|
|
Stranica: 197/617.
|
[ 15420 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Grobar
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 30 lis 2020, 09:46 |
|
Pridružen/a: 21 ruj 2020, 21:42 Postovi: 7637 Lokacija: Serbian World
|
_________________ Vlasi se dosetili...
|
|
Vrh |
|
|
Legionnaire
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 30 lis 2020, 10:10 |
|
Pridružen/a: 27 kol 2019, 23:54 Postovi: 4862 Lokacija: Svjetski poznat oslobođeni grad na istoku Srpske
|
Grobar je napisao/la: Pokoj mu dusi. Ipak se korona tesko moze savladati u 82 godini. U zadnjoj godini zivota uspio je da srusi Djukanovica i odbrani SPC, fascinantno. Ja sam nevjernik al mu odajem priznanje za ugled i znacaj u srpskom narodu i ima poseban respekt od mene.
_________________ Nećete u Bejruuut, niste ni prije.
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 30 lis 2020, 10:20 |
|
|
I ja sam nevernik, ali hvala Amfilohiju do neba zbog borbe koju je pokrenuo za naš narod.
Nikada te nećemo zaboraviti djede.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 30 lis 2020, 10:34 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60053 Lokacija: DAZP HQ
|
kad mu je bilo zadnje pojavljivanje u javnosti?
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 30 lis 2020, 11:24 |
|
|
Ko će sad voditi srpski blok u CG?
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 30 lis 2020, 11:25 |
|
|
Grobar je napisao/la: I ja sam nevernik, ali hvala Amfilohiju . Bez brige, i on je bio.
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 30 lis 2020, 11:34 |
|
|
Srpski blok će voditi njegov naslednik. Još jedan pozdrav za našeg najomiljenijeg djeda. Djeda srpskoga naroda. Inače na ovoj slici se nalazi i Milo Djukanović.
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 30 lis 2020, 12:02 |
|
|
Покој ти души, драги наш Ђедо.
|
|
Vrh |
|
|
ikmandvaradtist
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 30 lis 2020, 12:40 |
|
Pridružen/a: 01 tra 2020, 15:23 Postovi: 3605 Lokacija: Clown World
|
Nijesam vjerova' jer su danima razna paščad iznosila svoje pakosne nade da će nađ Đed postradati od ovog virusa... i jer je obeća' da neće poć' dok ne vrne kapelicu na Lovćen... eto ni amaneta! Dostojan si bio nasljednik Svetog Petra cetinjskog... 650 šupa ko obnovi - ima moj respekt, a ne Hramova u onakvom bezbožnome vremenu... a ne ko sruši Tiranina koji raspolaže svim polugama Moći... a ne ko toliko poštovanje u narodu imade tolike decenije... Vjerovatno će ga Otac Gojko naslijedi' , dobar bi bio nasljednik... https://www.youtube.com/watch?v=yGgLZjE ... tinPopadic
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 30 lis 2020, 12:46 |
|
|
divizija je napisao/la: Ko će sad voditi srpski blok u CG? Što se tiče crkve, novi mitropolit kojeg bude postavio Sveti sinod u Beogradu, ili patrijarh Irinej samostalno, ne znam koji je mehanizam odlučivanja, ali sigurno je jedan od ta dva. A sad, da li će crkva nastaviti da igra tako bitnu ulogu u svetovnim događanjima u CG, videćemo. Pokoj duši vladiki Amfilohiju, stvarno je bio poseban čovek, i njegovom nasledniku će biti teško da nastavi njegovim korakom u tempu u kojem je on hodao. To mi u Srbiji najbolje znamo, posle legendarnog Pavla, kojeg smo smatrali za živog sveca, sada imamo ovog blentavog Irineja koji ne bi mogao da skupi deset ljudi na liturgiji, a kamoli na nekom skupu.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 30 lis 2020, 12:50 |
|
|
Nikad te srpski narod neće zaboraviti.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
|
K:M
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 30 lis 2020, 13:15 |
|
Pridružen/a: 28 ruj 2020, 22:28 Postovi: 3749 Lokacija: Nizza, Naissus,Nis
|
Pokoj duši Đede. Neka te anđeli vode i daju ti mir.
Mi ćemo nastaviti TVOJIM PUTEM. Pao si, ali tvoja djela žive.
Nema povlačenja, ni predaje.
_________________ Borac protiv ropstva i pampers pelena, koje poklanja AV, uz najjeftinije roblje
Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 30 lis 2020, 13:16 |
|
|
Pokoj ti duši đede !
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
|
Nbgd88
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 30 lis 2020, 13:30 |
|
|
divizija je napisao/la: Ko će sad voditi srpski blok u CG? Sveti Vasilije Ostroški i Crnogorci. Kako juče i danas, tako i sutra.
_________________ Pogled Joca Vujičića
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 30 lis 2020, 14:05 |
|
|
Sahrana Amfilohija u nedjelju, Irinej služi liturgiju u Hramu Amfilohije će, po sopstvenoj želji, biti sahranjen u kripti Sabornog hrama u Podgorici u grobu koji je pripremljen za njegovog života Patrijarh srpski Irinej služiće u nedjelju, u Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici liturgiju povodom smrti mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija. Nakon liturgije će biti služeno opijelo i obavljena sahrana, saopšteno je iz Mitropolije crnogorsko primorske. https://www.vijesti.me/vijesti/drustvo/ ... ju-u-hramu...
|
|
Vrh |
|
|
ikmandvaradtist
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 30 lis 2020, 15:46 |
|
Pridružen/a: 01 tra 2020, 15:23 Postovi: 3605 Lokacija: Clown World
|
U Andrijevici, beranama i Budvi proglašen Dan žalosti. Nadamo se i u drugim opštinama i na nivou cijele Države. A moglo bi i u Srbiji. Meanwhile, neke "Keme" likuju:
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 30 lis 2020, 16:53 |
|
|
ikmandvaradtist je napisao/la: Nijesam vjerova' jer su danima razna paščad iznosila svoje pakosne nade da će nađ Đed postradati od ovog virusa... i jer je obeća' da neće poć' dok ne vrne kapelicu na Lovćen... eto ni amaneta! Dostojan si bio nasljednik Svetog Petra cetinjskog... 650 šupa ko obnovi - ima moj respekt, a ne Hramova u onakvom bezbožnome vremenu... a ne ko sruši Tiranina koji raspolaže svim polugama Moći... a ne ko toliko poštovanje u narodu imade tolike decenije... Vjerovatno će ga Otac Gojko naslijedi' , dobar bi bio nasljednik... https://www.youtube.com/watch?v=yGgLZjE ... tinPopadic Kakav sok! Isle optimisticne vesti na IN4S, pa sam mislio d aje sve u redu, kad jutros ovo... Neka je vecni pokoj Njegovom Preosvestenstvu! Ovde su ga prikazali na odru: Izgleda kao ziv. Pravi sveti covek! Gojko Perovic je monah?
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 30 lis 2020, 17:02 |
|
|
Dobro je braćo pravoslavni Srbi , umrlo je čeljade a ne bog , utulite malo emocije. Ali ako se potrudite tako što ćete ga slaviti kao sveca pre nego što ga proglase istim , možda i oživi snagom vaših molitava i želja.
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 30 lis 2020, 17:07 |
|
|
Jbg, ja se ne sećam da je ikada u istoriji Beograda izašlo više ljudi na ulicu nego na ispraćaju pokojnog patrijarha Pavla, i to nekoliko puta više nego na najbrojnijim političkim skupovima tipa 9. mart ili 5. oktobar, nekoliko puta više. Tako da, razumi i ovo.
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 30 lis 2020, 17:13 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Jbg, ja se ne sećam da je ikada u istoriji Beograda izašlo više ljudi na ulicu nego na ispraćaju pokojnog patrijarha Pavla, i to nekoliko puta više nego na najbrojnijim političkim skupovima tipa 9. mart ili 5. oktobar, nekoliko puta više. Tako da, razumi i ovo. Razumem brate Karmelo , i kad je ćopavi zagorac bacio kašiku tekle su stotine dunava,sava,drina,...suza naših naroda i narodnosti , i takvu poplavu i masovni plač za jednim čovekolikim čeljadetom niko nikad neće prevazići. Ali rahmetli Risto je ipak nešto specijalno da ne grešimo dušu.
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 30 lis 2020, 17:30 |
|
|
joe enter je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Jbg, ja se ne sećam da je ikada u istoriji Beograda izašlo više ljudi na ulicu nego na ispraćaju pokojnog patrijarha Pavla, i to nekoliko puta više nego na najbrojnijim političkim skupovima tipa 9. mart ili 5. oktobar, nekoliko puta više. Tako da, razumi i ovo. Razumem brate Karmelo , i kad je ćopavi zagorac bacio kašiku tekle su stotine dunava,sava,drina,...suza naših naroda i narodnosti , i takvu poplavu i masovni plač za jednim čovekolikim čeljadetom niko nikad neće prevazići. Ali rahmetli Risto je ipak nešto specijalno da ne grešimo dušu. Copavog Zagorca su mediji uzdizali do trenutka smrti. Pa nije cudo da je narod bio sludjen. Mitropolita su napadali, kako crnogorski tako i Vucicevi tabloidi. Zalost za njim je zbog toga autenticna, dok je za Zagorcem posledica manipulacije!
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 30 lis 2020, 17:51 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: joe enter je napisao/la: Razumem brate Karmelo , i kad je ćopavi zagorac bacio kašiku tekle su stotine dunava,sava,drina,...suza naših naroda i narodnosti , i takvu poplavu i masovni plač za jednim čovekolikim čeljadetom niko nikad neće prevazići. Ali rahmetli Risto je ipak nešto specijalno da ne grešimo dušu. Copavog Zagorca su mediji uzdizali do trenutka smrti. Pa nije cudo da je narod bio sludjen. Mitropolita su napadali, kako crnogorski tako i Vucicevi tabloidi. Zalost za njim je zbog toga autenticna, dok je za Zagorcem posledica manipulacije! Izvini brate Aleksije ali kakvi sad mediji i tabloidi imaju veze sa bilo čime?? , ali ako su Amfija toliko napadali medji kako narod nije bio sluđen tim medijskim pisanjima jednako kao kad su forsirali Tita?? Kako si se ti odbranio od medija i nisi se sludio pa danas suze roniš za Ristom? Evo ja sam se odbranio od svih medija , samo sam slušao šta je rahmetli Risto lično govorio i ništa više , a govorio je ono što nijednom hrišćaninu(pravom) ne bi smelo biti na pameti. Međutim moja braća Srbi imaju svoju posebnu viziju hrišćanstva tako da možda ja grešim a ne oni.
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 30 lis 2020, 17:58 |
|
|
joe enter je napisao/la: Dobro je braćo pravoslavni Srbi , umrlo je čeljade a ne bog , utulite malo emocije. Ali ako se potrudite tako što ćete ga slaviti kao sveca pre nego što ga proglase istim , možda i oživi snagom vaših molitava i želja. Niko ga ovde ne proglašava svetim, nego mu se samo zahvaljujemo za ono što je uradio za srpski narod i za njegovu borbu protiv šprahfeleričnog ustaše. Ovde je dobar deo ateista medju forumašima, koji su ga najnormalnije pozdravili po poslednji put i zahvalili mu se. Niko ga nije oživljavao, niti se molio pre tebe. A i bog ako kojim slučajem postoji, najverovatnije ne može da umre.
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 30 lis 2020, 18:09 |
|
|
OK , sad je sve jasnije.
Nije umro Risto nije umro no se ušutio
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 30 lis 2020, 18:13 |
|
|
Dobro je. Sad bar nemaš glupi kez na kraju posta.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|