HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 25 vel 2025, 17:59.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 15420 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 195, 196, 197, 198, 199, 200, 201 ... 617  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Događanja u CG
PostPostano: 30 lis 2020, 19:39 

Carmello Šešelj je napisao/la:
Jbg, ja se ne sećam da je ikada u istoriji Beograda izašlo više ljudi na ulicu nego na ispraćaju pokojnog patrijarha Pavla, i to nekoliko puta više nego na najbrojnijim političkim skupovima tipa 9. mart ili 5. oktobar, nekoliko puta više. Tako da, razumi i ovo.

Staljin, Berija, tko je sljedeći na redu? :zubati

Predlažem Molotov ili Malenkov...

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 30 lis 2020, 19:48 

Kakav gmizavac Malenkov... Molotov i može da prođe, bio je baš badass pregovarač, kada su mu Finci, nakon izgubljenog Zimskog rata, u pregovorima 1940. rekli da nije u redu da traži toliko surove uslove i da je u pregovorima sa Petrom Velikim to bilo potpuno drugačije, odgovorio im je "E pa napišite pismo Petru, pa sačekajte njegov odgovor".

Vrh

PostPostano: 30 lis 2020, 20:28 

Đed je postigao čudo i molim da se pominje sa najvećim poštovanjem!

Otac Gojko bi bio dostojna zamjena...

I u Kotoru Dan Žalosti! I u Plužinama, Tivtu,... biće u nedelju po svoj prilici u Celoj Državi.

I ruski Patrijarh žali:

https://www.vijesti.me/vijesti/drustvo/ ... -i-uzarena

Izgleda se Vladotvorstvo privodi kraju:

"Dogovorena ekspertska vlada"

https://www.vijesti.me/vijesti/politika ... ma-partija

Vrh

PostPostano: 30 lis 2020, 21:54 

ikmandvaradtist je napisao/la:
Đed je postigao čudo i molim da se pominje sa najvećim poštovanjem!

Otac Gojko bi bio dostojna zamjena...

I u Kotoru Dan Žalosti! I u Plužinama, Tivtu,... biće u nedelju po svoj prilici u Celoj Državi.

I ruski Patrijarh žali:

https://www.vijesti.me/vijesti/drustvo/ ... -i-uzarena

Izgleda se Vladotvorstvo privodi kraju:

"Dogovorena ekspertska vlada"

https://www.vijesti.me/vijesti/politika ... ma-partija

Iki, ne moze biti vladika ako nije monah.
Gojko Perovic nema monasko ime, a ima pet sinova!
https://volimpodgoricu.me/2017/03/12/go ... i-50-daka/

Vrh

PostPostano: 30 lis 2020, 22:06 

aleksije radicevic je napisao/la:
Iki, ne moze biti vladika ako nije monah.
Gojko Perovic nema monasko ime, a ima pet sinova!
https://volimpodgoricu.me/2017/03/12/go ... i-50-daka/

To bi kršilo crkvena pravila? :confused1 Ne razumem se u te stvari...

Znam samo da je uticajan i cenjen u narodu...

Vrh

PostPostano: 30 lis 2020, 22:55 

"Svaki čovek treba da se zapita šta je na ovom svetu zatekao, a šta ostavlja iza sebe":

slika

Vrh

PostPostano: 30 lis 2020, 23:34 

ikmandvaradtist je napisao/la:
To bi kršilo crkvena pravila? :confused1 Ne razumem se u te stvari...

Znam samo da je uticajan i cenjen u narodu...

Mora se zamonašit da bi bio vladika, a to znači da se mora razvesti od supruge, i proći određeni period kao iskušenik. Ne postaje se vladika preko noći.

Vrh

PostPostano: 30 lis 2020, 23:52 

ZlatkoZG je napisao/la:
Mora se zamonašit da bi bio vladika, a to znači da se mora razvesti od supruge, i proći određeni period kao iskušenik. Ne postaje se vladika preko noći.

Auuu... :ohmy

Meni je baš zato što ima 5 (pet) sinčina - Car! :wub

Sve veći broj opština se pridružuje, verovatno će u Nedelju na nivou cele Države biti Dan žalosti...

Vrh

PostPostano: 31 lis 2020, 00:27 

joe enter je napisao/la:

Copavog Zagorca su mediji uzdizali do trenutka smrti. Pa nije cudo da je narod bio sludjen.
Mitropolita su napadali, kako crnogorski tako i Vucicevi tabloidi. Zalost za njim je zbog toga autenticna, dok je za Zagorcem posledica manipulacije!

Izvini brate Aleksije ali kakvi sad mediji i tabloidi imaju veze sa bilo čime?? , ali ako su Amfija toliko napadali medji kako narod nije bio sluđen tim medijskim pisanjima jednako kao kad su forsirali Tita??
Kako si se ti odbranio od medija i nisi se sludio pa danas suze roniš za Ristom?

Evo ja sam se odbranio od svih medija , samo sam slušao šta je rahmetli Risto lično govorio i ništa više , a govorio je ono što nijednom hrišćaninu(pravom) ne bi smelo biti na pameti.
Međutim moja braća Srbi imaju svoju posebnu viziju hrišćanstva tako da možda ja grešim a ne oni.

Bata Joe, prirodno je da narod bude sludjen propagandom. U sucaju Broza, to je islo prirodnim putem.
Negativna propaganda protiv Amfilohija nije dala rezultate, pa ga verni narod, uprkos istoj, iskreno zali. To mozes nazvati malim cudom. A ako insistiras na laickom objasnjenju, onda se moze reci da je Amfilohijeva licnost jaca od propagande koja je isla na njega.

Vrh

PostPostano: 31 lis 2020, 00:32 

Djokovic izjavio i razocarao muslimane!
Citat:
"Ovo je jako tužan dan. Poštovani mitropolita Amfilohije je bio veliki borac za pravoslavlje i neko ko je služio kao neka vrsta zvijezde vodilje za srpski pravoslavni narod i srpsku pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori. Imao sam čast i radost da ga upoznam, provedem neko vrijeme blizu njega i osjetim predivnu energiju koju je on posjedovao. Iako fizički više nije živ, njegov duh će, siguran sam, biti prisutan dugi niz godina. Mislim da mu toliko dugujemo da barem treba da se sjećamo njega i da sa osmjehom budemo zahvalni za sve ono što je uradio, pogotovo u posljednje vrijeme, koje je bilo jako turbulentno vrijeme u Crnoj Gori. Naravno iz političkih razloga", rekao je Đoković.

https://www.klix.ba/sport/tenis/na-soka ... /201030142
Razocaranost se vidi u komentarima.

Muslimani veruju da im je neko prijatelj samo ako je potpuno na njihovoj politickoj liniji. Prosto mora u svakom pogledu da misli kao i oni, a ako slucajno u jednom pogledu ne misli kao oni, ne vredi mu nista sto je u nizu slucajeva ispoljio prijateljski odnos prema njima.

Oni su navodno izgubili iluzije o Djokovicu jer zali Amfilohija, a u stvari svakome su pruzili argument da ima uverenje da su oni najminimalnije tolerantni.

Vrh

PostPostano: 31 lis 2020, 00:40 

joe enter je napisao/la:

Izvini brate Aleksije ali kakvi sad mediji i tabloidi imaju veze sa bilo čime?? , ali ako su Amfija toliko napadali medji kako narod nije bio sluđen tim medijskim pisanjima jednako kao kad su forsirali Tita??
Kako si se ti odbranio od medija i nisi se sludio pa danas suze roniš za Ristom?

Evo ja sam se odbranio od svih medija , samo sam slušao šta je rahmetli Risto lično govorio i ništa više , a govorio je ono što nijednom hrišćaninu(pravom) ne bi smelo biti na pameti.
Međutim moja braća Srbi imaju svoju posebnu viziju hrišćanstva tako da možda ja grešim a ne oni.

Koja negativna propaganda pobogu brate Aleksije?? , imaju snimci i slike šta je govorio i sa kime se sastajao.
O Risti Sotoni niko nikad nije ništa izmislio , sve je viđeno očima i slušano ušima.

A to što većini pripadnika mog naroda ne smetaju ratni zločinci i širenje mržnje , pa kad im se to prebaci u vidu velikog "duhovnika" Amfilohija oni se krenu buniti i vređati , a u stvari su ponosni na dela Arkana,Karadžića,Mladića,....
Ta vrsta podvojenosti mi nije najjasnija , i zato treba posebna psihološka ekspertiza.

Bata Joe, prirodno je da narod bude sludjen propagandom. U sucaju Broza, to je islo prirodnim putem.
Negativna propaganda protiv Amfilohija nije dala rezultate, pa ga verni narod, uprkos istoj, iskreno zali. To mozes nazvati malim cudom. A ako insistiras na laickom objasnjenju, onda se moze reci da je Amfilohijeva licnost jaca od propagande koja je isla na njega.

Vrh

PostPostano: 31 lis 2020, 00:50 

Pa ovo je npr. negativna propaganda Vucicevih tabloida:

slika

Pretposlatvljam da se slazes da su i Milovi medijski psi radili isto.

Iza svega stoji Beba Popovic.

Kao velikom postovaocu Zorana Djindjica, meni se nije dopadao Amfilohijev odnos prema njemu. Ipak obojica su imali greske, kao sto su obojica velike patriote, pa ne mislim da je postovanje i za jednog i za drugog nemoguce pomiriti u jednoj osobi. Npr. meni!

Amfilohije, bez obzira s kim se susretao, covek je velikih vrlina. Nije srebroljubac, a protiv srebroljubaca se borio. Nije zeljan slave, a protiv slavoljubivih se borio. Uz sve rizike koje ta borba nosi. Sve u svemu, njegovo delo je vredno postovanja.

Vrh

PostPostano: 31 lis 2020, 00:53 

Kad je Djindjic ubijen, tek se videlo koliko je velik, koliko su njegovi protivnici minorni ljudi.
Na neki nacin Amfilohijev odlazak je slican. Vidi se koliko je veci od Mila, Vucica i Bebe, za kojima nacija nece zaliti.

Vrh

PostPostano: 31 lis 2020, 01:52 

Vjecnaja pamjat Djedo. Do Hristove pobjede

Sada imamo 2 amaneta da vratimo Kapelu na Lovcenu. Boze pomozi

Vrh

PostPostano: 31 lis 2020, 17:16 

https://www.b92.net/info/vesti/index.ph ... id=1756131

Citat:
Vučić potvrdio odlazak na sahranu Amfilohija: "Za nekoliko sati putujem u Podgoricu"

Predsednik Srbije potvrdio je da će u nedelju prisustvovati sahrani mitropolita Amfilohija Radovića.

"Za nekoliko sati putujem u Podgoricu. Prisustvovaću sahrani Mitropolita crnogorsko - primorskog Amfilohija i razgovaraću sa predstavnicima srpskog naroda u Crnoj Gori", napisao je Vučić na Instagram profilu "budućnostsrbijeav".

Ranije danas vladika Joanikije kazao da sa na sahranu ne zove, jer je takav običaj, ali da je dužan da kaže svoj stav i da blagonaklono gleda na eventualni dolazak Vučića u Podgorici i istakao da narod to želi.

"Pošto predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, od kada je na toj visokoj dužnosti, nije posjetio Crnu Goru, mislim da bi njegov dolazak na sahranu mitropolita Amfilohija bio dobar početak novih, bliskijih, nego do sada, i boljih odnosa između Srbije i Crne Gore što je nasušna potreba i želja naroda iz obje zemlje. Takav je običaj kod nas da se na sahranu ne zove. Jasno je da će sahrana mitropolita Amfilohija biti veliki duhovni i svenarodni događaj, a od strane crkve bit će svi rado viđeni i dostojno ispoštovani koji budu došli da se oproste sa njim isprate u bolji svijet ovog novog Božjeg ugodnika", rekao je vladika Joanikije.

Vrh

PostPostano: 31 lis 2020, 19:43 

Grobar je napisao/la:
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2020&mm=10&dd=31&nav_category=11&nav_id=1756131

Citat:
Vučić potvrdio odlazak na sahranu Amfilohija: "Za nekoliko sati putujem u Podgoricu"

Predsednik Srbije potvrdio je da će u nedelju prisustvovati sahrani mitropolita Amfilohija Radovića.

"Za nekoliko sati putujem u Podgoricu. Prisustvovaću sahrani Mitropolita crnogorsko - primorskog Amfilohija i razgovaraću sa predstavnicima srpskog naroda u Crnoj Gori", napisao je Vučić na Instagram profilu "budućnostsrbijeav".

Ranije danas vladika Joanikije kazao da sa na sahranu ne zove, jer je takav običaj, ali da je dužan da kaže svoj stav i da blagonaklono gleda na eventualni dolazak Vučića u Podgorici i istakao da narod to želi.

"Pošto predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, od kada je na toj visokoj dužnosti, nije posjetio Crnu Goru, mislim da bi njegov dolazak na sahranu mitropolita Amfilohija bio dobar početak novih, bliskijih, nego do sada, i boljih odnosa između Srbije i Crne Gore što je nasušna potreba i želja naroda iz obje zemlje. Takav je običaj kod nas da se na sahranu ne zove. Jasno je da će sahrana mitropolita Amfilohija biti veliki duhovni i svenarodni događaj, a od strane crkve bit će svi rado viđeni i dostojno ispoštovani koji budu došli da se oproste sa njim isprate u bolji svijet ovog novog Božjeg ugodnika", rekao je vladika Joanikije.

Daj Boze, da gresim, ali nece taj dzukac doci negde a da pritom ne smislja neko zlo!
U najboljem slucaju dolazi radi sopstvene politicke promocije. Ali, ajde, ne moze mu se zabranjivati!

Vrh

PostPostano: 31 lis 2020, 19:46 

Inace, slike od danas su impresivne.
Docek ostataka u Podgorici, masa ljudi na kolenima!
https://www.in4s.net/video-biblijski-pr ... tropolita/
(ВИДЕО) Библијски призор: Грађани на кољенима дочекали земне остатке митрополита

Vrh

PostPostano: 31 lis 2020, 20:46 

Došao je da simbolično postavi meku moć u Crnoj Gori.
Amfilohije mu je bio jedina prepreka tome.

Vrh

PostPostano: 31 lis 2020, 20:51 

Grobar je napisao/la:
Došao je da simbolično preuzme meku vlast u Crnoj Gori.
Amfilohije mu je bio jedina prepreka tome.

Atanasije Jevtic je u episkopskom savetu u CG, a ni on ne voli Sizoja. Tako da se nadam da nece biti tog transfera vlasti. Taj gad ima dve ljubavi u CG, Bebu i Mila, pa moze se desiti na nesto pokvari u njihovu korist.

Vrh

PostPostano: 31 lis 2020, 23:55 

Volio neko ili ne, ali Vučko suvereno izdominirao na TV Vijesti... Najavio ulaganja Srbije na sjever CG.

Vrh

PostPostano: 01 stu 2020, 00:13 

ZlatkoZG je napisao/la:
Volio neko ili ne, ali Vučko suvereno izdominirao na TV Vijesti... Najavio ulaganja Srbije na sjever CG.

U cemu je tu dominacija? Otisao na tv da se razmece i laze! On 30 godina tako dominira!

Debil nema osecaj kako da se ponasa na sahrani. Umesto da se skromno negde drzi po strani, on se bahati.

Ovo je njegovo delo!
slika

Vrh

PostPostano: 01 stu 2020, 01:01 

ZlatkoZG je napisao/la:

U cemu je tu dominacija? Otisao na tv da se razmece i laze! On 30 godina tako dominira!

Debil nema osecaj kako da se ponasa na sahrani. Umesto da se skromno negde drzi po strani, on se bahati.

Ovo je njegovo delo!

OK, ali i dalje stoji činjenica da je izdominirao, uostalom nije puno pogriješio, ne može se u Podgorici braniti Kosovo kad si opozicija i napadati Beograd o izdaji srpstva a kad dođeš na vlast onda prihvatiš sve Milove odluke, pa i onu o priznanju Kosova.

Vrh

PostPostano: 01 stu 2020, 01:12 

ZlatkoZG je napisao/la:

Ovo je njegovo delo!

OK, ali i dalje stoji činjenica da je izdominirao, uostalom nije puno pogriješio, ne može se u Podgorici braniti Kosovo kad si opozicija i napadati Beograd o izdaji srpstva a kad dođeš na vlast onda prihvatiš sve Milove odluke, pa i onu o priznanju Kosova.

U cemu je izdominirao? U davanju obecanja? U neprilicnom nastupu na TV u vreme velike zalostI?

Napadi na opoziciju i Amfilohija bili su zlonamerni, usmereni na pomoc Milu! Dakle, imati i Molove odluke, i Mila na vlasti koji uvodi zakon o crkvi, nije uporedivo sa ostankom Milovih spoljnopolitickih odluka, ali sa uklanjanjem MIla i njegovog plana da otme Crkvu.
Napredak je ostvaren, a zlonameran covek nece to da vidi, nego bi opoziciji koja se jos nije ustolicila, natovario odmah sve probleme na ledja! Ne bi li je sto pre srusio.

On je rekao svoje o Kosovu u Vasingtonu.

Vrh

PostPostano: 01 stu 2020, 01:26 

U cemu je izdominirao? U davanju obecanja? U neprilicnom nastupu na TV u vreme velike zalostI?

Napadi na opoziciju i Amfilohija bili su zlonamerni, usmereni na pomoc Milu! Dakle, imati i Molove odluke, i Mila na vlasti koji uvodi zakon o crkvi, nije uporedivo sa ostankom Milovih spoljnopolitickih odluka, ali sa uklanjanjem MIla i njegovog plana da otme Crkvu.
Napredak je ostvaren, a zlonameran covek nece to da vidi, nego bi opoziciji koja se jos nije ustolicila, natovario odmah sve probleme na ledja! Ne bi li je sto pre srusio.

Čekaj, stani malo, znači u vezi CG daješ prednost realpolitici, ali istu stvar zamjeraš Vučiću u Beogradu!?

Da se razumijemo, i meni je jasno da postoje okviri u kojem se političari u CG moraju kretati ali dozvoli da oni postoje i u Beogradu, pa već smo imali prilike vidjeti kurčenje bez presedana , ja se još sjećam onog Jeremićevog pitanja Međunarodnom sudu pravde, pa ovdje u Zagrebu su padali od smjeha u nevjerici kako netko može biti tako glup.

Suštinski problem anti-vučićevske opozicije je nedostatak političke inteligencije. Molim te, nemoj ovo pogrešno shvatit, ali dokle god se racionalnije i realnije ne postave stvari Vučić i SNS će vas gazit ko plitak potok. Možeš se ljutit na mene, ali kao neko koje sa strane a pritom i Srbin, dakle i više nego dobronamjeran, shvati ovo kao bratsku kritiku.

Vrh

PostPostano: 01 stu 2020, 01:35 

ZlatkoZG je napisao/la:

Čekaj, stani malo, znači u vezi CG daješ prednost realpolitici, ali istu stvar zamjeraš Vučiću u Beogradu!?

Da se razumijemo, i meni je jasno da postoje okviri u kojem se političari u CG moraju kretati ali dozvoli da oni postoje i u Beogradu, pa već smo imali prilike vidjeti kurčenje bez presedana , ja se još sjećam onog Jeremićevog pitanja Međunarodnom sudu pravde, pa ovdje u Zagrebu su padali od smjeha u nevjerici kako netko može biti tako glup.

Suštinski problem anti-vučićevske opozicije je nedostatak političke inteligencije. Molim te, nemoj ovo pogrešno shvatit, ali dokle god se racionalnije i realnije ne postave stvari Vučić i SNS će vas gazit ko plitak potok. Možeš se ljutit na mene, ali kao neko koje sa strane a pritom i Srbin, dakle i više nego dobronamjeran, shvati ovo kao bratsku kritiku.

Sta je real politika u BG?
Zbog opasosti po svoju vlast i licni mafijaski rezim, popustiti po pitanju Kosova? Odbijanje vasingtonskog papira ne bi ugrozilo Srbiju, ali bi ugrozilo rezim. Tako da onaj postupak potpisivanja nije real politika!
Real politika je povuci sve srpske institucije sa Kosova a onda govoriti da nemamo nista na Kosovu?
Jeremiceva tuzba nikakve slicne posledice nije imala.

Ti ovde spinujes. Ne govorimo o tome da li je Vucic inteligentniji od opozicije, ili ne. Nego, govorimo o tome da li je ovo sto Vucic radi casno, dobro po Srbiju i srpski narod ili ne?! Dakle, kampanja protiv Amfilohija i opozicije, Vasingtonski sporazum - dobro ili lose?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 15420 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 195, 196, 197, 198, 199, 200, 201 ... 617  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 24 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: