|
|
Stranica: 4/17.
|
[ 405 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Kako je copavi krvnik Tito, posle 1948, PRESELIO iz Srbije 70 golemih tvrtki Postano: 05 stu 2020, 16:27 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: A vi @moderatori, u cemu je fora sa drzanjem magarce Sese na forumu? Izvredjao je koga je stigao, najvise srpske forumase, a nista vredno paznje nije napisao. Plačeš moderatorima da me maknu!? Koja si ti beda od čoveka. Samo totalni pacijenti kukaju moderatorima, prijavljuju postove i shvataju ozbiljno pisanje na forumu. Koji si jadnik jbt. Po kojem to etickom principu nije beda psovati majku, a jeste beda traziti da se tako nesto kazni? Naravno, u tvom svetu je tako. Buduci da ti i ja ne delimo iste moralne principe, ti si beda, jer pogano psujes, a beda su i oni koji ti to tolerisu. Oni koji traze sankcije za tako nesto, su u normalni ljudi. 
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
 |
NiceBoyZg
|
Naslov: Re: Kako je copavi krvnik Tito, posle 1948, PRESELIO iz Srbije 70 golemih tvrtki Postano: 05 stu 2020, 16:34 |
|
Pridružen/a: 29 pro 2018, 12:46 Postovi: 1660 Lokacija: Zagreb, RH, EU, safe European home
|
Ne ulazeći u ovo sa tvornicama itd zašto Srbi kmeče što su partizani za vrijeme rata te bili puno bolje vojno i propagandno organizirani, nisu surađivali s okupatorima već se stalno protiv njih borili (dok su četnici radili više prvo i manje drugo, bez obzira na Aleksijeve fantazije). To nije Titov "ustašluk" lol već jednostavno stvar volje i organizacije. Neovisno o tome kakvu štetu se radi na terenu i stanovništvu, jbg, to moraš uzet u obzir ako ćeš ozbiljno ratovat kao gerila u okupiranoj zemlji. Amer i Englez nisu sentimentalne babe da vam budu zahvalni na 1914-8 dovijeka, njih 1943. zanima tko veže i ubija više Nijemaca.
Isto tako nije Tito kriv što je Hitler napao SSSR i time doveo CA do Beograda.
|
|
Vrh |
|
 |
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Kako je copavi krvnik Tito, posle 1948, PRESELIO iz Srbije 70 golemih tvrtki Postano: 05 stu 2020, 16:37 |
|
|
NiceBoyZg je napisao/la: Ne ulazeći u ovo sa tvornicama itd zašto Srbi kmeče što su partizani za vrijeme rata te bili puno bolje vojno i propagandno organizirani, nisu surađivali s okupatorima već se stalno protiv njih borili (dok su četnici radili malo prvo i više drugo, bez obzira na Aleksijeve fantazije). To nije Titov "ustašluk" lol već jednostavno stvar volje i organizacije. Neovisno o tome kakvu štetu se radi na terenu i stanovništvu, jbg, to moraš uzet u obzir ako ćeš ozbiljno ratovat kao gerila u okupiranoj zemlji. Amer i Englez nisu sentimentalne babe da vam budu zahvalni na 1914-8 dovijeka, njih 1943. zanima tko veže i ubija više Nijemaca.
Isto tako nije Tito kriv što je Hitler napao SSSR i time doveo CA do Beograda. Niti u bili bolje organizovani, niti je tacno da nisu saradjivali sa okupatorom. Njih je nemacka okupacija stvorila, a sovjetska dovela na vlast. Amer i Englez su imali interes da budu dobri sa Staljinom i u tome je tajna podrske komunjarama.
|
|
Vrh |
|
 |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Kako je copavi krvnik Tito, posle 1948, PRESELIO iz Srbije 70 golemih tvrtki Postano: 05 stu 2020, 16:40 |
|
|
Ne pričam o moralu. Pričam da si pacijent i paćenik koji razmenu poruka na nekom forumu shvataš toliko ozbiljno da prijavljuješ postove moderatorima i tražiš ban. To nije ponašanje normalnog čoveka. Ili uzvrati uvredu, ili istrpi uvredu kao što ja trpim tvoje uvrede koje mi upućuješ u bukvalno svakom tvom postu i ne obazirem se na njih. Kukati moderatorima je jednostavno jadno, i shvatanje foruma toliko ozbiljno je jednostavno bolesno. Leči se.
|
|
Vrh |
|
 |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Kako je copavi krvnik Tito, posle 1948, PRESELIO iz Srbije 70 golemih tvrtki Postano: 05 stu 2020, 16:46 |
|
|
NiceBoyZg je napisao/la: Ne ulazeći u ovo sa tvornicama itd zašto Srbi kmeče što su partizani za vrijeme rata te bili puno bolje vojno i propagandno organizirani, nisu surađivali s okupatorima već se stalno protiv njih borili (dok su četnici radili malo prvo i više drugo, bez obzira na Aleksijeve fantazije). To nije Titov "ustašluk" lol već jednostavno stvar volje i organizacije. Neovisno o tome kakvu štetu se radi na terenu i stanovništvu, jbg, to moraš uzet u obzir ako ćeš ozbiljno ratovat kao gerila u okupiranoj zemlji. Amer i Englez nisu sentimentalne babe da vam budu zahvalni na 1914-8 dovijeka, njih 1943. zanima tko veže i ubija više Nijemaca.
Isto tako nije Tito kriv što je Hitler napao SSSR i time doveo CA do Beograda. Ok, ali nije tema zašto su partizani došli na vlast (dovela ih Crvena armija, Ameri i Englezi tu nisu imali neki uticaj, Rusi su bili na terenu 1944. ne oni). Tema je ponašanje nove vlasti prema Srbiji, koje je bilo sve osim korektnog.
|
|
Vrh |
|
 |
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Kako je copavi krvnik Tito, posle 1948, PRESELIO iz Srbije 70 golemih tvrtki Postano: 05 stu 2020, 16:47 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Ne pričam o moralu. Pričam da si pacijent i paćenik koji razmenu poruka na nekom forumu shvataš toliko ozbiljno da prijavljuješ postove moderatorima i tražiš ban. To nije ponašanje normalnog čoveka. Ili uzvrati uvredu, ili istrpi uvredu kao što ja trpim tvoje uvrede koje mi upućuješ u bukvalno svakom tvom postu i ne obazirem se na njih. Kukati moderatorima je jednostavno jadno, i shvatanje foruma toliko ozbiljno je jednostavno bolesno. Leči se. Ti si sinko degenerik, nesposoban cak i svoje ponasanje sagleda na ispravan nacin! I ja pricam da si ti pacijent koji razmenu poruka na nekom forumu shvata toliko ozbiljno da izgubi nerve do te mere da pocne da psuje kao najgori kocijas. A imao si i par histericnih napada, kao nedavno zbog "nebeogradjana koji prozivaju Beoradjane". Ono sto si tim povodom napisao, adekvatno je tiradama histericnog psihopate. Jesi li u stanju da procesuiras ovo sto sam ti objasnio? 
|
|
Vrh |
|
 |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Kako je copavi krvnik Tito, posle 1948, PRESELIO iz Srbije 70 golemih tvrtki Postano: 05 stu 2020, 16:54 |
|
|
Jel si ti u stanju da shvatiš da ja nemam problem ni kad neko mene vređa. Ne smatram ove razgovore ozbiljno, ne smatram ih čak ni razgovorima, samo prekraćivanjem vremena. Samo paćenik i bolesnik će zbog poruke anonimnog nika na internetu da plače adminima i da traži da se neko ukloni. Ti si mene uvredio milion puta više puta nego ja tebe, pa se ni tebi nisam žalio zbog toga, a kamoli da plačem moderaciji jer me konstantno vređaš. Vređaj slobodno, ne značiš mi apsolutno ništa u životu i tvoje reči mi ne znače apsolutno ništa. To što tebi moje znače u tolikoj meri da kukaš drugima zbog njih, to je simptom neke patologije.
|
|
Vrh |
|
 |
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Kako je copavi krvnik Tito, posle 1948, PRESELIO iz Srbije 70 golemih tvrtki Postano: 05 stu 2020, 17:00 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Jel si ti u stanju da shvatiš da ja nemam problem ni kad neko mene vređa. Ne smatram ove razgovore ozbiljno, ne smatram ih čak ni razgovorima, samo prekraćivanjem vremena. Samo paćenik i bolesnik će zbog poruke anonimnog nika na internetu da plače adminima i da traži da se neko ukloni. Ti si mene uvredio milion puta više puta nego ja tebe, pa se ni tebi nisam žalio zbog toga, a kamoli da plačem moderaciji jer me konstantno vređaš. Vređaj slobodno, ne značiš mi apsolutno ništa u životu i tvoje reči mi ne znače apsolutno ništa. To što tebi moje znače u tolikoj meri da kukaš drugima zbog njih, to je simptom neke patologije. Magarcino, nemerljivo glupa... Pa je li ti imas oci. To sto je u tvom svetu normalno, kod normalnih ljudi je nenormalno. Psovao si novovrijemeu sve po spisku, nije ti uzvratio na isti nacin. Psovao si Granicarku majku, odbio je da ti uzvrati na isti nacin. Psovao si meni majku, nisam ti uzvratio na isti nacin. Je li mislis da mi ne znamo tako kao ti, ili ima nesto drugo? Jesi li primetio da samo ti tako komuniciras i prizivas da ti se tako uzvraca. Da se covek krsti kako razmislja konjina od 40 godina. Dobio si od Kvake opomenu za mnogo blazu stvar koju si njemu uputio, a ovamo ti se tolerise najpoganije ponasanje.
|
|
Vrh |
|
 |
Graničar18
|
Naslov: Re: Kako je copavi krvnik Tito, posle 1948, PRESELIO iz Srbije 70 golemih tvrtki Postano: 05 stu 2020, 19:22 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Inače, jel da ovo shvatim kao tvoju spoznaju i priznanje da je razlog broj jedan laž i opravdanje za pljačku. Nije laž. Postojala je opasnost da SSSR napadne Jugoslaviju. Zato su premjestili neke vojne fabrike duboko u unutrašnjost Jugoslavije daleko od granice,tj.u BiH. Maribor ne spada pod razlog 1. A i da spada,Rusima sigurno ne bi bio prioritet Maribor,već u prvom redu osvajanje glavnog grada BG i Vojvodina.
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
 |
Grobar
|
Naslov: Re: Kako je copavi krvnik Tito, posle 1948, PRESELIO iz Srbije 70 golemih tvrtki Postano: 05 stu 2020, 20:05 |
|
Pridružen/a: 21 ruj 2020, 20:42 Postovi: 7637 Lokacija: Serbian World
|
Graničar ne da Tita ni po cenu Srbije.. Pa što ih onda nije vratio nazad u Srbiju kad je prošla opasnost od sovjeta? I kakve veze ima fabrika sapuna, cementa, baterija i mlinovi po Vojvodini sa vojnom tehnikom?
_________________ Vlasi se dosetili...
|
|
Vrh |
|
 |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Kako je copavi krvnik Tito, posle 1948, PRESELIO iz Srbije 70 golemih tvrtki Postano: 05 stu 2020, 20:25 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Jel si ti u stanju da shvatiš da ja nemam problem ni kad neko mene vređa. Ne smatram ove razgovore ozbiljno, ne smatram ih čak ni razgovorima, samo prekraćivanjem vremena. Samo paćenik i bolesnik će zbog poruke anonimnog nika na internetu da plače adminima i da traži da se neko ukloni. Ti si mene uvredio milion puta više puta nego ja tebe, pa se ni tebi nisam žalio zbog toga, a kamoli da plačem moderaciji jer me konstantno vređaš. Vređaj slobodno, ne značiš mi apsolutno ništa u životu i tvoje reči mi ne znače apsolutno ništa. To što tebi moje znače u tolikoj meri da kukaš drugima zbog njih, to je simptom neke patologije. Magarcino, nemerljivo glupa... Pa je li ti imas oci. To sto je u tvom svetu normalno, kod normalnih ljudi je nenormalno. Psovao si novovrijemeu sve po spisku, nije ti uzvratio na isti nacin. Psovao si Granicarku majku, odbio je da ti uzvrati na isti nacin. Psovao si meni majku, nisam ti uzvratio na isti nacin. Je li mislis da mi ne znamo tako kao ti, ili ima nesto drugo? Jesi li primetio da samo ti tako komuniciras i prizivas da ti se tako uzvraca. Da se covek krsti kako razmislja konjina od 40 godina. Dobio si od Kvake opomenu za mnogo blazu stvar koju si njemu uputio, a ovamo ti se tolerise najpoganije ponasanje. Čisto da ti ne prođe tako očigledna laž, graničaru nisam pominjao majku nego mu rekao "jebo te tito". Čudno je da imaš potrebu da preuveličavaš lažima. Džabe mi se obraćaš, uopšte više ne smatram ni blizu ozbiljnim bilo šta što napišeš, niti ću više čitati tvoje besne tirade upućene meni, a u kojima je svaka druga reč uvreda. To vređanje mi nije smetalo, ali ovim plačem adminima si pokazao kakav si bolesnik od čoveka. Idi smaraj moderatore da me baniraju, ne smaraj mene. Znači od sada smatraj svoje postove meni besmislenim, ne pričam sa pacijentima. Neću ih ni čitati, a kamoli te udostojiti odgovora.
|
|
Vrh |
|
 |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Kako je copavi krvnik Tito, posle 1948, PRESELIO iz Srbije 70 golemih tvrtki Postano: 05 stu 2020, 20:55 |
|
|
Grobar je napisao/la: Graničar ne da Tita ni po cenu Srbije.. Pa što ih onda nije vratio nazad u Srbiju kad je prošla opasnost od sovjeta? I kakve veze ima fabrika sapuna, cementa, baterija i mlinovi po Vojvodini sa vojnom tehnikom? Jbt, kao da je bio čklan CK SKJ. Ja ovakvu partizančinu, titoistu i komunistu nisam u životu nigde sreo. Doduše, moguće da jesam, ali se uživo uzdržavaju da budu iskreni. Mada, kada pomislim, ni na internetu nisam video da neko toliko vatreno brani Tita. To mi ne smeta, političko opredeljenje na koje svako ima pravo, ali kada je svojevremeno gadno vređao ljude u Srbiji i isticao kako su prečani superiorniji od njih, deleći srpski narod, dok se u nekim drugim prilikama poziva na srpsko jedinstvo, ta dvoličnost nije u redu i voleo bih da se izjasni u koju od te dve oprečne tvrdnje stvarno veruje. Dakle, graničar, jel smo mi gedže nikakvi, a vi prečani supermeni, ili smo svi braća Srbi? Tvrdio si i jedno i drugo, jedna tvrdnja isključuje drugu, u koju stvarno veruješ? .
|
|
Vrh |
|
 |
Graničar18
|
Naslov: Re: Kako je copavi krvnik Tito, posle 1948, PRESELIO iz Srbije 70 golemih tvrtki Postano: 05 stu 2020, 21:29 |
|
|
Grobar je napisao/la:
Pa što ih onda nije vratio nazad u Srbiju kad je prošla opasnost od sovjeta?
I kakve veze ima fabrika sapuna, cementa, baterija i mlinovi po Vojvodini sa vojnom tehnikom? Nema nikakve veze sa vojnom tehnikom,al ima veze sa razlogom 2. Naveo sam 2 razloga,čitaj konačno s razumjevanjem.
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
 |
Graničar18
|
Naslov: Re: Kako je copavi krvnik Tito, posle 1948, PRESELIO iz Srbije 70 golemih tvrtki Postano: 05 stu 2020, 21:34 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Jbt, kao da je bio čklan CK SKJ. Ja ovakvu partizančinu, titoistu i komunistu nisam u životu nigde sreo. Doduše, moguće da jesam, ali se uživo uzdržavaju da budu iskreni. Mada, kada pomislim, ni na internetu nisam video da neko toliko vatreno brani Tita. To mi ne smeta, političko opredeljenje na koje svako ima pravo, ali kada je svojevremeno gadno vređao ljude u Srbiji i isticao kako su prečani superiorniji od njih, deleći srpski narod, dok se u nekim drugim prilikama poziva na srpsko jedinstvo, ta dvoličnost nije u redu i voleo bih da se izjasni u koju od te dve oprečne tvrdnje stvarno veruje. Dakle, graničar, jel smo mi gedže nikakvi, a vi prečani supermeni, ili smo svi braća Srbi? Tvrdio si i jedno i drugo, jedna tvrdnja isključuje drugu, u koju stvarno veruješ? . Nisam komunista po milionti put. Ne branim titu po milionti put. Fabrike nisu premještane što je tito ustaša kako tvrdi grobar,to su gluposti. Vi Gedže ste Srbi isto ko i prečani. Moji postovi o Gedžama su bili inat postovi zbog "Bosanaca" i ostalih dijelenja srpskog naroda koje nisam započeo ja,nego forumaši iz Srbije. Neprekidno izokrećete. Prvo počnete dijelit,a onda se čudite reakcijama.
|
|
Vrh |
|
 |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Kako je copavi krvnik Tito, posle 1948, PRESELIO iz Srbije 70 golemih tvrtki Postano: 05 stu 2020, 21:44 |
|
|
Ok. Prihvatam sve, osim da ne braniš Tita. Braniš ga, brate. U svakoj prilici i oko svakog pitanja. To je empirijski dokazana činjenica.
|
|
Vrh |
|
 |
Grobar
|
Naslov: Re: Kako je copavi krvnik Tito, posle 1948, PRESELIO iz Srbije 70 golemih tvrtki Postano: 05 stu 2020, 21:55 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: Grobar je napisao/la:
Pa što ih onda nije vratio nazad u Srbiju kad je prošla opasnost od sovjeta?
I kakve veze ima fabrika sapuna, cementa, baterija i mlinovi po Vojvodini sa vojnom tehnikom? Nema nikakve veze sa vojnom tehnikom,al ima veze sa razlogom 2. Naveo sam 2 razloga,čitaj konačno s razumjevanjem. Čitaj i ti s razumevanjem. Peti put već pišem da se po tom tvom razlogu 2, ćopavi ustaša posrao ustavom iz 74-te. Večito se vodio dvostrukim aršinima i večito na štetu Srba i Srbije.
|
|
Vrh |
|
 |
Graničar18
|
Naslov: Re: Kako je copavi krvnik Tito, posle 1948, PRESELIO iz Srbije 70 golemih tvrtki Postano: 05 stu 2020, 22:03 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Ok. Prihvatam sve, osim da ne braniš Tita. Braniš ga, brate. U svakoj prilici i oko svakog pitanja. To je empirijski dokazana činjenica. I ti braniš Staljina i Beriju koje ponosno ističeš u profilu,a meni spočitavaš titu. To je empirijski dokazana činjenica.
|
|
Vrh |
|
 |
Graničar18
|
Naslov: Re: Kako je copavi krvnik Tito, posle 1948, PRESELIO iz Srbije 70 golemih tvrtki Postano: 05 stu 2020, 22:04 |
|
|
Grobar je napisao/la: Čitaj i ti s razumevanjem. Peti put već pišem da se po tom tvom razlogu 2, ćopavi ustaša posrao ustavom iz 74-te. Večito se vodio dvostrukim aršinima i večito na štetu Srba i Srbije. A ja već šesti put pišem da su fabrike preseljene prije 1974.i da ustav s tim nema nikakve veze.
|
|
Vrh |
|
 |
Grobar
|
Naslov: Re: Kako je copavi krvnik Tito, posle 1948, PRESELIO iz Srbije 70 golemih tvrtki Postano: 05 stu 2020, 22:09 |
|
|
Ali ima veze sa tvojim debilnim razlogom br.2 o medjurepubličkoj zavisnosti.
Ako je ćopavi ustaša težio medjurepubličkoj zavisnosti, onda ustavu iz 74-e nema mesta ni u ludilu, jer je sa njim ugasio politički Srbiju i Srbija se više do raspada za ništa nije pitala, a Hrvati i Slovenci postali vladari Jugoslavije.
|
|
Vrh |
|
 |
Graničar18
|
Naslov: Re: Kako je copavi krvnik Tito, posle 1948, PRESELIO iz Srbije 70 golemih tvrtki Postano: 05 stu 2020, 22:13 |
|
|
Grobar je napisao/la: Ali ima veze sa tvojim debilnim razlogom br.2 o medjurepubličkoj zavisnosti.
Ako je ćopavi ustaša težio medjurepubličkoj zavisnosti, onda ustavu iz 74-e nema mesta ni u ludilu, jer je sa njim ugasio politički Srbiju i Srbija se više do raspada za ništa nije pitala, a Hrvati i Slovenci postali vladari Jugoslavije. I šta kaže ustav iz 1974 ? Da se ni jedna republika ne može otcijepit bez ............ ?
|
|
Vrh |
|
 |
Grobar
|
Naslov: Re: Kako je copavi krvnik Tito, posle 1948, PRESELIO iz Srbije 70 golemih tvrtki Postano: 05 stu 2020, 22:15 |
|
|
Kaže da Kosovo i Vojvodina imaju pravo veta nad glasom Srbije.
Što bi se odcepljivali kad vladaju nad nama i nadglasavaju nas za svaki svoj interes.
Tek kad je Milošević sproveo jogurt revoluciju i poništio pokrajinama pravo veta setili su se da je ipak bolje izači iz Jugoslavije.
|
|
Vrh |
|
 |
Graničar18
|
Naslov: Re: Kako je copavi krvnik Tito, posle 1948, PRESELIO iz Srbije 70 golemih tvrtki Postano: 05 stu 2020, 22:17 |
|
|
Grobar je napisao/la: Kaže da Kosovo i Vojvodina imaju pravo veta nad glasom Srbije. Da se ni jedna republika ne može otcijepit bez............ ?
|
|
Vrh |
|
 |
Grobar
|
Naslov: Re: Kako je copavi krvnik Tito, posle 1948, PRESELIO iz Srbije 70 golemih tvrtki Postano: 05 stu 2020, 22:18 |
|
|
Što bi se odcepljivali kad vladaju nad nama i nadglasavaju nas za svaki svoj interes.
Tek kad je Milošević sproveo jogurt revoluciju i poništio pokrajinama pravo veta setili su se da je ipak bolje izači iz Jugoslavije.
|
|
Vrh |
|
 |
Graničar18
|
Naslov: Re: Kako je copavi krvnik Tito, posle 1948, PRESELIO iz Srbije 70 golemih tvrtki Postano: 05 stu 2020, 22:20 |
|
|
Grobar je napisao/la: Što bi se odcepljivali kad vladaju nad nama i nadglasavaju nas za svaki svoj interes.
Tek kad je Milošević sproveo jogurt revoluciju i poništio pokrajinama pravo veta setili su se da je ipak bolje izači iz Jugoslavije. Ne može bit "što bi se",i "sijetili se da je ipak bolje" istovremeno. Odluči se.
|
|
Vrh |
|
 |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Kako je copavi krvnik Tito, posle 1948, PRESELIO iz Srbije 70 golemih tvrtki Postano: 05 stu 2020, 22:21 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Ok. Prihvatam sve, osim da ne braniš Tita. Braniš ga, brate. U svakoj prilici i oko svakog pitanja. To je empirijski dokazana činjenica. I ti braniš Staljina i Beriju koje ponosno ističeš u profilu,a meni spočitavaš titu. To je empirijski dokazana činjenica. Ja ne pišem ništa o Staljinu, a posebno Beriji. A i kada pišem o Staljinu, to su izmešana mišljenja. Ima pozitivnih, pre svega moje uverenje da nije onako brutalno i brzo i na silu industrijalizovao zemlju (a cenu toga su platili milioni seljaka koji su umrli od gladi, jer su morali da predaju svu hranu za radnike u novoizgrađenim fabrikama, i za izvoz, jer je SSSR-u trebala čvrsta valuta, a jedini izvozni proizvod su im bile žitarice), i stvorio impresivnu vojnu industriju iz jako zaostalog početnog položaja za neverovatno kratko vreme, vreme, SSSR bi izgubio rat. Nema kontraverznije ličnosti od Staljina, sa jedne strane čudovište, sa druge strane, da nije bilo njegovih brutalnih reformi i forsirane ubrzane industrijalizacije, danas bi živeo u svetu u kojem nacistčka Nemačka vlada Evropom. Ja ga ne branim, samo uvažavam da je bio kontraverzna ličnost. Napravio je planinu zločina, ali je istovremeno, napravio od SSSR vojnu supersilu, delimično i zahvaljujući tim zločinima. Ti ocenjuješ moje mišljenje o nečemu na osnovu avatara? Pa to je samo slika pobogu. Ja napišem ono što mislim o nečemu, avatar je samo slika, skoro uvek stavljena iz čiste zajebancije. Pa ja o Beriji uopšte ni ne razmišljam, nikad, a kamoli da ga podržavam (samo bolesnik i psihopata bi mogao da se divi tom liku). Mislim, stvarno, graničar. Avatari? Uozbilji se, molim te.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|