HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 26 vel 2025, 01:23.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 15420 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196 ... 617  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Događanja u CG
PostPostano: 25 ruj 2020, 08:32 

Dok Vucic i njegovi tabloidi pljuju po mitropolitu i prosrpskim snagama u CG, uz Kraljevsku Porodicu i patriotski politicari cestitaju novim vlastima u CG.

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić čestitao je danas Aleksi Bečiću izbor za predsednika Skupštine Crne Gore, i istakao da su građani Crne Gore na nedavnim izborima pokazali da je želja za slobodom, demokratijom i odbranom dostojanstva „jača od svake odnarođene vlasti“.

slika

https://www.danas.rs/drustvo/jeremic-ce ... crne-gore/

:palacgore1

Vrh

PostPostano: 25 ruj 2020, 14:05 

Prvo istraživanje u CG nakon izbora (pad/rast u odnosu na njihovo istraživanje iz avgusta).

ZBCG (koal. oko DF): 34,8% (+10,1)
DPS: 29,2% (-6,1)
Demokrate: 14,1% (-2,4)
URA: 8,3% (+1,7)
SD: 4,8% (-0,5)
Bošnjačka stranka: 3,8% (-1)
SDP: 2% (-2,2)
Albanska lista: 1,9%

slika

Tri opozicione liste bi sada zajedno osvojile 57% glasova. Pre izbora su ih cenili na 47,8% i po njihovim procenama nisu imali dovoljno za formiranje vlasti (osvojili 50,6%).
SDP po novom istraživanju ispod cenzusa.
Koalicija Za Budućnost CG bi imala 34,8% (više od DPS-a). Zanimljivo da ih je Cedem pre izbora cenio na 24,7%, a osvojili su 32,6%.

Evo kakva je situacija sa pojedinačnim listama (bez ovih izbornih koalicija)

slika

Vrh

PostPostano: 26 ruj 2020, 11:14 

Citat:
Krivokapić: Prvi zvaničan poziv sa pozicije premijera biće Vučiću
https://lat.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=402749

:zivili

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2020, 08:00 

https://m.cdm.me/zabava/showbiz/kanje-vest-seruje-ikone-pravoslavnih-svetaca/

=))

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2020, 10:07 

Kakva je razlika između standarda i plaće u Srbiji i CG? Ima li tko iskustva s terena?

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2020, 15:25 

weasel je napisao/la:
Kakva je razlika između standarda i plaće u Srbiji i CG? Ima li tko iskustva s terena?

S obzirom da imam rodbinu po skoro svim delovima CG stekao sam sledeći utisak. Život na primorju i u Podgorici je iznad prosečnog u Srbiji, negde na nivou velikih gradova u Srbiji. S tim što primorje zavisi gotovo u potpunosti od turizma, a ova godina je bila katastrofalna.
Što se tiče severa CG tamo je standard verovatno i lošiji nego u većini mesta po Srbiji. Zato je i dalje dosta prisutno iseljavanje u Srbiju.

Kada je statistika u pitanju, sada je prosečna plata u CG veća za nekih 15 evra, ali sam video na nekom stranom sajtu da je Srbija zapravo kada se u obzir uzmu troškovi života nešto malo bolja od CG.
Sve u svemu, razlike su u nijansama.

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2020, 21:09 

Lucho je napisao/la:
Prvo istraživanje u CG nakon izbora (pad/rast u odnosu na njihovo istraživanje iz avgusta).

ZBCG (koal. oko DF): 34,8% (+10,1)
DPS: 29,2% (-6,1)
Demokrate: 14,1% (-2,4)
URA: 8,3% (+1,7)
SD: 4,8% (-0,5)
Bošnjačka stranka: 3,8% (-1)
SDP: 2% (-2,2)
Albanska lista: 1,9%

slika

Tri opozicione liste bi sada zajedno osvojile 57% glasova. Pre izbora su ih cenili na 47,8% i po njihovim procenama nisu imali dovoljno za formiranje vlasti (osvojili 50,6%).
SDP po novom istraživanju ispod cenzusa.
Koalicija Za Budućnost CG bi imala 34,8% (više od DPS-a). Zanimljivo da ih je Cedem pre izbora cenio na 24,7%, a osvojili su 32,6%.

Evo kakva je situacija sa pojedinačnim listama (bez ovih izbornih koalicija)

slika

Ovo je jako dobro.
Nije jos ni pocelo ciscenje DPS iz drzavnih i drustvenih struktura, a vec se osipaju.
Za koju godinu dana, DF i slicni bi trebalo da idu na 50%, Demokrate i slicni na 20%, Ura na 15%. Ostalo manjine i ostaci dps-a i sdp-a.

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2020, 21:15 

Ne znam da li je ono bilo namesteno, ono neslaganje pred konstituisanje Skupstine. Pa su svi otisli kod Djeda u Ostrog, i dogovorili mandatara i predsednika Skupstine. Tako da je ispalo da je Amfilohije dao mandat Krivokapicu, a ne Milo. :D Milo samo treba da to odradi administrativno.

Drugo, sastanak Amfilohija i Joanikija sa Vucicem, u kojem su izrazili zelju da CG i Srbija treba da imaju prijateljske odnose. Jos jednom dakle derogirana Milova pozicija, jer ispada da spoljnu politiku CG vodi Amfilohije.

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2020, 21:37 

1986 je napisao/la:
Hrvatska danas ima 4 000 000 stalnih stanovnika minimalno, 2011 po popisu je bilo 4 200 000. Dakle mi smo dobro i prošli.

Jest,4 miliona stanovnika,a od tog 1,2 miliona penzionera.
To je preko 25% populacije HR.
Super,bolje ne može.

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2020, 21:42 

Graničar18 je napisao/la:
1986 je napisao/la:
Hrvatska danas ima 4 000 000 stalnih stanovnika minimalno, 2011 po popisu je bilo 4 200 000. Dakle mi smo dobro i prošli.

Jest,4 miliona stanovnika,a od tog 1,2 miliona penzionera.
To je preko 25% populacije HR.
Super,bolje ne može.

Kao da ste vi u boljoj situaciji, pa cijela Europa stari...

Vrh

PostPostano: 28 ruj 2020, 15:32 

weasel je napisao/la:

U državnoj službi sa fakultetom su im dobre plate početna oko 700 - 800 eura. Bolje nego u Srbiji ili BiH. Sa srednjom stručnom spremom u državnoj službi se kreću od 320 eura pa nadalje. Velike su razlike u platama sjever vs jug. Sasvim uobičajeno da se na sjeveru CG u privatnom sektoru radi za nekih 280 - 300eura.
Što se tiče nekih velikih fabrika,proizvodnje i investicija toga nema. Veći jaz između bogatih i siromašnih nego u drugim ex yu republikama.

Vrh

PostPostano: 29 ruj 2020, 15:09 

Pa, gde ste, drugari! Jesam li vam nedostajao? :001_smile

Protekli mesec je pokazao da sam pravi prorok: kao što sam predvideo - vratismo Black Mountain, kao što sam najavio - sramni "zakon" otimanja imovine SPC će biti izbrisan, kao što sam pisao ovde ako se sećate - novosnovana hrvatska stranka je ćapila HGIju tačno onoliko koliko mu je nedostajalo za Cenzus (skoro u milimetar: HGI trebalo još 400 glasova a ovi im otkinuli 500)! Moram da počnem da igram sportsku prognozu... :zubati

A 2016. smo im nudili mesto Premijera, razna Ministarstva... evo spali da sanjaju jednog Poslanika! :smijeh

Lepo smo proslavili - a sad lagano, polako, sve po redu... utvrditi, zabetonirati, zakevlariti!

Samo Pravoslavno, samo Srpsko, samo Targaryensko!

slika

Vrh

PostPostano: 29 ruj 2020, 15:22 

ikmandvaradtist je napisao/la:
Pa, gde ste, drugari! Jesam li vam nedostajao? :001_smile

Protekli mesec je pokazao da sam pravi prorok: kao što sam predvideo - vratismo Black Mountain, kao što sam najavio - sramni "zakon" otimanja imovine SPC će biti izbrisan, kao što sam pisao ovde ako se sećate - novosnovana hrvatska stranka je ćapila HGIju tačno onoliko koliko mu je nedostajalo za Cenzus (skoro u milimetar: HGI trebalo još 400 glasova a ovi im otkinuli 500)! Moram da počnem da igram sportsku prognozu... :zubati

A 2016. smo im nudili mesto Premijera, razna Ministarstva... evo spali da sanjaju jednog Poslanika! :smijeh

Lepo smo proslavili - a sad lagano, polako, sve po redu... utvrditi, zabetonirati, zakevlariti!

Samo Pravoslavno, samo Srpsko, samo Targaryensko!

slika

Nismo mi nista vratili. Da hambasada pozove Dritana i kaze mu podrzi Mila, on bi vladao.

Mislim, da je to siri paket, jer je Milo bio protiv mini sengena, i smetao i EU i SAD, kao i Kurti u Pristini.

Cg je duboko podjeljeno drustvo, gde ce se mrznja samo iznova i iznova generirati.

Pohvalan je Djed koji je mobilizirao Srbe i Cg lojalne crkvi. Pohvala.

Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title

Vrh

PostPostano: 29 ruj 2020, 16:27 

K:M je napisao/la:
Nismo mi nista vratili. Da hambasada pozove Dritana i kaze mu podrzi Mila, on bi vladao.

Mislim, da je to siri paket, jer je Milo bio protiv mini sengena, i smetao i EU i SAD, kao i Kurti u Pristini.

Cg je duboko podjeljeno drustvo, gde ce se mrznja samo iznova i iznova generirati.

Pohvalan je Djed koji je mobilizirao Srbe i Cg lojalne crkvi. Pohvala.

Polako, prvo i najvažnije: makli smo rušitelja Dubrovnika. Sad mu se stranka osipa, pacovi beže sa broda koji tone, obični ljudi koje su plašili da će država da eksplodira bez njega sad uviđaju da su im samo lagali.

Yiannopoulosovci su pukli nekih 14 K glasova u odnosu na prošli ciklus što je impozantnih 10 % ... najbolje se vidi kolika je pobeda prosrpske opozicije na karti koja pršti od Plave boje:

slika

slika

A najslađe je bilo u Budvi - stavljao sam ovde klipove unajmljenih siledžija koji ne dozvoljavaju opozicionim odbornicima ni da uđu u zgradu opštine... kupljenog preletača koji je omogućio nelegalnu većinu Yiannopoulosovcima... i ako se sećate, najavljivao sam da će ih narod kazniti na izborima - a Frey i ostali ovde su se smejali... e, pa, sad su svedeni na pravu meru, više ne bi jedan jedini kupljeni odbornik doneo vlast, moralo bi gomila opštinskog da preleti na njihovu stranu, praktično su prepolovljeni :zubati :

slika

Samo mudro, strpljivo, bez žurbe... temeljno! :kava

Vrh

PostPostano: 29 ruj 2020, 20:11 

@ikman pusti sad Crnu Goru to je passe, pobjedili ste...

Baci pogled ma bracu Armene.

Vrh

PostPostano: 29 ruj 2020, 20:58 

weasel je napisao/la:

Jel'? A nije ti bilo "passe" da mesecima najavljuješ "kmečanje Srba kad ih Milo na izborima uništi i uzme im hramove" i slične priče? :zubati

Ma, šta da gledam sirote Jermene - niko da zaustavi pomahnitalog Azijata Erdoana koji sada i njima preti... niko da stane ludaku nogom za vrat... :sad

Vrh

PostPostano: 29 ruj 2020, 21:17 

weasel je napisao/la:

Jel'? A nije ti bilo "passe" da mesecima najavljuješ "kmečanje Srba kad ih Milo na izborima uništi i uzme im hramove" i slične priče? :zubati

Ma, šta da gledam sirote Jermene - niko da zaustavi pomahnitalog Azijata Erdoana koji sada i njima preti... niko da stane ludaku nogom za vrat... :sad

Pa Milo bi i pobjedio da se Hrvati nisu sami izradili i dopustili stvaranje one ad hoc stranke, ali dobro što je tu je. :neznam

Pomahnitale neoosmanlije treba našamarati što prije.

Vrh

PostPostano: 29 ruj 2020, 23:36 

weasel je napisao/la:

Dok se on žesti deo je globalističke priče, da je suverenista kakvim se predstavlja bio bi u situaciji u kakvoj je Lukašenko. Kršenja ljudskih prava u Turskoj su kudikamo ozbiljnija, ali avaj...

Vrh

PostPostano: 02 lis 2020, 10:20 

Dritana braća provozala u gepeku?

Citat:
Potpisivanje drugog sporazuma trojne koalicije dovedeno u pitanje

Pregovori o formiranju vlade tapkaju u mjestu, povlačenje Zakona o slobodi vjeroispovijesti nova tačka sporenja

Potpisivanje drugog sporazuma nove parlamentarne većine u kojem bi trebalo da se nađe i set reformskih zakona o pravosuđu, ekonomiji, socijali, zakon o lustraciji i zakon o porijeklu imovine, dovedeno je u pitanje zbog različitih stavova djelova DF-a i Ure o ukidanju Zakona o slobodi vjerospovijesti.

Više izvora Pobjede saopštilo je da se na izradi drugog sporazuma koji je trebalo, prema najavama, da bude potpisan prije formiranja vlade – trenutno ne radi.

– Ekspertski timovi su počeli rad na drugom sporazumu, ali je on obustavljen do daljnjeg i vidjećemo kada će biti nastavljen. Situaciju dodatno komplikuje i zahtjev dijela DF-a da preduslov formiranja nove vlade bude povlačenje Zakona o slobodi vjeroispovijesti – rekao je Pobjedi izvor iz vrha koalicije ,,Za budućnost Crne Gore“.

– Na posljednjem sastanku ekspertskih timova predstavnicima GP Ura, istina bez prisustva Dritana Abazovića, bilo je neprihvatljivo da potpišu zaključak po kome bi se u drugom sporazumu našlo obavezujuće ukidanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti. Stekao se utisak da su predstavnici GP Ura bili na stanovištu da Zakon treba mijenjati, odnosno revidirati, kako je uopšteno zapisano u prvom sporazumu – tvrdi izvor Pobjede.

– DF će tražiti kao preduslov za bilo kakve dogovore oko formiranja vlade da trenutna parlamentarna većina povuče antipravoslavni i antisrpski Zakon o slobodi vjeroispovijesti, jer smo to obećali građanima. Nakon toga se stiču uslovi da se potpiše temeljni ugovor sa SPC i zaštite naše svetinje u Crnoj Gori. Poslije ćemo se dogovarati oko personalnih rješenja u vladi – rekao je tada Knežević.

https://www.pobjeda.me/clanak/potpisiva ... -u-pitanje

Vrh

PostPostano: 02 lis 2020, 12:32 

SAD JE SVE JASNO! ALBANSKI ČETNIK ZABIO SRBIMA NOŽ U LEĐA! URA neće glasati za ukidanje Zakona o slobodi veroispovesti! (VIDEO)

http://informer.rs/svet/balkan/552913/s ... esti-video

:D

Vrh

PostPostano: 02 lis 2020, 13:18 

Anti-Zlobnjak je napisao/la:
SAD JE SVE JASNO! ALBANSKI ČETNIK ZABIO SRBIMA NOŽ U LEĐA! URA neće glasati za ukidanje Zakona o slobodi veroispovesti! (VIDEO)

http://informer.rs/svet/balkan/552913/s ... esti-video

:D

Tri stvari:
1. Srpski mediji su smeće, jučer, danas i sutra
2. Vjerojatno će se pronaći dogovor između URA-e i DF-a
3. Mila su neki genijalci na ovoj temi već prežalili, kao da je slučajno 30 godina drmao državom pa da preko noći nestane. Milo je još živ.

Vrh

PostPostano: 03 lis 2020, 05:35 

U Crnoj Gori nitko ne može biti iznad zakona!

https://www.youtube.com/watch?v=cJ4Yvqs ... e=emb_logo

“Ali zakon je potreban i nijedna verska organizacija, niti pojedinac, fizičko ili pravno lice ne može biti iznad ili izvan zakona ili Ustava, pa ni SPC ili Mitropolija crnogorsko primorska. Apsolutno smo protiv diskriminacije bilo koje verske zajednice”, rekao je Filip Adžić.

Vrh

PostPostano: 03 lis 2020, 10:36 

Svaki antisrpski ili antihriscanski potez ce samo ojacati srpskog naroda u CG. To da bude svima jasno.

Kad tad ce Njegoseva kapela na Lovcenu.

Vrh

PostPostano: 03 lis 2020, 12:35 

Srbi shvatite da je Cg duboko podjeljeno GRADJANSKO Društvo i država.

Nalikuje Bih i treba je federalizirati, kantonizirati.
Po etničkom ključu. Uz bar 2 srpska... BOKA... SANDŽ Herceg.

Možete taj moj predlog pročitati na sajtu ins4 koji podupire Krivokapića.... Još iz decembra 2016.

Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title

Vrh

PostPostano: 03 lis 2020, 12:41 

K:M je napisao/la:
Srbi shvatite da je Cg duboko podjeljeno GRADJANSKO Društvo i država.

Nalikuje Bih i treba je federalizirati, kantonizirati.
Po etničkom ključu. Uz bar 2 srpska... BOKA... SANDŽ Herceg.

Možete taj moj predlog pročitati na sajtu ins4 koji podupire Krivokapića.... Još iz decembra 2016.

Hoćemo i mi treći entitet tamo :zubati

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 15420 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196 ... 617  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 44 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: