|
|
Stranica: 181/329.
|
[ 8208 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 20 ruj 2020, 14:15 |
|
|
weasel je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Meni nije jasno zašto vi tog Jana smatrate relevantnim za bilo šta. Balavac i Wikipedia stručnjak. Zašto njegovo mišljenje uzimate ozbiljno? Trebali bi slušati tebe jel? 1.Slušaj koga hoćeš, ili bolje od toga, čitaj šta hoćeš. 2. Uvredio sam ti dečka, pa tako emotivno reaguješ?
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 20 ruj 2020, 14:18 |
|
|
bobanovski je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Meni nije jasno zašto vi tog Jana smatrate relevantnim za bilo šta. Balavac i Wikipedia stručnjak. Zašto njegovo mišljenje uzimate ozbiljno? Sam si ustvrdio da su Rafali najbolji na svijetu dok smo mi ostali bili protiv a sad ti smeta Jan, nije on balavac jer je evidentno povezan sa službama. Nadam se da uzimamo Rafale i to 20, ne treba nam ni PZO s njima. Napad je najbolja obrana Rafale je fantastičan avion, ali to nema veze sa mojim pitanjem zašto klinca koji je pre nedelju dana počeo da se brije smatrate za nekog autoriteta. To nema nikave veze sa Rafalom.
|
|
Vrh |
|
|
bobanovski
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 20 ruj 2020, 14:22 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: bobanovski je napisao/la: Sam si ustvrdio da su Rafali najbolji na svijetu dok smo mi ostali bili protiv a sad ti smeta Jan, nije on balavac jer je evidentno povezan sa službama. Nadam se da uzimamo Rafale i to 20, ne treba nam ni PZO s njima. Napad je najbolja obrana Rafale je fantastičan avion, ali to nema veze sa mojim pitanjem zašto klinca koji je pre nedelju dana počeo da se brije smatrate za nekog autoriteta. To nema nikave veze sa Rafalom. Jan Ivanjek je sigurno najveći stručnjak ne samo u Hrvatskoj nego na Balkanu Usporedi ga sa Lazanskim ili onim debelim iz Zagreba
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 20 ruj 2020, 14:24 |
|
|
|
Vrh |
|
|
NiceBoyZg
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 20 ruj 2020, 14:32 |
|
Pridružen/a: 29 pro 2018, 13:46 Postovi: 1684 Lokacija: Zagreb, RH, EU, safe European home
|
Koliko onda ima uopće godina taj Ivanjek, ne nalazim ništa?
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 20 ruj 2020, 14:40 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Lol. X2
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 20 ruj 2020, 14:41 |
|
|
Ma dovoljno da bude najveći vojni stručnjak na Balkanu. Kakvi oficiri koji su završili vojnu akademiju i proveli karijeru u vojsci. Oni su ništa za ovog dečka. A koliko ima godina, pa manje od trideset, rekao bih, i to značajno manje. Šta je neki general prema takvom iskustvu i dugogodišnjem školovanju.
|
|
Vrh |
|
|
bobanovski
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 20 ruj 2020, 14:47 |
|
|
Jan je bio u Izraelu, on je vojni stručnjak za razliku od Lazanskog
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 20 ruj 2020, 14:47 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Ma dovoljno da bude najveći vojni stručnjak na Balkanu. Kakvi oficiri koji su završili vojnu akademiju i proveli karijeru u vojsci. Oni su ništa za ovog dečka. A koliko ima godina, pa manje od trideset, rekao bih, i to značajno manje. Šta je neki general prema takvom iskustvu i dugogodišnjem školovanju. Nebitne godine, ali površno daje ocjene, konkretno u ovom slučaju. Nema teorije da Rafale ima bolje (sveukupne) karakteristike leta od F16.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 20 ruj 2020, 14:49 |
|
|
bobanovski je napisao/la: Jan je bio u Izraelu, on je vojni stručnjak za razliku od Lazanskog I ja sam bio u Italiji. Pravim najbolje pice na svetu, provereno. Ajde beži, smešan si.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 20 ruj 2020, 14:52 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Ma dovoljno da bude najveći vojni stručnjak na Balkanu. Kakvi oficiri koji su završili vojnu akademiju i proveli karijeru u vojsci. Oni su ništa za ovog dečka. A koliko ima godina, pa manje od trideset, rekao bih, i to značajno manje. Šta je neki general prema takvom iskustvu i dugogodišnjem školovanju. Nebitne godine, ali površno daje ocjene, konkretno u ovom slučaju. Nema teorije da Rafale ima bolje (sveukupne) karakteristike leta od F16. Ja, priznajem, ne znam koji ima bolje sveukupne karakteristike. Oba aviona su odlična. Koji je bolji, neću da glumim da znam to.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 20 ruj 2020, 16:25 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Nebitne godine, ali površno daje ocjene, konkretno u ovom slučaju. Nema teorije da Rafale ima bolje (sveukupne) karakteristike leta od F16. Ja, priznajem, ne znam koji ima bolje sveukupne karakteristike. Oba aviona su odlična. Koji je bolji, neću da glumim da znam to. Evo još jedno zanimljivo razmišljanje... TREBA NAM BORBENI AVION KOJI MOŽE BRANITI MORE! https://www.dnevno.hr/7dnevno/treba-nam ... u-1569331/
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 20 ruj 2020, 16:30 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Ja, priznajem, ne znam koji ima bolje sveukupne karakteristike. Oba aviona su odlična. Koji je bolji, neću da glumim da znam to. Evo još jedno zanimljivo razmišljanje... TREBA NAM BORBENI AVION KOJI MOŽE BRANITI MORE! https://www.dnevno.hr/7dnevno/treba-nam ... u-1569331/To je još jedna prednost za Rafale koji je i mornarički zrakoplov i nosi protubordske rakete exocet. Njihovo djelovanje smo vidjeli u falklandskom ratu.
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 20 ruj 2020, 16:38 |
|
|
Exocet je 40-ak godina stara raketa. I dalje odlična, ali izmišljene su novije u međuvremenu.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 20 ruj 2020, 16:40 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60555 Lokacija: DAZP HQ
|
I Gripen može nositi RBS protubrodske koje i mi imamo.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 20 ruj 2020, 16:45 |
|
|
A koga bi pa gađali njima? Italijane, možda?
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 20 ruj 2020, 16:48 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: A koga bi pa gađali njima? Italijane, možda? Turke.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 20 ruj 2020, 16:50 |
|
|
Kakve Turke, šta vi imate sa njima? I za čije babe zdravlje bi se Turci zavlačili u Jadran?
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 20 ruj 2020, 16:55 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 22:34 Postovi: 13882 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Kakve Turke, šta vi imate sa njima? I za čije babe zdravlje bi se Turci zavlačili u Jadran? Znas ko je ostao u amanet turcima?
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 20 ruj 2020, 16:57 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Kakve Turke, šta vi imate sa njima? I za čije babe zdravlje bi se Turci zavlačili u Jadran? Neozbiljan si, Turci su problem koji je tu da ostane i naraste, sve zemlje trebaju bildati vojske koje su u njihovoj zoni interesa.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 20 ruj 2020, 17:05 |
|
|
Citat: Sa samo nekoliko ratnih brodova, turska vojska će biti u mogućnosti da u nekoliko dana savlada vojske Bugarske, Srbije, Grčke i većine država u svijetu.
Sama turska mornarica biće u mogućnosti da iz Jadranskog mora sa svojim TF-2000 razaračima zatvori zračni prostor iznad zapadnog Balkana-BiH. Koristeći se svojim krstarećim raketama Gezgin i SOM, turska mornarica će biti u mogućnosti ciljati mete na udaljenostima više stotina pa i hiljadama kilometara. http://www.ljepota-islama.info/turska-v ... g-anadolu/
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 20 ruj 2020, 17:07 |
|
|
DrMag je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Kakve Turke, šta vi imate sa njima? I za čije babe zdravlje bi se Turci zavlačili u Jadran? Znas ko je ostao u amanet turcima? To je neozbiljno, Turci ne mogu da intervenišu u BiH sve i da hoće. Između ima dve ili tri države, od kojih jedna, sa kojom stvarno postoji realna šansa da zarate , ima skoro 200 aviona, prlično ozbiljnu mornaricu, kopnenu vojsku i podršku zapadnih sila. Boli Turke *** za Bosnu.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 20 ruj 2020, 17:14 |
|
|
dudu je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Kakve Turke, šta vi imate sa njima? I za čije babe zdravlje bi se Turci zavlačili u Jadran? Neozbiljan si, Turci su problem koji je tu da ostane i naraste, sve zemlje trebaju bildati vojske koje su u njihovoj zoni interesa. Turska zona interesa na Balkanu postoji možda samo u Erdoganovoj glavi. Ne mogu da uspostave zonu inteesa ni u Siriji, a o ostatku Bliskog istoka da i ne pričam. A što se tiče bildovanja, treba da nabilduješ par stotina aviona i vojsku od par stotina hiljada ljudi sa daleko boljom opremom od trenutne da bi bio al pari sa Turcima. Ako je uopšte moguće biti al pari sa zemljom od 80 miliona ljudi koja troši ogromne pare na oružje. Ja se uopšte ne brinem oko Turaka, štaviše, pozivam ih da investiraju u našu zemlju.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 20 ruj 2020, 17:15 |
|
|
DrMag je napisao/la: Citat: Sa samo nekoliko ratnih brodova, turska vojska će biti u mogućnosti da u nekoliko dana savlada vojske Bugarske, Srbije, Grčke i većine država u svijetu.
Sama turska mornarica biće u mogućnosti da iz Jadranskog mora sa svojim TF-2000 razaračima zatvori zračni prostor iznad zapadnog Balkana-BiH. Koristeći se svojim krstarećim raketama Gezgin i SOM, turska mornarica će biti u mogućnosti ciljati mete na udaljenostima više stotina pa i hiljadama kilometara. http://www.ljepota-islama.info/turska-v ... g-anadolu/Izvor, "Ljepota islama". Kao što rekoh, neozbiljno.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 20 ruj 2020, 17:15 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: DrMag je napisao/la: Znas ko je ostao u amanet turcima?
To je neozbiljno, Turci ne mogu da intervenišu u BiH sve i da hoće. Između ima dve ili tri države, od kojih jedna, sa kojom stvarno postoji realna šansa da zarate , ima skoro 200 aviona, prlično ozbiljnu mornaricu, kopnenu vojsku i podršku zapadnih sila. Boli Turke *** za Bosnu. Turci imaju pristup otvorenom moru i jadranu. Grcku mogu zaobici i morskim i zracnim putem. Bugarska im je nikakva prepreka, Sr, Mk, Al, Ks, Cg, Hr???
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|