HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 26 vel 2025, 01:24.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 4339 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 174  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Zoran Milanović - Predsjednik RH 2020.-2025.
PostPostano: 06 kol 2020, 15:43 

dudu je napisao/la:
Kako misliš nitko nije čuo? :zubati

Govorim po broju ljudi, TO stavljen pod našu kontrolu, broj dobrovoljaca, oružje koje se nabavljalo sa svih strana, angažman dijaspore, da su se svi tako ozbiljno pripremali granice Hrvatske bi bile 200 km istočnije od današnjih. :D

Nije jučer Milanović bezveze izričito spomenuo samo Tomislavgrad, odnosno rekao je da je u dobrovoljcima bilo najmanje Zagrepčana, a većinom Hercegovci, iz Tomislavgrada i moji vlaji, da ga citiram.

Pardoniram, mislio sam da si tada živio tamo gdje sada živiš pa da si kod kuće u HR vidio taj kamp. I plus što su neki HOSovci u HR, mnogi muslimani, prešli u pukovniju Kralj Tomislav ( onu Daidžinu) pa sam mislio da o njima govoriš, a ne o zbivanjima u samom TG.

Krivi broj.

Vrh

PostPostano: 06 kol 2020, 16:51 

@dudu
Pored spomenutog kampa HOSa koji je vrlo brzo integriran u HVO, daleko najelitnija postrojba HVa, bez premca, brojna Zrinski je bila sastavljena većinom od Duvnjaka, zajedno sa zapovjednikom Filipovićem i mojim stričevičem. Pored toga jedina općina na hr području čija je dijaspora službeno uplaćivala pare za obranu, nisam siguran, čini mi se 30 posto plaće od svakog dijaspora svaki mjesec je sjedalo na službeni račun.

Međutim kažu neki veleuvaženi pametnjakovići da nismo domoljubi i da smo glupi jer nismo napravili autoput kroz Duvno.

Što se tiče Milanovića treba njegov govor gdje nas spominje promovirati po HB portalima jer će proći nezabilježeno. Ni ja nisam bio čuo.

Vrh

PostPostano: 06 kol 2020, 16:56 

Meni je stric bio pripadnik Bojne Zrinski, Zdruga i BSD-a prije nego je umirovljen za vrijeme Mesića. I jedno kratko vrijeme u HVO-u 1992.

Na Karauli znam trojicu poginulih iz bojne Zrinski, to je jako puno jer je jedinica za cijelo vrijeme rata imala 77 poginulih, a samo na Karauli trojica.

Vrh

PostPostano: 06 kol 2020, 17:30 

Nakon zadnjih Milanovićevih izjava i poteza, pratim malo reakcije SDP-ovaca i svih onih koji su navijali za Milanovića u vrijeme predsjedničke kampanje i podosta Milanovićevih obožavatelja koji su se isticali po mržnji prema Hercegovcima i HDZ-u, otvoreno sad napada Milanovića i žali jer su mu dali glas.

Muslimani u SDP-u su naravno najviše razočarani Milanovićem, ali najdalje je otišao Drago Pilsel koji ima velikog utjecaja među ljevičarskim novinarima i raznim nevladinim udrugama
slika

Sami članovi SDP-a su zbunjeni, neki poput Ankice Lepej - poznate kao najveće mrziteljice Tuđmana i HDZ-a, otvoreno žali jer je dala glas Milanoviću
slika

Neki SDP-ovci pak izražavaju samo zabrinutost i čuđenje u zatvorenim SDP grupama
slika

slika

Ovaj SDP-ovac Jadranko inače želi "sve najbolje" Čoviću
slika

Vrh

PostPostano: 06 kol 2020, 17:39 

Uglavnom, nekako mi se čini da su s Milanovićem najviše razočarani oni na ljevici koji patološki mrze Hercegovce i zbog njih recimo ja nikada nisam mogao navijati za Milanovića jer nisam mazohist da podržavam lika koji u svom biračkom korpusu ima najmanje 20% mrzitelja Hercegovaca i hrpetinu muslimanskih birača, međutim sad kad se ti ljevičarski bolesnici napaljeni na Hercegovce udaljavaju od Milanovića, meni je Milanović sve bliži.

Tako kao ja razmišlja 90% birača u Hercegovini. Milanović kao političar iza kojeg su u predsjedničkoj kampanji stajali SDP, Mesić, Pilsel, Vesna Pusić i Bošnjaci nije mogao dobiti puno glasova u Hercegovini jer mi Hercegovci nismo mazohisti da svoje glasove miješamo sa muslimanskim i onima koji nas mrze samo zato jer nam je Milanović uvalio par komplimenata.

Znao sam za Milanovićeva prijateljstva sa mnogim hercegovačkim poduzetnicima, znao sam za njegove simpatije prema Hercegovcima, međutim nerviralo me kod njega što jasnim izjavama i postupcima koje bi jako medijski bile popračene nije davao do znanja svom antihercegovačkom biračkom tijelu kako zapravo diše i koliko je privržen Hercegovini.

Milanović se morao dokazati i sa odlikovanjem HVO-a i Jelića se dokazao, odnosno ispišao po antihercegovcima i odjebao sav taj bošnjakistanski otpad od sebe.

Vrh

PostPostano: 06 kol 2020, 17:43 

zaba1111 je napisao/la:
@dudu

Što se tiče Milanovića treba njegov govor gdje nas spominje promovirati po HB portalima jer će proći nezabilježeno. Ni ja nisam bio čuo.

Tako je, treba izrezati hvalospjeve na račun Hercegovaca i Tomislavgrada i to staviti na YouTube čisto da one jugoljevičare koji i dalje obožavaju Milanovića te i dalje pljuju po HB Hrvatima podsjetimo kako diše njihov idol.

Vrh

PostPostano: 06 kol 2020, 17:46 

robelec je napisao/la:
Uglavnom, nekako mi se čini da su s Milanovićem najviše razočarani oni na ljevici koji patološki mrze Hercegovce i zbog njih recimo ja nikada nisam mogao navijati za Milanovića jer nisam mazohist da podržavam lika koji u svom biračkom korpusu ima najmanje 20% mrzitelja Hercegovaca i hrpetinu muslimanskih birača, međutim sad kad se ti ljevičarski bolesnici napaljeni na Hercegovce udaljavaju od Milanovića, meni je Milanović sve bliži.

Tako kao ja razmišlja 90% birača u Hercegovini. Milanović kao političar iza kojeg su u predsjedničkoj kampanji stajali SDP, Mesić, Pilsel, Vesna Pusić i Bošnjaci nije mogao dobiti puno glasova u Hercegovini jer mi Hercegovci nismo mazohisti da svoje glasove miješamo sa muslimanskim i onima koji nas mrze samo zato jer nam je Milanović uvalio par komplimenata.

Znao sam za Milanovićeva prijateljstva sa mnogim hercegovačkim poduzetnicima, znao sam za njegove simpatije prema Hercegovcima, međutim nerviralo me kod njega što jasnim izjavama i postupcima koje bi jako medijski bile popračene nije davao do znanja svom antihercegovačkom biračkom tijelu kako zapravo diše i koliko je privržen Hercegovini.

Milanović se morao dokazati i sa odlikovanjem HVO-a i Jelića se dokazao, odnosno ispišao po antihercegovcima i odjebao sav taj bošnjakistanski otpad od sebe.

To je tek početak, mora se još dokazivati 4 i pol godine.

Vrh

PostPostano: 06 kol 2020, 18:06 

2022. će se dokazivat i on i Plenković.

Vrh

PostPostano: 06 kol 2020, 18:28 

robelec je napisao/la:
zaba1111 je napisao/la:
@dudu

Tako je, treba izrezati hvalospjeve na račun Hercegovaca i Tomislavgrada i to staviti na YouTube čisto da one jugoljevičare koji i dalje obožavaju Milanovića te i dalje pljuju po HB Hrvatima podsjetimo kako diše njihov idol.

Da... pojeli su *** što su izasrali.

Mi se ovdje nekako najviše radujemo izjavama koje bi trebale biti normalne za predsjednika, ali evo, prvi put od Tuđmana čujemo tako nešto pa i imamo razloga za veselje. Ali meni je najveće veselje razočarana ljevica.

Vrh

PostPostano: 06 kol 2020, 19:56 

U ovih 4 godine od dolaska Plenkija, politička scena se stvarno okrenula naopačke, šefa HDZ-a hvale ljevičari, Zokija desnica obožava i sad je Hrvatina, da je to nekom prosječnom Hrvatu rekao u 2015. rekao bi da je sugovornik lud.

Koliko god je loše što je HDZ skroz poblesavio toliko je dobro što se ljevica pročiščava na prohrvatski dio tipa Milanović i na mrziteljski antifa libtard dio koji se više nema iza koga skrivati.

Također najveći napredak je prema Hrvatima u BiH, sada imaju gotovo jednoglasnu podršku svih stranaka u RH osim minorne radikalne ljevice.

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 07 kol 2020, 16:43 

Citat:
Sve njihove govore ste vjerojatno slušali, čuli i pročitali, a mi smo izdvojili jednu rečenicu, jer nas se tiče, iz govora predsjednika Milanovića:

“Jučer sam uručio odličja postrojbama HV i HVO, a u Postrojbi Prvi hrvatski redarstvenik u obranu Hrvatske prvi su se uključili i mladići iz Hercegovine, iz okolice Tomislavgrada, moji Vlaji…” rekao je (parafraziramo) predsjednik Milanović i na ovaj način, posebno spominjuće brojne Duvnjake koji su se među prvima uključili u obranu Hrvatske Milanović im je odao zasluženo priznanje, pa smo to morali izdvojiti i objaviti./

https://www.tomislavnews.com/foto-preds ... slavgrada/

za Zabu. :D

Vrh

PostPostano: 07 kol 2020, 17:08 

Ako je doživotni gradonačelnik(ne, to više danas nije Ljubo Bešlić) dugogodišnji SDPovac Miki Bandić pokupio simpatije dijela Hrvata BiH nekad davno na osnovu porijekla,ne vidim razloga da Milanović iskorači po broju glasova,osim ako mu se ispriječi moćniHDZa BiH uz financijsku potporu ratnih profitera.

Vrh

PostPostano: 07 kol 2020, 17:40 

robelec je napisao/la:

Ne znam koliko je jasnije moglo biti od onoga kad je dosao u Mostar za vrijeme bosnjackog proljeca, i od one izjave da Hrvate nece ostaviti u istoj drzavi s Bosnjacima ako se RS otcijepi.

robelec je napisao/la:

Apsolutno ne. Zasto ometati protivnika dok radi pogreske? Mi samo trebamo raditi svoj pos'o.

Vrh

PostPostano: 07 kol 2020, 18:35 

robelec je napisao/la:

mili se oce betonirat za jos jedan mandat.Ako opet DP neizadje i jos osvoji koji glas hercegovaca,vlaja,tomislavgrada i to sto je nabrojao eto njega u istoj ulozi za 4 godine.

Vrh

PostPostano: 07 kol 2020, 19:55 

ivica je napisao/la:
Ako je doživotni gradonačelnik(ne, to više danas nije Ljubo Bešlić) dugogodišnji SDPovac Miki Bandić pokupio simpatije dijela Hrvata BiH nekad davno na osnovu porijekla,ne vidim razloga da Milanović iskorači po broju glasova,osim ako mu se ispriječi moćniHDZa BiH uz financijsku potporu ratnih profitera.

Poduzetnička ekipa bliska HDZ-u BiH je i Milanovićevo društvo :zubati

Vrh

PostPostano: 07 kol 2020, 19:57 

alh84001 je napisao/la:

Ne znam koliko je jasnije moglo biti od onoga kad je dosao u Mostar za vrijeme bosnjackog proljeca, i od one izjave da Hrvate nece ostaviti u istoj drzavi s Bosnjacima ako se RS otcijepi.

Hr. mediji to uopće nisu registrirali i 95% javnosti pojma nije imalo kojim povodom je išao u Mostar i koje poruke je slao od tamo. Mislim, odnosno siguran sam kako se jako mali broj muslića zbog njegovih tadašnjih poruka iz Mostara uznemirio. To nije ni blizu ovom muslimanskom ludilu nakon odlikovanja HVO-a i Jelića. Milanović ih je baš tim odlikovanjima upiknuo u živac, a domaće ljevičare i medije će upiknuti u živac kada kao i Plenković bude odobravao financijska sredstva za Mostarsku bolnicu.

Mostarska bolnica je medijima, Ostojiću, Grbinu, Staziću i hrpetini ljevičarskih retarda fetiš. Zbog bolnice u Mostaru ili mirovna za HVO se uvijek nenormalno uznemire domaći ljevičari i bilo bi dobro da ih Milanović i tu poklopi, ali nisam siguran koliko za to ima muda jer bi s tim činom definitivno raskrstio sa SDP-om i ljevicom.

Vrh

PostPostano: 07 kol 2020, 21:18 

De prestanite se prepucavati. Dosadni ste.

Vrh

PostPostano: 07 kol 2020, 21:50 

Citat:
Ja sam Milanović, a Milanovići su u pravilu iz Livna. Kao velik broj Hrvata, imam to podrijetlo, ali živim ovdje i u četiri godine sam se jako trudio da ljudima u BiH pomognem.

Citat:
Preci Zorana Milanovića podrijetlom su iz Rame u Bosni i Hercegovini, ali su se u 17. stoljeću doselili okolicu Livna. Nakon kraćeg boravka u Livnu doselili su u selo Glavice kraj Sinja. Livno je tad bilo u sastavu Turske carevine, a Sinj pod vlašću Mlečana. Godinu dana ranije Turci su protjerani iz Cetinske krajine.

Bitke za prevlast na tom graničnom području vođene su do 1715. kad su Turci potučeni do nogu i zauvijek otjerani s područja Sinja, a u čast te pobjede nad Turcima trči se Sinjska alka. Za jednog od predaka Zorana Milanovića veže se zanimljiva priča koja objašnjava zašto im je Livno bila usputna stanica.

Naime, u požutjelim samostanskim knjigama župe Gorica zapisano je da je Milanović Turcima ukrao šest konja i prebjegao u Cetinsku krajinu. Milanović je tada dobio nadimak “konjokradica”, a Turci su raspisali nagradu za njegovu glavu. Bilo je to vrijeme kad se za krađu konja išlo na vješanje (Turci su nabijali na kolac), a konj vrijedio ne kao “Audi 6″ ili “Genscher”, nego kao Scania 500, prenosi Maxportal.

Iako su ga prozvali “konjokradica”, krađa konja Turcima u to doba smatrala se junačkim činom.

Citat:
PREDSJEDNIK IZ LIVNA, PRVA DAMA IZ TOMISLAVGRADA Zoran i Sanja Milanović

Citat:
Zoran Milanović je kazao kako protiv Milana Bandića nema ništa jer je Hercegovac, štoviše: “Moj djed je iz Hercegovine, moja supruga je Hercegovka.”

Citat:
Milanovići iz Livna, Musići iz Tomislavgrada

Djed Zorana Milanovića je iz Livna. Još davno je preselio u Sinj, točnije u Glavice.

Prva dama Hrvatske Sanja Milanović djevojački se preziva Musić. Njezin djed je još davnih godina iz okolice Tomislavgrada preselio u Zagreb. U knjizi “Zoran Milanović – politička biografija” navodi Robert Bajruši, obitelj Musić hercegovačkog je podrijetla i prilično patrijarhalno orijentirana.

Citat:
Sanja Milanović samozatajna je doktorica i majka koja se puno ne izlaže u javnosti. Njihova ljubav je započela na dočeku Nove godine 1991. godine, kada je Zoran bacio oko na Sanju, a prijatelj mu je kazao kako je to studentica iz Zagreba koja vuče korijene iz Hercegovine. Na to je mladi Milanović kazao: “Čuj iz Hercegovine, pa i ja od tamo vučem podrijetlo, ima tu nešto, u Hercegovini kažu da nije krv voda.”
Možda i nije krv voda. Možda je Milanovića upravo ta krv povukla da prvi stigne u Mostar kada su se događali prosvjedi i paljevina zgrade Vlade 2014. godine. Iako su prema njemu odmah krenuli napadi iz Sarajeva, zašto nije stigao u glavni grad BiH, mangupski je odgovorio: “Mostar mi je bliže.”

Teško je to tada palo Željku Komšiću, koji je oštre kritike slao prema Milanoviću. No, nije se Milanović pretjerano obazirao na njega, bio mu je nebitan u tim trenutcima. Za nadati se kako će se Milanović i dalje prema Komšiću ponašati kao nekome tko je posve nelegitiman po Hrvate u BiH, kako će stati iza Hrvata u BiH,te kako će i sarajevsku čaršiju znati staviti na pravo mjesto, kako je to činio i s beogradskom, a sve u zaštitu svog naroda. Zagrebački dečko s Trnja, s uličnom školom i hercegovačkim genima – možda bude jako dobra kombinacija.

:hrvatinic :HercegBosanac :hrvatinic :HercegBosanac :HVO :tank :herceg_bosna

Vrh

PostPostano: 08 kol 2020, 12:35 

Naša Kvačica je napisao/la:

- Hrvati u BiH općenito ne izlaze na izbore za RH, izlaznost je ispod 10%.

Neizlaženje na izbore je također glasanje.

Vrh

PostPostano: 08 kol 2020, 13:46 

divizija je napisao/la:

Koalicija HDZ sendvičara i onih koji apstiniraju drma Hrvatskom zadnjih 20 godina.

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 08 kol 2020, 13:54 

divizija je napisao/la:

Nije to dobar primjer. Jedno su normalni izbori, pa nakon ručka odeš glasovati u susjedstvu a drugo kada moraš putovati 50-100 kilometara do prvog dipl.konzularnog predstavništva, čekati u redu i izgubiti pola dana i onda ti kažu da te nema na biračkom popisu (kao što se meni desilo par puta).

Vrh

PostPostano: 08 kol 2020, 19:53 

divizija je napisao/la:

Lijepo si izrezao ostatak komentara, i to nešto govori.

Ako je tebi normalno da glasač mora ići preko sat vremena autom, pa stajati u gužvi jer je samo jedno glasačko mjesto za ogroman broj ljudi (i onda Index je li javi, gužva na izborima u Mostaru, kako neće biti gužva kad je cijela Hercegovina na jednom mjestu), pa se onda opet vraćati nazad autom preko sat vremena, i za sve to mu ode pola dana, i to je tebi ok, onda sve jasno.

Dakle da ponovim, cijela Hercegovina može ići na izbore jedino u Mostar. Ako bi teoretski i bili savjesni pa da izađemo na izbore, jednostavno ne bi bilo tehnički moguće da svi glasamo. I ovako su gužve, a sa recimo 50-60% izašlih to bi bilo besmisleno.

1118 of 2558 - 43.71%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 09 kol 2020, 11:18 

divizija je napisao/la:

Lijepo si izrezao ostatak komentara, i to nešto govori.

Ako je tebi normalno da glasač mora ići preko sat vremena autom, pa stajati u gužvi jer je samo jedno glasačko mjesto za ogroman broj ljudi (i onda Index je li javi, gužva na izborima u Mostaru, kako neće biti gužva kad je cijela Hercegovina na jednom mjestu), pa se onda opet vraćati nazad autom preko sat vremena, i za sve to mu ode pola dana, i to je tebi ok, onda sve jasno..

Naravno da to nije normalno, ali bilo bi logično da oni kojima je takav križ nametnut glasaju PROTIV onih koji su im ga nametnuli, a ne za njih.

Znamo mi jako dobro ko je onemogućio dopisno glasanje, i da je taj isti opet pobjedio. Mislim, ako bi me nešto natjeralo da otputujem taj dan iz Ljubuškog u Mostar, onda bi to bilo da kaznim one koji me na to prisiljavaju.

Ali, avaj, oni budu nagrađeni.

Vrh

PostPostano: 09 kol 2020, 21:20 

Nakon Knina, odličan govor i u Sinju.

Sviđa mi se ovaj rebrandirani Milanović...

Vrh

PostPostano: 09 kol 2020, 23:29 

Citat:
PREDSJEDNIK Zoran Milanović je na završetku ovogodišnje Sinjske alke izjavio kako je Alka simbol zaštićen od UNESCO-a, ali je prije svega naša tradicija.

"Alka je simbol, zaštićena je od UNESCO-a, ali je ona prije svega naša tradicija, koju u potpunosti kao vitešku igru mogu razumjeti samo ljudi ovih krajeva", naglasio je hrvatski predsjednik.

Rekao je da je na Alki prvi put 1971. godine.

"Prve doživljaje, zvuke i uzdahe s Alke pamtim iz 1971., kad je narod na trkalištu, a mi mularija bili smo sa strane, vikao 'Savka, Tripalo, Savka Tripalo!' To je bila '71. Nisam znao tko su Savka i Tripalo, ali to uzbuđenje i posebno radostan naboj tadašnjega Hrvatskog proljeća sam godinama kasnije vrtio u sebi i vidio koliko je Alka važna za hrvatsku povijest", rekao je Milanović.

Podsjetio je i kako je hrvatski književnik Dinko Šimunović, podrijetlom iz Cetinske krajine, početkom 20 stoljeća napisao da "Cetinjani ni danas ne misle kako bi živjeli mirno, već žive mirno zato što nemaju nikoga da se s njima bori".

"Turci su otišli davno, ali su im užegli tu želju za borbom, slavom pa čak i osvetom, a od njih su primili i svakakve običaje i navike, o čemu je pisao Šimunović", napomenuo je predsjednik i dodao kako su Cetinjani i Hrvati od tada prošli tri rata.

"Prošli su Prvi i Drugi svjetski rat te naš Domovinski rat, koji je prije 25 godina Hrvatska vojska završila slavnom i časnom pobjedom. Ovih dana se toga sjećamo, ne zato da bismo likovali tuđem porazu, tuđoj ljudskoj nevolji i katastrofi, nego zato da bismo u sebi istaknuli ono časno, plemenito i borbeno, a opet pitomo i pomirljivo, sve ono što u sebi na neki način utjelovljuje Sinjska alka", poručio je Milanović.

Nemam riječi, novi vrhovnik.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 4339 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 174  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 35 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: