|
|
Stranica: 40/49.
|
[ 1218 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
weasel
|
Naslov: Re: Dodik sutra u Zagrebu Postano: 21 ruj 2020, 13:44 |
|
|
pomocnik kuhara je napisao/la: Ima li neka mapa gdje se vidi točno koliko smo unijeli? Spominje se mapa nadležnosti Hrvatske elektroprivrede Herceg-Bosne. Ima li bar ta mapa?  Ovo ti je karta gdje je sav teritorij koji je HVO držao 1995. prije daytona. Nekih 27% BiH. Toliko je i naše kad se odvojimo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dalmatinac181
|
Naslov: Re: Dodik sutra u Zagrebu Postano: 21 ruj 2020, 13:47 |
|
|
weasel je napisao/la: pomocnik kuhara je napisao/la: Ima li neka mapa gdje se vidi točno koliko smo unijeli? Spominje se mapa nadležnosti Hrvatske elektroprivrede Herceg-Bosne. Ima li bar ta mapa?  Ovo ti je karta gdje je sav teritorij koji je HVO držao 1995. prije daytona. Nekih 27% BiH. Toliko je i naše kad se odvojimo. Kako misliš rišit problem enklava?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
weasel
|
Naslov: Re: Dodik sutra u Zagrebu Postano: 21 ruj 2020, 13:48 |
|
|
dalmatinac181 je napisao/la: Kako misliš rišit problem enklava? Nikako, eto ih tu gdje jesu, neće im ništa biti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dalmatinac181
|
Naslov: Re: Dodik sutra u Zagrebu Postano: 21 ruj 2020, 13:55 |
|
|
weasel je napisao/la: dalmatinac181 je napisao/la: Kako misliš rišit problem enklava? Nikako, eto ih tu gdje jesu, neće im ništa biti. Najbolje rješenje je razmina stanovništva sa muslimanima iz Bugojna Fojnice npr i Hrvata Tuzlanske i Zeničke županije tako bi spojili teritorij. Iako i u ovin našin ima muslimana približno ka i Hrvata...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Dodik sutra u Zagrebu Postano: 21 ruj 2020, 14:01 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 39466 Lokacija: Gl. grad regije
|
|
Imate posebne teme za kartografiju. Granice se neće dirat niti tko spominje išta takvo. Samo je riječ o promjeni izbornog zakona.
Bošnje promjenu izbornog zakon predstavljaju kao raspad BiH a kad vi počnete sa tim kartama, nosite vodu na njihov mlin.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Dodik sutra u Zagrebu Postano: 21 ruj 2020, 14:03 |
|
|
dalmatinac181 je napisao/la: weasel je napisao/la:  Ovo ti je karta gdje je sav teritorij koji je HVO držao 1995. prije daytona. Nekih 27% BiH. Toliko je i naše kad se odvojimo. Kako misliš rišit problem enklava? E što volim kad ovako dođe mehametli Dalmatinac sa nerješivom enigmom "Šta sa enklavama?" ha ja? A Britanija ima Falklandska ostrva na drugoj strani svijeta.  Pola država nema teritorijalni kontinuitet.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Dodik sutra u Zagrebu Postano: 21 ruj 2020, 14:04 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Grumpy je napisao/la:
Ne znam kako je tebi logično da Srbi i Hrvati mimo međunarodnog prava uživaju dvostruku suverenost u svojim maticama i u BiH, a Bošnjaci u zemlji u kojoj su nevažno je sada relativna ili apsolutna većina ne mogu donijeti niti jednu odluku a da je srpski i hrvatski predstavnici ne blokiraju, a nakon toga viču da je propala država, a oni je čitavo vrijeme urušavaju?
Mislim logično mi je da se BH Hrvati bore za to da vladaju nad sobom, i da kontrolirau teritorije gdje žive, ali mi nije normalna ni logična želja da se Bošnjacima nameće sve i efektivno donose odluke namjesto Bošnjaka zloporabom VNI, DN itd.
Hrvati i Srbi to i žele. Da vladaju nad sobom i puste Bošnjake da vladaju sami nad sobom. To se može postići podjelom države. Bošnjaci su ti koji ne žele sami sobom vladati, nego bi htjeli 100% teritorije. Bošnjaci su agresori. Srbi su isto htjeli, i ostvarili teritorij gdje ne moraju baš nikog pitat. Taj teritorij je 3,5 x manji od Jugoslavije. Tako mogu i Bošnje. Taman Trokut.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dalmatinac181
|
Naslov: Re: Dodik sutra u Zagrebu Postano: 21 ruj 2020, 14:10 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: dalmatinac181 je napisao/la: Kako misliš rišit problem enklava?
E što volim kad ovako dođe mehametli Dalmatinac sa nerješivom enigmom "Šta sa enklavama?" ha ja? A Britanija ima Falklandska ostrva na drugoj strani svijeta.  Pola država nema teritorijalni kontinuitet. Nije to to i nije lipo kad imaš 6 malih enklava odvojenih od teritorija..
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Dodik sutra u Zagrebu Postano: 21 ruj 2020, 14:12 |
|
|
dalmatinac181 je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: E što volim kad ovako dođe mehametli Dalmatinac sa nerješivom enigmom "Šta sa enklavama?" ha ja? A Britanija ima Falklandska ostrva na drugoj strani svijeta.  Pola država nema teritorijalni kontinuitet. Nije to to i nije lipo kad imaš 6 malih enklava odvojenih od teritorija.. To je prelipo viruj mi. Puno lipše nego kad je sve spojeno. Žepče ko Kalinjingrad na Baltiku. Egzotično. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
weasel
|
Naslov: Re: Dodik sutra u Zagrebu Postano: 21 ruj 2020, 14:23 |
|
|
dalmatinac181 je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: E što volim kad ovako dođe mehametli Dalmatinac sa nerješivom enigmom "Šta sa enklavama?" ha ja? A Britanija ima Falklandska ostrva na drugoj strani svijeta.  Pola država nema teritorijalni kontinuitet. Nije to to i nije lipo kad imaš 6 malih enklava odvojenih od teritorija.. Ako se Žepčaci ( tako se valjda kaže, ako je krivo ispravite) ne bune što se onda buniš ti iz Dalmacije, dobit će lijepo autocestu i bit će spojeni s ostatkom Hrvatske na pola sta vožnje. Ne vidim da se itko iz Dubrovnvika buni zbog Neuma.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
divizija
|
Naslov: Re: Dodik sutra u Zagrebu Postano: 21 ruj 2020, 14:47 |
|
|
Grumpy je napisao/la:
Hrvati i Srbi su svaku državu u kojoj su živjeli rastavili u sastavne komade, ako nije bila njihova vlastita. Vaše shvaćanje suverenosti i samoodređenja pretpostavlja život u vlastitoj nacionalnoj državi, a sve ostalo je faza dok se konačni cilj ne ostvari. BiH nikada nije imala šansu, niti će ijedna država ikad imati.
Vaše shvaćanje je poptuno isto, samo nsite zadovoljni teritorijem koji ste iskamčili. A mogli ste imati veći, samo da ste odabrali jednu stranu za saveznika, po logici stvari onu s kojom se manje preklapate teritorijalno. Ali mogl iste i drugu, svejedno. I sad vam je tako, trebate odabrati hoćete li se nagodit sa Srbima, pustit im RS i fokus bacit samo na FBIH, ili ćete se nagodit s Hrvatima, pustit im konstitutivnost i legitimnost predstavljanja i svu energiju usmjerit na slabljenje entiteta i jačanje države. Ali vi ste htjeli 100% BIH i sad hoćete i imate pušing i kukate kako vam je taj pušing premalo. Da imate realne zahtjeve, više biste iskamčili.
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Dodik sutra u Zagrebu Postano: 21 ruj 2020, 14:49 |
|
|
|
Ma ti trikovi više ne prolaze. 'Dalmatinac' po čemu ćeš pamtit lito ove g. Koliko je drukčije od dosadašnjih?
Ima li meduza? Ježeva? Više ili manje nego prethodnih godina? Najezda čega je ovo lito?
Nesto ja sumnjam da si ti mora ove godine vidio.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dalmatinac181
|
Naslov: Re: Dodik sutra u Zagrebu Postano: 21 ruj 2020, 14:59 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Ma ti trikovi više ne prolaze. 'Dalmatinac' po čemu ćeš pamtit lito ove g. Koliko je drukčije od dosadašnjih?
Ima li meduza? Ježeva? Više ili manje nego prethodnih godina? Najezda čega je ovo lito?
Nesto ja sumnjam da si ti mora ove godine vidio. A po čemu zaključuješ da nisan Dalmatinac?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Dodik sutra u Zagrebu Postano: 21 ruj 2020, 15:07 |
|
|
dalmatinac181 je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Ma ti trikovi više ne prolaze. 'Dalmatinac' po čemu ćeš pamtit lito ove g. Koliko je drukčije od dosadašnjih?
Nesto ja sumnjam da si ti mora ove godine vidio. A po čemu zaključuješ da nisan Dalmatinac? Ovako piše Dalmatinac Citat: Znaš sine, to su samo neki papiri koje je netko ispisao i postoje neka slova koja je netko natipkao u riječi, koja ne vrijede za nas dvoje. Oduzeli su nas jedno od drugog fizički, ali to je sve što su mogli. Nakon 7 i pol godina sada su mi dali da te viđam 88 sati mjesečno. Hej, pa to je ipak 88 sati! Mogli su i manje, sve su mogli i sve su napravili da nas povrijede. Ali, znaš što sve mi možemo, ti i ja s 88 sati? Možemo čuda. Dali su mi da dvaput mjesečno mogu prespavati sa tobom i uspavati te…. Hej, koliko se mi možemo ispričati za te dvije večeri, oni ne mogu ni zamisliti. Sve druge večeri mama će te zamišljati. Jer ti se pretvaraš u svaku moju misao i svaka moja misao se pretvara u tebe. Ovako piše Barba Muja agent 007 Citat: nijan bija kad san radija a ća ću ić hehehe
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dalmatinac181
|
Naslov: Re: Dodik sutra u Zagrebu Postano: 21 ruj 2020, 15:12 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: dalmatinac181 je napisao/la: A po čemu zaključuješ da nisan Dalmatinac?
Ovako piše Dalmatinac Citat: Znaš sine, to su samo neki papiri koje je netko ispisao i postoje neka slova koja je netko natipkao u riječi, koja ne vrijede za nas dvoje. Nimaš ti pojma o Dalmaciji i Dalmatincima očito Oduzeli su nas jedno od drugog fizički, ali to je sve što su mogli. Nakon 7 i pol godina sada su mi dali da te viđam 88 sati mjesečno. Hej, pa to je ipak 88 sati! Mogli su i manje, sve su mogli i sve su napravili da nas povrijede. Ali, znaš što sve mi možemo, ti i ja s 88 sati? Možemo čuda. Dali su mi da dvaput mjesečno mogu prespavati sa tobom i uspavati te…. Hej, koliko se mi možemo ispričati za te dvije večeri, oni ne mogu ni zamisliti. Sve druge večeri mama će te zamišljati. Jer ti se pretvaraš u svaku moju misao i svaka moja misao se pretvara u tebe. Nimaš ti pojma o Dalmaciji i Dalmatincima očito
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Dodik sutra u Zagrebu Postano: 21 ruj 2020, 15:16 |
|
|
dalmatinac181 je napisao/la: Nimaš ti pojma o Dalmaciji i Dalmatincima očito
Tačno. Nimam. Al Muju namirišem sa hiljadu kilometara i to preko žice. 500 godina pod Turcima je iskustvo koje malo koji narod ima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
HHerceg
|
Naslov: Re: Dodik sutra u Zagrebu Postano: 21 ruj 2020, 15:22 |
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 18:35 Postovi: 9998 Lokacija: No Country for White Men
|
|
Dalmatinac181 kako se posprdno zove autobusna linija koja vozi prema Kaštelima?
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dalmatinac181
|
Naslov: Re: Dodik sutra u Zagrebu Postano: 21 ruj 2020, 15:24 |
|
|
HHerceg je napisao/la: Dalmatinac181 kako se posprdno zove autobusna linija koja vozi prema Kaštelima? Zovemo je triesedma ništa posprdno to i je linija 37 Split Trogir
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Dodik sutra u Zagrebu Postano: 21 ruj 2020, 15:51 |
|
|
|
Željana Zovko: "Dodik do sada nikada nije iznevjerio dogovoreno s Hrvatima i nikada nije ratovao protiv Hrvata".
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1676 of 2558 - 65.52%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Dodik sutra u Zagrebu Postano: 21 ruj 2020, 15:54 |
|
|
|
Talibanija se uzje. Nadam se samo da će se Srbi, i Vučić i Dodik okanuti više Hrvatske i ustaša, i Jasenovaca. Bespotrebno to rade. Samo prave nered i gube eventualnu podršku u BiH, na Kosovu, CG i Makedoniji. Čemu?
Srba u RH više nema praktički, Srpske priče o Jasenovcu su izblijedile poslije Vukovara i Srebrenice. Nema više opravdavanja zločina statusom žrtve.
Trebamo kao Francuska i Njemačka, zakopat ratne sjekire, radit na pomirenju i ne omogućavat sarajevskim šupcima da profitiraju na srpsko-hrvatskoj mržnji.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Dodik sutra u Zagrebu Postano: 21 ruj 2020, 16:02 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Talibanija se uzje. Nadam se samo da će se Srbi, i Vučić i Dodik okanuti više Hrvatske i ustaša, i Jasenovaca. Bespotrebno to rade. Samo prave nered i gube eventualnu podršku u BiH, na Kosovu, CG i Makedoniji. Čemu?
Srba u RH više nema praktički, Srpske priče o Jasenovcu su izblijedile poslije Vukovara i Srebrenice. Nema više opravdavanja zločina statusom žrtve.
Trebamo kao Francuska i Njemačka, zakopat ratne sjekire, radit na pomirenju i ne omogućavat sarajevskim šupcima da profitiraju na srpsko-hrvatskoj mržnji. Ne možete to očekivati. Jasenovac se ne zaboravlja ko ni Boj na Kosovu. To ne dolazi u obzir. Al nećemo današnje normlane Hravte smatrati krivim. Krive su Ustaše (Hrvati, Muslimani) iz onog vremena i krivi su oni koji i dan danas žele uništenje Srba (Dodrinaši, Muslimani).
|
|
| Vrh |
|
 |
|
weasel
|
Naslov: Re: Dodik sutra u Zagrebu Postano: 21 ruj 2020, 16:09 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Talibanija se uzje. Nadam se samo da će se Srbi, i Vučić i Dodik okanuti više Hrvatske i ustaša, i Jasenovaca. Bespotrebno to rade. Samo prave nered i gube eventualnu podršku u BiH, na Kosovu, CG i Makedoniji. Čemu?
Trebamo kao Francuska i Njemačka, zakopat ratne sjekire, radit na pomirenju i ne omogućavat sarajevskim šupcima da profitiraju na srpsko-hrvatskoj mržnji. Ne možete to očekivati. Jasenovac se ne zaboravlja ko ni Boj na Kosovu. To ne dolazi u obzir. Al nećemo današnje normlane Hravte smatrati krivim. Krive su Ustaše (Hrvati, Muslimani) iz onog vremena i krivi su oni koji i dan danas žele uništenje Srba (Dodrinaši, Muslimani). Eto ti pomirbe, nitko ne kaže da zaboravite ali ne morate ko mujo đenosajd đenosajd. Čak i Dodik koji "voli" Hrvate spominje nebuloznih 700 tisuća. I takve stvari su štetne za BiH Srbe i Hrvate.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Josip Filipović
|
Naslov: Re: Dodik sutra u Zagrebu Postano: 21 ruj 2020, 16:14 |
|
|
weasel je napisao/la: Eto ti pomirbe, nitko ne kaže da zaboravite ali ne morate ko mujo đenosajd đenosajd. Čak i Dodik koji "voli" Hrvate spominje nebuloznih 700 tisuća. I takve stvari su štetne za BiH Srbe i Hrvate.
Dodik kad je govorio na onom obilježavanju stradanja Srba reče za ustaše:"Tako ih je učio Strossmayer!" Kakvi Joca Štroca kako ga je Starčević zvao? Otkud on? Mnogi srpski dužnosnici lupaju takve gluposti i laži po ovim pitanjima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Dodik sutra u Zagrebu Postano: 21 ruj 2020, 16:29 |
|
|
Hrvatskom i danas uglavnom vlada partizanija. Takvoj Hrvatskoj spočitavat ustašiju je smiješno i neutemeljeno. Uje bi pretke sadašnjih hrvatskih političara slali u Jasenovac jednakim žarom kao Srbe. Vjerojatnije je Dodikov predak bio u ujama nego Milanovićev ili Plenkovićev. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
weasel
|
Naslov: Re: Dodik sutra u Zagrebu Postano: 21 ruj 2020, 16:45 |
|
|
Emisija na HRT radiju povodom dolaska Dodika, poslušajte samo kako ova kuštrava Senada takija... od 26. minute do kraja poslušajte, klasična priča o građanima, ljudskim a ne kolektivnim pravima itd... Nakon toga ju je Zovko poklopila i jasno istakla da se radi o narušavanju Daytona. Zadnji trzaji takijaša iz Zagreba, new age is upon us. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|