Neum preko Stoca i stvaranje kalifata.


Vidim da kod dijela diskutanata postoji izražena mazohistička i patološka crta uporne želje da se kopa po starim ranama i da se za mene barem, brato-ubilački rat, i rat žrtava velikosrpske agresije pretvori u trajno stanje svijesti. Razumijem da netko i danas na obje strane sjedi na vlasti zbog toga, ali ne pristajem da mi se to nameće kao standard naših odnosa. Bošnjačka politika je vraški loša i danas, ali, ni hrvatska politika u BiH nije pomirljiva niti blizu koliko bi mogla biti. Neće biti nikakvog izlaska na Neum preko Stoca niti kalifata ma koliko ti priželjkivao taj scenarij, jer naprosto niti postoji snaga, a niti stvarna volja za to. Ako ti to ne želiš da vidiš, onda ja tu ništa ne mogu.
Voljet se ne moramo, ali se ne moramo ni fanatično mrzit.


Kakvo mirenje, pokušali su kroz Jugoslaviju "miriti" narode ovdje pa nisu uspjeli, plus je Jugoslavija bila jaka država u usporedbi sa ovom skalamerijom. U ovako duboko podjeljenom društvu gdje se vi bahatite i uz blagoslov stranaca tražite svaku i najmanju rupu u zakonu da iskažete svoju islamističku nabujalu mržnju, vi očekujete neko pomirenje i blagonaklonost od politički oslabljenih Hrvata? Nakon maltretiranja i ubijanja hrvatskih povratnika, nakon toliko nepresuđenih zločina nad Hrvatima pričaš o nekom bratsvu? Gdje to bratstvo još postoji osim kod Parage i sličnih cviećara koji vas gledaju kao na nestašnu djecu kojima se svaki poganluk nagrađiva velikom čokoladom. Vaše snove o kalifatu na Jadranu su veoma uspješno srušili bojovnici HVO-a sa generalom Praljkom na čelu. Pozdrav džihadli čaršijama u 24%. No da ne zagađujemo temu više.

_________________
Kažnjenik uvijek su me zvali svi


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Milanović odlikuje postrojbe HVO-a, Muslimanski političari nabrajaju njima sporne zapovjednike
PostPostano: 02 kol 2020, 11:08 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 13 ožu 2019, 21:34
Postovi: 13882
Lokacija: Sjeverna Bosna
OPTEREĆENJE ODNOSA

Džaferović: Pozivam Milanovića da odustane od uručivanja odlikovanja optuženom za ratne zločine


Citat:
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović pozvao je predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića da još jednom vrlo ozbiljno razmotri sve moguće implikacije i odustane od uručivanja odlikovanja Zlatanu Miji Jeliću, optuženom za ratne zločine na području Mostara i bjeguncu od pravde.


https://www.klix.ba/vijesti/bih/dzafero ... /200802025


:tank

Ima li tko da objasni ovim idiotima raszliku između optuženog i osuđenog?? A ovo "i bjeguncu od pravde" je osuda unaprijed???

_________________
Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Milanović odlikuje postrojbe HVO-a, Muslimanski političari nabrajaju njima sporne zapovjednike
PostPostano: 02 kol 2020, 11:45 
Offline

Pridružen/a: 11 vel 2019, 12:17
Postovi: 766
A kad Zoki krene odgovarat na reagisanja iz Sarajeva, to ce tek biti show...:)))

_________________
Osjecaj me prati da sam fiju...


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Milanović odlikuje postrojbe HVO-a, Muslimanski političari nabrajaju njima sporne zapovjednike
PostPostano: 02 kol 2020, 13:17 
Offline

Pridružen/a: 30 lip 2016, 15:26
Postovi: 7774
Grumpy je napisao/la:
bobanovski je napisao/la:
Kakva pomirba u situaciji u kojoj 3 put postavljate Komšića koji osvaja više glasova nego Dzaferović sa prijetnjama mitraljezom i nestankom Hrvatima!?

Sanjate i o trećoj okupaciji doma naroda 2022 i BiH je mrtva zbog vas kao i Mostar, kakav točno suživot ti zamišljaš li mi objasniti?
Zar nisi jučer tvrdio da preko CIK-a okupirate naš dom naroda po treći put :D?

Zbog čega je ta takijica?


BiH nije mrtva zato jer tzv. RS želi da se otcijepi i već 25 godina sve koči???
Odavno je BiH mrtva, odn. nikad nije ni zaživila, i tu su odnosi katolika i muslimana ništavni.
Sastale se stranačke bande da dijele plijen, pa hoće da prerade jedna drugu. Koga briga za njih. Nema tu nevinih. Sjeti se revolucionarne ljubavi SNSD i HDZ u BiH i kapsula.

Nisam nikad spomenuo CIK, barem ne nedavno i ne na ovom forumu.
Ja sam ti pogrešna adresa za konstituentne narode, i naklapanja o ustavima i člancima.

Moja vizija je hrvatska država kao demokratska i građanska, koja ujedinjuje RH i BiH u jednu cjelinu.
Ovo sad u BiH je u tolikoj mjeri truhlo da se ne vrijedi više time baviti.
Žao mi je što postoje ljudi koji koriste situaciju da dalje zamute vodu.
Ja punu pomirbu možda neću doživjet, ali ću učiniti sve da do nje dođe.

BiH je mrtva tj praktički je lešina raspadnuta i drži je samo MZ koja podržava vaš ekstremizam preko Inzka.

Samo je pitanje vremena kada se *** raspada, uskoro će cijela postati kao Mostar.

Ostati će samo Republika Srpska kao normalno tkivo dok će sve ostalo biti blokirano, zbog čega ti voliš uopće BiH ako prezireš Srbe i Hrvae? Zbog čega bi ista trebala opstati?
Možda zbog vaše "rahat patnje" s ciljem poklapanja?


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Milanović odlikuje postrojbe HVO-a, Muslimanski političari nabrajaju njima sporne zapovjednike
PostPostano: 02 kol 2020, 13:19 
Online
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29
Postovi: 68263
Lokacija: hrvatsko-bošnjačka Federacija
bobanovski je napisao/la:
Grumpy je napisao/la:

BiH nije mrtva zato jer tzv. RS želi da se otcijepi i već 25 godina sve koči???
Odavno je BiH mrtva, odn. nikad nije ni zaživila, i tu su odnosi katolika i muslimana ništavni.
Sastale se stranačke bande da dijele plijen, pa hoće da prerade jedna drugu. Koga briga za njih. Nema tu nevinih. Sjeti se revolucionarne ljubavi SNSD i HDZ u BiH i kapsula.

Nisam nikad spomenuo CIK, barem ne nedavno i ne na ovom forumu.
Ja sam ti pogrešna adresa za konstituentne narode, i naklapanja o ustavima i člancima.

Moja vizija je hrvatska država kao demokratska i građanska, koja ujedinjuje RH i BiH u jednu cjelinu.
Ovo sad u BiH je u tolikoj mjeri truhlo da se ne vrijedi više time baviti.
Žao mi je što postoje ljudi koji koriste situaciju da dalje zamute vodu.
Ja punu pomirbu možda neću doživjet, ali ću učiniti sve da do nje dođe.

BiH je mrtva tj praktički je lešina raspadnuta i drži je samo MZ koja podržava vaš ekstremizam preko Inzka.

Samo je pitanje vremena kada se *** raspada, uskoro će cijela postati kao Mostar.

Ostati će samo Republika Srpska kao normalno tkivo dok će sve ostalo biti blokirano, zbog čega ti voliš uopće BiH ako prezireš Srbe i Hrvae? Zbog čega bi ista trebala opstati?
Možda zbog vaše "rahat patnje" s ciljem poklapanja?


Već 30 godina se svi pate u pokušaju muslimana da na guzove dobiju još 1% teritorija. :smijeh

Pati se 10% Hrvata, 15% Srba i 90% Muslimana. :zubati

Oni će radije izgubit još 50% svoje populacije kroz raseljavanje i bježanje iz ludnice, ako će samo 1% naštetit dušmnima. :zubati

_________________
Hoće li Musk uključiti Starlink Bošnjacima? .
Vojni proračun Bošnji manji je od proračuna Dinama

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIooooooooooo


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Milanović odlikuje postrojbe HVO-a, Muslimanski političari nabrajaju sporne zapovjednike
PostPostano: 02 kol 2020, 13:20 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 svi 2009, 12:12
Postovi: 21292
bobanovski je napisao/la:
Grumpy je napisao/la:

Pa vidi. Dajem potporu Domovinskom ratu uvijek i vazda dok sam živ. Hrvatska je napadnuta, nasrnuli su na hrvatski narod. Tu je sve čisto kao suza.
Vojna pomoć Bihaću čista kao suza, borba protiv srpske okupacije BiH 1995 tj. vojna intervencija u BiH čista kao suza. Pomoć prognanicima iz BiH nesporna. Prošlo je i nešto oružja za BiH, ali ni blizu koliko je moglo i trebalo.

Ovo oko rata Bošnjaka i Hrvata, muljanje, ne zamjeram da su pomagali HVO, neka su, imali su pravo na to, ali, ali, bilo je muljanja sa Srbima oko BiH i previše, nisu bili principijelni da zahtijevaju od BH Hrvata da se orijentiraju ka Sarajevu do Washingtonskog sporazuma.
Mogli su više i jače da utječu i na HVO i ABiH, imali su mnogo toga u svojim rukama.
Nisu smjeli dozvoliti da situacija toliko eskalira. Tuđman je bio veliki autoritet.
Imao je toliku snagu i ugled da je telefonskim pozivom mogao brda da pomjera da je htio.
Žao mi je što nije poznavao BiH, niti je potpuno i do kraja poznavao katolike i muslimane iz BiH. To mu je bila jedina mana uopće! Za dva koplja je bio ispred Slobe i Alije. Svaki bi hrvatski lider po default-u trebao poznavati u BiH, ali objektivno.

Od Alije se nije moglo mnogo očekivati. Ne ekskulpiram ga, ali je objektivno bio manji i nemoćniji, prirodno nesposoban da brani kolektiv, krajnje sposoban da radi samo za sebe, ima tu i religija utjecaja. Odgovornost je uvijek na većem i jačem.
Mnoge su se nesreće mogle spriječiti da se na vrijeme reagiralo.
I sada kusamo popašu grešaka tog vremena i tko zna koliko ćemo još.
Malo tko od nas će doživjet da se ratne greške barem malo ublaže.

Tuđman je napravio grešku 93 a to je što nije poslao sve gardijske brigade u srednju Bosnu tj povezao HVO i HV.

To je bilo drugo vrijeme bez interneta i sramotan je bio odnos npr dok je Hrvatska vodila Maslenicu vi ste etnički čistili srednju Bosnu i sanjali o Neumu, okupirali Bugojno koje je dan danas okupirano.

Krajine više nema, nema više takije niti klanja na spavanju Hrvata HVO-a od Muslimana iz HVO-A.


To je bila Tuđmanova jedina greška, što nije jače pokazao zube.
Pogledajmo Ramu.
Da ss tako na početku reagiralo u Bugojnu, Travniku i Mostaru (pa i Konjicu), rata ne bi bilo.
Do Washingtona je i došlo kad je krenula ozbiljnija priča o vojnoj intervenciji HVa i kad se dogodilo par strateških akcija poput Hera.
Uostalom, tu je Tuđmanu obećano pola Bosne.

Franjo je ratovao sa Srbima, teško je mogao zamisliti pomašanje muslimanskih kokošara kojima je spasio živote, da će isti klati nedužne hr civile po srednjoj Bosni i sjevernoj Hercegovini, s oružjem i resursima koje im je on poslao za obranu od Srba i to za vrijeme dok zbrinjava njihove obitelji po jadranskim hotelima...

Ali njima na štetu, Izetbegović je djelio BiH s Krajišnikom, njihovi će ispaštati.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Milanović odlikuje postrojbe HVO-a, Muslimanski političari nabrajaju njima sporne zapovjednike
PostPostano: 02 kol 2020, 13:22 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 svi 2009, 12:12
Postovi: 21292
Robbie MO je napisao/la:
bobanovski je napisao/la:
BiH je mrtva tj praktički je lešina raspadnuta i drži je samo MZ koja podržava vaš ekstremizam preko Inzka.

Samo je pitanje vremena kada se *** raspada, uskoro će cijela postati kao Mostar.

Ostati će samo Republika Srpska kao normalno tkivo dok će sve ostalo biti blokirano, zbog čega ti voliš uopće BiH ako prezireš Srbe i Hrvae? Zbog čega bi ista trebala opstati?
Možda zbog vaše "rahat patnje" s ciljem poklapanja?


Već 30 godina se svi pate u pokušaju muslimana da na guzove dobiju još 1% teritorija. :smijeh

Pati se 10% Hrvata, 15% Srba i 90% Muslimana. :zubati

Oni će radije izgubit još 50% svoje populacije kroz raseljavanje i bježanje iz ludnice, ako će samo 1% naštetit dušmnima. :zubati


Neće muslimani dobiti državu, ni vodovod nemaju :D


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Milanović odlikuje postrojbe HVO-a, Muslimanski političari nabrajaju sporne zapovjednike
PostPostano: 02 kol 2020, 13:28 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 srp 2017, 10:10
Postovi: 37650
Ceha je napisao/la:
bobanovski je napisao/la:
Tuđman je napravio grešku 93 a to je što nije poslao sve gardijske brigade u srednju Bosnu tj povezao HVO i HV.

To je bilo drugo vrijeme bez interneta i sramotan je bio odnos npr dok je Hrvatska vodila Maslenicu vi ste etnički čistili srednju Bosnu i sanjali o Neumu, okupirali Bugojno koje je dan danas okupirano.

Krajine više nema, nema više takije niti klanja na spavanju Hrvata HVO-a od Muslimana iz HVO-A.


To je bila Tuđmanova jedina greška, što nije jače pokazao zube.
Pogledajmo Ramu.
Da ss tako na početku reagiralo u Bugojnu, Travniku i Mostaru (pa i Konjicu), rata ne bi bilo.
Do Washingtona je i došlo kad je krenula ozbiljnija priča o vojnoj intervenciji HVa i kad se dogodilo par strateških akcija poput Hera.
Uostalom, tu je Tuđmanu obećano pola Bosne.

Franjo je ratovao sa Srbima, teško je mogao zamisliti pomašanje muslimanskih kokošara kojima je spasio živote, da će isti klati nedužne hr civile po srednjoj Bosni i sjevernoj Hercegovini, s oružjem i resursima koje im je on poslao za obranu od Srba i to za vrijeme dok zbrinjava njihove obitelji po jadranskim hotelima...

Ali njima na štetu, Izetbegović je djelio BiH s Krajišnikom, njihovi će ispaštati.


Ma nije to više ni do teritorija koliko do njihovog inata i sramote što su se zajebali.
Ne znam odakle im je uopšte pala na pamet ideja da je moguće živiti sa nekim ko ne želi da živi da tobom.
Ajd i nekako dok su Muslimani i Hrvati ko fol želili da žive zajedno al danas kad ni Srbi ni Hrvati ne žele BiH, kad tzv. BiH u životu održava samo muslimanski inat i strah stranaca da ne bude rata... Svaki dan postojanja *** zvanog BiH je uzalud potrošen dan.

_________________
Srbi su mali narod sa karakterom super sile.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Milanović odlikuje postrojbe HVO-a, Muslimanski političari nabrajaju njima sporne zapovjednike
PostPostano: 02 kol 2020, 13:32 
Online
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29
Postovi: 68263
Lokacija: hrvatsko-bošnjačka Federacija
Hrvatska se treba ponašat kao regionalna sila u odnosima s Muslimanima, neću reći u odnosu na BiH jer ju ne kontroliraju.

Znači, ne mogu se istim tonom obraćati nama, u odnosu na naš ton prema njima.

_________________
Hoće li Musk uključiti Starlink Bošnjacima? .
Vojni proračun Bošnji manji je od proračuna Dinama

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIooooooooooo


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Milanović odlikuje postrojbe HVO-a, Muslimanski političari nabrajaju sporne zapovjednike
PostPostano: 02 kol 2020, 13:47 
Offline

Pridružen/a: 30 lip 2016, 15:26
Postovi: 7774
Ceha je napisao/la:
bobanovski je napisao/la:
Tuđman je napravio grešku 93 a to je što nije poslao sve gardijske brigade u srednju Bosnu tj povezao HVO i HV.

To je bilo drugo vrijeme bez interneta i sramotan je bio odnos npr dok je Hrvatska vodila Maslenicu vi ste etnički čistili srednju Bosnu i sanjali o Neumu, okupirali Bugojno koje je dan danas okupirano.

Krajine više nema, nema više takije niti klanja na spavanju Hrvata HVO-a od Muslimana iz HVO-A.


To je bila Tuđmanova jedina greška, što nije jače pokazao zube.
Pogledajmo Ramu.
Da ss tako na početku reagiralo u Bugojnu, Travniku i Mostaru (pa i Konjicu), rata ne bi bilo.
Do Washingtona je i došlo kad je krenula ozbiljnija priča o vojnoj intervenciji HVa i kad se dogodilo par strateških akcija poput Hera.
Uostalom, tu je Tuđmanu obećano pola Bosne.

Franjo je ratovao sa Srbima, teško je mogao zamisliti pomašanje muslimanskih kokošara kojima je spasio živote, da će isti klati nedužne hr civile po srednjoj Bosni i sjevernoj Hercegovini, s oružjem i resursima koje im je on poslao za obranu od Srba i to za vrijeme dok zbrinjava njihove obitelji po jadranskim hotelima...

Ali njima na štetu, Izetbegović je djelio BiH s Krajišnikom, njihovi će ispaštati.



Onaj Musliman što je snimao false flag u Mostaru kada su minirali Stari most je imao obitelj na Jadranu pa nije želio dati svoje ime i prezime
strancima.

Tko zna koliko je bilo takvih ratnih zločinaca, u Makarskoj su npr slavili pad Bugojna


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Milanović odlikuje postrojbe HVO-a, Muslimanski političari nabrajaju njima sporne zapovjednike
PostPostano: 02 kol 2020, 14:09 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 07 lip 2019, 15:42
Postovi: 2197
Lokacija: Negdi na granici svitova
RS je samo pokazatelj da jedino upravne jedinice pod kontrolom jednog naroda mogu funkcionirati neopterećeno.

_________________
Kažnjenik uvijek su me zvali svi


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Milanović odlikuje postrojbe HVO-a, Muslimanski političari nabrajaju njima sporne zapovjednike
PostPostano: 02 kol 2020, 14:11 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 28 svi 2020, 01:28
Postovi: 5701
Lokacija: planina
Milanović > Tuđman + Tito

Ozbiljno, samo jako Miki! :HercegBosanac :HVO


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Milanović odlikuje postrojbe HVO-a, Muslimanski političari nabrajaju njima sporne zapovjednike
PostPostano: 02 kol 2020, 16:48 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 19 sij 2014, 18:23
Postovi: 625
DrMag je napisao/la:
OPTEREĆENJE ODNOSA

Džaferović: Pozivam Milanovića da odustane od uručivanja odlikovanja optuženom za ratne zločine


Citat:
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović pozvao je predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića da još jednom vrlo ozbiljno razmotri sve moguće implikacije i odustane od uručivanja odlikovanja Zlatanu Miji Jeliću, optuženom za ratne zločine na području Mostara i bjeguncu od pravde.


https://www.klix.ba/vijesti/bih/dzafero ... /200802025


:tank

Ima li tko da objasni ovim idiotima raszliku između optuženog i osuđenog?? A ovo "i bjeguncu od pravde" je osuda unaprijed???


To je previše komplikovano za simpatizere ISILa a i za bivšeg logističara Muđahedina.
Ali, evo ima neko da im objasni da su nebitni (prvi komentar ispod članka).
“Milanovic ne zna ni da postoji ova voštana figura” :zubati


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Milanović odlikuje postrojbe HVO-a, Muslimanski političari nabrajaju njima sporne zapovjednike
PostPostano: 02 kol 2020, 17:49 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 28 svi 2020, 01:28
Postovi: 5701
Lokacija: planina
Fela Kuti je napisao/la:
DrMag je napisao/la:
OPTEREĆENJE ODNOSA

Džaferović: Pozivam Milanovića da odustane od uručivanja odlikovanja optuženom za ratne zločine




https://www.klix.ba/vijesti/bih/dzafero ... /200802025


:tank

Ima li tko da objasni ovim idiotima raszliku između optuženog i osuđenog?? A ovo "i bjeguncu od pravde" je osuda unaprijed???


To je previše komplikovano za simpatizere ISILa a i za bivšeg logističara Muđahedina.
Ali, evo ima neko da im objasni da su nebitni (prvi komentar ispod članka).
“Milanovic ne zna ni da postoji ova voštana figura” :zubati


Citat:
Milanovic ne zna ni da postoji ova voštana figura
539+


Citat:
ovaj akrep komandovo mudzahedinima i naso nekog prozivat
309+


Citat:
Kad se samo sjetim, kako su islamizirani srbi lajali na Kolindu, i radovali se pobjedi Milanovica.A ja im pisao da cete vidjet, da je Milanovic po vas, gori i od Kolinde.A oni se smijali.Ovo vam je tek pocetak, vidjet cete, kako ce vas Milanovic otrest kulturno i civilizirano.Pravit cete Kolindu od blata.
146+


Kamenjarski Srbi preuzeli i Klix? :D
Što je sljedeće, islambosna?


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Milanović odlikuje postrojbe HVO-a, Muslimanski političari nabrajaju sporne zapovjednike
PostPostano: 02 kol 2020, 18:30 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 10 svi 2019, 21:58
Postovi: 20462
Grumpy je napisao/la:

Pokojni Predsjednik Tuđman, za koga ja inače, sem kad je u pitanju BiH imam samo riječi hvale, nije bio glup, već dovoljno pametan da shvati da bi mu svaka intervencija u BiH donijela nevolje 1993, i da bi oslobođenje RH dovela u pitanje.
Odgovornost za sukob i zločine je u ovom slučaju podjednaka, iako smo mi u Sarajevu kao napadnuti sa srpske strane imali mali moralni kredibilitet u toj priči više.

Ovo prvo je istina, HV se nije mogao mješati aktivnije u BiH zbog toga što bi nas svijet osudio i nabio nam sankcije. U jednom trenutku su neprijatelji Hrvatske već spremali podli plan kako te sankcije izglasati.

Tuđman rat s Muslimanima nije htio, to je bila samo nepotrebna kombinacija u situaciji gdje je 1/3 Hrvatske pod okupacijom, samo bi budala tada krenula otvarati drugi front.

Hrvatsko vodstvo je pomagalo HVO taman toliko da fizički opstanu i obrane se ali ne i toliko da krenu u napad, nikad nama nije cilj bio vojno poraziti vas već vas natjerati na mir. Zašto je HV tek 1995. sklopio formalno savezništvo pitajte Aliju, Tuđman je to nudio odmah na početku rata.

Vas je Alija upropastio u svakom pogledu.

_________________
Titanik potonio 15. a HDZ 17. Travnja


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Milanović odlikuje postrojbe HVO-a, Muslimanski političari nabrajaju sporne zapovjednike
PostPostano: 02 kol 2020, 18:33 
Offline

Pridružen/a: 11 vel 2019, 12:17
Postovi: 766
weasel je napisao/la:
Grumpy je napisao/la:

Pokojni Predsjednik Tuđman, za koga ja inače, sem kad je u pitanju BiH imam samo riječi hvale, nije bio glup, već dovoljno pametan da shvati da bi mu svaka intervencija u BiH donijela nevolje 1993, i da bi oslobođenje RH dovela u pitanje.
Odgovornost za sukob i zločine je u ovom slučaju podjednaka, iako smo mi u Sarajevu kao napadnuti sa srpske strane imali mali moralni kredibilitet u toj priči više.

Ovo prvo je istina, HV se nije mogao mješati aktivnije u BiH zbog toga što bi nas svijet osudio i nabio nam sankcije. U jednom trenutku su neprijatelji Hrvatske već spremali podli plan kako te sankcije izglasati.

Tuđman rat s Muslimanima nije htio, to je bila samo nepotrebna kombinacija u situaciji gdje je 1/3 Hrvatske pod okupacijom, samo bi budala tada krenula otvarati drugi front.

Hrvatsko vodstvo je pomagalo HVO taman toliko da fizički opstanu i obrane se ali ne i toliko da krenu u napad, nikad nama nije cilj bio vojno poraziti vas već vas natjerati na mir. Zašto je HV tek 1995. sklopio formalno savezništvo pitajte Aliju, Tuđman je to nudio odmah na početku rata.

Vas je Alija upropastio u svakom pogledu.


To je to, potpisujem.

_________________
Osjecaj me prati da sam fiju...


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Milanović odlikuje postrojbe HVO-a, Muslimanski političari nabrajaju sporne zapovjednike
PostPostano: 02 kol 2020, 19:14 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 svi 2009, 12:12
Postovi: 21292
novovrijeme je napisao/la:
Ceha je napisao/la:

To je bila Tuđmanova jedina greška, što nije jače pokazao zube.
Pogledajmo Ramu.
Da ss tako na početku reagiralo u Bugojnu, Travniku i Mostaru (pa i Konjicu), rata ne bi bilo.
Do Washingtona je i došlo kad je krenula ozbiljnija priča o vojnoj intervenciji HVa i kad se dogodilo par strateških akcija poput Hera.
Uostalom, tu je Tuđmanu obećano pola Bosne.

Franjo je ratovao sa Srbima, teško je mogao zamisliti pomašanje muslimanskih kokošara kojima je spasio živote, da će isti klati nedužne hr civile po srednjoj Bosni i sjevernoj Hercegovini, s oružjem i resursima koje im je on poslao za obranu od Srba i to za vrijeme dok zbrinjava njihove obitelji po jadranskim hotelima...

Ali njima na štetu, Izetbegović je djelio BiH s Krajišnikom, njihovi će ispaštati.


Ma nije to više ni do teritorija koliko do njihovog inata i sramote što su se zajebali.
Ne znam odakle im je uopšte pala na pamet ideja da je moguće živiti sa nekim ko ne želi da živi da tobom.
Ajd i nekako dok su Muslimani i Hrvati ko fol želili da žive zajedno al danas kad ni Srbi ni Hrvati ne žele BiH, kad tzv. BiH u životu održava samo muslimanski inat i strah stranaca da ne bude rata... Svaki dan postojanja *** zvanog BiH je uzalud potrošen dan.


Oni su na razini Muje i Hase iz viceva.
Pazi, njih ima oko milijun (plus-minus, nebitno), prije ih je bilo dva i mislili su doslovce poklopit sve ostale natalitetom.
Nisu oni nikad mislili živjeti s Antom j Jovom, nego izroditi dosta svoje djece da ova dvojica isele.
I onda neko vrijeme živjet na njihovom trudu.

U ex Yugi su skočili s 30% u pučanstvu do 2/3 u živorođenima, dok su BiH srbi kolonizirali Vojvodinu, a Hrvati Njemačku....

Njima je problem što oni nemaju alternativu.
Što će i di će?
Dok su se Hrvati i Srbi tukli, oni su mogli nešto i ižicati.
A sad?

Da im netko prepiše cijelu BiH i pola RH, CG i Srbije, opet bi isti umrli od gladi nakon par godina.
Nisu se naučili raditi, a bez rada nema ni kruha.

BiH je nefunkcionalna isključivo radi njih.
Mi i vi bi se vrlo brzo dogovorili, složili neke zajedničke interese (od raspada, pa nadalje).

Oni prvenstveno lažu sami sebe.
Mislim da tu nemaju srama.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Milanović odlikuje postrojbe HVO-a, Muslimanski političari nabrajaju njima sporne zapovjednike
PostPostano: 02 kol 2020, 19:16 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 svi 2009, 12:12
Postovi: 21292
Robbie MO je napisao/la:
Hrvatska se treba ponašat kao regionalna sila u odnosima s Muslimanima, neću reći u odnosu na BiH jer ju ne kontroliraju.

Znači, ne mogu se istim tonom obraćati nama, u odnosu na naš ton prema njima.

Oni su doslovce Mujo i Haso iz viceva, u Washimhtonu su potpisali da su pod našim protektoratom, samo se našima ne da s njima baviti.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Milanović odlikuje postrojbe HVO-a, Muslimanski političari nabrajaju sporne zapovjednike
PostPostano: 02 kol 2020, 19:25 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 svi 2009, 12:12
Postovi: 21292
weasel je napisao/la:
Grumpy je napisao/la:

Pokojni Predsjednik Tuđman, za koga ja inače, sem kad je u pitanju BiH imam samo riječi hvale, nije bio glup, već dovoljno pametan da shvati da bi mu svaka intervencija u BiH donijela nevolje 1993, i da bi oslobođenje RH dovela u pitanje.
Odgovornost za sukob i zločine je u ovom slučaju podjednaka, iako smo mi u Sarajevu kao napadnuti sa srpske strane imali mali moralni kredibilitet u toj priči više.

Ovo prvo je istina, HV se nije mogao mješati aktivnije u BiH zbog toga što bi nas svijet osudio i nabio nam sankcije. U jednom trenutku su neprijatelji Hrvatske već spremali podli plan kako te sankcije izglasati.

Tuđman rat s Muslimanima nije htio, to je bila samo nepotrebna kombinacija u situaciji gdje je 1/3 Hrvatske pod okupacijom, samo bi budala tada krenula otvarati drugi front.

Hrvatsko vodstvo je pomagalo HVO taman toliko da fizički opstanu i obrane se ali ne i toliko da krenu u napad, nikad nama nije cilj bio vojno poraziti vas već vas natjerati na mir. Zašto je HV tek 1995. sklopio formalno savezništvo pitajte Aliju, Tuđman je to nudio odmah na početku rata.

Vas je Alija upropastio u svakom pogledu.

Je.
Ali...
94 je zaprijetio vojnom invazijom, malo ih našamarao i odmah je bio Washington.
Da je to napravio na početku, rata s muslićima ne bi ni bilo.

Zamisli si da je ponovljena Rama još par puta?
Vidiš da Muslimani negdje provociraju, pošalješ par ljudi i riješiš to.

Mi smo izbjegavali konflikt s njima.
U Bugojnu je bila najjače naoružana brigada HVOa koja je samo sjedila i čekala, dok su Muslimani palili okolo, dok i Bugojno nije došlo na red.
Mi smo ratovali sa Srbima, a ovi su nam rovarili po leđima.
Pa protjerali su 150 tisuća ljudi, samo iz Travnika i Bugojna preko 35.

Naš problem je što smo civilizirani, pa oni misle da smo mekani.
A na Balkanu je to grijeh.
Srba se boje.

Da smo ih našamarali i stavili na svoje mjesto, danas bi bili manji od makova zrna...


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Milanović odlikuje postrojbe HVO-a, Muslimanski političari nabrajaju njima sporne zapovjednike
PostPostano: 03 kol 2020, 19:12 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 14:45
Postovi: 32061
E 'vako treba, jasno i glasno, bez uvijanja... :palacgore1

Citat:
Marko Ljubić: Alijin amanet se razbija o državnu politiku Hrvatske

https://kamenjar.com/alijin-amanet-se-r ... -hrvatske/
Citat:
Čisto s hrvatske nacionalno državne pozicije, ovo je politika, jer je bit politike odlučivanje, donošenje pravih odluka u pravom trenutku. S bošnjačke strane, poruke i pozivi su dezorijentacija u političkom smislu, suočavanje s gubitništvom i vrlo izgledno s trendom koji označava posve nove odnose, odnose u kojima Republika Hrvatska fokus svoga djelovanja i interesa usmjerava na Hrvate u BiH, umjesto na fiktivnu i posve nejasnu BiH.

Ti procesi traju već prilično vremena, počevši od Milanovićevog dolaska pred muslimansko vatreno proljeće u Mostar, zatim, uz sitne nelogičnosti u djelovanju Kolinde Grabar-Kitarović kao što je primanje sarajevske povelje s imenom turskog bega, tijekom cijelog njenog mandata, koji je bio zaokret u odnosu na Mesića i Josipovića, zatim posebno od prvoga posjeta Plenkovića Mostaru i Sarajevu, kada je jasno poručio da će Hrvatska biti jamac suvereniteta Hrvatima BiH, a Srbija morati preuzeti odgovornost za nedjela devedesetih godina, nakon čega je uslijedila kombinirana srpsko-bošnjačka operacija protiv HVO-a u Orašju.

Politiku valja osluškivati, naročito ispod bubnjeva. Islamistički vrh Bošnjaka očito ohrabren višegodišnjim reakcijama iz Zagreba, više je osluškivao bubnjeve, dreku, površinske znakove, a posve zanemarivao ono što se događalo u ozbiljnoj politici, a događalo se puno toga dobroga s hrvatske strane. Zato danas jauču i čude se. Govorim o histeriji bošnjačke politike i medija potaknute odlukom predsjednika Milanovića o odlikovanju ratnih brigada HVO-a, ali i odlukom Vlade Republike Hrvatske o posebnom odnosu prema državljanima Hrvatske iz BiH glede epidemioloških međudržavnih politika.

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović pozvao je predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića da odustane od planirane predaje odličja umirovljenom generalu HVO-a Zlatanu Miji Jeliću koji je u BiH optužen za ratne zločine. Zaboravio je Džafereović da je njega i kompanjone, ne samo Milanović pozivao na puno toga, uključivo i na poštivanje minimuma političkog statusa Hrvata, pa su se oglušili uvijek i u svakoj prigodi. Zaboravio je također da je Mijo Jelić ratni heroj hrvatskog naroda, pa je više nego nužno postaviti pitanje – za koju je to i za čiju BiH on osumnjičeni ratni zločinac? Džaferović dalje posve dezorijentiran priziva civilizaciju, europske vrijednosti, zanemarujući višestruko istican “amanet Alije Izetbegovića” turskom islamističkom lideru Erdoganu, pa je otužno slušati čovjeka i politiku, koja primjenjuje i kanonizira sve same suprotnosti onome na što se poziva. Treba li nekome zdrava razuma tumačiti civilizacijski odnos europske civilizacije i onoga što predstavlja Erdogan? Poslušajmo tumačliju Džaferovića:

“Osim što je to necivilizacijski čin protivan europskim vrijednostima on bi sasvim sigurno negativno utjecao na odnose Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Naše države su međusobno upućene jedna prema drugoj i izgradnja dobrih odnosa se ukazuje kao nasušna potreba”, izjavio je Džaferović. Koje to Bosne i Hercegovine? Bosne i Hercegovine nema bez suverenog hrvatskog naroda u tom okviru, niti toga okvira bez volje hrvatskog naroda. A izraz volje je izraz suverenosti.

Naši narodi su Džaferoviću, a ne države sve dok nisu izraz političke volje i neupitnog sadržaja, usmjereni jedni na druge, no, mogu biti usmjereni i jedni protiv drugih, kao u slučaju svih važnijih politika koje vaše rukovodstvo u ime vašega naroda provodi izrazito protiv hrvatskog naroda. Džaferović ne shvaća da je odzvonilo predstavljanju takve politike, politikom Bosne i Hercegovine. Hrvatska politikama, koje sam djelomično naveo u uvodu teksta pokazuje da je za Republiku Hrvatsku “BiH” samo ono što Hrvati u Bosni i Hercegovini smatraju “BiH”, što može biti i zajedničko Srbima i Bošnjacima, ali ni ne mora. Niti je uvjet.

Pa nastavlja Džeferović:

“Posljednji primjeri su diskriminacijska i uvredljiva odluka o ulasku u Hrvatsku građana Bosne i Hercegovine vezano za pandemiju koronavirusa, samovlasna sječa šume na Plješevici i najava o uručenju priznanja osobi optuženoj za teške zločine na području Mostara”, dodajući kako “mu je dužnost upozoriti da će, ako se ovakva praksa nastavi, neminovno doći do pogoršanja u međudržavnom odnosima, a da će odgovornost za to snositi Hrvatska. Od svojih susjeda tražimo da nas poštuju onoliko koliko mi poštujemo njih. Nikome nećemo dozvoliti da nas se vrijeđa i ponižava”.

Pogoršanja u “međudržavnim odnosima”!? Zašto bi došlo do pogoršanja i kakvoga, ako Republika Hrvatska odlikuje vojsku i njene zapovjednike, koji su obranili hrvatski narod, značajan dio bošnjačkog naroda i kakav takav opstanak nade za BiH?

Prvo, Džaferović već notorno govori u ime “BiH”, iako za to nema ni formalnih, ni političkih prava. Može ih imati jedino ako ta prava nekome otme. Kada se netko tako ponaša, a nema mogućnosti čak ni oteti iako pokušava, ne zaslužuje poštovanje. Pravo i istinsko poštovanje valja zaslužiti. Poštovanje nikada nije izraz slabosti, niti pristojan čovjek drži poštovanjem iskaze nelojalnosti i nepoštovanja prema svome narodu, ili svojoj obitelji. Samo jaki su, i samo integritet je preduvjet poštovanja, kojim se ljudi ponose i kakvo žele i traže. Nije bio izraz hrvatskog poštovanja vodanje političkog cirkusanta, da ne spominjem teže izraze, Mesića, i kao predsjednika i kao bivšega predsjednika po Sarajevu i istočnom Mostaru, nije bilo poštovanje govor Ive Josipovića u parlamentu BiH, niti su bili izrazi poštovanja poruke intelektualaca i političara, Banca, Vesne Pusić ili Zlatka Hasanbegovića. Takvi Bošnjacima ne mogu iskazati poštovanje, pa je izraz dezorijentacije pozivati se na taj vid “poštovanja”.

Posrnule osobe ili političari incidenti u neizgrađenom političkom društvu ne mogu iskazivati poštovanje, jer poštovanje slabih ili suspektnih je ruganje. Ako su to bošnjački političari i javnost smatrali poštovanjem, a očito jesu, onda imaju neusporedivo više problema nego zaslužuje i jedan narod, pa i njihov. Niti u jednom slučaju im te probleme nije izazvala Hrvatska, izuzev možda dok su takvi “poštovatelji” nudili privid značaja, a Hrvatska tražila vlastiti odgovor na neprijateljske bošnjačke politike prema Hrvatima BiH. Bilo je pitanje zrelosti i razuma shvatiti na vrijeme da to nije poštovanje i da će ono tek uslijediti, marginalizacijom ili nestankom takvih poštovatelja. I, uslijedilo je.

Sve ovo što Džaferović navodi kao akt nepoštovanja, u biti je poštovanje. Jer, tko ne poštuje svoje, ne poštuje ni tuđe. Džaferović bi morao shvatiti da je iscurilo vrijeme u kojem će bošnjački turisti iz Sarajeva nasrnuti na mladića s majicom HOS-a kod Šibenika, uvjereni da je njihovo pravo boriti se protiv “fašizma” po Hrvatskoj kao prošloga ljeta, prijetiti ratom kao Bakir Izetbegović usred Zagreba u NU2, dobivati egzistencijalne, socijalne i ine umjetničke apanaže u Hrvatskoj od javnih institucija, a mrškati hrvatske političare i u BiH naganjati “bobanovce”, “tuđmanovce” i “ustaše”, cijeli HVO, proglašavati koga i kako hoće zločincima, među njima i najviše časnike ne samo HVO-a, nego i HV-a kao Miju Jelića, a da državno politički odgovor na to sve bude – ili šutnja, ili slaganje, ili idiotsko ponavljanje floskule o prijateljstvu Hrvatske i BiH. Prijateljstvo Republike Hrvatske i BiH, što god to BiH bilo, isključivo mora biti određeno mjerom zadovoljstva Hrvata u BiH tom BiH.

Dodatni problem Džaferoviću i islamističkom bošnjačkom vrhu, te pretežitim medijima u Sarajevu, mutantima antifašizma i islamizma, je pogotovo činjenica da politike prema BiH, pogotovo prema Hrvatima u BiH, nije više nekakav monopol krajnje marginalnih grupica i deklarativno borbenih većinom političkih primitivaca u Hrvatskoj, već sve više poprima sadržaj, ali i formu ozbiljne, promišljene i odlučne državne politike, snažno integrirane u relevantne međunarodne politike. Zato u ovome trenutku Džaferovićeve riječi djeluju folklorno i gubitnički, što je svojedobno Đapić rekao, kao pokušaj plašenja ježa golom guzicom. Ne može bošnjački narod pristajati na politiku svoga političkog rukovodstva i arbitrirati Hrvatima sve, od morala do prava na izbor, a vječno očekivati da mu se takva politika “Alijinog amaneta” honorira u Hrvatskoj.

Odluka o drugačijem korona statusu na hrvatskim granicama je prvi korak, kojim se iz Hrvatske šalje jasna poruka svima u BiH da je Republici Hrvatskoj Hrvat u BiH pripadnik hrvatskog naroda sa svim statusnim posljedicama i dio jedinstvenog organizma, pa i onoga europskog, dok drugima njihove politike tek trebaju to zaslužiti. Drugi korak je državno odlikovanje HVO-a i što je najvažnije, potvrda povijesne činjenice o jednom narodu, jednoj borbi za opstanak i oslobođenje, jednoj državotvornoj ideji i jednom slobodarskom cilju, kome granice ne mogu biti zapreka, prvenstveno zato jer ta borba i taj cilj nije na štetu drugih naroda.

Čim prije Džaferović, Izetbegović i kompanija shvate da ovi koraci nisu hir, nego državna politika, bit će realniji temelji za razgovore i odlučivanje na zdravim temeljima. Prošla su vremena Mesića, Pusićke i Josipovića, a Hasanbegović i slični su postali više egzotika nego politički subjekt.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Milanović odlikuje postrojbe HVO-a, Muslimanski političari nabrajaju sporne zapovjednike
PostPostano: 03 kol 2020, 19:36 
Offline

Pridružen/a: 08 sij 2020, 16:34
Postovi: 24718
Ceha je napisao/la:
Naš problem je što smo civilizirani, pa oni misle da smo mekani.
A na Balkanu je to grijeh.
Srba se boje.

Da smo ih našamarali i stavili na svoje mjesto, danas bi bili manji od makova zrna...


Naš problem je što smo mi muslimane doživljavali kao prijatelje i braću, a dio Hrvata doživljava i sada. Hrvatska javnost, niti u BIH, a još manje u HR, nije bila za nikakav sukob s muslimanima i vjerovala je da se sve može rješiti dogovorom i da nas oni vole.

Neki ozbiljan udar a musimane početkom 1993. nije valjda htio ni Tuta, a kamoli Franjo.

_________________
Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Milanović odlikuje postrojbe HVO-a, Muslimanski političari nabrajaju njima sporne zapovjednike
PostPostano: 03 kol 2020, 19:46 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39
Postovi: 58279
Lokacija: DAZP HQ
Hrvatska se vojska diže u svakom smislu i pogledu.

_________________
"Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Milanović odlikuje postrojbe HVO-a, Muslimanski političari nabrajaju njima sporne zapovjednike
PostPostano: 03 kol 2020, 19:53 
Offline

Pridružen/a: 08 sij 2020, 16:34
Postovi: 24718
dudu je napisao/la:
Hrvatska se vojska diže u svakom smislu i pogledu.



Ja ne znam u kom ti filmu živiš. HV je danas DVD, a RH ko neka njemačka općina.

_________________
Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 164 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: Robbie MO, Srpsčanin, Tomba17 i 437 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO