HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 02 pro 2024, 23:30.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 88178 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: 1995.-2020. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims
PostPostano: 12 kol 2020, 17:23 

Kad smo vec kod fenotipa:

slika
slika

Ja ne vidim neku pretjeranu razliku medju kosarkaskom reprezentacijom SRB i HR.

Vrh

Naslov: Re: 1995.-2020. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims
PostPostano: 12 kol 2020, 17:28 

Kosarkasi izgledaju slicno bilo koje nacije bili. Valjda imaju velike glave. :D

Mogao si staviti i reprezentacije Italije i Spanjolske uz hr i srb.

Ili cak i Irana, samo da su malo svjetlije put,

Inace taj Srbin sa brojem 12 lici na Turcina.

Vrh

PostPostano: 12 kol 2020, 17:29 

dudu je napisao/la:
Hrvati u RH, rođeni/umrli 2018. 34.206/44.648 (-10.442)

Srbi u Srbiji, rođeni/umrli 2019. 51.974/87.068 (-35.094)

ćerat ćemo se još. :kava

Znaci u Hrvatskoj sa 92% Hrvata 95% rodjenih su Hrvati ali preko 20% umrlih nisu Hrvati? Nije bas neka racunica.
Hrvatska 2018. rodjeni 36.945. umrli 52.706. To je -15.761. Ne znam ko drugi umire u Hrvatskoj, Srba ima 2-3% ostalih jos manje.
Srbija 2019. rodjeni 64.399. umrli 101.495. To je -37.059.
I dalje je Srbija u zaostatku ali fertilitet joj je za nijansu veci pa ce se to uskoro izjednaciti, u odnosu na broj stanovnika. Uz to Srbija na svu srecu nije u Evropskoj uniji pa se manje iseljavamo. Kod vas ce se 2021. videti koliko vas je EU kostala.
A sto se ceranja tice, ako se ovako nastavi za 100 godina ce biti 2 Srbina i 1 Hrvat pa cemo opet biti jaci.

Vrh

PostPostano: 12 kol 2020, 17:33 

Jel, a hoćete bit jači od albanaca?

Vrh

PostPostano: 12 kol 2020, 17:36 

lsab je napisao/la:

slika
slika

Ja vidim. Ovi drugi nisu osvojili medalju vec 25 godinu. :basket
Imate vi malo vise plavih medju stanovnistvom. U Srbiji su plavi malo redji ali ih ima. Kosarkasi su ionako i srpski i hrvatski skoro svi poreklom iz Hercegovine/Dinare pa su bukvalno isti.

Vrh

PostPostano: 12 kol 2020, 17:40 

Mogu bez problema pronać sliku nekog francuza koji će izgledat kao neki srbin ili hrvat. I šta sad? To je dokaz da su hrvati i srbi francuzi?

Vrh

PostPostano: 12 kol 2020, 17:42 

Citat:
NSOS je napisao/la:

Ja vidim. Ovi drugi nisu osvojili medalju vec 25 godinu. :basket
Imate vi malo vise plavih medju stanovnistvom. U Srbiji su plavi malo redji ali ih ima. Kosarkasi su ionako i srpski i hrvatski skoro svi poreklom iz Hercegovine/Dinare pa su bukvalno isti.

Hrvati neamju taj talent ili u biti karakter. Zato je kosarka losa.
Isto kao sto Srbi nemaju talent ili karakter za fudbal i hendbal u odnosu na Hrvate.
Makar su kosarka i hendbal nebitni sportovi. Fudbal je 70% cijelog sporta.

Uz sliku hr i srb kosarkaske reprezentacije, moze se postaviti i reprezentacije Spanjolske i Italije. I oni isto izgledaju po fizionomiji kao da su sa Dinare. :D

Vrh

PostPostano: 12 kol 2020, 17:49 

Primarijus je napisao/la:

Naravno. 2 Srbina i po jedan Hrvat i Siptar. Ali ce zato biti gomila azijata i afrikanaca. Oni su zavrsena prica. Kod Siptara je fertlitet sad tu negde sa Srbijom i Hrvatskom. Jos imaju mali plus u broju rodjenih u odnosu na umrle jer sad decu dobijaju generacije koje su tri puta bronije od ovih koji umiru. Za 2-3 godine i kod njih krece minus. Broj rodjenih (ex-Ju+Albanija) im je za 30 godina pao sa 150.000. na 57.000. Procentualno duplo veci pad nego kod Srba i Hrvata. Uz to se iseljavaju masovnije od svih drugih na Balkanu. U Svajcarskoj ce ih uskoro biti vise nego u Albaniji.

Vrh

PostPostano: 12 kol 2020, 17:55 

Marko80 je napisao/la:
Hrvati neamju taj talent ili u biti karakter. Zato je kosarka losa.
Isto kao sto Srbi nemaju talent ili karakter za fudbal i hendbal u odnosu na Hrvate.
Makar su kosarka i hendbal nebitni sportovi. Fudbal je 70% cijelog sporta.

Uz sliku hr i srb kosarkaske reprezentacije, moze se postaviti i reprezentacije Spanjolske i Italije. I oni isto izgledaju po fizionomiji kao da su sa Dinare. :D

Valjda rukomet. Talenat imaju svi. U pitanju je organizacija. U Srbiji je mafija toliko upetljana u fudbal da vise nema razlike. Ne znam kako je kod vas u kosarci ali sam cuo da je savez godinama u haosu.

Vrh

PostPostano: 12 kol 2020, 17:56 

lsab je napisao/la:

slika
slika

Ova hrvatska sedmica je naše gore list. Tačno se vidi da u njemu vrije uzavrela srpska krv i temperament. Crna kosa,jaka brada,crne krupne oči...ma bre pravi brat Srbin :aleale

Vrh

PostPostano: 12 kol 2020, 18:10 

Marko80 je napisao/la:
Ceha

Kaze on jednom da su ga u skoli ko malog zezali da je Srbin. Kaze kakav Srbin, kad mi je otac pravoslavac iz Like koji sa Srbijom nema veze. Dok u nekim drugim slucajevima osjetim da ima taj neki kompleks.

To o genima bas ne kuzim.
Znaci da ja napravim nekoj Afrikanki sina. I da on ostane zivjeti u Africi.
On ce imati moj gen, makar bio crn ko guma? :D
Nisu ljudi i geni sa tim mjesanjem ko cedevita?
Ono razvodnjava se itd?
Taj muski gen je nepromjenjiv i zenski nije bitan?
Dakle neki moj praunuk crn ko guma ce imati moj gen bez obzira na boju, fizionomiju i sve.
Biti ce europljanin, Hrvat?

Većina gena je kao cedevita, ali ne toliko da se miksaju, nego prosljeđuju.
Ti imaš točno pola gena od mame i tate.

Neki geni su jači, pa jednostavno ne daju drugima do izražaja.
Primjer je ovaj s očima.
Jedan gen ti je od tate.
Drugi od mame.
Recimo da je jedan smeđ, drugi plav.
Smeđi je dominantan, jači.
Da imaš plave oči, moraš imati oba plava.

No ako oženiš plavooku curu, šanse su ti 50:50 da dobiješ plavooku djecu.
Ovisno koji gen joj daš :D
Ako joj daš smeđi, dijete će biti kao ti.
Ako joj daš plavi, plavooko :D

Da imaš oba gena smeđa, onda bi imao iste oči, ali ne bi mogao imati plavooku djecu.
Unuci bi mogli biti, ako bi ti žena bila plavooka, kao i snaha :D

Uglavnom to je neka poanta.
Uvijek nasljeđuješ po polovicu.
Od mame i tate.
Tvoj tata je nasljedio polovicu od dede i bake.
Ali ti nemaš frtalj od dede i frtalj od pake.
Izmješalo se to u tati.
Mogao si dobiti i sve gene od dede ili sve gene od bake.
Ali omjeri su obično slični :D

Marko80 je napisao/la:
Ceha

Meni je tek nedavno postalo jasno da Srbi u biti sve lazu i projiciraju na druge.
Govore ovi su mjesani i Crkva je od njih napravila narod. Onda oko jezika da je sve to srpski jezik.
A kad bolje pogledas ono sto drugima imputiraju su u biti oni sami. Oni su mjesavina svakakvih naroda koji su se unazad 200 godina doselili u Srbiju. Srbja je prije 200 godina bila prazan prostor. Onda na to dodas i SPC i eto ti jednog naroda, Srba. A oni u biti o sebi govore kada govore o drugima da su ovakvi, onakvi. Kada malo bolje pogledas o sebi zapravo govore. Isto i oko jezika. Pitaj Boga kako su pricali pravi Srbi iz Srbije prije 200 godina. To na jugu kada slusam, osjetim da im knjizevni srpski nije prirodan govor. Kao kada Makedonce naucis danasnji srpsk ili hrvatski. Tako mi zvuce. Isto i jezik iz Vojvodine. Sve nesto iskrivljeno. Pa Srbi sa Kosova. Govore srpski sa albanskim akcentom.

Srbi su bili jaki u tim mitologijama. i dalje je forsiraju, samo neznam kakvu korist misle od toga izvuci.
Ovi ili oni sklepani pomocu stapa i kanapa, a u biti govore o sebi. Srbi su sklepani preko stapa i kanapa unazad 200 godina. Radi se o useljenickoj zemlji. Isto i o jeziku da ne govorim. To im dovukli Crnogorci i Srbi iz BIH u Srbiju. Pa onda jos i reforma, standardizacija... stran je njima taj standardni jezik bio prije 200 godina.

U srednjem vijeku ti je većina današnje Srbije bila Bugarska.
Imaju dijalekte koje dijele s nama i Bugarima :D
Znaju prodati mitologiju, ali to je nebitno, susjedi su nam jbg.

Lutorčina je napisao/la:
Sa Grcima više nego sa Bugarima. Ima i bugarskih upliva ali ne toliko koliko grčkih,jer su nam ženidbe i udaje sa Grcima najprihvatljiviji od svih balkanskih naroda. Sa Bugarima i nema toliko prisnosti puno.

Ma prije, za srednjeg vijeka je to.
Tad je bila prvo Srbija, pa je na nju išla Bugarska, pa tek onda Bizant.
A i širili ste se oko Moravske, tamo su nekoć bugari bili.
A i ono, Slaveni jedni, Slaveni drugi.
Koja je razlika u srednjem vijeku između Bugara i Srbina?
Jako mala.

Vrh

PostPostano: 12 kol 2020, 18:11 

NSOS je napisao/la:
Valjda rukomet. Talenat imaju svi. U pitanju je organizacija. U Srbiji je mafija toliko upetljana u fudbal da vise nema razlike. Ne znam kako je kod vas u kosarci ali sam cuo da je savez godinama u haosu.

Kakav "rukomet" to je novohrvatska kovanica kao i nogomet. Nogomet, rukomet, sladoled, rukohvat, gromobran, grudobran, kisobran, blatobran, vetrobran...

Za hr kosarku tko vodi i kako nemam pojma. Ja neznam niti pravila kosarke, niti hendbala.
Mada je u hr gledanost velika kada hr reprezentacija igra i sovaja medalje. Sutradan kao da nista nije bilo. Popularnost izmedju kosarke i hendbala u odnosu na fudbal je nemjerljiva. Ne samo u hr nego svugdje. Pa i kod vas u Srbiji koji bi dali sve kosarkaske medalje, vaterpolo i sve ostalo da vam fudbaleri osvoje 3 i 2 mjesto.

Da vidis koji je to osjecaj kada udjes u finale SP. :D

A vasi i ostali ex yugovici se ne mozete niti na glavni turnir kvalificirat.
Ima istine da je bitna organizacija, ali bitan je i karakter, kvalitet igraca.
Nekadasnja SFRJ je bila nista u fudbalu. Jedna mala RH je vece rezultate napravila i to u manje godina.
Izgleda da ste vi Srbi, Muslimani i ostali zaglavljeni u nekom jugoslovenskom neuspjesnom fudbalu. Ili vam igraci nemaju kvalitetu ili igrate nekakav yu fudbal.

Vrh

PostPostano: 12 kol 2020, 18:12 

Lutorčina je napisao/la:
lsab je napisao/la:

slika
slika

Ova hrvatska sedmica je naše gore list. Tačno se vidi da u njemu vrije uzavrela srpska krv i temperament. Crna kosa,jaka brada,crne krupne oči...ma bre pravi brat Srbin :aleale

Bojan Bogdanović, kakav igrač i Aca Trica, ne baš tako dobar selektor. :zubati

Vrh

PostPostano: 12 kol 2020, 18:13 

Jedino za Stefana Markovića nisam siguran, a ovi ostali igrači iz Srbije su redom iz dinarskih krajeva poreklom. Koliko znam jedini naši trenutni reprezentativci koji nemaju dinarsko poreklo su Stefan Jović, Nikola Milutinov, Dragan Milosavljević i Boban Marjanović.

Vrh

PostPostano: 12 kol 2020, 18:15 

Nogomet i rukomet nisu nikakve novohrvatske riječi vec stare odkad je došao sport u Hrvatsku se tako nazivali.
Nikad nisam cuo od nikog u Hrvatskoj da kaže fudbal, a hendbal ni od srba. Od njih sam cuo Basket za košarku.
Jel i košarka ''novohrvatska''? Nije. Kao ni nogomet ni rukomet

Vrh

PostPostano: 12 kol 2020, 18:16 

Rika sv Vida je napisao/la:
Nogomet i rukomet nisu nikakve novohrvatske riječi vec stare odkad je došao sport u Hrvatsku se tako nazivali.
Nikad nisam cuo od nikog u Hrvatskoj da kaže fudbal, a hendbal ni od srba. Od njih sam cuo Basket za košarku.
Jel i košarka ''novohrvatska''? Nije. Kao ni nogomet ni rukomet

Ma Srbi se smiju na rijec nogomet, al se ne smiju kada kazes rukomet. Jer i sami govore rukomet.
Taj naziv rukomet im je vjerojatno stigao sa ove strane Drine.
Isto kao i sladoled, rukohvat, gromobran, grudobran, kisobran, blatobran, vetrobran...
to im nije smesno.

Vrh

PostPostano: 12 kol 2020, 18:18 

Bogati šta uradiste od teme

Vrh

PostPostano: 12 kol 2020, 18:44 

NSOS je napisao/la:
Primarijus je napisao/la:

Naravno. 2 Srbina i po jedan Hrvat i Siptar. Ali ce zato biti gomila azijata i afrikanaca. Oni su zavrsena prica. Kod Siptara je fertlitet sad tu negde sa Srbijom i Hrvatskom. Jos imaju mali plus u broju rodjenih u odnosu na umrle jer sad decu dobijaju generacije koje su tri puta bronije od ovih koji umiru. Za 2-3 godine i kod njih krece minus. Broj rodjenih (ex-Ju+Albanija) im je za 30 godina pao sa 150.000. na 57.000. Procentualno duplo veci pad nego kod Srba i Hrvata. Uz to se iseljavaju masovnije od svih drugih na Balkanu. U Svajcarskoj ce ih uskoro biti vise nego u Albaniji.

stoji ovo za Albance, ali oni nisu nestali, samo se rađaju u Švicarskoj. :D općenito ne vjerujem više u neke velike asimilacije u budućnosti, samo eventualno najsrodnijeg stanovništva. misliš da Albanci mogu postati srodni Švicarcima? ni za 100 godina, ni Hrvati se ne mogu utopiti u te narode i nacije, a ne Albanci. gledam svoje rođake, to se već treća i četvrta generacija rađa po Austriji i Njemačkoj pa se tek ove godine prvi put dogodilo da jedan rođak oženi Nijemicu, a taj je najveći nacionalist među njima svima. na kraju možda Albanci provale na Balkan sa sjevera. :zubati

Vrh

PostPostano: 12 kol 2020, 18:47 

Lutorčina je napisao/la:
lsab je napisao/la:

slika
slika

vidiš kako izgled prevari, to je valjda jedini koji nije južnjak s ove slike, purger Kruno Simon, daljnjim podrijetom iz okolice Varaždina. :zubati

Vrh

PostPostano: 12 kol 2020, 18:48 

NSOS je napisao/la:
dudu je napisao/la:

Znaci u Hrvatskoj sa 92% Hrvata 95% rodjenih su Hrvati ali preko 20% umrlih nisu Hrvati? Nije bas neka racunica.
Hrvatska 2018. rodjeni 36.945. umrli 52.706. To je -15.761. Ne znam ko drugi umire u Hrvatskoj, Srba ima 2-3% ostalih jos manje.
I dalje je Srbija u zaostatku ali fertilitet joj je za nijansu veci pa ce se to uskoro izjednaciti, u odnosu na broj stanovnika. Uz to Srbija na svu srecu nije u Evropskoj uniji pa se manje iseljavamo. Kod vas ce se 2021. videti koliko vas je EU kostala.
A sto se ceranja tice, ako se ovako nastavi za 100 godina ce biti 2 Srbina i 1 Hrvat pa cemo opet biti jaci.

Vas će EU tek koštati uskoro kad Njemačka otvori granice, koje je otvorila 1.3.2020 i privremeno zatvorila radi Corone, ubrzo se otvaraju a Njemačka ekonomija će se prva oporaviti dok će se ekonomije zemalja "zapadnog Balkana" oporaviti tek za nekoliko godina.

Vrh

PostPostano: 12 kol 2020, 19:25 

Marko80 je napisao/la:
Lucho

Meni preko tv-a izgleda da su Srbi sa Kosova svjetlije put i cak ima dosta "albanski" faca.

Beograd je mjesavina ljudi iz raznih krajeva, isto kao i Zagreb. I Amerikanki, crnkinji je upalo u oci i kaze da primjecuje da su ljudi u Beogradu tamnije puti od onih u Zagrebu.

Citat:
8. U Beogradu su ljudi tamnoputiji i imaju tamniju kosu. U Zagrebu su svetliji. Oba grada imaju veoma visoke ljude

https://www.blic.rs/slobodno-vreme/vest ... da/znhhnd2

više je uočljivo koliko je nekoj osobi sa strane Zagreb bolji grad.

Vrh

PostPostano: 12 kol 2020, 19:29 

O demografiji molim.

1034 of 2558 - 40.42%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 12 kol 2020, 21:48 

NSOS je napisao/la:
dudu je napisao/la:

Teško, ako se ovako nastavi mi kroz par godina krećemo s povećanjem broja stanovnika, a vi ćete pad imati još dugo vremena.

Vrh

PostPostano: 12 kol 2020, 21:56 

kad se krene hrvatska vojska dizat, bit će strašno. iako manje, stižu dosta tradicionalnije generacije, koje su svjesne da treba rađati.

Vrh

PostPostano: 12 kol 2020, 22:06 

Pitanje je samo od tog povećanja broja stanovnika koliko će biti Hrvati. Ne treba nam uvoz nego više rođenih.

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 88178 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 1574, 1575, 1576, 1577, 1578, 1579, 1580 ... 3528  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: AmazonBot, Eminencija, Naša Kvačica, potocnj, Tomba17 i 40 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: