|
|
Stranica: 20/36.
|
[ 892 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Kiza
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 16 lip 2010, 18:54 |
|
|
baščovan je napisao/la: Oj talenta. Dat će oni Srbima nešto,Srbi nama,jao jao,majčice mila Pa vidiš da su krenuli pregovori na "najvišoj razini".  Pusti da se ljudi malo igraju, a uključi se i ti sa ponekim predlogom.  Kod "nas" je neki tmuran dan, pravo vreme da je čovek za kompom i uživa u konstruktivnim diskusijama.  A šta bi voleo videti u svom entitetu?  Igre bez granica... 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Croatian Warrior
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 16 lip 2010, 18:59 |
|
|
Kiza je napisao/la: Croatian Warrior je napisao/la: Kiza šta misliš o mom prijedlogu?  Hvala na pitanju. Meni se tvoj predlog sviđa, sem te ideje distrikta Sarajevo koja je potpuni promašaj. To je bilo moguće 1990. ali 2010. godine teško. Znači RS je praktično neokrnjena i to je ok.  Međutim teško da bi Hrvati prihvatili taj tvoj predlog. Iz prve vidim da je problem Posavina, jer tu ostaju dva nepovezana džepa. Zatim Komušina, Žepče itd. šta s tim? I na kraju Dobretić i Jajce. Praviti hrvatski entitet bez Jajca je zaista šteta. Ovako na prvu loptu, ja bi tvoju mapu korigovao tako što bi povezao Jajce i Dobretić sa ostatkom Herceg Bosne, kao i Kreševo i Kiseljak koje bi isključio iz tog distrikta SA. Evo sada karte  Ali u slučaju raspada Bosne, Bosna bi bila u čak 3 odvojena teritorija, tako da ovo nebi funkcioniralo. Mislim, krajnji naš cilj je nezavisnost sva 3 entiteta i pripajanje matičnim državama i EU, barem za me.
_________________ Islam je lažna vjera!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bišćanin
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 16 lip 2010, 19:40 |
|
|
Croatian Warrior je napisao/la: Kiza je napisao/la: Hvala na pitanju. Meni se tvoj predlog sviđa, sem te ideje distrikta Sarajevo koja je potpuni promašaj. To je bilo moguće 1990. ali 2010. godine teško. Znači RS je praktično neokrnjena i to je ok.  Međutim teško da bi Hrvati prihvatili taj tvoj predlog. Iz prve vidim da je problem Posavina, jer tu ostaju dva nepovezana džepa. Zatim Komušina, Žepče itd. šta s tim? I na kraju Dobretić i Jajce. Praviti hrvatski entitet bez Jajca je zaista šteta. Ovako na prvu loptu, ja bi tvoju mapu korigovao tako što bi povezao Jajce i Dobretić sa ostatkom Herceg Bosne, kao i Kreševo i Kiseljak koje bi isključio iz tog distrikta SA. Evo sada karte  Ali u slučaju raspada Bosne, Bosna bi bila u čak 3 odvojena teritorija, tako da ovo nebi funkcioniralo. Mislim, krajnji naš cilj je nezavisnost sva 3 entiteta i pripajanje matičnim državama i EU, barem za me. Evo ga jos jedan crtach, haj nacrtaj jos jednu kartu, ali malo realniju bem ga ja. Daj nam ista vise 
|
 |
|
divlja svinja
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 16 lip 2010, 19:49 |
|
Pridružen/a: 14 vel 2010, 21:40 Postovi: 1556 Lokacija: Zaljev svinja
|
Croatian Warrior je napisao/la: Што? Jadniče, zašto glumiš Hrvata? Usput, trebaš jos malo vježbati, da ti se ne potkrade "šta" ili "ovde".
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kiza
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 16 lip 2010, 19:56 |
|
|
divlja svinja je napisao/la: Croatian Warrior je napisao/la: Што? Jadniče, zašto glumiš Hrvata? Usput, trebaš jos malo vježbati, da ti se ne potkrade "šta" ili "ovde". Koliko postova iza toga i niko nije primetio ćirilicu. Svaka ti čast. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
divlja svinja
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 16 lip 2010, 20:00 |
|
|
Kiza je napisao/la: Svaka ti čast.  Hvala stari. A drago mi je i da prihvaćaš sporazum po kojem bi dio Posavine pripao Hrvatima (karta kolege PCM ako se ne varam).
|
|
| Vrh |
|
 |
|
goLLe
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 16 lip 2010, 20:02 |
|
Pridružen/a: 11 svi 2009, 15:21 Postovi: 551 Lokacija: na rijeci
|
Privitak:
bih-under-dpa-and-front-lines-1995.gif [ 97.42 KiB | Pogledano 4024 put/a. ]
Pošto je ovo iznad situacija poslije ratnih zbivanja u BiH i neposredno prije potpisivanja deytonskog sporazuma, smatram da je ova karta ispod dobro riješenje za BiH i jedini garant da će ona postojati i u budućnosti, kao federacija tri entiteta/kantona njenih triju naroda podjeljenih po etničkom sastavu. Privitak:
TREĆI.gif [ 52.21 KiB | Pogledano 4024 put/a. ]
Jako dobra karta, autor je s foruma. Mostar u plavom.
_________________ "Teško domu bez ljubavi bratske, ko i Bosni bez zemlje Hrvatske" Tiocfaidh ár lá
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kiza
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 16 lip 2010, 20:05 |
|
|
divlja svinja je napisao/la: Kiza je napisao/la: Svaka ti čast.  Hvala stari. A drago mi je i da prihvaćaš sporazum po kojem bi dio Posavine pripao Hrvatima (karta kolege PCM ako se ne varam). Naravno, ja sam za nešto normalno i da svi budu na dobitku. Siguran sam da bi jedan realan zahtev vrlo lako iz teorije prešao u praksu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bišćanin
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 16 lip 2010, 20:18 |
|
|
goLLe je napisao/la: Privitak: bih-under-dpa-and-front-lines-1995.gif Pošto je ovo iznad situacija poslije ratnih zbivanja u BiH i neposredno prije potpisivanja deytonskog sporazuma, smatram da je ova karta ispod dobro riješenje za BiH i jedini garant da će ona postojati i u budućnosti, kao federacija tri entiteta/kantona njenih triju naroda podjeljenih po etničkom sastavu. Privitak: TREĆI.gif Jako dobra karta, autor je s foruma. Sta je ovo dajes komad FBiH bez pitanja, eh jbg. sada  I kakva je ono crta u srednjoj Bosni, otkad Hrvata ima vise u Jajcu nego Muslimana...eeeee jos Mostar, ma bjezi.
|
 |
|
goLLe
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 16 lip 2010, 20:25 |
|
|
Bihac-Krajina je napisao/la: Sta je ovo dajes komad FBiH bez pitanja, eh jbg. sada  I kakva je ono crta u srednjoj Bosni, otkad Hrvata ima vise u Jajcu nego Muslimana...eeeee jos Mostar, ma bjezi. Grüße nach Wien 
_________________ "Teško domu bez ljubavi bratske, ko i Bosni bez zemlje Hrvatske" Tiocfaidh ár lá
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bišćanin
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 16 lip 2010, 20:29 |
|
|
goLLe je napisao/la: Bihac-Krajina je napisao/la: Sta je ovo dajes komad FBiH bez pitanja, eh jbg. sada  I kakva je ono crta u srednjoj Bosni, otkad Hrvata ima vise u Jajcu nego Muslimana...eeeee jos Mostar, ma bjezi. Grüße nach Wien  Servus! 
|
 |
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 16 lip 2010, 20:37 |
|
|
|
A otkada ste to vi oslobodili Jajce???
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 16 lip 2010, 20:42 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 29405 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
|
Mahhh... sve je to zalud. Ništa bez jednog novog dogovora a-la Cvetković-Maček. Da dovršimo već jednom ovu priču zvana BiH za sva vremena. A taj dan će jednom doći kad-tad.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
goLLe
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 16 lip 2010, 20:50 |
|
|
Tulkas je napisao/la: A otkada ste to vi oslobodili Jajce??? Ma pusti ga. Provokator po zanimanju. Bobovac je napisao/la: Mahhh... sve je to zalud. Ništa bez jednog novog dogovora a-la Cvetković-Maček. Da dovršimo već jednom ovu priču zvana BiH za sva vremena. A taj dan će jednom doći kad-tad. Ma to je to više manje, al eto čovjek se nada dogovoru, misli dozvat će se pameti nekada, al vrlo brzo razuvjere čovjeka. Ničija nije do zore.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bišćanin
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 16 lip 2010, 20:57 |
|
|
Tulkas je napisao/la: A otkada ste to vi oslobodili Jajce??? Koga to briga, mislis da ovdje iko razmislja jos o ratu? Imas trenutno stanje i toga se treba drzati, jedino moze proci podjela na nacionalne kantone iz 1991. i to je to. Ostalo je sve pusta prica, pa koja bi bena pristala da nesto preda dzabe a da nista ne dobije. Hrvati bi rado sve a da nista ne daju, tako i Srbi a i Muslimani djelimicno. NEMERE TAKO 
|
 |
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 16 lip 2010, 21:05 |
|
|
|
Tipicno lojavanerski. Ono sto je nase nase je, ono sto je vase zajednicko je
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bišćanin
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 16 lip 2010, 21:10 |
|
|
Tulkas je napisao/la: Tipicno lojavanerski. Ono sto je nase nase je, ono sto je vase zajednicko je Ne nego, ono sto je nase i vase je, a ono sto je vase i nase je! 
|
 |
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 16 lip 2010, 21:14 |
|
|
|
Cuj.. Pa reci to svojoj braci u Sarajevu, Zenici, Travniku, Kaknju.. Prvo njima pa onda ovuda provodi to svoje lazno multietnicarstvo
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bišćanin
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 16 lip 2010, 21:16 |
|
|
Tulkas je napisao/la: Cuj.. Pa reci to svojoj braci u Sarajevu, Zenici, Travniku, Kaknju.. Prvo njima pa onda ovuda provodi to svoje lazno multietnicarstvo Na kraju ce morati biti tako, samo je pitanje vremena kad ce narod doci sebi.
|
 |
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 16 lip 2010, 21:17 |
|
|
|
Ok, posto si posten prvo se bori sa svojima, sa nacionalistima u redovima svog naroda, onda prosipaj pamet drugima
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bišćanin
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 16 lip 2010, 21:24 |
|
|
Tulkas je napisao/la: Ok, posto si posten prvo se bori sa svojima, sa nacionalistima u redovima svog naroda, onda prosipaj pamet drugima To i tebi predlazem upravo, bori se s njima imas ih ovdje na forumu koliko god hoces. p.s. eno podrzan prijedlog zakona o popisu stanovnistva u parlamentu BiH.
|
 |
|
Croatian Warrior
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 16 lip 2010, 21:28 |
|
|
Kiza je napisao/la: divlja svinja je napisao/la:
Jadniče, zašto glumiš Hrvata? Usput, trebaš jos malo vježbati, da ti se ne potkrade "šta" ili "ovde".
Koliko postova iza toga i niko nije primetio ćirilicu. Svaka ti čast.  da sam ja srbin, nick bi mi onda drugačie glasio.
_________________ Islam je lažna vjera!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Prigorac
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 16 lip 2010, 22:41 |
|
Pridružen/a: 17 vel 2010, 14:53 Postovi: 779 Lokacija: Pod Sljemenom
|
Kiza je napisao/la: PCM je napisao/la: U paintu sam radio , gađao sam da općina/po općine nisam išao u detalje, al načelno to je to otprilike ...  PCM, odlična mapa i definitivno najrealnija koju sam video do sada.  Samo se pitam koliko je realan taj distrikt Sarajevo? Mislim da su šanse za to strašno male. Slažem se. Jedino možda ne radit distrikt od Sarajeva, da Bošnjaci ne misle da njihovo cjepamo. Nek Sarajevo ostane ovakov kak je, samo decentralizirat državu i dogovorit koja će se ministarstva i državne institucije iselit u Bihać, Mostar, Jajce, Tuzlu, Banja Luku, Trebinje, Zenicu.
_________________ Say kaj or die
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 16 lip 2010, 22:53 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 64462 Lokacija: DAZP HQ
|
Croatian Warrior je napisao/la: Kiza je napisao/la: Koliko postova iza toga i niko nije primetio ćirilicu. Svaka ti čast.  da sam ja srbin, nick bi mi onda drugačie glasio. mrš provokatoru.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
divlja svinja
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 16 lip 2010, 23:17 |
|
|
baščovan je napisao/la: Oj talenta. Dat će oni Srbima nešto,Srbi nama,jao jao,majčice mila E ovime si pokazao tko si ustvari i što si. Cijelo vrijeme sam mislio da je tvoja briga za Posavinu i tamošnje Hrvate ozbiljna, a sad vidim da je to samo provokacija. Meni je svejedno kako će se riješiti pitanje posavskoh Hrvata, jedino želim da bude rješeno. A tebe to očito ne zanima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|