HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 27 vel 2025, 00:16.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 579 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 24  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Bugarska prijeti i traži da Makedonci priznaju korijenje
PostPostano: 01 stu 2020, 16:24 

ikmandvaradtist je napisao/la:
weasel je napisao/la:
To što vas makedonci vole više govori o njihovom očaju.

:palacgore2

Freyu,

ti znaš koliko se ti i ja "slažemo" oko ičega - ali ovde si u pravu.

Carmello Šešelj je napisao/la:
I nismo imali ništa protiv njihovog proglašenja nezavisnosti.

I još se hvališ?! :smajl043

Izgubili smo naš plen iz Balkanskog rata (jedini mi) ti se dičiš?

Ono, Srbija i Hrvatska posle dugog i krvavog rata podele BiH. Posle par decenija se hrvatski deo otcepi a oni kažu: "Pa, dobro, šta? Jesmo izgubili 100ine K ljudi osvajajući i ko zna koliko materijalnih sredstava ali nema veze... Opušteno, prvi ćemo vas priznati." Može li neko da zamisli ovako nešto?

E, to smo mi. Kupe nas za teglu ajvara (300 Dinara) i dizanje 3 prsta (besplatno). :smajl049

A šta bi ti? Da imamo dva miliona pobunjenih čokalija kao u Kraljevini? To je veći teret nego korist za državu. I još milion i po Šiptara. Mi u toj državi ne bi činili ni pola stanovnika. Srbija sa Kosovom je imala 64% Srba. Samo su nam još i Makedonci falili u tom gulašu. Bolje da smo odvojeni i prijateljski narodi.

Vrh

PostPostano: 01 stu 2020, 16:26 

Zato što smo im lepo tražili. I pri tom im rekli da im nećemo ni u čemu smetati da se osamostale.

A Muslimanima smo npr rekli da ćemo im jebati majku majčinu ako samo pomisle na otcepljenje. I u jednom i u drugom slučaju smo održali obećanje.

A što se tiče vas, beskorisno naoružanje TO koje se sastojalo od praistorijskih papovki ste uspešno zamenili daleko boljim oružjem otetim iz opkoljenih kasarni. U taj mit kako ste bili nenaoružani verujete samo vi deca koja su se rodila posle rata, pa tu glupost učili u školi.

Nisam bio ni ja u ratu a nisi bio ni ti tako da godina rođenja apsolutno ništa ne znači. Mi kad govorimo da smo bili nenaouružani mi ne mislimo da smo doslovce bili u papučama i da smo vas gađali kamenjem. Imali smo mi oružja od policije i specijalne policije ali to je sve bilo lako pješačko napružanje. Tehnike nismo imali apsolutno ničeg dok nismo istjerali ostatke JNa iz vojarni i pokupili što Hrvatskoj pripada, svoje naoružanje iz svojih vojarni.

Da smo mi bili nenaoružani vi bi nas sve kao zečeve pohvatali, dakle bitan je kontekst kada se o ovako nečem govori. Opet unatoč tome to što smo mi imali je bilo ništa naspram ovog što ste vi imali. Realno gledajuči trebali ste nas zgaziti i zato nam je naša pobjeda (slobodna Hrvatska bez krajine) još draža.

Nazad na temu, pored vaših odnosa sa MK koji su očigledno super u situaciji 1992. Gdje se roka uzduž i poprijeko Hrvatske i BiH oni vama daju oružje... jako neodgovorno od njihovih političara.

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 01 stu 2020, 16:27 

A šta bi ti? Da imamo dva miliona pobunjenih čokalija kao u Kraljevini? To je veći teret nego korist za državu. I još milion i po Šiptara. Mi u toj državi ne bi činili ni pola stanovnika. Srbija sa Kosovom je imala 64% Srba. Samo su nam još i Makedonci falili u tom gulašu. Bolje da smo odvojeni i prijateljski narodi.

Naravno da je bolje.
Da smo ih zadržali, samo bi nas mrzeli danas iz dna duše.

Ovako nas obožavaju.
Posrbićemo ih lagano sad, sve što treba da uradimo je da si svako od nas, oženi po jednu Makedonku, i naši su opet.. :laugh

Vrh

PostPostano: 01 stu 2020, 16:36 

weasel je napisao/la:
Zato što smo im lepo tražili. I pri tom im rekli da im nećemo ni u čemu smetati da se osamostale.

A Muslimanima smo npr rekli da ćemo im jebati majku majčinu ako samo pomisle na otcepljenje. I u jednom i u drugom slučaju smo održali obećanje.

A što se tiče vas, beskorisno naoružanje TO koje se sastojalo od praistorijskih papovki ste uspešno zamenili daleko boljim oružjem otetim iz opkoljenih kasarni. U taj mit kako ste bili nenaoružani verujete samo vi deca koja su se rodila posle rata, pa tu glupost učili u školi.

Nisam bio ni ja u ratu a nisi bio ni ti tako da godina rođenja apsolutno ništa ne znači. Mi kad govorimo da smo bili nenaouružani mi ne mislimo da smo doslovce bili u papučama i da smo vas gađali kamenjem. Imali smo mi oružja od policije i specijalne policije ali to je sve bilo lako pješačko napružanje. Tehnike nismo imali apsolutno ničeg dok nismo istjerali ostatke JNa iz vojarni i pokupili što Hrvatskoj pripada, svoje naoružanje iz svojih vojarni.

Da smo mi bili nenaoružani vi bi nas sve kao zečeve pohvatali, dakle bitan je kontekst kada se o ovako nečem govori. Opet unatoč tome to što smo mi imali je bilo ništa naspram ovog što ste vi imali. Realno gledajuči trebali ste nas zgaziti i zato nam je naša pobjeda (slobodna Hrvatska bez krajine) još draža.

Nazad na temu, pored vaših odnosa sa MK koji su očigledno super u situaciji 1992. Gdje se roka uzduž i poprijeko Hrvatske i BiH oni vama daju oružje... jako neodgovorno od njihovih političara.

Jako odgovorno od njihovih političara. Gledaju kako granatiramo uzduž i popreko, mi ih lepo zamolimo da nam predaju svo oružje, a mi im zauzvrat nećemo praviti apsolutno nikakve probleme da postanu nezavisni. Odabrali su pravu odluku. Druga stvar je što se ta odluka tebi ne sviđa jer nije bila u vašem interesu. Ali Makedoncima nije bio bitan vaš interes, bio im je bitan njihov interes.

Vrh

PostPostano: 01 stu 2020, 16:45 

weasel je napisao/la:
Vaš problem je što vi uvijek tvrdite svi su Srbi ako se ne dokaže suprotno. To što vas makedonci vole više govori o njihovom očaju. A ovo za “primorje” to ne postoji, primorje je samo ono što su držali od Bara do Ulcinja ostalo je Boka Kotorska i sami krajnji jug dalmacije.

Na “balkanu” postoje samo 4 prava naroda od kojih su tri imala povijest i državnost.
Slovenci Hrvati Bugari i Srbi i to je to.

Koja je razlika između Slovenije i Slavonije, Slovenca i Slavonca?

Na temu... Zato če Severna Makedonija u Mini Šangaj.

Bugari i Severni Makedonci su naši prijatelji.

Vrh

PostPostano: 01 stu 2020, 16:46 

Makedonci su razumni ljudi.

Dali su nam Darka Pančeva i oružje, a mi njima nezavisnost, bez pružanja otpora i priznali im ime Republika Makedonija.
A i imamo zajedničke neprijatelje Bugare i Albance.

Zato se i dan-danas medjusobno obožavamo i stvaramo zajedno Mini-Šengen.. :palacgore1

Jedva čekam da protutnjim kroz Makedoniju, bez zaustavljanja, sa tri podignuta prsta i srpskom zastavom na krovu, kad idem u Grčku na more.

I u suprotnom smeru isto..
Kao naši Solunci nekada.. :laugh

Vrh

PostPostano: 01 stu 2020, 16:50 

weasel je napisao/la:
Onaj ko ne želi probleme.

Daj mi reci kako je to prošlo u Ukrajini ili u Hrvatskoj (koja nije dala oružje već ga je JNA praktički otela TO)

Samo budale i naivci pristaju na razoružanje, na mjestu makedonaca bi vas poslao u MP3.

Uostalom zašto bi itko predao oružje, sve republike su plaćale JNA stoga je jedino pravedno bilo što zatekneš na svojem teritoriju od oružja to je tvoje.

Ako je to poželjno ponašanje, mogli su Srbi predati oružje, a mi bi ih pazili. :biceovodobro

1118 of 2558 - 43.71%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 01 stu 2020, 16:51 

weasel je napisao/la:
Nije da brojim ali do sada smo se složili oko Turske i sad ovo za Makedoniju koju si i ti sam nazvao plijenom iz balkanskog rata što ona i realno jest. Karmelo mi je na riječ plijen rekao da sam bezobrazan, samo sam rekao istinu...

Dokaz da se ne moraju S i H baš uvijek prepirati. :biceovodobro

Matori, ja se uvek trudim da se bavim Činjenicama. Kakve god da su i koliko god mi odgovaraju ili ne odgovaraju. Oko Boke se ne slažemo možda zato što smo pristrasni. Istina je verovatno negde na sredini.

Grobar je napisao/la:
Makedoniju ćemo opet da posrbimo u Mini-Šengenu.
Tj. da ih vratimo na fabrička podešavanja.

Ništa lakše.
Jedina druga opcija koja im se nudi, pored te, je da budu Bugari.. :smijeh

Možda. Daj Bože. Mada i tada ostaje gorak ukus u ustima - kad CPC pokuša da otme naše Hramove cičimo k'o Damjanov zelenko. A kad MPC otme naše Hramovi - mi im se još smeškamo i volimo. A oni nam se smeju iza leđa dok pišaju po našim kosturnicama... :rigam

Bilo šta! Mogli smo makar da izboksujemo SPC njene Hramove i da ljube naše kosturnice 24/7. Ovako, prde nam u lice. I treba!!! :angry

Zamisli kako nam se Bugari i Grci smeju što se jedino nama otcepio plen... :ucelo

Vrh

PostPostano: 01 stu 2020, 16:51 

Bugari nisu naši neprijatelji. Danas je 2020. godina i to vreme je za nama. Neki džabe polažu nade na taj sukob zbog sopstvene nemoći.

https://www.rts.rs/page/stories/sr/stor ... opter.html

Predsednik Srbije i premijer Bugarske obišli su manastir 40 mučenika u Trnovu, i položili cveće na mestu gde je bio grob Svetog Save. U manastiru ih je dočekao mitropolit Grigorij Velikotrnovski.

Predsednik Srbije i premijer Bugarske obišli su manastir 40 mučenika u Trnovu, i položili cveće na mestu gde je bio grob Svetog Save. U manastiru ih je dočekao mitropolit Grigorij Velikotrnovski.

Vučić je obećao da će se založiti da se u Srbiji promoviše Veliko Trnovo kao turistička destinacija od kulturno-istorijskog značaja za našu zemlju ali i Bugarsku.

Vučić i Borisov na grobu Svetog Save
Predsednik Vučić istakao je da je ponosan i zadovoljan što bugarski narod posvećuje veliku pažnju čuvanju sećanja na srpskog svetitelja.

"Veoma sam ponosan i iskreno srećan što mi je Bojko Borisov omogućio da posetim Veliko Trnovo, ovo sveto mesto, i kada vidim kako naša bugarska braća čuvaju sećanje na Svetog Savu, to je za nas ne samo dokaz prijateljstva i bratske ljubavi, već i posvećenosti unapređenju odnosa", rekao je Vučić novinarima u Velikom Trnovu.

Predsednik Srbije je istakao da je Sveti Sava najvažniji čovek u našoj istoriji, jer je 1219. osnovao autokefalnu Srpsku pravoslavnu crkvu.

"Pažnju koju je dobio od bugarskog naroda, od 13. veka do danas govori o neraskidivim vezama Srba i Bugara", rekao je Vučić.

Vrh

PostPostano: 01 stu 2020, 16:57 

Naša Kvačica je napisao/la:
weasel je napisao/la:
Daj mi reci kako je to prošlo u Ukrajini ili u Hrvatskoj (koja nije dala oružje već ga je JNA praktički otela TO)

Samo budale i naivci pristaju na razoružanje, na mjestu makedonaca bi vas poslao u MP3.

Uostalom zašto bi itko predao oružje, sve republike su plaćale JNA stoga je jedino pravedno bilo što zatekneš na svojem teritoriju od oružja to je tvoje.

Ako je to poželjno ponašanje, mogli su Srbi predati oružje, a mi bi ih pazili. :biceovodobro

Srbi iz Krajine vam nisu verovali. I mi smo, prirodno, stali na njihovu stranu.

Makedonci su nama verovali, i nisu se prevarili u tome.

A ako misliš na komplet Srbe da vam predaju oružje, pa ne očekuješ valjda da narod koji je stvorio tu državu i koji je duplo veći od vas, vama predaje oružje da "nas pazite". Ono, baš si sladak.

Vrh

PostPostano: 01 stu 2020, 16:59 

A ako misliš na komplet Srbe da vam predaju oružje, pa ne očekuješ valjda da narod koji je stvorio tu državu i koji je duplo veći od vas, vama predaje oružje da "nas pazite". Ono, baš si sladak.

Zašto ne? Zbog dobrih odnosa i povjerenja. :palacgore1

1118 of 2558 - 43.71%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 01 stu 2020, 17:02 

Pa oružje se predaje onom ko ostaje u Jugoslaviji a ne onom ko izlazi iz nje.
To je oružje bilo u vlasništvu vojske te države, a ne paravojnih formacija.

Vrh

PostPostano: 01 stu 2020, 17:08 

weasel je napisao/la:

Jako odgovorno od njihovih političara. Gledaju kako granatiramo uzduž i popreko, mi ih lepo zamolimo da nam predaju svo oružje, a mi im zauzvrat nećemo praviti apsolutno nikakve probleme da postanu nezavisni. Odabrali su pravu odluku. Druga stvar je što se ta odluka tebi ne sviđa jer nije bila u vašem interesu. Ali Makedoncima nije bio bitan vaš interes, bio im je bitan njihov interes.

Mkd nisu glupi musliji i babo Alija da ga Hrv iskoriste, i bace tko bušan kurton, sa zgražavanjem i prijezirom.

Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title

Vrh

PostPostano: 01 stu 2020, 17:13 

Zašto ne? Zbog dobrih odnosa i povjerenja. :palacgore1

Zato što je to bila naša država i naša vojska.

Vrh

PostPostano: 01 stu 2020, 17:13 

K:M je napisao/la:
Kakvo Bug korenje ima 40% islamista Al, Tu, Romi, Boš, Torbeši.

Oblizuješ se bezuspješno na Boku, Budvu... cestu JJ. Nema tamo nič za megalomane.

On jadan misli da je samo sever prosrpski, ne zna da je i cela obala, osim Ulcinja gde su Šiptari, potpuno četnička.

Bio sam dole.
Tu obalu ste temeljito kolonizirali za yu.
Kakve to veze ima s bilo čim?

Obala je hr sfera zato jer je tamo nato, ne zato što tamo žive 2 srbina.

Vrh

PostPostano: 01 stu 2020, 17:17 

Mkd nisu glupi musliji i babo Alija da ga Hrv iskoriste, i bace tko bušan kurton, sa zgražavanjem i prijezirom.

Makedonci su naša interesna sfera.
Ne davamo mi to. :)

Bugari bi hteli da se domognu Makedonije i da se dočepaju oba kraka koridora 10 i da zagospodare Balkanom i evroazijskom logistikom potpuno sami.

Ali Carstvo Dušanovo vaskrsava.

Mini-Šengen je BTW odlično ime za Veliku Srbiju.
Svaka čast idejnom tvorcu..
Em mali, em nije Srbija.. :)

Ovaj put ćemo naše megalomanske aspiracije sprovesti u delo kako treba, ispod žita... :palacgore1

Bez velike pompe i na mala vrata.. :D

Vrh

PostPostano: 01 stu 2020, 17:17 

Ceha je maštao u jednoj fazi odrastanja da je hrv povjesni teritorij do Crnog mora i na jugu do Otranta (Valone).

Čuo što neki U kreten Prkačin (Deretić), kenja, pa ponavlja ovde.

Kao da je ovo općilište SB UN pa će ubedi i izlobira za megalomansku Hrv.

Pazi, čovek je nesumnjivo dobro obrazovan i inteligentan.

Što mu je OTEŽAVAJUĆA OKOLNOST.

Hrvatska je nekoć bila do Valone, ali to ne znači apsolutno ništa danas.
Bio je i Zemun hrvatski, a Skoplje glavni grad Srbije.
Što sad?

Hrvatskoj je to primorje bitno radi jadransko-jonske autoceste, a NATO je bitno radi kontrole sredozemlja.
I to ti je to.
Očekuj podjele utjecaja na tim linijama.

Vrh

PostPostano: 01 stu 2020, 17:18 

Crna Gora je cela naša.
Prebolite to već jednom kao što smo mi preboleli Krajinu.

Biće vam lakše..

Vrh

PostPostano: 01 stu 2020, 17:22 

Ceha je napisao/la:
Ceha je maštao u jednoj fazi odrastanja da je hrv povjesni teritorij do Crnog mora i na jugu do Otranta (Valone).

Čuo što neki U kreten Prkačin (Deretić), kenja, pa ponavlja ovde.

Kao da je ovo općilište SB UN pa će ubedi i izlobira za megalomansku Hrv.

Pazi, čovek je nesumnjivo dobro obrazovan i inteligentan.

Što mu je OTEŽAVAJUĆA OKOLNOST.

Hrvatska je nekoć bila do Valone, ali to ne znači apsolutno ništa danas.
Bio je i Zemun hrvatski, a Skoplje glavni grad Srbije.
Što sad?

Hrvatskoj je to primorje bitno radi jadransko-jonske autoceste, a NATO je bitno radi kontrole sredozemlja.
I to ti je to.
Očekuj podjele utjecaja na tim linijama.

U Crnoj Gori prave samo jedan auto put, i pitanje je da li će da se završi jer su upali u probleme sa finansiranjem. Taj autoput ide od Bara prema granici sa Srbijom, izgradili su do sad deo. Dok neka "jadransko jonska autocesta" ne postoji ni u prednacrtu.

Vrh

PostPostano: 01 stu 2020, 17:22 

Ceha, mi smo ljubimci Trampa i Dušan carstvo je nama nagrada za nato, da nogiramo iztočnjak, što još vagamo.

Jer Duš carstvu, još NEDOSTAJU NEKI DJELOVI.

Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title

Vrh

PostPostano: 01 stu 2020, 17:23 

U Crnoj Gori prave samo jedan auto put, i pitanje je da li će da se završi jer su upali u probleme sa finansiranjem. Taj autoput ide od Bara prema granici sa Srbijom, izgradili su do sad deo. Dok neka "jadransko jonska autocesta" ne postoji ni u prednacrtu.

Završiće ga, tj. mi ćemo ga završiti jer pregovaramo uveliko sa Kinezima da otkupimo taj njihov dug za sadašnje parče koje se gradi u Crnoj Gori.

Crna Gora je pukla.
-12% BDP..

Vrh

PostPostano: 01 stu 2020, 17:24 

Ne pričam samo o Boki. Cela obala, bez izuzetka, osim šiptarskog Ulcinja. A u Boki žive istočni Hercegovci i nije ih naselio kralj, nego oduvek tu žive.

Ovo nije točno.
Kotor je većinu povijesti bio za sebe.
Istočna Hercegovina je tu imala izlaz na more od Risana do Cavtata, ali ta kneževina se zvala Travunja i Konavle, bila katolička do 13.stoljeća i poluikavska do turaka.
Pa i sada da ideš gledati populaciju tog kraja od Neretve do Kotora/Risana, od mora do Gackog, Hrvati bi bili 2/3 većina.
Osim ove dvojne kneževine, Travunje i Konavala, između nje i Neretve se nalazio hr.Hum/Zahumlje...

Srba danas ima nešto malo u cg primorju i oko Trebinja, ostatak tog kraja je kamena pustinja.

Vrh

PostPostano: 01 stu 2020, 17:24 

Grobar je napisao/la:

Makedonci su naša interesna sfera.
Ne davamo mi to. :)

Bugari bi hteli da se domognu Makedonije i da se dočepaju oba kraka koridora 10 i da zagospodare Balkanom i evroazijskom logistikom potpuno sami.

Ali Carstvo Dušanovo vaskrsava.

Mini-Šengen je BTW odlično ime za Veliku Srbiju.
Svaka čast idejnom tvorcu..
Em mali, em nije Srbija.. :)

Ovaj put ćemo naše megalomanske aspiracije sprovesti u delo kako treba, ispod žita... :palacgore1

Bez velike pompe i na mala vrata.. :D

A zar nisi možda pomislio da je Mini Šengen nastao da svi Albanci iz Albanije, Kosova, Sjeverne Makedonije i Srbije budu u istoj asocijaciji?

Vrh

PostPostano: 01 stu 2020, 17:25 

Pa i treba da budu.
To su naša nova Mini-Šengen braća.

Mnogo se iseljavaju i padaju demografski, pa nam sad odgovaraju..

Oni objedinjavaju svoje, mi svoje.
Svi zadovoljni.. :palacgore1

Vrh

PostPostano: 01 stu 2020, 17:30 

Grobar je napisao/la:
weasel je napisao/la:
Znamo mi to jako dobro ali to nisu originalni Crnogorci i autohtono stanovništvo to su dotepenci koje je naselio kralj i koji su se u zadnjih 100 godina od aneksije Boke tamo navukli.

Izvorna granica izmedju Srpskog i Hrvatskog naroda su reke Cetina i Vrbas. Levo su Hrvati,desno od toga Srbi.

DAI-Car Konstantin

Ne.
DAI
Spominje župu Cetinu.
Kako bi srpska granica mogla biti na čakavskoj Cetini, sko je župa Imota (cca današnja Zapadna Hercegovina) po DAIu u Hrvatskoj?
Slično ide i za Vrbas.
U to doba je Srbija zauzela Vrhbosnu, pa Hrvatska i Srbija graniče oko Sarajeva.
Po govorima je granica u Podrinju, jbg.
Vaši su istočni štakavski, ekavski i jekavski.
Naši su zapadni šćakavski, ikavski i jekavski.

Imaš gomilu karata i putopisa od Al Idrizija (i njegove priče o Kotoru kao zadnjem hr gradu), fo Alfreda Velikog.
Znaju se granice provincije Dalmacije.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 579 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 24  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: