|
|
Stranica: 49/226.
|
[ 5630 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Armenija Postano: 17 lis 2020, 21:21 |
|
|
Koliko vidim ne poredi ih sa nacistima vec prilicno precizno Erdogana titulira kao novog Hitlera, modus operandi slican ako ne i identican.
Svi potezi koje povlaci "sultan" iz Ankare vec su vidjeni kod Hitlera. Slicna spranca ponasanja, jako slicno. Sa tim da je Hitler meni osobno manje odbojna povijesna figura od ovog brkatog gada, ako nista jer se vodio nekakvom ideologijom a ovaj se vodi iskljucivo religijom.
Rusi ... u Siriji su donijeli prevagu i definitivno spasili multikulturalnu Siriju, ona je i dalje vecinski muslimanska drzava ali nije pretvorena u novu mad max dzihad drzavu kakvu su joj sudbinu namjenili kreatori famoznog arapskog proljeca. Ok, to je sad moja strana gledanja, Rusima je do "multikulti Sirije" stalo koliko do lanjskog snijega, oni su spasavali svoje pozicije na Mediteranu.
To sto je jedan dio Idliba ostao okupiran, to je manje bitno, i ne treba kroz Idlib gledati rat u Siriji kao "ruski poraz" jer je to obicno spinovanje porazene strane, pri tome uopce ne mislim na dzihadisticke idiote. Oni su samo korisne budale na terenu. Cinjenica je da je nakon godinu dana rata dzihad armija bila na par kilometara od centra Damaska, da su drzali skoro cijelu Siriju u svojim rukama. Nakon 2015. gube rat uglavnom zahvaljujuci ruskim zracnim udarima.
Slicno spinovanje gledamo i slusamo i ovih dana, a neki im u tome u pomazu stavljanjem turskih snimaka iz dronova, upravo na ovoj temi. To je propagandni rat koji turkofili vode na netu, cilj je predstaviti situaciju da "grandiozni Azerbejdzan" pobjedjuje a Armeni su vec porazeni. Na terenu je situacija jos uvijek potpuno drugacija, uzeli su dva i pol sela u skoro mjesec dana rata, trpe velike gubitke i samo zahvaljujuci tuskim casnicima koji im vode akcije, imaju ikakve uspjehe na terenu. Lazu, petljaju, takijaju, skrivaju svoje zrtve a twitter i FB su svakodnevno zatrpani snimkama poginulih azerskih vojnika. NEcu stavljati te snimke iz razloga sto mnogi to ne mogu gledati, ali sve je dostupno.
Da se vratim na Ruse, oni ne pomazu direktno Armenima uglavnom iz razloga, a to je manje poznato neupucenima, da su ludi Armeni okrenuli glavu Rusima i vec par godina suruju sa zapadom. Zapad koji ih je ostavio na cjedilu, uz tragikomicne pozdrave i zelje da izdrze. Rusi imaju i dobre odnose sa Azerima, naftne prirode, pa im je i malo teze izabrati stranu u ovom sukobu. Mislim da su se malo i utronjali, sto je "sultan" namirisao i vec im i Krim najavljuje oteti, naravno da on to ne smije jer Rusija je jos uvijek div za njegovu Tursku. Ali usudi se prijetiti.
Medjutim na koncu Rusi nemaju izbora, ako dopuste Turcima orgijanje na Kavkazu, ako se Erdogan fizicki poveze sa Kaspijskim morem onda ce Rusi imati veliki problem jer turski cilj nije samo Baku i Azerbejdzan vec citav niz onih turkofonih naroda tadzika, uzbeka, turkmena i ostalih. Uz sve to, Kavkaz je bure baruta gdje islamski uticaj traje vec desetljecima, ne zaboravimo Ceceniju, Dagestan gdje islamski element od devedesetih godina proslog stoljeca pokusava formirati Kavkaski emirat. Protiv kojeg se Rusija i aktivno bori cijelo ovo vrijeme. Istina je da je projekt Kavkaskog emirata originalno vehabijski, sa cim Turska nema nista zajednicko dapace vehabije odnosno arapski dzihad elementi su u direktnom sukobu sa Turskom. Ali svejedno, Rusima ne odgovara.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Armenija Postano: 17 lis 2020, 21:37 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Kako možeš toliko nasrati da se skoro ne dotakneš teme. Ne zanima nas tvoja dosadna filozofija.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Armenija Postano: 17 lis 2020, 21:46 |
|
|
Znas koliko me boli *** sta tebe zanima.
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Armenija Postano: 17 lis 2020, 21:47 |
|
|
crni_bombarder je napisao/la: Koliko vidim ne poredi ih sa nacistima vec prilicno precizno Erdogana titulira kao novog Hitlera, modus operandi slican ako ne i identican.
Svi potezi koje povlaci "sultan" iz Ankare vec su vidjeni kod Hitlera. Slicna spranca ponasanja, jako slicno. Sa tim da je Hitler meni osobno manje odbojna povijesna figura od ovog brkatog gada, ako nista jer se vodio nekakvom ideologijom a ovaj se vodi iskljucivo religijom.
Rusi ... u Siriji su donijeli prevagu i definitivno spasili multikulturalnu Siriju, ona je i dalje vecinski muslimanska drzava ali nije pretvorena u novu mad max dzihad drzavu kakvu su joj sudbinu namjenili kreatori famoznog arapskog proljeca. Ok, to je sad moja strana gledanja, Rusima je do "multikulti Sirije" stalo koliko do lanjskog snijega, oni su spasavali svoje pozicije na Mediteranu.
To sto je jedan dio Idliba ostao okupiran, to je manje bitno, i ne treba kroz Idlib gledati rat u Siriji kao "ruski poraz" jer je to obicno spinovanje porazene strane, pri tome uopce ne mislim na dzihadisticke idiote. Oni su samo korisne budale na terenu. Cinjenica je da je nakon godinu dana rata dzihad armija bila na par kilometara od centra Damaska, da su drzali skoro cijelu Siriju u svojim rukama. Nakon 2015. gube rat uglavnom zahvaljujuci ruskim zracnim udarima.
Slicno spinovanje gledamo i slusamo i ovih dana, a neki im u tome u pomazu stavljanjem turskih snimaka iz dronova, upravo na ovoj temi. To je propagandni rat koji turkofili vode na netu, cilj je predstaviti situaciju da "grandiozni Azerbejdzan" pobjedjuje a Armeni su vec porazeni. Na terenu je situacija jos uvijek potpuno drugacija, uzeli su dva i pol sela u skoro mjesec dana rata, trpe velike gubitke i samo zahvaljujuci tuskim casnicima koji im vode akcije, imaju ikakve uspjehe na terenu. Lazu, petljaju, takijaju, skrivaju svoje zrtve a twitter i FB su svakodnevno zatrpani snimkama poginulih azerskih vojnika. NEcu stavljati te snimke iz razloga sto mnogi to ne mogu gledati, ali sve je dostupno.
Da se vratim na Ruse, oni ne pomazu direktno Armenima uglavnom iz razloga, a to je manje poznato neupucenima, da su ludi Armeni okrenuli glavu Rusima i vec par godina suruju sa zapadom. Zapad koji ih je ostavio na cjedilu, uz tragikomicne pozdrave i zelje da izdrze. Rusi imaju i dobre odnose sa Azerima, naftne prirode, pa im je i malo teze izabrati stranu u ovom sukobu. Mislim da su se malo i utronjali, sto je "sultan" namirisao i vec im i Krim najavljuje oteti, naravno da on to ne smije jer Rusija je jos uvijek div za njegovu Tursku. Ali usudi se prijetiti.
Medjutim na koncu Rusi nemaju izbora, ako dopuste Turcima orgijanje na Kavkazu, ako se Erdogan fizicki poveze sa Kaspijskim morem onda ce Rusi imati veliki problem jer turski cilj nije samo Baku i Azerbejdzan vec citav niz onih turkofonih naroda tadzika, uzbeka, turkmena i ostalih. Uz sve to, Kavkaz je bure baruta gdje islamski uticaj traje vec desetljecima, ne zaboravimo Ceceniju, Dagestan gdje islamski element od devedesetih godina proslog stoljeca pokusava formirati Kavkaski emirat. Protiv kojeg se Rusija i aktivno bori cijelo ovo vrijeme. Istina je da je projekt Kavkaskog emirata originalno vehabijski, sa cim Turska nema nista zajednicko dapace vehabije odnosno arapski dzihad elementi su u direktnom sukobu sa Turskom. Ali svejedno, Rusima ne odgovara. Slažem se gotovo sve s tobom, samo kaže, Erdogan je osoba kojoj moraš stalno međe metati. Kad mu je Putin ostavio Idlib, okrenuo se na Libiju, kad je tamo došla pat pozicija sere po Sredozemlju, kad ga je tu EU stisla otišao je na Kavkaz. E sad, ja ne vidim razloga zašto bi mu Putin prepustio Karabah, što dobiva zauzvrat? Mslim to je retoričko pitanje, dobit će novi front negdje drugdje, možda opet po Siriji počne srat ili gdje već. To je lik kojem ne treba nigdje puštat jer će stalno imati nove zahtjeve. Armenci jesu politički debili, možda sad nešto nauče, ali ovdje se ne radi samo o njima, radi se o tome da pustiti da Erdogan nešto dobije, a da zauzvrat ne da ništa, nije pametna taktika. Trebalo mu je ovo odmah u Idlibu naplatit. To je i smisao asimetričnog ratovanja.
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
|
K:M
|
Naslov: Re: Armenija Postano: 17 lis 2020, 21:52 |
|
Pridružen/a: 28 ruj 2020, 22:28 Postovi: 3749 Lokacija: Nizza, Naissus,Nis
|
Drugarcici, pa ima srpska izreka, prijatelja drzi blizu, a neprijatelje jos blize,,,,ili ako nekog hoces da pohebes, prvo moras da ga navuces priblizis. Mudar je srpski seljak i narod, ne sumnjajte u to.
Vecina Vas kite kuzi, da ce brkati Hica, zavrsiti kao oridjidji. Samo mora zakuhati sa svim. Arapi, Ru, EU, Ameri,Kina.
I, jednog dana video linkom svi na sjednici "vlade" spuste palceve, i onda pocinje "festa". Nebitan je egzekutor (Ru,Amer).
_________________ Borac protiv ropstva i pampers pelena, koje poklanja AV, uz najjeftinije roblje
Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title
|
|
Vrh |
|
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Armenija Postano: 17 lis 2020, 21:57 |
|
|
Ja sam se takodje nadao da ce Putin poklopiti i Idlib, ali realno tesko je to ocekivati jer nisu tu u igri samo Turci.
Imaju tu ulogu i oni sto su tomahavcili Sirijce zbog izreziranih "kemijskih napada". A oni su pravi gospodari rata, ne ovaj lokalni sultancic.
Neki su misljenja da je to Trump uradio reda radi, cisto da ne bude da nista ne cini u Siriji, ja osobno mislim da i dalje famozna duboka drzava u USA vedri i oblaci vanjskom americkom politikom.
Nisam pratio Tursku intervenciju u Libiji, osim da su pomakli Haftarove snage od Tripolija. I ta Libija je u sklopu price Erdogan - Hitler. Sad je najavio da ce mozda uci vojskom u onu azersku enklavu na jugu Armenije, po nekakvom dogovoru Lenjina i Ataturka. Cinjenica je da Turci drze pod vojnom okupacijom sjeverni Cipar, sjever Sirije, dijelove Libije, sad je i u Azerbejdzanu...
Ne znam sta Rusi cekaju, ne znam ni sta Iran ceka, ni jednome ne odgovara ova ekspanzija Turaka. Ne treba ni zaboraviti da je Izrael upetljan u sve ovo, neskriveno podrzavaju Turke i Azere, salju im oruzje, opremu i instruktore. Danas je i kvisling iz Kijeva sastancio sa Erdoganom. Cijela osovina je tu, samo onaj debil Sakashvili nedostaje.
Jedino vidim da za sada Rusi sute i ne djeluju. Sto mi se ne svidja nimalo. Nije da sam neki ruski fan, ali ne vidim tko drugi moze ovim budalama stati na put.
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Armenija Postano: 17 lis 2020, 21:59 |
|
|
Samo se i Armenci moraju sabrati. Dobro, uskoro će i američki izbori, i to im je praktički zadnje čemu se od Zapada mogu nadati, a nakon toga im je shvatiti da su bez Rusa nitko i ništa. Ako ne shvate, koliko ih žalim, toliko su i sami krivi.
|
|
Vrh |
|
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Armenija Postano: 17 lis 2020, 22:03 |
|
|
Armeni su uradili niz gresaka u vanjskoj politici, najveca je sto su Rusima udarali samare umiljavajuci se zapadu.
Sad im taj isti zapad salje pozdrave cinicnog tipa, kao Pompeo koji bezobrazno porucuje "nadam se da ce te izdrzati".
U isto vrijeme ocekuju da ih Rusija brani po vojnom ugovoru.
Ja ne sumnjam da im Rusi pomazu vojno, danas je azerski ministar obrane ljutito pitao odakle Armenima sve bolje i bolje oruzje, tko im to salje. Nema tko drugi neko Rusi, zapad sigurno nije.
Ali to nije to, njima treba ozbiljna pomoc. Oni sami protiv Turaka, na stranu Azeri, turci su tu glavni operativci na terenu. Ne izgleda fer fajt.
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Armenija Postano: 17 lis 2020, 22:06 |
|
|
crni_bombarder je napisao/la: Ja sam se takodje nadao da ce Putin poklopiti i Idlib, ali realno tesko je to ocekivati jer nisu tu u igri samo Turci.
Imaju tu ulogu i oni sto su tomahavcili Sirijce zbog izreziranih "kemijskih napada". A oni su pravi gospodari rata, ne ovaj lokalni sultancic.
Neki su misljenja da je to Trump uradio reda radi, cisto da ne bude da nista ne cini u Siriji, ja osobno mislim da i dalje famozna duboka drzava u USA vedri i oblaci vanjskom americkom politikom. Amerikanci nisu spasili Idlib, spasio ga je Erdogan. Ameri su ga pustili niz vodu skroz. Rusi su stali jer nisu htjeli sukob s Erdoganom, ko ni sad. Daobit će ga, negdje e ga dobiti. Putinova greška je što se tu nije postavio na isto ovak oodlučan način kao Erdogan i Alijev - to je Sirija, ima pravo reintegrirati svoj teritorij i mi ćemo primjeniti SVA potrebna sredstca to provedemo. I to je uprao SAD trebao napraviti, kad je Hiler vol2. krenuo na Karabah. Istom retorikom i istim rječima se služiti. crni_bombarder je napisao/la: Nisam pratio Tursku intervenciju u Libiji, osim da su pomakli Haftarove snage od Tripolija. I ta Libija je u sklopu price Erdogan - Hitler. Sad je najavio da ce mozda uci vojskom u onu azersku enklavu na jugu Armenije, po nekakvom dogovoru Lenjina i Ataturka. Cinjenica je da Turci drze pod vojnom okupacijom sjeverni Cipar, sjever Sirije, dijelove Libije, sad je i u Azerbejdzanu...
Ne znam sta Rusi cekaju, ne znam ni sta Iran ceka, ni jednome ne odgovara ova ekspanzija Turaka. Ne treba ni zaboraviti da je Izrael upetljan u sve ovo, neskriveno podrzavaju Turke i Azere, salju im oruzje, opremu i instruktore. Danas je i kvisling iz Kijeva sastancio sa Erdoganom. Cijela osovina je tu, samo onaj debil Sakashvili nedostaje.
Jedino vidim da za sada Rusi sute i ne djeluju. Sto mi se ne svidja nimalo. Nije da sam neki ruski fan, ali ne vidim tko drugi moze ovim budalama stati na put. Izrael u Azerima vidi priliku za destabilizaciju Irana. Rusi pokušavaju izbjeći sukob, ali stvarna stvar je da moraju svima pokazati da su na njega spremni i da su spremni na sve. U protivnom će im zabiti polumjesec u Moskvu. Kako rekoh, lako za Turski i Izrael, ali njihovim prxijima je trebalo utjerati strah u kosti.
|
|
Vrh |
|
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Armenija Postano: 17 lis 2020, 22:12 |
|
|
Rusija nema izbora, apsolutno se slazem.
Zasto bjeze od neizbjeznog, ne znam.
Mozda se pretvaraju da je ovo samo "legalna akcija drzave Azerbejdzan" i da kao ne vide tursku ulogu u ovome svemu, pa zele zadrzati dobre odnose sa Bakuom. Tko to zna.
Vidimo da izbjegavaju sukob sa turcima a turci im konstantno zabadaju prst u oko. Ja to kao laik posmatrac mogu tumaciti samo kao rusku slabost.
A onda se sjetim da im je i u Siriji trebalo 4 godine da se ukljuce. Cetiri godine.
Najgori scenarij je da su svi pustili NK niz vodu. Armeniju mozda ne ali ove nesretnike mozda da. Zato i kazem da mi je pomalo odvratno ponasanje krscanskih zemalja, recimo da su takve, prodaju se ovima za cisternu nafte.
Sramotno je da planeta i danas nakon stotinu godina nema jedinstven stav prema armenskom genocidu, koji se ovih dana prakticno ponavlja. Armeni kao biblijski narod, zar ne postoji vise niti malo te nekakve krscanske solidarnosti. Na stranu masonski zapad, ali Rusi se trse nekakvim tradicionalnim vrijednostima.
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: Armenija Postano: 18 lis 2020, 07:42 |
|
|
crni_bombarder je napisao/la: Slicno spinovanje gledamo i slusamo i ovih dana, a neki im u tome u pomazu stavljanjem turskih snimaka iz dronova, upravo na ovoj temi. To je propagandni rat koji turkofili vode na netu, cilj je predstaviti situaciju da "grandiozni Azerbejdzan" pobjedjuje a Armeni su vec porazeni. Na terenu je situacija jos uvijek potpuno drugacija, uzeli su dva i pol sela u skoro mjesec dana rata, trpe velike gubitke i samo zahvaljujuci tuskim casnicima koji im vode akcije, imaju ikakve uspjehe na terenu. Lazu, petljaju, takijaju, skrivaju svoje zrtve a twitter i FB su svakodnevno zatrpani snimkama poginulih azerskih vojnika. NEcu stavljati te snimke iz razloga sto mnogi to ne mogu gledati, ali sve je dostupno. U čemu im pomažem, jel Armenci iz Nagorna čitaju hb.org? Snimke su azerskog ministarstva javno dostupne na jutubu i prilično je jasno da nisu nikakve montaže. A to da ti štakori imaju veće gubitke pa naravno da imaju, samo što je njih 10 milijuna. Ako imaš kakve snimke postavi, pa čemu služi tema, nitko ne goni druge da klikću play.
|
|
Vrh |
|
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Armenija Postano: 18 lis 2020, 13:34 |
|
|
Pomazes tako sto siris njihovu propagandu, sumnjam da ovdje ikoga zanimaju njihovi propagandni snimci, to je ipak prevashodno namijenjeno onim turkofilnim drkadzijama na klikslamu.
Naravno da je propaganda, pogledaj upravo te turkofile mujage, oni misle da je osmanska vojska zauzela bar 80% Artcaka. Sa obzirom na kolicinu iste, propagande.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Armenija Postano: 18 lis 2020, 16:37 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76948 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
U svjetlu novih teritorijalnih i militarnih promjena, sansu da NK padne podizem sa 47% na 58%.
I dalje su visestruke kontre i obrati moguci, tko god je ikad pratio ratove.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Armenija Postano: 18 lis 2020, 17:13 |
|
|
Sudeci po pravcu napada, Azeri idu direktno uz iransku granicu.
Sve je izglednije da planiraju okupaciju juga Armenije i Artcaka, povezivanje sa onom enklavom na jugu uz Tursku granicu a odmah zatim... pretpostavljam... turska vojska prolazi prema Kaspijskom jezeru.
Azeri prakticno ni ne napadaju po sredini, tu su u pocetku popusili i odustali, na sjeveru su uzeli ona dva sela i stali. Sve se svelo na jug.
|
|
Vrh |
|
|
K:M
|
Naslov: Re: Armenija Postano: 18 lis 2020, 17:35 |
|
Pridružen/a: 28 ruj 2020, 22:28 Postovi: 3749 Lokacija: Nizza, Naissus,Nis
|
K:M je napisao/la: Drugarcici, pa ima srpska izreka, prijatelja drzi blizu, a neprijatelje jos blize,,,,ili ako nekog hoces da pohebes, prvo moras da ga navuces priblizis. Mudar je srpski seljak i narod, ne sumnjajte u to.
Vecina Vas kite kuzi, da ce brkati Hica, zavrsiti kao oridjidji. Samo mora zakuhati sa svim. Arapi, Ru, EU, Ameri,Kina.
I, jednog dana video linkom svi na sjednici "vlade" spuste palceve, i onda pocinje "festa". Nebitan je egzekutor (Ru,Amer). Azeri i Turad baš navalila da sa juga probiju i Armence. Testiraće odgovor i Rus i Perzije. Koji će OĆUTATI. To će luđaka Erdu osokoliti na Grčku, možda i na Bih preko proxija.
_________________ Borac protiv ropstva i pampers pelena, koje poklanja AV, uz najjeftinije roblje
Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title
|
|
Vrh |
|
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Armenija Postano: 18 lis 2020, 17:57 |
|
|
U Tabrizu na sjeveru Irana turad protestira i radi nerede na ulicama, proturski Sivi vukovi se sukobljavaju sa iranskim policajcima zahtjevajuci od Teherana da zatvori granicu sa Armenima.
Tu na sjeveru su Azeri vecina i vec nekoliko dana dizu situaciju do usijanja, Teheran je poslao velika pojacanja vojnih i policijskih snaga.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Armenija Postano: 18 lis 2020, 18:03 |
|
|
crni_bombarder je napisao/la: U Tabrizu na sjeveru Irana turad protestira i radi nerede na ulicama, proturski Sivi vukovi se sukobljavaju sa iranskim policajcima zahtjevajuci od Teherana da zatvori granicu sa Armenima.
Tu na sjeveru su Azeri vecina i vec nekoliko dana dizu situaciju do usijanja, Teheran je poslao velika pojacanja vojnih i policijskih snaga. Počeli sad Turci i Iran čačkati, ne misle se uskoro zaustaviti. Pa neka netko kaže da se isplati popuštati Erdoganu. Putin ako zaista misli dati Nagorno Karabah i u zamjenu imati dobre odnose sa Turskom i Azerbejdžanom, moram reći da će se neugodno iznenaditi.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1090 of 2558 - 42.61%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Armenija Postano: 18 lis 2020, 18:09 |
|
|
crni_bombarder je napisao/la: U Tabrizu na sjeveru Irana turad protestira i radi nerede na ulicama, proturski Sivi vukovi se sukobljavaju sa iranskim policajcima zahtjevajuci od Teherana da zatvori granicu sa Armenima.
Tu na sjeveru su Azeri vecina i vec nekoliko dana dizu situaciju do usijanja, Teheran je poslao velika pojacanja vojnih i policijskih snaga. Navijamo za Iran.
|
|
Vrh |
|
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Armenija Postano: 18 lis 2020, 18:10 |
|
|
Ja mislim da je to i poanta svega ovoga, Iran i Rusija su konstantna meta.
Kad pogledas etnicku mapu Irana, na sjeveru su ti Azeri iako siije oni su turkijski narod.
Na jugoistoku su Baluchi, suniti sto je jako bitno, ima ih nesto vise od milijun a u susjednom Pakistanu nekoliko milijuna. Na svim onim kartama koje se crtaju, nekakvo "novo uredjenje Bliskog Istoka", Baluchistan se uvijek crta kao zasebna drzava.
Nece se smiriti dok ne sjebu Iran, nakon toga meta je Kina. Manje je u javnosti poznato da je sukob na relaciji Pakistan-Indija uz etnicko vjerske prirode, takodje i udar na Kinu. Kini je Pakistan veliki saveznik u kojeg ulazu mnogo novca, izgradili su pruge kroz Pakistan do Arapskog mora, luke su izgradili sto je za njih krucijalni interes. A upravo tamo je taj famozni Baluchistan.
Velike se tu igre igraju, nama malima tesko i razmljive.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Armenija Postano: 18 lis 2020, 18:13 |
|
|
crni_bombarder je napisao/la: Velike se tu igre igraju, nama malima tesko i razmljive. Teološki gledano, sve ide po "planu".
|
|
Vrh |
|
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Armenija Postano: 18 lis 2020, 18:23 |
|
|
crni_bombarder je napisao/la: Nece se smiriti dok ne sjebu Iran, nakon toga meta je Kina. Kini mogu da podudlaju, sjebala je svjetsku ekonomiju svojim jeftinim proizvodima a radnu snagu plaćaju po šaku riže dnevno, države kojima ne možeš nametnuti sankcije ne možeš ni sjebati. Afganistan je očiti primjer, sjebeš sve i na kraju se moraš povući a oni nastave sve po starom.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Armenija Postano: 18 lis 2020, 18:27 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76948 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Tu na sjeveru su Azeri vecina i vec nekoliko dana dizu situaciju do usijanja, Teheran je poslao velika pojacanja vojnih i policijskih snaga. Ovo je vrlo zanimljivo, i mogucnost da se Iran destabilizira. To je geostrateski puno zanimljivije i dalekoseznije od Nagorno Karabaha. Azeri cine 16% stanovnika Irana i jako su ukljuceni u politiku Irana, u glavnom gradu Teheranu predstavljaju 25% stanovnistva. negdje sam procitao da im predstavljaju natprosjecan dio elite. To sto Iran pomaze Armeniji, sto ne neosporno protiv etnointeresa Azera u Iranu, to znaci da itekako postoje podjele unutar iranskog drustva na etnickim elementima, iako je meni jedan Iranac tvrdio da vlada bratstvo i jedinstvo i da im je svima iranska nacija na prvom mjestu. Vjerojatno ista takija o "velikom broju ljudi koji se prvenstveno vide kao Bosanci i Hercegovci" kao kod Muslimana u Sarajevu, kad ono bloop 1% na popisu, pojava u rangu Madjara u Hrvatskoj.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Armenija Postano: 18 lis 2020, 18:34 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39617 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
crni_bombarder je napisao/la: Sudeci po pravcu napada, Azeri idu direktno uz iransku granicu.
Sve je izglednije da planiraju okupaciju juga Armenije i Artcaka, povezivanje sa onom enklavom na jugu uz Tursku granicu a odmah zatim... pretpostavljam... turska vojska prolazi prema Kaspijskom jezeru.
Azeri prakticno ni ne napadaju po sredini, tu su u pocetku popusili i odustali, na sjeveru su uzeli ona dva sela i stali. Sve se svelo na jug. Kad bi barem bilo tako, onda bi Rusi dobili opravdanje da ih sataru. To je za Rusiju crvena linija.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Armenija Postano: 18 lis 2020, 18:36 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39617 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
i_jopet je napisao/la: crni_bombarder je napisao/la: Nece se smiriti dok ne sjebu Iran, nakon toga meta je Kina. Kini mogu da podudlaju, sjebala je svjetsku ekonomiju svojim jeftinim proizvodima a radnu snagu plaćaju po šaku riže dnevno, države kojima ne možeš nametnuti sankcije ne možeš ni sjebati. Afganistan je očiti primjer, sjebeš sve i na kraju se moraš povući a oni nastave sve po starom. Upravo to, šta ćeš državi koja je samodostatna i gospodarstvo čak vrijeme u korona krize raste.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Armenija Postano: 18 lis 2020, 18:36 |
|
|
Zanimljiva je gradja Irana.
Jezgra nenaseljenog prostora. Pa prsten Perzijanaca. Pa oko njih prsten drugih naroda.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 38 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|