|
|
Stranica: 19/36.
|
[ 892 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Aztec
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 16 lip 2010, 17:30 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11633 Lokacija: Varta drzava
|
Meni se svidja... samo radje Srbima dat vise Grahova, a manje Glamoca jer je glamoc od DGG najbogatiji prirodom, blizu... A i zanima me , bili bilo kako moguce fizicki Jajce povezat? pretpostavlja ne... 
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PCM
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 16 lip 2010, 17:35 |
|
|
|
Ma dobro može i Grahova više ... Kažem ti ovo sam radio ugrubo ...
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Aztec
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 16 lip 2010, 17:37 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11633 Lokacija: Varta drzava
|
PCM je napisao/la: Ma dobro može i Grahova više ... Kažem ti ovo sam radio ugrubo ... Meni je ok, manje vise, ne znam samo koliko je pametna ta prevelika rascjepkanost po srednjoj Bosni... 
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Croatian Warrior
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 16 lip 2010, 17:42 |
|
|
|
A zamisli da se raspane bosna, šta bi onda bilo s tvojom kartom?
_________________ Islam je lažna vjera!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PCM
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 16 lip 2010, 17:44 |
|
|
|
Čuj eventualno preko Travnika spojit Jajce ... to je max .. Al takva karta je negdje tu već bila ...
Sa Žepčem i Usorom nemoš ništa ...
A i da ostane ovakva rascjepkanost ništa strašno, ovako djeluje strašno na karti al radi se o malom geografskom području ... To je sve ura-dvije vožnje ... Doći će i infrastruktura kad tad , pa će bit još manje ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 16 lip 2010, 17:45 |
|
|
Prigorac je napisao/la: "Croatian Warrior"
Sam mali offtopic. Kad mi se neko nazove CW na netu odmah znam da je 101% domoljub i Rvat, jer kaj drugo može bit jelda?
Realno gledaš za DGG i Posavinu, ali čemu Bošnjacima ostavljat naše općine, onda rađe 4 naše županije ujedinit. Pa imamo polugu za dogovore (Jablanica, Konjic). Za Posavinu se da dogovorit, i kolki si domoljub vidi se odmah tvojom ne bi ja Posavinu, to nek pregovara ekipa iz Posavine, pa kolko dobiju dobiju. Hm, evo 2 karte; 1. http://img138.imageshack.us/f/demobih2006aa.png/kao polazište za pregovore, a 2. http://img822.imageshack.us/f/demobih2006ab.png/kao zadovoljavajuće riješenje  Srbima nećemo vratiti DGG, nego samo Drvar sa (eventualno) sjevernim djelom Glamoča. Postotak treba ostati isti. Od muslimana treba uzeti što više naših sela i gradova, ne smije se zaboraviti da su s našim teritorijem dobili Sarajevo, pa Ovdje je bilo nekih odličnih karata tipa: http://img532.imageshack.us/img532/6328/sugestion.gifod http://img87.imageshack.us/img87/6328/sugestion.gif treba se vidjeti što se da napraviti. Također treba se proširiti distrik Brčko na hrv sela gore..
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kiza
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 16 lip 2010, 17:48 |
|
|
PCM je napisao/la: U paintu sam radio , gađao sam da općina/po općine nisam išao u detalje, al načelno to je to otprilike ...  PCM, odlična mapa i definitivno najrealnija koju sam video do sada.  Samo se pitam koliko je realan taj distrikt Sarajevo? Mislim da su šanse za to strašno male.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 16 lip 2010, 17:50 |
|
|
PCM je napisao/la: U paintu sam radio , gađao sam da općina/po općine nisam išao u detalje, al načelno to je to otprilike ...  Nova bila, Bakovići (kod Fojnice), Uskoplje, Novi Šeer (kod Žepča, pustiti jug općine muslićima), 2 naselja na jugu jajca mogu uzeti, više teritorija nam treba oko Dervente, Sv.Stjepan Krst kod Stoca, Liskovica(u RSu) kod Jajca, Komušina. I širenje distrikta. Uzeti naše, njima dati njihovo... Ovako nekako http://img686.imageshack.us/f/demobih2006ac.png/Iako bi se možda neke stvari oko Fojnice, Vareša i Gučaj Bile još mogle srediti
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Croatian Warrior
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 16 lip 2010, 17:53 |
|
|
Ceha je napisao/la: Prigorac je napisao/la: "Croatian Warrior"
Sam mali offtopic. Kad mi se neko nazove CW na netu odmah znam da je 101% domoljub i Rvat, jer kaj drugo može bit jelda?
Realno gledaš za DGG i Posavinu, ali čemu Bošnjacima ostavljat naše općine, onda rađe 4 naše županije ujedinit. Pa imamo polugu za dogovore (Jablanica, Konjic). Za Posavinu se da dogovorit, i kolki si domoljub vidi se odmah tvojom ne bi ja Posavinu, to nek pregovara ekipa iz Posavine, pa kolko dobiju dobiju. Hm, evo 2 karte; 1. http://img138.imageshack.us/f/demobih2006aa.png/kao polazište za pregovore, a 2. http://img822.imageshack.us/f/demobih2006ab.png/kao zadovoljavajuće riješenje  Srbima nećemo vratiti DGG, nego samo Drvar sa (eventualno) sjevernim djelom Glamoča. Postotak treba ostati isti. Od muslimana treba uzeti što više naših sela i gradova, ne smije se zaboraviti da su s našim teritorijem dobili Sarajevo, pa Ovdje je bilo nekih odličnih karata tipa: http://img532.imageshack.us/img532/6328/sugestion.gifod http://img87.imageshack.us/img87/6328/sugestion.gif treba se vidjeti što se da napraviti. Također treba se proširiti distrik Brčko na hrv sela gore.. Lipe su karte ali srbi I Bošnjaci nikad neće pristati na takvo nešto. Ja sam jedini ovde realan što se toga tiče.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Stecak
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 16 lip 2010, 17:59 |
|
|
|
Ceha: mislio sam ukrasti koju kartu od tebe i vidim da si ih već stavio.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 16 lip 2010, 18:01 |
|
|
Stecak je napisao/la: Ceha: mislio sam ukrasti koju kartu od tebe i vidim da si ih već stavio. Hvala, hvala ;) Karte su realne
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kiza
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 16 lip 2010, 18:03 |
|
|
Ceha je napisao/la: Stecak je napisao/la: Ceha: mislio sam ukrasti koju kartu od tebe i vidim da si ih već stavio. Hvala, hvala ;) Karte su realne Bez ljutnje, ali obe karte su ti teški SF.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 16 lip 2010, 18:06 |
|
|
Croatian Warrior je napisao/la: Ceha je napisao/la: Hm, evo 2 karte; 1. http://img138.imageshack.us/f/demobih2006aa.png/kao polazište za pregovore, a 2. http://img822.imageshack.us/f/demobih2006ab.png/kao zadovoljavajuće riješenje  Srbima nećemo vratiti DGG, nego samo Drvar sa (eventualno) sjevernim djelom Glamoča. Postotak treba ostati isti. Od muslimana treba uzeti što više naših sela i gradova, ne smije se zaboraviti da su s našim teritorijem dobili Sarajevo, pa Ovdje je bilo nekih odličnih karata tipa: http://img532.imageshack.us/img532/6328/sugestion.gifod http://img87.imageshack.us/img87/6328/sugestion.gif treba se vidjeti što se da napraviti. Također treba se proširiti distrik Brčko na hrv sela gore.. Lipe su karte ali srbi I Bošnjaci nikad neće pristati na takvo nešto. Ja sam jedini ovde realan što se toga tiče. Karte su realne. Muslimanima je ekonomija u komi. Natalitet umro. Misliš da neće pristati? A sa Srbima ovo moramo riješiti. Gle, njima Drvar nama Posavina-koridor, Komušina i par sela oko Jajca i Stocca. Širenje distrikta Brčko odgovara Srbima jer se povećava broj Srba i Hrvata a smanjuje muslimana. Muslimanima isto paše jer se smanjuje RS. Tako da win-win A nama je ok jer bolje da su ta naša sela u distriktu nego u bošnjakistanu/srpskoj. Kod muslimana manje više mi naseljujemo krajeve koji su označeni plavo, tako da... Vjerojatno ćemo dobiti manje (vidio si zadnju kartu), ali zato ne smijemo krenuti s minimumom u pregovore. Kužiš? Ne možemo im dati Kiseljak-Kreševo, Jajce-Dobretiće, Usoru (i još par manjih enklava) za ništa. Treći entitet se i radi radi tih enklava! To i je poanta. U srednjoj Bosni su nas najviše očistili. Tu trebamo biti najjači. Tu nam trebaju vratiti teritorij, a ne obratno... (slično vrijedi i za Posavinu)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 16 lip 2010, 18:09 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Croatian Warrior
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 16 lip 2010, 18:13 |
|
|
Karte su realne. Muslimanima je ekonomija u komi. Natalitet umro. Misliš da neće pristati? A sa Srbima ovo moramo riješiti. Gle, njima Drvar nama Posavina-koridor, Komušina i par sela oko Jajca i Stocca. Širenje distrikta Brčko odgovara Srbima jer se povećava broj Srba i Hrvata a smanjuje muslimana. Muslimanima isto paše jer se smanjuje RS. Tako da win-win A nama je ok jer bolje da su ta naša sela u distriktu nego u bošnjakistanu/srpskoj. Kod muslimana manje više mi naseljujemo krajeve koji su označeni plavo, tako da... Vjerojatno ćemo dobiti manje (vidio si zadnju kartu), ali zato ne smijemo krenuti s minimumom u pregovore. Kužiš? Ne možemo im dati Kiseljak-Kreševo, Jajce-Dobretiće, Usoru (i još par manjih enklava) za ništa. Treći entitet se i radi radi tih enklava! To i je poanta. U srednjoj Bosni su nas najviše očistili. Tu trebamo biti najjači. Tu nam trebaju vratiti teritorij, a ne obratno... (slično vrijedi i za Posavinu)Ovo boldano je zanimljivo. 1. Natalitet muslimana sigurno niju umro 2. oni neće pristati jer njima odgovara ova sad situacija odn. 'status quo'. 3. RS se neće smanjiti jer je drvar i taj dio je teritorijalno veći od tog dijela Posavine (cijelu posavinu sigurno nemeremo dobit), tako da to ne paše muslimanima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Stecak
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 16 lip 2010, 18:15 |
|
|
|
Croatian Warrior: Za mene glavni ciljevi za nas Hrvata u BiH su povratak, opstanak i napredak.
Mislim da stvaranje treći u nekim mjestima će biti veliki korak u naprijed za povratak Hrvata (npr Posavina). Sada koliko će se vratiti to je drugo.
Moramo tražiti ono koliko možemo a ne da budemo minimalisti. Naši "susjedi" nemaju interesa da se mi vratimo.
Diskontinuitet nama pomaže barem što se Sarajeva tiče jer to jamči, donekle opstanak BiH kao država i drugo to nama bolje odgovara, jer već imamo primjera poput Jajca ili Usore i fino možemo pripojiti Kraljeva Sutjeska/Vareš, Komušina, itd.
I na kraju sve se može dogovoriti sa Sarajevom i Dodikom jer granice RS nisu uklesani u kamen.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
baščovan
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 16 lip 2010, 18:15 |
|
|
|
Oj talenta. Dat će oni Srbima nešto,Srbi nama,jao jao,majčice mila
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kiza
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 16 lip 2010, 18:23 |
|
|
Ceha je napisao/la: Kiza je napisao/la:
Bez ljutnje, ali obe karte su ti teški SF.
Nisu. 2a pogotovo. Dobro, vjerojatno je da će na kraju ispasti nešto ovakvo http://img686.imageshack.us/f/demobih2006ac.png/ali razlika između http://img822.imageshack.us/f/demobih2006ab.png/ i http://img686.imageshack.us/f/demobih2006ac.png/ ti je par planinskih seoca (i postotak). To je sve... Evu ukratko, po tvojoj mapi Srbima se nudi: 1. mali deo Drvara (sa samim gradom) i 2. jedan manji deo opštine Glamoč (bez samog grada). A za to bi ti hteo kompletne opštine: 1. Brod i 2. Vukosavlje i delove opština: 1. Mrkonjić Grad 2. Jezero 3. Teslić 4. Doboj 5. Derventa (sa samim gradom) 6. Modriča 7. Šamac (sa samim gradom) 8. Berkovići 9. Ljubinje i 10. Trebinje. A da u distrik odu Pelagićevo i delovi opština Modriča i Šamac. Malo je reći naučna fantastika. Znači neke vukojebine oko Drvara da ti neko da za sve ovo.  U životu treba biti optimista, ali ovo je više od svakog optimizma.  Hebiga, prosto uzmi u obzir da su DGG davno otpisani i da nuđenje sve tri opštine, a da ne govorimo samo nekih njihovih delova nije nikakav mamac, niti dobar posao za RS. U to nemoj nimalo sumnjati. Za ovu tvoju ponudu ama baš niko na srpskoj strani nije zainteresovan nimalo. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Croatian Warrior
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 16 lip 2010, 18:30 |
|
|
Kiza šta misliš o mom prijedlogu? 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PCM
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 16 lip 2010, 18:36 |
|
|
Kiza je napisao/la: Mora da bi vam ponudili sve tri "opštine" ... LOL
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kiza
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 16 lip 2010, 18:40 |
|
|
Croatian Warrior je napisao/la: Kiza šta misliš o mom prijedlogu?  Hvala na pitanju. Meni se tvoj predlog sviđa, sem te ideje distrikta Sarajevo koja je potpuni promašaj. To je bilo moguće 1990. ali 2010. godine teško. Znači RS je praktično neokrnjena i to je ok.  Međutim teško da bi Hrvati prihvatili taj tvoj predlog. Iz prve vidim da je problem Posavina, jer tu ostaju dva nepovezana džepa. Zatim Komušina, Žepče itd. šta s tim? I na kraju Dobretić i Jajce. Praviti hrvatski entitet bez Jajca je zaista šteta. Ovako na prvu loptu, ja bi tvoju mapu korigovao tako što bi povezao Jajce i Dobretić sa ostatkom Herceg Bosne, kao i Kreševo i Kiseljak koje bi isključio iz tog distrikta SA.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kiza
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 16 lip 2010, 18:42 |
|
|
PCM je napisao/la: Kiza je napisao/la: Mora da bi vam ponudili sve tri "opštine" ... LOL Za kompletne te tri opštine zaista nema nekog interesovanja... za njihove parčiće još manje, praktično nimalo...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Burruchaga
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 16 lip 2010, 18:45 |
|
|
Croatian Warrior je napisao/la: Kiza šta misliš o mom prijedlogu?  Ne razumijem tvoju kartu, daješ Kiseljak, Kreševo, Jajce, Žepče, Usoru itd. a šta dobivaš? nekako si mi sumnjiv 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PCM
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 16 lip 2010, 18:49 |
|
|
Kiza je napisao/la: PCM je napisao/la:
Mora da bi vam ponudili sve tri "opštine" ... LOL
Za kompletne te tri opštine zaista nema nekog interesovanja... za njihove parčiće još manje, praktično nimalo... Ima lijeka i za to ;)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Croatian Warrior
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 16 lip 2010, 18:54 |
|
|
Burruchaga je napisao/la: Croatian Warrior je napisao/la: Kiza šta misliš o mom prijedlogu?  Ne razumijem tvoju kartu, daješ Kiseljak, Kreševo, Jajce, Žepče, Usoru itd. a šta dobivaš? nekako si mi sumnjiv  Ne dajem kiseljak i kreševo. Oni ulaze u distrikt, tako je i Čović zamislio. A dobiva se cili Mostar, cili Stolac, Busovača i Novi Travnik koji su sada većinski Muslimanski. 
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 46 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|